![]() |
#2851 |
Rozeznanie
|
Dot.: Rozstanie z facetem XXXI
Największą karą dla kłamcy jest nie to, że ktoś mu nie wierzy, ale to, że on sam nie potrafi uwierzyć nikomu. ~ George Bernard Shaw 10.10.2014 Zdałam Prawko ![]() 28.10.2014 Znów szczęśliwa ![]() Znów dbam o włosy ![]() 10.2014-12.2014 JUDO ![]() 12.2014 ćwiczę jak dzika ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2852 |
Konto usunięte
|
U mnie jest tak, że mam spore powodzenie u facetów, a mam maksymalnie wykopane na nich. I obiecuję się do niego nie odzywać, jak się odezwę,to pozwalam na skopanie mojej forumowej dupy!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2853 |
Raczkowanie
|
eh. ja jutro zaczynam nową pracę - spełnienie moich marzeń i zwieńczenie wysiłków ostatnich kilku lat (studiów, kursów, staży i innych pierdół, które były dla mnie tylko środkiem do celu
![]() może jutro zacznę. ![]() byłam wczoraj na 'randce', tzn. ja tego tak nie traktowałam i na szczęście mój towarzysz też nie, wypiliśmy piwko w plenerze i było miło. nie wiem czemu, ale na takich niezobowiązujących, luźnych 'randkach' czuję się o wiele lepiej i naturalniej, niż będąc na taką randkę zapraszana do knajpy, dostając od faceta kwiaty etc. potem widziałam się z przyjaciółką, też wypiłyśmy, pożaliłyśmy się na swój los (też nie ma szczęścia do facetów, chyba nawet bardziej niż ja) i… w drodze powrotnej dopadła mnie tak silna chęć zadzwonienia do ex i umówienia się z nim, że niemalże chodziłam po ścianach mijanych budynków. mieszkam chwilowo sama, perspektywa wieczoru bez zobowiązań była kusząca i nie rodziłaby teoretycznie żadnych konsekwencji (poza bólem i odświeżaniem wspomnień…). alkohol tak na mnie działa ostatnio. dobry motyw, żeby wprowadzić abstynencję ![]() ale potraktowałam to jako objaw odstawienia, jako część uzależnienia. nie można się łudzić, że malutka dawka 'narkotyku' (spotkanie, rozmowa czy seks z byłym) pomoże nam wyjść z nałogu. patrząc na to w ten sposób o wiele łatwiej trzymać samą siebie 'w ryzach'. udało mi się wrócić do domu i zasnęłam sama. DUMA ![]() Edytowane przez badbadlady Czas edycji: 2014-07-06 o 11:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#2854 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czy ja jestem masochistką czy ludzie są zbyt leniwi by walczyć o związek? Bo ja bym zrobiła wszystko (w granicach działania konstrukcyjnego), żeby z kimś być, ale nikt dla mnie tego nie zrobi. Za dużo wymagam zaślepiona jakimś dziecinnym romantyzmem czy jak? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2855 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() w dodatku zostałam ciocią. kuzynka urodziła dziś o północy. tylko musieli jej cesarkę robić bo dostała wysokiego ciśnienia. A termin miała na 23 sierpnia. Miłoszek ma na imię,46cm 1650 waży
Największą karą dla kłamcy jest nie to, że ktoś mu nie wierzy, ale to, że on sam nie potrafi uwierzyć nikomu. ~ George Bernard Shaw 10.10.2014 Zdałam Prawko ![]() 28.10.2014 Znów szczęśliwa ![]() Znów dbam o włosy ![]() 10.2014-12.2014 JUDO ![]() 12.2014 ćwiczę jak dzika ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2856 | |||
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Bardzo słuszna ![]() ![]()
![]() |
#2857 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2858 |
Rozeznanie
|
Jak wy to i ja
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2859 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Tymczasem jest to zabawa która nic nie znaczy. Znaczy tyle samo co "zostańmy parą". Pochodzimy razem, znudzi mi się, to biorę rozwód. Kościelny ślub bierze się tylko z racji religii/wierzących w rodzinie, a cywilny by się rozliczać wspólnie. Nie ma w tym nic głębszego. To po co ślub? Każdy z moich 4 eksów CHCIAŁ i co? Raz chce, raz nie chce, to po co? Zeby sobie papierkowej roboty przy rozstaniu dorobić? Cytat:
I to mnie wkurza. Kiedy ja widzę rozwiązanie, albo chociaż jedną z dróg (może pomoże, może i tak się rozejdziemy), po co ma się próbować, jak łatwiej jest olać sprawę i znaleźć sobie następną. Po co kompromisy, albo będzie tak jak ja chcę bo to mi się podoba i będę szczęśliwy, albo cię zostawię. Albo to ja na takich trafiam. Edytowane przez szukajac Czas edycji: 2014-07-06 o 11:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2860 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Ale są też tacy faceci! Obejrzyjcie bodajże ostatnią parę (chłopak żonglujący kulą), CO ZA CHŁOPAK! A dziewczyna głupia, że go nie chciała... http://player.pl/programy-online/roz...113,17892.html ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Super, to cholernie motywuje, tymbardziej jeśli inne osoby też mają takie ![]() Swoją drogą cały odcinek rozmów w toku jest super, koleś który się oświadczył... Cały czas się śmiałam, jestem wredna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2861 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Ale to nie jest tak, że tylko DUŻE sprawy mogą poważnie poróżnić ludzi. Jeśli to są dyrdymały, drobiazgi, ale jest ich tyle, że nie można na tą drugą osobę patrzeć, to po co z nią być dalej? Po co się męczyć, ciągle walczyć o kompromisy, które jak wiadomo nie zadowalają w pełni nikogo? To nie lepiej przestać się użerać i albo być spokojnie samemu, albo być z kimś lepiej do nas pasującym?
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2862 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli różnic jest za dużo to się w związek nie wchodzi albo kończy się dość szybko, a nie po wylewnych obietnicach, przysięgach, planach na przyszłość. Ja tak przynajmniej działam. Nie "idę na żywioł" a analizuję drugą osobę na początku. Edytowane przez szukajac Czas edycji: 2014-07-06 o 12:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2863 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Na początku nie wiadomo ile tych różnic jest, dopiero z czasem zaczynamy to dostrzegać
|
![]() ![]() |
![]() |
#2864 | |
Rozeznanie
|
Hej
![]() ![]() Co do ślubu- ja brałam cywilny, nie chcieliśmy brać kościelnego bo oboje nie chodzimy do kościoła i śmieszne jest dla mnie, że ktoś ma problem żeby mieć bierzmowanie, całe życie do kościoła- to poszedł na komunie i ewentualnie to bierzmowanie i obowiązkowe spowiedzi a ślub kościelny bierze;/ Fajny pomysł z podpisem ![]() ![]() ![]() Poszłam do miasta na taką pseudorandkę;D znajomy koleżanki także się rozwodzi, ot taka sytuacja! No i poszliśmy grupką znajomych, koleś miły no nie powiem, że nie, starszy o 9 lat, dziecko 14 letnie. No to akurat dla mnie nie jest problem. Gadało się nam tak w miarę..on już pół roku po rozstaniu,mówi mi że to trauma, bo żona go zdradzała i odchodziła. Że wie że dla mnie to też tragedia,i że jeszcze potrzebuję czasu bo będzie ciężko i długa droga przede mną....... nie było szybszego bicia serca, raczej trochę stresu ![]() ![]() ![]() ![]() ale tyle z fajnych rzeczy. Uczuć do kogoś nie można zmienić tak po prostu, nie można ich podmienić nikim, niczym.... co do telefonu ja polecam Sony (pracuję w branży gsm), Samsungi się psują i są przereklamowane. Ale kwestia wyboru, najlepiej poczytać opinie na forach takich konkretnych od modelu telefonu, gdzie ludzie piszą sensownie jak działają ich komórki. u mnie w głowie to: http://www.youtube.com/watch?v=Mhj15W23IjA ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
Kompromisy, akceptacja drugiej osoby, miłość, wybaczanie, szacunek... to się składa na małżeństwo. Ale trzeba tez myśleć, że nie można zmieniać na siłę drugiej osoby, dużo rzeczy robi się z myślą o związku, że to musi być tak i tak a nie inaczej, podczas gdy tak naprawdę chodzi o nasze odczucia, okazuje się że to nie jest dla związku tylko dla mnie,konkretnie dla mojej osoby. I tu pojawiają się problemy.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2865 |
Rozeznanie
|
Ile ludzi tyle opinii na temat telefonu
![]() ![]() Jeśli komuś pomaga płacz to niech płacze. Ja z doświadczenia wiem, że może po tym ulżyć. Teraz jestem na innym etapie i łzy aby robią mi gorzej. ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Fajnie, że kogoś poznałaś ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2866 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Brawo za zwalczenie pokusy ![]() ja akurat nie piję ze wzgl na to, że nie przepadam za upijaniem się ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2867 |
Rozeznanie
|
Kompromisy, akceptacja drugiej osoby, miłość, wybaczanie, szacunek... to się składa na małżeństwo. Ale trzeba tez myśleć, że nie można zmieniać na siłę drugiej osoby, dużo rzeczy robi się z myślą o związku, że to musi być tak i tak a nie inaczej, podczas gdy tak naprawdę chodzi o nasze odczucia, okazuje się że to nie jest dla związku tylko dla mnie,konkretnie dla mojej osoby. I tu pojawiają się problemy..
właąsnie, nie można zmienić drugiej osoby. Ja nigdy nie chciałam zmieniać K. pokochałam go takiego i zaakceptowałam, ale to, że z czasem zmienił swoje zachowanie to już druga sprawa i wtedy można liczyć, że druga osoba się poprawi. Wiadomo, miłość ma być bezinteresowna, ale ciągłe poświęcanie się dla drugiej osoby bez odzwajemniania tego też jest niezdrowe i z czasem męczące
![]() ![]() |
![]() |
#2868 | ||
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Cytat:
Jasne, ale niektóre kwestie wychodzą z czasem, tak jak u Ciebie i eksa stosunek do pieniędzy - dla Ciebie to tylko 13 zł na mineralną, dla niego to AŻ 13 zł na mineralną. Jak widać nie wyszła Ci ta analiza od początku, bo to jakie gość ma podejście do finansów w związku, drastycznie różni się od Twojego. A przy takiej różnicy, nie da się zdrowo, szczęśliwie funkcjonować. Bo dla Ciebie to będzie tylko 50zł na lepsze pampersy, a dla niego to będzie AŻ 50zł na lepsze pampersy, przecież można było kupić tańsze. Itd.
![]() |
#2869 |
Rozeznanie
|
Katka20 super, że umawiasz się z tym mężczyzną
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2870 |
Rozeznanie
|
Może wyjdzie jak w tym wątku co się poznali przez neta, a wczoraj ślub wzięli
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2871 |
Raczkowanie
|
Puściłam sobie tą piosenkę i nie polecam. Smęty wyciskają jednak łzy. A trzeba być silnym.
Ja po wszystkich rozstaniach staję się cyniczna, może nawet marzę aby być twardą suką. Rodzice wychowali mnie na grzeczną dziewczynkę, seks przedślubny z niewłaściwym jak się okazało facetem też robi w mojej głowie jakiś chaos psychiczny. Ale skoro miłości nie ma, obietnice to puste słowa, to po co być grzeczna, jak można się bawić na lewo i prawo. Seks to tylko seks, raz ten facet raz inny, co za różnica czy związek czy nie jak wszystko to nic niewarte. Prócz obsesji w głowach tak naprawdę nie mamy nic. Zauważcie, to tylko myśli, obsesja. A jakby się odciąć od tego? Mam wrażenie, że jestem w lepszej sytuacji niż wy. Ja już przestałam czuć. Mam żal, smutek, ale nauczyłam się już odcinać. Nie przeżywam tego póki nie myślę i nie rozpamiętuję. Bardziej użalam się nad kłamstwem w jakim mnie wychowano (te wartości małżeństwa itd). |
![]() ![]() |
![]() |
#2872 |
Rozeznanie
|
A ja uważam podobnie jak Steve Jobs, że życie to kropki i TYLKO z perspektywy czasu można je połączyć i zrozumieć, że pewne wydarzenia w naszym życiu prowadziły do innych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2873 | |
Rozeznanie
|
Z nudów obliczyłam, że byliśmy ze sobą 613 dni...
---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Kurde za niecałe 4 miesiące mielibyśmy drugą rocznicę... Szykowałam już nawet prezent dla niego... już w tamtym roku miał to dostać, ale chciałam poczekać do drugiej rocznicy...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2874 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2875 |
Rozeznanie
|
Miałam przygotowane takie zapiski, taki pamiętnik naszego związku, wszystkie ważne daty, wspólne wspomnienia.
---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- pozbędę się dopiero jak będę w poważnym związku z innym. Ale pewnie i tak mi będzie szkoda...
![]() ![]() |
![]() |
#2876 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
no nie umawiam się;p tzn spotkamy się raz jeszcze i tyle z mojej strony. Raz że mnie nie ciągnie do niego, dwa - nie chcę nic robić przed rozwodem... Wiem, że to głupie ale ludzie oceniają, co z tego że fajnie byłoby się spotkać z kimś i pogadać-nie czując nic i nic nie chcąc od tej drugiej osoby-ktoś może to inaczej odebrać... chyba głupie to myślenie mam ![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
nie myśl o datach.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2877 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Znałam jego stosunek do pieniędzy, przeanalizowałam wszystko - ale nie spodziewałam się, że nie będzie chciał ze mną być bo "jestem przyzwyczajona do luksusów (stać mnie na wodę mineralną), więc jak będziemy mieć problemy finansowe to ciężko ci będzie i będziesz wydawała kasę na złość mnie" (pomijając, że nie jestem złośliwa, jak będzie ciężko to pierwsze z czego zrezygnuję to woda mineralna; no helloł to on mnie nie poznał a nie ja jego - nie jestem rozrzutna, mam rozum, nie byłam z nim dla kasy (nawet mu pożyczałam), nie kupuję głupot, ale ja mu na złość będę robić i mieć pretensje, że mamy ciężką finansową sytuację i muszę jeść chleb z masłem popijając kranówką zamiast mojej muszynianki!!!). Nie przewidziałam, że koleś ma mnie za rozrzutną materialistkę, tym bardziej, że nawet na wesele brata szukałam kreacji w lumpeksie razem z nim, by nie przepłacać.... Do dziś nie wiem do końca o co mu chodziło, za to widzę jak dramatycznie wymyślał kolejne pierdoły byle się wreszcie ode mnie uwolnić. Bo inaczej tego określić się nie da. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2878 |
Rozeznanie
|
W sumie jeśli nie zostanie w moim sercu to na pewno w pamięci. Jest moim pierwszym, takie rzeczy się pamięta.
![]() ![]() |
![]() |
#2879 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2880 |
Rozeznanie
|
szukajac mój też był oszczędny, ale nie aż do tego stopnia. jeśli chodzi o wydatki na mnie to potrafił wydać ostatnie pieniądze na coś. ulubione trunki też nie należały do najtańszych
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:36.