Scent Bar LIII - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-06, 01:49   #961
rachell111
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar LIII

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość

Rejcz, mnie aż mowę odbiera (dobrze, że pisać mogę ), kiedy czytam twoje zachwyty - to jeszcze nie wszystkie świeżutkie prace, a teraz opanowałam program zmniejszania zdjęć, więc mogę Wam zaprezentować, co mnie strasznie cieszy
A w głowie co się dzieje...no wiesz, ilość zleceń mnie uskrzydla + to, ze mogę wszystko zaprezentować na blogu - a blog przecież powstał dzięki zachętom barowiczek
Ja jestem wybredny dziad i sie nie zachwycam byle czym. W ogóle rzadko sie zachwycam. Nie moja wina, że jesteś świetna

W czasach kopiowania, ciężko o zachwyt nad świeżością, wszystko jest po prostu ok. Jasne, ze każdy się inspiruje, jasne, że zawsze można doszukiwać się inspiracji (Skarbek w klimacie Dali) ale są dzieła wyrywające z butów swoją niezależnośćią, formą, metodą wykonania, pomysłem. Tutaj np, Womanity. Tak też było z Negatywem ( to mój prywatny tytuł, nie pamiętam czyja to była Panienka, fiolety.) Z Kameleonem.

Lecę - jutro (tj. dzisiaj) dzień z przyjaciółkami od rana

P.S. Justyno, Twoje wrzuty obrazów sprawiły, że na chwilę oderwałam się całkowicie i zapomniałam o tym jak przykre wieści dotarły do mnie tego dnia. Złe wiadomości co prawda nie dotyczą mnie bezpośrednio, ale marna to pociecha, skoro tyczą sie bliskich mi osób.

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2014-07-06 o 01:58
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 10:27   #962
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
A mnie się udało pozmniejszać wreszcie obrazki i chyba Wam mogę coś pokazać -
Womanity i szefowa Mursz - faktycznie jak Alicja z Krainy Czarów

Dzień dobry, Baru

aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 10:53   #963
Murszafka
To ja :)

Napisałam całą epopeję z komórki i mi ją wcięło... Potem napisałam ja drugi raz na kompie i jakimś tajemnym skrótem przeszłam do wersji deweoloperskiej przeglądarki i też wszystko padło, no zesz!!!

Ooootóż, po pierwsze, chciałam powiedzieć, że najpiękniejsze jest Womanity i ja!!!
A po drugie, że ta moja szefowa jest bardzo fajna. Serio. Rok temu nam się szefowe zmieniły. Poprzednia tez była fajna, tylko nie miała dla nas czasu. Nie wiedziała, co robimy, wydawało jej się, że mało -tak jej jej szef mówił, to jeszcze więcej na nas brała. W sumie tylko urlopy nam podpisywała, poza tym była project managerem, któremu dopięli zespół ludzi... Nowa szefowa siedzi z nami, wie wszystko, co się u nas dzieje, jest normalna, rzeczowa, czasem są jakieś tarcia, to naturalne, ale wszystko, jak biali ludzie, a nie za włosy i do roboty wlecze Serio fajna babka, więc muuusiała być fajnie namalowana
Za to nad nią (i nad poprzednią), jest szef, którego nie będziemy malować To ten, przez którego zęby straciłam, a który jest dla mnie podejrzanie miły ostatnio.

No i jeszcze się miałam pożalić, że w piątek musiałam uciekać z parapetówy u Szefowej, gdyż noga postanowiła mi eksplodować Zrobiła się równo gruba na całej długości, przestała się stopa mieścić w bucie, no walec taki... I boli do tej pory, choć opuchlizna nieco zlazła... Nie wiem od czego to się stało, najbardziej prawdopodobnym wytłumaczeniem jest to, że mi jad z ozora spłynął w nogi...

No i chciałam się pochwalić jeszcze, że powiedziałam nietopszowi, że no niestety nie może na nas liczyć, jeśli chodzi o kupno aparatu słuchowego. Bo czekała na nas, że musi z nami porozmawiać, poradzić się i co my na to. Powiedziałam więc, że uważam, że zamawianie 2 sztuk, kiedy się jest bez pieniędzy, to niepotrzebne wbijanie się w długi, ze uważam też, że powinna pójść z ofertą, którą ma, jeszcze do innych zakładów, porównać, potargować, bo każda stówa to stówa w garści. No i, że nie musi mieć aparatu najwyższej klasy. Bo po co jej taki, który uśrednia dźwięki?? Uparła się na taki, który "wyciąga", kiedy ktoś szepcze, a przycisza, kiedy ktoś krzyczy. No po co?? przecież normalny, zdrowy słuch tego nie robi, a ona nagle żąda potencjometra w uchu... No i rzuciłam, ale zupełnie na spokojnie, że niestety, jako, że małżon jest chwilowo bezrobotny, aż do czasu podpisania kolejnego kontraktu przez firmę, a to -nie wiadomo, czy nastąpi za miesiąc, czy za pół roku, nie możemy jej pomóc z kupnem aparatu.
A to się okazało, że ma odłozona kasę na pierwszą wpłatę i że tam dają raty 0%. Czyli super. Ale zaczęła narzekać, że to 10 rat max, a jej nie stać na 800 zł miesięcznie... No nas też, dlatego sugerowałam tańszy aparat i jeden, a nie 2...

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 13:19   #964
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Gdzie som wszyscy????

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 13:41   #965
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość

P.S. Justyno, Twoje wrzuty obrazów sprawiły, że na chwilę oderwałam się całkowicie i zapomniałam o tym jak przykre wieści dotarły do mnie tego dnia. Złe wiadomości co prawda nie dotyczą mnie bezpośrednio, ale marna to pociecha, skoro tyczą sie bliskich mi osób.

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
No i jeszcze się miałam pożalić, że w piątek musiałam uciekać z parapetówy u Szefowej, gdyż noga postanowiła mi eksplodować Zrobiła się równo gruba na całej długości, przestała się stopa mieścić w bucie, no walec taki... I boli do tej pory, choć opuchlizna nieco zlazła... Nie wiem od czego to się stało, najbardziej prawdopodobnym wytłumaczeniem jest to, że mi jad z ozora spłynął w nogi...
o rany

Cytat:
No i chciałam się pochwalić jeszcze, że powiedziałam nietopszowi, że no niestety nie może na nas liczyć, jeśli chodzi o kupno aparatu słuchowego. Bo czekała na nas, że musi z nami porozmawiać, poradzić się i co my na to. Powiedziałam więc, że uważam, że zamawianie 2 sztuk, kiedy się jest bez pieniędzy, to niepotrzebne wbijanie się w długi, ze uważam też, że powinna pójść z ofertą, którą ma, jeszcze do innych zakładów, porównać, potargować, bo każda stówa to stówa w garści. No i, że nie musi mieć aparatu najwyższej klasy. Bo po co jej taki, który uśrednia dźwięki?? Uparła się na taki, który "wyciąga", kiedy ktoś szepcze, a przycisza, kiedy ktoś krzyczy. No po co?? przecież normalny, zdrowy słuch tego nie robi, a ona nagle żąda potencjometra w uchu... No i rzuciłam, ale zupełnie na spokojnie, że niestety, jako, że małżon jest chwilowo bezrobotny, aż do czasu podpisania kolejnego kontraktu przez firmę, a to -nie wiadomo, czy nastąpi za miesiąc, czy za pół roku, nie możemy jej pomóc z kupnem aparatu.
A to się okazało, że ma odłozona kasę na pierwszą wpłatę i że tam dają raty 0%. Czyli super. Ale zaczęła narzekać, że to 10 rat max, a jej nie stać na 800 zł miesięcznie... No nas też, dlatego sugerowałam tańszy aparat i jeden, a nie 2...
za asertywność
Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Gdzie som wszyscy????
może się opalają, czy cuś
ja się na siłkę zbieram, nie ma tam klimy więc zapewne się rozpłynę

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 16:20   #966
Parabelka
Panaroja

snad obżarstwa drugi biszkopt się udał , za to krem mi się pierwszy raz w życiu zwarzył ale go uratowałam i jet tort ok krem mi się zwarzył , żeby zwrócić na siebie uwagę , bo sie wzięłam do roboty bez należytego skupienia i szacunku dla kremu i fakt , jak się wzięłam w pełnym skupieniu wszystko poszło jak z płatka
Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
na aspiryne, ketonal ibuprofen na pewno...no a na te co nigdy nie balam to nie wiem...
pyralgine zazywałam ostatnio pewnie nz 20 lat temu, wiec w sumie nie wiem co by teraz było.
bo np ibuprofen zarłam latami i nic mi nie było, az nadszedł pewnien dzien gdy zaczełam po nim ygladac jako ofiara przemocy domowej i zaczełam sie dusic
oj , rzeczywiście kiepsko , to z pyralginą też uważaj

Cytat:

No i chciałam się pochwalić jeszcze, że powiedziałam nietopszowi, że no niestety nie może na nas liczyć, jeśli chodzi o kupno aparatu słuchowego....
1.auuuuć , nie zapalenie żyły ?
2.braaaawooooo

Ju - co ja mam powiedzieć jak Ty i tak wiesz wszystkie genialne a Murszafka powalająca , boska , najcudowniejsza i fogle

koth leży w pudle tekturowym i śpi i tak jęczy i chrapie , że w całym domu go słychać

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 17:59   #967
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez Miciel Pokaż wiadomość
ad. LaurEss - minimalist najmniej kryjąca, najbardziej kryjąca ethereal. Chcesz cuś więcej wiedzieć/próbkie?

ad. serial - "True detective" widziałaś? "Hell on Wheels"? Wikingowie mają trochę "zawartości z przemyśleniami" Polityczny z przemyśleniami to wiadomo, "House of Cards".
1. a Sassy? To jakaś nowość? Wyczytałam, że jest chyba jeszcze mniej kryjący więc mnie interesi podobnie jak Minimalist. A jakiego odcienia używasz i czy może masz porówanie do odcieni i formuł Lumiere?
2. nie widziałam żadnego Obejrzałam właśnie zwiastun TD i mnie najbardziej zaciekawił więc chyba poleci w pierwszej kolejności zamiennie z Six Feet Under, dzięki za typy

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Red, nie jestem pewna, ale chyba mam jakiegoś lauressa, ktorego nie używam i nie będę używała, jasny chyba. Jutro zerknę.
Fajnie,że Organza sluży
Super, zerknij No, Organza mi podeszła więc gdybym kiedyś zamawiała coś od nich to capnę udełko.

Ju, ale cuda karaluch to istny Gregor Samsa. Najbardziej urzekło mnie Womanity - świetliste, psychodeliczne - aż muszę je kiedyś powąchać bo nie znam.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 18:52   #968
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Dobry

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Super, zerknij No, Organza mi podeszła więc gdybym kiedyś zamawiała coś od nich to capnę udełko.
Zerknęlam i nie mam go juz Musialam kogoś obdarować przy okazji robienia porządków albo wywalić....

Ha, a mi nie podpasowała. Znaczy była ok, ale bez szału

Mursz ale postęp jakiś już jest z nietopszem. Mały bo maly ale zawsze Tylko się zastanawiam, po co komu dwa wypasione aparaty. Przeciez teraz juz jakiś ma, to jak bardzo chce, to może na zmianę z tym nowym używac
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 19:43   #969
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
Gdzie som wszyscy????
Niektórzy w pracy

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość
Dziękuję Wam
Spóźnione ale najszczersze życzeniowe buziaki

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Cytat:
Karaluszek, Skarbiątko i szefowa Mursz
Powiem Ci Ju ze Twoje obrazy wymiatają

SzatAnka71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 21:14   #970
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
1. a Sassy? To jakaś nowość? Wyczytałam, że jest chyba jeszcze mniej kryjący więc mnie interesi podobnie jak Minimalist. A jakiego odcienia używasz i czy może masz porówanie do odcieni i formuł Lumiere?
2. nie widziałam żadnego Obejrzałam właśnie zwiastun TD i mnie najbardziej zaciekawił więc chyba poleci w pierwszej kolejności zamiennie z Six Feet Under, dzięki za typy
Sassy to produkt z przejęcia Sassy Minerals, tego nie testowałam. Lumiere też nie sprawdzałam, bo najpierw trafiłam na Meow, Mad i LaurEss i wystarczyły. Mam chyba wszystkie poza Sassy Subtle Golds, Radiant Golds, Gentle Fawns oraz Radiant Yellow Ethereal.
O, jest Lumiere Light Golden, w worze wygląda jak Subtle Gold.
TD uważam osobiście za rzecz wysokiej klasy, nieporównywalną z żadnym innym (sprawdzonym przeze mnie) serialem i z niewieloma filmami.

Z innej beczki: warto obejrzeć Grand Budapest Hotel i Big Bad Wolves.

Edytowane przez Miciel
Czas edycji: 2014-07-06 o 21:18
Miciel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 22:05   #971
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
snad obżarstwa drugi biszkopt się udał , za to krem mi się pierwszy raz w życiu zwarzył ale go uratowałam i jet tort ok krem mi się zwarzył , żeby zwrócić na siebie uwagę , bo sie wzięłam do roboty bez należytego skupienia i szacunku dla kremu i fakt , jak się wzięłam w pełnym skupieniu wszystko poszło jak z płatka

koth leży w pudle tekturowym i śpi i tak jęczy i chrapie , że w całym domu go słychać
ad 1 i za tort
ad 2
Cytat:
TD się rozkręca muszę przyznać, zaraz idę kolejny odcinek oglądać

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2014-07-06, 22:15   #972
Maja102
Zakorzenienie

must see
https://wizaz.pl/Babskie-sprawy/Wyda...osc-jest-slepa
sądząc po opisie, to powinno się robić przymusowe seanse w niektórych domach

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2014-07-06 o 22:18
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 22:38   #973
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Ju - co ja mam powiedzieć jak Ty i tak wiesz wszystkie genialne a Murszafka powalająca , boska , najcudowniejsza i fogle

Cytat:
Ju, ale cuda karaluch to istny Gregor Samsa. Najbardziej urzekło mnie Womanity - świetliste, psychodeliczne - aż muszę je kiedyś powąchać bo nie znam.

Ale nie jest psychodeliczne

Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość
Powiem Ci Ju ze Twoje obrazy wymiatają

zaczynam nowy obraz
a dziś się tylu wspaniałych naoglądałam, że marzę o tym, zeby był niezwykły - aż mi się w głowie kłębi

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 22:40   #974
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
TD uważam osobiście za rzecz wysokiej klasy, nieporównywalną z żadnym innym (sprawdzonym przeze mnie) serialem i z niewieloma filmami.

1. To świetnie się składa, bo to moje ulubione mordy holyłudu, ulubione za talent, nie zawodzą. Jestem po pierwszym odcinku - this is it To lubię. Tego mi było potrza. Szkoda, że z chuopinem niekompatybilni jesteśmy czasowo do wspólnego oglądania To też bardzo w jego guście. Ja jednak na niego nie mogę czekać Nie wytrzymuje nigdy, z żadnym serialem. Bo ja jak siądę to oglądam hurtem po kilka No ale wolę oglądać z kimś.

inną beczkę zanotowałam, zaciekawiło mnie.
Dziś już jednak nie mam sił na nic, wyłączam kompika.
Stary 2014-07-06, 23:17   #975
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Sassy to produkt z przejęcia Sassy Minerals, tego nie testowałam.

O, jest Lumiere Light Golden, w worze wygląda jak Subtle Gold.

1. czyli formuła nie jest ichniejsza i jeśli pasowało mi np. Minimalist to lepiej nie rydzykować wywalenia kasy?
A możesz ocenić różnicę pomiędzy Subtle Honey i Subtle Gold? O ile dobrze patrzę Gentle nie występuje w wersji Gold, szkoda.
2. crap, czyli pewnie Gentle lepiej by mi podeszło.
W sumie Mad też mi się podobały, znasz może te odcienie: http://madminerals.org/category_184/...oundations.htm Fair, Fairy Light i Light Golden? Jak z ich kryciem i wykończeniem?
3. nie omieszkam przekonać się osobiście, już czeka na dysku
4. o Hotelu wspominałaś ale trailer mnie nie zachęcił (komedia?), Wilki do obejrzenia

Stary 2014-07-06, 23:25   #976
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
1. czyli formuła nie jest ichniejsza i jeśli pasowało mi np. Minimalist to lepiej nie rydzykować wywalenia kasy?
A możesz ocenić różnicę pomiędzy Subtle Honey i Subtle Gold? O ile dobrze patrzę Gentle nie występuje w wersji Gold, szkoda.
2. crap, czyli pewnie Gentle lepiej by mi podeszło.
W sumie Mad też mi się podobały, znasz może te odcienie: http://madminerals.org/category_184/...oundations.htm Fair, Fairy Light i Light Golden? Jak z ich kryciem i wykończeniem?
3. nie omieszkam przekonać się osobiście, już czeka na dysku
4. o Hotelu wspominałaś ale trailer mnie nie zachęcił (komedia?), Wilki do obejrzenia
Honey nigdy nie miołem w łapach; z Mad używam light golden i jest pomiędzy subtle gold a radiant yellow, z podtonem bardziej beżowym/ciepłym, a żółcie z LaurEss są zimne; krycie dość mocne, pod ethereal bardziej, wykończenie matowe, wtapia się;
Hotel komedia, ale mię rozśmieszyła, a komedie zazwyczaj tego nie robią (a np. robią rzeczy w stylu Sound of Noise albo Full Metal Village).

Miciel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 08:14   #977
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Macham znad badania glukozy i insuliny z obciążeniem teraz przede mną 2 godziny czekania na kolejne badania krwi

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2014-07-07, 08:18   #978
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Dobry
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 09:51   #979
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Macham znad badania glukozy i insuliny z obciążeniem teraz przede mną 2 godziny czekania na kolejne badania krwi

To ja trzymam , żeby Ci dobrze wyszło, być słodziakiem to wątpliwa przyjemność

A w ogóle dzień dobry Wszystkim
Stary 2014-07-07, 10:53   #980
aileenn
Mother of Cats

Dzień dobry, Baru

Ewuś

Mam watę zamiast mózgu Zbastuj, Matko Naturo! Skręć ogrzewanie...

Stary 2014-07-07, 13:15   #981
neska951
Zakorzenienie

Hej jo !Baru

Trzymajcie dziś kciuki za moją jaskrę
idę znowu do okulisty

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość
Niektórzy w pracy [COLOR="Silver"]
No wiadomo Jak tam Ci idzie?

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Cytat:
To demot dla Was
O kurka mocny

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:

1.sadzanie wcześnie na nocnik ma na celu wg mnie nie tylko unikanie prania , bo did i tak w tych pieluchach na wszelki wypadek chodzi , więc i tak pranie jest tylko mniej , ale również rozwój umiejętności cywilizacyjnych i ułatwianie życia i adaptacji do rzeczywistości . Generalnie uważam że lepiej coś umieć niż nie umieć i lepiej się uczyć wcześniej niż później i to się bardzo sprawdza w wypadku didów , bo są lepiej rozwinięte .
Rodzic też człowiek i kiedyś spać musi
I absolutnie nie pisałam o sadzaniu i czekaniu aż zrobi , bo sadza się wtedy , kiedy widać że coś będzie
2. jeżeli idzie o efekty zdrowotne bezkonkurencyjnie wygrywają zwykłe - dziecko od razu sygnalizuje że trzeba zmienić , więc nie śpi całej nocy w zasiusianym po uszy pampersie , nie ma tylu odparzeń i zakażeń w drogach moczowych też mniej . Wcześniej też udaje się dida wyprowadzić z pieluch w majtki i na nocnik Ponieważ reklamy głoszą że w pampersie zawsze sucho , spora część rodziców zmienia pampers wtedy jak się z niego wylewa bokami dopiero dla oszczędności albo zakłada wieczorem i zmienia dopiero rano kiedy wszystko wypływa , a didowy kuper cały odparzony podobnie jest po mokrych chusteczkach dodoopnych , które ostatnio zastępują wszystkim normalne mycie , a co poniektórzy utalentowani myją dziecku tym również buzię a potem się dziwią że did cały zasyfiały Jest to oczywiście wygoda bo odpadajA kilogramy prania , ale lepsze moim zdaniem byłyby pieluszki jednorazowe takie jak kiedyś , zę nie było tej wszechogarniającej suchości . Teraz did nie kojarzy faktu zrobienia czegokolwiek z żadnym dyskomfortem , co skutecznie opóźnia wyjście z pieluch .
3.Rosumieu - a ja mówię to czego nauczyły mnie lata praktyki i obserwacji
4.aaa , jeżeli idzie o pyralginę to faktoza - w większości krajów europejskich jest w ogóle wycofiona z użycia ze względu na toksyczność wobec szpiku , a u nas nie wolno podawać dzieciom z tego powodu , Z tegoż samego powodu lata temu wycofano piramidon , który był skuteczny jak cholera , ale i toksyczny .
e ogólnie zgadzamy się ze sobą barierą jest słowo pisane. No i cieszę się że można podyskutować w kulturalny sposób Chyba |Rachela tak napisała

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:
Współczuję.

Kilka pytań:
- gdybyście szły na domówkę w takich okolicznościach przyrody jak dzisiaj (upał) i planowały mieć gołe nogi to: a) hasałybyście u kogoś całkiem boso b) zostały w sandałach? Goopie pytanie, c'nie
- czy któraś używa LaurEssów? Zastanawiam się nad różnicami poszczególnych formuł bo już ich nie pamiętam a któraś była na mnie równie fajna jak Lumiere Luminesse.
- polecicie jakieś ryjące beret seriale? Właśnie skończyłam oglądać Breaking Bed, zakończenie mnie sponiewierało i szukam czegoś równie dołująco-"realistycznego". Może Dexter, Fargo? Planuję też obejrzeć Wikingów ale to raczej nie będzie ten klimat.
1 Nie widzę nic złego w gołych stopach o ile nie są śmierdzące ...
No i jak dziewczyny pisały zależy jakie towarzystwo... I jaki charakter ma impreza
2 nie używałam na razie zaznajamiam się z tym z kolorówki ...Moja negatywna recenzja do tej pory nie pojawiła się...
3 Ja lubię Californikejszyn a teraz oglądam Hanibala tyle że rozkręca się przy 3-4 odcinku.Teraz jestem przy 2 giej serii no i rozkręcił się na maksa

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
Napisałam całą epopeję z komórki i mi ją wcięło... Potem napisałam ja drugi raz na kompie i jakimś tajemnym skrótem przeszłam do wersji deweoloperskiej przeglądarki i też wszystko padło, no zesz!!!

Ooootóż, po pierwsze, chciałam powiedzieć, że najpiękniejsze jest Womanity i ja!!!
A po drugie, że ta moja szefowa jest bardzo fajna. Serio. Rok temu nam się szefowe zmieniły. Poprzednia tez była fajna, tylko nie miała dla nas czasu. Nie wiedziała, co robimy, wydawało jej się, że mało -tak jej jej szef mówił, to jeszcze więcej na nas brała. W sumie tylko urlopy nam podpisywała, poza tym była project managerem, któremu dopięli zespół ludzi... Nowa szefowa siedzi z nami, wie wszystko, co się u nas dzieje, jest normalna, rzeczowa, czasem są jakieś tarcia, to naturalne, ale wszystko, jak biali ludzie, a nie za włosy i do roboty wlecze Serio fajna babka, więc muuusiała być fajnie namalowana
Za to nad nią (i nad poprzednią), jest szef, którego nie będziemy malować To ten, przez którego zęby straciłam, a który jest dla mnie podejrzanie miły ostatnio.

1 No bo Twoja jest najpiękniejsza Konik morski przypomina mi ilustracje z rosyjskich bajek.
2 Rozmowa nietopeszem przednia moja nietopeszyca martwi się o moją sukienkę na wesele heheheheheheheh
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 13:18   #982
kamena
ʞɐɯǝuɐ

znad Rejczelowej klątwy - nie chciała mi dzis lecieć krew nigdy tak nie miałam, i jeszcze prawie słabo mi się zrobiło, chyba mnie podmienili

niewiem czy nadrobię od zeszłego tygodnia... ale sie postaram
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 13:23   #983
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość
znad Rejczelowej klątwy - nie chciała mi dzis lecieć krew nigdy tak nie miałam, i jeszcze prawie słabo mi się zrobiło, chyba mnie podmienili
Zrobiło Ci się słabo bo Ci w tej żyle gmerali ...
Stary 2014-07-07, 13:35   #984
Polly_
grozi wypollizowaniem

znad duchoty i eksperymentalnej zupy
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 13:48   #985
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Współczuwam, nienawidzę badań

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
Mam watę zamiast mózgu Zbastuj, Matko Naturo! Skręć ogrzewanie...
Ja teeeeeż Pono do środy only tym razem
ale wieczory u na miło chłodne - nei wiem o co cho, nawet się kataru nabawiłam od siedzenia na tarasie

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
Trzymajcie dziś kciuki za moją jaskrę
idę znowu do okulisty

Ja lubię Californikejszyn a teraz oglądam Hanibala tyle że rozkręca się przy 3-4 odcinku.Teraz jestem przy 2 giej serii no i rozkręcił się na maksa

Rozmowa nietopeszem przednia moja nietopeszyca martwi się o moją sukienkę na wesele heheheheheheheh
1. Ja za nią nie trzymam mimo wszystko, no ale wiem o co cho, chyba lepsza pewna diagnoza niż przeoczenie ?

2. Totalnie "mój styl" humoru W kategorii profanacji mój debeściak. Ale końcowe serie już były słabsze. Już jakby zmęczenie materiału? No i California Styl wnętrz, domy, architektura, ubrania

Hannibal - nie wytrzymałam początków, serio miałkość sprawiła że sobie odpuściłam. Poza tym mnie jednak bebechy nie kręco. No ale nie wiem, nie wiem, kusisz. Przez tyle cienizn przebrnełam, że może zarzucę w późniejszym czasie.

3. huehuehhue Wybrałaś imo kolor mówiący wszystko.

Cytat:
Czasem tak jest, upał, niedotlenienie, słabe nawodnienie i krew słabiej leci. Moja (w sumie to lekarki ) rada - piję szklanicę wody z rana, lub nocą. Z rana podskakuję robię pajacyki, szybkomarsze, wymachy, podskoki, taniec whatever, byleby pompować, dotleniać krew. Głęboko oddycham, dostaję zadyszki i krew aż siknęłą Niemniej, nie każdej "pobieraczce" Te nędzne parodie pielęgniar w mojej przychodni nie potrafią tego uczynić tak czy owak, chyba przebijają żyły ? Ale taka młoda z laba w innym miasteczku, i prywatna w domu daje radę z pieśnią na ustach. I obie twierdzą że mam spoko żyły i widać trafiam na partaczki.

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2014-07-07 o 13:52
Stary 2014-07-07, 14:17   #986
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Współczuwam, nienawidzę badań

Ja teeeeeż Pono do środy only tym razem
ale wieczory u na miło chłodne - nei wiem o co cho, nawet się kataru nabawiłam od siedzenia na tarasie

1. Ja za nią nie trzymam mimo wszystko, no ale wiem o co cho, chyba lepsza pewna diagnoza niż przeoczenie ?

2. Totalnie "mój styl" humoru W kategorii profanacji mój debeściak. Ale końcowe serie już były słabsze. Już jakby zmęczenie materiału? No i California Styl wnętrz, domy, architektura, ubrania

Hannibal - nie wytrzymałam początków, serio miałkość sprawiła że sobie odpuściłam. Poza tym mnie jednak bebechy nie kręco. No ale nie wiem, nie wiem, kusisz. Przez tyle cienizn przebrnełam, że może zarzucę w późniejszym czasie.

3. huehuehhue Wybrałaś imo kolor mówiący wszystko.

Czasem tak jest, upał, niedotlenienie, słabe nawodnienie i krew słabiej leci. Moja (w sumie to lekarki ) rada - piję szklanicę wody z rana, lub nocą. Z rana podskakuję robię pajacyki, szybkomarsze, wymachy, podskoki, taniec whatever, byleby pompować, dotleniać krew. Głęboko oddycham, dostaję zadyszki i krew aż siknęłą Niemniej, nie każdej "pobieraczce" Te nędzne parodie pielęgniar w mojej przychodni nie potrafią tego uczynić tak czy owak, chyba przebijają żyły ? Ale taka młoda z laba w innym miasteczku, i prywatna w domu daje radę z pieśnią na ustach. I obie twierdzą że mam spoko żyły i widać trafiam na partaczki.
Pogoda mnie też dobija masakrycznie jest
1 No właśnie lepiej wcześniej, mam tym razem karteczkę do rejestracji żeby kartę mi wydali, teraz tylko muszę przebrnąć przez pacjentów

2 A legendarne madafaka wymawiane falsetem weszło do palety naszych wulgaryzmów...

3 No nic nie poradzę że nie lubię zakupów już trochę się poddałam ,byłam zdecydowana na jakąkolwiek tylko żebym dobrze wyglądała...
No i traf chciał że trafiła się w wymyślonym kolorze.... hehehehehe
Stary 2014-07-07, 15:09   #987
kamena
ʞɐɯǝuɐ

nadrobiłam

Spoo, wszystkiego najlepszego

i współczuję ułamanych zębów na miśku i zupie

Cytat:
Przerażasz mnie: pozytywne myślenie, badania, zdrowa żywność...
oj tam oj tam, nie badam się dla przyjemności, pozytywne myslenie miałam w sobie zawsze tylko teraz bardziej praktykuję, a co do żarcia to mam fazę ostatnio na smażone ziemniaki z jajem sadzonym i batoniki owsiane firmy ania lepiej?

Cytat:
no widzisz , tak myślałam , że zemdlejesz jak to przeczytasz nienawidzę szarości miejskiej , jest ochydna pod każdym względem fuble wyjątek czynię dla architektury przedwojennej którą ta willa reprezentuje więc ją wytrzymam ze względu na walor historyczny i zabytkowy aczkolwiek otynkowałabym ją na nowo odkąd pamiętam pożądam koloru , szarego betonu organicznie nie trawię
pogrubione

ja też kolor lubię ale z umiarem i ze smakiem, nie chodzi mi żeby była tylko i wyłącznie betonowa szarość.... zdrowie psychiczne chyba by wszystkim siadło... ale już szarość w połączeniu z zielenią (trawa, drzewa, krzaki)

Cytat:
tak, najwyraźniej mamy zupełnie odmienne doświadczenia;
wymieniłam to, co na własnym, "emeryckim" głównie osiedlu zauważam z rzeczy irytujących i co przeczy stereotypowi "spokojnej, emeryckiej okolicy"
wiesz, ja nawet nie sądziłam że istnieje jakiś "stereotyp" - o "emeryckim" osiedlu wspomniałam opierając się na tym co zaobserwowałam na tych osiedlach co znam i na tym co wydało mi się oczywiste...

Cytat:
Ja ostatnio nadrabiam w necie Top Gear, dosyć mam dołów
ja z tych samych powodów obejrzałam IT Crowd a teraz na tapecie Red Dwarf

Cytat:
to bardzo wzne pytanie, ja mam zawsze dylemat w lecie i dlatego zawsze jak do kogos ide to zakladam takie sexy skarpecioszki typu kabaretki, nie wypbrazam sobie latac z goła stopą...a po godzinie imprezy pewnie swiecic czarnymi stopami ,

2 wersja to wzielabym sandały na przebranie-zeby mi nikt nie zazucił zem burak i komus brudze..choc to akurat jest w dobrym tonie nie sciagac obuwia...ale w Polsce ten zwyczaj wyjatkowo sie nie przyjął

kapciami sie nigdy nie poczęstuję choćby mnie mordowali
też nie zakładam gościowych kapci, blee
a zdejmowanie obuwia jest dla mnie naturalne, w sensie po przyjściu do domu też przecież zdejmuję i zakładam coś wygodnego
podejrzewam, że chodzi o dobranie obuwia do kreacji, ale na takich imprezach w domu/mieszkaniu to chyba co innego...?
no i dla mnie liczy się wygoda a boso nie lubię chodzić więc jak do kogoś idę latem w sandałkach to mam ze sobą skarpeteczki-stopki albo baletki, baletki zresztą mam też zimą u znajomych bez dywanów żeby mi nie było zimno w stopy od paneli

Cytat:
hotel poleciła mi koleżanka z pracy, byłam, i jakiś taki o niczym ten film ładnie zrobiony, to trzeba przyznać, ale po za tym dla mnie niezapamiętywalny

Cytat:
Zrobiło Ci się słabo bo Ci w tej żyle gmerali ...
zrobiło mi się prawie słabo ale fakt, chyba przez to gmeranie, aż mnie zaczęło porządnie boleć

Cytat:
może rzeczywiście od gorąca choć dotleniona byłam bo przez weekend odbyłam dwa dłuuugie spacery (w upale ) i nawodniona raczej też... i żyły mam dobre i na wierzchu... może coś mi się tej jednej żyle zrobiło przez te ostatnie 4 miesiące wkłuć oby nie, wolę żeby to był gorszy dzień
i to prawda że nie każdy tak samo się wkłuwa, jak dla mnie najpiękniej robiły to panie pielęgniarki szpitalne
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 15:17   #988
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

też nie zakładam gościowych kapci, blee
a zdejmowanie obuwia jest dla mnie naturalne, w sensie po przyjściu do domu też przecież zdejmuję i zakładam coś wygodnego
podejrzewam, że chodzi o dobranie obuwia do kreacji, ale na takich imprezach w domu/mieszkaniu to chyba co innego...?
no i dla mnie liczy się wygoda a boso nie lubię chodzić więc jak do kogoś idę latem w sandałkach to mam ze sobą skarpeteczki-stopki albo baletki, baletki zresztą mam też zimą u znajomych bez dywanów żeby mi nie było zimno w stopy od paneli

ja tez sciagam jak ide niezobowiazująca i zostaje w skarpetkach ,
ale w lecie np ja wolalabym aby mi goscie nie zostawiali mokrych sladów na panelach po wyjeciu gołych stóp z trampków

a co do reszty do mnie autentycznie wcurwia jak na domowych sylwestrach lub kolacjach wigilijnych laski są wystrojone w wieczorowe/eleganckie ciuchy i maja do nich goscinne rózowe futrzane paputy , ja mam zawsze jeszcze ten problem ze zwykle na elegancko noszeobcasy i spodnie typu bootcut ktore mam wtedy do ziemi..jak sciagne obcasy to spodnie sie snuja za mna wycierajac podłoge
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 15:34   #989
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Nie widzę nic złego w gołych stopach o ile nie są śmierdzące ...
No i jak dziewczyny pisały zależy jakie towarzystwo... I jaki charakter ma impreza
Stanęło na sandałach na obcasie, natomiast reszta towarzystwa różnie: obcasy, balerinki, boso. Chyba nikt na nikogo dziwnie nie patrzył

Cytat:
Ja lubię Californikejszyn a teraz oglądam Hanibala tyle że rozkręca się przy 3-4 odcinku.Teraz jestem przy 2 giej serii no i rozkręcił się na maksa
Cytat:
Totalnie "mój styl" humoru W kategorii profanacji mój debeściak. Ale końcowe serie już były słabsze. Już jakby zmęczenie materiału? No i California Styl wnętrz, domy, architektura, ubrania
Californication jest obyczajowe? To raczej nie zdzierżę... Wczoraj próbowałam Six Feet Under, obejrzałam dwa odcinki i nie dało rady dalej. Znaczy teksty fajne ale ta obyczajowość i problemy bohaterów mnie odrzuciły. A mógłby ktoś zaspojlerować zakończenie? Bo wyczytałam, że takie rzucające o glebę, trudno się po nim pozbierać i zmienia sposób patrzenia na świat (eee...). Wracając do meritum, najwyraźniej najlepiej wchodzą mi seriale fantasy lub jakieś co więcej "brutalne".

Mić, dzięki za opis, w takim razie skuszę się na LaurEssy jak już wykończę zapasy, Mad mogą być zbyt widoczne na mojej paszczy

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Cytat:
ja tez sciagam jak ide niezobowiazująca i zostaje w skarpetkach ,
ale w lecie np ja wolalabym aby mi goscie nie zostawiali mokrych sladów na panelach po wyjeciu gołych stóp z trampków
Tia...
Jeśli jest naprawdę gorąco to zakładam jakąś spódnicę do kolan i nie widzą mi się do tego nawet minimalistyczne skarpetki, jak chłodniej to rajstopy i luz.
Inna sprawa, że nie lubię domówek bo próbuję wyglądać jakoś sensownie (nie mówię, że elegancko) i jest to utrudnione bez wydłużających i wyszczuplających nogi obcasów.

Stary 2014-07-07, 15:35   #990
aileenn
Mother of Cats

Czytam sobie do obiadu:
Lajfstajlowy słownik lajfstajlu część I i część II

Edytowane przez aileenn
Czas edycji: 2014-07-07 o 15:40
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości