|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2042 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
Skierowanie mam nie tyle nasamo ktg co do szpitala. Wiem ze ktg musze zrobic ale leżec bez czynnie nielubie. Świra dostane wiem tez ze kazda ciąża inna ale chciałabym tak jak z syniem rzadnych ktg przed skurcze od 7 co 5 min a dzidzius o 14. A nie leżenie. Bratowa mi tu z pełnią wyskoczyła dzisiaj ze przepełnienie bedzie wiec lepiej isc.
|
#2043 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
Cytat:
---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2044 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2045 |
|
Zakorzenienie
|
KAROLINEK pewnie mierzyla Ci szerokość miednicy
![]() MALWISKA ja też zastanawiam się czy będę w stanie pisać VIKI lepiej idź Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Będę mieć nową koleżankę na sali. Słyszę że właśnie przyjmują. Nie będę już sama leżeć na porodowce Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2046 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki za wszystkie dzis rodzace. Podoba mi sie ta data bo lubie liczbe 6. ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Jaka tu dziś cisza... wszystkie rodzą czy co
http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371d5ldcbot.png Edytowane przez ecencia Czas edycji: 2014-07-06 o 11:48 |
||
|
|
|
#2047 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2048 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
Muszę przyznać, że mam wielką tremę. To moja pierwsza przygoda z forum. Bardzo bym chciała się do Was dołączyć (wiem, że to bardzo późno, ale może mnie przyjmiecie?). Poleciła mi Was moja przyjaciółka, mama marcowa. Czytam co się tu dzieję regularnie od jakiś 6 tygodni, czyli od kiedy siedzę w domu na macierzyńskim. Muszę przyznać, że bardzo mi to pomaga szczególnie, że ciąża mi ciąży a bycie z dala od rodziny nie pomaga. A teraz o sobie. Mam 30 lat, mieszkam w Londynie a moja Kluseczka miała się pojawić na świecie 2 lipca ale coś jej jak widać nie śpieszno jeszcze. Trzymam dziś mocno kciuki za te co rodzą i gratuluję wszystkim szczęśliwym mamuśkom cieszącym się już swoimi Skarbami. |
|
|
|
#2049 |
|
Wtajemniczenie
|
Oluch no witamy
U nas marudzenie od poranka. Chyba młoda w tatę i takich temperatur nie lubi... |
|
|
|
#2050 |
|
Raczkowanie
|
Wszystkim dziewczynom, które urodziły gratuluję serdecznie
![]() ![]() za właśnie rodzące trzymam kciuki ![]() ja ciągle w dwupaku. Czasem coś ukuje, brzuch jedynie twardnieje. Straciłam nadzieję, na nieprzeterminowanie. Choć w sumie mamy jeszcze 3 dni do terminu, jakoś nie czuję, żeby miało się coś dziać. |
|
|
|
#2051 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
także nie odstajesz od grupy zdradzisz nam czy czekasz na chłopca czy dziewczynkę? Po porodzie cały czas zostajesz w UK czy moze przyjezdziesz po wsparcie do kraju? ![]() Dziewczyny! Urodził sie ktoś moze?? Marianna jak po ktg? Wybadalas sytuacje? Jest dla nas miejsce na oddziale ?
|
|
|
|
|
#2052 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadlam poczytac kto tuli juz swoje calkiem nowe dziecie ale widze cisza
oluch witaj to jest nas teraz juz 3 na obczyznie
|
|
|
|
#2053 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() nie miałam czasu zaglądać wcześniej... widzę że dziś dziewczyny nadrabiają początek lipca... jakoś z listy wynika że min jeden poród dziennie być powinien, to w zasadzie jak dziś będzie kilka, to akurat się wyrówna tych kilka "pustych dni" za rodząceCytat:
Cytat:
![]() Dusia: z jednej strony może lepiej sprawdzić, a z drugiej, pierwsze 3 cykle po porodzie nie muszą być unormowane, to może jeszcze dostaniesz?
|
|
#2054 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skoro tydzien czekasz juz ja bym zrobila test Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nautiz gdzie sie podziewalas, wypedzalas dzidzia bezskutecznie? Mysle, ze joanna juz tuli swoja Laurke |
|||
|
|
|
#2055 |
|
Zadomowienie
|
hmmmm cierpliwość wole zachować testy owulacyjne nie wskazywały na to abym mogła zajść.... może po naturalnym porodzie szybciej okres jest regularny niż po cc
|
|
|
|
#2056 |
|
Zakorzenienie
|
Ale spokój na forum.... ja leniuchuje na ogródku... wypastowalam na kolanach podłogę w sypialni, poszłam na godzinny spacer, planuje jeszcze schody choć na spacerze wchodziłam i może tz mnie dziabnie dzisiaj hehe
|
|
|
|
#2057 |
|
Zakorzenienie
|
No i co dziewczyny budujecie napiecie?
tyle was jechalo rodzic i co... |
|
|
|
#2058 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe Asia na bank urodziła ale dziewczyny sn to nie wiem
|
|
|
|
#2059 |
|
Rozeznanie
|
oluch witaj
wróciłam z obiadu i spaceru i myślałam,ze będzie wysyp newsów a tu cisza.... no nic czekamy zatem cierpliwie na pierwsze wieści z sal poporodowych |
|
|
|
#2060 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Rybka, zaglądałam tutaj czasem. Niestety moje wypędzanie na nic się zdało - teraz już czekam na to co ma się wydarzyć samo z siebie. Termin mam za 3 dni, może jeszcze coś się wydarzy. To czekanie to najbardziej męczące w całej ciąży stwierdzam ![]() ![]() W dodatku w ostatnich dniach wyszły mi rozstępy - na brzuchu wokół pępka i na boczkach po kilka, także ja przegrałam tę nierówną walkę ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#2061 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Powodzenia dla Wszystkich dziewczyn będących na porodówce ![]() Witam się w niedzielne popołudnie ![]() Ja mam taki sam problem, też wyszły mi rozstępy w 38 tc, a wcześniej był spokój, niestety nawet smarowanie oliwką nic nie dało :/ My też w dwupaku, Synkowi się nie spieszy na ten świat chociaż mam nadzieję, że w tym tygodniu się urodzi spacery i sprzątanie nic nie dają, a w nocy nie wiem jak spać, bo tak miednica boli, czasami jakieś bóle podbrzusza są, ale zaraz mijają, trochę w kroczu kłuje i tyle :/do terminu zostało 11 dni, no zobaczymy co to będzie czas się okropnie dłuży
|
|
|
|
|
#2062 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nową koleżankę
![]() Asi należą sie baty za brak odmeldowania ![]() Ja wybrałam sie dziś w końcu do Hebe i kupiłam Tangle Teezer ![]() Z moimi falowanymi włosami do pasa bez tej szczotki jest cieżko ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze rozwiązujące sie dziewczyny
|
|
#2063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie postępy.. Balonik założony na noc ![]() Nie chcę wiedzieć nawet co to będzie później... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2065 |
|
Wtajemniczenie
|
Heloł
Przyszła na świat nasza Laura godz 13.13 , 54cm i 3050 g i rządzi na wszystkich nakrzyczala na bloku operacyjnym. Karmiłam cycem już dwa razy buziaki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
#2066 |
|
Zakorzenienie
|
Fame, moge być wiedzmią i Ci wywróżyć kiedy Urodzisz? Zaraz po północy
![]() Asia, jaka piękna jest Laura Widzę, ze Nasze Maluchy lubią liczbę 13 Jeremi urodził sie 13., Laura o 13:13
13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek Edytowane przez mamaya Czas edycji: 2014-07-06 o 20:01 |
|
|
|
#2067 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja używam terazSchwarzkopf BC Moisture Kick, balsam nawilżający do układania włosów i jestem bardzo zadowolona z tego jak się po nim rozczesują włosy oraz jak układają ![]() Cytat:
ale mnie w krzyżu boli..... ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() klask i: a Ty jak kochana sie czujesz?stres już minął, wszystko przebiegło tak jak sobie wymarzyłaś?
|
|||
|
|
|
#2068 |
|
Zadomowienie
|
bambusiek - śliczna córcia i taka malutka się wydaje
dusia - ale to znaczy, że już miałaś okres po cesarce ? nie wiem dokładnie jak to jest (ty bardziej doświadczona) ale ja po pierwszym porodzie kilka pierwszych miałam bardzo nieregularnych Oluch - witaj Fame - oby ta noc minęła Ci jak najszybciej joanna - gratulacje !!! mała śliczna ! |
|
|
|
#2069 |
|
Zakorzenienie
|
i like it, ja nie używam żadnych odżywek na co dzień, bo obciążają mi włosy
Uwielbiam produkty do włosów Johna Friedy i Tony&Guy Odżywkę nakładam raz w tygodniu i czasem jest to John Frieda Repair a czasem maska mleczna (nie pamietam w tej chwili firmy, w każdym razie kupiona w hurtowni fryzjerskiej). Czasem psikam na włosy mgiełkę z wodą morską Tony&Guy i to w zasadzie tyle ![]() Na co dzień myję włosy jedynie szamponem JF albo T&G. Ten upał wykończy mi Syna Jak Go karmię to pozniej ma całe mokre wlosy...A z nowości - zaczynają kręcić Mu sie włosy
|
|
#2070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:42.

-mój mały mężczyzna - 5 latek 

Niestety z ciśnieniem, szczególnie indukowanym ciaza, nie ma żartów 

czop odchodzi, ja po badaniu krwawie, boli, ale mniej niż kolka nerkowa
tz już przebrany i sie śmieje, że mam siłę na forum pisać 

może już się akcja zaczyna
klask i: