Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7 - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-05, 16:52   #1411
anika_s
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Poza tym jestem w 17 tygodniu lekarz obstawia dziewczynkę ale na 60% więc cóż jeszcze czekam
Ja mysle, że bedzie kolejny chłopak bo czuję się tak samo jak w poprzedniej ciąży.
wow! ale ten czas pędzi już 17tc
widzę że bobo robi psikusy i nie chce się odkryć na 100%

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Moderna jak dla mnie turkus

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

boshe mam coraz większy problem z obcięciem Olci paznokci u stóp
no za chiny nie da sobie nawet we śnie obciąć kopie nogami bo ją łaskocze
jak Wy to robicie?

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość

No ja w przyszłym tyg zaczynam 9 miesiąc Ania się kokosi i przeciąga, rozpycha jak szalona Krzyś też tak miał Ale na świat jeszcze się nie pcha, jestem bezpieczna Pewnie więc dociągnę prawie do terminu, żeby było najlepiej dla Niej - czyli ostatni tydz lipca albo pierwszy tydz sierpnia i cc
tak te Anie mają

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Moja córka serwuje super smaczne banany (poniżej przepis)
ja w kuchni, ona w salonie je banana, po chwili wchodzi do kuchni i mówi: bllleee patrzę a ona wsadziła tego banana do doniczki obtoczyła go w ziemi i odgryzła kawałek, po czym pokazała mamie zawartość buzi
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 17:13   #1412
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
[B]M

jeszcze cos Wam opowiem
wczoraj była u mnie ta fryzjerka.. no i po wszystkim poszłam się wykąpać z tych całych włochów.. a że mąż był w pracy to Ewcia poszła ze mną.. stała grzecznie przy wannie- obserwacja.. nakładam szampon, oczy zamknięte a tu mnie czymś smyra.. otwieram oczy a ta mnie obmiata zmiotką zabrałam i położyłam w wannie.. ja dalej myję włosy spłukuję a ona znowu mnie czymś myju myju.. otwieram oczy ! a ona mnie myju myju szczotką od kibla aaaaaaa

no także nie zamykajcie oczu
leżę i kwiczę..
Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Dzis wiecz
a na szybko pytanie, kupilam kurtke i spodnie przeciwdeszczowe z h&m, spodnie sa szare a kurtka albo zolta albo turkusowa w giwazdki - bardziej mam tendencje do zoltej (wspomnienia z dziecinstwa ) - ale nie wiem, no moze pomozecie?
dla mnie turkus, ale widze decyzja juz zapadła
Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
he
jeny, jak Was czytam, odnoszę wrażenie, że strasznie jestem zacofana jedzeniowo. Bobu nigdy nie jadłam, tak samo jak kalarepy,szpinaku, szparagów, krewetek, kaszy jaglanej itp
z takich niecodziennych rzeczy to tylko ten nieszczęsny rekin wpadł na talerz

ka
bobu osttnio samo zjadlam z kilo;p Kacprowi tez posmakowal, ale dawalam mu kilka ziarenek na dzienAle tez duzo rzeczy nie jadlam;p kasze to dopiero przy K. zaczelam, ale owocow morza jeszcze nie jadlam, no chyba, ze liczy sie dzisiejsza flądra-tez pierwszy raz;p

bylismy w mini zoo,ale ludzie mieli ubaw jak przy zagrodzie z osłami Kacper krzyczał: tata(A to dlatego, ze obok był plac zabaw,a plac zabaw kojarzy mu sie z tatą-bo czesto chodza;p )
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 19:13   #1413
maria28
Kniaginia

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
ja w kuchni, ona w salonie je banana, po chwili wchodzi do kuchni i mówi: bllleee patrzę a ona wsadziła tego banana do doniczki obtoczyła go w ziemi i odgryzła kawałek, po czym pokazała mamie zawartość buzi

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
bylismy w mini zoo,ale ludzie mieli ubaw jak przy zagrodzie z osłami Kacper krzyczał: tata(A to dlatego, ze obok był plac zabaw,a plac zabaw kojarzy mu sie z tatą-bo czesto chodza;p )

Taka piękna pogoda, a my z TŻ dzis glownie w domu - sprzątanie naszego po remoncie. Jutro będę mieć zakwasy.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 19:51   #1414
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
Luna
czytam teraz trochę o żywieniu dzieci i mi mignęło info o przeziębieniach u maluchów spoodowanych m.in dużą ilością owoców/bananów, cytrusów , soków owocowych i białej mąki w diecie dziecka (że moga zaśluzowywać i stąd choróbska) Po ograniczeniu dzieci nie chorują tak często. Nie wiem, jak u Was ale może pomoże?
oooo ciekawe, masz linka albo coś??

Cytat:
jeszcze cos Wam opowiem
wczoraj była u mnie ta fryzjerka.. no i po wszystkim poszłam się wykąpać z tych całych włochów.. a że mąż był w pracy to Ewcia poszła ze mną.. stała grzecznie przy wannie- obserwacja.. nakładam szampon, oczy zamknięte a tu mnie czymś smyra.. otwieram oczy a ta mnie obmiata zmiotką zabrałam i położyłam w wannie.. ja dalej myję włosy spłukuję a ona znowu mnie czymś myju myju.. otwieram oczy ! a ona mnie myju myju szczotką od kibla aaaaaaa

no także nie zamykajcie oczu
aaaa leże
Cytat:
teraz się dodało..
bosko

a i miałam gratulować 12,5kg chłopa

nie nadrobiłam jeszcze, może potem. ale piszę z nowego mieszkania
ale tylko dzisiaj. jutro wracam na stare bo tu jeszcze nie ma wszystkiego a tż jutro jedzie do berlina (jednak sam ) także wyprowadzka do 12 lipca max

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 20:44   #1415
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Czesc

Cytat:
[/COLOR]a! Demeter (bo Tasi już się raczej nie przyda) w biedronce jest wyprzedaż i jest bardzo dużo ciuchów ciążowych ze starej gazetki. dresy, staniki, koszule, bluzki. byłam wczoraj to u mnie cały stos tego leżał.
Dzieki, własnie ostatnio zakupiłam biustonosz taki fajny do karmienia przeceniony, nic wiecej nie wynalazłam w moim rozmiarze

Cytat:
Oooooo, pierwsza sierpniówka dziś urodziła!!!
Nieźle

Cytat:
wow! ale ten czas pędzi już 17tc
widzę że bobo robi psikusy i nie chce się odkryć na 100%

Ano leci jak szalony
Banany

Cytat:

--------
Kręgosłup mi dziś wysiada odpoczywam i idę spać wczesniej
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 20:59   #1416
cathlyn
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

jak Wy to robicie?

1. Zwykle włączam bajkę i obcinam

2. Banany z ziemią :P
Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
oooo ciekawe, masz linka albo coś??
zaraz wrzucę do fotoklubu, bo
Luna moderna też chciały
ale to krótki fragment

i jak nowe mieszkanko? Jak Florek zareagował?

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

niech mi ktoś podpowie - jak tam wrzucić zdjęcia? Do dyskusji, bo nie chcę zaśmeicać fotek dzieciaczków

BTW znowo mam zaległośći w fotach
demeter
pani
anika
olwika
monika
monicca
Wybaczcie, że tak hurtem Ale dopiero widzę, jak dzieciaczki urosły, to już dzieci dzieci a nie dzieci-niemowlaki
kasia 42 lata mówisz...? ja wiem, że trolla chciała dla Ciebie murzyna, ale zdecydowanie ten jest fajny
Stary 2014-07-05, 21:05   #1417
Hally_berry
Rozeznanie

Cytat:
[/COLOR]
to ja tym akcentem, bo uwielbiam pisac posty statystyczno-poradnikowo-ksiazkowe-bez doswiadczenia i zycia - napisze, ze polecam ksiazke NIE z milosci - Jesper Juul

bo wychodze z zalozenia, ze rodzicow wychowujacych w milosci i szacunku i bliskosci, myli sie z wychowaniem bezstresowym

Hally berry zagladaj do nas czesciej [COLOR="Silver"]
Dziękuję wogóle za odpowiedź bo tak rzadko się odzywam, że wogóle nie spodziewałam się żadnej wiadomości

Książkę zakupiłam jakieś 3 tygodnie temu, jedną z czterech polecanych m.in przez Ciebie tylko nie mam za bardzo kiedy do nich usiąść...może teraz na urlopie znajdzie się chwila relaksu

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-05, 21:47   #1418
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
w terminach na lato i jesień przeraża mnie chodzenie z brzuchem w upały

zdrówka dla wszystkich ile dni minęło od szczepienia?

byłam u gina, wszystko ok. wyniki cytologii za 3 tyg, jak coś będzie nie tak, ma dzwonić. kazał się starać, nadżerką się nie przejmować.ponoć mam dni płodne
mnie też to lato nie przekonuje ale eh końcówki/ początku roku nie chce.

katar i gorączka na drugi dzień. kataru juz nie ma gorączka jest buuu

no to staraj się staraj

Cytat:
urocze sa ubranka dla dziewczynek
idzie zbankrutować, te sukieneczki

Cytat:

jak Wy to robicie?

ale smaczne
pazury to jak śpi przeważnie
Cytat:

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
i jak nowe mieszkanko? Jak Florek zareagował?
a FLorek bardzo dobrze chodzi po całym mieszkaniu, odkurza hehe

nadrobiłam

Stary 2014-07-05, 22:12   #1419
alliw
Zadomowienie

Hej
Jakos nie mam siły pisać. Wczoraj wieczorem zrobiłam sobie maraton prasowania (sie troche nazbierało ) żeby lepiej robota szła to włączyłam sobie stare odcinki Przyjaciół, potem obejrzałam kawałek meczu, więc połączyłam przyjemne z pozytecznym
Dzis z kolei J. cały dzien dawał do wiwatu, nie pamiętam kiedy ostatnio był taki marudny Wczoraj wylookałam mu w buzi nowy ząb (nawet nie wiem kiedy wyszedł ), chyba czwórka, bo duzy, ale jakos daleko od dwójek, normalnie bym nie dojrzała. A dzis jak płakał to na dole wypatrzyłam jakby dziure w dziąśle, wiec pewnie tez cos sie kluje. Teraz ciągle się wybudza z płaczem, bidulek mój

Kwiatuszku, słuszną wage ma Lele karob, chyba w sklepach eko dostaniesz, chyba ze w duzych miastach w delikatesach są. I az zacytuje
Cytat:
Bobu nigdy nie jadłam, tak samo jak kalarepy,szpinaku, szparagów, krewetek, kaszy jaglanej itp
wpadaj do mnie, oprócz krewetek i kaszy popróbujesz co nieco wyszywanka piękna!

Kasia, kanapki maczane w herbacie

Dragusiu, zdrówka dla Was

Nestelle, z newsów, to ja Ci napisze od siebie (bo Moderna w swojej relacji tego nie uwzględniła), że dałam na spróbowanie Jankowi jaja przepiórcze i perliczkowe i nie rzygał po nich, także u nas jest sukces

Tasia, dla Krzysia

JolanT, historia ze szczotką spiąca Ewa

Despa, dobrze z młoda lepiej

Anika, ja Jankowi tez nie bardzo moge obciąc paznokcie u stóp z tego samego powodu co Ty banan

Klementyna, leże z Kacpra wołającego tata (Janek ostatnio ogladał ze mną kawałek meczu, podszedł do telewizora i pokazuje palcem na piłkarzy i mówi tata, tata )

Nadrobiłam, moge isc spać
Stary 2014-07-06, 11:19   #1420
cathlyn
Rozeznanie

witam

kwiatuszku
koniecznie spróbuj kalarepy Pycha, obierasz i kroisz i jesz Bób też uwielbiam
moderna
spróbowałam uprażyć kasze jaglaną i recywiście inny smak, nie ma goryczy!
halle a gdzie jedziesz na urlop?
klementyna
zoo
alliw
dla J. Oby szybko wyszły zeby

U nas pojawiły się jakiś czas temu dwie gorne czwórki. Pojawiły sę to za dużo powiedziane - pojawiła się 1/4 każdego zeba i stanęło. No i nie wiem - wyjdą w końcu czy nie Bo ma takie wampirki z tyłu
Stary 2014-07-06, 11:32   #1421
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Hej hej
Ja juz w pracy - wczoraj po poszlam do psiapsiolki - pekla 0.7 na nas dwie wracalam do domu na rauszy ( ale plus taki ze wszystkie dolegliwosci mi minely ) dzis z rana lekki kacyk wyleczony herbata i sniadaniem - oby jakos do 19zlecialo.

Alliw
- no nie znasz Tego sposobu / Milus inaczej kazda kanapusie musi wyjac z buzi obracac w rece, a jak ma ja mokra od herbaty Ladnie memla i zjada ( oczywiscie baja musi byc wlaczona :-/ ).

Cath
- hehe murzyn sie nie spisal haha.

Kocham Cie Emilianku <3.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 15:18   #1422
kasia86bgo
Zakorzenienie

WooooW Wooooo
NIE NO DZIEWCZYNY
Nie piszcie tak jedna przez druga - nie nadarzam Nadrabiac hihi.

Pewnie macie fajowa pogode - a nie takie "gowno" jak u mnie, jest duszno parno i pada ( no Ok kropi ).
A ja siedze w pracy, troche nudna wieje malo ludzi, a tu jeszcze 2,5h trzeba wytrzymac - ale za to jutro wolne.
Zrobie pranie jakies malusie zakupy i musze domek wysprzatac przed przyjazdem mamy i Milusia to juz w srode ....!!!! Och zeby te nocki mi szybko zlecialy bo tesknie strasznie ....!!!!!
Chyba juz "nigdy" sie na takie wakacje nie zgodze hihi

Kocham Cie Emilianku <3.

Stary 2014-07-06, 17:57   #1423
Dragusia88
Zakorzenienie

ale pustki!! a my zostaliśmy sami do jutra buu. i bez tv eh...

Stary 2014-07-06, 18:09   #1424
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
ale pustki!! a my zostaliśmy sami do jutra buu. i bez tv eh...

Ooooo
To sie moze zalapiesz na marzec 2015 hihi

Ja skonczone zaraz bus do domku

Kocham Cie Emilianku <3.

Stary 2014-07-06, 19:53   #1425
Moderna
Zakorzenienie

Hej

Czy wasze dzieci maja gladka skore twarzy?
Marcelowi od jakiegos czasu wyszly na buzce takie drobniutkie wypryski, w kolorze skory - (taka kaszka) - i zastanawiam sie od czego to? (w sumie wyglada to podobnie do tradziku niemowlecego, tylko, ze nie jest to zaczerwienione) - czy mozliwe, ze to hormony z mleka?

Jutro chyba przedzwonie do lekarza, bo mnie to gnebi - oprocz tego ma szorstka brode (choc tu mozliwe sa owoce, witamina C, ktora podraznia skore), na pleckach nad pupcia jeszcze wyksoczyly i na karku (potowki?) .. ehhh...

Jak to zmiany spowodowane przez szczepienie, to sie zastrzele (bo przed nic nie mial )

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-06, 20:18   #1426
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
Hej

Marcelowi od jakiegos czasu wyszly na buzce takie drobniutkie wypryski, w kolorze skory - (taka kaszka) - i zastanawiam sie od czego to? (w sumie wyglada to podobnie do tradziku niemowlecego, tylko, ze nie jest to zaczerwienione) - czy mozliwe, ze to hormony z mleka?

Jutro chyba przedzwonie do lekarza, bo mnie to gnebi - oprocz tego ma szorstka brode (choc tu mozliwe sa owoce, witamina C, ktora podraznia skore), na pleckach nad pupcia jeszcze wyksoczyly i na karku (potowki?) .. ehhh...

Jak to zmiany spowodowane przez szczepienie, to sie zastrzele (bo przed nic nie mial )
Buzkę ma gładziutka, nie ma nic, piękna zdrowa, mimo że codziennie go wszyscy całują, ale taką kaszke jak piszesz ma na obu rączkach. Ma bardzo długo. Nawet był na diecie, na samej piersi i nie znikła. Teraz wystawione na słońce rączki też tego nie wysuszyly. Ma ciągle drobna kaszkę. Raz bardziej widać raz mniej. Nie mam zielonego pojęcia od czego.
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 20:29   #1427
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Ooooo
To sie moze zalapiesz na marzec 2015 hihi
sami w sensie ja i FLorek tżta nie ma buuu
marzec już nie już po owulacji hihi

Cytat:
Hej

na twarzy to nie wiem ale kark pupcia to pewnie potówki, takie upały są że raz dwa wyskakuja

Stary 2014-07-06, 20:58   #1428
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Hej

Cytat:
Hej hej
Ja juz w pracy - wczoraj po poszlam do psiapsiolki - pekla 0.7 na nas dwie wracalam do domu na rauszy ( ale plus taki ze wszystkie dolegliwosci mi minely ) dzis z rana lekki kacyk wyleczony herbata i sniadaniem - oby jakos do 19zlecialo.
Milusia nie ma, mamuśka szaleje

Cytat:
U nas plamki pojawiły sie raz po truskawkach i powoli schodziły. Wczoraj mnie coś pokusiło i dostał pół truskawki wiec dziś znowu szorstka czerwona plamka na buzi.

---------------
My dziś wiekszosc dnia na ogrodzie u rodziców bo było pieeeeknie na zewnatrz. Mały wymęczony padł i oby spał jak najdłużej
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 21:29   #1429
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:

nie do końca. bywa, że przez jakiś czas ma na policzkach taką delikatna kaszkę w kolorze skóry, widać to pod kątem i czuć pod palcami, ale ani nie swędzi, ani nie zauważyłam żeby po czymś konkretnym, więc nie ruszam tego. za to ostatnio pojawiły się 2 plamki, szorstkie, lekko zaczerwienione, jedna przy kolanie (myślałam, że obtarł), a druga na pupie i nie wiem co za dziadostwo.
a potówki wyskakują co jakiś czas, takie drobniutkie, malutkie, czerwone krostki w różnych miejscach, na karku, brzuszku, w zgięciach łokci.

ale... to i tak nic w porównaniu z tym jak moje dziecko wygląda po weekendzie na wsi.. na twarzy kilka miejsc po ukąszeniach, za uchem to samo i na szyi. nie wiem kiedy niby pilnowałam, psikałam, jak spał na dworze w wózku to pod moskitierą, ale i w nocy polowałam na komary w pokoju i nie zawsze upolowałam.. tż dziś do późna w pracy, jak jutro zobaczy J. to nie wiem co sobie pomyśli. chociaż dobrze, że t. aktualnie nie przychodzi, bo dopiero by było.

generalnie weekend minął nam zębowo, J. bardzo się wściekał, bardzo go dziąsła bolą, a jeszcze praktycznie nie widać tych 4 tyle, że jak smaruję, czuję że twarde ma dziąsła. muszę baaardzo uważać na to co ma w zasięgu, bo na topie jest wszystko co małe i długie, co da się gryźć dalszymi dziąsłami, więc uwielbia długopisy, spinacze itp.
do tego moje dziecko z fajnie bawiącego się na powietrzu (nad morzem nawet nie próbował brać piachu do buzi, ani foremek z piachu, łopatki, nic) zmieniło się w pożeracza wszystkiego co w zasięgu. cały czas mi się wyrywał, zwiewał, skubał trawę i pakował ją do buzi, do tego wszystkie listki, ziemię, piach, dosłownie wszystko. masakra
na wsi nie chciał mleka pić, w sobotę z 240 ml wypił tylko 80 i nie pomogło zrobienie kaszki na tym co zostało, nie tknął i już, a dziś zostawił 80ml, więc lepiej. za to ulubionym śniadaniem była chałka z masłem i dżemem porzeczkowym, baaardzo się tego domagał. cały czas kręcił się przy mojej mamie i zastanawialiśmy się dlaczego, ale chyba chodziło właśnie o jedzenie..
koniec pamiętniczka, choć mogłabym dłużej, bo weekend pełen atrakcji był.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 21:45   #1430
klementyna1
Zakorzenienie

Co tak skromnie?aa weekend A mu jutro już wracamyony bezpiecznie...tęsknie za swoim łózkiem![/LEFT]
Cytat:
Hej

u nas nadal są...z buzi znikneły-pojawiaja sie czasem pod wieczór, na rękach jakby więcej..juz 3 dermatologów zaliczylismy i dalej du.pa

ponizej my w fokarium....
Nie mówcie, że mam gasic
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1040881.jpg (41,9 KB, 35 załadowań)

Edytowane przez klementyna1
Czas edycji: 2014-07-06 o 22:07
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 22:17   #1431
kasia86bgo
Zakorzenienie

Oj tam od razu szaleje - cus od zycia mi sie nalezy.

Wypilam pifko i zaraz ide sie wtulic obok <3 pod kolderke <3.

A i pochwalem sie Milusiem z dzisiejszych odwiedzin u swoich cioc 6-5letnich

ImageUploadedByWizaz Forum1404681426.009067.jpg

Kocham Cie Emilianku <3.

Stary 2014-07-06, 22:31   #1432
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mówcie, że mam gasic
super
i bezpiecznej podróży

Cytat:
A i pochwalem sie Milusiem z dzisiejszych odwiedzin u swoich cioc 6-5letnich

ale duży chłopak już

dobra to czas spać, gasimy światło

Stary 2014-07-06, 22:38   #1433
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
Hej

Krzyś ma gładką skórę na buźce
Ale może być wysypka przez MMR - a jeśli naciągasz skórę w tym miejscu, to wysypka optycznie blednie i znika? Jeśli tak, to normalne i przejdzie. Jeśli nie, to może przejdź się do lekarza - nam kazali zgłosić wysypkę, jeśli się pojawi.
Na razie, odpukać, wszystko po szczepieniu u K. ok, ale to dopiero 2,5 doby... Choć wczoraj, dzień po mmr, pierwszy chyba raz nie miał drzemki... I taki pałer do tego, jakby się jakiejś amfy nawciągał Padł przed 21 i spał do 8 dziś rano A dziś już zwykła, 2h drzemka wróciła

Pogoda dla mnie fatalna. Mam opuchnięte, bolące stopy i palce u rąk. Boli mnie w dole brzucha. Nie chodzę na spacery, nie daję rady...
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png

Edytowane przez Tasia34
Czas edycji: 2014-07-06 o 22:40
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 05:42   #1434
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Znowu po ciemku nawijacie?

Witam w upalny poranek, dzis u nas ma byc ponad 30 stopni,nie woem jak przezyje...tym bardziej ze @ wiec pewnie za moment mnie glowa rozboli...

Uff wlasnie wysiadla z autobusu Pani ktora chyba z kilo pizma na siebie wylala na ten upal...

Dziewczyny chcialam zapytac o cos,bo juz nie wiem czy to moze ja jestem dziwna.a dla innych to normalne. Jak sie zapatrujecie na dziewczynki w butach na obcasie? Naogladalam sie i w kosciele i na polu, co trzecia,co czwarta dziewczynka w wieku 5-10 w butach z obcasem,starsze w koturnach....pytam bo moze ka mam jakies spaczone spojrzenie,bo dla mnie to nienormalne.
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 05:55   #1435
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
I taki pałer do tego, jakby się jakiejś amfy nawciągał Padł przed 21 i spał do 8 dziś rano A dziś już zwykła, 2h drzemka wróciła

Pogoda dla mnie fatalna. Mam opuchnięte, bolące stopy i palce u rąk. Boli mnie w dole brzucha. Nie chodzę na spacery, nie daję rady...

współczuję wiem jak mi zimą palce spuchły a co dopiero latem

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Witam w upalny poranek, dzis u nas ma byc ponad 30 stopni,nie woem jak przezyje...tym bardziej ze @ wiec pewnie za moment mnie glowa rozboli...

Uff wlasnie wysiadla z autobusu Pani ktora chyba z kilo pizma na siebie wylala na ten upal...

Dziewczyny chcialam zapytac o cos,bo juz nie wiem czy to moze ja jestem dziwna.a dla innych to normalne. Jak sie zapatrujecie na dziewczynki w butach na obcasie? Naogladalam sie i w kosciele i na polu, co trzecia,co czwarta dziewczynka w wieku 5-10 w butach z obcasem,starsze w koturnach....pytam bo moze ka mam jakies spaczone spojrzenie,bo dla mnie to nienormalne.

o matko ja niedawno widziałam dziewczynkę nie wiem 10-12 lat w obcasach około 5cm, buty z 3 nr za duże, torebka, wystrojona masakra. wyglądała nie powiem jak. dzieci się z niej śmiały jak przechodziły obok.
jestem na nie

dzień dobry
u nas już upał

Stary 2014-07-07, 07:53   #1436
kasia86bgo
Zakorzenienie

To ja tez sie witam

Despa
- tez jestem na Nie jesli chodzi o obsacy, choc sama pamietam namowilam babcie by ni na 14kupila takie na 3cm - i od tad sie nie nauczylam chodzic hihi.

Ja pikoke ktora chce DESZCZU..?
Zapraszam do mnie, ciekawe jak ja wyjde na zakupy i do biblioteki ksiazki oddac :-/

Kocham Cie Emilianku <3.

Stary 2014-07-07, 08:24   #1437
nestelle
Zakorzenienie

helloł
nadrabiam po weekendowo
Cytat:
jak Wy to robicie?
u nas podobnie niestety .....i nawet nie to ze go łaskocze po prostu nie .nie chce ,nie lubi ...boi się? ...

banan w panierce z ziemi........ pychota
Cytat:

Cytat:
nie nadrobiłam jeszcze, może potem. ale piszę z nowego mieszkania

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Hej
Jakos nie mam siły pisać. Wczoraj wieczorem zrobiłam sobie maraton prasowania (sie troche nazbierało ) żeby lepiej robota szła to włączyłam sobie stare odcinki Przyjaciół, potem obejrzałam kawałek meczu, więc połączyłam przyjemne z pozytecznym
Dzis z kolei J. cały dzien dawał do wiwatu, nie pamiętam kiedy ostatnio był taki marudny Wczoraj wylookałam mu w buzi nowy ząb (nawet nie wiem kiedy wyszedł ), chyba czwórka, bo duzy, ale jakos daleko od dwójek, normalnie bym nie dojrzała. A dzis jak płakał to na dole wypatrzyłam jakby dziure w dziąśle, wiec pewnie tez cos sie kluje. Teraz ciągle się wybudza z płaczem, bidulek mój

Nestelle, z newsów, to ja Ci napisze od siebie (bo Moderna w swojej relacji tego nie uwzględniła), że dałam na spróbowanie Jankowi jaja przepiórcze i perliczkowe i nie rzygał po nich, także u nas jest sukces
to wielki Ufffff

biedny J z tymi ząbkami
ales pracowita z tym prasowaniem .... u mnie sobota wieczór to wyłącznie czas na przyjemności (leń jestem wiem)
Cytat:
R nie ma zadnych skłonności do wysypek itp. .zawsze miał gładziutkie ciałko .... obojętnie czym kremuje ,obojętnie co zje ...
(a N jak pisałam o tamtej sytuacji ze skórą ... to odkąd myje się białym jeleniem i piore w płynie biały jeleń - sytuacja z problemową skóra nie powtórzyła się )

mam nadzieje ze u Marcela to nic groźnego
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
koniec pamiętniczka, choć mogłabym dłużej, bo weekend pełen atrakcji był.

Cytat:
cudne Foczki
Stary 2014-07-07, 08:48   #1438
nestelle
Zakorzenienie

i ce dalej .....
Cytat:
A i pochwalem sie Milusiem z dzisiejszych odwiedzin u swoich cioc 6-5letnich .
słodziak .....
Cytat:
I taki pałer do tego, jakby się jakiejś amfy nawciągał
bosh .... nie wierze ALE porównanie :hahaha :
(łaskawie o nic więcej nie zapytam ..... )
mój R w dzień nie spi odkąd skończyl rok .

a taką duchotę to na pewno Ci ciężko
Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
dla mnie kretynizm i wiocha ....
choć N ma takie ciągnoty ...marzy o makijażu i ..o obcasach ....
oczywiście mówie NIE . dostała błyszczyki bezbarwne i to tyle . nic więcej ...
za to w sklepach są dla takich małych - w HM-ie i w River Island widziałam i obcasy i koturny . straszne . niedługo stringi będą dla 5 latków
oby głowa jednak nie rozbolała (przez te pizmo to chyba bym umarła )

A wczoraj mielismy dzień .....
Tz pojechał z J na ryby ,a my z N i R do parku i w planach obiad na miescie ,kawka ,dla N lody ....
taaaaa.........
R jak zaczął płakać to skonczyc nie mógł ...On ten który przeważnie nie spi w dzień - był spiacy ...tak bardzo ze odlatywał co sekundę ale nie chciał spac ze wszystkich sił ...nie w wózku ,na rekach ,nie na rekach i na rece .... i tak 2 godziny 45 minut chodziliśmy po parku i uspokajałam ,usypiałam .... zero innych objawów .....
a N cierpliwie chodziła z nami ,pchała wózek i czekała....
postanowiłam wrócic bo sensu nie było ... w drodze na parking
R padł po tych prawie 3 godzinach płaczu ..... na całe 26 minut .... i od nowa wszystko .... w domu podobnie a pod wieczór dostał 39 stopni .
i był tak osłabiony ..... czopek nie chciał zbic goraczki dopiero ibum dał rade .... noc była lepsza choć wisiał na cycu non stop .....
Dzis cudowne ozdrowienie .....uffff mam nadzieje ze to już nie wróci ....
A ja bohaterka .... R tak zadko się zle czuje ,ze jak wkładałam mu czopka to miałam trzesionke rąk ....

Edytowane przez nestelle
Czas edycji: 2014-07-07 o 08:50
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 09:09   #1439
BYou
MBZ♥

Klementyna fajne Foczki
z wyprawy do zoo leję

Anika ja Zosi opowiadam coś o malowaniu pazurków i daje obciąć

Despa widzę coraz częściej obcasiki czy koturenkisama pamiętam jak marzyłam o takich lakierkach. Choć do przesadzenia mały krok bo 5 latce bym nie ubrała.

Kasia jaki Miluś dorosły

Monika, czwórki mogą długo schodzić i długo się przebijać:/są duże. U Zosi najpierw przebijały się 4 rogi-potem reszta. Mimo, że trójki mniejsze to Zoś gorzej znosi:/
Współczuję pokąszeń:/

Alliw za ząbki
Też coś oglądam przy prasowaniu

Moderna nie pomogę bo u nas czyściutkomam nadzieję, że Marssellowi szybko przejdzie

Dragusiu to kiedy parapetówa?

U nas gorąc. Zosia siedzi w basenie na balkonie

Edytowane przez BYou
Czas edycji: 2014-07-07 o 09:10
BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 10:04   #1440
OtTakaJa
Zakorzenienie

hej
Wybaczcie ale nie nadrobię, trochę Was czytałam na tel. Byliśmy na krótkich wakacjach nad wodą, nic ciekawego, ale wypoczęliśmy, całkiem fajnie było A. to istna dusza towarzystwa, zaczepiał wszystkie dziewczynki w swoim wieku. Uwielbia bawić się w piasku i pomagać mi w czynnościach domowych Ostatnio swoje słownictwo poszerzył o: Ania, Agata i Edyta Nie mam pojęcia skąd mu się to wzięło, bo nie znamy osób o takich imionach, no poza Edytą. Poza tym upał, więc siedzimy w domu albo na tarasie.

Widzę, że nestelle wróciła, super

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości