|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Cytat:
![]() Cytat:
hihi Cytat:
Przywieźliśmy ciuszki Już je po selekcjonowałam, kilka musiałam wyrzucić, bo były już zużyte, troszkę trzeba było wynieść do piwnicy na później, a cała masa leży do jutra i czeka na pranko ![]() Masakra ile ja tego mam, jak dla całego przedszkola ![]() Zamówiłam dzisiaj jeszcze koszule do karmienia i te dwa staniki również do karmienia. Zostają mi naprawdę drobiazki do zakupu, czyli można powiedzieć, że jestem prawie gotowa na maluszka
|
|
#2852 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
http://demotywatory.pl/4361598/Tytul-demotywatoraaa
Nadrobiłam Was, ale oczka mi już chlapią i łepek ucieka, więc szybkie myju-myju i w kimonko, bo jakoś padam z sił dziś. Do jutra dziubaski
Edytowane przez ircha06 Czas edycji: 2014-07-04 o 22:40 |
|
|
|
#2853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
klaski:![]()
|
|
|
|
|
#2854 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam dziś smyranie po pęcherzu i bożence... Czuję jakby cały czas chciało mi się siku a czasem takie pieczenie jak przy zapaleniu a za chwilę już mnie kopie na górze brzucha albo się rozpycha tymi swoimi malutkimi stopkami... Ja nie wiem jak jutro dojadę do De jak mi się tak wypycha na dole... Idę spać może się uspokoi... Dobranoc... Wracam w niedzielę...
|
|
|
|
#2855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jadę kawałek samochodem i co-odezwała się już drugi raz w tej sytuacji kolka nerkowa... Chyba jazda pobudza mi nerki do agresji czy coś,bo już raz to przeżyłam... Ale wypiłam warkę 0,00% i wiecie,że ból przeszedł jak ręką odjął? Jakiś cud... Bałam się,że będę już kombinować z no spą i apapem... Do tego po niedzieli idę w końcu kupić wkładki laktacyjne,bo cieknie jak szalone i koszulki mam całe w plamach
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
|
#2856 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Już wiele dziwadeł słyszałam ale to bije wszystkie inne na głowę ![]() Czuję się beznadziejnie. Czuję się pomijana, niepotrzebna. Tż właśnie poszedł do znajomych, mnie nikt nie pytał o zdanie. Kiedyś razem wszyscy się spotykaliśmy. Czuję się jak wyrzutek... Jest mi przykro. Chce mi się płakać. Od dawna nigdzie nie byłam. On wszędzie łazi... Boję się że już tak zostanie... Teraz nigdzie mnie nie zabiera bo w ciąży a zaraz ja będę siedziała z dzieckiem a on będzie fruwał Idę chyba popłakać...Normalnie w takim momencie mam ochotę iść zapalić. I podejrzewam że dzisiaj gdybym miała co to bym zapaliła. Jeszcze takiiego doła to w tej ciąży nie miałam. Aż jestem zła że on może się bawić a mnie odrzuca. A nie jestem w stanie z nim o tym porozmawiać bo zanim zacznę to już ryczę i nie jestem w stanie nic powiedzieć Dobrze że chociaż mam moją psinkę przytulaska. Dzisiaj śpi ze mną i mam gdzieś co kto o tym myśli. Chyba tylko ona naprawdę mnie kocha. Tuli się do cycochów, do brzusia, liże, łasi się... I wiem że dzisiaj to nie hormony. Po prostu smutek że tak jestem traktowana. Dajcie więcej takich śmiesznych demotów to humor sobie poprawię chociaż
|
|
#2857 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Sporą część dnia spędziliśmy dzisiaj na działce u mojej mamy. Do tego zrobiliśmy sobie grilla, fajnie bylo A teraz mam ochotę na frycie ![]() Cytat:
![]() Nie wyobrażam sobie sytuacji, że ja siedzę w domu z dzieckiem a mój chłop się szlaja jakby nie miał żadnych zobowiązań A teraz póki jesteś w ciąży nie ma żadnych przeciwwskazań do uczestniczenia w spotkaniach ze znajomymi.W pierwszej ciąży bardzo często bywałam w knajpach bądź na różnego rodzaju spotkaniach ze znajomymi. Zresztą wieczór przed porodem spędziłam w knajpce gdzie akurat było karaoke
|
|
|
|
|
#2858 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobranoc! Ale dziś cisza... ![]() Kupiłam dla córki, a sama zżarłam opakowanie krakersików w kształcie zwierzątek Leibniz Zoo 100g... )TŻ padł, poszedł spać, a ja zostałam przed komputerem. Nie dość że chodzi do pracy to dziś go jeszcze pogoniłam do roboty - tzn. sam zaproponował. No to odsunął pralkę i szafkę i wyszorował pod nimi podłogę oraz za nimi ściany (płytki). No i okno umył!!! teraz jeszcze ogromna szafa w przedpokoju do uporządkowania. I w kuchni, ale to częściowo już tż zrobił z miesiąc temu. No i lodówkę umyć... jakiś czas temu włożyłam do zamrażarki piwo i zapomnieliśmy wypić (ja warkę )%) i strzeliły butelki - no i jeszcze się wala zamrożone piwo po szufladzie zamrażalnika... Jestem z siebie dumna, że wzięłam się za robotę. Do tej pory na planach się kończyło. ![]() A w następnym tygodniu zakupię dzidziusia i zacznę prać jak będzie pogoda.
|
|
#2859 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc
![]() Dorotko gratki za takie porządki i dla tżta tez za pomoc
|
|
|
|
#2860 |
|
Zakorzenienie
|
wszytkie dobranoc a ja dobry wieczór
![]() dziś z młodym bylismy na basenie, potem szaleństwa w domku i dzień zleciał jak szalony ![]() Mondragorka polecam wypad na basen do Rybnika-mały miał mega frajde i jest naprawde fajnie zrobionydziewczyny współczuje wam dolegliwosci, bólu -mam nadzijej z ekońcówka ciazy bedzie lepsza i dacie rade, a pamietajcie ze za chwile wszelkie niedogodności wynagrodzi wam malutki człowiek który bedzie sie do was tulił ![]() Monia nie zgadzaj sie na takie samotne siedzenie, ciąza to nie coś zaraźliwego (choc niektórzy mówią ze tak ) wyjdz z mezem, a po porodzie obowiazki przy dziecku zarówno masz ty jak i maz wiec nie pozwól aby wszytko spadło tylko na ciebie
Edytowane przez aa2 Czas edycji: 2014-07-05 o 00:42 |
|
|
|
#2861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja poszlak pod prysznic z siostra, ona mnie tez ubieralas potem. Ale chciała iść pielęgniarka;p. |
|
|
|
|
#2862 |
|
Zakorzenienie
|
czy o takiej porze wypada powiedzieć dzień dobry
![]() w kazdym razei nadal nie spie ![]() jakas bezsennosc mnei dopadła i to na bank nei ciazowa hehe siedze na necie i przeglądam co tam ciekawego sasasa
|
|
|
|
#2863 | |||||
|
Raczkowanie
|
Widzę, że nie tylko ja spędzam romantyczną noc z komputerem
Dziś idę późno spać - pewnie przez męża będą nici ze spania, bo pijany jest i chrapie jak wściekły (czasami jeszcze z łokcia dostanę, bo ma niekontrolowane odruchy wtedy)... Więc pójdę późno spać, on wstaje po piciu wcześnie, a ja sobie w spokoju potem pośpię do 13 A jak nie będę mogła spać, to go wygonię na kanapę Tylko muszę na niej zrobić miejsce, bo leżą na niej nierozpakowane rzeczy, a on się położy na pewno na nie W domu dalej nic nie ruszone po przeprowadzce, za to dziś kupiłam w smyku zestawy bodziaków w promocji na 56, na 62 i na 68 cm Więc dzidzia może rodzić się jak duża chce W końcu coś dla dzidzi kupiłam nowego No i przy okazji w H&M kupiłam dla męża taniutką bawełnianą koszulkę i koszulę (on też cały w lumpeksie ubierany, więc niech się cieszy). Powiedziałam mu, że to spóźniony prezent na dzień ojca i być może wcześniejszy na urodziny, bo w jego urodziny to raczej nie będę myśleć o prezentach - mam zamiar wtedy rodzić ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47161239]I wiecie co, chyba padniecie Powiedziałam jej, żę ja ostatnio jem kilogramy mleczek w tubce i tony ciastek i na nic innego poza słodkim nie mam ochoty. To mi powiedziała, żę widać organizm się domaga cukru Bo mam ten cukier niski Miałam 75 na czczo, 102 po godzinie i po 2h miałam 100 hm... ja patrzyłam, żeby tylko nie był za wysoki hehe [/QUOTE]To można mieć za niski cukier? Ja miałam najpierw 71, potem 86, potem 87. Gin mówiła, że to dobre wyniki, więc nie dociekałam U mnie byłby problem gdybym miała więcej słodyczy jeść, bo z nietolerancją laktozy prawie żadnych jeść nie można Ale za to owocki mają cukier, a ich nie ograniczam ![]() Cytat:
Jak im przeszkadzało, a ona nie dawała rady, to mogły ją same umyć. Od tego tam są.Cytat:
To się bardzo zmienia w zależności od rejonu. Ale za to w Krakowie muszę się przyzwyczajać do mówienia "na pole" zamiast "na dwór", albo na "młode" ziemniaki "nowe"... No i muszę pamiętać, że tu nie zrozumieją "wuchta", "tej", a po paru latach mieszkania w Poznaniu już zaczęłam to używać No i tu chyba nie mówią "zakluczyć". Czasami się zdarza, że coś z mężem powiemy i nikt nas nie rozumie, a nam się wydaje, że to normalne słowa ![]() Cytat:
Chmiel na nerki najlepszy ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2864 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry ...
Zabije tego koguta ![]() Pospalam całe 3 godziny. W nocy rozszalala sie taka wirucha ze myślałam ze krowy pod oknem latać będą. Musieliśmy na dworze zabezpieczyć parę rzeczy. Tz prawie dachówką po głowie dostał. Tak sie bałam ze spac nie mogłam, tylko co chwila było słychać jak coś urywa, łamie. .. boję się podnieść rolady. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2865 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
Mialam dzisiaj najpiekniejszy sen w zyciu! Snilo mi sie ze karmilam piersia moja sliczna coreczke Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2866 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie
niestety nie nadrobię tego so nakobałyscie wczoraj, ale mialam okropny dzien owszem dosc intensywny bo chcialam placuszka upiec zrobilam lody domnowej roboty, obiad jeszczezakupy do domu a na wieczor tak mnie cos po prawej stronie kolo pepka bolalo ze myslalam ze ktos mi skore wyrywa. MAm nadzieje ze to nic powaznego, chociaz czesto mi sie to powtarza
|
#2867 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Widzę, że mamusie nocki zarywają niektóre. Witamy się z rana Mnie o 4:50 złapał skurcz łydki, krótki, ale nie wiedziałam czy masować czy nogę zgiąć czy prostować, bo tak prosto ze snu to człowiek oszołomiony, po chwili jednak ustąpił. Witaminy codziennie łykam i to nie tanie, mam nadzieję, że się nie powtórzy, bo przyjdzie mi jeszcze dokładać magnezu. Wyjęłam na noc mięso do odmrożenia z myślą, że to schab z dziczyzny, bo dostałam i chciałam go spożytkować, ale wieczorem to tyle widziałam, że rozmroziłam mielone. Kapkę mi z tym nie po drodze, bo jakiś czas temu robiłam mielone kotlety, gołąbki, tort z mięsa mielonego, a dziś nie wiem co z tym zrobić, a trochę tego jest. Jem właśnie śniadanko i zaraz lecę na zakupy, bo się upał niezły zapowiada to potem nie będę dreptać po tym słońcu. Jakby któraś potrzebowała pudełek do przechowywania to od10go będą w Lidlu. Miłego dzionka Natknęłam się i się rozmarzyłam... http://blog.tatianakaminska.pl/category/noworodki/ Aha, no i my też rocznicę ślubu mamy teraz w lipcu, może też jakiś brzuszkowy prezent MU zrobię
Edytowane przez ircha06 Czas edycji: 2014-07-05 o 07:48 |
|
|
|
|
#2868 | ||
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry
![]() Ja już po śniadanku i zakupach hehe Jadę dzisiaj z siostrą oglądać wózki Pranie dzieciaczkowe jedno już się kończy, a pierwsze już wyschło. Jeszcze jedno kolorowe i na razie spokój Cytat:
Cytat:
![]() Widzę, że niektóre z Was miał jeszcze niższy cukier ode mnie na tej krzywej cukrowej.. Może mi tak ginka kazała jeść to słodkie bo moje maleństwo takie małe.... Nie wiem, i tak się schizuję ![]() ircha padłam... Ludzie mają pomysły ![]() Niestabilna weź wiatrówkę i heja Żadnych okien dzisiaj nie myłaś?
Edytowane przez 41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde Czas edycji: 2014-07-05 o 07:43 |
||
|
|
|
#2869 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Burza była ![]() Co do rocznic ślubu to ja kościelna mam 7 go września ale to za wcześnie ale może uda mi się przenosić na 29 go września na cywilną ![]() Mój maluszek szalał całą noc ciekawa co on tam robi ![]() Zaraz sniadanko a na obiad naleśniki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2870 |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry
![]() Tz wlasnie wyszedł bo robią im jakiś kurs z pracy i przez to musza poświęcać wolne soboty... dzisiaj na obiadek bedzie kurczak w sosie z ziołami, porem i papryka z kuskusem nigdy nie robię tych dań z "pomysłu na" ale to mi smakuje bardzo ... a tz uwielbia tym bardziej, ze tego pomysłu używam tylko do smaku Wczoraj mówiłam mamie, ze zaczęłam pranie dla malutkiej to mi powiedziała zebym tylko nie przesadzala i nie prala dosłownie wszystkiego takze czeka mnie chyba jeszcze jedno pranie tylko moze dwa...body bo to najbliżej ciała i lepiej zeby były wyprane,tetry zeby były miękkie i rzeczy co do których jakości nie jestem przekonana a jakies bluzy czy sukieneczki z welurku sobie odpuszcze i bede obserwować malutka koleżanka nic nie prala Spojenie lonowe czuje ale nie jest to jakos bardzo uciążliwe...ale to taki sygnał, ze bliżej niz dalej chyba to do mnie nie dociera... wszystko kupione, mała sie wierci ale ze zaraz poród i juz nic nie ruszy sie w brzuchu i zaraz będziemy z tz mieć maleństwo to jakas abstrakcja niby nie moge sie doczekać ale i tak w szoku jestem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2871 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Obudziłam się przed chwilą i dalej chce mi się spac.... Aa2 co to za basen? Otwarty czy zamknięty? Moja lubi wodę zresztą jak chyba wszystkie dzieci.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2872 |
|
Konto usunięte
|
Katerina-u nas chyba dzisiaj walnie burza bo sie zbiera od wczoraj
a Twoje naleśniki dały mi pomysł na racuchy z jabłkami ale to jutro bo na dzisiaj juz plan jest no i racuchy bez żadnego fixa jutro zeby nie spalić znowu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2873 |
|
Konto usunięte
|
MałaPaulina pamiętam, że szukałaś z Dzidziusia płatki do prania. Tu są
![]() http://www.blizejciebie.pl/dzidzius-...25,2914,1.html Mają dużo fajnych rzeczy, dla nas i maluszków, ceny też przystępne
|
|
|
|
#2874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Racuchy bez fixu Ale mam podly humor od wczoraj masakra jak to jedna osoba może cię zdenerwować ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2875 |
|
Wtajemniczenie
|
Mo_onika_ika TZ do wymiany
Ja znowu mam ten problem ze Tz ma mase kolegow samotnych i mi sie z nimi po prostu nie chce spędzać czasu i nie znosze jak ktos do nas przychodzi bez zapowiedzi ![]() W ogole moje zycie towarzyskie powoli zanika,po porodzie chyba lepiej nie bedzie ![]() Niestabilna ty to masz u siebie przygody... nmartyna to miły sen a ja znowu mialam beznadziejną noc i Tz mnie we śnie wkurzyl![]() ![]() aisa84 moja mama mowi tak samo Moja mama nie prała mi w ogole nic ani nie prasowala ![]() kolezanka ktora rodzila pol roku temu tez nie prala ani nie prasowala.Tak samo jak kosmetyki,kiedys byla oliwka i mąka ziemniaczana i to wystarczalo, dlatego ja daruje sobie linomag czy sol fizjologiczna, kosmetyki ograniczam do minimumdzanet2108 dzięki ![]() Witam się Dziś po poludniu zaczynam SR![]() A w ogole wiecie co mi mowila pani ze sklepu dziecięcego?ze ta polozna co przychodzi po porodzie jest przeszkolona z danego produktu np bambino i wciska kobitkom bambino... tak sam jak polozna poleca dzidziusia czy lovely...hm
|
#2876 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeszcze Cię nerwica trzyma? tz pewnie tez wkurzony... ale nie ma sie co denerwować no nic nie poradzisz...możesz tylko dla ulgi wygarnąć wszystko winnym Twojego złego humoru Mnie ta pogoda jakos przymula... jakby mnie ktoś dociskał do ziemi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2877 |
|
Raczkowanie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47169863]MałaPaulina pamiętam, że szukałaś z Dzidziusia płatki do prania. Tu są
![]() http://www.blizejciebie.pl/dzidzius-...25,2914,1.html Mają dużo fajnych rzeczy, dla nas i maluszków, ceny też przystępne [/QUOTE]Ja właśnie tam chce też zrobić zakupy maja np.płyn dzidzius x2 za niecałe 25 zł:-D Witamy się już po śniadaniu, ręczniki się piorą i góra rzeczy do prasowania czeka:-PWczoraj buszowałam po allegro i nie zamówiłam nic:-( bardzo bym chciała wszystko w jednej paczce, ale chyba nie da rady:-( Małż śpi po nocce, a później jedzie do kolegi skończyć mu elektryke i od 15 do wieczora będziemy siedzieć same:-( ale jutro planujemy grila w gronie znajomych więc sobie odbijemy dzisiejszy dzień ![]() Dawno miałam też już to napisać, że ja ciążę też przechodzę bardzo dobrze nie miałam żadnych wymiotów tylko w I trymestrze dopadała mnie senność i o 20 już spałam;-) i do tej pory naprawdę nic się nie działo i oby tak do rozwiązania:-DSent from my WT19i using Wizaz Forum mobile app Edytowane przez Simran86 Czas edycji: 2014-07-05 o 09:08 |
|
|
|
#2878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
między nimi rok różnicy a ona do niego teksty jak by matka jego była, polewka No i się zastanawiam nad chrzestna, bo jak ma mi wymowki robić co przyjazd to dziękuję ![]() Ja zaraz idę w kąpiel lawendowa ![]() Ale na razie oglądam fajny film na vox Pogoda do bani a u nas dziś i jutro na rynku festiwal limes, jak zacznie padać to lipa z wyjścia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2879 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Z kosmetykami tez nie szaleje kupiłam w Pl na wszelki wypadek maść bephanten dla maluszka zeby mieć tak na wszelki wypadek a tez żadnych soli, kropelek do nosa ani nic nie kupuje do kąpieli kupiłam johnsona 3w1 czy jakos tak pomimo tego, ze niby skład ma jakiś mało delikatny jak zaczęłam cos gadać i składach i w ogole to tz zapytał czy w takim razie robimy kącik do dezynfekcji gości zeby sie oczyścili przed wejściem do nas Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2880 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
wczorajszy wieczor mialam koszmarny, migrena mnie dopadla,lezalam w sypialni kilka godzin przyciskajac poduszke do glowy. Na szczescie dzis jest lepiej.Ja bralam prysznic ladnych pare godzin po porodzie,mi sie w glowie krecilo. Duzo zalezy ile krwi sie straci. Wpierw pierwsze kroki z kims nalezy zrobic bo jak czlowiek lezy to ok a jak wstanie to moze byc zawrot glowy. Moja mloda srednio lubi baseny, morze,ocean lubi,wchodzi itp a basen olewa. W Turcji ani zbytnio do brodzikow nie wchodzila ani do basenow,za to do morza po szyje. Wydaje mi sie,ze to tez kwestia tlumow na basenie. A my niedlugo do Lidla na zakupy a potem jedziemy obejrzec meble dla mlodej bo termin remontu sie zbliza ![]() Wazylam sie dzis, 30 tc i 9 kg do przodu.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:20.

hihi 

klaski:

A teraz póki jesteś w ciąży nie ma żadnych przeciwwskazań do uczestniczenia w spotkaniach ze znajomymi.

Ślub: 6 września 2008 ___ 

Powiedziałam jej, żę ja ostatnio jem kilogramy mleczek w tubce i tony ciastek i na nic innego poza słodkim nie mam ochoty. To mi powiedziała, żę widać organizm się domaga cukru
Miałam 75 na czczo, 102 po godzinie i po 2h miałam 100 
Nie wiem, i tak się schizuję