Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu?
Nie 16 50,00%
Ani trochę 16 50,00%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-06, 12:37   #3751
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość
Na zdjęciu brzuszek, który WYSKOCZYŁ z dnia na dzień Siostra była w szoku, że parę dni mnie nie widziała i Kornela tak urosła bo przecież nie ja
No wreszcie widać, że masz brzuch! Gdzie kupiłaś sukienkę?
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 12:48   #3752
jagusia15
Rozeznanie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
ja mam tak samko, brzuch twardnieje o wiele mniej im blizej porodu...

Moj maz tez mnie pociesza i sie stara.. Ale wczoraj mnie mocno zezlil...
I stwierdzil, ze sytuacja i moje zachowanie go juz przerasta... Wkurzylo mnie to, szczegolnie,ze ja nrawde wiekszosc ciazy bylam aniolkiem, nie klocilismy sie, bylam przylepa i slodziakiem i to jego slowa... Ale jak zaczely sie schody, bo ja placze i sobie nie radze, to go to przerasta...
I wlasnie chodzi o te kumulacje...ze nie mam dokonczonej wyprawki, ze w domu nic nie gotowe a ja nieobroniona.. Ta obrona mnie stresuje najbardziej... wczoraj na sama mysl o niej sie poplakalam... Juz sama mam siebie dosyc.

Dzieki Dziewczyny za mile slowa, fajnie wywalic to z siebie i wiem, ze rozumiecie...

Ja tez juz nie nosze wkladek, wole zmieniac bielizne kilka razy dziennie, bo wkladki wlasnie odparzaly. Okropne uczucie...
Przyzwyczaili sie chyba Chlopy ze nasze ciaze to takie "normalne" sa i przechodzimy je bez marudzenia i jekow..a nawet i obiad jest i w miare posprzatane- bynajmniej tak to widze u siebie. Gdy nie radze sobie i nic nie zrobie to widze ze Tzet chodzi z mina na kwinte a to dziala na mnie jeszxze gorzej i w bek..ehh niech juz nam odejdzie ta obrona to mysle ze poczujemy sie naprawde duzooo lepiej!!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
jagusia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 13:20   #3753
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:

Na zdjęciu brzuszek, który WYSKOCZYŁ z dnia na dzień Siostra była w szoku, że parę dni mnie nie widziała i Kornela tak urosła bo przecież nie ja

a sukienka boska

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 13:24   #3754
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jagusia15 Pokaż wiadomość
Ja zuzywam hurtowe ilosci majtek na dzien :p
Rowniez sie podmywam i spie bez majtek oby jak najszybciej minelo..

Haha z tym chodzeniem dobre:d

Sliczny brzuszek!!

a już myślałam że tylko ja śpie bez majtek tzn ja zawsze tak spałam, jest mi po prostu wygodniej....Mój tż oczywiście sie śmieje ze mnie ale e tam... Dopóki miałam upławy to spałam w gatkach, ale strasznie było mi nie wygodnie, teraz minęło, wiec śpie bez. A i nic nie brałam od tego
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 13:26   #3755
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagusia15 Pokaż wiadomość
Przyzwyczaili sie chyba Chlopy ze nasze ciaze to takie "normalne" sa i przechodzimy je bez marudzenia i jekow..a nawet i obiad jest i w miare posprzatane- bynajmniej tak to widze u siebie. Gdy nie radze sobie i nic nie zrobie to widze ze Tzet chodzi z mina na kwinte a to dziala na mnie jeszxze gorzej i w bek..ehh niech juz nam odejdzie ta obrona to mysle ze poczujemy sie naprawde duzooo lepiej!!

Na pewno, jak bedzie juz po obronie odejdzie duzo stresu i nerwow, wtedy na pewno bedzie latwiej!

Mam wszystko dla Malej wyprasowane. Wlasnie skonczylam... Co za ulga. A stanie przy zelazku w taka pogode to jakis koszmar.....

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 13:27   #3756
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Wczoraj spędziłam pół dnia w jednoczęściowym stroju kąpielowym. Po obiedzie myślałam, że eksploduję i rozerwie ten strój na kawałki. Ale mnie cisnęło! A nałożyłam taki tylko po to, żeby nie razić innych ludzi po oczach moją ciążą
Poza tym dzień na plaży przyjemny, nawet się zarumieniłam

Zaczarowana - piękny kącik! Te półki, to coś, czego właśnie tam brakowało! A co jest obok księżyca? Zrobisz zbliżenie?
Zerknij proszę na ten link
super ze dzien sie udal ja to bym z checia wykapala sie w morzu
Zaraz zrobie zdjecie.
a czemu mialam zerknac?
cos zle napisalam ?

Nasze szczescie

Edytowane przez zaczarowanadlaniego
Czas edycji: 2014-07-06 o 13:33
Stary 2014-07-06, 13:27   #3757
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Ja znowu nie mogę spać bez bielizny bo miała bym całe prześcieradło i koszule do wymiany. Ale też staram się przed snem połazić bez majteczek i przewiew zrobić.

Hahaha no każdy idzie jak potrafi. Mnie mówią, że od tyłu ciąży nie widać ale po chodzie można stwierdzić że

a) mam pełne gacie.
b) ewentualnie jestem w ciąży.

dokładnie.

Kocham rodziców wdzięczna im jestem bardzo ale dłużej się nie da.

Perspektywy są ale dalekosiężne. Zbieramy pieniądze jeszcze ile się da i dobierzemy kredyt. Chciała bym segment z poddaszem użytkowym w szeregowcu i kawałkiem podwórka. Na pewno nie blok bo mamy psa i nie wyobrażam sobie goldena zamkniętego w 4 ścianach.
Ale kiedy to będzie nie wiem.
Rodzice chcą żebyśmy tu zostali.
Ale mnie się nie widzi bo jak mi przyjdzie spłacać siostry z majątku rodziców to sobie nie poradzimy.

jaki ładny brzuszek
Stary 2014-07-06, 13:37   #3758
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
I zaczęłam 36 tydzień.

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Alez mialam wczoraj dziwaczny dzien.
Rano poklocilam sie z mezem, potem pogodzilismy sie, bylo milo, zabral mnie na randke, tak sympatycznie...a w nocy znowu afera. W ogole dostalam jakiegos ataku paniki, serce walilo mi jak oszalale, zaczelam myslec co jest jeszcze do zrobienia przed porodem, ze nie zdazymy, bo tez moj maz nie bardzo sie stara, zebysmy zdazyli... Ze jak to bedzie jak Mala sie pojawi, co jak jej nie pokocham jak powinnam...ogarnal mnie naprawde blady strach...chcialam, zeby maz mnie jakos pocieszyl, ale troche mnie olal...
Widze, ze wszystko juz dziala na mnie jak plachta na byka, placze z byle powodu.
W zwiazku z tym nie spalam od 1 w nocy do 6. Potem zasnelam na kanapie i snilo mi sie,ze krwawie, rodze itp...

Eh to sobie pomarudzilam z rana...
Tez mam takie dni i mysle o takich rzeczach
moj tez mnie olewa wiem ze ma mnie juz dosc ale jakos nie umiem tego zmienic nawet samej ze soba trudno mi wytrzymac

musisz meza zmobilizowac do dzialania ja ze swoim tak zrobilam i wszystko juz gotowe i czeka

a dzis juz lepiej ?

Nasze szczescie
Stary 2014-07-06, 13:40   #3759
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Kocham rodziców wdzięczna im jestem bardzo ale dłużej się nie da.

Perspektywy są ale dalekosiężne. Zbieramy pieniądze jeszcze ile się da i dobierzemy kredyt. Chciała bym segment z poddaszem użytkowym w szeregowcu i kawałkiem podwórka. Na pewno nie blok bo mamy psa i nie wyobrażam sobie goldena zamkniętego w 4 ścianach.
Ale kiedy to będzie nie wiem.
Rodzice chcą żebyśmy tu zostali.
Ale mnie się nie widzi bo jak mi przyjdzie spłacać siostry z majątku rodziców to sobie nie poradzimy.

No to my mamy właśnie taki można powiedzieć segment, z kawałkiem działki ale nawet nie o to mi chodziło, przeważyła cena - taki 'segment' poza miastem kosztował tyle co kawalerka w mieście
a brzuszek śliczny, w końcu go widać no i jak już dziewczyny zauważyły fajna kiecka

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
\nawet samej ze soba trudno mi wytrzymac
ojj tak jak ja dobrze znam to uczucie
Stary 2014-07-06, 13:40   #3760
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość

Co do bolesnosci krocza, to bardzo czesto czuje taki bol jakby mi ktos wbijal w miejsce intymne noz.... bardzo nieprzyjemne wrazenie. Poza tym czesto czuje kopniaki w pecherz! O chodzeniu (bujaniu sie na boki) jak kaczka nie wspomne....
oj znam ten bol, mam tak samo

Nasze szczescie
Stary 2014-07-06, 13:43   #3761
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość

Kochana, możesz opowiedzieć na czym te atrakcje polegały? Strasznie jestem ciekawa jak to wygląda
Byly min. kartki z pytaniami, kazdy musial napisać sugerowane imie, date urodzenia, godzine, wage, kolor wlosow, oczu etc. Karteczki zostaly zebrane i ogloszenie wyników bedzie na pępkowe
Byl tez plakat z dzidziolem i trzebabyło z zawiazanymi oczami trafić szpilką jak najbliżej buzi, że szpilka to smoczek Miało tez byc picie mleka z buteleczek na czas, ale po grillu nikt się nie odważył Ogólnie to było super, dużo smiechu i wariacji

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Witaj w klubie... ja biore sylimarol i esseliv forte, bo inaczej bym zwariowala!
Dzisiejsza noc byla dla mnie mega koszmarem! Okropnie bolala mnie glowa (az na wymioty) i oczodoly... mialam wrazenie, ze glowa mi peknie... maz jezdzil w nocy po tabletki przeciwbolowe, bo prawie plakalam z bolu... pol nocy masowal mi kark i glowe... Jak dobrze, ze mi to przeszlo!
Brawa dla męża, że jest przy Tobie w takich momentach
Cytat:
Ja wieczorem jak ściągam gacie po całym dniu to muszę się trochę "powietrzyć" leżę w łóżku taka rozkraczona, żeby mi Bożenka od gatek odpoczęła, inaczej nie da się zasnąć.

I też po dłuższym chodzeniu czuję jak lecę do przodu za brzuchem. I tż stwierdził, że mam już takie typowe ciężarne odruchy, podnoszę się z kanapy z gracją słonia, chodzę jak kaleka, jak tylko mogę to się rozkraczam i rozwalam z tym wielkim brzuchem wszędzie gdzie się da.

I zaczęłam 36 tydzień.
Ja śpie codziennie bez batek w luznych spodenkach i mam broche wietrzoną.. w innym wypadku budziłabym sie co chwile
Cytat:
Czesc.

Ale dzis upalnie!

Patrycja, zazdroszcze baby shower, tez chcialam zrobic, ale jako, ze w PL nie ma takiej tradycji, to pomyslalam, ze zostanie to odebrane, jako wyludzanie prezentow.

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
To samo sobie niestety pomyślałam o bs w Polsce. U nas zawsze jak się urodzi dziecko to każdy przychodzi, bo chce zobaczyć, i przynosi prezenty. Gdybym zrobiła imprezę przed narodzinami to też musieliby coś przynieść i byłby zgrzyt. Zreszta na nasze polskie zabobony to wiecie ...kto przed narodzinami coś kupi ..przecież nie można zapeszać.

Pomysł wyszedł ze strony mojej przyjaciółki, mysle, ze nikt tego tak nie odebrał z tym, ze każdy wie, ze po porodzie odwiedziny już bez prezentów
Cytat:
Napisane przez kro0pka Pokaż wiadomość
robiłam.. wyszły dobrze.. jakiś miesiąc temu swędziało mnie wszystko do granic wytrzymałości, później przestało i od trzech dni znowu się z tym zmagam tyle że jest gorzej...

robiłam, ale jeszcze jutro mu powiem.. bo to strasznie męczące..

Dzisiejsza noc i dzień to dla mnie męka.. Nie dość że wszystko mnie swędzi to mam jeszcze dreszcze.. możliwe że gorączkę.. nie mogę chodzić bo nogi opuchnięte.. na dodatek bolą mnie piersi.. dziwne że w 9 mies mnie tak bolą.. nie wiem czy to normalne już chyba wszystko mi dolega co może dolegać.. a moja "bożena" też tak się moczy, myślałam że tylko ja tak mam... jeszcze nie wiem jak dotrę jutro do mojego gina, bo to trochę daleko.. tż nie ma, tata nie da rady, a z teściową nie chcę jechać więc chyba muszę autobusem

misja na dzisiaj : przetrwać ten dzień !
Powtórz sobie badania, ja mam pobierana krew srednio co tydzien, półtorej i za kazdym razem wynik inny.. raz u góry, raz na dole.. całe szczęście ostatnio trzyma się na granicy.

Angelika duży juz brzuszek, a sukienka rowniez mi sie podoba
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1a.jpg (99,7 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1b.jpg (125,7 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1c.jpg (43,9 KB, 31 załadowań)

Edytowane przez patrycja19894
Czas edycji: 2014-07-06 o 13:46
patrycja19894 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 13:46   #3762
TheFall
Zadomowienie

Mnie wkładki nie odparzają hmm, może macie jakieś sztuczne...?
W sumie to ze mnie się leje tylko rano tak dużo, jak tylko w stanę to chlup, potem to już tak tylko brudzi od czasu do czasu. Ale bez wkładek ani rusz bo ciągle zdarza mi się popuścić przy kichnięciu itd. więc byłoby mi wstyd tak przy kimś.... Swoja drogą to rano mam nos zatkany, w dzień też lubi się zatykać, taka moja dolegliwość ciążowa.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 13:48   #3763
angelika__2014
Raczkowanie

Cytat:
No wreszcie widać, że masz brzuch! Gdzie kupiłaś sukienkę?
happymum.

także i na mnie przyszła pora i brzuszek B U M się pojawił i z nim rozstępy tak poniżej pępka po lewej stronie. Czerwone, że aż strach !!

Dzięki mamuśki za miłe słowa

"...pukasz
i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie.
Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu"

Edytowane przez angelika__2014
Czas edycji: 2014-07-06 o 13:51
angelika__2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 13:53   #3764
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Mnie wkładki nie odparzają hmm, może macie jakieś sztuczne...?
W sumie to ze mnie się leje tylko rano tak dużo, jak tylko w stanę to chlup, potem to już tak tylko brudzi od czasu do czasu. Ale bez wkładek ani rusz bo ciągle zdarza mi się popuścić przy kichnięciu itd. więc byłoby mi wstyd tak przy kimś.... Swoja drogą to rano mam nos zatkany, w dzień też lubi się zatykać, taka moja dolegliwość ciążowa.
Ja też to mam!!! I to jest najgorsza moja ciążowa dolegliwość. Może to głupio brzmi, ale uwierzcie mi... od grudnia mam non stop zatkany nos. I to nie tak, że się z niego leje (no chyba, że atak alergii), ale on jest zatkany, jakbym miała tam kamienie napchane, opuchnięte wszystko łącznie z podniebieniem, nie czuję zapachów, smaki też przez to gorzej... nie mówię o tym, że przy takiej duchocie cały czas mam wrażenie, że się podduszam
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 13:56   #3765
Moni 26
Zadomowienie

ciekawe jak sie czuje papryczka Mam nadzieje że wszystko u niej dobrze
Stary 2014-07-06, 14:00   #3766
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

lilka_vanilka Prosze o to zblizenie

Nasze szczescie
Stary 2014-07-06, 14:00   #3767
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Ja też to mam!!! I to jest najgorsza moja ciążowa dolegliwość. Może to głupio brzmi, ale uwierzcie mi... od grudnia mam non stop zatkany nos. I to nie tak, że się z niego leje (no chyba, że atak alergii), ale on jest zatkany, jakbym miała tam kamienie napchane, opuchnięte wszystko łącznie z podniebieniem, nie czuję zapachów, smaki też przez to gorzej... nie mówię o tym, że przy takiej duchocie cały czas mam wrażenie, że się podduszam
Ja się budzę codziennie z zatkanym nosem. W ciągu dnia milion razy kicham i skarkam tego nosa, leje mi się dosłownie litrami, a jeszcze do tego doszła alergia, to już w ogóle tragedia

Umieram dzisiaj, gorąc, duchota, jestem cała spuchnięta, boli mnie brzuch bo młody się rozpycha na wszystkie strony świata, boli mnie głowa i cały czas mi niedobrze. Bolą mnie też kości i mięśnie, jakby ktoś mnie pobił. A do tego tż wymyślił sobie gruntowne sprzątanie i mam w domu dosłownie obłoki kurzu i syfu.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 14:06   #3768
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Tez mam takie dni i mysle o takich rzeczach
moj tez mnie olewa wiem ze ma mnie juz dosc ale jakos nie umiem tego zmienic nawet samej ze soba trudno mi wytrzymac

musisz meza zmobilizowac do dzialania ja ze swoim tak zrobilam i wszystko juz gotowe i czeka

a dzis juz lepiej ?
Nie jest lepiej, wstal i nie gadamy ze soba.
Przylazl tylko i powiedzial,ze wie,ze sie gniewamy na siebie,co nie zmienia tego, ze mnie kocha. Jelop. A co mnie to obchodzi...to nie jest argument na wszystko.

Wkurzyl mnie tekstem, ze jego to przerasta... No biedaczysko, a co ja mam powiedziec? Nie chce robic z siebie cierpietnicy, ale juz teraz nie jest mi latwo...a on sie zachowal, jakbym sobie wymyslala...
Jestem na niego zla i tyle.

Matko jedyna, pogoda jest kompletnie nieznosna!!!

Halinka, mi sie marzy gruntowne sprzatanie... Ktore moj maz obiecal mi 2 tygodniie temu i temat umarl smiercia naturalna... Sama nie jestem juz w stanie porzadnie posprzatac...a w domu ma straszny syf...

Hania

Edytowane przez ButterBear
Czas edycji: 2014-07-06 o 14:07
ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 14:09   #3769
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się budzę codziennie z zatkanym nosem. W ciągu dnia milion razy kicham i skarkam tego nosa, leje mi się dosłownie litrami, a jeszcze do tego doszła alergia, to już w ogóle tragedia

Umieram dzisiaj, gorąc, duchota, jestem cała spuchnięta, boli mnie brzuch bo młody się rozpycha na wszystkie strony świata, boli mnie głowa i cały czas mi niedobrze. Bolą mnie też kości i mięśnie, jakby ktoś mnie pobił. A do tego tż wymyślił sobie gruntowne sprzątanie i mam w domu dosłownie obłoki kurzu i syfu.
biedulka... u mnie też syf, tż od wczoraj czyści prysznic rozkręcony na części (cd walki po piątkowym zalaniu)... w całym mieszkaniu części się suszą, on cały czas coś szoruje...

Masakra z tym katarem. W niedzielę tydzień temu to się aż popłakałam przez to, bo mimo siedzenia przy samym wiatraku cały czas miałam uczucie podduszania się. Wczoraj wieczorem też ledwo zipałam.

Ja w ogóle obserwuję u siebie zerową tolerancję na wiele rzeczy. Wszystko mnie męczy...wczoraj poszliśmy do mamy pomóc jej w końcówce remontu. Tz tż pomagał, skręcał meble, a ja sobie leżałam, trochę kwiatki poczyściłam tylko. I po paru godzinach tam zaczęłam płakać... ze zmęczenia, złości, hałasu (wiertarka) i sama nie wiem, co mi tak naprawdę było.
Stary 2014-07-06, 14:12   #3770
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Halinka, mi sie marzy gruntowne sprzatanie... Ktore moj maz obiecal mi 2 tygodniie temu i temat umarl smiercia naturalna... Sama nie jestem juz w stanie porzadnie posprzatac...a w domu ma straszny syf...
Nie, nie. Nie o takie sprzątanie mi chodzi. U mnie fruwa wszystko, mąż przenosi książki z jednego regału na drugi, wywala kilka wazonów, wynosi część rzeczy do piwnicy, robi porządki w dokumentach i w ogóle. Sajgon.

Chciałabym, żeby on po prostu posprzątał a nie robił więcej syfu wyciągając wszystkie szuflady na środek podłogi.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 14:12   #3771
kasia_ruda
Zakorzenienie

A i mała porada dla dziewczyn z katarem: maść majerankowa. Mi pomagała, co prawda już nie pomaga, ale dzięki niej miałam spokojniejsze parę tygodni.
Stary 2014-07-06, 14:15   #3772
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
a czemu mialam zerknac?
cos zle napisalam ?
zauważyłam, że piszesz "kupywać"

Cytat:
lilka_vanilka Prosze o to zblizenie

śliczne! I jak dopasowane do księżyca! Ale w to chyba nie z Ikei?
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 14:16   #3773
friks
BAN stały

hej witajcie ...
ja wrześniowa (jest gdzieś taki watek? )
czy borykacie się moze z cukrzycą, ale bez narazie dzięki Bogu insuliny ??
friks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 14:18   #3774
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Przylazl tylko i powiedzial,ze wie,ze sie gniewamy na siebie,co nie zmienia tego, ze mnie kocha. Jelop. A co mnie to obchodzi...to nie jest argument na wszystko.

Wkurzyl mnie tekstem, ze jego to przerasta... No biedaczysko, a co ja mam powiedziec? Nie chce robic z siebie cierpietnicy, ale juz teraz nie jest mi latwo...a on sie zachowal, jakbym sobie wymyslala...

Od mojego usłyszałam wczoraj coś zabawnego. Nasze cotygodniowe śmianie z tego kto będzie zmieniał pieluszki po kupkach ostatnio skwitował dosyć poważnie tym, że ja bardziej chciałam dziecko to ja powinnam. No uśmiałam się na prawdę, świetnie to sobie wymyślił.
Musiałam mu wyjaśnić, że powiedział coś nieodpowiedniego bo nie rozumiał tego sam ...faceci i tyle. Nie pomyślą tylko paplają, szkoda się denerwować nimi.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 14:24   #3775
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:

Jego to przerasta ? nie rozumiem
a nas to nie przerasta to my sie meczymy przez cala ciaze i to my wiekszosc czasu spedzamy z dzieckiem a ich to przerasta
trzeba sie bylo nad tym wczesniej zastanawiac a nie z takimi tekstami wyjerzdzac az sie zdenerwowalam

a pogoda jest do dupy tak goraco ze sie poce tylko

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Cytat:
zauważyłam, że piszesz "kupywać"

śliczne! I jak dopasowane do księżyca! Ale w to chyba nie z Ikei?
Serio ???? Loo to pewnie tak pisze jak na tele jestem , bo pisze ze slownikiem i czasem nie zwracam jakie mi slowka wyskakuja bo tak to mi sie takie rzeczy nie zdazaja bo mam na nie uczulenie i zawsze wszystkich poprawiam bede zwracala juz uwage bo az mi glupio

Ksiezyc jest z Ikei a literki ze sklepu

Nasze szczescie
Stary 2014-07-06, 14:28   #3776
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez friks Pokaż wiadomość
hej witajcie ...
ja wrześniowa (jest gdzieś taki watek? )
czy borykacie się moze z cukrzycą, ale bez narazie dzięki Bogu insuliny ??
hej tak wrześniówki mają swój wątek

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

naszło mnie na sernik na zimno, idę zrobie bananowca, mój tż będzie miał niespodziankę jak wróci z pracy
Stary 2014-07-06, 14:29   #3777
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość

[/COLOR]naszło mnie na sernik na zimno, idę zrobie bananowca, mój tż będzie miał niespodziankę jak wróci z pracy

mmmmmm ja to bym zjadla taki z truskawkami

Nasze szczescie
Stary 2014-07-06, 14:32   #3778
friks
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
hej tak wrześniówki mają swój wątek

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

naszło mnie na sernik na zimno, idę zrobie bananowca, mój tż będzie miał niespodziankę jak wróci z pracy

a czy mogłabyś/ście wrzucic mi link ... przepraszam , jestem totalnie nierozgarnięta jeszcze na forum
pozdrawiam wszystkie już oczekujące mamuśki
friks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 14:38   #3779
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:

a czy mogłabyś/ście wrzucic mi link ... przepraszam , jestem totalnie nierozgarnięta jeszcze na forum
proszę

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=764888
Stary 2014-07-06, 14:38   #3780
angelika__2014
Raczkowanie

Cytat:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=764888

proszę.

"...pukasz
i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie.
Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu"
angelika__2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości