|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)
Cytat:
Pytam bo kupiłam ![]() poszłam do maca i chciałam na lato face and body, ale dziewczyna powiedziała, że powinna mieć coś bardziej kryjącego i zaprosiła na malowanie. Odcień dobrałą mi idealny, no w życiu tak dobrze się nie czułam w podkładzie. Zawsze było albo żółte albo różowe, wyjaśniłą mi, że to dlatego że odcień mojej skóry bardziej podchodzi pod zielony, dobrała mi 18. Jak mnie po szyi maziała różnymi kolorami i w kocu nałożyła tą 18stkę, to ja już nie widziałam miejsca w którym jest ten kolor tak fajnie to się zgrało. Na to nałożyła ten biały puder transparentny i jakiś rozświetlacz pod oczy, który sprawił, że pierwszy raz od kilku lat nie miałam worów pod oczami. Trochę się czułam wytapetowana po wyjściu ze sklepu, ale następnego dnia w domu nałożyłam sobie po swojemu i bardzo mi ten podkład odpowiada. Gdyby nie ceny to wzięłabym od razu jeszcze ten puder, ale to jednak duży wydatek jak na raz. Niemiej na pewno wrócę jeszcze po niego oraz po face and body, no i po porady, bo bardzo dużo mi to dało. PS. z tą tłustą cerą mnie zaskoczyłaś, bo ja mam teraz suchą po kuracji atredermem i właśnie dlatego też mi go poleciła. Aha, tylko dla mnie jest ciut trudny, bo on tak szybko zastyga i wydaje mi się, że potrzeba wprawy, żeby go nałożyć. Na szczęście smug żadnych nie zostawia, ale p. face and body miał taką wodnistą konsystencję i bardzo łatwo było go nałożyć.
12.01.2013 Edytowane przez blogerka Czas edycji: 2014-07-05 o 20:41 |
|
|
|
|
#3932 |
|
Rozeznanie
|
Nawijko - jak Ujescisko, to blisko w miare
Mam tam doslownie pare min. samochodem A na Zabiance bywalam czesto z uwagi na Awf Fajnie tam, nad morze i do Sopotu rzut beretem. Debrah - gratki za egzamin i powodzenia na kolejnym. W ogolejestem pelna podziwu dla wszystkich studiujacych mam. Ja bym juz chyba nie dala rady. Tz zrobil pyszna kolacje. Obiadlam sie, ale warto bylo ![]() Na razie, do jutra
|
|
|
|
#3933 |
|
Zakorzenienie
|
Yellow- tulę
Nafiqa, brawa za zdecydowanie ![]() Debrah gratulacje za egzamin i kciuki za kolejne p.s ja nie facebookowa ![]() Black i Blogerka, naprawdę pasują Wam podkłady z maca? ja przerobiłam wszystkie łącznie z prasowanymi i niestety czułm tapetę ale odkryłam swój ideał z maca to jedynie cienie i szminki kocham Szajka- miłego weekednu rany jaki miałam aktywny dzień umieram
|
|
|
|
#3934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3935 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi, ja na sobie samej używałam tylko Face and Body, lubię go, bo jest lekki, a ja potrzebuję tylko wyrównania kolorytu, bo nie mam czego ukrywać.
Natomiast znam kilka innych kosmetyków z tej firmy (właśnie m.in. ten, o którym mówi Blogerka) i też są fajne. Jedynie rozświetlacze mi się nie podobają, bo mają duże drobinki, nie dają eleganckiej tafli. A co jest Twoim ideałem?Debrah, ja na lato polecam podkłady mineralne.
|
|
|
|
#3936 |
|
Zakorzenienie
|
Black ja też nie mam problemów z kryciem a szczegolnie latem bo mam piegi i nie lubię ich kryć. Moj ideał to Clarins Skin illusion
testuje też też Armani coś tam Luminous czy jakoś tak, też fajny ale moim zdaniem cena grubo przesadzona lubię podkłady które dają wrażenie,że nie mam nic na twarzy |
|
|
|
#3937 |
|
Wtajemniczenie
|
marsi i black: ja też nie lubię tapety i tak też mówiłam dziewczynie w mac'u ale ona upracie twierdziła, że lepszy będzie dla mnie ten nieco bardziej kryjący. Mówiłam, że potrzebue czegoś na lato, na codzień, nie na żadne wyjścia. I tak wrócę po ten face and body.
Co do innych, to ja przerobiłam chyba wszytskie ze średiej połki czyli to co w rossmanie i super pharm i nigdy nie byłam zadowolona. Zwłaszcza ze względu na odcienie, które nigdy mi nie pasowały. Pod tym względem MAC jest idealny. Uważam, że jest trochę za ciężki na lato (no ale ja krycia potrzebuję). Lepszy dla mnie był ten Face and Body - bo na twarzy nie czułam nic, odczucia podobne jak po wysmarowaniu się kremem. Myślę, że to taki trochę BB. Ale na policzku gdzie mam przebarwienia było je nadal widać. Natomiast co do piegów, też mam i po tym pro longwear nadal je widać.
12.01.2013 Edytowane przez blogerka Czas edycji: 2014-07-05 o 21:53 |
|
|
|
#3938 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi : wrzuciłam 2 do K.
Black: wyślij mi zdjęcia bas girl i auto naturel: ) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czemu masz przebarwienia? kwasisz buzie zimną? filtry używasz? Charlizz dziękuję za propozycję, jaka cena? bo nie ukrywam,że w PL są cholernie drogie a nasza Ania mowiła że w UK na wyprzedżach można kupić za parę groszy Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2014-07-05 o 22:13 |
|
|
|
|
#3940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co masz z nim wspolnego? ![]() Po tym co kiedys pisalas podejrzewam, ze Ty z rejonow Kowal/Zakoniczyna/itp? ![]() Niech sie dzisiejszy dzien juz zakonczy Najprostsze ciasto swiata pt. 3bit mi nie wyszlo, grudki ma :/ A zaraz na pewno spale to z truskawkami A jeszcze apropo dzisiejszych pechow - kupilismy tv, wnieslismy do domu, postal 3min i przewrocil sie :/ ale dziala
|
|
|
|
|
#3941 |
|
Konto usunięte
|
Donoszę, że foch nadal. W nosie mam. Sączę żywczyka i szukam pomysłów do pracy. A jutro... najwyżej się wrócę do domu.
|
|
|
|
#3942 | |
|
Zakorzenienie
|
ale mam nadrabiania ![]() nie pozostaje mi nic innego jak przelecieć Was na szybciocha ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47154822] --------------- pytanie mam - jakie części ciała wasze dzieciaki pokazują? D. : oko włoski ząbki język nos paluszki pupa (ogólnie na pieluchę) nogi uszko (czasem )pępek (dzisiejsze odkrycie )pokazuje i na sobie, i na kimś[/QUOTE] oko, ucho, nosek, , włoski, głowa, ząbki, pępek, stópki, rączki, pupa [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47154917] Mój ukochany tekst z placu zabaw: nie biegaj! ![]() Cytat:
słodziaaaaaaaaaaaaaaak idę czytać dalej
|
|
#3943 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() padam na twarz! mega aktywny dzien. zmykam spaciu. ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Neti - super wygladasz! udanej imprezki! |
||
|
|
|
#3944 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
I mieszkanko fajne Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47166764]Dziewczyny... za kilka miesięcy Mikołajki, co z prezentami? Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47169919] Pożarłam się z p. Foch o wszystko, pretensje o wszystko, jutro na wakacje jedziemy i wcale nie mam na nie ochoty. Gdyby nie dziewczyny to bym odwołala imprezę, a tak to A. mi szkoda, bo ona rozumie że jedziemy. Ale to nic, że on znów focha wali (zgadnijcie, co od rana robię? pakuję, a ten se przed tv dupsko zasadził)... jakie zabawki wziąć - oto jest pytanie [/QUOTE]![]() ![]() mimo wszystko...udanego odpoczynku ![]() szał ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ------------------------ Jeszcze Wam nie pisałam chyba..... w tym roku mamy z tz osobno urlop No i ..... tż jedzie z Darią do Żarek Letnisko (co roku tam jeździmy). Będą tam też moi rodzice , ale na osobnym pokoju. A ja najwyżej na weekend przyjadę. Nawet jak się trafi jakiś jeden dzień wolny w środku tygodnia to rano wsiadam w pociąg i jadę (1,5 h jazdy). Z jednej strony fajnie że Daria będzie na świeżym powietrzu , ale z drugiej strony...jak ja bez niej wytrzymam?!?!?!?!!? ![]() smutno mi
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-07-05 o 23:18 |
||||||||||
|
|
|
#3945 |
|
Zakorzenienie
|
Ojaaaa, dopiero teraz widze Antonia w kiecce
![]() Neti, bardzo ladnie wygladasz, potwierdzam! A synek to Twoja stuprocentowa kopia!! |
|
|
|
#3946 |
|
Zakorzenienie
|
Dopiero teraz zobaczyłam:
Neti : super się prezentujesz :klaski: Bokeh: dopiero obejrzałam Hanię, ale się zmienia, prześliczna dziewczynka <3 Silver: współczuję osobnych urlopów i jednocześnie..podziwiam, że Daria jedzie bez Ciebie - ona już nie budzi się w nocy? U nas w nocy nikt nie uspokoi, tylko mama, więc z tego względu u nas by to odpadło więc z ciekawości pytam. Yellow: niezmiennie bardzo mi przykro i tulę. Szaja: o cóż szacownemu chodzi znowu? ;/ |
|
|
|
#3947 |
|
Zakorzenienie
|
hej
u nas znowu ranne pobudki Jakaja gratuluję mieszkanka, to kiedy wyprowadzka? no i gdzie je znaleźliście? TZ dosypia a my z Leosiem kokosimy na kanapie pod kocykiem Dziś moj S wraca z Austrii |
|
|
|
#3948 | |
|
Zakorzenienie
|
Daria w nocy znów płakała nie umiała się uspokoić. Dopiero jak podałam jej ibuprofen to się uspokoiła i potem już spała do 7.30. Niech te czwórka już wyjdzie ![]() Cytat:
U nas w nocy różnie jest. Ale chyba jej obojętnie czy tż ją przytuli czy ja ![]() Uspokaja się zarówno przy mnie jak i przy nim. Raz Daria była już bez nas w nocy, jak byliśmy na weselu to spała u moich rodziców i nie było żadnego problemu. A jak będzie z mężem to już wogóle się nie martwię bo wiem jak on potrafi się nią zająć
|
|
#3949 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
marsi u nas tez pobudka o 6, chyba się za Tatusiem stęskniła i spać nie mogła ![]() silver z jednej strony fajnie, Daria będzie miała po jednym z Rodziców tylko dla siebie dobrze, że będziesz miała do nich tak bliskonawijko przepraszam ale nie mogę z tego tv no i brawa za ekspresowy wybór
|
#3950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
SUPER!Nie mogę znaleźć tej piosenki którą neti, ostatnio wrzuciła macie któraś link?
|
|
#3951 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Hello , ledwom żywa ![]() Alkohol chyba jeszcze nie puścił. Tak to jest jak się wogole nie pije a potem rzuca jak świnka do koryta. No aż tak to nie przesadzilam no ale trochę piliśmy (w sensie z innymi) bo tz nie pił-kierowca nie dużo ale impreza super. Kościelny w kościele wiecznie się śmiał. Rozsmieszal młodych i gości a potem się okazało ze to ktoś z rodziny-n o a na weselu to juz jechał po całości. Powiedział ze on nawet na pogrzebach tak jape cieszy![]() Wypić lubi ale ogólnie tak pogodnego i uśmiechniętego człowieka dawno nie widziałam. Wesele super - i choć do synka tesknilam to bawiliśmy się super i tego było nam trzeba. Trochę rozrywki. .... choc wiem ze tz chętnie by sobie chlapnal no ale jakoś nikomu nie udało się go namówić. A ja trochę poplynelam no ale co chyba mi się należy ale nie nie... Wszytsko w granicach rozsądku. Teraz powinnam spać, tz śpi a ja nie mogę. Pije kawę a we łbie mi się koluje. Chyba trza sie troszke podleczyc:pNo ale my za 2 godziny jedziemy na urlop wiec tak to ja se nie odpoczne dziś. Dobrze ze my jeszcze u t. A t. Siedzą z Antoniem ale już tęskno- nie widziałam go od prawie 20 godzin.![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-07-06 o 09:41 |
|||
|
|
|
#3952 |
|
Zakorzenienie
|
Czyżbym coś pomyliła? Wydaje mi się ze wrzucałaś link , piosenkę i napisalas że Antonio ja lubi i refren spiewa
|
#3953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3954 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaa
Macie może link do tej pioseneczki? ![]() Edit. Poszukalam dokladnie i znalazłam
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-07-06 o 14:41 |
|
|
|
#3955 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do kwasów używałam atredermu dwa miesiące, dość późno się zdecydowała. W czasie kuracji oczywiście 50+. Ale generalnie z filtrami znowu mam taki problem, że mnie zapychają I to jest takie błędne koło. Do tego jest mi z nimi na twarzy ciężko, zwłaszcza jeśli jeszcze nałożę podkład. Dlatego chce zrobić z tym porządek raz na zawsze.
|
|
#3956 |
|
Zadomowienie
|
Marsi, nie pytałam o cenę, ale napisze pw do tej dziewczyny, bo to na fb jest
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- właśnie, blogerko, jak Ci się widzi stosowanie Atredermu? bo ja się ciągle zastanawiam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3957 |
|
Zadomowienie
|
Jejku dziewczyny, u nas ciągle coś się dzieje.
Wczoraj o 14 przebierałam Bartkowi pieluche i było wszystko ok ale jak przebierałam następną o 17 to przeżyłam szok, jego pisiorek był wielki jak balon, cały napuchnięty i czerwony. Zadzwoniłam do pediatry ale on oczywiście na urlopie. Wiec o 19 pojechaliśmy na całodobowy, pediatry tam nie było, jak jakaś lekarka zobaczyła tego pisiorka to się wystraszyła i odrazu skierowania na szpital, tam dowiedziałam się że to stulejka. Ale lekarz był bardzo zdziwniony że tak nagle zrobił mu się taki napuchnięty. Zaczął mu go ściagać to tryskała ropa na wszystkie strony a jak już zaczęła mu z niego lecieć krew to powiedział że musi to zobaczyć chirurg dziecięcy. Najbliższy chirurg dziecięcy oczywiście jest 40 km od naszego miasta więc w samochodu i pojechaliśmy. Tam czekalismy 1,5 godziny na sorze aż nas przyjeli. Chirurg oczyścił mu go i nacią. W poniedziałek mamy jechać do poradni chirurgi dziecięcej i dowiemy się co dalej robić. A pytałam się naszego pediatry 2 razy jak Bartek był mały czy ściągać mu pisiorka czy nie. Zawsze mówiła z NIE. No to teraz mam jak się lekarza słuchałam. Sory za błedy ale pisze na szybko.
|
#3958 | |
|
Zakorzenienie
|
hejka!
u nas otwarcie sezonu basenowego mlody tak szalal ze glowa mala. na koniec dal nura, glowa cala w wodzie, bidak przestraszyl sie bardzo ale w koncu wyszedl z basenu ![]() padl w sekunde, nawet obiadu nie zdazyl zjesc ![]() bidulek... Cytat:
![]() jacys dziwni ci ludzie
|
|
|
|
|
#3959 | |
|
Zakorzenienie
|
Iffonka, jejku ale macie przeżycia
Trzymam kciuki za pisiorka Bartusia ![]() Dziewczyny , czy Ewik się odzywała? ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
Przecież Antoś to Twój klon ![]() Piszesz że już się stęskniłaś... ja się boję tego jak tż pojedzie na 2 tyg z Daria. Przecież ja umrę z tęsknoty
|
|
#3960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:19.

Muszę kupić, bo wykończyłam go kilka miesięcy temu i od tamtej pory mam tylko kilka innych, tańszych - a ten jest nie do zdarcia i dobrze kryje. Dobry do cery tłustej, bo świetnie się trzyma.

ale odkryłam swój ideał
umieram

Co masz z nim wspolnego? 

nie umiała się uspokoić. Dopiero jak podałam jej ibuprofen to się uspokoiła i potem już spała do 7.30. Niech te czwórka już wyjdzie