![]() |
#571 | |
wańka wstańka
|
Dot.: Musi urodzić nieuleczalnie chore dziecko-klauzula sumienia
Cytat:
Z prawem nie musisz sie zgadzać. Co to w ogóle znaczy dobre prawo? Oczywiście, ze ludzie nie postępują tak a nie inaczej, bo prawo im coś umożliwia. W ogóle to mam wrażenie, ze tobie o wygłazanie swoich opinii chodzi,a nie o rozmowe. gadzam się z tym, że aborcja jest zabiciem dziecka. Jednak jestem daleka od rozemocjonowanych okrzyków w kieruku matki tego dziecka, że morderczyni i inne takie.
![]() |
![]() |
#572 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A o tym, że dom pewnie wybudowany za dziesiątki żyć wyskrobanych to już profesor Chazan nie pamięta. W ogóle co to za logika? Jak Ci się nie podoba prawo kraju, w jakim mieszkasz, to się wyprowadź. Tylko uwaga, zła wiadomość jest taka, że w każdym kraju obowiązuje jakieś prawo, a nie tylko normy i zasady danego człowieka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#573 |
Raczkowanie
|
ja nigdzie nie napisałam że mi sie obowiązujące prawo w Polsce nie podoba napisałam tylko że prawo nie zawsze jest dobre i nie wszyscy musza korzystać z dostepności ustanowionych przez prawo.
Ale ja rozmawiam i nie chodzi mi tylko o wygłoszenie swoich opini. Tylko osoby, którym sie nie podoba moje podejście sie wściekaja oraz mnie obrazają. Rozmowa chyba nie na tym polega. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#574 |
Naczelna Nastolatka
|
Może jednak odniesiesz się do meritum? Napisz wprost czy uważasz, że dobrze się stało, że dziecko jest na świecie, urodziło się. Czy twoim zdaniem obecna sytuacja jest lepsza, bardziej miłosierna, sprawiedliwsza od terminacji tej ciąży?
Odnieś się do faktów po prostu.
![]() |
#575 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.wykop.pl/link/1528307/dzi...okujacy-widok/ Ja w ogóle nie rozumiem, o czym jest dyskusja taka, Chazan nie musiał osobiście dokonywać terminacji, żadne prawo mu tego nie nakazuje. Strach żyć byłoby w państwie, gdzie każdy by sobie wybierał jakie go prawo obowiązuje. Lekarz to jest trudny zawód i jeśli się taki wybiera, to trzeba liczyć się z tym, że będzie trzeba dokonywać wyborów, a poza tym, z tego, co wiem, lekarzy obowiązuje zasada primum non nocere. A taką postawą, jaką zaprezentował ten lekarz, zaszkodził i pacjentce, i dziecku, które się będzie teraz męczyć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#576 |
Zakorzenienie
|
przypomnialo mi sie, ze ktos tu pytal o badania nt. odczuwania bolu przez plod, a ja wiem ze juz gdzies widzialam ta informacje i znalazlam artykul: TUTAJ
wnioski: "Na podstawie badań, przeprowadzonych na zlecenie brytyjskiego rządu, naukowcy doszli do wniosku, że połączenia nerwowe w mózgu płodu aż do 24. tygodnia ciąży nie są na tyle rozwinięte, żeby płód mógł odczuwać jakikolwiek ból. Badania, przeprowadzone przez członków Royal College of Obstetricians and Gynaecologists (Królewska Szkoła Położników i Ginekologów), wykazały również, że płód jest w stanie "nieustannego i nieświadomego snu " nawet po 24. tygodniu ciąży. " Biorac pod uwage takie informacje uwazam, ze powolywanie na swiat uszkodzonych dzieci w imie "ochrony" zycia jest nieludzkie. A Chazan to dla mnie czlowiek cyniczny i bez sumienia, ktory na uusuwaniu ciaz sie dorobil, a jak atmosfera sie zmienila to stara sie isc z koniunktura. I chocby sie zarzekal na kolanach, zdania nie zmienie. Edytowane przez favianna Czas edycji: 2014-07-04 o 19:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#577 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
jest takie powiedzenie 'smieci płyną z prądem'...
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#579 |
Konto usunięte
|
A oto doskonały przykład manipulacji.
Z jakiejś prolife'owej stronki: "Dzisiejsze doniesienia medialne mówiły <To dziecko jest tak straszne, że należało je dobić już wcześniej>". No bez komentarza. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#580 |
Zadomowienie
|
mam nadzieję, że z tym dzieckiem jest ktoś, kto nie traktuje go jak eksponatu (jak na filmiku vixen), z którym można nakręcić film/zrobić zdjęcie i mam nadzieję, że jest to matka. Ze zwisającym okiem czy nie, jest to malutkie przerażone dziecko, jak każde po porodzie, liczę, że w tym szpitalu tak go traktują.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#581 |
Zakorzenienie
|
Prokurator ws. Chazana: Czyn zagrożony karą do 5 lat więzienia
TU artykul biorac pod uwage ze ma wiecej podobnych spraw na sumieniu mam nadzieje ze jednak jakos go ukarza. az jestem ciekawa zdania tych wszystkich obronczyn tego pana oraz tych co powiesily psy na p. Agnieszce |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#582 |
Naczelna Nastolatka
|
aha, i nadal twierdzisz, że dobrze, że się urodziło i teraz wegetuje?? pytanie do tresel
![]() |
#583 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#584 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
nie będę dywagować nad tym, czy urodzone już dziecko dobrze, że sie urodziło, czy nie. Tak samo jak nie będę dyskutować nad tym, czy dobrze, że Ty sie urodziłaś, czy ja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#585 |
Naczelna Nastolatka
|
więc nadal twierdzisz, że terminacja tej ciąży byłaby złem? Ale to, że dziecko teraz jest w takim stanie i jest w agonii jest dobre? jest w porządku? dlaczego nie możesz wprost napisać, że wg ciebie jest tak jak powinno być? czyli dziecko się urodziło i tak jest dobrze.
![]() |
#586 |
Konto usunięte
|
Nikt nie napisał że jest niczym, tylko że nie ma mózgu który mógłby tworzyć stan przerażenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#587 |
Naczelna Nastolatka
|
Problem jest teraz bo obrończynie życia wszelkie nie mogą wprost napisać, że dobrze, że się urodziło i sobie teraz wegetuje w inkubatorze, podpięte do miliona rurek.
![]() |
#588 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Kogo masz na myli tak właciwie ?
![]() |
![]() |
#589 |
Naczelna Nastolatka
|
Mam na myśli osoby z tego wątku, które tak zajadle twierdziły, że terminacja tej ciąży jest morderstwem. Powiedzieć "A" było łatwo, nie? Szkoda, że teraz przyszła pora na "B" i już nie ma komu bronić swoich poglądów wprost.
![]() |
#590 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, wybaczcie, ale ja nie mam teraz czasu dokładnie wszystkiego czytać, a chciałam spytać - to zdjęcie, które pokazał Kuźniarowi prof. Dębski, to zdjęcie dziecka "uratowanego" przez Chazana, o którym piszemy czy jakiś wcześniejszy przypadek?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#591 |
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47172823]Dziewczyny, wybaczcie, ale ja nie mam teraz czasu dokładnie wszystkiego czytać, a chciałam spytać - to zdjęcie, które pokazał Kuźniarowi prof. Dębski, to zdjęcie dziecka "uratowanego" przez Chazana, o którym piszemy czy jakiś wcześniejszy przypadek?[/QUOTE]
Wcześniejszy, matka nie chce pokazywać dziecka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#592 |
Konto usunięte
|
Dzięki whiteglove.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#593 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#594 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dziecko sie urodziło. Nie Tobie wartościowac i oceniac kto dobrze, ze sie urodził, a kto nie |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#595 |
Naczelna Nastolatka
|
ale ja się pytam CIEBIE. Pytam o TWOJE ZDANIE. Czy wg ciebie zakończenie jego życia przez terminację jest gorsze niż stan jaki ma miejsce teraz? Dlaczego się chowasz za ogólnymi stwierdzeniami? Mówimy o KONKRETNEJ SYTUACJI. O urodzonym, zniekształconym człowieku, którego cierpienie zamiast trwać powiedzmy godzinę (w przypadku terminacji) będzie trwać dni. Odnieś się do tej sytuacji.
![]() |
#596 |
Zakorzenienie
|
Wiadomo, ze nigdy nie przyzna, ze terminacja byłaby lepszym wyjściem niż dogorywanie tak ciężko upośledzonego dziecka. Bedzie pisac jakies nic nie zmaczace ogolniki. Fanatycy nie maja uczuć, maja tylko poglądy, prawda stara jak świat.
Edytowane przez _vixen_ Czas edycji: 2014-07-05 o 16:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#597 |
Naczelna Nastolatka
|
Zgadzam się z Tobą. Może jednak chociaż odwagą cywilną się wykażą jeśli nie miłosierdziem.
![]() |
#598 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
hmm. Mam własnie nadzieję, że w szpitalu nie dogorywa, a zapewniają mu najlepsza mozliwa opiekę i obecnosc rodziców. Jeżeli czujesz sie lepiej nazywając mnie fanatykiem to proszę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#599 |
Zakorzenienie
|
Takiemu dziecku jest wszystko jedno czy jest przy nim mama i tata. Jest najprawdopodobniej naszprycowane środkami przeciwbólowymi, bo po narodzeniu ochrony jego tkankom będącym na wierzchu nie zapewniają juz jałowe wody płodowe. To jest takie pożądane wyjście? Pod jakim to względem lepsze niż terminacja, bo nie umiem tego zrozumieć? Pod tym, ze ktoś kosztem cierpienia dziecka i rodziców ma czyste sumienie? Nie wiem jak w imię Boga można krzywdzić ludzi. Chciałabyś tak leżeć z mózgiem na wierzchu tygodniami? To jest życie, które warto chronić? To nie lepiej jak już od dawna w wersji dla wierzących dziecko byłoby w niebie? Taka bylas wrażliwa pisząc, ze dziecko cierpi podczas terminacji, a teraz to o wiele dluzsze cierpienie juz widocznie masz gdzieś pisząc jakieś ogólniki, które naprawdę nic nie znacza w kontekście tego dramatu, który ma miejsce.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#600 |
Naczelna Nastolatka
|
Jest w hospicjum, nawet najlepsza opieka nie zapewni temu dziecku braku cierpienia. Ja wprost mogę powiedzieć, że wg mnie terminacja w takim przypadku jest potrzebna i powinna być przeprowadzona.
Ty tresele nie możesz tak napisać bo dobrze wiesz, że miłosierne i humanitarne byłoby oszczędzenie mu cierpień przez skrócenie jego życia w łonie matki.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:22.