![]() |
#211 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :) II
Cytat:
![]() ![]() Dlatego w końcu dałam za wygraną,organizm nie chce dalej chudnąć ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
||
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj niezbyt ładnie,ale co tam
![]() Utrzymanie: Śn: grahamka z dżemem i twarogiem,duży jogurt naturalny z brzoskwinią IIŚn: grahamka z wędliną,warzywami i ketchupem,brzoskwinia O: pizza domowej roboty (ciasto,dużo pieczarek i szynki,trochę sera,cebulka,trochę ketchupu,koncentratu) P: w planach wieśniak z jakimimś warzywkami i słonecznikiem K: ? ![]() ![]() ![]()
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam kilka dni przerwy tutaj... dostałam okres i moje zdrowe odżywianko trafił szlag ;/
Ale dziś jest tak: Ś: 2 kromki chleba słońce, serek wiejski z dużą ilością szczypiorku O: 2 ziemniaki, gulasz, sałata P: pół litra jogurtu truskawkowego do picia K: kromka chleba słońce z polędwicą i pomidorem no i jak? |
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Rozeznanie
|
dziewczyny ja was chce ostrzec przed skrajnym eliminowaniem tluszczu ;|
mi sie udalo tak go redukowac bez wysilku w sumie (chude twarogi, chude jogurty, chude mleko, brak masla i slodyczy) ze wyszlo mi ze mam zero cholesterolu i mam teraz problemy z hormonami i musze sie zabrac za uzupelnianie tych niedoborow czyli w druga strone: tluste mleko maslo smietana. eh. ja mam problemy z trawieniem takich rzeczy tak sie odzwyczail moj organizm. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Raczkowanie
|
agness51
co masz do płatków? He, he.
#216 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moim zdaniem w porządku.
![]() |
#217 |
Zakorzenienie
|
Ś: Płatki otrębowe z mlekiem, 2 kostki czekolady
2śn: Kromka chleba razowego z tuńczykiem, 180g serka naturalnego homo *lód wodny 'solo' O: Omlet z zielonymi warzywami frosty (400g) P: 180g serka homo z płatkami lnianymi, cała tabliczka czekolady XD
![]() |
#218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A u mnie dzisiaj tak: I śniadanie: 40 g płatków otrębowych, 30 g chudego twarogu, 200 ml jogurtu naturalnego i nektarynka pokrojona w kosteczkę. II śniadanie: Kromka żytniego + 40 g wędliny z piersi indyczej + kiełki. Do tego Activia naturalna z połową brzoskwini i jagodami. Obiad: 110 g piersi z kurczaka, 40 g brązowego ryżu, 100 g kiełków fasoli mung, sos słodko - kwaśny. Podwieczorek: 150 g serka wiejskiego + otręby + orzechy włoskie, migdały i siemie. Kolacja: Pewnie 60 g twarogu i 40 g wędliny z piersi indyczej, do tego dużo ogórka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Przyczajenie
|
czesc dziewczyny
![]() dolaczam do Was z jedzeniowym pilnowaniem. wiec dzisiaj: R 1) sniadanie: kromka chleba fitness - plasterek pieczonej piersi z kurczaka, 3 male kulki mozarelli z bazylia i maly pomidor, herbata pu erh z jablkiem i mieta, pol kasztanka (musze po jedzeniu cos slodkiego, wtedy sie nie rzucam za godzine na tabliczke czekolady ![]() 2) przekasek: kilka agrestow, 3 sliwki i sok ze sliwek suszonych (biore kilka i zalewam wrzatkiem, a potem wypijam te wode) 3) obiad: ziemiak, piers z kurczaka smazona (taka za 150g), surowko-salatka (z kapusty, jogurtu, papryki i marchewki), kasztanek 4) przekasek: 3 sliwki suszone 5) kolacja: szklanka zupy pomidorowej, lyzka makaronu, herbata smukla linia
#220 | |
Zakorzenienie
|
To,że to same węgle,a na dodatek proste,mnóstwo cukru zawierają,produkt wysoko przetworzony,jednym słowem = niezdrowy
![]() ![]() W porządku? ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A ja dzisiaj nieładnie,zero zdrowych tłuszczy ![]() ![]() ![]() Ciągnęło mnie straaasznie do czekolady,ale zastąpiłam ją jabłkiem ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Rozeznanie
|
1)Na czczo soczek z marchewki250ml+3kawalki chalki z konfitura jagodowa+kakao
The greatest glory in living lies not in never failing, but rising every time we fall! Wiesz Prosiaczku czasem nawet przyjaźń znika jak miodek Kubusia... Dzięki bezgranicznej mocy mojej podświadomości nie ma dla mnie rzeczy niemożliwych Wytrwać w dążeniu do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj:
S:2 kromki chleba z wedlina 2S:jogurt do picia 0:chuda kielbaska ogorek zielony k;serek wiejski Nadal mam wstret do jedzenia i nawet mi wizyta u fryzjera nie pomogla choc wygladam jak inna Ania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Rozeznanie
|
utrzymanie(choć zanosi się na przytycie
![]() -śniadanie: jogurt ananasowy z otrębami - obiad: kotlet mielony w sosie grzybowym, groszek z kukurydzą i malutka kulka puree ziemniaczanego, a na deser angielski curd- truskawki i ananasy zapieczone z kruszonką (porcja najmniejsza jaka była i zdjełam bitą śmietanę) - podwieczorek: kilka winogron i dwa wafle ryżowe z keczupem - kolacja: mała bułeczka drożdżowa z masłem i rodzynkami ![]() ehhhhhhhs jadam teraz obiady w stołówce w pracy i mimo ze wiem, ze powinnam ją omijać szerokim łukiem to obiady i desery dają tak pyszne (i równie tuczące ![]()
#225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jest tragiczne. dalej utwierdzam sie, ze masz problemy z ed.. po twoich wypowiedziach myslalam, ze sama tez stosujesz sie do rad, ktore udzielalas innym. widac, mylilam sie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Rozeznanie
|
to jest normalne po latach niskokaloryczności narzuconej i kontrolowanej przez lekarza który przy każdej wizycie wypytuje o jadłospis, po latach jedzenia nie "tego co sie lubi tylko tego co "jest dobre dla orgnizmu". Po uslyszeniu kilkunastokrotnie w szpitalu endokrynologicznym "smażone niezdrowe, niedobre- nie wolno, cukier jedynie przy napadzie hipoglikemii inaczej- nie wolno, alkohol wypłukuje witaminę C- nie wolno" czlowiek je ja automat, nie smakuje a jedynie odżywia organizm i cięzko mu sie przełamać do "niezdrowego". W momencie kiedy wolno mi było(bo lekarz kazał) przytyć czułam się super, a teraz kazal utrzymać wagę to boję się podskoczyć bo od tego poleci w górę cholesterol= szpital. Przy skomplikowanych schorzeniach związanych z restrykcyjną dietą (jak np moje problemy tarczycowo-metaboliczne, cukrzyca, celiakia lub wrzody) to nie jest ed jako-takie tylko podejscie medyczne, strach o własne zdrowie i potrzeba ciągłej kontroli nie dla chudości, lecz zeby nie wylądować przypadkiem na oiomie.
#227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
głodzony organizm zqamiast spalać tłuszcz oszczedza go na gorsze czasy im mniej jemy tym gorzej im szybciej zaczniej jeść z głową i sensem tym szybciej zobaczysz efekty
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#229 |
Raczkowanie
|
ech.. dzien wczorajszy:
pierwsze i drugie śniadanie po pół kromki chlebka z szynką, pare rzodkiewek, marchewka (ładnie) obiad- masakra- przystawka łosoś norweski i sery francuskie z żurawiną, schabczak, dwa pampuchy i sur z pomidorow z cebulką kolacja: serek homogenizowany z brzoskwiniami i.. popcorn dzis jak na razie - jajeczko na miekko i pol kromki z marchewką..
#230 |
Zadomowienie
|
śniadanie:
*1jabłko (wkrojone do jogurtu) *a chyba szklanka działkowych ![]() *250g naturalnego jogurtu SANOK *1lyzka platkow owsianych gorskich *2,5lyzki otrebow granulowanych *kawa bez cukru II sniadanie: *2wasy z serkiem figura 3% i warzywami(pomidor,salata zielona,cebula itp) *czerwona herbata obiad: *miseczka zoltej fasolki szparagowej (samej bez bulki) *filet z kurczaka pieczony w rekawie do mies (w piekarniku) bez tluszczu *brokuly moze dojdzie jeszcze troche makaronu graham ![]() podwieczorek: *kalarepa *100g borowek *1pomidor z cebulka kolacja: 150g tunczyka w sosie wlasnych + duo herbaty czerwonej i zielonej
#231 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() tak się teraz zastanawiam... chyba bym nie potrafiła funkcjonować bez węgli... no bo... bez owsianki ? never ![]() ![]() Cytat:
![]() Chociaż zastanawiam się kiedy Ci się znudzą te niedobre wasy ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#232 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Raczkowanie
|
śn:
*kromka czarnego chleba light z serem topionym i pomidorkiem *około szklanki jogurtu pitnego morelowego *cappucino bez cukru |
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
oj
![]() ![]() A tak poważnie - mam nadzieję że niedługo zmieni się Twoje nastawienie do nich, bo szkoda by było jeść 'bo trzeba' etc. Jedzenie to jednak sztuka choćby rozkoszowania się smakiem. Tak swoją drogą to zawsze mnie dziwili ludzie którzy jedli 'mechanicznie' aby tylko się najeść, taka rutyna, żeby zaspokoić głód. A gdzie przyjemność z tego płynąca ? Tak samo jak chyba nigdy nie zrozumiem ludzi którzy nie jedzą śniadań. Zbrodnia w biały dzień ![]() Btw. Sylwia - przeczytałam już 'Francuzki' - świetna książka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja właśnie teraz jem trochę mechanicznie- bo trzeba jedyne czym się rozkoszuję to omlet i serek wiejski, to mi się chyba nigdy nie znudzi nie wiem może teraz mam takie wrażenie bo chora jestem troszkę, a wiadomo wtedy traci się smak ze śniadaniami jestem tego samego zdania- jak można nie jeść
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Zakorzenienie
|
Można
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Zadomowienie
|
a u mnie dziś tak:
śń: 2 kromki ciemnego chleba (jedna z polędwicą , duga z serkiem topionym) serek wiejski kawa z mlekiem IIsń: activia truskawkowa 3 kostki gorzkiej czekolady troszkę orzechów laskowych obiad ok.5 kotlecików sojowych jakaś surówka dalej nei wiem jeszcze nie zaplanowalam |
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Zakorzenienie
|
Oreganko Może się w końcu przełamiesz,i na nowo zasmakujesz w takich produktach
![]() Kuruj się ![]() Ja też nie wyobrażam sobie dnia bez śniadania ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
S; wiejski, brzoskwinia, rogal, pol grahamkiz szynką i pomidorem (bez masła!)
IIŚ: naturalnt jogo, grahamka z syznka, serem i rzodkiewką (bez masła! ![]() O: pierś gotowana z kurczaka, trochę fasolki szparagowej, cukinia
#240 |
Zadomowienie
|
Ather heh
a co najlepsze w tym wszystkim to schudlam 1,5kg ![]() nie wiem jakim cudem....
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.