|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
O 11.15 na swiat przyszła Tosia. Porod indukowany ale ekspresowy a juz wczoraj naczytalam sie glupot ze bede meczyc sie caly dzien. Malutka waży 2970g i dopiero po 10 min dostala 10 pkt. Dwa razy byla owinieta pepowina punkty odjete za kolor skory i napiecie miesniowe. Zalapala ssanie i mam nadzieje ze bedziemy sie cyckolic. Teraz robaczek usnal i ja chybabzrobie to samo. Ogolnie o 9 bylam przyjeta dostalam lewatywke potem ktg i czopki w pupe. Po godzinie podpieli mi oksy. O 10.30 gdy poczulam pierwsze skurcze jak na miesiaczke pani doktor zbadala mnie i przebila pecherz. Po odplynieciu wod o 11 poczulam pierwszy skurcz party a za kwadrans malutka juzz byla z nami
|
|
|
|
#1832 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
Cytat:
![]() a to, że tak myslisz, ze wszystko jest zle i pelne chemii powoduje, ze przestajesz zwracac uwage na syf, ktory zjadasz nie twierdze, ze ja w 100 % zdrowo sie odzywiam bo zdarzaja mi sie dni w ktorych zjem np kawalek pizzy, ale wszedzie gdzie moge staram sie uwazac - oduczylam sie korzystac z rosolkow i wszelkich kostek i uwazam, ze male kroki to cos dobrego. |
|
|
|
|
#1833 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ogromne gratulacje! Witamy Tosie na świecie! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1834 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratulacje
|
|
|
|
|
#1835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
))gratulacje!!!!!!!! |
|
|
|
|
#1836 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
WOW GRATULACJE Świetna akcja no i tak jak pisze Debeściara jesteś pierwszą mamą lipcową ![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
Dinusie ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Debeściara podziel się mniam
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
||
|
|
|
#1837 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny gratulacje narodzin waszych pociech |
|
|
|
|
#1838 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() klas ki:![]() Cytat:
Cytat:
dla Ciebie i Tosi, odpoczywajcie teraz
|
|||
|
|
|
#1839 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Super szybki miałaś poród, ja też tak chcę ![]() Ja już po szpitalu, przebadali i kazali wracać do domu, szyjka zamknięta do porodu nie gotowa , następne Ktg jeśli nie urodzę wcześniej w niedzielę. A jak dalej nic to w poniedziałek na oddział, pewnie moja Mała czeka na ten 7.07 tak jak sobie w połowie czerwca wymyśliłam także 7 może być nas dużo
|
||
|
|
|
#1840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rzeczywiście ekspresowo poszło, tymbardziej wywoływane. My już 2 godzinki w domku we czwórkę Synek zakochany w siostrzyczce, najchętniej by ciągle nad nią siedział ![]() Po nocy na butelce z moim mlekiem pięknie zassała pierś, chwilę się porozglądała i usnęła Ja akurat miałam wczoraj nawał i z 2 piersi do uczucia ulgi ściągałam 80-120 ml, a Mała jadła 40 co 3 godziny, więc wróciliśmy do domu z 300 ml zapasu do zamrożenia
|
|
#1841 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1842 |
|
Rozeznanie
|
elcia zazdroszczę
mam nadzieje ze twój porod to taki sygnał dla nas i u reszty lipcowek ( w tym u mnie) tez pójdzie tak szybko.Mikrofal tez sie boje. W domu nie bede miała. W pracy czasami korzystam. Wiem ze telefony i inne sprzęty tez promieniują. Ale bez mikrofali da sie żyć a juz bez tel cieżko. Z tego co niezdrowe i moge to rezygnuje. Z tego na co nie mam ani wpływu ani alternatywy to wiadomo ze nie. No marianna jak tak dalej pójdzie to na bank wylądujemy razem na oddziale ![]() Tez dzisiaj miałam ktg i wszystko ok. Skurczow brak. Mam sie stawić w poniedziałek na I.P i zobaczymy co dalej. Sie bedzie działo od poniedziałku... Jak czekałam na moja kolej to przyszła dziewczyna w 15tc ze skurczami i krwawieniem. Okazało sie ze stracila dzieciątko. I tak sobie pomyślałam ze te szpitalne realia dla takich przeżyć sa mega jeszcze bardziej dołujące. Dziewczyna płacze, wszyscy patrzą i wszystko słyszą....ehhhh. Jakoś to dla mnie takie mało intymne wszystko. |
|
|
|
#1843 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny a ja mam takie głupie pytanie.... czy na kilka dni przed terminem moge wskoczyć do jeziorka sie popluskać? grzeje u nas coraz bardziej a ja tak lubię pływać i tak sobie pomyślałam czy by jutro nie skoczyć na chwilę nad wodę.....
|
|
|
|
#1844 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mnie trochę przeraziło to że jest takie oblężenie na oddziale i położna mówiła że trzeba zacząć odsyłać do innych szpitali mam nadzieję że do poniedziałku się unormuje wszystko. Niestety nie da się oddzielić tego w szpitalu, jedni się cieszą z narodzin a inni przeżywają największe tragedie
Edytowane przez Marianna 54 Czas edycji: 2014-07-04 o 15:36 |
|
|
|
|
#1845 |
|
Raczkowanie
|
Elcia, gratulacje
rzeczywiście szybki poród.Dużo zdrówka dla Was Lecę Was nadrabiać. Pospalam po badaniach.Jutro chyba wyjdę do domu.Zmienili mi lokatorke na normalną dziewczynę, tylko bidula w 32tc gotowa do porodu, wszystko nisko musi leżeć. |
|
|
|
#1846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jeśli bardzo chcesz to moze włóż tampin dla bezpieczeństwa po prostu
|
|
|
#1847 |
|
Zakorzenienie
|
elcia gratulacje
![]() ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Przepraszam za glupie pytanie to jest imie Tosia? Myslalam, ze to Antosia...
|
|
|
|
#1848 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
po co ci jakas infekcja na koniec. A przy wodzie zawsze to chłodniej Cytat:
akurat dzisiaj urodzą w poniedziałek wtorek wyjdą i bedzie miejsce dla nas. Cytat:
|
|||
|
|
|
#1849 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wydzwaniała wszędzie ile mają miejsc i ile osób wypisują bo chyba zacznie odsyłać, że dużo przyjęć dziś było. Pytałam się lekarza to mówił że dużo pacjentek, ale żebym się nie martwiła, że napewno będą jakieś wypisy zobaczymy jak to będzie, nie ma się co martwic na zapas. I like it ja to bym tylko nóżki pomoczyła, co by jakiejś infekcji nie dorwać na koniec . |
|
|
|
|
#1850 |
|
Raczkowanie
|
Elcia - gratuluję
I like it - ja bym nie ryzykowala Mam dzisiaj totalnego lenia... Nawet jeść mi sie nie chce przez ten upał ![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1851 |
|
Zakorzenienie
|
ELCIA gratuluję! Rzeczywiście szybko poszło!
![]() Dla porównania moja współlokatorka jak dostała oxy o 9.30 tak do tej pory nie urodziła. Słyszę że mają zamiar przebijać jej wody.. W między czasie była jakaś nagła cesarka a tak to sama na sali przedporodowej zostałam nudy..Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1852 |
|
Wtajemniczenie
|
Elcia gratulacje!
![]() Nasz dzieć ewidentnie kocha dwór
|
|
|
|
#1853 |
|
Zakorzenienie
|
Według lekarzy i położnych owszem.
Mnie temat nie dotyczy, bo nie korzystam w ogóle z basenów/akwenów wodnych, ponieważ nie pływam.
|
|
#1854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do imienia Tosia to tak wpisałam na pierwszej stronie bo nie wiem czy to zdrobnienie czy nie :P |
|
|
|
|
#1855 |
|
Raczkowanie
|
Elcia gratulacje!!!
ale zazdroszczę wszystkim rozpakowanym! aż mi się płakać chce, jak czytam o waszych maleństwach! dziś myję okna w ostatnim pokoju, wczoraj też myłam w pokoju i w kuchni i NIC...
|
#1856 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
1. Tampony nie zabezpieczają przed dostaniem sie wody. Po prostu nią nasiakna. 2. Wyjmując tampon slabonasaczony następuje otarcie i o infekcje jeszcze łatwiej. Ale tak jak pisałam moze ja mam jakas przestarzała wiedzę. |
||
|
|
|
#1857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba budyn z mózgu mi sie robi ![]()
|
|
|
|
|
#1858 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeżeli woda ma sie dostać do środka to sie dostanie czy masz tampon czy nie i dzieje sie to normalnie. Wsadz tampon w butelkę w szyjke odwróć ja do góry dnem i włóż do wody - zobacz co sie stanie. Przecież to nie jest szczelny korek tylko kawał waty w ktora wszystko wsiaknie niezależnie od tego czy pochodzi z dołu czy z góry. Z reszta jak pływałas kiedyś z tamponem dosyć intensywnie to napewno zauważyłas ze dużo szybciej trzeba go wymienić. |
|
|
|
|
#1859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:brzydal : , nie naleci niewiadomo ile wody ...zreszta ja tylko napisałam co polozna mówiła na szkole rodzenia gdy sie idzie na basen... ja ogólnie takich metod nie stosowałam Edytowane przez malwiska Czas edycji: 2014-07-04 o 18:41 |
|
|
|
|
#1860 |
|
Zakorzenienie
|
Elcia super normalnie w takim tepie to rzemioslo gratuluje
i like it nieryzykowalabym infekcji na koniec przeciez mozesz pobrodzic do kolan czy ud tez cie schlodzi ja jeustem nie dozycia zapalenie piersi i 38.9goraczki w tej chwili bylam na wizycie dostalam antybiotyk teraz sie boje o malego niby lekarz stwierdzil ze ten antyb jest bezpieczny ale wiadomo niemniej jednak bede karmic. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:11.

Witamy Tosie na świecie!

mniam 

klas ki: