Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28 - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-06, 15:24   #4261
Glodomorek
Zakorzenienie

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
proszę, oświećcie mnie, mam na karteczce do spowiedzi napisane, że pierwsza spowiedź " zaraz po dniu na zapowiedzi " czyli że już mam iść ? planowałam na pierwszą iść tydzień przed ślubem
A po 5 dniach pójdziesz drugi raz? To się mija z celem. Idź w tym tygodniu.
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 15:38   #4262
asiulek8
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

Cytat:
powiedz mi prosze co ksiądz czyta na zapowiedziach ? Imona i nazwiska, adres zamieszkania, coś jeszcze? bo dzis leciały moje pierwsze ale nie byłam bo mi nie kazali na nie isć i mnie ciekawi co ksiadz tam mówi nigdy nie chodzę na sume wiec praktycznie zapowiedzi nie słyszyę.

proszę, oświećcie mnie, mam na karteczce do spowiedzi napisane, że pierwsza spowiedź " zaraz po dniu na zapowiedzi " czyli że już mam iść ? planowałam na pierwszą iść tydzień przed ślubem
U mnie czyta imiona i nazwiska, adres zamieszkania bez numeru domu i z jakiej parafii.

A na pierwszą spowiedź planujemy iść miesiąc przed ślubem. To będzie jakieś 2 tygodnie po zapowiedziach.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 15:56   #4263
cude
Zadomowienie

czekooczekolada, u nas pierwsza była ok. 2-3 miesiące przed ślubem, druga 3 dni

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Zastanawiam się nad dekoracja auta, mam dwa typy:
1.http://allegro.pl/dekoracja-samochod...364794709.html
2. http://allegro.pl/dekoracja-motylki-...313822821.html oraz
http://allegro.pl/kokardy-dekoracyjn...371453354.html

Obie są fajne
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 16:07   #4264
gosia5553
Przyczajenie

Witam . Proszę o pomoc :
Czym podziękować rodzicom ???
Co gra organista "na wejście" i jaka stawka obowiązuje
Jak podziękować świadkom ???
Czy można puszczać lampiony ??? (wiem że kicz ale tak chciała bym LAMPIONY)
Potrzebuje makijażystkę z okolic Brzeska . Może ktoś poleci.
Wiem że dużo tego ale błagam ślub 09.08.2014 wszystko załatwiamy online mieszkamy w Norwegii a ślub w PL. Będziemy dopiero 25. 07. w kraju i nawet nie podejrzewałam ,że tyle problemów po drodze wyskoczy. (sukienkę zatrzymali celnicy, w kościele jest jakaś uroczystość i ślub - owszem ale o 17:30 , Norweski kościół na Norweskich zasadach, garnitur ze skazą na spodniach - ech i tak bez końca ) boje się że o czymś zapomniałam.
gosia5553 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 16:07   #4265
velika
Winter is coming

Cytat:

Ja byłam pierwszej tydzień przed, a na drugiej w piątek przed ślubem Idź jak ci wygodnie!
Magdalenka, a ja nie zazdroszczę, ilość wolnego czasu jaką teraz mam jest cudowna

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 17:16   #4266
misia880
Zakorzenienie

moje bolerko 350 zl kosztowalo

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 18:50   #4267
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24

Gratulacje dla kolejnych PM-ek

Ja jestem wściekła po wczorajszym spotkaniu z teściami
Wyobraźcie sobie 3 m-ce przed ślubem o oni zaczynaja nam sie wcinac we WSZYSTKO! Wszystko komentuja i wysmiewaja brak słów normalnie...wczoraj doczepili sie do podziekowan dla gosci (ze co to za nowa tradycja, igdy tego nie bylo, wymyslamy i takie tam...), do tego, że bedzie dwoch facetów świadków (brat tż i mój brat- dodam, ze w obu przypadkach to nasze jedyne rodzeństwo) ale najlepsi byli z tym, że koperty maja nam goscie dawac na oczepinach i KONIEC! ja chcialam zaraz po przyjezdzie na sale, żeby goscie skladali zyczenia i ew. prezenty ale jak stwierdzil niedoszły teść- "zrobimy z wesela cyrk i ludzie pouciekaja":mur :
Poużalałam się ale naprawde mnie to ruszyło...zwlaszcza, że za połowę wesela płaci TŻ sam, za drugą połowę moi rodzice
Ja kupuję suknię i robie się na bóstwo ze swojego budżetu studentki ONI nie dokładają grosza

Wymieniam się

Bloguje

Edytowane przez mmona24
Czas edycji: 2014-07-06 o 18:52
mmona24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 19:24   #4268
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Mmona, co za ludzie nie daj się tymbardziej, ze oni sie nic nie dokładają. Moi tez sie nie dokładają, wiec gadac sobie mogą teśc zlewa, ale Tesciowa lubi se pogadać jesli chodzi o kwestie wesela i jej zdanie to mi jednym uchym wlatuje, a drugim wylatuje

Pierwszy raz słysze, zeby koperty dawac na oczepinach

Pisałam Wam ostatnio, ze rzucilam hormony i juz zaczynam załować leci ze mnie jak z kranu, umieram z bólu i w ogole często mnie leb boli, brzuch jak balon, cycki bolą

będę mamą

kierowca od 7.02.2012

Edytowane przez pysia1987
Czas edycji: 2014-07-06 o 19:27
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 19:36   #4269
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24

I jeszcze na domiar złego cały czas się z tz klocimy gorączka przedślubna czy co?;(

Wymieniam się

Bloguje
mmona24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 19:40   #4270
velika
Winter is coming

A goście niby co z tymi kopertami zrobią do oczepin? Będą leżeć na stole? nie przejmuj się tym gadaniem, to wasze wesele i róbcie jak uważacie
uu pysia współczuję. Ja odstawiam za 2,5 miesiąca Biorę już tak długo, że czas najwyższy, ale gdyby tabsy nie miały żadnych skutków ubocznych, to bym pewnie nigdy nie odstawiła

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 19:53   #4271
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
A goście niby co z tymi kopertami zrobią do oczepin? Będą leżeć na stole? nie przejmuj się tym gadaniem, to wasze wesele i róbcie jak uważacie
uu pysia współczuję. Ja odstawiam za 2,5 miesiąca Biorę już tak długo, że czas najwyższy, ale gdyby tabsy nie miały żadnych skutków ubocznych, to bym pewnie nigdy nie odstawiła
No ja hormony biore od 10lat z przerwami, a od 5bez przerwy
Więc tez troche juz czasu... Ale serio, mój organizm chyba srednio to znosi mam nadzieje, ze mi sie unormuje w kilka miesiecy...wiec jeszcze poczekam troche
Na dodatek dzis leżalam cale 40min na sloncu i sie zjarałam jak bym z 4h leżala co za dupiata skora jakaś
W ogole mam humor do dupy jakis, choc to pewnie przez @

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 20:14   #4272
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
i taki ksiądz udowadnia, że wrzucanie wszystkich księży do jednego worka jest głupstwem.
tylko szkoda że takich księży jest baaaardzo mało

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Oto moje butki :-D
Bardzo ładne

Cytat:
Napisane przez monidot Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiedzcie mi ile płaciłyście za poradnię rodzinną?
U nas niby jest opłata 30zł, ale kobieta nie chciała
Moim zdaniem za duzo daliscie

Któras pytała o protokół, my spisywaliśmy 9.06 czyli 10dni mniej niż 3 mce I tez musimy miec swiadectwo z religi z podst i gimnazjum i szkoly sredniej
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 20:24   #4273
misia880
Zakorzenienie

my protokol juz spisalismy. ponad 3 miesiace przed weselem bo tak ksiadz chcial.
z tych spraw urzedowo-koscielnych to tylko spowiedz nam zostala. w tym tyg pojdziemy-chyba w piatek.
w tym tyg zamowimy tez torta
jutro biore pozegnalne ciasto do pracy z tej cukierni to sprawdze przy okazji ;p choc wiem ze jest super bo kazdy ja poleca

kliknelam tez kolczyki

wczoraj kupilismy rzeczy do koszy prezentowych dla rodzicow.
kawe davidoff, miod pitny, wino do skrzynki z personalizacja, bombonierki z mieszka i jakies trufle itp

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 20:36   #4274
201803090921
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
U nas niby jest opłata 30zł, ale kobieta nie chciała
Moim zdaniem za duzo daliscie
U nas było po 20 zeta od łebka (bo z innych parafii) + 8 zeta za książeczkę.
Też myślę, że stówa to wyżyny hojności

U mnie lepsze kwiatki - pomysłodawczyni wraz z kwiaciarką wydumały, że dekoracje w kościele mają kosztować 350 zł od pary (a pary są trzy).... Nie mam zamiaru tyle dać, jak chcą to niech zwijają manele przed naszym ślubem 9do kwiatków się dorzucimy, ale atłasu na podłodze posypanego płatkami róż to jednak nie chcemy).
201803090921 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 21:22   #4275
cude
Zadomowienie

Czy któraś kupowała u tego sprzedawcy?
http://allegro.pl/welon-mgielka-80-6...399765847.html
Stary 2014-07-06, 21:33   #4276
Kwaśna truskawka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Mmona, co za ludzie nie daj się tymbardziej, ze oni sie nic nie dokładają. Moi tez sie nie dokładają, wiec gadac sobie mogą teśc zlewa, ale Tesciowa lubi se pogadać jesli chodzi o kwestie wesela i jej zdanie to mi jednym uchym wlatuje, a drugim wylatuje

Pierwszy raz słysze, zeby koperty dawac na oczepinach

Pisałam Wam ostatnio, ze rzucilam hormony i juz zaczynam załować leci ze mnie jak z kranu, umieram z bólu i w ogole często mnie leb boli, brzuch jak balon, cycki bolą
Ja też nigdy nie spotkałam się z tym, żeby dawać na oczepinach. U mnie goście składają życzenia i wręczają koperty od razu pod kościołem lub na sali. Nie rozumiem idei czekania z tym do oczepin.

Pysia, nie strasz... ja właśnie po roku odstawiam w tym tygodniu tabletki i naiwnie wierzę w to, że pójdzie gładko i przyjemnie i okresy od razu będe miała w miarę reguralne

U mnie powoli coś się ruszyło w kwestii stroju Tż. W końcu wie czego chce- czarny garnitur, biała koszula, czarny krawat ew. czarny garnitur i koszula i biały krawat. Na zakupy wybieramy się na koniec sierpnia bo Tż ma spore wahania wagi w ostatnich miesiącach.

Pomimo, że ciagle nie mam dekoratorki i kwiaciarnii nie poprzestaję w poszukiwaniu inspiracji Oto moje ostatnie zdobycze- cudowne bukiety, takie własnie chcę.
Stary 2014-07-06, 23:06   #4277
cornflower_girl
Zakorzenienie

justyna.kociaczek Ale cudne szpilki

oluska227887 My tak zapraszaliśmy teściową siostry (ta pani, co 3 razy nam odmówiła), więc rozumiem... Gratuluję przymiarki, zakupów i pięknego prezentu dla świadkowej
marlenqa22 Spokojnie, daj kuzynce jeszcze czas. Znam ludzi, którzy spontanicznie planują urlopy, a przy Waszej dacie ślubu potwierdzenie do 10 lipca to naprawdę nie problem.

cude Ten drugi welon jest świetny, też mogłabyś nim przykryć twarz Z dekoracji auta - motylki lub kokardki.

moskit Witaj Macie długi staż, a tym bardziej pięknie, że Wasza córka będzie mogła uczestniczyć w Waszym weselu i mieć cudowne wspomnienia

missmalezji Gratuluję

monidot Cudna sukienka Masz do niej świetną figurę. Wersja z koronką na dole skradła moje serce - idealnie dopełnia całość.

anka Witaj Mężatko Co w takim razie byś zmieniła w organizacji wesela?

An Gratuluję tego pierwszego potwierdzenia Serce rośnie przy takich entuzjastycznych potwierdzeniach

bardorja Bardzo dobre rozwiązanie

jumapili Wow, świetna ta bachata. Swoją drogą szkoda, że mało par decyduje się na taki pierwszy taniec.

Cytat:
Napisane przez zakrecona_kropka Pokaż wiadomość
Co do ostatniego tematu z filmami zobaczcie jakie zdjęcia są w modzie :P

Gdyby ktoś nie miał konta jedno ze zdjęć
Ło masakra

Elrosa Przepięknie wyglądałąś Spóźnione, ale szczere gratulacje dla Was. Niech nie zabraknie Wam miłości i szczęścia

zły jeż Całkiem sporo ogarnęliście, zwłaszcza z zaproszeniami Jak poszukiwania makijażystki?

misia Gratuluję Trzymma kciuki, żebyś szybko odnalazła się w nowej pracy

mimi Całe szczęście, że TŻ wyszedł z tego cało... Miał naprawdę duże szczęście

glodomorek Witaj Wybraliście piękną datę, tym bardziej trzymam kciuki, żebvy dopisała Wam zimowa pogoda Sukienka wg mnie idealna na zimowy ślub, biżuteria może być nie od kompletu (ale z jakimś spójnym el;ementów). Moja koleżanka brała ślub jednostronny, jest tak jak piszesz. No i jej niewierzący mąż nie musiał chodzić na nauki przedmałż i do poradni.

Sziket Jasne, że przyjmujemy Pomysł na panieńsko-kawalerskie combo bardzo mi się podoba - u nas będzie mało ekstremalnie (siniaki nie zejdą do wesela), najpierw bifor domowy, a potem after w klubie w mieszanym towarzystwie. Kiecka obłędna, te plecy mnie urzekły.

Co do dekoracji kościoła - u mnie temat na czasie... U nas by wystarczyły ładne pokrowce na krzesła i byłabym szczęśliwa (a nasze pary chcą dywany, organzy, łuki z kokardami w kosciele). W moich okolicach taka tania cena to 400-600 zł za całość; widziałam i takie za kilka tysięcy. Dużo zależy od samego wnętrza kościoła - jak pokażesz zdjęcia, mogę coś więcej napisać.

Dobry wybór z obrączkami

activelifestyle O, co zmienili na Waszej sali? Jestem bardzo ciekawa

monikadd Udanego miesiąca miodowego

mojakaren Przykro mi pisać, ale trafiłaś na nawiedzonego księdza. Byliśmy mniej więcej w tym samym czasie spisywać protokoł i wcale nie było za późno (spisywanie na 3miesiące przed nie ma sensu, bo dokumenty z usc będą nieważne). Nie trzeba było też zaświadczeń od komunii, a tym bardziej ukończenia podst i gimnazjum.

pysia Trzymam kciuki za pracę, jak z kotełkiem jest dobrze, to z pracą też się ułoży

Dotka Wg mnie fuksjowe paznokcie będą bardzo fajnie wyglądać

czekoooczekolada Lepiej idź teraz, ja też poszłam bardzo późno do pierwszej spowiedzi (w zeszłym tygodniu ).

mmona24 Nie przejmuj się teściami, mają dość oryginalne pomysły.

Kwaśna truskawka Piękne isnpiracje

A u nas nie za dobre wieści. Dziadek TŻ-ta trafił do szpitala (problemy z niewydolnością oddechową). Nie jestem lekarzem, ale wydaje się, że kwestia zmiany leków, lepszego dobrania antybiotyków i diagnostyki. No ale też jest dość schorowany z racji sędziwego wieku i ciężko ocenić jego stan zdrowia. Mam nadzieję, że trafi na kompetentnych lekarzy... Szkoda mi go, bardzo ciepły człowiek. Chcemy wierzyć, że będzie dobrze...

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 06:58   #4278
Glodomorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
glodomorek Witaj Wybraliście piękną datę, tym bardziej trzymam kciuki, żebvy dopisała Wam zimowa pogoda Sukienka wg mnie idealna na zimowy ślub, biżuteria może być nie od kompletu (ale z jakimś spójnym el;ementów). Moja koleżanka brała ślub jednostronny, jest tak jak piszesz. No i jej niewierzący mąż nie musiał chodzić na nauki przedmałż i do poradni.
Dzięki. A jak reagowali goście? Byli uprzedzeni? W tym tygodniu chcę z księdzem pogadać nt terminu ślubu i już konkretnie ustalić dzień i godzinę. To będę mogła na spokojnie szukać sali.

Trzymam kciuki za dziadka
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 07:12   #4279
ane3kaa
Zakorzenienie

40 DDŚ !!!!
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 07:21   #4280
asiulek8
Wtajemniczenie

Protokół spisaliśmy 20 czerwca, czyli dwa miesiące przed ślubem. Ale my jesteśmy mało czasowi, więc możemy sprawy z księdzem załatwiać tylko w soboy. Tym sposobem wszystko nam się wydłuża bo jest jeszcze do tego jeżdżenie między trzema parafiami oddalonymi od siebie o ponad 100 km.

Wczoraj dostałam dwa telefony, niestety z odmowami. Ale akurat tu byłam pewna, że ciocia z wujkiem nie przyjdą. Dwa miesiące temu pochowali 29cio letniego syna po ciężkiej chorobie. Nie mam też co liczyć na jedną moją babcię i chrzestną, ze względów zdrowornych. No i znajomy napisał do TŻ sms'a - sorry ale mnie nie będzie. Nie wiem po co się zarzekają ludzie, że mur beton będą i że nawet nie będą dzwonić potwierdzać bo to pewne.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 08:28   #4281
madziara889
Zakorzenienie

Witam nowe PMki

Sobotnim PMką życzę wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia, dużo szczęścia i miłości

Cytat:
Nam ksiądz powiedział, że on nie uznaje jeżeli obie spowiedzi są w krótkim czasie, ma być różnica około 2 m-cy.

W ten weekend zaszaleliśmy z rozdawaniem zaproszeń
Na chwilę obecną rozdanych 31, wysłanych 9, pozostało doi rozdania 12 (do odwiedzenia 8 miejsc)
Reakcje różne- jedna ciotka Tż stwierdziła, że ona nie wie, po co w ogóle dajemy im zaproszenie, druga z łaską przyjęła, trzecia (brat mamy Tż, dostali zaproszenia u babci, bo ciężko ich zastać w domu) stwierdzili, że "oni nie chcą tutaj dostać zaproszenia, oni chcą w domu" mimo wszystko przyjęli ale żeby za miło nie było to ciocia stwierdziła, żebym ciasta nie tykała, bo się w suknię nie zmieszczę
Dwie pary nie wiadomo czy przyjdą ze względu na żałobę, jedna babcia Tż już powiedziała, że jej na pewno nie będzie nawet na ślubie

Edytowane przez madziara889
Czas edycji: 2014-07-07 o 08:31
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 08:47   #4282
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość

Nam ksiądz powiedział, że on nie uznaje jeżeli obie spowiedzi są w krótkim czasie, ma być różnica około 2 m-cy.
u nas taka roznica nie moze byc , bo podczas spisywania protokolu do slubu bylo miesiac i pare dni

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-07-07, 08:55   #4283
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

cześć kochane nadrobiłam po łebkach w sobotę wybawiłam się niemożliwie (okrągłe urodziny siostry TŻ)

jutro chcemy jechać do hurtowni po figurkę na tort tuby strzelające itp. oraz pooglądać dla mnie biżu na wykupiny
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 08:57   #4284
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
A z ciekawości zapytam
Co Ksiądz zrobi jeśli będzie miesiąc odstępu? Nie da Wam ślubu?

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

kwiatuszek10031989
Elrosa
Lg_ago

Najlepszego na Nowej Drodze Życia
Sunrise28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 09:02   #4285
Robusta
Wtajemniczenie

Już to widzę, że nie da ślubu

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 09:06   #4286
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
u nas taka roznica nie moze byc , bo podczas spisywania protokolu do slubu bylo miesiac i pare dni
W takim razie ja bym poszła jak najszybciej, zeby była jak najdłuższa przerwa

Cytat:
Napisane przez Sunrise28 Pokaż wiadomość
A z ciekawości zapytam
Co Ksiądz zrobi jeśli będzie miesiąc odstępu? Nie da Wam ślubu?
Jemu chodziło o to, że skoro protokół jest spisywany prawie 3 m-ce na przód to nie powinno być problemu, żeby do pierwszej spowiedzi iść 2 m-ce przed ślubem. Nie zdradził, co zrobi w przypadku małej odległości od spowiedzi, powiedział tylko, że dla niego nie ma sensu spowiadać się tydzień po tygodniu (i ja to jak najbardziej rozumiem, bo dla mnie to też nie ma sensu)
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 09:18   #4287
Lg_ago
Zadomowienie

Dziękuje każdej z Was za życzenia !!
Było idealnie, tak jak sobie wymarzyliśmy ! Życzę każdej z Was, by Wasze śluby były równie cudowne !!

Wybywamy właśnie do Zakopanego połazić po Tatrach, odezwę się po powrocie !!

Trzymajcie się !

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 09:23   #4288
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Protokół spisaliśmy 20 czerwca, czyli dwa miesiące przed ślubem. Ale my jesteśmy mało czasowi, więc możemy sprawy z księdzem załatwiać tylko w soboy. Tym sposobem wszystko nam się wydłuża bo jest jeszcze do tego jeżdżenie między trzema parafiami oddalonymi od siebie o ponad 100 km.

Wczoraj dostałam dwa telefony, niestety z odmowami. Ale akurat tu byłam pewna, że ciocia z wujkiem nie przyjdą. Dwa miesiące temu pochowali 29cio letniego syna po ciężkiej chorobie. Nie mam też co liczyć na jedną moją babcię i chrzestną, ze względów zdrowornych. No i znajomy napisał do TŻ sms'a - sorry ale mnie nie będzie. Nie wiem po co się zarzekają ludzie, że mur beton będą i że nawet nie będą dzwonić potwierdzać bo to pewne.
Też tego nie rozumiem.
a znajomy.. ludzie to mają tupet. mój kolega napisał mi na fb haha

Cytat:
Witam nowe PMki

Sobotnim PMką życzę wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia, dużo szczęścia i miłości

W ten weekend zaszaleliśmy z rozdawaniem zaproszeń
Na chwilę obecną rozdanych 31, wysłanych 9, pozostało doi rozdania 12 (do odwiedzenia 8 miejsc)
Reakcje różne- jedna ciotka Tż stwierdziła, że ona nie wie, po co w ogóle dajemy im zaproszenie, druga z łaską przyjęła, trzecia (brat mamy Tż, dostali zaproszenia u babci, bo ciężko ich zastać w domu) stwierdzili, że "oni nie chcą tutaj dostać zaproszenia, oni chcą w domu" mimo wszystko przyjęli ale żeby za miło nie było to ciocia stwierdziła, żebym ciasta nie tykała, bo się w suknię nie zmieszczę
Dwie pary nie wiadomo czy przyjdą ze względu na żałobę, jedna babcia Tż już powiedziała, że jej na pewno nie będzie nawet na ślubie
Przykro naprawdę. Wczoraj akurat odwiedzałam babcię i ona powiedziała że choćby umierala to przyczlapie na wesele bo ślub to podstawą. Byłoby mi mega przykro że ktoś tak bliski nie przyjdzie bez względu na powód. Na szczęście i dziadek i babcia będą się że mną bawić.

Miałam dziś kolejny koszmar trochę się nawet uśmiałam jak wstałam a więc dzień ślubu. msza na 18 a jest 17.15 narzeczony już do mnie jedzie a ją nie uczesana, nie umalowana, suknia wisi ale okazuje się że jest nie wymiarowa na mnie i dużo za długa. Nie mogę znaleźć butów i panika!!!! Siadam na podłodze klepie się po policzkach i powtarzam: to tylko sen musisz się obudzić..
Haha no i się obudziłam i ucieszyłam że to był jednak sen

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 09:30   #4289
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Jemu chodziło o to, że skoro protokół jest spisywany prawie 3 m-ce na przód to nie powinno być problemu, żeby do pierwszej spowiedzi iść 2 m-ce przed ślubem. Nie zdradził, co zrobi w przypadku małej odległości od spowiedzi, powiedział tylko, że dla niego nie ma sensu spowiadać się tydzień po tygodniu (i ja to jak najbardziej rozumiem, bo dla mnie to też nie ma sensu)
OK, wszystko jasne
Sunrise28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 09:42   #4290
cude
Zadomowienie

cornflower_girl, też mama nadzieję, że będzie dobrze

Potwierdzenia zakończone, na 160 zaproszonych pojawić się planuje 91. Czyli 69 osób odmówiło. Dziś będziemy dopraszali innych, ale nie wiem czy ktoś wybierze się 3 tygodnie przed ślubem. Najbardziej zawiedziony jest TŻ, bo od niego odmówiła połowa rodziny. Mogliśmy wziąć mniejszą salę, nie wiemy teraz za bardzo co z poprawinami. Czy wynajmować znów tę salę i catering dla 60 osób (część wiemy już, że nie przyjdzie), czy może zrobić w remizie - ma dwa piętra i akurat jedno byłoby do jedzenia i siedzenia, drugie do tańczenia.

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Jejku, 19 dni! Mam stresa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości