|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
Pierwsza ksiezniczka z watku juz jest na swiecie WOW. Duzo zdrowka dla Was obu ![]() na swiecie Anastazje Sezon porodowy oficjalnie rozpoczety!!! Dziekujemy Papryczko za dobry przyklad-pierwsza odwazna! Cytat:
|
||
|
|
|
#3572 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
no nie jest nie jest przeciez
każde dziecko inne, może taka zabawa. Mi siępo prostu nie podoba taka klatka, zaciemnienie i osaczenie, wole, żeby miało widno, jasno po prostu. Jeśli coś się będzie działo to wtedy kupię, ale na tę chwilę uważam to za zbędne. Cytat:
po 35 tc każda powinna to badanie zrobić jeśli lekarz nie zleca to trzeba mu przypomnieć. tak mówiono nam na SR.
|
|
#3573 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#3574 |
|
Zakorzenienie
|
Czy wam też podklady poporodowe się przesuwają i zjeżdżają?
![]() Macie na to jakiś sposób żeby tak nie było
|
|
|
|
#3575 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mialam przy coreczce gbs i mnie antybiotyki zaczeto podawac dopiero z 2 godziny po przyjsciu na porodowke! Dla mnie prof. Debski jest bardzo madrym i doswidczonym w tematyce prenatalnej specjalista! To czlowiek, ktory dla wielu mam, zmagajacych sie z wada genetyczna dziecka, jest oparciem i czesto zapala w rodzicach gasnaca nadzieje. Nie jest wcale zwolennikiem aborcji, ale zdroworozsądkowym lekarzem, ktory nigdy nie namawial zadnej swojej pacjentki do terminacji. A Chazan, to zaklamany dla mnie typ.. wczesniej dokonywal aborcji, a teraz swiety! Czy teraz pofatyguje sie, zeby odwiedziec swojego pacjenta, ktorego zycia tak bronil.... czy bedzie siedzial przy inkubatorze przez miesiac czy dwa i patrzyl na agonie i cierpienie tego dziecka??? Jestem ciekawa czy gdyby taka historia spotkala jego np. wnuczke czy corke tez by tak samo postapil??? Watpie! Mam w rodzinie brata ciotecznego zone, ktora nie ma dzieci (wzgledy zdrowotne), ale na adopcje sie nie zdecydowala, bo jak kiedys stwierdzila nie chce wychowywac chorego dziecka (bo mogliby jej dac np. z zespolem FAS), ale Chazana wynosi na piedestaly.. Sama nie chce dziecka z problemem, ale innych zmuszac do rodzenia dziecka niezdolnego do jakiegokolwiek zycia, to prosze bardzo pierwsza! Obluda! |
|
|
|
|
#3576 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3577 |
|
Wtajemniczenie
|
papryczka160
GRATULUJĘ!!! Zobaczyłam, że akcja sie rozwija jak tylko wstałam, ale nie miałam czasu pisać. Za to co chwila na telefonie sprawdzałam jak sprawy postępują Mój TŻ chciał mi wyrzucić telefon Papryczka160- ja nie wiem jak dy dałaś radę jeszcze pisać, szacun Miałam dzisiaj pierwsze zajęcia w szkole rodzenia. W sumie to wiele nowego się nie dowiedzieliśmy, dzięki wizażowi i tak już dużo wiedziałam Za to położna wytłumaczyła nam dokładnie jakie mamy opcje znieczulenia w szpitalu, którym rodzę i z czym się to dokładnie je No a potem pojechałam na zakupy, bo w związku z dzisiejszą sytuacja na formum postanowiłam sie jak najszybciej spakować
|
|
|
|
#3578 |
|
Zakorzenienie
|
Justa dzięki
![]() Co do tematu to się nie wypowiadam bo nie wiem zbytnio o co chodzi... Wiem tylko, że to matka powinna decydować o swoim dziecku a nie jakiś lekarz... Bo tak jak napisałaś on za zdrowie dziecka nie odpowie, nie poświęci mu reszty swojego życia i każdego grosza na leczenie! Aisog zmieniłam tylko nazwisko więc tak jak radzicie wezmę tylko nowy dowód |
|
|
|
#3579 |
|
Zadomowienie
|
dobra na dziś koniec 3 prania zrobione , spora część rzeczy wyprasowana, wiecej bym wyprasowała, ale niestety za dużo ich nie wyschło, chociaż pieluszki i troszkę ubranek, do poniedziałku powinnam całe pranko i prasowanko ogarnąć
tak sie zmobilizowałam ah te porody, potrafia zmobilizować! ![]() aniuś ja juz od początku tygodnia sie uczę, ale zbyt duzo to ja nie umiem, strasznie ciężko jest mi sie skupić będzie co ma byc, liczę troszke na wyrozumiałość, obym tylko ze stresu na tej obronie nie urodziła to już będzie zaczęty 38 tydzień, ale lepiej nie wywoływać wilka z lasu ![]() aaa i trzymam kciuki za jutro, dasz radę !
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-07-04 o 23:03 |
|
|
|
#3580 |
|
Wtajemniczenie
|
PAPRYCZKA - WIELKIE GRATULACJE!!!!!!!
![]() Weszłam na forum, zobaczyć, co u Was słychać, a może któraś już urodziła? I taka niespodzianka!
|
#3581 |
|
Rozeznanie
|
Mialam jutro odwozic z mezem mame na Okrecie, ktore znajduje sie ponad 230 km od naszego domu, ale po dzisiejszej akcji z papryczka, maz powiedzial, ze nie mam mowy, zebym gdzies dalej jechala. Mam siedziec grzecznie w domu!
---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ---------- AAA chcialam jeszcze dodac, ze dzisiaj spakowalam siebie i dzidziusia (dwie torby) do szpitala! Maz powiedzial, ze w tym tygodniu zlozy lozeczko :P |
|
|
|
#3582 |
|
Raczkowanie
|
Papryczka - gratulacje!!
klask i:![]()
|
#3583 |
|
Raczkowanie
|
Witam w ten piękny poranek
nie umiem spać mała tak bryka.Myśle o Papryczce jak tam ona i księżniczka
|
|
|
|
#3584 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
![]() RAZEM Z ANASTAZJA BARDZO BARDZO DZIEKUJEMY ZA KCIUKI PRZYDAŁY SIĘ;-) i szykujcie się dziewczyny bo nie znacie dnia ani godz ;-) hiii hii. Pierwsza noc za nami! Niestety malutka zabrali mi do inkubatora ( pozniej napisze dlaczego ) Miałam ja tylko chwile na piersi odrazu po urodzeniu. :'(. Myślę że dzisiaj juz będę ja mogła tulic . Bo ona biedna taka sama tam leży. Ale jest slodka i kochana. Położna mówią na nią Malpeczka bo ma takie długie wloski nawet na czole. Ja się czuję ok. Buziak Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymajcie się tam!!
|
|
#3586 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No i czekamy na dokladna relacje z porodu :P choc teraz najwazniejszy jest dzidzius!!!
|
|
|
|
|
#3587 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3588 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co prawda to prawda, dzieki papryczce pełna mobilizacja już czekam ponad dwa tygodnie! ![]() ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super ze u Ciebie wszystko dobrze jesteś bardzo dzielna !A Twoja Malpeczke ( jak słodko
|
|
|
|
|
#3590 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3591 |
|
Zakorzenienie
|
Został mi równo miesiąc do terminu porodu
|
|
|
|
#3592 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A to akrobata mały. fiuu fiuu rośnie chłopak w siłę 2700 Cytat:
Cytat:
MEGA GRATULACJE RAZ JESZCZE!! Dzielnie rozpoczęłaś listę porodową i teraz wszystkie trzymamy się swoich terminów !!! Słyszycie dziewczyny ;p Chciałam ci napisać, że jedna z moich sióstr też urodziła się z wagą 2300 i była jedną dobę w inkubatorze. Będziesz się już dzisiaj na pewno nią cieszyć. Odpoczywaj i regeneruj się masz teraz ku temu okazję. Już nie możemy doczekać się zdjęcia ~~~~~~~~ No a Ja z Kornela witamy się w 37 tygodniu. W poniedziałek wizyta. Gin powiedział, że będziemy dyskutować o porodzie. Mam nadzieje, że uda się zmierzyć rozmiar główki i porównać go z brzuszkiem bo na 2 ost USG nie było to możliwe. Torba prawie gotowa. Brakuje kilku rzeczy. W tym tyg myślę, że gin pozwoli mi na większą swobodę w poruszaniu i pojadę wózek obejrzeć. Zapomniałam o przewijaczku ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- ![]() ![]() Bansujemy Trzymamy się terminów
Moja cudowna Kornelia 15.07.2014 !! "...pukasz i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie. Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu" Edytowane przez angelika__2014 Czas edycji: 2014-07-05 o 09:25 |
|||
|
|
|
#3593 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zazdroszczę Ci że już masz swoją małpeczkę ( jak moja siostra urodziła swoją pierwszą córeczkę to też miała bardzo dużo włosków, aż położne przychodziły ją oglądać )Duży buziak dla Ciebie i córeczki
|
|
|
#3595 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój Tż miał 2200 jak się urodził, nie wiem czy wtedy stosowali inkubatory, ale jego to ominęło. Teściowa mówiła, że bała się go wziąć na ręce taki malutki był, a to było jej trzecie dziecko. Teraz poza tym, że jest strasznym głuptakiem to nic mu nie jest.
|
|
|
|
|
#3596 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam pytanie z serii tych głupich??
Jak wyparzacie laktator i butelki wkładacie do wrzątku i gotujecie kilka minut?? Czy nic się nie stanie tym silikonowym osłonkom i smoczkom??a butelki się nie odkształcą?? Czy dajecie coś na spód garnka jakąś pieluszkę albo ściereczkę?? Pomóżcie
Edytowane przez agatka553 Czas edycji: 2014-07-05 o 09:48 |
|
|
|
#3597 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Odpoczywajcie! ![]() strach jest?;p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3598 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#3599 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za 37 tydzień...już naprawdę bliziutko, aż strach się bać![]() Ja mam usztywniany na łóżeczko siostra mi taki doradziła, bo miała taki i taki i powiedziała, że ten na komodę się ślizga, chyba, że teraz robią jakieś inne i zajmuje niepotrzebnie miejsce, a u mnie z tym kiepsko
|
|
|
|
|
#3600 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja staram sie przetłumaczyć mojemu synkowi.., aby ze dwa tyg chociaz poczekał
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:55.

na swiecie Anastazje
tak z sentymentu zajrzałam na wątek a tu proszę Papryczka ma córcie przy sobie

tylko o to, że mam tego paciorkowca i wszędzie pisze, żeby jak najszybciej jechać do szpitala jak odejdą wody bo dziecko może się zarazić...
Więc nie wiadomo w sumie

Tak jak Ty Pati masz pięknie

klask i: