Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu?
Nie 16 50,00%
Ani trochę 16 50,00%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-04, 09:34   #3361
neska1412
Raczkowanie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Cytat:
Napisane przez motylek_555 Pokaż wiadomość
Ja podłożę chyba pod prześcieradło podkład ten na łóżko, który kupiłam do szpitala, mam nadzieje,ze nie bedzie szeleścił, bo jeżeli tak, to mam pospane

Kurcze, żeby z tej ekscytacji więcej zaraz na porodówke nie pojechało
Rozumiem Twój strach, ale jestes w szpitalu, niedługo urodzisz, wszystko będzie dobrze

Mam już położony podkład na łóżko. No i szeleścic nie szeleści ale.... mam wrażenie ze poci mi się tyłek przez to. No ale moj Tż jest przerażony faktem, że mogą mi odejść wody w łóżku to dla świetego spokoju mu mówie, że te podklady dadza rade.
Mąż pedant Jak go maly osiusia to bedzie tragedia

Papryczka trzymam podwójne kciuki. Mam nadzieję ze nie bedziesz sie długo męczyła
neska1412 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 09:35   #3362
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Cytat:
Napisane przez kasiuulad Pokaż wiadomość

jestem podlamana bo bylam z chłopakami u okulisty i niestety obaj potrzebuja okularów aż sie boje ile nas to będzie kosztować.... No i wogole jak takie lobuzy dadza rade nosic okulary...

poza tym czuje sie coraz gorzej tj chodze jak polamana, lacze sie w bolu z dziewczynami z bólem krocza/spojenia lonowego, normalnie masakra jakas, w poprzednich ciazach aż tak źle nie bylo..

no a wczoraj wyladowalam na ip bo...spadłaam z krzesla....siedzialam na tarasie i chcialam przesunąć krzeslo żeby lepiej dzieci widziec, przesunelam do tylu, skonczyl sie taras a jedna noga krzesla sie opsnela i polecialam na trawę, aż sie nogami nakrylam, wystraszylam sie bardzo i na wszelki wypadek pojechaliśmy na ip. Zrobili mi ktg, usg, no i badanie gin i na szczęście wszystko ok, ale stres byl...jestem tylko trochę obolala ale dobrzze ze dzidzi nic nie jest. Dowiedzialam sie ze wazy ok 2300 (35tc) i wygląda na ciut starsze niż z om i ze ktg tez wyszlo jakby dzidz byl starszy,
wwizyte u gin mam 10.07 i chyba juz mi da skierowanie na cc, zaczynam sie bac ze juz tak blisko...
,
Dobrze kochana ze sie nic nie stalo
pewnie strachu sie najadlas
NAjwazniejsze ze z malenstwem wszystko dobrze

Ja tez sie zaczynam bac to silniejsze ode mnie

No tak z dziecmi to juz tak jest ze sa zawsze jakies niespodziewane wydatki na to sie nic nie poradzi, a z tymi Twoimi lobuzami pewnie na poczatku bedzie ciezko ich przyzwyczaic do okularow ale dacie rade

Chyba kazda z nas juz gorzej sie czuje, ale niedlugo to minie i bedziemy tulic swoje szczescia

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 09:36   #3363
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość
Ale nie ma tego znieczulenia w szpitalu czy po prostu tak niechetnie daja?
Co do poloznych to swinstwo straszne, czemu ludzie sa tacy po...bani!!! Jak tak mozna, zero empatii i podejscia do pacjenta, alez mnie wkurzaja takie sytuacje...
żonie kolegi mojego tż z pracy powiedzieli, ze nie ma potrzeby, musi urodzić w naturalnie bez znieczulenia....! Też byłam zdziwiona, bo myślałam, ze jak da sie im kasę to daja bez problemu....Ale mówią ponoć, ze to szkodzi dziecku i lepiej nie.
Dla mnie też jest to chore, bo to jest ich zawód, kasę za to dostają...
Ale bez tego to nawet nie przyjda nie zapytają, czy w czymś pomóc...Omijają szerokim łukiem. Smutne ale prawdziwe..
Pewnie też to zależy od zmiany, moze ja bede miała wiecej szczęścia....

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-07-04 o 09:38
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 09:37   #3364
Mamamarta2010
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
mamamarta ja własnie też nie mam torby ale dziś biore sie za pranie rzeczy dziecka
w jakiej temperaturze pierzecie pieluszki???ubranka mam rozumieć 40 stopni, a kocyki???pościel też pewnie w wyzszej???
wizażu nie wyłanczam musze być na bieżąco, nawet jak bedzie to trwało....
a ja mam ciuszki u mamy jeszcze a druga czesc...gdzies w tym balaganie, zaczelam panikowac chyba
Torbe zaraz na allegro wylookam, dzisiaj przyjdzie mi gemini to cos tam bede miala..

Ja piore standardowo na 40 stopni wszytsko, a potem prasowanie i jak dla mnie styknie. Mnostwo rzeczy moze sie zniszczyc w wyzszej temp np kocyki... chociaz nie wiem czy 60 to tak duzo, lepiej posprawdzaj na metkach... kocyka na gole cialko nie zakladasz to nic sie nie stanie, predzej ubranka ale te mozna uprasowa.

Ktos pisal ostatnio co wsadzic do wozka, ja pokrywalam materacyk wozkowy flanelowa pielucha , na to tetra a potem jak juz mialam wiecej taka narzutka na gladkiej stronie.
Ostatnio w h&m kupilam kolejna

http://www.hm.com/pl/product/27265?article=27265-A , ale inne kolory bo nie bylo tego akurat, ale mam juz 4 sztuke takiego czegos i baaardzo sie przydaje

Mamamarta2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 09:37   #3365
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
w jakiej temperaturze pierzecie pieluszki???ubranka mam rozumieć 40 stopni, a kocyki???pościel też pewnie w wyzszej???

aż z tych emocji zgłodniałam
Ja pralam w takiej w jakiej byly napisane na metkach bo sie balam ze mi sie w praniu wszystko rozejdzie

tez jestem glodna chce mi sie siku brzuch mnie z emocji boli !!!!!

Nasze szczescie
Stary 2014-07-04, 09:42   #3366
Mamamarta2010
Raczkowanie

Cytat:
żonie kolegi mojego tż z pracy powiedzieli, ze nie ma potrzeby, musi urodzić w naturalnie bez znieczulenia....! Też byłam zdziwiona, bo myślałam, ze jak da sie im kasę to daja bez problemu....Ale mówią ponoć, ze to szkodzi dziecku i lepiej nie.
Ale bez tego to nawet nie przyjda nie zapytają, czy w czymś pomóc...Omijają szerokim łukiem. Smutne ale prawdziwe..
nie ma potrzeby??!!! Paranoja jakas! To drzyj sie tam i powiedz ze nie bedziesz wspsolpracowac to moze wtedy CI dadza..
Oni najzwyczajniej w swiecie szukaja oszczednosci, bo musza sie pozniej ze wszytskim rozliczac..
Jakby to naprawde tak szkodzilo dziecku to nie byloby ZZO..

Zycze Ci zebys trafila na ta dobra zmiane!!!!! A bedzie ktos z Toba chociaz, bo w takich warunkach jak personel olewa rodzace to przeciez cos moze sie stac zanim one zagladna do Ciebie..
Przepraszam ze tak strasze, ale ja pesymistka z natury i zawsze panikuje Jak bedziesz z TZ to ok on tam ich ustawi do pionu

Mamamarta2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 09:45   #3367
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
Ja też zaczynam 36 tc i też w nocy sie obudziłam i mnie lekko brzuch ćmił jak na okres i od razu pomyślałam o tej mojej niespakowanej torbie i o tym ,że jeszcze nie mam tylu rzeczy kupionych a jak rano przeczytałam ,że papryczka rodzi to już w ogóle do tej pory jestem zszokowana i bankowo torba jutro będzie gotowa ,przynajmniej to co mam kupione a resztę muszę na dniach dokupić

u mnei torba spakowana brakuje tylko klapek ale w nich chodze po domu i szamponu ale nie chce mi sie kupywac nowego i wezme ten ktory uzywam

Nasze szczescie
Stary 2014-07-04, 09:46   #3368
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
a ja mam ciuszki u mamy jeszcze a druga czesc...gdzies w tym balaganie, zaczelam panikowac chyba
Torbe zaraz na allegro wylookam, dzisiaj przyjdzie mi gemini to cos tam bede miala..

Ja piore standardowo na 40 stopni wszytsko, a potem prasowanie i jak dla mnie styknie. Mnostwo rzeczy moze sie zniszczyc w wyzszej temp np kocyki... chociaz nie wiem czy 60 to tak duzo, lepiej posprawdzaj na metkach... kocyka na gole cialko nie zakladasz to nic sie nie stanie, predzej ubranka ale te mozna uprasowa.

Ktos pisal ostatnio co wsadzic do wozka, ja pokrywalam materacyk wozkowy flanelowa pielucha , na to tetra a potem jak juz mialam wiecej taka narzutka na gladkiej stronie.
Ostatnio w h&m kupilam kolejna

http://www.hm.com/pl/product/27265?article=27265-A , ale inne kolory bo nie bylo tego akurat, ale mam juz 4 sztuke takiego czegos i baaardzo sie przydaje
Dzięki, no niby ubranka najważniejsze Na tym sie na razie skupię
zaczarowanadlaniego to ja też posprawdzam jak na moich metkach pisze
A w samym proszku pierzecie, czy płun do płukania też warto kupić, czy sam proszek wystarczy?? ?Ale ciagle myślałam ze mam jeszcze na to czas, ale już tak nie myślę
Stary 2014-07-04, 09:48   #3369
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
A w samym proszku pierzecie, czy płun do płukania też warto kupić, czy sam proszek wystarczy?? ?Ale ciagle myślałam ze mam jeszcze na to czas, ale już tak nie myślę
ja nie uyzwam plynu do plukania ale dodaje zmiekczacza

Nasze szczescie
Stary 2014-07-04, 09:49   #3370
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
ha ha, bo faceci to myślą, że to tak raz dwa pewnie sobie wyobraził, ze on rodzi i w tym momencie pisze

chyba mój synuś cieszy sie ze koleżanka sie rodzi od momentu kiedy jestem swiadkiem relacji na zywo, to kopie niemiłosiernie
Taaaa... mój mąż, zanim zaczęliśmy SR, cały czas mi mówił, że on sobie wydrukuje i zalaminuje kartkę z napisem PORÓD i jak będziemy jechać to ja przyklei na szybie, żeby nam nikt drogi nie zajechał i wszyscy puszczali
Chwała Bogu położna powiedziała, że to zawsze trwa tyle, że się zdąży dojechać, więc wybiłam mu ten absurdalny pomysł z głowy

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Obudzilam sie przed 2 bo czułam jak mi coś leci.
Polecialam na WC i tam juz leciało ze Mnie troszkę bardziej. Troszkę krwi polecialo ale powiedzieli mi ze to normalne jak się szyjka rozwiewa.
Zbudzilam TZ wzięłam prysznic.
Oczywiście jescze sprawdzilam na Google ;-) czy bez skurczy moge jechać do szpitala. Spakowalam się i do szpitala ;-). Z recznikiem między nogami bo już te wody nieźle leciały.
Coraz bardziej te skurcze bolą.
Chce znieczulenie ale muszę dojść do 4 cm . A tu dopiero 1,5 cm
Przepraszam jeśli bez ładu i składu.

Boże kolejna zaczyna rodzic. A ja tu bede leżeć.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
No tak, google najlepszy przyjaciel rodzącej!

Papryczko, trzymam kciuki, żeby szybko doszło do 4 cm i żebyś dostała znieczulenie!!

Cytat:
Napisane przez M_aria Pokaż wiadomość
Zadzwoniłam do Tż i mówię mu:
- dziewczyna z Wizażu rodzi
- i co ??
- ja mam termin tak samo a nie mam torby spakowanej i łóżeczka złożonego...
- nie siej paniki, przecież to nie ty rodzisz...
Jasne, teraz jest mądry.
Ci nasi mężowie mają chyba nie do końca realne wyobrażenia o porodach itp

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
padłam

Mój wczoraj mówi : już torbe pakujesz? A po co ??
A dziś : Dobrze, ze ty się już zaczełaś pakować, nie trzeba będzie w panice biegać
Szybko mu się myślenie zmieniło
Hehehe

Cytat:

Jezus Maria Wy mowicie o pakowaniu torby a ja nie mam nawet...torby
Kurde, ja też nie mam torby.
Pożyczyłam ją rodzicom, bo teraz wyjechali na wczasy!!!! Cóż za szczeniacka nieroztropność. Już widzę, jak lecę na porodówkę z 7 reklamówkami z biedronki

Cytat:
u nas też nie daja znieczulenia Mój tż mówił że nie ma na to szans, ostatnio u niego w pracy było troszkę porodów, zon pracowników i co nieco sie rozeznał....Wiadomo tylko że u nas położne nie sa miłe na ładne oczy...(kasy nie przyjmują) ale jak sie coś kupi to chętnie....W tedy zmieniaja swoje nastawienie jak za dotknieciem czarodziejskiej różdzki
A ja ostatnio usłyszałam, że w szpitalu gdzie rodzę (Motylek, czytaj, przygotuj się! ) połozne 'dorabiają sobie na boku' i sprzedają w szpitalu jakieś ciuszki, skarpetki czy inne badziewia dla dzieci. Po urodzeniu przyłazi taka jedna z drugą i wciskają jakieś szmaty. I ta babka, która mi to mówiła, powiedziała 'niech pani weźmie 10, 20 zł i kupi cokolwiek, bo jak ktoś nic nie kupi, one to zapamiętują i traktują zdecydowanie gorzej'....

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 09:53   #3371
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
nie ma potrzeby??!!! Paranoja jakas! To drzyj sie tam i powiedz ze nie bedziesz wspsolpracowac to moze wtedy CI dadza..
Oni najzwyczajniej w swiecie szukaja oszczednosci, bo musza sie pozniej ze wszytskim rozliczac..

Zycze Ci zebys trafila na ta dobra zmiane!!!!! A bedzie ktos z Toba chociaz, bo w takich warunkach jak personel olewa rodzace to przeciez cos moze sie stac zanim one zagladna do Ciebie..
Przepraszam ze tak strasze, ale ja pesymistka z natury i zawsze panikuje Jak bedziesz z TZ to ok on tam ich ustawi do pionu
mój maz będzie ze mna, on jest charakterny nie da mi zrobić krzywdy, zresztą on z tych co potrafia opierdzielić... Wiec sie nie martwie, a cuda sie u nas w szpitalu dzieją...Ale nie bede opowiadała o ostatnich tragediach, bo to nie potrzebne, abym was stresowała, wystarczy ze mi kolezanki i siostra ostatnio opowiadała, co się u nas w szpitalu dzieje....To nie mogłam spać po nocach.....

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Taaaa... mój mąż, zanim zaczęliśmy SR, cały czas mi mówił, że on sobie wydrukuje i zalaminuje kartkę z napisem PORÓD i jak będziemy jechać to ja przyklei na szybie, żeby nam nikt drogi nie zajechał i wszyscy puszczali
Chwała Bogu położna powiedziała, że to zawsze trwa tyle, że się zdąży dojechać, więc wybiłam mu ten absurdalny pomysł z głowy

No tak, google najlepszy przyjaciel rodzącej!

Papryczko, trzymam kciuki, żeby szybko doszło do 4 cm i żebyś dostała znieczulenie!!

Jasne, teraz jest mądry.
Ci nasi mężowie mają chyba nie do końca realne wyobrażenia o porodach itp

Hehehe

Kurde, ja też nie mam torby.
Pożyczyłam ją rodzicom, bo teraz wyjechali na wczasy!!!! Cóż za szczeniacka nieroztropność. Już widzę, jak lecę na porodówkę z 7 reklamówkami z biedronki

A ja ostatnio usłyszałam, że w szpitalu gdzie rodzę (Motylek, czytaj, przygotuj się! ) połozne 'dorabiają sobie na boku' i sprzedają w szpitalu jakieś ciuszki, skarpetki czy inne badziewia dla dzieci. Po urodzeniu przyłazi taka jedna z drugą i wciskają jakieś szmaty. I ta babka, która mi to mówiła, powiedziała 'niech pani weźmie 10, 20 zł i kupi cokolwiek, bo jak ktoś nic nie kupi, one to zapamiętują i traktują zdecydowanie gorzej'....
żartujesz????to jakieś jaja chyba...Szok! Chyba powiedziała bym jednak om co myślę, a potem niech sie dzieje co ma dziać, no bez przesady! Teraz to mnie

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-07-04 o 09:55
Stary 2014-07-04, 09:57   #3372
motylek_555
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez neska1412 Pokaż wiadomość
Mam już położony podkład na łóżko. No i szeleścic nie szeleści ale.... mam wrażenie ze poci mi się tyłek przez to. No ale moj Tż jest przerażony faktem, że mogą mi odejść wody w łóżku to dla świetego spokoju mu mówie, że te podklady dadza rade.
Mąż pedant Jak go maly osiusia to bedzie tragedia

Mój też pedant, ale ostatnio stwierdził, że kupa dziecka nie będzie mu straszna

Cytat:
Spokojnie...wdech - wydech, wdech - wydech

Cytat:
Jak to "nie ma potrzeby", chyba rodząca czuje czy ma taką potrzebę, czy nie

Tyle mam dzisiaj rzeczy do zrobienia, a nie mogę oderwać się od kompa
Mam nadzieje, że u Optymistki wszystko ok i niedługo sie odezwie
motylek_555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 09:59   #3373
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
1 paczka czyli 3 sztuki

Papryczka żeby szybko poszło i malutka była z Tobą

widzę że u Ciebie idzie tak wolno jak i u mnie. Dobrze, że możesz wziąć znieczulenie, ja niestety musiałam się męczyć bez

wiecie że u mnie przez 12 h regularnych skurczy co 2-3 minuty i bóli krzyżowych rozwarcie miałam 4 cm a po 16 h na 7 cm
Ale powiem Ci, że mnie to trochę pocieszyło, tz. nie to, że tyle się męczyłaś, tylko że najpierw te 12 h i tylko 4 cm, a potem w 4 h były już kolejne 3 cm. Myślałam, ze to tak stopniowo się rozwiera, a widać akcja może przyśpieszyć.

Cytat:
u nas też nie daja znieczulenia Mój tż mówił że nie ma na to szans, ostatnio u niego w pracy było troszkę porodów, zon pracowników i co nieco sie rozeznał....Wiadomo tylko że u nas położne nie sa miłe na ładne oczy...(kasy nie przyjmują) ale jak sie coś kupi to chętnie....W tedy zmieniaja swoje nastawienie jak za dotknieciem czarodziejskiej różdzki
Trochę to dziwne, pewnie już mają znieczulice, ale ja uważam, że po porodzie to taki miły gest np. zostawić im kawę jak już się młodego do domu zabiera. Wiem, że może nie powinno się bo się przyzwyczaja je wtedy do prezentów, ale pamiętam jak kiedyś wypełniałam ludziom wnioski o dofinansowanie i było mi bardzo miło jak ktoś po otrzymaniu już zwrotu (bo dobrze wypełniłam papiery) przychodził do mnie z czekoladą podziękować. Człowiek się czuje tak lepiej wtedy, taki doceniony i chce mu się pracować.
Na pewno przed porodem albo w trakcie niczego bym nie dawała bo liczyłabym na czyjaś uwagę.

Cytat:
mamamarta ja własnie też nie mam torby ale dziś biore sie za pranie rzeczy dziecka

aż z tych emocji zgłodniałam
pieluszki tetrowe prałam z ciuszkami w 40 stopniach, kocyk też w 40 bo tak pisało na metce.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 10:00   #3374
AgnesD
Rozeznanie

83 osoby u nas na wątku

papryczka dasz radę kochana, trzymam kciuki, ale niestety muszę spadać
Igorkowi obiecałam basen ( mamy fajny odkryty u nas w miasteczku ) , a tylko dzis ma byc tak ładnie
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 10:02   #3375
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
cooooo ?????
rece opadaja
i jeszcze z tym nikt nic nie zrobil ?

Nasze szczescie
Stary 2014-07-04, 10:03   #3376
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
1 paczka czyli 3 sztuki

Papryczka żeby szybko poszło i malutka była z Tobą

widzę że u Ciebie idzie tak wolno jak i u mnie. Dobrze, że możesz wziąć znieczulenie, ja niestety musiałam się męczyć bez

wiecie że u mnie przez 12 h regularnych skurczy co 2-3 minuty i bóli krzyżowych rozwarcie miałam 4 cm a po 16 h na 7 cm
a to spoko ja myslalam ze jedna paczka ale jak 3 to ok

Cytat:

dokładnie jak moja bratowa rodzila to jedna z poloznych jej doradzila ze ma krzyczeć to wtedy uwieza ze bardzo ja boli i jej cos dadza bo inaczej ja oleja ale nasz szpital {mowie o szpitalu w pl niedaleko gdzie mieszkałam} ma niezbyt dobre opinie
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 10:04   #3377
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Ale powiem Ci, że mnie to trochę pocieszyło, tz. nie to, że tyle się męczyłaś, tylko że najpierw te 12 h i tylko 4 cm, a potem w 4 h były już kolejne 3 cm. Myślałam, ze to tak stopniowo się rozwiera, a widać akcja może przyśpieszyć.

Trochę to dziwne, pewnie już mają znieczulice, ale ja uważam, że po porodzie to taki miły gest np. zostawić im kawę jak już się młodego do domu zabiera. Wiem, że może nie powinno się bo się przyzwyczaja je wtedy do prezentów, ale pamiętam jak kiedyś wypełniałam ludziom wnioski o dofinansowanie i było mi bardzo miło jak ktoś po otrzymaniu już zwrotu (bo dobrze wypełniłam papiery) przychodził do mnie z czekoladą podziękować. Człowiek się czuje tak lepiej wtedy, taki doceniony i chce mu się pracować.
Na pewno przed porodem albo w trakcie niczego bym nie dawała bo liczyłabym na czyjaś uwagę.

pieluszki tetrowe prałam z ciuszkami w 40 stopniach, kocyk też w 40 bo tak pisało na metce.

Masz rację na koniec w podziękowaniu za opiekę , pewnie że tak. Ja wiem jak miałam praktyki i masowałam pacjentów, to codziennie wychodziłam z min 10 czekoladami...i strasznie było mi miło, ale dostawałam właśnie po zrobionym masażu, nie przed....
Stary 2014-07-04, 10:06   #3378
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
mój maz będzie ze mna, on jest charakterny nie da mi zrobić krzywdy, zresztą on z tych co potrafia opierdzielić... Wiec sie nie martwie, a cuda sie u nas w szpitalu dzieją...Ale nie bede opowiadała o ostatnich tragediach, bo to nie potrzebne, abym was stresowała, wystarczy ze mi kolezanki i siostra ostatnio opowiadała, co się u nas w szpitalu dzieje....To nie mogłam spać po nocach.....[COLOR=Silver]
Moj tez jest charakterny i juz mowi ze nie sposci mnie na krok i ze nie da mi krzywdy zrobic, chociaz z tego co wiem opieka jest na wysokim poziomie wiec chyba nikt mi krzywdy nie zrobi

Nasze szczescie
Stary 2014-07-04, 10:08   #3379
Moni 26
Zadomowienie

Papryczka już z godzinkę sie nie odzywa, pewnie akcja zaczęła sie już na dobre Mam nadzieję że niedługo oznajmi nam dobre wieści
Stary 2014-07-04, 10:08   #3380
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:

taa ale dalej już nie poszło, do tego mała głowę przekręciła

my przy wyjściu ze szpitala daliśmy chyba jakaś kawę i czekoladki

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 10:12   #3381
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
taa ale dalej już nie poszło, do tego mała głowę przekręciła

my przy wyjściu ze szpitala daliśmy chyba jakaś kawę i czekoladki
O nie, a już się lepiej czułam Znaczy się, ze jak już zacznie się robić lepiej to zawsze też może się zacząć robić gorzej. Uwielbiam porody...
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 10:12   #3382
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Papryczka jestesmy z Toba i trzymamy kciuki !!!!
Mam nadzieje ze niedlugo napiszesz ( jak bedziesz miala sile) ze juz jest po wszystkim i tulisz swoje szczescie !!!

Nasze szczescie
Stary 2014-07-04, 10:18   #3383
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Musisz na czymś oddychającym leżeć, bo ci się tyłek zapoci ja myślałam o pożyczeniu od dziecka jednego z tych podkładów pod prześcieradełko, oddychające to, a nieprzepuszczające wody.
Mam jeden taki do wozka, to sobie podloze a potem to chyba da sie uprac, jakby co?

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
Ja też zaczynam 36 tc i też w nocy sie obudziłam i mnie lekko brzuch ćmił jak na okres i od razu pomyślałam o tej mojej niespakowanej torbie i o tym ,że jeszcze nie mam tylu rzeczy kupionych a jak rano przeczytałam ,że papryczka rodzi to już w ogóle do tej pory jestem zszokowana i bankowo torba jutro będzie gotowa ,przynajmniej to co mam kupione a resztę muszę na dniach dokupić
Ja tez juz 36 tydzien, i chyba jutro polece do Ikei i dokupie posciel i wanienke, wtedy juz bede wszystko miala.
Ciekawam, jak papryczka sobie radzi, ja po 12 jade do szpitala, wiec pewnie sie dowiem dopiero wieczorem.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 10:26   #3384
patrycja19894
Wtajemniczenie

Nigdy mi nie smierdziało z automatu, ale się naczytałam i wyczyściłam go octem (szklanka octu, pranie na prawie 2,5h - 95st ) i co?? Teraz mi z niego śmierdzi Nie wiem jak to zwalczyć..
Stary 2014-07-04, 10:33   #3385
kamilast
Raczkowanie

Papryczka ale news. Dołączam z kciukami

Cytat:
O nie, a już się lepiej czułam Znaczy się, ze jak już zacznie się robić lepiej to zawsze też może się zacząć robić gorzej. Uwielbiam porody...
Na szczęście może być też odwrotnie. Ja po 12h nadal miałam rozwarcia tylko 2cm i w końcu lekarz uznał że nic z tego nie będzie a że darłam się jak opentana to dostałam zzo w oczekiwaniu na cesarkę. Trzeci skurcz po założneniu znieczulenia miałam party, bo jakimś cudem w ciągu tych kilku mniut zrobiło mi się pełne rozwarcie. Co poród to historia
Oczywiście mam nadzieję że to że Papryczka nie pisze to dowód na to że się rozkręciło i rodzi bez niespodzianek
Stary 2014-07-04, 10:41   #3386
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Powiem wam dziewczyny ze ja juz nawet nie mam sily chodzic.
Wczoraj z Tz wybralismy sie do sklepu zeby poszukac regalu lampki ale z racji tego ze niczego kompletnie nie bylo to po 10 minutach wyszlismy ze sklepu a mi juz stawial sie brzuch i ledwo szlam, po czym okazalo sie ze autobus jest dopiero za godzine to juz w ogole masakra
Tz byl na siebie zly ze mnie wyciagnal i oboje nie mielismy humoru, wiec poszlismy do innego sklepu takiego wypasionego i jak ogladalismy meble do sypialni albo do lazienki to gdyby bylo mnie stac to bym pol sklepu wykupila

ale fakt faktem potem bylam nie do zycia bo z chodzeniem to u mnie ciezko.
Tz napisal do mamy czy podjedzie z nim do ikei jutro po zakupy bo lacznie z dwoma regalami, lampka, pudelkami i organizatorem wyszlo nam 44 euro a za sama przesylke 60 euro wiec sie nie oplaca , mam nadzieje ze podjedzie z nim bo to jednak 50 km w jedna strone

Nasze szczescie
Stary 2014-07-04, 10:46   #3387
motylek_555
Raczkowanie

Cytat:

Z ta kartką to wcale nie takie głupie My z Czestochowy do Katowic musimy dojechac...już mi się to po nocach śni,nie pomyślcie, że mi odwala, ale nawet myslałam, czy by sobie koguta na samochód (takiego jak ma policja) nie zakupic , a że auto mamy jak niektóre nieoznakowane wozy policyjne, to w kryzysowej sytuacji mogło by to zdac egzamin

A co do tych położnych i handlu, to czytałam, że tak jest, a w zasadzie może być, bo moja bratowa rodziła tam w zeszłym roku i leżała później prawie tydzień i nie otrzymała takiej propozycji nie do odrzucenia
Ale fakt - szokujące to jest. W zeszłe wakacje wybraliśmy się na Krym, podróż trwała 37 godzin (11 autokarem i 26 pociągiem) i takie podejście miały Ukraińskie "opiekunki" wagonu-trzeba było kupić u nich conajmniej 3 herbaty i paczkę ciastek za całkiem niezłą kasę(przeterminowanych swoją drogą) żeby sie nie czepiały o byle co

Cytat:
Papryczka już z godzinkę sie nie odzywa, pewnie akcja zaczęła sie już na dobre Mam nadzieję że niedługo oznajmi nam dobre wieści
Też jestem z Nią myślami, chyba jak wszystkie
Cytat:
Nigdy mi nie smierdziało z automatu, ale się naczytałam i wyczyściłam go octem (szklanka octu, pranie na prawie 2,5h - 95st ) i co?? Teraz mi z niego śmierdzi Nie wiem jak to zwalczyć..
Ja wlałam prawie cały ocet i tylko trochę później czułam, jak zrobiłam zwykłe pranie, to ubrania nie smierdziały
motylek_555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 10:51   #3388
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:

żartujesz????to jakieś jaja chyba...Szok! Chyba powiedziała bym jednak om co myślę, a potem niech sie dzieje co ma dziać, no bez przesady! Teraz to mnie
No właśnie niestety nie żartuję.
No i wiesz jak to jest, powiesz co myślisz i serio będą Cię traktować gorzej... z buta czy coś. A co Ci po tym, jak zgłosisz to potem? Po fakcie?
Mówiłam już mężowi, że ma cos kupic od tych bab, cokolwiek...

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
cooooo ?????
rece opadaja
i jeszcze z tym nikt nic nie zrobil ?
Szok, nie?

Zaczarowana, ja też jestem coraz większym wrakiem jeśli chodzi o poruszanie się!
Dziś mężowi powiedziałam, że jakby mnie jakiś zbir zaczął gonic, to bym już nawet nie uciekała, bo bym nie dała rady

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 10:51   #3389
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:
No widzisz, a ja w tym samym czasie pisałam o rożku, nie jestem zadowolona
oj niefajnie :-( ja rożki kupiłam w sklepie stacjonarnym, bo wolałam je zmacać i mam jeden cieńszy a drugi grubszy sztywniejszy...

Cytat:
Napisane przez pati1078 Pokaż wiadomość
Potem was nadrobie, dzięki dziewczyny za kciuki. U nas po badanich wszystko ok amelka jest ułożona główką w dol i waży 3200, łożysko się podniosło w związku z czym cc nie będzie czekamy na poród naturalny

superancko!!!

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
Moja czeka w szafce na nadejście 36tc

na lekcji historii w liceum dowiedziałam się, że w starożytności wierzono, że jeśli drugi palec u mężczyzn jest dłuższy to oznacza, że są dobrymi kochankami Twój TŻ może być dumny
hmmm a to się też tyczy kobiet?
bo ja mam dłuższy palec :-D i uważam, że moje stopy są śliczne

Cytat:
miałam dla Zosia ich pościel i rożki. Pościel ok prana dużo razy i wygląda jak nowa tak samo rożki, ale ochraniacz na szczebelki lipa.
Co do włosków to ja mam na brzuchu takie jaśniutkie, śmiejemy się z tż że mały chyba blondynem będzie
/
ja jestem przeciwnikiem tych ochraniaczy, nie kupuję, śpiworek serio za☠☠☠iaszczy :p

Cytat:
W rossmanie z kartą rossnę chusteczki huggies zielone 11,24 zł
Wyrobiłam tę kartę ale rodzice w Niemczech mi kupili mnóstwo kosmetyków i chusteczek właśnie huggies, mam zapas na uhuhu i jeszcze trochę. hippy, babydream, cos mam z bubchen, no mega paka po prostu

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Kur** siostra miała nam oddać rzeczy po synu, między innymi wózek. Ja wspomniałam tylko, że może uda nam się dostać od znajomego duży rabat na fajny wózek to wtedy kupimy nowy, a jak nie to chętnie skorzystamy.
Ostatnio mogliśmy kupić mega zestaw w super cenie, jeszcze się pokłóciłam z mężem o to, stanęło na tym że mamy dostać ten używany i wydać kasę na potrzebniejsze rzeczy, że nie będziemy wybrzydzać. Pytam się jej ostatnio czy coś mam dokupić do tego wózka, nie wiem torbę pokrowiec ogółem czy wszystko jest, a ona że nie wie, muszą sprawdzić, bo ostatnio jej Tż gdzieś go przenosił to stwierdził że coś z nim nie halo, ale nie sprawdzali bo ona zrozumiała że ja tego wózka nie chcę no i w weekend może im się uda sprawdzić, kur** ta okazja co była już nam chyba przepadła, przecież jak ja teraz temu mojemu powiem, że jednak potrzebujemy nowy wózek, to mnie chyba przechrzci tak to jest liczyć na rodzinę... mieliśmy od niej też wziąć łóżeczko i komodę, chyba pojadę jutro do ikei i kupię pierwsze lepsze żeby się tylko jej nie prosić już rano ryczałam dzisiaj, a czuję że przez tą sytuację zaraz znowu będę wyć.....
ale to przeciez nie Twoja wina to czemu TŻ ma Ciebie przechrzcić? nie rozumiem, to jej wina jest, więc niech ją przechrzci. Dziwna siostra, trzeba jej powiedzieć, że nieodpowiedzialna

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Dziewczyny u mnie się zaczęło. Wody mi odeszły. Aaaaaaaasa

no masakra przeczytałam 3 razy zanim zajarzyłam o co chodzi gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !!!
trzymam kciuki a poza tym ale z radosci i wzruszenia!!!
brawoooooooooooo

Cytat:
Napisane przez M_aria Pokaż wiadomość
Zadzwoniłam do Tż i mówię mu:
- dziewczyna z Wizażu rodzi
- i co ??
- ja mam termin tak samo a nie mam torby spakowanej i łóżeczka złożonego...
- nie siej paniki, przecież to nie ty rodzisz...
faceci!!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
haaaaaaaaaaaaaa ja też o tym myślałam, nie tylko faceci mają takie pomysły i jeszcze myślałam sobie że na super pomysł wpadłam hahaha
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 10:54   #3390
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
ja tak robilam i mi nic nie smierdzialo

Nasze szczescie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości