|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Tż poszedł na pępkowe, musiałam go wygonić, bo nie chciał mnie samej zostawić
Nie będę mu zabraniać przecież, jest pod telefonem jakby się coś działo, ale takie zakładanie, ze będzie coś się działo jest niedobre...Mam litr Lidlowych lodów - wiecie co to oznacza?
|
|
#2822 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potrójna porcja nałożona
|
|
|
#2824 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2825 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak bylam w I trymestrze tez byl taki chory przez tydzien a mi o dziwo nic nie bylo i licze ze teraz bedzie tak samo
|
|
#2826 |
|
Zakorzenienie
|
To dawaj, litr na dwie wystarczy
Kurde jak będę tak żarła za przeproszeniem, przez to leżenie zmienię się w świnkę ![]() Cały mój rytm dnia - łożko - toaleta - lodówka i tak 24h/24h ![]()
|
|
#2827 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2828 |
|
Rozeznanie
|
Oj Asia kusisz tymi lodami... Mam algidę w zamrażalniku ale dopiero zjadłam obiad...
Dzisiaj ziemniaczki młode, kapusta zasmażana i jako sadzone... Mam nadzieje że Małżowi się spodoba... |
|
|
|
#2829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś zdałam sobie sprawę z tego, że dopiero był styczeń i dowiedzieliśmy się, że jestem w ciąży. A tu już lipiec i nie licząc dzisiejszego dnia do planowanego porodu zostały 72 dni Zastanawiam się czy dam sobie radę, jaką będę mamą, a Tż tatą Daj Boże aby wytrzymać tyle
|
|
|
#2830 |
|
Konto usunięte
|
Mi sie wydaje, ze mimo wszystko jakos sie dowloke pod prysznic jakiś czas po porodzie
siostra tz poszła po cesarce moja koleżanka po naturalnym tez poleciała sie ogarnąć no i ja kilka godzin laparoskopii tez polecialam pod prysznic chociaż pani pielęgniarka zadowolona nie była :p takze na wszelki wypadek suszara musi być Zaczyna sie mecz Niemcy-Francja a co to oznacza? Szał u wszystkich sąsiadów tz nie lubi piłki ale oglądamy i nawet grill na balkonie odpalony ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mów mi tak, mów, ja tu na Tż teraz polegam i chyba jutro zażyczę sobie taki obiad, tylko kapusty nie mamy, ale mizeria też będzie git. Jedzenie jest lepsze niż sex A w ciąży to już w ogóle
|
|
|
#2832 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2833 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No jedna na cały oddział to jakas masakra W mojej miejscowości w Pl to pielęgniarki wlasnie goniły dziewczyny pod prysznice i jak byłam u siostry tz to akurat jakas pielęgniarka darla sie do dziewczyny, ze ma iść do łazienki bo śmierdzi...no masakra...ta biedna ruszyć sie nie mogła a tamta sie wydzierała na nią na cały oddział ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2834 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Odebrałam dziś paczkę w paczkomacie, liczyłam że będzie dzień wcześniej, ale ważne, że jest. Miałam zamówioną karuzelkę na łóżko O taką, tylko z innym mocowaniem do łóżeczka: http://canpolbabies.com/pl/produkty/...:2/category:28 . Najpierw się okazało, że nie pasuje do siebie pałąk... ledwo wchodził, a potem że brakuje części do montowania do łóżeczka - a wystarczyło odkręcić śrubę i przekręcić ją z drugiej strony Ja to odkryłam po długiej irytacji (aż mnie brzuch rozbolał), moja inteligencja zwyciężyła a tż troszkę przypiłował plastik i pałąki wchodzą w siebie. Jest dobrze.
|
|
#2835 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
tylko ja nie wymiotowałam i niestety wskoczyłam na 3 cyferki na wadze ![]() Cytat:
Mi jeszcze właśnie dużo takich "drobiazgów" zostało, ale za to dzisiaj fotelik samochodowy przyszedł Cytat:
![]() A no to rzeczywiście daleko masz... ja zapewne w Białymstoku będę rodzić, ale nie prywatnie - jakoś bezpieczniej będę się czuła, gdy obok jest całe zaplecze szpitalne ![]() Cytat:
szczególnie, że tak łatwo to nie było ![]() -- Ja właśnie leżę i umieram - chyba się trochę dziś przeforsowałam z tymi oknami i później obiadem (nasmażyłam mielonych tyle, że chyba będę musiała mrozić na następne 3 obiady ) i teraz leżę z opuchniętymi nogami i potwornym bólem krzyża ![]() A tak a propo lodów - w Biedronce są teraz 25% taniej
|
|||||
|
|
|
#2836 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Poleż i odpocznij, jutro też A na lody może się skuszę. Jak nie jadłam kilka lat, bo mnie nie ciągnęło, tak teraz jak spróbowałam z miesiąc temu to znowu mam ochotę
|
|
#2837 |
|
Konto usunięte
|
4 raz do Was piszę!
---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Dziękuję wam za miłe słowa, jesteście niezastapione. :-* poczekamy te 2 tygodnie, mam nadzieję że mała przytyje, a nie tylko ja :-P ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- A upiekłam ciasto kruche z jagodami jest banalnie proste a ka je uwielbiam ![]() Jutro zrobie fotkę to Wam wysle, na smaczek :-D |
|
|
|
#2838 |
|
Rozeznanie
|
Pierwszy płacz przez Małego zaliczony................ ......................... ...........
Jak pisałam rano się obracał, i skończył na pozycji główką do góry. I się przesuwał z lewek na prawą. Nieprzyjemne było jak mocno się wypychał ale znośne jeszcze. Ale jak ułożył się na środku i pchał do góry to już nie mogłam... Dosłownie było widać że jest pomiędzy żebrami, bardzo wysoko, wręcz jeszcze chwila a w mostek by wszedł... Miałam problem ze złapaniem oddechu bo gniótł, ścisnął mi żołądek i myślałam że jeszcze chwila i pawia puszczę, no i skóra...Miałam wrażenie że zaraz pęknie bo z taką siłą się rozpychał. Tż z litością się patrzył na mnie... Ja łzy w oczach i normalnie grochy po policzkach mi leciały... Koszmar Kocham jak Malutki się rusza ale nie w taki sposób Aaaa... Jutro muszę iść kupić buty do człapania... Dzisiaj już w moje baleriny i takie ala tenisówki wciągane były za małe. Chciałam z psem wyjść to się załamałam i Tż poszedł bo żal mu mnie było chyba... I nie wiem czy stopa urosła o jeden rozmiar, ale chyba nie. Po prostu mam tak spuchnięte palce u stóp i całe podbicie że ciśnie i boli... Ale marudzę Ale jakoś czuję że moje dziecko ma ADHD już za czasów brzuszkowych Bo nie ma godziny żeby się nie ruszał, nie ma godziny żeby się nie wypychał Wystarczy że wygodnie usiądę lub się położe i już jazda w brzuszku. No ale dzisiaj mogłam stać i się rozpychał...a jak ukucnęłam żeby buta włożyć to mnie kopnąl kilka razy gdzieś po ?odbycie?Także jazda na całego... Nie oszczędza mnie ten mój Maluszek Jeszcze "tylko" 2 miesiące
|
#2839 |
|
Zakorzenienie
|
Ale dziś cisza
![]() 0,5 l lodów pochłonięte Jutro wyślę Tż do Biedry skoro promocja
|
|
#2840 |
|
Konto usunięte
|
Sorki że tak na raty ale już kilka razy się dzisiaj naprodukowalam i mi sie wszystko skasowalo. Piszę z komórki i nie umiem kopiowac ;-)
Martynka zerknij w necie mogą być rozwiązania problemów z Twoim modelem pralki. Ale jak bęben się nie kręci to nie wróży to za dobrze :-/ nam w tamtym roku padł jakiś tam silniczek ale naprawa wyszła by nas porownywalnie jak Nowa pralka. Dołożyliśmy trochę, trafiliśmy na promocje i mamy spokój
|
|
|
|
#2841 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki a ja Sprzedałam kombajn kosmetyczny w końcu
yuhuuuu
|
|
|
|
#2842 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czytam Was na bieżąco, ale nie mam siły na nic dzisiaj... Brzuch mnie boli, pewnie przez to, że zachciało mi się dzisiaj sprzątać i okna myć... A że okna są niziutko nad ziemią to robiłam to na pół kucąco...
A do tego Tż... Ale to już inna sprawa... [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47165961]Sorki że tak na raty ale już kilka razy się dzisiaj naprodukowalam i mi sie wszystko skasowalo. Piszę z komórki i nie umiem kopiowac ;-) Martynka zerknij w necie mogą być rozwiązania problemów z Twoim modelem pralki. Ale jak bęben się nie kręci to nie wróży to za dobrze :-/ nam w tamtym roku padł jakiś tam silniczek ale naprawa wyszła by nas porownywalnie jak Nowa pralka. Dołożyliśmy trochę, trafiliśmy na promocje i mamy spokój [/QUOTE]Dzanet pralka ma ze 20 parę lat... i do tego jest niemiecka, nawet nie ma na niej firmy chyba.... |
|
|
|
#2843 |
|
Zakorzenienie
|
Brawo
![]() Kombajn? Co to?
|
|
#2844 |
|
Rozeznanie
|
Wielofunkcyjne urządzenie do zabiegów kosmetycznych Chyba zaraz zamówię KFC Jak paść dupsko to na całego
|
#2845 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Liczą się chęci jeszcze trochę a będzie perfekcyjnym panem domu Powiem Ci ja na podobno smoczki Aventa trafiłam nawet droższe i to na allegro W Tesco się ostatnio ceną przeraziłam,że ja kupuję smoczek za 8zł a w Tesco trochę więcej Jeszcze kupię jeden Tommee Tippee albo Nuka i będę dopasowywać do dzieciaczka,zobaczę,który wybierze i czy w ogóle będzie chciał ![]() Cytat:
Cytat:
Ja widziałam koszulę,bo leżałam w szpitalu 3 dni i tam koło mnie były kobiety,które szykowały się na trakt porodowy więc wszystko było widoczne ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47161239] Meta dobrze że byłaś u lekarza i się uspokoiłaś Jak szyjka twarda to wsio oki, nie martw się Ja teraz czekam tylko na takie właśnie informacje, że szyjka jest twarda Ja też zdaję relację z mojej wizyty. Szyjka twarda więc super Odstawiamy ją od dzisiaj, ufff... Bo ja już miałam tak, że z wkładką mokrą biegałam do łazienki co godzinę... Za 2tyg znowu wizyta, żeby zobaczyć, czy szyjka bez luteiny dalej się trzyma. Jakby się coś działo - to dostanę tą doustną... Oby nie ![]() I wiecie co, chyba padniecie Powiedziałam jej, żę ja ostatnio jem kilogramy mleczek w tubce i tony ciastek i na nic innego poza słodkim nie mam ochoty. To mi powiedziała, żę widać organizm się domaga cukru Bo mam ten cukier niski Miałam 75 na czczo, 102 po godzinie i po 2h miałam 100 hm... ja patrzyłam, żeby tylko nie był za wysoki hehe ![]() Mała obróciła się chyba pierwszy raz główką w dół Tylko jedno mnie zmartwiło... Ostatnio (2tyg temu) ważyła niecały kilogram a teraz waży kilogram. Zasmuciło mnie to, ale moja ginka mówi, że mam się tym nie przejmować bo jest ok... No nie wiem, te Wasze dzieciaczki takie duże... A moja jest długa, ale ma drobne kości... Dziś 28tc i 1 dz, niby mieści się w normie... Zawsze musi być coś [/QUOTE]Skoro dzieci się ruszają to jest ok,teraz musimy się utwierdzać,że nasze podwozie ma się dobrze Dobrze,że u Ciebie też tym razem wsio ok ! I jedz słodkie,chociaż tyle od życia Cytat:
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
||||
|
|
|
#2846 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
)... jak on taki ruchliwy będzie też po porodzie to nie nadążysz za nim... Moja malutka też potrafi pokazać co potrafi, ale przy Twoim maluszku to to jest nic!Cytat:
teraz to każde zasilenie domowego budżetu się przyda a tak w ogóle, to co to za kombajn kosmetyczny?
|
|||
|
|
|
#2847 |
|
Zakorzenienie
|
Monia dobrze napisała
27 zabiegów w jednym urządzeniu kamień z serca
|
|
|
|
#2848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już po imprezce, przystopowałam ![]() Wystarczy, że biały chleb zjadłam ze trzy kroooooomy, bo Tż zapomniał o razowym i 0,5l lodów, masakra ![]() Ciekawe w jakim stanie wróci Kazałam mu się nie spić mocno, z resztą myślę, że ma kontrolę wiedząc, że leżę w domku.Stara się Choć dziś jak się szykował, takiego syfu narobił, myślałam, że go uduszę.Mówię wczoraj "Nie łaź gołymi stopami po panelach", a on "Mogę, bo teraz ja sprzątam" ![]() Co do smoczków, ja chyba też kupię różnych firm i będę testować Na Polsacie leci koncert na żywo disco polo, hehe Monia, dzięki za wyjaśnienie
|
|
|
#2849 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Monika... ciągle nie mogę wyjść z podziwu jak ty to wszystko czujesz, wiesz co i jak... Ale bólu współczuję...
|
|
#2850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja Malutka kopie na dole po lewej stronie, jeszcze nie zamierza się przewracać
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:05.

Nie będę mu zabraniać przecież, jest pod telefonem jakby się coś działo, ale takie zakładanie, ze będzie coś się działo jest niedobre...

Przeziębił sie i ma gorączkę, mam nadzieję że mnie nie zarazi, wygoniłam go z sypialni na materac. Mam nadzieję że to wystarczy.

Zastanawiam się czy dam sobie radę, jaką będę mamą, a Tż tatą
siostra tz poszła po cesarce
moja koleżanka po naturalnym tez poleciała sie ogarnąć 

szczególnie, że tak łatwo to nie było
Kocham jak Malutki się rusza ale nie w taki sposób 
Ja teraz czekam tylko na takie właśnie informacje, że szyjka jest twarda
Miałam 75 na czczo, 102 po godzinie i po 2h miałam 100