|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
Witaj
Cytat:
Cytat:
poza tym ktos musi trzymac to pudelko przeciez nie babcia dzis bierze ślub,a wlasciwie chyba juz wziela siostra cioteczna mojej siostry heheh od drugiej str, ja jestem od str ojca a tmta od str matki. No i starsznie jej zazdraszczam ciekawe jak wyszlo i jak wesele, dowiem sie dopeiro jutro hihih
Stylistka paznokci od 2004r-PASJA i MIŁOŚĆ Stylistka rzęs od 2013r-ZAFASCYNOWANA Daję z siebie 200% Edytowane przez bardorja Czas edycji: 2014-07-05 o 18:31 |
||
|
|
|
#4202 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
dot. zespołu.
jakie piosenki należy wybrać i podać zespołowi aby zagrali ? chodzi mi o takie szczególne pkt. tj. 1 taniec, tort itd. Pomocy
|
|
|
|
#4203 |
|
Zakorzenienie
|
Tysia:
- na wejście - na pierwszy taniec - na drugi taniec (jeśli praktykuje się coś takiego u Was) - na podziękowania dla rodziców - na tort - na oczepiny - szczególne dedykacje, np. od żony dla męża itd - ostatnia piosenka |
|
|
|
#4204 |
|
Zakorzenienie
|
Bardorja dzieki za odp. Tak myslalam zeby je postawic nieopodal nas i wkladac koperty gdy goscie juz sie z nami przywitaja. Sama juz nie wiem...
Wysłane z mojego LG-E460 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4205 |
|
Wtajemniczenie
|
Sto lat mnie tu nie było, niestety przestałam udzielać się na wątku, gdyż jego tempo mnie przerosło i nie mogłam / nie mogę być na bieżąco.
Wpadłam, aby Wam napisać, że mój ślub i wesele to było spełnienie moich najskrytszych marzeń! Chociaż... nieprawda BYŁO MILION RAZY PIĘKNIEJ NIŻ W MOICH MARZENIACH!!! ![]() Jutro wylatujemy z mężem na Kretę na Honeymoon
|
|
#4206 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, ile wcześniej spisywaliście protokół z księdzem?
My dzisiaj (na 2 miesiące i 3 tygodnie przed ślubem) byliśmy zapytać o to jakie papiery załatwić na protokół (TŻ jest z parafii z innego miasta) i się dowiedzieliśmy, że właściwie to JUŻ ZA PÓŹNO i trzeba będzie pisać o zgodę do biskupa na ślub! Poza tym oprócz standardowych dokumentów (akt chrztu i bierzmowania i świadectwo ukończenia LO) mamy donieść jakieś dziwne zaświadczenie od komuni i świadectwa ukończenia podstawówki i gimnazjum, prawda to????
|
#4207 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
![]() Hmm ja nie miałam witania gości w domu, życzenia od wszytkich były na sali - pudełko miała świadkowa, kwiaty i wino odbierał świadek. Nic nie ustalaliśmy wcześniej, jakoś naturalnie tak wyszło ![]() Soczewki miałam cały dzień od 7 rano do 6 rano po weselu Ale ja nosze na co dzień, całymi dniami, więc mam oczy przyzwyczajone. Dobre soczewki powinny na luzie wytrzymać 24 h. Ewentualnie weź jakieś krople do oczu, gdyby były suche.Tysia ja nie pomogę, bo nic nie ustalałam z zespołem i nawet nie wiem co grali, taka byłam podjarana
|
|
#4208 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale skoro już przyszliśmy i mieliśmy dokumenty z USC to spisaliśmy protokół. Teraz przez najbliższe 3 niedziele będą zapowiedzi i pod koniec lipca wracamy do ksiedza z karteczką zwrotną i zaświadczeniem z poradni rodzinnej. Czyli na praktycznie 2 msc przed ślubem będziemy mieli skończoną sprawę papierkową. Moim zdaniem u was ksiądz przesadza. Jest jeszcze czas. A nie mogliście zglosic się wcześniej bo metryka chrztu i dokumenty z usc sa wazne 3 msc ![]() edit: My przyniesliśmy dokumenty z USC, metrykę chrztu z info o bierzmowaniu, zaświadczenie o ukończonym kursie przedmałżeńskim, mieliśmy przy sobie świadectwo z LO ale ksiądz nawet nie sprawdzil mamy donieść : zaświadczenie wizyt w poradni, kartkę zwrotną z zapowiedzi i już dzień przed ślubem karteczkę spowiedzi. Tyle.
20.09.2014r. Edytowane przez Kwaśna truskawka Czas edycji: 2014-07-05 o 19:21 |
|
|
|
|
#4209 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
|
|
#4210 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) i powiem Ci że często już nad ranem mnie uwierały. Wtedy zapuszczałam sobie "sztuczne łzy", krople dostępne w aptece i było lepiej.Aczkolwiek nie na tyle komfortowo jakbym chciała. Od roku używam innych soczewek i problem znikł! Są to soczewki z bardzo dużą ilością tlenu, tzw oddychające. Można w nich nawet spać! (aczkolwiek ja tego nie robię). Może pomyśl o zmianie? Sama wiem po sobie jak soczewki mogą się od siebie różnić! Bo jednak takie zdejmowanie może być uciążliwe.
|
|
#4211 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() monidot my za poradnię płaciliśmy 40zł, taki odgórny 'cennik' miała pani prowadząca, mojakaren my protokół spisywaliśmy miesiąc przed ślubem, nie było problemu mimi_77 u nas zazwyczaj jest tak, że to świadkowa trzyma owe pudełko
|
|
#4212 |
|
Winter is coming
|
A poza tym dziewczyny, gdyby któraś chciała to oddam 19 pudełek na ciasto i nieużywany welon
Bo kupiłam ostatecznie jeszcze inny. Poza tym moja kiecka poszła do prania i jak tylko ją będę miała z powrotem to wystawiam na sprzedaż.. Ciekawe, czy ktoś kupi, opchnę nawet za kilkaset zł, byle mi miejsca nie zajmowała. Tylko czy znajdę PMkę z takimi cyckami jak moje?pudła takie: http://allegro.pl/pudelko-pudelka-na...366823946.html welon taki
Edytowane przez velika Czas edycji: 2014-07-05 o 19:31 |
|
|
|
#4213 |
|
Raczkowanie
|
velika to śnieżnobiały welon?
|
#4214 |
|
Winter is coming
|
Nie, ivory chyba ? I bardzo jest pognieciony
|
#4215 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zaświadczenie od komunii? Pierwsze słyszę... A czy przypadkiem na świadectwie chrztu nie ma adnotacji o przyjęciu pierwszej komunii?
|
|
|
#4216 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4217 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dziś ślubujące- jeste,m z Wami serduchem, wszystkiego najlepszego
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ile takie cudo kosztuje? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a ja sie zastanawiam co mam robic w sprawie ślubu bo prawie wszystko mam, a do slubu zostalo ponad 15miesiecy macie jakis pomysł? ![]() a w ogóle to jestem troche podłamana dziś się dowiedziałam, że nasz punkt w centrum handlowym dostał wypowiedzenie umowy bo zmienił sie właściciel i byc może stracimy prace a myślałam, ze tu dłuzej zagrzeje miejsce, że w końcu znalazłam swoje miejsce na ziemi
Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2014-07-05 o 20:09 |
|||||||
|
|
|
#4218 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 41 dni. ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
Trochę nie mądry ten wasz ks ponieważ protokul u mnie spisuje się ok 2ms przed ślubem ale wiem ze to jeszcze i tak wcześnie. Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 41 dni.
Wyszłam za mąż: 9 sierpnia 2014Planowana data porodu: 1 lipca 2020 Edytowane przez Lusiija Czas edycji: 2014-07-05 o 20:20 |
||
|
|
|
#4219 |
|
Konto usunięte
|
Dzięki
W parafii sw.Maksymiliana.Dzięki ![]() Thx ![]() Jak zrzucę jeszcze ze 3 kg to będzie idealnie ![]() Jakoś tak wpadła w oko mi i TŻ-towi, więc wybraliśmy ;] 2100 zł ![]() A tak w ogóle - ile kasy przeznaczacie na dekorację kościoła? Mi osobiście taka dekoracja w ogóle nie jest potrzebna, ale inne pary, biorące ślub tego samego dnia są zainteresowane jej zrobieniem i chcą pogadać i ew.się zrzucić. Ile to w ogóle jest warte? Piszecie o obrączkach - u nas leżą już bodajże od ponad miesiąca, szer.5mm obydwie (z Apartu). |
|
|
|
#4220 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Na dekorację kościoła chcemy przeznaczyć jak najmniej. Para, która po nas ślubuje nie podała księdzu numeru telefonu i nie mamy jak się z nimi skontaktować. A że nie chcemy komuś fundować dekoracji, to pewnie z 200zł przeznaczymy na kwiaty...
|
|
|
#4221 |
|
Konto usunięte
|
Proszę
Takie mamy, dość oryginalny surowiec ![]() http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,pallad,7097 |
|
|
|
#4222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4223 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4224 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4225 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A przywitanie gosci mamy w domu bo taka tradycja nadal panuje w nasyzch stronach + jako, że TŻ jest muzykiem , jego kumple z wojskowej orkiestry robią mu prezent i bedzie ich 11 .. beda grac marsze dęte, prowadzić do kościoła i grać na mszy. Podobno ma być ave maria grane na trąbce i marsz Mendelsona na dęto. Aż mam ciary jak mysle a co dopiero bedzie w kościele ![]() Cytat:
)![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi
|
|
|
#4226 |
|
Zadomowienie
|
Monidot - u nas w poradni Pani powiedziała cytuje "co łaska 30 zł "
trochę zaszaleliście z tą 100 mi się zdaje Mojakaren- ten ksiądz wymyśla , my byliśmy co prawda bardzo szybko bo prawie 4 miesiące wcześniej ale nikt nie wymagał od nas az tylu dokumentów ![]() Elrosa- i tak szczęśliwa powinna być Panna młoda w TYM dniu Witam nowe PM Byliśmy dzisiaj z Tżtem i moimi rodzicami na zakupach oczywiście ja ani Tż nic nie kupiliśmy ale za to rodzice się obłowili mama kupiła 2 pary butów (sukienkę już ma) ,tata kupił sobie koszulę od nas na urodziny dostał spinki(dobraliśmy do reszty) i uwaga muchę ! Wyglądał po prostu świetnie ale tak później pomyślałam że trochę przyćmi Tżta (on ma musznik od razu powiedział że mucha odpada),myślicie że mogę mieć rację czy wymyślam i to raczej problem z du.py ?Jeszcze jedno pytanie , czy któraś z Was mogłaby wstawić mi link od sprawdzonego sprzedawcy tych skarpetek złuszczających czy jak tam się one nazywały dopiero teraz się na nie zdecydowałam a wcześniej sierota nie pomyślała żeby zapisac link jak wstawiałyście
|
|
|
|
#4227 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I tak będzie wiadomo, kto jest Panem Młodym a Tatko też musi się elegancko prezentować A skarpety złuszczające teraz są w Hebe za 15.99 o ile się nie mylę Moja mama użyła ich niecały tydzień temu i skóra schodzi jak u węża
|
|
|
#4228 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() niestety w mojej okolicy nie ma tej drogerii |
|
|
|
|
#4229 |
|
Raczkowanie
|
To w rossmannie zerknij, bo tam chyba też widziałam, tylko trochę droższe (o ile się nie mylę to 19,99)
|
|
#4230 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:13.

Przyjmiecie? 
Ma szeroką kość a palec chudy, obrączka, która przeciska się ledwo przez tę kość na palcu mu lata!
przeciez nie babcia
siostra cioteczna mojej siostry heheh od drugiej str, ja jestem od str ojca a tmta od str matki. No i starsznie jej zazdraszczam 

Ale skoro już przyszliśmy i mieliśmy dokumenty z USC to spisaliśmy protokół. Teraz przez najbliższe 3 niedziele będą zapowiedzi i pod koniec lipca wracamy do ksiedza z karteczką zwrotną i zaświadczeniem z poradni rodzinnej. Czyli na praktycznie 2 msc przed ślubem będziemy mieli skończoną sprawę papierkową. Moim zdaniem u was ksiądz przesadza. Jest jeszcze czas. A nie mogliście zglosic się wcześniej bo metryka chrztu i dokumenty z usc sa wazne 3 msc 

26.07.2014