|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
Cytat:
![]() Nie wyobrażam sobie drewnianego łóżeczka bez ochraniacza, pamiętam że kiedyś nie założyłam to mała strasznie głową waliła.
|
|
|
#3392 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
Cytat:
Papryczka - podziwiam Cie i mocno trzymam kciuki ![]() Mnie zaś od rana żoładek boli bo mała sie jeszcze nie ruszyła
|
||
|
|
|
#3393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ide gdzies z Tz to sie wkle a on mnie ciagnie i chodze jak kaczka
|
|
|
|
|
#3394 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jakoś mi dziś słabo .Chyba po porannych wieściach
|
|
#3395 | |||
|
Raczkowanie
|
Chyba wczoraj przesadzilam ze sprzataniem, bo nie moge sie ruszac dzisisaj
dobrze ze Szymon sie zaczal ruszac bo juz siue martwilam ze cos slabo dzisiaj..Ciekawe jak tam Papryczka..i Optymistka, faktycznie niepokojace jest to ze nie napisala kompletnie nic Cytat:
Naszczescie o tej 16.30 dostalam znieczzulenie, minelo po ok 2 godz, o 18.30 mialam 6 cm i druga dawke a 5-15 minut pozniej (!) 10 cm ! Fuks ze zdazyli mi dac 2 dawke, skurcze parte czulam ale slabiutko i trwalo do prawie godzine, ale nie bolalo ![]() O 19.30 Tomek sie urodzil i byl taki mieciutki i cieplutki.. Takze ten...kazdy porod inny i nawet z ZZO trzeba miec szczescie zeby sie wstrzelic, chyba ze ktos ma w szpitalu stale podlaczenie pod ZZO tak jak z kroplowki i sobie dozuje to git.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kurde ale mi dzisisaj niedobrze.....dziwne to
|
|
#3396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z tym autem to ona by musiala Tz zawiezc bo Tz nie ma prawka, ja mam ale gdzie ciezarna bede prowadzic ![]() Ja nie znam niemieckiego i troche sie boje tzn. cos tam powiem i mysle ze jak Tz by nie bylo to jakos bym sie troche na migi troche po angielsku i troche po niemiecku dogadala, na szczescie jest duzo pielegniarek z polski w niemieckich szpitalach moze na jakas trafie. ![]() Optymistce naleza sie ![]() Mi od rana jest niedobrze jak przeczytalam ze Papryczce wody odeszly i zaczyna rodzic ![]() Kochana a Ty nie zapominaj ze jestes w ciazy, musisz sie oszczedzac i jak najwiecej odpoczywac !!!!!! Moja mala wczoraj miala malo aktywny dzien ale w nocy jak sie obudzilam to nadrobila
|
|
|
|
|
#3397 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3398 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze pierwszy porod zawsze dluzej trwa...
|
|
|
|
#3399 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ahhahhahaha , Jak już doczytałam to Zaczarowana już wstała Cytat:
Cytat:
Cytat:
A jeśli chodzi o tabliczkę PORÓD to ja maiłam taki pomysł 5 lat temu tu w Solicy wcale nie ejst to takie głupie, ale rodziłam w nocy wiec miałam puste ulice. heheheh |
|||||
|
|
|
#3400 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3401 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Eee co wy piszecie, ja mam dzisiaj prowadzić bo po rezonansie może Tż się czuć nie halo. Dodatkowo przed umówił się jeszcze na jakieś spotkanie z pracy i muszę z nim tam być ...czyli 4-5 godzin na mieście. Nie podoba mi się to, ale co zrobić, on jest taki "delikatny", że na pewno zrobi mu się słabo. Ale nie mam zamiaru mdleć za kierownicą, a młody będzie współpracował.
|
|
|
|
|
#3402 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dodam tylko, że mieliśmy 15 minut żeby z Wesołej dojechać na Starówkę i gdzieś tam zaparkować więc myślę, że na kartkę w szybie nikt by nie zwrócił uwagi raczej, chyba że byłoby na niej napisane ODDAM ZA DARMO ![]() My będziemy najwyżej środkiem jechać na długich i na klaksonie
|
|
#3404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi sie wydaje ze Tz nie bedzie mial do Ciebie pretensji w razie co. To przeciez nie Twoja wina i nikt nie bedzie Cie winil za to ze chcialas oszczedzic i wziac wozek ktory Ci zaproponowano a to nie Twoja wina nie wiedzialas ze cos moze byc z nim nie tak .
Edytowane przez zaczarowanadlaniego Czas edycji: 2014-07-04 o 11:22 |
|
|
|
|
#3405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde dziewczyny, jestem taka zła... hydraulik powiedział, że nie podejmuje się naprawy u nas, bo nie umie zdemontować kabiny. Czekamy na drugiego, ale mie wiem, o której się pojawi, boję się, że dziś nam powie tylko tyle, że zrobi to w poniedziałek. A dziś tż wziął dzień na żądanie, żeby to ogarniać, co ja w pon.sama tu pomogę??? Nawet jak mnie wyśle po części, to nie będę wiedziała, co kupić! I nie można się kąpać, bo się leje woda pod brodzik :/ |
|
|
|
|
#3406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3407 |
|
Zakorzenienie
|
Jeny, podczytałam lipcówki i mnie przeraziła historia tej biednej dziewczyny, której ze stanem przedrzucawkowym nie przyjęli do 3 szpitali... masakra! Ja nie miałam tej świadomości, że nadal jest takie odsyłanie.
|
|
|
|
#3408 |
|
Zakorzenienie
|
tez to wczoraj czytalam i jeszcze napisala ze trafila na lekarza ktory nie chce jej zrobic cc bo jest za naturalnym porodem i podaja jej jakies lekarstwa na zbicie chyba cisnienia
|
|
|
|
#3409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3410 | ||
|
Rozeznanie
|
Gosia co do wózka to sytuacja nie fajna, ale ostatecznie możecie wylicytować na allegro używany za niewielkie pieniądzę.
Dziewczyny, u mnie ZOO kosztuje 600 PLN, ale zastanawiam się czy płaci się jednorazowo czy za dawkę. Bo słyszę, że powtarzają dawki. Dzięki za info o acetonie, swoją droga muszę szybko zając się tematem. Hybryda jeszcze pięknie wygląda a minęło już 2 tygodnie. Zuken z Pani dogadałam się, w ramach rekompensaty dośle mi spiworek gratis, zasłonki są ładne tylko nie pasują do pokoju, a pościel bardzo ładna i cena niesamowicie niska. http://allegro.pl/falbanka-rozpinany...370959978.html O taka: http://allegro.pl/sisi-2-cz-posciel-...370924931.html ale na innej aukcji w innej cenie i rozmiarze. Granatowe gwizdki - na drugiej stronie ma granatowe paski, do tego ochroniacz do kompletu. Teraz dokupiłam jeszcze w mniejszym rozmiarze bo te 110/130 wydają mi się wielkie i włożyć tam kocyk. A poduszka ma ten sam standardowy wymiar. Do wóżka kupiłam cos takiego w kolorze amaryntowym i jest super, nic się nie sprało, może tylko minky lekko się rozciągnął w stosunku do materiału. http://allegro.pl/letni-kocyk-minky-...346991793.html ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
Cytat:
No dobra idę ogarniać, bo wszystko leży odłogiem a ja na wizażu siedzę. |
||
|
|
|
#3411 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
papryczka oby wszystko poszło szybko i gładko! ![]() Też powiedziałam tżtowi, że jedna od nas właśnie rodzi, miał przerażenie w oczach. ![]() I zrobiliśmy eksperyment wczoraj, bo chłop lubi sobie wypić piwko wieczorem po robocie, a ja już mu od tygodnia trułam, żeby w końcu przestał bo teraz to już nie znamy dnia ani godziny i cały czas to bagatelizował i mówił, że histeryzuję. Wczoraj po jednym piwie dmuchnął w alkomat i jak zobaczył 0,08 to się przeraził i na dzisiejszego grila kupił sobie bavarię.
|
||
|
|
|
#3412 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3413 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Papryczka!!! Mocne kciuki za Ciebie i Anastazję! Jesteście gwiazdami naszego wątku i będziesz pierwszą mamusią! Niesamowicie mnie to wszystko wzrusza i tak przeżywam
Też od razu zadzwoniłam do TŻ i najbardziej go zaskoczyła relacja na żywo Trzymaj się tak dzielnie Kochana i już niedługo będziesz miała swoje Maleństwo przy sobie Cytat:
W związku z powstałymi okolicznościami chyba zrezygnuję z dalszych praktyk wróżbiarskich Cytat:
A ja nadal czuję się niedouczona i taka nieprzygotowana na nadejście Hani... Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Halinka a to chyba Ty miałaś przeczucia co do pierwszej mamusi na wątku,co? Obstawiałaś Papryczkę?
|
|
#3414 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jedna z lipcówek na 61str wrzuciła zdjęcie swojej córeczki.. jest prześliczna!!
|
|
#3415 |
|
Rozeznanie
|
papryczka160
![]() ![]() bardzo mocne za Was, oby wszystko dobrze się skończyło i czekamy na kolejne wieści, bo podczytuję i ryczę, ale nie wiem z czego bardziej czy ze wzruszenia czy z zazdrości, że już niedługo i Anastazja będzie z WamiJak zadzwoniłam do tż i powiedziałam mu że się zaczął pierwszy poród na forum to mi powiedział, żebym ja z tych emocji nie urodziła i też był zdziwiony relacją na żywo
|
|
|
|
#3416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
weszłam i spojrzałam tylko na zdjęcie, nie mam zamiaru ich czytać, ja chcę dotrzymać do terminu i dodatkowe nerwy mi niepotrzebne
|
|
#3418 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ledwo dojechali do szpitala... Cytat:
Skąd w ogóle się bierze ten stan przedrzucawkowy? Wolę sama nie czytać w necie, bo zaraz się okaże, że mam... Cytat:
Może info o Papryczce go powstrzyma Ja mam na dziś Bavarię... ale smakową ![]() Cytat:
Kurde, ale się już narobiłam dziś w związku z tym grillem. Upiekłam ciasto (na które sama nazrywałam wiśnie na ogródku), zrobiłam bruschette, szaszłyki z kiełbasek i ziemniaków, śliwki w boczku, karczek marynowany... zostały mi do zrobienia 3 sałatki. Chyba padnę na ryjek... |
|||||
|
|
|
#3419 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wpadam ![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
nie moge sie doczekac az zobacze swoja kruszyne
|
||
|
|
|
#3420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też poszłam zobaczyć tego dzidziusia. Ale śliczniaczek!! Słodka. Ja jestem taka ciekawa, jak będzie moja Hania wyglądać! Jakiego koloru będzie mieć włoski i jaka będzie duża ![]() Aaaa.. mówiłam mężowi, że też będę do Was pisać z porodówki, to na mnie spojrzał jak na wariatkę. On chyba serio myśli, ze to będzie trwało 20 minut
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:44.

.

oby wszystko poszło szybko i gładko!