|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
Mam już położony podkład na łóżko. No i szeleścic nie szeleści ale.... mam wrażenie ze poci mi się tyłek przez to. No ale moj Tż jest przerażony faktem, że mogą mi odejść wody w łóżku to dla świetego spokoju mu mówie, że te podklady dadza rade. Mąż pedant Jak go maly osiusia to bedzie tragedia ![]() Papryczka trzymam podwójne kciuki. Mam nadzieję ze nie bedziesz sie długo męczyła
|
|
#3362 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
![]() pewnie strachu sie najadlas NAjwazniejsze ze z malenstwem wszystko dobrze ![]() Ja tez sie zaczynam bac to silniejsze ode mnie No tak z dziecmi to juz tak jest ze sa zawsze jakies niespodziewane wydatki na to sie nic nie poradzi, a z tymi Twoimi lobuzami pewnie na poczatku bedzie ciezko ich przyzwyczaic do okularow ale dacie rade Chyba kazda z nas juz gorzej sie czuje, ale niedlugo to minie i bedziemy tulic swoje szczescia
|
|
|
|
|
#3363 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla mnie też jest to chore, bo to jest ich zawód, kasę za to dostają... Ale bez tego to nawet nie przyjda nie zapytają, czy w czymś pomóc...Omijają szerokim łukiem. Smutne ale prawdziwe.. Pewnie też to zależy od zmiany, moze ja bede miała wiecej szczęścia....
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-07-04 o 09:38 |
|
|
|
|
#3364 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Torbe zaraz na allegro wylookam, dzisiaj przyjdzie mi gemini to cos tam bede miala.. Ja piore standardowo na 40 stopni wszytsko, a potem prasowanie i jak dla mnie styknie. Mnostwo rzeczy moze sie zniszczyc w wyzszej temp np kocyki... chociaz nie wiem czy 60 to tak duzo, lepiej posprawdzaj na metkach... kocyka na gole cialko nie zakladasz to nic sie nie stanie, predzej ubranka ale te mozna uprasowa. Ktos pisal ostatnio co wsadzic do wozka, ja pokrywalam materacyk wozkowy flanelowa pielucha , na to tetra a potem jak juz mialam wiecej taka narzutka na gladkiej stronie. Ostatnio w h&m kupilam kolejna ![]() http://www.hm.com/pl/product/27265?article=27265-A , ale inne kolory bo nie bylo tego akurat, ale mam juz 4 sztuke takiego czegos i baaardzo sie przydaje
|
|
#3365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez jestem glodna chce mi sie siku brzuch mnie z emocji boli !!!!! |
|
|
|
|
#3366 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oni najzwyczajniej w swiecie szukaja oszczednosci, bo musza sie pozniej ze wszytskim rozliczac.. Jakby to naprawde tak szkodzilo dziecku to nie byloby ZZO.. Zycze Ci zebys trafila na ta dobra zmiane!!!!! A bedzie ktos z Toba chociaz, bo w takich warunkach jak personel olewa rodzace to przeciez cos moze sie stac zanim one zagladna do Ciebie.. Przepraszam ze tak strasze, ale ja pesymistka z natury i zawsze panikuje Jak bedziesz z TZ to ok on tam ich ustawi do pionu
|
|
#3367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnei torba spakowana brakuje tylko klapek ale w nich chodze po domu i szamponu ale nie chce mi sie kupywac nowego i wezme ten ktory uzywam
|
|
|
|
|
#3368 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na tym sie na razie skupięzaczarowanadlaniego to ja też posprawdzam jak na moich metkach pisze A w samym proszku pierzecie, czy płun do płukania też warto kupić, czy sam proszek wystarczy?? ?Ale ciagle myślałam ze mam jeszcze na to czas, ale już tak nie myślę
|
|
|
|
|
#3369 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie uyzwam plynu do plukania ale dodaje zmiekczacza
|
|
|
|
#3370 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chwała Bogu położna powiedziała, że to zawsze trwa tyle, że się zdąży dojechać, więc wybiłam mu ten absurdalny pomysł z głowy ![]() Cytat:
Papryczko, trzymam kciuki, żeby szybko doszło do 4 cm i żebyś dostała znieczulenie!! Cytat:
Ci nasi mężowie mają chyba nie do końca realne wyobrażenia o porodach itp ![]() Cytat:
Cytat:
Pożyczyłam ją rodzicom, bo teraz wyjechali na wczasy!!!! Cóż za szczeniacka nieroztropność. Już widzę, jak lecę na porodówkę z 7 reklamówkami z biedronki Cytat:
) połozne 'dorabiają sobie na boku' i sprzedają w szpitalu jakieś ciuszki, skarpetki czy inne badziewia dla dzieci. Po urodzeniu przyłazi taka jedna z drugą i wciskają jakieś szmaty. I ta babka, która mi to mówiła, powiedziała 'niech pani weźmie 10, 20 zł i kupi cokolwiek, bo jak ktoś nic nie kupi, one to zapamiętują i traktują zdecydowanie gorzej'....
|
||||||
|
|
|
#3371 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiec sie nie martwie, a cuda sie u nas w szpitalu dzieją...Ale nie bede opowiadała o ostatnich tragediach, bo to nie potrzebne, abym was stresowała, wystarczy ze mi kolezanki i siostra ostatnio opowiadała, co się u nas w szpitalu dzieje....To nie mogłam spać po nocach.....---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-07-04 o 09:55 |
||
|
|
|
#3372 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tyle mam dzisiaj rzeczy do zrobienia, a nie mogę oderwać się od kompa ![]() Mam nadzieje, że u Optymistki wszystko ok i niedługo sie odezwie |
|||
|
|
|
#3373 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na pewno przed porodem albo w trakcie niczego bym nie dawała bo liczyłabym na czyjaś uwagę. Cytat:
|
|||
|
|
|
#3374 |
|
Rozeznanie
|
83 osoby u nas na wątku
papryczka dasz radę kochana, trzymam kciuki, ale niestety muszę spadać ![]() Igorkowi obiecałam basen ( mamy fajny odkryty u nas w miasteczku ) , a tylko dzis ma byc tak ładnie
|
#3375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rece opadaja ![]() i jeszcze z tym nikt nic nie zrobil ? |
|
|
|
|
#3376 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3377 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Masz rację na koniec w podziękowaniu za opiekę , pewnie że tak. Ja wiem jak miałam praktyki i masowałam pacjentów, to codziennie wychodziłam z min 10 czekoladami. |
|
|
|
|
#3378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3379 |
|
Zadomowienie
|
Papryczka już z godzinkę sie nie odzywa, pewnie akcja zaczęła sie już na dobre
|
|
|
|
#3380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my przy wyjściu ze szpitala daliśmy chyba jakaś kawę i czekoladki
|
|
|
#3381 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3382 |
|
Zakorzenienie
|
Papryczka jestesmy z Toba i trzymamy kciuki !!!!
Mam nadzieje ze niedlugo napiszesz ( jak bedziesz miala sile) ze juz jest po wszystkim i tulisz swoje szczescie !!! |
|
|
|
#3383 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a potem to chyba da sie uprac, jakby co?Cytat:
. Ciekawam, jak papryczka sobie radzi, ja po 12 jade do szpitala, wiec pewnie sie dowiem dopiero wieczorem. |
||
|
|
|
#3384 |
|
Wtajemniczenie
|
Nigdy mi nie smierdziało z automatu, ale się naczytałam i wyczyściłam go octem (szklanka octu, pranie na prawie 2,5h - 95st ) i co?? Teraz mi z niego śmierdzi
![]()
|
#3385 | |
|
Raczkowanie
|
Papryczka ale news. Dołączam z kciukami
![]() Cytat:
. Co poród to historiaOczywiście mam nadzieję że to że Papryczka nie pisze to dowód na to że się rozkręciło i rodzi bez niespodzianek |
|
|
|
|
#3386 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem wam dziewczyny ze ja juz nawet nie mam sily chodzic.
Wczoraj z Tz wybralismy sie do sklepu zeby poszukac regalu lampki ale z racji tego ze niczego kompletnie nie bylo to po 10 minutach wyszlismy ze sklepu a mi juz stawial sie brzuch i ledwo szlam, po czym okazalo sie ze autobus jest dopiero za godzine to juz w ogole masakra ![]() Tz byl na siebie zly ze mnie wyciagnal i oboje nie mielismy humoru, wiec poszlismy do innego sklepu takiego wypasionego i jak ogladalismy meble do sypialni albo do lazienki to gdyby bylo mnie stac to bym pol sklepu wykupila ![]() ale fakt faktem potem bylam nie do zycia bo z chodzeniem to u mnie ciezko. Tz napisal do mamy czy podjedzie z nim do ikei jutro po zakupy bo lacznie z dwoma regalami, lampka, pudelkami i organizatorem wyszlo nam 44 euro a za sama przesylke 60 euro wiec sie nie oplaca , mam nadzieje ze podjedzie z nim bo to jednak 50 km w jedna strone
|
|
|
|
#3387 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My z Czestochowy do Katowic musimy dojechac...już mi się to po nocach śni,nie pomyślcie, że mi odwala, ale nawet myslałam, czy by sobie koguta na samochód (takiego jak ma policja) nie zakupic , a że auto mamy jak niektóre nieoznakowane wozy policyjne, to w kryzysowej sytuacji mogło by to zdac egzamin ![]() A co do tych położnych i handlu, to czytałam, że tak jest, a w zasadzie może być, bo moja bratowa rodziła tam w zeszłym roku i leżała później prawie tydzień i nie otrzymała takiej propozycji nie do odrzucenia ![]() Ale fakt - szokujące to jest. W zeszłe wakacje wybraliśmy się na Krym, podróż trwała 37 godzin (11 autokarem i 26 pociągiem) i takie podejście miały Ukraińskie "opiekunki" wagonu-trzeba było kupić u nich conajmniej 3 herbaty i paczkę ciastek za całkiem niezłą kasę(przeterminowanych swoją drogą) żeby sie nie czepiały o byle co ![]() Cytat:
Ja wlałam prawie cały ocet i tylko trochę później czułam, jak zrobiłam zwykłe pranie, to ubrania nie smierdziały |
||
|
|
|
#3388 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i wiesz jak to jest, powiesz co myślisz i serio będą Cię traktować gorzej... z buta czy coś. A co Ci po tym, jak zgłosisz to potem? Po fakcie? Mówiłam już mężowi, że ma cos kupic od tych bab, cokolwiek... Cytat:
Zaczarowana, ja też jestem coraz większym wrakiem jeśli chodzi o poruszanie się! Dziś mężowi powiedziałam, że jakby mnie jakiś zbir zaczął gonic, to bym już nawet nie uciekała, bo bym nie dała rady
|
||
|
|
|
#3389 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
superancko!!!Cytat:
bo ja mam dłuższy palec :-D i uważam, że moje stopy są śliczne ![]() Cytat:
Wyrobiłam tę kartę ale rodzice w Niemczech mi kupili mnóstwo kosmetyków i chusteczek właśnie huggies, mam zapas na uhuhu i jeszcze trochę. hippy, babydream, cos mam z bubchen, no mega paka po prostu Cytat:
![]() Cytat:
trzymam kciuki a poza tym ale z radosci i wzruszenia!!!brawoooooooooooo ![]() Cytat:
Cytat:
i jeszcze myślałam sobie że na super pomysł wpadłam hahaha
|
|
#3390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:38.

Jak go maly osiusia to bedzie tragedia

aż sie boje ile nas to będzie kosztować.... No i wogole jak takie lobuzy dadza rade nosic okulary...

żeby szybko poszło i malutka była z Tobą