Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII) - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-04, 00:03   #3751
bokeh
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)

Ja Wam jutro pokaze filmik z Hanią. Bo ten z Yae cudny !!! podobna do tż sie zrobila Tylko póki co mam tak mało czasu w ciagu dnia :/

pokazuje oko, nos, zabki, paluszki, stopy, brzuszek, wlosy, ucho.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-07-04, 00:06   #3752
Debrah
Zakorzenienie

O też powtórzyłam nos: p z bieganiem to samo obie babcie, ja im nie zwracam uwagi, od siebie dodaje tylko np, "o zobacz tu są patyki, trzeba podnosić wysoko nogi:". Wiadomo, babciom o bezpieczeństwo idzie Ale to osłabia jak się słyszy po 100 razy. No i to kompletnie bez sensu- ktokolwiek na prawdę wierzy że 1,5 roczniak przestanie biegać po upomnieniu?

Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 00:07   #3753
hje
Zakorzenienie

http://kwejk.pl/obrazek/2087507/face...e-dziecko.html
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 00:28   #3754
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
nieeeee, najpierw czajnik, teraz meble
I wyobraz sobie, ze czaje sie na odkurzacz jeszcze

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
pochwal sie jaki naroznik? my kupilismy w ikei, ale nie do konca takie jak chcialam, ale wiadomo kompromisy...
Jaki naroznik? TZ sie uparl na jeden, ale dla mnie byl zdecydowanie za maly i musielismy odpuscic.

A tego naszego nie ma w necie. Cos takiego: https://lh5.googleusercontent.com/-8...ze-spanie-.jpg ale poduchy kremowe i caly z takiego materialu mili mili

Dziewczyny, kojarzycie marke Lipsy? Szukam wlasnie kiecy na wesele, o firmie nie slyszalam, a widze, ze fajne maja...

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2014-07-04 o 00:31
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 00:35   #3755
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Jaki naroznik? TZ sie uparl na jeden, ale dla mnie byl zdecydowanie za maly i musielismy odpuscic.

A tego naszego nie ma w necie. Cos takiego: https://lh5.googleusercontent.com/-8...ze-spanie-.jpg ale poduchy kremowe i caly z takiego materialu mili mili

Dziewczyny, kojarzycie marke Lipsy? Szukam wlasnie kiecy na wesele, o firmie nie slyszalam, a widze, ze fajne maja...
fajny ten narożnik a co to mili mili taki, że jak przejedziesz ręką, to zostają takie ślady ciemniejsze albo jaśniejsze?

Lipsy nie kojarzę

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 00:42   #3756
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
fajny ten narożnik a co to mili mili taki, że jak przejedziesz ręką, to zostają takie ślady ciemniejsze albo jaśniejsze?

Lipsy nie kojarzę
Noooo dokladnie taki, czytasz w moich myslach!
Mili mili w dotyku

A teraz wyczytaj, ze ide spac
Dobranoc

Stary 2014-07-04, 00:42   #3757
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:

uwielbiam ich sukienki U siostry na weselu mialam wlasnie z Lipsy, swiadkowa bylam I u Gabi na chrzcie tez, tylko juz w innym stylu . Jak znajde zdjecia to wkleje Ogolnie polecam z calego serca

Szaja u nas podobnie jak u Was

Aa wlasnie mi sie przypomnialo, ze na chrzest Lilci tez dwie sukienki Lipsy zamowilam (ten sam model w dwoch kolorach ) ale pogody nie bylo. Pamietacie jak wklejalam?

Silver tak jak pisalam, w polaczeniu z dobrym kremem - efekt super!
Kciuki za nocke i za wyniki

hje fajnie, ze tz z pracy zadowolony. A cena pampkow - I gdzie tu sprawiedliwosc ja sie pytam???

18.01.2013 - Lili

Edytowane przez ania13.03
Czas edycji: 2014-07-04 o 00:57
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 01:02   #3758
nafiyqa
Zakorzenienie

Aniu, szczerze mowiac to liczylam na Twoja odp
Baaaardzo mi sie podobaja te kiecki!
A mialas moze gorsetowe? Zastanawiam sie czy nie leca, mowimy oczywiscie o wlascicielkach niezbyt obfitych uu

Stary 2014-07-04, 01:08   #3759
hje
Zakorzenienie

hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 06:11   #3760
meneq
Zakorzenienie

Bylam dzis u fryzjera i chce Wam powiedziec, jak to u nas dziala. Nie mam nikogo, zeby oddac Yae pod opieke, a wtedy, kiedy akurat tz ma wolne szkoda mi wspolnego czasu, wiec miesiacami wizyta sie odwlekala. Az tu kolezanka dala mi namiary na salon, w ktorym pracuje wykwalifikowana opiekunka ze zlobka i ona opiekuje sie dzieckiem, podczas pobytu w salonie. System jak dla mnie idealny i nawet nie bije za bardzo po kieszeni. To juz mam tak zorganizowanego ginka i fryzjera, jeszcze dentysta i dermatolog by sie przydali ;-) Bede szukac, moze akurat znajde.
Yae wspaniale sie bawila z opiekunka, za mna nawet zatesknic nie zdazyla

---------- Dopisano o 06:11 ---------- Poprzedni post napisano o 05:21 ----------

bokeh na filmik czekamy.
Kogo mialas na mysli mowiac, ze upodobnila sie do tz? Hanie czy Yae?
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 06:25   #3761
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Bylam dzis u fryzjera i chce Wam powiedziec, jak to u nas dziala. Nie mam nikogo, zeby oddac Yae pod opieke, a wtedy, kiedy akurat tz ma wolne szkoda mi wspolnego czasu, wiec miesiacami wizyta sie odwlekala. Az tu kolezanka dala mi namiary na salon, w ktorym pracuje wykwalifikowana opiekunka ze zlobka i ona opiekuje sie dzieckiem, podczas pobytu w salonie. System jak dla mnie idealny i nawet nie bije za bardzo po kieszeni. To juz mam tak zorganizowanego ginka i fryzjera, jeszcze dentysta i dermatolog by sie przydali ;-) Bede szukac, moze akurat znajde.

---------- Dopisano o 06:11 ---------- Poprzedni post napisano o 05:21 ----------

bokeh na filmik czekamy.
Yae oczywiscie moja Hania tez do tz ale niestety w zachowaniu

Stary 2014-07-04, 06:41   #3762
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Yae oczywiscie moja Hania tez do tz ale niestety w zachowaniu

To ciekawe, jestes pierwsza osoba od prawie roku, ktora dopatrzyla sie podobienstwa do tz. Ucieszylby sie ))
Stary 2014-07-04, 07:36   #3763
elllmi
Zakorzenienie

no hej

słońce od rana

Cytat:
Noooo dokladnie taki, czytasz w moich myslach!
Mili mili w dotyku
ja też mam taką kanapę i jak usiądę na niej w dżinsach, to odbijają się dokładnie pośladki z zarysowaniem kieszonek i każdego szwa i zawsze jak to zauważę to sobie myślę, że mam taaaaką wielką upę

Cytat:
super takie rozwiązanie u nas na arzie tylko kąciki do zabawy dla dzieci są, ale żeby je jeszcze ktoś zabawiał to się nie spotkałam

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 07:54   #3764
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47154822]
---------------
pytanie mam - jakie części ciała wasze dzieciaki pokazują? D. :
[/QUOTE]
u nas jak pokazuje coś co występuje podwójnie np. Ucho- to pokazuje jedno a potem drugie i tak zawsze .też i na kimś i na sobie.
A pokazuje:
Oko
Nos
Buzia
Zęby
Język
Ręka .. druga ręka
Szyjka
Brzuszek
Pupa
Siosiore
Noga
Kolano
Palec (ale tylko u stopy pokazuje, ten u ręki jeszcze nie kęsy palcem)
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47154917]Elllmi, z wiadomych względów siusiaka u nas niet nos się powtórzył
Mój ukochany tekst z placu zabaw: nie biegaj!
[/QUOTE]

Ja tak krzyczę nie raz "nie biegaj tak szybko" a to dlatego że mój a Antonio czasem tak zapitała ze mam czarną wizję jak przejedzie po betonie. u nas na podwórku i beton i trawa. A on jak leci to tymi nóżkami tak szybko przebiera. Przód mu ucieka do przodu a mi jak mi się gorąco robi wtedy:p

A wogole to witam Was. Własnie wstaje bo zaraz lecę z malym odebrać pożyczone bolerko do sukienki i do rossa a potem wracam i musze nas spakować. W sobotę rano do fryzjera potem lecimy na wesele gdzieś w okolice Rawy Mazowieckiej.(któras to mieszka w okolicy?)
No a w niedziele w południe wyjeżdżamy na Mazury. Także nie będę miała już na nic czasu. Dobrze ze Antonia ciuchy zostawiłam na ostatnim wyjeździe wiec tylko wezmę mu kurtkę i buty. A my to tam jakieś byle co , bo na urlop jedziemy wiec stroić się ne będę. Z reszta w co to się stroić z takim rozmiarem
W sukience weselnej wyglądam jak baleronik ładnie obwiniety

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-07-04 o 07:56
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 07:54   #3765
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
a ja niestety nie podzielam tego entuzjazmu to nie jest naturalne,
niech sobie pary homoseksualne będą ale nie powinni wychowywać dzieci, sorry to nie jest normalne
możecie mnie przekonywać ale nie wierzę że mogą z takich dzieci wyrosnąć dzieciaki ktore będą powielać standardowy model rodziny
nie nie i jeszcz raz nie, to mi się w głowie po prostu nie mieści,świat zwariował i tyle
Zgadzam się. To jest niewykonalne, aby dzieci z takich rodzin miały poprawne wzorce rodzinne. Z takich rodzin często wychodzą następne osoby homoseksualne... I jestem na w przypadku obu płci.

Cytat:
Fewcia może ja mam dziś zły dzień i wszystko mnie wkurza ale Twoje gadanie o Twoim wielkim brzuchu sprawia,że czuję się tłusta i ochydnasorry ale nie widzę ogromnego brzucha, myślę że musialabyś naprawdę zobaczyś brzuch niejednej z nas
Zgadzam się.

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Mamusie grudniowe czy Leo, Ola, Kuba pojda do przedszkola już w przyszłym roku zgodnie z rocznikiem majac 2,5 roku bo wlasnie to do mnie dotarlo i myśle ze Julo poczeka rok i pójdzie jak bedzie mial 3,5 roku z reszta my pewnie na integracyjne sie zdecydujemy
Co prawda, moja Ojioji jest lutówką , ale na pewno idzie do przedszkola we wrześniu 2015.

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
No ja wiem dziewczyny wiem - że może ja mam fizia, ale normalnie ciągle mnie to uderza. A przecież 1. świata nie zbawię, 2. sama nie raz i nie dwa mam kłopoty - no ale jakoś tak..przykre to.
Debrah, ale dla większości rodziców ich metody wychowawcze są poprawne. Ty masz podejście psychologa, ale każdy stosuje swoje własne metody, "na chłopski rozum". To nie znaczy, że ktoś jest złym rodzicem. Wiem, że nigdzie tak nie napisałaś, ale ciągle widzę, że jakieś mamy to, jakieś mamy tamto - nie tylko w Twoich wypowiedziach... A przecież rodzic, który jakoś tam po swojemu strofuje dziecko, czy też po swojemu komentuje jego zachowanie, nie robi mu żadnej krzywdy.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47154822]
pytanie mam - jakie części ciała wasze dzieciaki pokazują? D. :
[/QUOTE]

Wszystkie możliwie, łącznie z "cićkami".

Cytat:
Mam kilka sukienek z Lipsy, wszystkie bardzo fajne. Dobra marka, generalnie.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 07:58   #3766
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Black "cićki" mnie rozbawiły.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2014-07-04, 08:28   #3767
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
ja też mam taką kanapę i jak usiądę na niej w dżinsach, to odbijają się dokładnie pośladki z zarysowaniem kieszonek i każdego szwa i zawsze jak to zauważę to sobie myślę, że mam taaaaką wielką upę

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Zgadzam się. To jest niewykonalne, aby dzieci z takich rodzin miały poprawne wzorce rodzinne. Z takich rodzin często wychodzą następne osoby homoseksualne... I jestem na w przypadku obu płci.

A co w tym zlego, ze nastepne osoby beda homo?

U nas tez cićki sa

A jak z rozmiarowka? Bo widze po necie, ze maja troszke zawyzona - S jest bardziej jak XS.

Stary 2014-07-04, 08:38   #3768
BlackSanctum
Zakorzenienie

Nawijko, to, ze powstaje taki lancuch bez konca. nigdzie nie napisalam, ze homoseksualizm to cos zlego, tylko ze takie dzieci czesto przejmuja takie cechy po homoseksualnych rodzicach, a potem same tez chca zalozyc homoseksualna rodzine. I tak w kolko. Tu chodzi tylko o model rodziny, ktory lubi sie powtarzac w takich przypadkach, a dla mnie jest on niepoprawny.

A co do rozmiarowki, to ja z sukienek nosze M zazwyczaj i takie wlasnie mam z Lipsy.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2014-07-04 o 08:39
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 08:54   #3769
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Antoś wita wszytskie ciocie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1404456811312.jpg (79,9 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1404456834593.jpg (84,4 KB, 10 załadowań)

Stary 2014-07-04, 09:00   #3770
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
O też powtórzyłam nos: p z bieganiem to samo obie babcie, ja im nie zwracam uwagi, od siebie dodaje tylko np, "o zobacz tu są patyki, trzeba podnosić wysoko nogi:". Wiadomo, babciom o bezpieczeństwo idzie Ale to osłabia jak się słyszy po 100 razy. No i to kompletnie bez sensu- ktokolwiek na prawdę wierzy że 1,5 roczniak przestanie biegać po upomnieniu?

te, co mówią

Cytat:

nie kojarzę, wyguglałam i śliczne!

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
ooo :d czyż by tugeza była?

Cytat:

bokeh na filmik czekamy.
rewelacyjny system, podejrzewam, że w dużych miastach i u nas można spotkać, ale rzadko

Ja też już widzę podobieństwo i to duże

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
u nas jak pokazuje coś co występuje podwójnie np. Ucho- to pokazuje jedno a potem drugie i tak zawsze .też i na kimś i na sobie.
A pokazuje:
Oko
Nos
Buzia
Zęby
Język
Ręka .. druga ręka
Szyjka
Brzuszek
Pupa
Siosiore
Noga
Kolano
Palec (ale tylko u stopy pokazuje, ten u ręki jeszcze nie kęsy palcem)

Ja tak krzyczę nie raz "nie biegaj tak szybko" a to dlatego że mój a Antonio czasem tak zapitała ze mam czarną wizję jak przejedzie po betonie. u nas na podwórku i beton i trawa. A on jak leci to tymi nóżkami tak szybko przebiera. Przód mu ucieka do przodu a mi jak mi się gorąco robi wtedy:p

A wogole to witam Was. Własnie wstaje bo zaraz lecę z malym odebrać pożyczone bolerko do sukienki i do rossa a potem wracam i musze nas spakować. W sobotę rano do fryzjera potem lecimy na wesele gdzieś w okolice Rawy Mazowieckiej.(któras to mieszka w okolicy?)
No a w niedziele w południe wyjeżdżamy na Mazury. Także nie będę miała już na nic czasu. Dobrze ze Antonia ciuchy zostawiłam na ostatnim wyjeździe wiec tylko wezmę mu kurtkę i buty. A my to tam jakieś byle co , bo na urlop jedziemy wiec stroić się ne będę. Z reszta w co to się stroić z takim rozmiarem
W sukience weselnej wyglądam jak baleronik ładnie obwiniety

no ale wiesz jest różnica między takim wołaniem do malucha, a wołaniem do 5latki (wczoraj, wczoraj widziałam ) która biegnie normalnie - i kurde... no na placu zabaw jest, to co - ma wykwintnie nogi ustawiać jedna za drugą, w ręku filiżankę trzymać i dyskutować elokwentnie o pogodzie?

------------------
Zarządzam imprezę mąż ma urlop :hura: poszli na plac zabaw, ja W SPOKOJU piję kawę i jem śniadanie, a zaraz w ciszy popiszę papiery muszę wymyślić scenariusze lekcji na cały rok
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 09:07   #3771
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Aniu, szczerze mowiac to liczylam na Twoja odp
Baaaardzo mi sie podobaja te kiecki!
A mialas moze gorsetowe? Zastanawiam sie czy nie leca, mowimy oczywiscie o wlascicielkach niezbyt obfitych uu
Gorsetowych nie mialam ale mierzylam i dobrze dosc lezaly nawet na moim niezbyt obfitym biuscie W Pl. mam jedna w rozmiarze 8 (bo w wiekszej bys sie utopila ), moge poprosic mame to Ci podesle i sobie przymierzysz i pozyczysz jesli bedziesz chciala

meneq fajne rozwiazanie. Tutaj podobnie jest np. w ikea. Rodzice zostawiaja dziecko w bawialni, tam sa panie, ktore sie nim zajmuja a rodzice sobie spokojnie zakupy robia. Nie sprawdzalam jak to dziala w praktyce.

Cytat:

Zgadzam się.

Co prawda, moja Ojioji jest lutówką , ale na pewno idzie do przedszkola we wrześniu 2015.

Debrah, ale dla większości rodziców ich metody wychowawcze są poprawne. Ty masz podejście psychologa, ale każdy stosuje swoje własne metody, "na chłopski rozum". To nie znaczy, że ktoś jest złym rodzicem. Wiem, że nigdzie tak nie napisałaś, ale ciągle widzę, że jakieś mamy to, jakieś mamy tamto - nie tylko w Twoich wypowiedziach... A przecież rodzic, który jakoś tam po swojemu strofuje dziecko, czy też po swojemu komentuje jego zachowanie, nie robi mu żadnej krzywdy.

Zgadzam sie i ciesze sie strasznie, ze ktos to w koncu napisal

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 09:14   #3772
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47156502]
------------------
Zarządzam imprezę mąż ma urlop :hura: poszli na plac zabaw, ja W SPOKOJU piję kawę i jem śniadanie, a zaraz w ciszy popiszę papiery muszę wymyślić scenariusze lekcji na cały rok [/QUOTE]
Ooo to masz roboty- szczelisz to ino mig

Stary 2014-07-04, 09:15   #3773
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:

A co w tym zlego, ze nastepne osoby beda homo?
to złego,że naszą rolą jest przedlużanie gatunku

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość

a i ja się cieszę i nawet powietrze ze mnie uszło
ale bardzo lubię spostrzeżeia Debrah, faktycznie często się z nimi nie zgadzam ale długo je rozkminiam w pewnych codziennych sytuacjach i zastanawiam się na ile ma racji
i też rozmyślałam, na ile zmieni swoje poglądy mając więcej niż inne dziecko- a czemu tak piszę, bo przy pierwszym miałam prawie identyczne postrzeganie jak Debrah

Mikakrolikowa Leoś idzie od września 2015 jako 2,5 latek

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2014-07-04 o 09:18
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 09:17   #3774
meneq
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47156502]te, co mówią

nie kojarzę, wyguglałam i śliczne!

ooo :d czyż by tugeza była?

rewelacyjny system, podejrzewam, że w dużych miastach i u nas można spotkać, ale rzadko

Ja też już widzę podobieństwo i to duże

no ale wiesz jest różnica między takim wołaniem do malucha, a wołaniem do 5latki (wczoraj, wczoraj widziałam ) która biegnie normalnie - i kurde... no na placu zabaw jest, to co - ma wykwintnie nogi ustawiać jedna za drugą, w ręku filiżankę trzymać i dyskutować elokwentnie o pogodzie?

------------------

Zarządzam imprezę mąż ma urlop :hura: poszli na plac zabaw, ja W SPOKOJU piję kawę i jem śniadanie, a zaraz w ciszy popiszę papiery muszę wymyślić scenariusze lekcji na cały rok [/QUOTE]

To sie tz ucieszy!! Kto da wiecej? ;-)
System tym bardziej zaskakuje, ze mieszkam na prowincji, powiedzmy w miescie a la Radom, w ktorym 3/4 ludzi to osoby stare i baaardzo stare
Stary 2014-07-04, 09:20   #3775
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Antonio zajęty

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1404458395579.jpg (63,9 KB, 39 załadowań)

Stary 2014-07-04, 09:20   #3776
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Gorsetowych nie mialam ale mierzylam i dobrze dosc lezaly nawet na moim niezbyt obfitym biuscie W Pl. mam jedna w rozmiarze 8 (bo w wiekszej bys sie utopila ), moge poprosic mame to Ci podesle i sobie przymierzysz i pozyczysz jesli bedziesz chciala

meneq fajne rozwiazanie. Tutaj podobnie jest np. w ikea. Rodzice zostawiaja dziecko w bawialni, tam sa panie, ktore sie nim zajmuja a rodzice sobie spokojnie zakupy robia. Nie sprawdzalam jak to dziala w praktyce.

W centrach handlowych i domach towarowych tez tak jest. To jeszcze dla ciekawostki: kolezanka robi kurs na prawko, zgadnijcie, gdzie jest jej coreczka, kiedy ona ma wyklady lub jazdy...
Stary 2014-07-04, 09:23   #3777
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

chyba każda IKEA ma tę opcję, minus jeden - tam tylko na 1h można dać dziecko powyżej 3rż, Agatka niepocieszona duży sklep, w ciągu tego czasu nawet nie zdążę piętra obejrzeć jednego, i zawsze w połowie wracam po nią - a zostawiam ją w ogóle tylko dla jej przyjemności, bo ona fajna w sklepach jest bardzo no i u nas jedno ch M1 ma bawialnię na 2h i jest opcja, że w tygodniu w godzinach 12-14 może rodzic tam wejść z dzieckiem 1-3 letnim no ale to już z rodzicem.

Cytat:

Mikakrolikowa Leoś idzie od września 2015 jako 2,5 latek
U A. w grupie też są takie dziecki, z listopada, grudnia, norma, zawsze się takie trafi btw, jako 2l. i 9mcy już

A. szła do tej przedszkolnej grupy żłobkowej mając 2,4 roku i naprawdę bardzo fajnie weszla, spragniona dzieci że hej.

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Meneq, to zaniżacie średnią wieku
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 09:24   #3778
meneq
Zakorzenienie

mika znow ciekawostka: Yae pojdzie do przedszkola w kwietniu 2016; a gdyby urodzila sie po 1.kwietnia to dopiero w kwietniu 2017
Stary 2014-07-04, 09:29   #3779
hope01
Zakorzenienie

no właśnie mówiłam że też bym Dawida chciała posłać we wrześniu 2015 jako 2,5 latka ...

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 09:45   #3780
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Nawijko, to, ze powstaje taki lancuch bez konca. nigdzie nie napisalam, ze homoseksualizm to cos zlego, tylko ze takie dzieci czesto przejmuja takie cechy po homoseksualnych rodzicach, a potem same tez chca zalozyc homoseksualna rodzine. I tak w kolko. Tu chodzi tylko o model rodziny, ktory lubi sie powtarzac w takich przypadkach, a dla mnie jest on niepoprawny.

A co do rozmiarowki, to ja z sukienek nosze M zazwyczaj i takie wlasnie mam z Lipsy.
Rozumiem, mi to akurat zupelnie nie przeszkadza.

Cytat:

Utopila? to juz nie wiem jaki rozmiar brac.
Po ciazy nosze S/M, raczej w kierunku M niestety..
A jaki kroj ma Twoja sukienka?

Cytat:
to złego,że naszą rolą jest przedlużanie gatunku
nic na sile przeciez ja nie czuje takiej presji na sobie i podejrzewam, ze sporo mlodych ludzi rowniez nie.

Poza tym nie do konca do mnie przemawia to, ze kochajacy sie rodzice hetero=dziecko z pewnoscia hetero. Tym bardziej na podstawie badan zrobionych na plemieniu zyjacym w zupelnie innej kulturze niz nasza.
Przeciez na homoseksualizm wplyw maja tez inne sprawy, m.in. otoczenie.
Sama mam 2 takie przypadki w rodzinie, gdzie relacje rodzinne do dzis sa swietne, generalnie sa bardzo blisko ze soba i zawsze byli, a mimo to dzieci (dorosle chlopy juz!) sa homo.

Wiedzialam, zeby lepiej nie zaczynac tego tematu

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości