Ambitne wizażanki część V - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-28, 18:01   #2581
zielona_nadzieja
Zakorzenienie

Dot.: Ambitne wizażanki część V

Cytat:
Napisane przez Maguda_ Pokaż wiadomość
Chciałam być miła, spadajcie

Cytat:
Zazwyczaj pamięta się dobrze koniec jakieś znajomości, miło więc się zachowali, mam nadzieję, że mimo przejść z Francuzeczką będziesz dobrze ich wspominać, o dzieciakach nie mówię, bo to oczywiste
Pakuj się, pakuj, czas na kolejny francuski rozdział w Twoim życiu
Oni w sumie cały czas miło się zachowywali, tylko czasem wychodziła z nich francuska hipokryzja
To będzie nowa era

Cytat:
Napisane przez ViLLeMkA Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Jestem już po mega ważnym egzaminje i po wakacjach - wracam do Was ))
Cześć, fajnie, że jesteś

Cytat:
Napisane przez Undercia Pokaż wiadomość
Chwale sie tylko na szybko, ze nic nie kupilismy ale za to dostalam piekny bukiet roz stuknelo nam 8 lat znajomosci... Jak ten czas leci

odezwe sie jutro, dzis swietujemy
Gratulacje, bawcie się dobrze

Trzy walizki przewiezione, a mam jeszcze tyle rzeczy
Stary 2014-06-30, 00:44   #2582
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cześć dziewczyny!

Rany, ale się Was naszukałam. Pamietam, że kiedyś gdzieś widziałam taki wątek ale nie mogłam sobie przypomnieć na jakim portalu. No ale w końcu znalazłam.

Jestem ambitna ale moją wadą jest to, że chyba za bardzo oddziałuje na mnie otoczenie. Tak czuje. Pech chciał, że zawsze najlepiej dogaduje się ze swoimi przeciwieństwami - osobami ambitnymi i chyba mylnie przez to uważam, że mogę sobie odpuścić i spocząć na laurach. Myślę, że jak poczytam o Waszych sukcesach to od razu mnie zmotywujecie.

Może parę słów o mnie - jestem studentką filologii angielskiej, która kocha miłością żarliwą swój kierunek. Studiuje dziennie, w weekendy wtłaczam do głowy wiedzę umysłom młodocianym prowadząc korepetycje. Oprócz tego uczę się francuskiego, sporo gotuję i chyba dosyć blado wypadam przy Was więc kończę i wstydu szczędzę.

Trafiam tutaj po paru kryzysach. Pierwszy trafił się gdzieś w gimnazjum. Pamiętam, że w podstawówce miałam problem z matematyką ale zawsze udało mi się wyciągnąć pasek, mama była ze mnie dumna. Gimnazjum było jak wpadnięcie pod rozpędzony tir. Na domiar złego kolegowałam się z dziewczyną, której zawsze lepiej we wszystkim szło i tu przyznajde - jestem osobą, która fatalnie znosi porażki. W związku z tym, że mniej lub bardziej świadomie rywalizowałam z nią to generalnie była porażka za porażka. Załamałam się i odpuściłam sobie totalnie. Nawet w liceum jechałam na 2 bo nie mogłam znieść palącej ambicji, myślałam, że jak odpuszczę, nie będę się starać zupełnie to przejdzie. Nic bardziej mylnego. Pewnie, mogłam inaczej ale wtedy nie potrafiłam.

Najgorszy kryzys trafił się jednak na studiach. Zawsze miałam problemy z nawiązywaniem k0ntaktów z ludźmi ale o dziwo wszystko się układało, może nie jechałam na samych 5 ale było dobrze. Miałam znajomych, chłopaka. Potem wszystko się rozsypało. Koszmar dla ambitnej osoby: szykowałam się od miesięcy na bardzo ważny egzamin z historii literatury. Scaliłam notatki z wykładów, książek, internetu w jeden dokument. Było to koło 70 stron A4. Głupia byłam, że nie zrobiłam kopii. Mój [ex] chłopak poszedł to wydrukować i dziwnym trafem została z tego jakaś 1/5? Do tej pory nie wiem co się stało. Plik został uszkodzony na pendrive i na komputerze. Nie wiem jak to możliwe, to było rok temu i nie chce się nad tym zastanawiać ale fakt jest taki, że miałam bodajże 2 dni do egzaminu. Jako nadambitna osoba praktycznie nie spałam by jakoś odtworzyć te notatki. Udało się ale wciąż nierealne było nauczenie się takiej ilości materiału w jeden dzień - był po I rok, nie byłam oswojona z językiem tak by przyswoić taki tekst na ustny egzamin w tak krótki czas. Oczywiście oblałam, mój eks nie kiwając palcem zdał egzamin na 4 na pożyczonych ode mnie notatkach (był w innej grupie, miał ten egzamin sporo później). A potem ze mną zerwał doprowadzając mnie do takiego doła, że musiałam odwiedzić psychologa. "Znajomi" też się poodsuwali bo sprawa nieprzyjemna. Szkoda gadać.

Minął rok od tego wydarzenia. Teraz, na II roku znów miałam ten egzamin z tego przedmiotu ale udało mi się pozbierać na tyle, że uzyskałam 4,5. Na studiach też uzyskuję coraz lepsze oceny, ale przecież zawsze może być lepiej, prawda? Dlatego tu jestem i melduje, że piszę do Was znad sterty angielskich idiomów, które mam nadzieje dziś przyswoić.

Edytowane przez ShrinkingViolet
Czas edycji: 2014-06-30 o 01:50
ShrinkingViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 20:46   #2583
ClaraOswin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zielona_nadzieja Pokaż wiadomość

Z czego?

Postanowiłam uporządkować trochę moje życie - chcę prowadzić trochę minimalizmu,chcę bardziej zadbać o siebie, zdigitalizować większość papierów, ponaprawiać niektóre relacje oraz postawić na rozwój osobisty
Trochę to zajmuje bo jestem raczej typem chomika - mam multum rzeczy "które kiedyś mogą się przydać" ale jak na razie zajmują sporo miejsca. Digitalizacja też nie jest łatwa bo mam dużo pomysłów na minutę: a to kolejne marzenie, książka do przeczytania, rzeczy do nauczenia czy sprawy do zrobienia. Wszystko zapisuję na milionach karteczek, kalendarzykach więc po jakimś czasie bałagan się robi spory codziennie po zrobieniu 'obowiązków domowych' staram się coś ruszyć i jakieś efekty już są
ClaraOswin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 21:39   #2584
Undercia
Imperatorowa Undi I

Hejooooo! w razie jakby kogoś interesowało - było cudooownie

Cytat:
Nie !!!
Już Cię nie lubię!

Cytat:

Nie, ja mam mocny sen
zazdroszczę, ja mam bardzo lekki i już wiele razy mówiłam D., że go do kuchni wygonię, bo tylko lekko się ruszy a ja już się budzę

Cytat:
Kolacja pożegnalna udana, nawet oczy mi się trochę spociły na sam koniec Dostałam też śliczną bransoletkę i zapewnienia, że mogę wpadać na obiad, jak nie będę już miała pieniędzy
milo

Cytat:
Napisane przez ViLLeMkA Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Jestem już po mega ważnym egzaminje i po wakacjach - wracam do Was ))
hejjj
Cytat:

Trzy walizki przewiezione, a mam jeszcze tyle rzeczy
haha dlatego nie lubię przeprowadzek ale ostatecznie się udało? Jak Ci w nowym miejscu?
Cytat:
Napisane przez ShrinkingViolet Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Hej fajnie, że zdecydowałaś się dołączyć Tylko odzywaj się regularnie

Cytat:
Napisane przez ClaraOswin Pokaż wiadomość
Postanowiłam uporządkować trochę moje życie - chcę prowadzić trochę minimalizmu,chcę bardziej zadbać o siebie, zdigitalizować większość papierów, ponaprawiać niektóre relacje oraz postawić na rozwój osobisty
ale fajny pomysł, powodzenia

"In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on" - R.Frost
Undercia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 00:02   #2585
tamtaglista
Zakorzenienie

Undi tylko tyle? Szczegóły
Stary 2014-07-01, 01:35   #2586
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Hej fajnie, że zdecydowałaś się dołączyć Tylko odzywaj się regularnie

Postaram się, jak tylko coś tu się będzie działo i znajdę czas. Ostatnio narzuciłam sobie angielski reżim, dziennie chcę robić minimum:

- 1 rodział książki do gramatyki Hewingsa
- 1 rozdział z książki o angielskich idiomach
- 1 odcinek serialu po angielsku
- 1 rodział książki (obecnie jestem w trakcie Madame Bovary - chce wierzyć, że ta książka będzie ciekawa ale nie zapowiada się)
- COŚ* z francuskiego

Trzymajcie kciuki żeby się udało. Na razie idzie całkiem nieźle, oby ten początkowy flow nie okazał się słomianym zapałem.
Stary 2014-07-01, 08:42   #2587
tamtaglista
Zakorzenienie

Jestem we Wro!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-07-02, 17:39   #2588
zielona_nadzieja
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny!

Rany, ale się Was naszukałam. Pamietam, że kiedyś gdzieś widziałam taki wątek ale nie mogłam sobie przypomnieć na jakim portalu. No ale w końcu znalazłam.

Jestem ambitna ale moją wadą jest to, że chyba za bardzo oddziałuje na mnie otoczenie. Tak czuje. Pech chciał, że zawsze najlepiej dogaduje się ze swoimi przeciwieństwami - osobami ambitnymi i chyba mylnie przez to uważam, że mogę sobie odpuścić i spocząć na laurach. Myślę, że jak poczytam o Waszych sukcesach to od razu mnie zmotywujecie.
Czemu mówisz, że osoby ambitne są Twoim przeciwieństwem, skoro sama też taka jesteś? ;>
Witaj i się rozgość

Cytat:
Napisane przez ClaraOswin Pokaż wiadomość
Trochę to zajmuje bo jestem raczej typem chomika - mam multum rzeczy "które kiedyś mogą się przydać" ale jak na razie zajmują sporo miejsca. Digitalizacja też nie jest łatwa bo mam dużo pomysłów na minutę: a to kolejne marzenie, książka do przeczytania, rzeczy do nauczenia czy sprawy do zrobienia. Wszystko zapisuję na milionach karteczek, kalendarzykach więc po jakimś czasie bałagan się robi spory codziennie po zrobieniu 'obowiązków domowych' staram się coś ruszyć i jakieś efekty już są
O kurcze, też by mi się coś takiego przydało, teraz podczas przeprowadzki zorientowałam się, ile mam tutaj rzeczy, a przecież i tak większość mojego dobytku została w Polsce

Cytat:
Hejooooo! w razie jakby kogoś interesowało - było cudooownie

Cytat:
haha dlatego nie lubię przeprowadzek ale ostatecznie się udało? Jak Ci w nowym miejscu?
Na razie średnio, bo przez najbliższe 10 dni musimy cisnąć się z kumpelą w jednym pokoju, ale grunt, że już niezależnie

Cytat:
Trzymajcie kciuki żeby się udało. Na razie idzie całkiem nieźle, oby ten początkowy flow nie okazał się słomianym zapałem.

Jestem po dwóch dniach w nowej pracy i jak po pierwszym miałam ochotę uciekać z głośnym krzykiem, tak wczorajszy wlał w moje serce odrobinę nadziei
Stary 2014-07-02, 18:21   #2589
ParoleParole
Zakorzenienie

Melduję się po przeprowadzce
Pierwszy raz od soboty kompa włącczyłam
Stary 2014-07-02, 20:24   #2590
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Czemu mówisz, że osoby ambitne są Twoim przeciwieństwem, skoro sama też taka jesteś? ;>
Witaj i się rozgość
Osobami mało ambitnymi tam oczywiście miało być, przepraszam, post pisałam późno i zwyczajnie zjadłam to słowo.

Dziękuję, tymczasem zbieram się do nauki bo dziś cały dzień szarpałam się z pizzą - podjęłam wyzwanie nauki gotowania. Pizza jest jedną z pierwszych potraw która mi wyszła, choć następnym razem nie będę tak mocno przypiekać. Nie odczepię się od gotowania choćby nie wiem co bo to jedyne zajęcie, które daje mi radość niezależnie od rezultatu, a to u mnie rzadkość. Pasmo porażek mam już całkiem długie. No ale dziś wyjątkowo wyszła pizza z rukolą, szynką i czarnymi oliwkami.
Stary 2014-07-03, 20:38   #2591
Undercia
Imperatorowa Undi I

Cytat:
Napisane przez tamtaglista Pokaż wiadomość
Undi tylko tyle? Szczegóły
oj, a co, nie wystarczy? najpierw wieczór z przyjaciółmi - tymi, którzy nas ze sobą swatali, więc dużo wspominania "starych, dobrych czasów" było, choć D. się strasznie złościł, bo się z niego nabijaliśmy, a jak już zostaliśmy sami to zabraliśmy koce i Piccolo i siedzieliśmy na balkonie gadając o bzdurach i gapiąc się w niebo

Cytat:
]
I jak, udało się?

Cytat:
Jestem we Wro!
Weeeeź, no czemu mi nie powiedziałaś Co to w ogóle za pomysły być we Wro i nie wypić kawy z Undi

Cytat:
Jestem po dwóch dniach w nowej pracy i jak po pierwszym miałam ochotę uciekać z głośnym krzykiem, tak wczorajszy wlał w moje serce odrobinę nadziei
początki na pewno będą ciężkie, ale wiem, że sobie poradzisz

"In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on" - R.Frost
Undercia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 20:46   #2592
tamtaglista
Zakorzenienie

Undi teraz tez jestem. Polski bus przejazdem ale jak bede jechać do biblioteki albo w ogole do Wro to dam Ci znac jak chcesz ale wtedy naprawdę nie ma ze nie !

Stary 2014-07-03, 21:54   #2593
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
I jak, udało się?
Nie poddaje się, można powiedzieć, że dostałam nowego kopa energii bo planuje przenieść się na studia do innego miasta (niby nie mam tutaj nie wiadomo jakich ocen ale chyba poziom przestał mi wystarczać, chciałabym lecieć wyżej) i dziś odbyłam o tym pierwszą rozmowę z moją matką. Zobaczymy czy się uda, staram się myśleć pozytywnie ale ciężko mi idzie choć to dopiero za rok. Wszystko zależy od tego jaka ocena będzie na dyplomie z licencjata. Boje się nawet tego, że mogłoby się udać bo nie wiem jak sobie poradzę w nowym mieście i jak będę tam udzielać korepetycji. To tak dobre źródło dochodów, że nie chcę z niego rezygnować.

A jak tam dziewczyny u Was? Co taka cisza?
Stary 2014-07-03, 23:09   #2594
zielona_nadzieja
Zakorzenienie

Cytat:
Osobami mało ambitnymi tam oczywiście miało być, przepraszam, post pisałam późno i zwyczajnie zjadłam to słowo.
Spoko ja po prostu wnikliwie czytam

Cytat:
początki na pewno będą ciężkie, ale wiem, że sobie poradzisz

Moje ostatnie 4 dni polegały głównie na spaniu, jedzeniu i pracy, bo stwierdziłam, że potrzebuję złapać trochę oddechu i odespać co nie co, ale, kurcze, już mnie zaczyna męczyć takie nicnierobienie Pora wreszcie ruszyć tyłek
Stary 2014-07-05, 14:17   #2595
zielona_nadzieja
Zakorzenienie

Dzień dobry, dziewczęta Co słychać? Co porabiacie?

Ja mam przesunięty weekend, więc dzisiaj już mi się właściwie kończy... Mija mi głównie na obijaniu się trochę gotuję, trochę czytam, trochę siedzę nad niemieckim... Wczoraj byłam obejrzeć mecz Francja-Niemcy na wielkim telebimie w centrum miasta (btw. Undziaku, komu kibicowałaś? ), a potem poszliśmy na imprezę upić się z żalu i rozpaczy Dzisiaj muszę załatwić sprawę wynajmu pokoju, a potem chyba się trochę poruszam, bo dawno nie uprawiałam sportu.
To tyle ode mnie Wątek, odbiór
Stary 2014-07-05, 14:19   #2596
tamtaglista
Zakorzenienie

Jade do rodziców potem sie spakuje zrelaksuje i jade walczyć z dziećmi przez 5 dni

Stary 2014-07-05, 14:21   #2597
zielona_nadzieja
Zakorzenienie

Cytat:
Jade do rodziców potem sie spakuje zrelaksuje i jade walczyć z dziećmi przez 5 dni

Co będziesz robić? Kurs językowy?
Stary 2014-07-05, 14:30   #2598
tamtaglista
Zakorzenienie

Cos jakby. Jade na wolontariat zrealizować projekt językowo kulturowy. Niby nic z tego nie mam ale skoro chce uczyć to sie takie doświadczenia przydadzą chyba.

Stary 2014-07-05, 14:41   #2599
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry, dziewczęta Co słychać? Co porabiacie?

Ja mam przesunięty weekend, więc dzisiaj już mi się właściwie kończy... Mija mi głównie na obijaniu się trochę gotuję, trochę czytam, trochę siedzę nad niemieckim... Wczoraj byłam obejrzeć mecz Francja-Niemcy na wielkim telebimie w centrum miasta (btw. Undziaku, komu kibicowałaś? ), a potem poszliśmy na imprezę upić się z żalu i rozpaczy Dzisiaj muszę załatwić sprawę wynajmu pokoju, a potem chyba się trochę poruszam, bo dawno nie uprawiałam sportu.
To tyle ode mnie Wątek, odbiór
Czasem trochę poobijać się trzeba, ja sama sobie dałam po sesji z tydzień totalnego lenistwa żeby się zresetować. Nie można być ciągle na najwyższych obrotach także ciesz się tym czasem i nie miej wyrzutów sumienia.

Jem prażonki, a potem wracam do książek z angielskiego. Plan realizuje w 300%, aż się sama sobie dziwie, robię dużo więcej niż to co zaplanowałam ale francuski dalej leży i kwiczy. Znalazłam fajną stronkę do nauki zwrotów, założyłam konto bal bla bla, robię szczęśliwa ćwiczenia, a tu mi wyskakuje, że skończył się darmowy okres próbny i dalej trzeba zapłacić. Motywacja spadła do zera.
Stary 2014-07-05, 17:15   #2600
zielona_nadzieja
Zakorzenienie

Cytat:
Cos jakby. Jade na wolontariat zrealizować projekt językowo kulturowy. Niby nic z tego nie mam ale skoro chce uczyć to sie takie doświadczenia przydadzą chyba.

Pewnie, że tak Korzystaj, jeśli tylko masz okazję! I baw się dobrze

Cytat:
Czasem trochę poobijać się trzeba, ja sama sobie dałam po sesji z tydzień totalnego lenistwa żeby się zresetować. Nie można być ciągle na najwyższych obrotach także ciesz się tym czasem i nie miej wyrzutów sumienia.
Niby o tym wiem, ale i tak jestem rozdarta

Cytat:
Jem prażonki, a potem wracam do książek z angielskiego. Plan realizuje w 300%, aż się sama sobie dziwie, robię dużo więcej niż to co zaplanowałam ale francuski dalej leży i kwiczy. Znalazłam fajną stronkę do nauki zwrotów, założyłam konto bal bla bla, robię szczęśliwa ćwiczenia, a tu mi wyskakuje, że skończył się darmowy okres próbny i dalej trzeba zapłacić. Motywacja spadła do zera.
Na jakim poziomie jesteś z francuskim? Znasz memrise.com?

Trochę mi się zmieniły plany na wieczór i idę na kolejną imprezę Chyba trochę przesadzam

Dzielę się z Wami tym, co mnie ostatnio nastraja pozytywnie do życia - Chłopakami - Słodziakami Tekst piosenki nie jest zbyt wysokich lotów, ale brzmienie ich głosów...
Stary 2014-07-05, 20:59   #2601
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Niby o tym wiem, ale i tak jestem rozdarta

Na jakim poziomie jesteś z francuskim? Znasz memrise.com?
Ale dobrze, że mamy taki czujnik w sobie bo to pozwala nie przeholować. Gorzej jakbyśmy w ogóle nie czuły nic złego w tym, że absolutnie nic nie robimy - znam takich ludzi multum. Zawsze mnie zastanawiał ich sposób rozumowania, czasem nawet zazdroszczę takiego poczucia beztroski bo zazwyczaj nie idzie ono w parze z ambicją.

Nie, nie znam, dziękuję, zaraz zerknę.

Co do poziomu to ciężko określić, zawsze chciałam się uczyć francuskiego - wybrałam liceum z tym językiem ale trafiłam na nauczycielkę, która dawała 10 słówek na kartkówce i tyle, nie miała pojęcia o języku i była głucha.* Straciłam zapał, choć wiem, że to marna wymówka bo mogłam przecież się przyłożyć i sama coś robić. Na studiach miałam 2 lata lektoratu z porządnym doktorem, zaczęłam chodzić na korepetycje i się w to wszystko wkręcać, chciałam za jakiś czas przystąpić do egzaminu DELF B1 albo B2 ale nie wiem jak mi to wyjdzie bo jednak priorytetem jest licencjat, a to za dużo kosztuje żeby tak sobie spróbować.. No ale zobaczymy.

*było nam jej bardzo szkoda ale nawet jak ktoś w końcu zadał jakieś pytanie dt. lekcji to uśmiechała się tylko bo jej było głupio przyznać, że nie usłyszała, masakra..
Stary 2014-07-05, 21:18   #2602
tamtaglista
Zakorzenienie

Ja dzis ogarnelam memrise i napisałam o nim u siebie niech wiecej osób o nim wie ;!

Stary 2014-07-05, 22:00   #2603
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Ja dzis ogarnelam memrise i napisałam o nim u siebie niech wiecej osób o nim wie ;!
No ja właśnie też, ekstra! Te kwiatki, to zachęcanie do powtórek podlewaniem i do nauki sadzeniem jest genialnym pomysłem, aż przyjemnie tam wejść. Zawsze doceniałam takie szczegóły . Ciekawa jestem do jakiego poziomu jest ten kurs, mam nadzieję, że będzie trwał jak najdłużej.

Tamtaglista, jaki język "męczysz"?
Stary 2014-07-05, 22:16   #2604
tamtaglista
Zakorzenienie

Podobnie działało busuu, ale zrobiło się płatne :P Mam zamiar zmęczyć wszystkie (ang, hiszp, fr) z nadzieją, że mój węgierski też ruszy, ale póki co muszę ja ruszyć z pakowaniem
Stary 2014-07-05, 22:20   #2605
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Podobnie działało busuu, ale zrobiło się płatne :P Mam zamiar zmęczyć wszystkie (ang, hiszp, fr) z nadzieją, że mój węgierski też ruszy, ale póki co muszę ja ruszyć z pakowaniem
Nie boisz się, że Ci się pochrzani wszystko? Ja bym pomyliła zaraz co do czego jest . Wystarczy mi chyba angielski na studiach i francuski dodatkowo Może kiedyś coś więcej ale póki nie zaczne płynnie mówić po francusku to nie chce się nastawiać na nie wiadomo co bo wiem, że u mnie z tego nic nie wyjdzie, zawsze tak mam jak się zabieram za milion rzeczy naraz.

Z takich podobnych to właśnie jeszcze babbel był i ja na nim byłam, no ale oczywiście, płatny, a jakże... Aż dziwne, że ten memrise nie jest. Odpukać.
Stary 2014-07-05, 22:33   #2606
tamtaglista
Zakorzenienie

Nie mam wyjścia - hiszpański jest wiodący na studiach, francuski na lektoracie, bez angielskiego jak bez ręki a węgierski jest śmieszny. Poza tym Undi, Maguda, Nadziejka i reszta ambitnych ogarnia więcej niż ja Je zapytaj jak to robią, bo dla mnie to cyborgi
Stary 2014-07-05, 22:35   #2607
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Nie mam wyjścia - hiszpański jest wiodący na studiach, francuski na lektoracie, bez angielskiego jak bez ręki a węgierski jest śmieszny. Poza tym Undi, Maguda, Nadziejka i reszta ambitnych ogarnia więcej niż ja Je zapytaj jak to robią, bo dla mnie to cyborgi
Kurcze, podziwiam, angielski studiuje więc tu w sumie nie ma o czym mówić ale majac tylko ten francuski wydaje mi się, że jest mi ciężko. Chciałabym mieć jakieś nadprzyrodzone zdolności językowe ale chyba nie w tym życiu. Nie chcę się tu użalać ale poczułam się matołkowato przy Was, no ale trzeba równać w górę, nie w dół.

Edytowane przez ShrinkingViolet
Czas edycji: 2014-07-05 o 22:37
Stary 2014-07-05, 22:39   #2608
tamtaglista
Zakorzenienie

Przy mnie nie musisz, jakoś mi ostatnio nie idzie, ale Dziewczyny tutaj nie dały mi uniknąć sesji, wspierały i motywowały, więc jakoś się kulam
Stary 2014-07-05, 22:41   #2609
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Przy mnie nie musisz, jakoś mi ostatnio nie idzie, ale Dziewczyny tutaj nie dały mi uniknąć sesji, wspierały i motywowały, więc jakoś się kulam
Naprawdę, jak się pojawią muszę spytać ich o jakiś magiczny sekret, musi coś być o czym nie wiem.

A w ogóle to gdzie się tak pakujesz, wyjeżdżasz?
Stary 2014-07-05, 22:59   #2610
zielona_nadzieja
Zakorzenienie

Akurat nie przesadzałabym z cyborgowatością w moim przypadku, bo tak naprawdę swobodnie czuję się tylko we francuskim z angielskim sobie radzę (w obecnej pracy nie mam wyboru i muszę sprawnie przełączać się między fr i ang, przez pierwsze dwa dni było ciężko ), rumuński rozumiem (bardzo chciałabym do niego wrócić, ale na razie mam inne priorytety), a niemieckiego się obecnie uczę. Jak widać, nic wielkiego

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości