III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5 - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-04, 13:48   #2791
Niestabilna
Wtajemniczenie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Ehh niby ok. Póki co za 2 tyg. będę wiedzieć czy szyjka się nie skraca,bo na razie twarda i zamknięta a czy się to nie zmieni to nie wiadomo... I jak będzie mocno boleć to do szpitala od razu jechać No i leki znowu. I odpoczywać i więcej leżeć.
Ahaa i znowu krzywa cukrowa bo 138 przy normie 140 zaniepokoiło gina... Nie chcę tego badania :/ Szkoda,że usg nie miałam,bo akurat jak ja weszłam to się popsuło coś i nic na ekranie nie było ale zrobił za to ktg

Normalnie przed wizytą tak spanikowałam w kibelku,że masakra... Patrzę na wkładkę a ona jakaś żółto-pomarańczowa i już od razu dopatrywałam się plamienia... Ale potem robił badanie ręczne to na wzierniku nic nie zobaczył i mówi,że wydzielina prawidłowa. Ale jednak mój lekarz jest lepszy,bo chociaż robi delikatnie badanie i to nic,że gada szybko ale chociaż wszystko mówi a ten to się specjalnie nie rozgadywał. Ale w sumie co więcej miał mówić. Dobrze,że nie odesłał mnie po 5 minutach tylko spojrzał na sprawę.
I dobrze ze wszystko ok. I na razie się nie zamartwiaj na zapas.

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
masz stwierdzoną jakąś wadę serduszka?

ja się trochę boję bo mam skaczący puls do 120, ale gin powiedział abym to konsultowałam dopiero po ciąży mam nadzieję, że podczas porodu moje serce nadąży ;P

ślicznie

załamujesz mnie kobieto!
patrząc na siebie a potem na mnie, stwierdzam że jestem leń

będzie dobrze

a jaka piżama do rodzenia?

ooo właśnie ja podobnie kocham ten stan pomimo wszystkich niedogodności.
Trochę się boję uczucia po porodzie, że kruszynka "nie jest już tylko moja", ze może być zależna od innych a nie ode mnie...

też by mi pasowało ogarnąć aparat... miałam to zrobić w ciąży

najważniejsze, że jest w porządku

-

Dziękuję kobietki za troskę
co do zęba to pobolewał mnie ten po leczeniu ale zaczął mnie boleć ten sam () w sensie szóstka na dole, po tej samej stronie
dzisiaj na razie nie boli... i mam nadzieję, że nie zaboli bo już miałam dzisiaj jechać z powrotem do gabinetu.

-

Właśnie kobietki a w czym się rodzi? w swojej piżamie? takiej jak dokarmienia czy jakiejś innej? choć podobno dobrze aby miała dostęp do cyca?

ja tez leniwa jestem dlatego sprzątam na bieżąco by na raz za dużo nie było ;p

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Niestabilna a co się dzieje? Bo znowu musialam cos ominąć... Co z pępowina?
Podziwiać Cie za cotygodniowe mycie okien. My myjemy kilka razy do roku.

Allcarolla fajna sytuacja z siostra;p.

Ja dziś skrece łożeczko i zrobię miejsce w szafach dla malucha;p.
Wszystko ok. Mam ta pepowine dwunaczyniowa. Przeplywy sa ok ale mimo to sie martwię jak młody się nie rusza. No i stres przed kazda wizyta czy prawidłowo rośnie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-07-04, 13:48   #2792
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Dziewczyny jezeli chodzi o badania 3 trymestru to ja mam tak :
morfologia
mocz
toxo
odczyn coombsa to chyba nie jest podstawowe badanie
Przeciwciała Rh Widocznie możesz mieć konflikt z TŻ
Ja nie muszę wykonywać bo nie ma u mnie możliwości aby konflikt zaistniał

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 13:51   #2793
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
Przeciwciała Rh Widocznie możesz mieć konflikt z TŻ
Ja nie muszę wykonywać bo nie ma u mnie możliwości aby konflikt zaistniał
no wlasnie nie moge miec konfliktu bo mam AB+
wiec nie rozumiem w ogole...

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 13:52   #2794
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny jezeli chodzi o badania 3 trymestru to ja mam tak :
morfologia
mocz
toxo
odczyn coombsa to chyba nie jest podstawowe badanie
Ten odczyn to miałam robiony w tym pierwszym największym zestawie badań
Teraz tylko morfologia, mocz, krzywa cukrowa i powtórka z toxo

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 13:56   #2795
Ana***
Zakorzenienie

Asiu co do smoczka to pojęcia nie mam jaki

anesh już skręcasz łóżeczko? aż mnie spięło w pośladkach bo ja jeszcze nie zamówiłam :P

malaPaulina te wkładki takie są też mnie zdziwiły jak je pierwszy raz zobaczyłam

Mecia ja na Twoim miejscu powtórzyłabym glukozę...

-

Dzięki dziewczynki za odpowiedź w sprawie koszuli do rodzenia
muszę coś wykombinować :P
Mówicie seksi białe koszule z rozcięciem a w ogóle to skąd wiecie, widziałyście? byłyście tam na oddziale?:P
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 13:57   #2796
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
Moje dziecko da matce odpocząć w wannie i grzecznie pobędzie z tatusiem obyyy

Nadzieja ...

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 13:59   #2797
elffirka
Rozeznanie

Ana tak mam częstoskurcz nadkomorowy serca od 10 lat się już męczę... To taka wada przy której występują ataki serca i wtedy puls jest około 200, do tego nie można oddechu złapać ani się ruszać zbytnio... Najbardziej się boję że będę sama z dzieckiem i mi się przytrafi atak... Ale staram się nie myśleć... Niestety w moim przypadku miałam robione dwa badania eps przez pachwinę i szyję ale niestety u mnie nie da się tego wyleczyć tylko leki na to biorę... Teraz w ciąży od 12 tygodnia też...
Asia ja kupiłam wczoraj Lovi smoczek dynamiczny i mam nadzieję że będzie ok... Do tego wzięłam pojemniczek na smoczek ale już z BabyOno bo był dużo tańszy...
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 14:02   #2798
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Mówicie seksi białe koszule z rozcięciem a w ogóle to skąd wiecie, widziałyście? byłyście tam na oddziale?:P
widziałam już wielokrotnie Miałam tą przyjemność, że koleżanka rodziła w tamtym roku i w 2011 No i po drodze w tym roku jeszcze jedna znajoma (w styczniu)
Także na szczęście wiem jak to wygląda

I tak jak pisze Nataluska wole pobrudzić ich niż swoją nowiutką hehehe Potem się przebiore, ale i nie

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-07-04, 14:04   #2799
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Paulinka ja też mam AB+ i nie muszę robić tego badania... Dziwne
Dzisiaj uświadomiłam tż że to już 8 miesiąc i ma się ruszyć z remontem i jego mina była bezcenna kazał mi leżeć i nic nie robić żebym czasem za szybko bie urodziła, lozeczka też kazał zamówić żeby już było bo on sam potem nie będzie wiedział jakie i w przyszłym tygodniu skręcamy bo nie mw gdzie go trzymać i lepiej żeby stało już na miejscu a ja chodzę i się cieszę...
Mam ochotę na frytki ale nie mam ziemniakow

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 14:11   #2800
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Dziewczynki zaraz Was nadrobię tylko ciasto ukręcę i skończę zupę grzybową...

Meta dobrze że byłaś u lekarza i się uspokoiłaś Jak szyjka twarda to wsio oki, nie martw się Ja teraz czekam tylko na takie właśnie informacje, że szyjka jest twarda

Ja też zdaję relację z mojej wizyty. Szyjka twarda więc super A te moje intensywne (bardzo!) upławy to po prostu uczulenie na tą olerną luteinę Odstawiamy ją od dzisiaj, ufff... Bo ja już miałam tak, że z wkładką mokrą biegałam do łazienki co godzinę... Za 2tyg znowu wizyta, żeby zobaczyć, czy szyjka bez luteiny dalej się trzyma. Jakby się coś działo - to dostanę tą doustną... Oby nie

I wiecie co, chyba padniecie Ginka ogląda moje wyniki krzywej cukrowej i mówi do mnie, że musimy zmienić dietę. Się wystraszyłam, sama odczytałam wyniki i było że w normie. A ona mi mówi "Musi Pani jeść więcej słodkiego" Padłam serio Powiedziałam jej, żę ja ostatnio jem kilogramy mleczek w tubce i tony ciastek i na nic innego poza słodkim nie mam ochoty. To mi powiedziała, żę widać organizm się domaga cukru Bo mam ten cukier niski Miałam 75 na czczo, 102 po godzinie i po 2h miałam 100 hm... ja patrzyłam, żeby tylko nie był za wysoki hehe

Mała obróciła się chyba pierwszy raz główką w dół choć za wcześnie by się cieszyć, to ja się cieszę, bo do tej pory leżała zawsze poprzecznie.

Tylko jedno mnie zmartwiło... Ostatnio (2tyg temu) ważyła niecały kilogram a teraz waży kilogram. Zasmuciło mnie to, ale moja ginka mówi, że mam się tym nie przejmować bo jest ok... No nie wiem, te Wasze dzieciaczki takie duże... A moja jest długa, ale ma drobne kości... Dziś 28tc i 1 dz, niby mieści się w normie...
Zawsze musi być coś Za 2 tyg kolejne ważenie
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 14:21   #2801
małaPaulina
Wtajemniczenie

dzanet2108 czyli wszystko ok,nie zamartwiaj sie
A co do wagi to tez sie martwilam bo moj synek 1300g w 30t1d to tez nie wie... ale skoro lekarz mowi ze jest dobrze to tak jest
Ana*** no u mnie lozeczko tez juz stoi a co do tych wkladek to dobre ja nie wiem jak mam sobie to wsadzic jak to jest wieksze od miseczek stanika

Stary 2014-07-04, 14:35   #2802
201610121609
Konto usunięte

Dziewczyny mam pytanie...moze dziwne
No bo robiłam listę co mi jeszcze bedzie potrzebne do szpitala i ogólnie i sobie myślałam czego używam codziennie...no i używam suszarki do włosów i tak sie zastanawiam wlasnie czy potrzebuje taka malutką co zostawiłam w Pl i teściowie by mi przywieźli ale w sumie to jak pójdę sie rejestrować do szpitala to luknę sobie w łazienki albo zapytam polozna :p

201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 14:40   #2803
Niestabilna
Wtajemniczenie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47161239]Dziewczynki zaraz Was nadrobię tylko ciasto ukręcę i skończę zupę grzybową...

Meta dobrze że byłaś u lekarza i się uspokoiłaś Jak szyjka twarda to wsio oki, nie martw się Ja teraz czekam tylko na takie właśnie informacje, że szyjka jest twarda

Ja też zdaję relację z mojej wizyty. Szyjka twarda więc super A te moje intensywne (bardzo!) upławy to po prostu uczulenie na tą olerną luteinę Odstawiamy ją od dzisiaj, ufff... Bo ja już miałam tak, że z wkładką mokrą biegałam do łazienki co godzinę... Za 2tyg znowu wizyta, żeby zobaczyć, czy szyjka bez luteiny dalej się trzyma. Jakby się coś działo - to dostanę tą doustną... Oby nie

I wiecie co, chyba padniecie Ginka ogląda moje wyniki krzywej cukrowej i mówi do mnie, że musimy zmienić dietę. Się wystraszyłam, sama odczytałam wyniki i było że w normie. A ona mi mówi "Musi Pani jeść więcej słodkiego" Padłam serio Powiedziałam jej, żę ja ostatnio jem kilogramy mleczek w tubce i tony ciastek i na nic innego poza słodkim nie mam ochoty. To mi powiedziała, żę widać organizm się domaga cukru Bo mam ten cukier niski Miałam 75 na czczo, 102 po godzinie i po 2h miałam 100 hm... ja patrzyłam, żeby tylko nie był za wysoki hehe

Mała obróciła się chyba pierwszy raz główką w dół choć za wcześnie by się cieszyć, to ja się cieszę, bo do tej pory leżała zawsze poprzecznie.

Tylko jedno mnie zmartwiło... Ostatnio (2tyg temu) ważyła niecały kilogram a teraz waży kilogram. Zasmuciło mnie to, ale moja ginka mówi, że mam się tym nie przejmować bo jest ok... No nie wiem, te Wasze dzieciaczki takie duże... A moja jest długa, ale ma drobne kości... Dziś 28tc i 1 dz, niby mieści się w normie...
Zawsze musi być coś Za 2 tyg kolejne ważenie [/QUOTE]

jak lekarz mowi ze wsio ok to sie nie zamartwiaj najważniejsze ze jest Wszystko ok.
I sie pochwal co za ciasto krecisz ??

Teraz z tygodnia na tydzień bedziemy panikowac wszystkie hihi

Stary 2014-07-04, 14:42   #2804
Mandragorrka
Zakorzenienie

Ktoras pytała o luteine i dzisiaj kupowalam na receptę to miałam ze zniżka. Za dwa opakowania dowcipnej zapłaciłam 6,4.

Katharina jak będę na kompie to wrzuce fotki. To pewnie będzie po weekendzie.

Cytat:
Napisane przez NATALUSIA14 Pokaż wiadomość
U mnie w szpitalu dają piżamę do porodu. Ja z niej na pewno skorzystam, szkoda mi mojej, po porodzie cała we krwi, mazi nada się tylko do wyrzucenia więc szkoda.
Zorientuj się jakie koszule dają u Was w szpitalu. U nas sa jednorazowe z materiału który nie przepuszcza powietrza. Porod może potrwać, na porodowkach gorąco, rodzaca na ogół poci się, meczy a dodatkowo taka koszula to chyba komfortu nie podnosi.
Ja miałam bawełniana kupiona w lumpie takiej nie szkoda.

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47161239]Dziewczynki zaraz Was nadrobię tylko ciasto ukręcę i skończę zupę grzybową...

Super, że po wizycie dobre wieści
Kurcze ja miałam niższy cukier niż Ty a nie dostałam jako zalecenie jedzenia słodyczy. Ale może to i dobrze.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 14:42   #2805
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
No bo robiłam listę co mi jeszcze bedzie potrzebne do szpitala i ogólnie i sobie myślałam czego używam codziennie...no i używam suszarki do włosów i tak sie zastanawiam wlasnie czy potrzebuje taka malutką co zostawiłam w Pl i teściowie by mi przywieźli ale w sumie to jak pójdę sie rejestrować do szpitala to luknę sobie w łazienki albo zapytam polozna :p

Suszarka to się w ogóle super sprawdza przy osuszaniu krocza także ja biorę na pewno
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 14:44   #2806
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie głupie pytanie hehe ja biorę ze sobą suszarkę i prostownice bo bez nich glowy nie umuje. Musze odrazu wlosy ułożyć. Oby czas byl hihi troche make up tez biorę. Bo pomimo tego że mowilqm że wizytacji nie chce to i tak sie pojawią ciekawscy.

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Suszarka to się w ogóle super sprawdza przy osuszaniu krocza także ja biorę na pewno
O nie wiedziałam
Zimny nawiew czy na maxa na 3 hehehe
Ale tak serio to dobry pomysł.

Stary 2014-07-04, 14:50   #2807
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Nie głupie pytanie hehe ja biorę ze sobą suszarkę i prostownice bo bez nich glowy nie umuje. Musze odrazu wlosy ułożyć. Oby czas byl hihi troche make up tez biorę. Bo pomimo tego że mowilqm że wizytacji nie chce to i tak sie pojawią ciekawscy.

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

O nie wiedziałam
Zimny nawiew czy na maxa na 3 hehehe
Ale tak serio to dobry pomysł.

A to jednak nie głupie pytanie moze moja duża suszare wezmę to szybciej ogarnę łeb no i prostownice tez wrzucę ... a co sobie bede żałować a make up to oczywiście obowiązkowo

201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 14:51   #2808
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
Niestety leżałam już 2 razy na oddziale i miałam przyjemność zobaczyć jak to wszystko wygląda
Cytat:

Ja nie biorę suszarki, myśle że po porodzie będę tak obolała że ostatnią rzeczą o jakiej będę myślała i na jaką będę miała siłę będzie suszenie włosów. Z relacji wiem że po porodzie jest problem czasem żeby dojść do łazienki i wyjąć sobie z torby czystą bieliznę.
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 15:02   #2809
DorissiriD
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Doris a jak mowicie na borowki?
Podrzucisz przepis na tarte?
Cytat:
Napisane przez jenny1234 Pokaż wiadomość
proszę podeślij przepis na ta tarte
Przecież borówki i jagody to to samo

Przepis: http://www.kwestiasmaku.com/desery/t...a/przepis.html
Tylko ja nie dałam galaretki, a bitą śmietanę (słodka śmietanka 30% z dodatkiem cukru i cukru wanilinowego ubita mikserem). A na to wyłożyłam borówki i truskawki.

Cytat:
Napisane przez Blondi Banana Pokaż wiadomość
U mnie 18 września też byłby piękny prezent, ale dla męża, bo on ma wtedy urodziny A termin mam na 26go. Jeszcze jest opcja 21 września - wtedy ma imieniny. No i ostatnia fajna opcja 22 września - nasza rocznica ślubu i urodziny mojej mamy (jej pierwszy wnuk). Mam nadzieję, że się wstrzelę w któryś termin
To tak jak my przy pierwszej córce czekaliśmy, że może 27 sierpnia (ur tż) albo 6 września (rocznica ślubu), ewentualnie 3 września (ur mojej siostry), ale córa wolała swój dzień 8 września.(no... razem z Matką Boską świętuje, święto maryjne w ten dzień). Teraz już sie tak nie nakręcamy

Cytat:

Właśnie kobietki a w czym się rodzi? w swojej piżamie? takiej jak dokarmienia czy jakiejś innej? choć podobno dobrze aby miała dostęp do cyca?
Co kraj to obyczaj. Ja miałam swoją, ale widziałam, że kobiety rodziły i w takich szpitalnych, nie wiem od czego to zależało. Ja miałam zwykłą i żeby nakarmić małą po urodzeniu to musiałam podwinąć całkiem do góry i przykryć się kołdrą. Potem się przebrałam w taką do karmienia. Tylko że ją poplamiłam krwią, a nie miałam od razu drugiej na przebranie...

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/avent-smoczek-uspo...376221101.html
Jakie kupowałyście smoczki? Poradźcie czy te byłyby okej i jesli temat się powtórzył, przepraszam
Ja miałam przy pierwszej córce te: http://allegro.pl/show_item.php?item=4346481143 (anatomicznych nie chciała) a teraz dostałam taki: http://www.mambaby.com/pl/online-sho...start-latex-6/
a podobno przez pierwsze 2 miesiace nie powinno się podawać smoczków bo mogą zaburzyć ssanie piersi...
Stary 2014-07-04, 15:16   #2810
Aliszcze
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47161239]

nie martw się, widocznie taka jej uroda, ja też bym chciała być drobinką a tak serio to rozumiem Twój niepokój, bo moja młoda też ciut mniejsza, w 29 tc ważyła 1 kg. Ale rośnie, najważniejsze, by rosła, a tak to już w obecnej chwili każde dziecko rośnie swoim tempem. No i wiesz, waga na usg to trochę loteria, patrzy się na wymiar brzuszka (co już pisałam), mi w poprzedniej ciaży w ogóle nie mówili, ile waży dziecko,tylko, że wymiary są ok, moja młoda była zawsze tydzień do przodu z wymiarami. A szacunkową wagę usłyszałam dopiero na usg robionym kilka godzin przed porodem mówili mi jakieś 3800-3900 a urodziła się 3520

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 15:18   #2811
małaPaulina
Wtajemniczenie

aisa84 ja suszarki raczej nie biore zreszta ja w ogole nie suszę włosow

DorissiriD przeciez borowki (amerykanskie) i jagody to nie to to samo ja np jagody lubie,borowki juz nie bardzo

Edytowane przez małaPaulina
Czas edycji: 2014-07-04 o 15:19
Stary 2014-07-04, 15:22   #2812
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
aisa84 ja suszarki raczej nie biore zreszta ja w ogole nie suszę włosow

DorissiriD przeciez borowki (amerykanskie) i jagody to nie to to samo ja np jagody lubie,borowki juz nie bardzo
no właśnie, borówki to co innego, i tańsze od jagód są

uwielbiam blog kwestiasmaku

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 15:40   #2813
Asia19x
Zakorzenienie

Elfirka a ile zapłaciłąś za smoczki?

Ale senna jestem, ale zasnąć nie mogę

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 16:05   #2814
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Ehh niby ok. Póki co za 2 tyg. będę wiedzieć czy szyjka się nie skraca,bo na razie twarda i zamknięta a czy się to nie zmieni to nie wiadomo... I jak będzie mocno boleć to do szpitala od razu jechać No i leki znowu. I odpoczywać i więcej leżeć.
Ahaa i znowu krzywa cukrowa bo 138 przy normie 140 zaniepokoiło gina... Nie chcę tego badania :/ Szkoda,że usg nie miałam,bo akurat jak ja weszłam to się popsuło coś i nic na ekranie nie było ale zrobił za to ktg

Normalnie przed wizytą tak spanikowałam w kibelku,że masakra... Patrzę na wkładkę a ona jakaś żółto-pomarańczowa i już od razu dopatrywałam się plamienia... Ale potem robił badanie ręczne to na wzierniku nic nie zobaczył i mówi,że wydzielina prawidłowa. Ale jednak mój lekarz jest lepszy,bo chociaż robi delikatnie badanie i to nic,że gada szybko ale chociaż wszystko mówi a ten to się specjalnie nie rozgadywał. Ale w sumie co więcej miał mówić. Dobrze,że nie odesłał mnie po 5 minutach tylko spojrzał na sprawę.
Najważniejsze, że jest wszystko dobrze
Nie martw się, byłaś i sprawdziłaś. Teraz tam grzecznie odpoczywaj i się nie przemęczaj

Kochana gratuluje udanej wizyty I nie martw się tą wagą. Masz 28tydzień i to napewno jest w normie skoro ginka tak mówi

Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
Niestety leżałam już 2 razy na oddziale i miałam przyjemność zobaczyć jak to wszystko wygląda

Ja nie biorę suszarki, myśle że po porodzie będę tak obolała że ostatnią rzeczą o jakiej będę myślała i na jaką będę miała siłę będzie suszenie włosów. Z relacji wiem że po porodzie jest problem czasem żeby dojść do łazienki i wyjąć sobie z torby czystą bieliznę.
Mam takie samo zdanie

Cytat:
Napisane przez DorissiriD Pokaż wiadomość
Przecież borówki i jagody to to samo

Przepis: http://www.kwestiasmaku.com/desery/t...a/przepis.html
Tylko ja nie dałam galaretki, a bitą śmietanę (słodka śmietanka 30% z dodatkiem cukru i cukru wanilinowego ubita mikserem). A na to wyłożyłam borówki i truskawki.
Borówki a jagody to jest całkiem co innego
Uwielbiam borówki, mogłabym jeść tonami Z resztą jagody też, ale boróweczki słodsze i większe

Dziękuję za przepis

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-07-04, 16:27   #2815
agness2011
Raczkowanie

Witam się popołudniowo :) Ja dziś od rana ze szwagierką za robotę się wzięłyśmy i wszystkie okna pomyłyśmy... a w zasadzie ona, bo ja to tylko jej troszkę pomagałam, tzn. tyle ile dałam radę :rolleyes: I jeszcze nie dość, że okna pomyła to przywiozła własnoręcznie robione babeczki z jagodami i malinami, które właśnie konsumuję :slina:

Nieźle dzisiaj naprodukowałyście... :mdleje:

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Asia i Agness witajcie w klubie z tyciem :mur: od ostatniej wizyty poszlo w gore prawie 4kg, jak to zobaczylam na wadze to malo nie padlam. Ogolnie mam 7kg na plusie od poczatku ciazy :rolleyes:
Misstic ja mam już 9 kg na plusie :mur: a tyle to w zasadzie powinnam mieć pod koniec ciąży, bo ja startowałam z niezłą wagą...

Cytat:
Napisane przez Blondi Banana Pokaż wiadomość
Jesteśmy już w nowym mieszkaniu, rozpiździel kompletny panuje, ale meble już stoją na swoim miejscu. Więc jutro mogę wszystko pucować (mieszkały tu 4 studentki imprezowiczki z Ukrainy - nie sprzątały tu zbyt dokładnie...) i układać... Ech. Nie wiem skąd wczoraj wzięłam siłę na wszystko. Posprzątałam całe stare mieszkanie, spakowałam kuchnię i łazienkę. Brzuszek trochę napięty był, ale nic się nie działo niepokojącego. Dopiero o 1:30 skończyli wnosić rzeczy. Sąsiedzi już nas pewnie nienawidzą :D Koty spanikowane lekko, ale przyzwyczają się. Muszą się tylko skończyć hałasy.

Dziś miałam wizytę u ortopedy w związku z zapaleniem spojenia łonowego. Powiedziała to, co już wiedziałam - że mam się oszczędzać, polegiwać, a może będzie bolało trochę mniej :) Powiedziała też, że nie muszę mieć cesarki, ale może się okazać, że będzie mnie bardziej bolało przez to zapalenie i nie dam rady urodzić normalnie... I też dowiedziałam się, że jak urodzę, to samo nie przejdzie i czekają mnie leki przeciwzapalne (jak nie będę już karmić piersią), rehabilitacja, może krioterapia.
Blondi Banana rok temu też się przeprowadzałam i jeszcze pamiętam jak to jest, więc brawa, że już przynajmniej wszystko przewiezione :oklaski: a z pucowaniem i rozpakowaniem to jakoś pomalutku sobie dacie radę :)
Co do zapalenia, to fajnie, że lekarka przynajmniej coś proponuje, że będzie działać w tej kwestii po porodzie, bo w Polsce zazwyczaj ciężko jest, żeby na głupią rehabilitację się dostać...

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Dla mnie ciąża to stan błogosławiony, czuje się fantastycznie, zaebiście, rewelacyjnie. Jedyna dolegliwość to częstsze chodzenie do toalety. Jednak nie uzewnętrzniam się ze swoim super samopoczuciem bo większość dziewczyn dużo gorzej znosi ten stan.
W pierwszej ciąży miałam tak samo, do samego końca na chodzie i pełna energii.
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
Madragorka ja dołanczam do ciebi e, mogłabym w ciązy łazić cały czas :) uwielbiam miec brzuszek i w ogóle he
Mandragorrka , aa2 cieszę się, że są wśród nas osoby, którym nic nie dolega i które czują się fantastycznie - znaczy, że się da :ehem: Życzę Wam, żebyście do końca tak fantastycznie się czuły :cmok: Ja tam też staram się nie narzekać, chociaż czasami mi już ciężko i coś zaboli, ale w porównaniu do niektórych dolegliwości, to u mnie jest nieźle :)

Cytat:
Napisane przez elffirka Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj u kardiologa i powiedział, że tylko cesarka bo za duży wysiłek i jak rodzić to tylko we Wrocławiu, gdzie jest kardiologia bo w razie czego kardiolodzy będą wiedzieć co robić... Napisał mi czym wszystko przerywać i miał napisać że ma być cesarka itd. a ja później patrzę a On mi napisał że sugeruje cesarkę... No i nie wiem czy jak pokaże komuś taki napis to nie będą mi kazali rodzić Sn.
Byliśmy też wczoraj w hurtowni dziecięcej i wydaliśmy 500zł. Kupiliśmy nawet sporo. Później zrobię zdjęcie... Kupiliśmy ogólnie tiul do baldachimu i co się okazało? W stelażu brakuje części hehe... Ale już wypatrzyliśmy na allegro...
Któraś pisała o butelkach Lovi. Moja kuzynka mówiła, że by ich drugi raz nie kupiła bo smoczki się zasysają do środka... Ale każdy kupi co chce... Ja stawiam na Avent tylko jak wczoraj zobczyłam że pojedyńcze butelki kosztują 30 zł to chyba kupię ten zestaw bo za cene dwóch i trochę będę miała 4...
elffirka z tym kardiologiem to rzeczywiście nie za bardzo, ale może jest tak, że on tylko może napisać swoją sugestię, bo to ginekolog decyduje? :confused:
:oklaski: za zakupki - za 500 zł to pewnie już nieźle się obłowiliście, bo ja ostatnio to raptem 70 zł wydałam i prawie nic nie kupiłam...
Co do butelek, to jeśli ktoś jest zdecydowany na Aventa, to z pewnością nie opłaca się kupować na sztuki... kupi się dwie, a cena jak za cały zestaw :ehem:

Niestabilna też zazdroszczę chęci do sprzątania... ja w ogóle nie nadaję się na "panią domu" - ani sprzątać nie lubię ani gotować (chociaż lubię jak jest czysto i dobry obiadek na stole), za to jak jakąś papierkową robotę trzeba zrobić to ja baaardzo chętnie :D

dzanet2108 u mnie to samo - nie lubię gości w tygodniu (my z mężem w soboty sprzątamy) - w sobotę i niedzielę to mogą przychodzić :)

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Hehe moge pomoc :p

A dla mnie też byś pomogła? :prosi:

Cytat:
Napisane przez Simran86 Pokaż wiadomość
Dziękuję:) ja to zawsze muszę mieć jakieś kolorowe oprawki :)

Powiem Ci, że też nie miałam w planach nowych okularów :P tylko szkła chciałam wymienić... ale akurat kupowałam w nowo otwartym salonie to miałam - 50% na oprawkach i -50 % na szkła :) więc za wszystko zapłaciłam 150 zł więc szkoda, aby z takiej promocji nie skorzystać :D

Co do sprzątania to ja to jakoś na raty sobie rozkładam ;) najlepsze, że wczoraj pojechałam po okulary i Małż był w domu sam z 3 godziny to normalnie byłam w szoku po powrocie :) poodkurzane, rzeczy które parę miesięcy leżały i szału dostawałam - wyniesione, ogarnięty salon :brzydal: no normalnie szok :) muszę częściej Tżta zostawiać samego w domu :)
ja właśnie siadam na allegro i zabieram się za końcowe zamawianie i będzie z bani :) pranie Milenki wstawione i po allegro zabieram się za prasowanie...
Simran86 oprawki niezłe, no i za taką cenę to rzeczywiście szkoda nie skorzystać :) u mnie niestety szkła są tak drogie, że poniżej 600 zł (bez oprawek oczywiście) to nie zejdę, a to i tak trochę się naszukałam, bo w zależności jaka firma, to albo ma te szkła dostępne albo na specjalne zamówienie... :mur: teraz ze zmianą muszę czekać 1,5 roku to dostanę przynajmniej w pracy dofinansowanie - na jedno szkło starczy ;)

Cytat:
Dzień dobry :cmok: Koleżanka dobra urodziła nad ranem, napisała mi i z wrażenia nie mogłam spać :) Jest duży i piękny, a mnie mimo radości smutek ogarnął czy aby na pewno z moim maleństwem wszystko będzie okej i znowu się zdołowałam moim wiecznie twardym brzuchem.. Przez to leżenie czuję się bezużyteczna, choć robię to dla mojej kruszynki. Głupio myślę, bijcie mnie :atyaty:
Asia19x akurat leżąc bardzo dużo robisz - szczególnie dla maleństwa, więc nie gadaj (nie pisz) głupstw :pala: - dziewczyny już Cię trochę pobiły, więc ja tak tylko dla utrwalenia :atyaty: :bacik:
A jeśli chodzi o smoczki, to ja będę kupować właśnie te ortodontyczne czy anatomiczne - na początek kupię ze 2-3 różnych firm, bo położne mówiły, że nie wszystkie mogą dziecku odpowiadać :)

Cytat:
Ehh niby ok. Póki co za 2 tyg. będę wiedzieć czy szyjka się nie skraca,bo na razie twarda i zamknięta a czy się to nie zmieni to nie wiadomo... I jak będzie mocno boleć to do szpitala od razu jechać :( No i leki znowu. I odpoczywać i więcej leżeć.
Ahaa i znowu krzywa cukrowa :( bo 138 przy normie 140 zaniepokoiło gina... Nie chcę tego badania :/ Szkoda,że usg nie miałam,bo akurat jak ja weszłam to się popsuło coś i nic na ekranie nie było ale zrobił za to ktg ;)

Metamfetaminax najważniejsze, że wszystko jest dobrze - leż i odpoczywaj, skoro tak lekarz mówi :) Najważniejsze, żebyś się nie denerwowała, bo stres dużo złego może zrobić :) a ponownie krzywej cukrowej współczuję... ale jeśli był wynik prawie na granicy, to lepiej to sprawdzić :ehem:

Cytat:
Dziękuję kobietki za troskę :cmok:
co do zęba to pobolewał mnie ten po leczeniu ale zaczął mnie boleć ten sam (:cojest:) w sensie szóstka na dole, po tej samej stronie :mdleje:
dzisiaj na razie nie boli... i mam nadzieję, że nie zaboli bo już miałam dzisiaj jechać z powrotem do gabinetu.

-

Ana*** też właśnie ostatnio po leczeniu mnie bolało, ale akurat dentystka mnie uprzedziła, że może :)
A jeśli chodzi o piżamę do porodu, to u mnie szpitale dają swoje koszule do rodzenia... najlepiej zorientuj się jak to wygląda u Ciebie, bo pewnie co szpital to inaczej :)

Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
U nas w szpitalu nie można rodzić w swojej koszuli:nie: Trzeba się przebrać w szpitalną super sexi koszule w rozmiarze chyba xxl z rozcięciem z przodu do samego pępka prawie bez żadnych guziczków ani niczego. Jak się idzie to ma się prawie wszystko na wierzchu:brzydal:
agnes 20 w Białymstoku rodzisz? Te koszulki są ekstra :hahaha: całe szczęście teraz są sale porodowe jednoosobowe - położne mówiły, że jeszcze niedawno były też dwuosobowe... :cojest:

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
Zamówiłam łóżeczko i pościel :D :brokul:
Mo_onika_ika :oklaski: a jakie?

Ja też zdaję relację z mojej wizyty. Szyjka twarda więc super :jupi: A te moje intensywne (bardzo!) upławy to po prostu uczulenie na tą olerną luteinę :pala: Odstawiamy ją od dzisiaj, ufff... Bo ja już miałam tak, że z wkładką mokrą biegałam do łazienki co godzinę... Za 2tyg znowu wizyta, żeby zobaczyć, czy szyjka bez luteiny dalej się trzyma. Jakby się coś działo - to dostanę tą doustną... Oby nie :brzydal:

I wiecie co, chyba padniecie :cojest: Ginka ogląda moje wyniki krzywej cukrowej i mówi do mnie, że musimy zmienić dietę. Się wystraszyłam, sama odczytałam wyniki i było że w normie. A ona mi mówi "Musi Pani jeść więcej słodkiego" :hahaha: Padłam serio :mdleje: Powiedziałam jej, żę ja ostatnio jem kilogramy mleczek w tubce i tony ciastek i na nic innego poza słodkim nie mam ochoty. To mi powiedziała, żę widać organizm się domaga cukru :brzydal: Bo mam ten cukier niski :confused: Miałam 75 na czczo, 102 po godzinie i po 2h miałam 100 :confused: hm... ja patrzyłam, żeby tylko nie był za wysoki hehe :brzydal:

Mała obróciła się chyba pierwszy raz główką w dół :jupi: choć za wcześnie by się cieszyć, to ja się cieszę, bo do tej pory leżała zawsze poprzecznie.

Zawsze musi być coś :mur: Za 2 tyg kolejne ważenie :prosi:[/QUOTE]

dzanet2108 :oklaski: za wizytę :) też bym chciała usłyszeć, że mam jeść więcej słodkiego, ale na to z pewnością nie mam co liczyć... dobrze, że przynajmniej ginek nie krzyczy, że za dużo przytyłam :brzydal: A wagą małej się nie przejmuj - każde dziecko rośnie w swoim tempie - może ostatnio rosła na długość, a teraz będzie wagę intensywniej przybierać :)

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie...moze dziwne :D
No bo robiłam listę co mi jeszcze bedzie potrzebne do szpitala i ogólnie i sobie myślałam czego używam codziennie...no i używam suszarki do włosów :D i tak sie zastanawiam wlasnie czy potrzebuje taka malutką co zostawiłam w Pl i teściowie by mi przywieźli :) ale w sumie to jak pójdę sie rejestrować do szpitala to luknę sobie w łazienki albo zapytam polozna :p

aisa84 ja suszarkę wpisałam na listę do szpitala, ale że nie mam takiej małej, to będę brała pewnie swoją normalną :)

Aaaa... No i gratuluję wszystkim kolejnych tygodni :oklaski:

Na pewno miałam coś jeszcze odpisać, więc jeśli kogoś ominęłam, to przepraszam :roza: No i oczywiście standardowo się rozpisałam jak Was nadrabiałam - najwyżej nie czytajcie ;)

Lecę teraz obiadek kończyć, bo mąż niedługo wróci, ale zawitam do Was jeszcze wieczorkiem :)
agness2011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 16:31   #2816
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agness2011 Pokaż wiadomość
Witam się popołudniowo Ja dziś od rana ze szwagierką za robotę się wzięłyśmy i wszystkie okna pomyłyśmy... a w zasadzie ona, bo ja to tylko jej troszkę pomagałam, tzn. tyle ile dałam radę I jeszcze nie dość, że okna pomyła to przywiozła własnoręcznie robione babeczki z jagodami i malinami, które właśnie konsumuję

Nieźle dzisiaj naprodukowałyście...

Misstic ja mam już 9 kg na plusie a tyle to w zasadzie powinnam mieć pod koniec ciąży, bo ja startowałam z niezłą wagą...

Blondi Banana rok temu też się przeprowadzałam i jeszcze pamiętam jak to jest, więc brawa, że już przynajmniej wszystko przewiezione a z pucowaniem i rozpakowaniem to jakoś pomalutku sobie dacie radę
Co do zapalenia, to fajnie, że lekarka przynajmniej coś proponuje, że będzie działać w tej kwestii po porodzie, bo w Polsce zazwyczaj ciężko jest, żeby na głupią rehabilitację się dostać...

Mandragorrka , aa2 cieszę się, że są wśród nas osoby, którym nic nie dolega i które czują się fantastycznie - znaczy, że się da Życzę Wam, żebyście do końca tak fantastycznie się czuły Ja tam też staram się nie narzekać, chociaż czasami mi już ciężko i coś zaboli, ale w porównaniu do niektórych dolegliwości, to u mnie jest nieźle

elffirka z tym kardiologiem to rzeczywiście nie za bardzo, ale może jest tak, że on tylko może napisać swoją sugestię, bo to ginekolog decyduje?
za zakupki - za 500 zł to pewnie już nieźle się obłowiliście, bo ja ostatnio to raptem 70 zł wydałam i prawie nic nie kupiłam...
Co do butelek, to jeśli ktoś jest zdecydowany na Aventa, to z pewnością nie opłaca się kupować na sztuki... kupi się dwie, a cena jak za cały zestaw

Niestabilna też zazdroszczę chęci do sprzątania... ja w ogóle nie nadaję się na "panią domu" - ani sprzątać nie lubię ani gotować (chociaż lubię jak jest czysto i dobry obiadek na stole), za to jak jakąś papierkową robotę trzeba zrobić to ja baaardzo chętnie

dzanet2108 u mnie to samo - nie lubię gości w tygodniu (my z mężem w soboty sprzątamy) - w sobotę i niedzielę to mogą przychodzić

A dla mnie też byś pomogła?

Simran86 oprawki niezłe, no i za taką cenę to rzeczywiście szkoda nie skorzystać u mnie niestety szkła są tak drogie, że poniżej 600 zł (bez oprawek oczywiście) to nie zejdę, a to i tak trochę się naszukałam, bo w zależności jaka firma, to albo ma te szkła dostępne albo na specjalne zamówienie... teraz ze zmianą muszę czekać 1,5 roku to dostanę przynajmniej w pracy dofinansowanie - na jedno szkło starczy

Asia19x akurat leżąc bardzo dużo robisz - szczególnie dla maleństwa, więc nie gadaj (nie pisz) głupstw - dziewczyny już Cię trochę pobiły, więc ja tak tylko dla utrwalenia
A jeśli chodzi o smoczki, to ja będę kupować właśnie te ortodontyczne czy anatomiczne - na początek kupię ze 2-3 różnych firm, bo położne mówiły, że nie wszystkie mogą dziecku odpowiadać

Metamfetaminax najważniejsze, że wszystko jest dobrze - leż i odpoczywaj, skoro tak lekarz mówi Najważniejsze, żebyś się nie denerwowała, bo stres dużo złego może zrobić a ponownie krzywej cukrowej współczuję... ale jeśli był wynik prawie na granicy, to lepiej to sprawdzić

Ana*** też właśnie ostatnio po leczeniu mnie bolało, ale akurat dentystka mnie uprzedziła, że może
A jeśli chodzi o piżamę do porodu, to u mnie szpitale dają swoje koszule do rodzenia... najlepiej zorientuj się jak to wygląda u Ciebie, bo pewnie co szpital to inaczej

agnes 20 w Białymstoku rodzisz? Te koszulki są ekstra całe szczęście teraz są sale porodowe jednoosobowe - położne mówiły, że jeszcze niedawno były też dwuosobowe...

Mo_onika_ika a jakie?

dzanet2108 za wizytę też bym chciała usłyszeć, że mam jeść więcej słodkiego, ale na to z pewnością nie mam co liczyć... dobrze, że przynajmniej ginek nie krzyczy, że za dużo przytyłam A wagą małej się nie przejmuj - każde dziecko rośnie w swoim tempie - może ostatnio rosła na długość, a teraz będzie wagę intensywniej przybierać

aisa84 ja suszarkę wpisałam na listę do szpitala, ale że nie mam takiej małej, to będę brała pewnie swoją normalną

Aaaa... No i gratuluję wszystkim kolejnych tygodni

Na pewno miałam coś jeszcze odpisać, więc jeśli kogoś ominęłam, to przepraszam No i oczywiście standardowo się rozpisałam jak Was nadrabiałam - najwyżej nie czytajcie

Lecę teraz obiadek kończyć, bo mąż niedługo wróci, ale zawitam do Was jeszcze wieczorkiem
To ja ci ugotuje i posprzatam a ty mi papierkowa robotke odwalisz :p

Stary 2014-07-04, 17:02   #2817
jenny1234
Wtajemniczenie

Cytat:
Jenny proszę http://allegro.pl/spiochy-spioszki-r...368394809.html
Na pewno potem kupię u tego sprzedawcy rozmiary większe. Za moje biedronkowe śpioszki+kaftanik mama zapłaciła 32zł, a tutaj takie tanie te śpioszki

Pochwalę się jak przyjdą
dziękuję Ci Asiu za linka

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę,
Jestem przy Tobie od pierwszego grama,
Tyś moje dziecko, a ja...
Twoja mama

12.09.2014
20.02.2017

czekamy.... 13.10.2021
jenny1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 17:14   #2818
Misstic
Wtajemniczenie

Dzanet miałam pisać jeszcze odnośnie cukru
Ja też bym chciała, żeby mi lekarz powiedział że mogę wcinać słodkie hehe
Ja miałam cukier na czczo 88, po godzinie 107 a po drugiej już tylko 97
Dlatego się smiałam, że ładnie cukier trawie
Z tym, że ja z dosyć wysoka wagą startowałam, bo zawsze byłam grubcia i muszę uważać na kilogramy.
Nie wiem jak ty, ale ja zawsze jak wstaje np. z popołudniowej drzemi to pierwsze o czym myśle to jest słodkie Normalnie bym pół czekolady wszamała albo jakąś drożdżówkę mmm Smieje się wtedy do męża, że mi cukier spada

Agness ja do chudzin nigdy nie należałam. Startowałam z wagą 100,5kg (i to u mnie taki standard, zawsze te 3 cyferki na wadze widziałam) potem przez wymioty i mdłości w pierwszym trymestrze schudłam do 89kg a teraz waże 96 i pare gram. Także sporo.
Ale najważniejsze, że dziecko zdrowe, ja cukrzycy nie mam, a łudzę się tym, że uda mi się karmić Roksankę piersią i przy odrobinie ruchu uda mi się zrzucić trochę kg
I żeby nie było diety żadnej nie zamierzam stosować NEVER
To nie dla mnie hehehe
No chyba ze przekroczę tą wagę z której startowałam

Dobra dziewczynki, zbieram się po te ciuszki a jeszcze jakaś bombonierę trzeba kupić w ramach podziękowania i męża z łóżka zrzucić co nie będzie łatwym zadaniam

3majsie się i do później

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-07-04, 17:16   #2819
elffirka
Rozeznanie

Agnes2011 kupiliśmy dość sporo bo brakuje nam tylko wózka, stelaża do baldachimu bo u nas brakuje części, fotelika do auta, tego zestawu butelek z aventa no i rzeczy aptecznych... No i po ok 3 miesiącach będziemy kupować łóżeczko bo kołyska będzie już pewnie za mała...
Asia ja płaciłam za 2 smoczki coś koło 23-24zł ale dokładnie nie wiem bo od ceny na opakowaniu dostaliśmy rabat... Planuję jeszcze kupić smoczek z gitarą narysowaną chyba firmy Mam czy jakoś tak bo mój Małż jest zapalonym gitarzysta oczywiście w zaciszu domowym... Ostatnio kupił dla swojego synka koszulkę z gitarą bo przecież by nie przeszedł obojętnie... Hehe...
20 lipca mamy 1 rocznicę ślubu i tak się zastanawiam co by tu zrobić i zobaczę po wypłacie ale może wybiorę się do zaprzyjaźnionej fotografki i pstryknę jakąś fotkę z brzuchem dla Małża, wstawię do ramki i będzie git... A jak nie to sama coś wykombinuję... Myślałam o jakimś napisie na brzuchu i też fotkę do ramki... Ale zobaczy się jeszcze...
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 17:17   #2820
agnes 20
Zadomowienie

No i miała przyjść dziś pościel i chyba już nic z tego
No i mąż mi umieraPrzeziębił sie i ma gorączkę, mam nadzieję że mnie nie zarazi, wygoniłam go z sypialni na materac. Mam nadzieję że to wystarczy.

Cytat:
Napisane przez agness2011 Pokaż wiadomość

agnes 20 w Białymstoku rodzisz? Te koszulki są ekstra całe szczęście teraz są sale porodowe jednoosobowe - położne mówiły, że jeszcze niedawno były też dwuosobowe...

oj nie, do białego mam ok 100 km, chociaż kiedyś jak planowałam ciąże to chciałam rodzić w Białymstoku w prywatnej klinice. Ale to jednak za daleko i zrezygnowałam z tego pomysłu.

Edytowane przez agnes 20
Czas edycji: 2014-07-04 o 17:23
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości