|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)
Cytat:
Fewciu, my tu marzymy (przynajmniej ja) o takim brzuchu!! I przykro mi jest, ze tak siebie postrzegasz. Chyba M.musi bardziej nad Toba popracowac ![]() bokeh Wyglada na to, ze po tygodniu jezdzenia po sklepach (w jednym z nich 5 razy bylismy ) mamy wybrane lozko i naroznik Chociaz znajac nasze szczescie to jak pojedziemy je zamowic okaze sie, ze juz sprzedane ![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Misia, kurcze fajna ta babka...Ciekawe jak smakuje. Ja dzis zrobilam makaron pelnoziarnisty z sosem brokulowo-jogurtowym. Kubie baaardzo smakowalo |
|
|
|
|
#3722 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie grudniowe czy Leo, Ola, Kuba pojda do przedszkola już w przyszłym roku zgodnie z rocznikiem majac 2,5 roku bo wlasnie to do mnie dotarlo i myśle ze Julo poczeka rok i pójdzie jak bedzie mial 3,5 roku z reszta my pewnie na integracyjne sie zdecydujemy
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3723 |
|
Lurker ;)
|
Chyba tez sie skusze na te babke
wyglada smacznie, ja wpierdziele wszystko co ziemniaczane
|
#3724 | |||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Jutro mają być wyniki ,ale ja pracuję jutro od 9.00 d0 20.00 więc nie będę miała jak ich odebrać. Może w poniedziałek mi się uda :/
Cytat:
Cytat:
Ale z drugiej strony... w życiu się jeszcze napracujesz ,więc mogłabyś teraz odpoczywać ![]() Cytat:
rzeczywiście daje to taki fajny efekt? ciekawa jestemCytat:
Cytat:
Cytat:
niesamowite! Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
nawet jakbym ćwiczyła i jakby był płaski to już nigdy nie będzie ładny bo mam cały brzuch w rozstępach.....Cytat:
Cytat:
|
|
#3726 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah, pytałaś o zabawki. Daria ma ich sporo, ale my mało jej kupujemy. Dużo dostała w spadku po kuzynie
i w prezentach.Teraz największy szał jest na klocki. Odkąd nauczyła się układać wieżę z nich to godzinami może się nimi bawić takie mamy http://www.ramiz.pl/Kolorowe-klocki-...-jezdzik,p,872 ale lubi też te http://bebito.pl/product-pol-16248-C...eibmC3R2Pw_wcB
|
#3727 |
|
Zakorzenienie
|
Kurdę dziewczyny, coraz bardziej mnie wpieniają place zabaw i spacery..z moją mamą.
Wszystko jest "ślicznie", ciągle "uważaj, nie rób", i moja mama jest taka.. narzucająca? Amelka sobie idzie to ciągle ją woła, że tu i tu bo teraz będzie np w piaskownicy się bawić, a może ona chciała w przeciwnym kierunku? Dla kogo ten spacer jest? Ciągle słyszę tylko " no chodź " itp itd, sama się czuję "popędzana". I jeszcze najgorzej inni rodzice. Jeden tatuś stwierdził dziś, że jak dziecko nie je to nalezy przegłodzić, a w końcu dziecko płacze i samo po jedzenie przychodzi Eh. |
|
|
|
#3728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-07-03 o 22:32 |
|
|
|
|
#3729 |
|
Zakorzenienie
|
Ja lecę spać bo jurto przede mną ciężki dzień.
Boję się nocki... poprzednią noc Daria budziła się co godzinę z przeraźliwym krzykiem zęby ? ma spuchnięte dolne dziąsełka. Już ma trzy czwórki i coś mi się wydaje że kolejna nadchodzi.Dobranoc kochane Ps.Od jutra ma być cziiiiiiiiika Paaaaaaaaaaaaaaa
|
#3730 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:pWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3731 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
O matko! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A co do kaszlu i kataru, kurczę, to chyba faktycznie jakaś alergia; tylko na co? ![]() Cytat:
O ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeeeee [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47141506]No to jeszcze tylko Hje na przeprowadzkę trzeba namówić [/QUOTE]![]() (w końcu to nadejdzie, przy obecnej pracy tż realnie o tym można myśleć - w przyszłości )
|
||||||||
|
|
|
#3732 | ||||
|
Zakorzenienie
|
no, taka motywacja to ja rozumiem
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Calego swiata nie zmienisz. Ty z racji "zawodu" masz taka a nie inna wiedze. My tu wszystkie jestesmy chlonne wiedzy wszelakiej i chwala Ci za to ze sie nia z nami dzielisz! czy to stosujemy w praktyce w 100 % to insza inszosc ale grunt to to ze mamy mozliwosc spojrzenia na wychowanie z zupelnie innego punktu widzenia.tacy zwykly rodzice, nie maja tej wiedzy wiec postepuja tak jak ich rodzice/ sasiedzi/rodzenstwo/znajomi ktorzy dostepu do tej tajemnej wiedzy tez nie maja i kolo sie zamyka...Fewciu - ale dalas czadu z tym brzuchem |
||||
|
|
|
#3733 |
|
Zakorzenienie
|
A teraz, co u nas:
1. Dziadek przywiózł ostatnio Poli pampersy z Norwegii za 18 kn, czyli, UWAGA, 9 (słownie: DZIEWIĘĆ) złotych za 50 sztuk ![]() I są najlepsze ze wszystkich, jakie do tej pory używaliśmy. 2. Pola wskoczyła na wyższy level w paleniu w piecu, dziś podawała mi nawet węgiel, oczywiście własnymi ręcami ![]() 3. Słyszałyście pewnie tą piosenkę: https://www.youtube.com/watch?v=ESXgJ9-H-2U? Pola śpiewa refren ![]() 4. Tż jest bardzo zadowolony z nowej pracy, aż nie może się przyzwyczaić. Pracuje 10 godzin, a nie 12; zaczyna o 8, a nie o 7; wstaje pół godziny wcześniej, a nie np. o 5; ma śniadanie i obiad o stałych porach (i ze 3 przerwy na kawę), a nie dwa wyrwane momenty na zjedzenie kanapek... Jest dużo lepiej, o pieniądzach nie wspominając ![]() 5. Kosiłam dzisiaj trawę wokół domu prawie 4 godziny + latanie pół dnia za dzieckiem i nogi mi wchodzą do tamskądwychodzą ![]() Tyla
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2014-07-03 o 23:05 |
|
|
|
#3734 |
|
Zakorzenienie
|
Mika - a widzisz, ciekawy temat zapodalas z tym przedszkolem
![]() ale szajka na pewno bedzie znac odp na to intrygujace pytanie
|
|
|
|
#3735 |
|
Zakorzenienie
|
No ja wiem dziewczyny wiem - że może ja mam fizia, ale normalnie ciągle mnie to uderza. A przecież 1. świata nie zbawię, 2. sama nie raz i nie dwa mam kłopoty - no ale jakoś tak..przykre to.
|
|
|
|
#3736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja gdyby nie spojrzenie Debrah to pewnie tez tak bym gadala (nic sie nie stalo, nie boli, itp). Choc ja wciaz "slicznuje"i "superuje" takze pewnie i Debrah bym tym wkurzala
|
|
|
|
|
#3737 |
|
Zakorzenienie
|
a co dopiero będzie jutro ... łózko Dawida ma przyjść, stół do kuchni i ostateczne zwożenie majdanu czyli .... roz**erdol ![]() Całuje w czółka Mika ja planuje Dawida posłać za rok we wrześniu, ciekawe czy się dostanie ...' Mała jak na poczcie? I wgl co to za odżywka? nic na maila mi nie przychodzi
|
|
|
|
#3738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie chce im sie edukowac, postepuja wedle zakorzenionych schematow, nie sa otwarci na nowosci... ja tu nie mowie zeby od razu isc na specjalistyczne studia dzieciowe ale wystarczyloby przeczytac chciazby jakas ksiazke o odzywianiu/rozwoju/wychowaniu, no cokolwiek ![]() poszperac troche w necie, zapisac sie na jakies zajecia z dzieciaczkami, no mnostwo mozliwosci jest... ale po co, nie?
|
|
|
|
|
#3739 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Śliczna! |
|||||||||
|
|
|
#3740 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Mała, moja przesyłka z kosmetykami też rozwalona przyszła
ale wszystko całe na szczęście![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47150474]Fewciu, ja uważam, że lepiej by dziecko miało 2 tatusiów niż było w domu dziecka. I... tak sobie myślę, że jakoś lesbijkami nikt się nie przejmuje, że mają dzieci, a geje od razu wielki szok o_O Niech będą dobrymi ojcami i tyle ja uważam tak samo choć wiadomo, że zdarzają się różni popaprańcy (była chyba taka sprawa głośna, że dwóch gejów adoptowało chłopca i wykorzystywali go seksualnie, "wynajmowali" innym), ale takie odchyły mogą zdarzyć się równie dobrze u hetero, więc pod tym kątem bym na to nie patrzyła Cytat:
Cytat:
chyba nie tylko ona ![]() Cytat:
![]() oglądałam pogodę do wtorku i w okolicach 30 stopni się zapowiada Cytat:
super, że tak się ułożyło z tą pracą a co do piosenki, to nie słyszałam wczesniej; puściłam, czekam na refren.....idealny dla naszych dzieci
|
|
#3741 |
|
Zakorzenienie
|
Elllmi, o Twoich koleżankach
http://kwejk.pl/obrazek/2087820/chude-laski.html
|
|
|
|
#3742 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
jeśli macie fajne integracyjne to pewnie, aczkolwiek bywa czasem, że lepsze są zwykłe nastawione na edukację włączającą tu fajnie o tym, co to ![]() http://www.abcd.edu.pl/index.php?opt...jaca&Itemid=28 to nie to samo co integracja natomiast również w placówce włączającej czy po prostu - zwykłej młody może mieć zajęcia specjalistyczne, pamiętaj, że za nim z racji niepełnosprawności (bo orzeczenie macie, prawda? to zusowskie) idzie do placówki 4800 zł ![]() a za zdrowe dziecko to tysiak z hakiem - więc na zdrowy rozum nawet zwykła placówka powinna się starać i różne dodatkowe zajęcia mu robić, wolałabym np. mieć w zwykłym przedszkolu zajęcia ze swietnym terapeutą SI i by przedszkole co miesiąc kupowało fajne wyposażenie (bo na to dostają kasę - na zajęcia specjalistyczne i na zakup sprzętu i mat. dydaktycznych) niż mieć integracyjne z kilkorgiem specjalistów, ale kiepskich. Cytat:
natomiast powiem ci, że CZASEM do A. walę tekst "ciii nic się nie dzieje" - ona ma tendencje do histeriozy i są akcje, że tylko ostre postawienie sprawy działa - bo bywa np., że potknie się - i nic, nie walnie ani nic - a płacz! jakby świat się zawalił, nie do opanowania. Dziecko też trzeba nauczyć reagowania adekwatnego do sytuacji ![]() --------------- pytanie mam - jakie części ciała wasze dzieciaki pokazują? D. : oko włoski ząbki język nos paluszki pupa (ogólnie na pieluchę) nogi uszko (czasem )pępek (dzisiejsze odkrycie )pokazuje i na sobie, i na kimś |
||
|
|
|
#3743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fewciu nie piszę tego złośliwie, po prostu tak Ci zazdroszczę figury![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47154822]pytanie mam - jakie części ciała wasze dzieciaki pokazują? D. : oko włoski ząbki język nos paluszki pupa (ogólnie na pieluchę) nogi uszko (czasem )pępek (dzisiejsze odkrycie )pokazuje i na sobie, i na kimś[/QUOTE] to samo plus: siusiak ![]() brzuszek plecy głowa szyja nos broda paznokcie
|
|
#3744 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mam pytanie Hania ciagle mowi ała, na cokolwiek, jak np wezme ją na receaona nie chce to ała, albo wsadzam ja do wozka, albo ubieram skarpetke, no na wszystko... minie czy sie martwic??? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3745 |
|
Konto usunięte
|
Elllmi, z wiadomych względów siusiaka u nas niet
![]() Mój ukochany tekst z placu zabaw: nie biegaj! |
|
|
|
#3746 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47154822]no tak by wypadało
jeśli macie fajne integracyjne to pewnie, aczkolwiek bywa czasem, że lepsze są zwykłe nastawione na edukację włączającą tu fajnie o tym, co to ![]() http://www.abcd.edu.pl/index.php?opt...jaca&Itemid=28 to nie to samo co integracja natomiast również w placówce włączającej czy po prostu - zwykłej młody może mieć zajęcia specjalistyczne, pamiętaj, że za nim z racji niepełnosprawności (bo orzeczenie macie, prawda? to zusowskie) idzie do placówki 4800 zł ![]() a za zdrowe dziecko to tysiak z hakiem - więc na zdrowy rozum nawet zwykła placówka powinna się starać i różne dodatkowe zajęcia mu robić, wolałabym np. mieć w zwykłym przedszkolu zajęcia ze swietnym terapeutą SI i by przedszkole co miesiąc kupowało fajne wyposażenie (bo na to dostają kasę - na zajęcia specjalistyczne i na zakup sprzętu i mat. dydaktycznych) niż mieć integracyjne z kilkorgiem specjalistów, ale kiepskich. rozumiem natomiast powiem ci, że CZASEM do A. walę tekst "ciii nic się nie dzieje" - ona ma tendencje do histeriozy i są akcje, że tylko ostre postawienie sprawy działa - bo bywa np., że potknie się - i nic, nie walnie ani nic - a płacz! jakby świat się zawalił, nie do opanowania. Dziecko też trzeba nauczyć reagowania adekwatnego do sytuacji ![]() --------------- pytanie mam - jakie części ciała wasze dzieciaki pokazują? D. : oko włoski ząbki język nos paluszki pupa (ogólnie na pieluchę) nogi uszko (czasem )pępek (dzisiejsze odkrycie )pokazuje i na sobie, i na kimś[/QUOTE] Nie no jasne ja rozumiem o co chodzi, ten chłopiec płakał ze strachu i bólu bo zszedł z bujającej się huśtawki i go uderzyła. To co innego powiedzieć jak ty Agacie, że o wystraszyłaś się, zobaczmy czy ręce i inne części ciała, jak całe to szybki przytulas i zapewnienie ze ok by grunt odzyskała i ja urealnić, a co innego kompletnie zakwestionować uczucia widoczne na pierwszy rzut oka. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Debrah Czas edycji: 2014-07-03 o 23:59 |
|
|
|
#3747 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47154917]Elllmi, z wiadomych względów siusiaka u nas niet
![]() Mój ukochany tekst z placu zabaw: nie biegaj! dżender, dżender ![]() dobra, nos wykreślam
|
#3748 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47154822]no tak by wypadało jeśli macie fajne integracyjne to pewnie, aczkolwiek bywa czasem, że lepsze są zwykłe nastawione na edukację włączającą tu fajnie o tym, co to ![]() http://www.abcd.edu.pl/index.php?opt...jaca&Itemid=28 to nie to samo co integracja natomiast również w placówce włączającej czy po prostu - zwykłej młody może mieć zajęcia specjalistyczne, pamiętaj, że za nim z racji niepełnosprawności (bo orzeczenie macie, prawda? to zusowskie) idzie do placówki 4800 zł ![]() a za zdrowe dziecko to tysiak z hakiem - więc na zdrowy rozum nawet zwykła placówka powinna się starać i różne dodatkowe zajęcia mu robić, wolałabym np. mieć w zwykłym przedszkolu zajęcia ze swietnym terapeutą SI i by przedszkole co miesiąc kupowało fajne wyposażenie (bo na to dostają kasę - na zajęcia specjalistyczne i na zakup sprzętu i mat. dydaktycznych) niż mieć integracyjne z kilkorgiem specjalistów, ale kiepskich. rozumiem natomiast powiem ci, że CZASEM do A. walę tekst "ciii nic się nie dzieje" - ona ma tendencje do histeriozy i są akcje, że tylko ostre postawienie sprawy działa - bo bywa np., że potknie się - i nic, nie walnie ani nic - a płacz! jakby świat się zawalił, nie do opanowania. Dziecko też trzeba nauczyć reagowania adekwatnego do sytuacji ![]() --------------- pytanie mam - jakie części ciała wasze dzieciaki pokazują? D. : oko włoski ząbki język nos paluszki pupa (ogólnie na pieluchę) nogi uszko (czasem )pępek (dzisiejsze odkrycie )pokazuje i na sobie, i na kimś[/QUOTE] Zadnych - nie ma czasu, woli sie wieszac na stole Dziekuje za wszystkie mile slowa o Yae. |
|
|
|
#3749 |
|
Zakorzenienie
|
A co umie? Oko, ucho, nos, usta, brzuch, pępek, pupa, ręka, noga, stopa, czoło, włoski, paluszki, paznokcie (czy długie ma) , nos, język, zęby..
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3750 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:06.

sorry ale nie widzę ogromnego brzucha, myślę że musialabyś naprawdę zobaczyś brzuch niejednej z nas 
) mamy wybrane lozko i naroznik 

i wizazuje z mamą, zaraz się zbieram do roboty
Ciekawe czy wklady tez ma wymienne? Chyba musi miec?
ciekawa jestem
niesamowite! 

- i jeszcze pracę zaliczeniową dziś w nocy będe pisać. Prrroszę cię dziecko moje, zaśnij przed 23! 
nawet jakbym ćwiczyła i jakby był płaski to już nigdy nie będzie ładny bo mam cały brzuch w rozstępach.....

nie chce im sie edukowac, postepuja wedle zakorzenionych schematow, nie sa otwarci na nowosci... ja tu nie mowie zeby od razu isc na specjalistyczne studia dzieciowe