|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kieleckie Panny Młode - XI część pogaduszek
Cytat:
fajnie, że Ci się podobają winietki i moja nietypowa suknia U nas te poprawiny, to mega niewypał. Mam nadzieję, że chociaż 50-60 osób będzie. A wódka jak zostanie, to się na pewno nie zmarnuje ![]() Gdybyście widziały gdzieś limonkowe buty, to proszę dajcie mi znać
Edytowane przez nikaaa_87 Czas edycji: 2014-07-06 o 13:00 |
|
|
|
|
#2612 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam limonkowe buty z river island, uwielbiam w nich chodzić sa mega wygodne!
Przepiękne suknie i dodatki! Wyglada na to ze wszystko dopięte na ostatni guzik-gratulacje ![]() ImageUploadedByWizaz Forum1404647877.494778.jpg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2613 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny. W przyszłym roku planuje ślub i chciałabym zapytać czy słyszałyście coś o hotelu Dudek w Mniowie?Byłam tam wczoraj z Tż i przyznam szczerze że jestem pod wrażeniem. niestety nie znam nikogo kto miałby tam wesele. Chciałabym jeszcze zapytać o Stodółkę na Miedzianej Górze. Będę wdzięczna za opinie.
|
#2614 | ||
|
Zakorzenienie
|
Z mojego doświadczenia i czytania wątków na wizażu to zwykle jednak jakieś 30% gości odmawia. U mnie było podobnie i podobnie sporo alkoholu zostało. Ale potem przez kilka miesięcy nie musieliśmy nic wydawać idąc w gości czy przyjmując kogoś u siebie - barek był pełny
![]() Dobrze, że się nie stresujesz. Nie ma czym - to będzie piękny dzień ![]() Do twarzy Ci w tej sukni Zresztą - ładnemu we wszystkim ładnie!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja nie znam żadnej z tych sal Na jaką datę planujecie? |
||
|
|
|
#2615 |
|
Zadomowienie
|
Jesli zdecydujemy sie na hotel Dudek to czerwiec lub lipiec w przyszlym roku,natomiast w Stodolce dopiero w pazdzierniku maja terminy.w najblizsza sobote mamy jeszcze jechac do hotelu Grafit i do Goscinca Europejskiego w Przyjmie.niestety tez nic nie wiem o tych dwoch miejscach.zalezy nam na miejscu z noclegami dodatkowo z mozliwoscia zorganizowania slubu na miejscu.
|
#2616 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W Gościńcu Europejskim byłam na weselu w zeszłym roku i powiem tak: okolica dość ładna, jest gdzie posiedzieć na zewnątrz to plus Jeśli chodzi o samo wesele to rosół był zimny (!), był też problem z zimną płytą, było tylko to co na stołach i niechętnie było dokładane, jednakże jedzenie było całkiem smaczne. Obsługa która wtedy była do najmilszych nie należała, ale wiem że teraz się prawie wszyscy zmienili (została tylko bardzo miła pani menadżer i kelnerzy na imprezy są zatrudniani z zewnątrz więc powinno być ok. Miejsc noclegowych mają sporo, niestety nie wiem jaka cena, pewnie ok 120zł ale standard pokoi naprawdę przyjemny. Miejsca na sali jest na maks 130 osób, mimo że właściciele upierają się że może być więcej, będzie wtedy prawdziwy ścisk i dyskomfort. Przy 120 osobach na parkiecie było wystarczająco miejsca do zabawy. Nie chcę nikomu robić złej reklamy, najlepiej sama pojedź i porozmawiaj o tym na czym Ci zależy, bo zdania mogą być różne od różnych osób
|
|
|
|
|
#2617 |
|
Zadomowienie
|
PS Kochane ja sobie wymyśliłam kolor przewodni taki jak ma chryzantemka santini w załączniku i poszukuję takich też butów
, widziałyście może gdzieś w trakcie swoich poszukiwań? będę wdzięczna za każdą podpowiedź
|
|
|
|
#2618 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny takie pytanko ile płacilyscie lub przeznaczacie na kwiaty/dekoracje sali i stołów?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2619 |
|
Raczkowanie
|
Ja jestem przykładem ze 180 gości na liście nie wiem, czy mi zostanie 100, bądź 110 jestem mega wkurzona, bo inaczej bym to wszystko zaplanowała :/ !!!
|
|
|
|
#2620 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. Jedzonko podobno bardzo smaczne.
|
|
|
|
|
#2621 |
|
Raczkowanie
|
Ach, ja dzisiaj zakupiłam pończochy ślubne
![]() A z tych poważniejszych rzeczy to mam problem z gościem od układu na pierwszy taniec :/ bo chcemy się uczyć w mieście gdzie studiowałam, a facet leci w kulki i odwala jakąś kaszane i coś kręci :/ aaa i załatwiliśmy już prezenty dla rodziców
|
|
|
|
#2622 |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje bardzo za odpowiedzi.bardzo mi to pomoglo
|
#2623 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ile będzie? z góry założyliśmy, że ok. 90 Cytat:
siostra mi dała myślałam o pasie do ponczoch.. ale w sumie po co?Jakie prezenty dla rodziców macie? My nie chcemy robić "szopki" na weselu i robić podziękowań (zwłaszcza, że tż tata nie żyje, a mama ma swojego faceta), może zrobimy jakąś kolację wystawną lub ich gdzieś zabierzemy i damy coś w podziękowaniu.. Tylko pytanie co
|
|
#2624 |
|
Raczkowanie
|
u nas to samo, ze 160 osob, liczymy że bedzie okolo 120-130, ale tez się tego domyślaliśmy, choć mamy sale z kucharkami, mam nadzieje, że choć troche taniej nas to wyniesie niż za osobę, mam pytanie do dziewczyny ktore sa po weselach a robily poprawiny, ile u was dziewczyny poszło piwa? Bo nie mamy pojęcia jak ugryźć temat.
fablous do Ciebie mam pytanie, w zwiazku z kokardami przed domem z siatki dekoracyjnej, na jaki kształt wycinałaś, żeby powstały kokardy? Dziewczyny, jaka dekoratorkę polecacie, chodzi mi o bukiety na stol oraz moj wasny bukiet? Ile trzeba przeznaczyc pieniedzy na dekoracje sali? Licze na wasza pomoc ![]()
|
#2625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
|
#2626 |
|
Zakorzenienie
|
Nasi dostaną takie fotoksiążki po ślubie
![]() Także szukam czegoś innego
|
#2627 | |
|
Raczkowanie
|
Jesli chodzi o podziękowania, to ja moim już podziękowałam w dniu urodzin - zrobiłam dla nich filmik ze zdjęć, ułożyłam do tego tekst, był też podkład muzyczny. Bardzo się wzruszyli. Teraz chciałam coś z jajem, jakieś ślubowanie na teściów, wesoła muzyka , np. Mesajah - Tylko raz dane
![]() Ale z 2 strony rodzice P. nie mieli by żadnych podziękowań... W prezencie dajemy im multiramy - dziś właśniemy będziemy robić zdjecia ( na jednym jak trzymamy baner "Dziękujemy za..." i potem kolejno " za obiadki" i fotka jak wcinamy kebaba :P, za wytrwałość - jak podnosimy się na trzepaku, na cudowne dziecinstwo - jak się huśtamy na huśtawkach, za talenty - jak gram na gitarze, a P. niby śpiewa (żadnej z tej rzeczy nie umiemy :P), itd. Do tego dokupimy może mamom po storczyku, a tatom po butelce dobrej wódki.... Nie wiem jeszcze dokładnie ![]() Piosenkę chcę - Mesajaha - Tylko raz dane, w ostateczności Preludium - To dzieki Wam. ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
My też mieliśmy wszystko inaczej zaplanowane - mieliśmy wynajmować samą salę, kucharki...Dobrze, że daliśmy wcześnie termin potwierdzenia przybycia i można było wszystko pozmieniać. Nawet nie opłacało by nam się bawić w organizowanie samemu wesela. Sam wynajem sali to 4,5 + ok 1tys media + kucharki 3 tys. , to już jest 8,5 tys. Połowę gości za to opłacimy. |
|
|
|
|
#2628 |
|
Zakorzenienie
|
Ja będę miała wesele za no niecały rok i trochę boję się że przegięłam w inną stronę, sala jest na 200 0sób generalnie, z racji tego że w maju mamy wesele zgodzili się na mniejsze tak ok. 120 osób będzie zapraszanych i tak teraz sobie myślę czy nie będzie za dużo miejsca :/// rodzina Tz to przyjedzie prawie cała ale moja jest specyficzna i może być różnie... eh.. troszkę się obawiam czy nie będzie za dużo przestrzeni a ludzi mało a dopraszać nie będę bo nie o to mi chodziło.
A ta naprawdę dużego wyboru nie mieliśmy z salą bo tylko tam było dużo miejsc noclegowych i bardzo chwalili ludzie jedzenie.. eh.. :/ |
|
|
|
#2629 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Jedzenie było obłędne
|
||
|
|
|
#2630 |
|
Raczkowanie
|
Kupiliśmy rodzicom ceramikę z Bolesławca
moja mama kocha takie rzeczy, mama tż tak samo zresztą to jest ręcznie malowane i nawet mnie się podoba :P Kupiłam w Echo takie ładne pudełka na prezenty, do środka te filiżanki i cukiernica i przykryte Rafaello A co do gości to ja nie wiem czy u mnie 100 bedzie :/ a zaproszonych było o wiele, wiele wiecej... Nie wiem z czego to wynika :/ |
|
|
|
#2631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
))) to mnie pocieszyłaś!! Bardzo się cieszę ) hyh a w kościele kto dawał Wam ślub??My chcemy przed ślubem coś dać rodzicom, chociaż dalej nie wiem co miałabym dać macosze :// , ani nie mam z nią jakiś wow stosunków - jest ok, ale bliżej jestem z mamą Tż , która wie nawet co lubie ( potrawy) a mój tata i macocha nie :P Tacie mam za co dziękować, macosze- tylko ze względu na tatę bo będzie większy z tego dym niż warto
Edytowane przez mogg Czas edycji: 2014-07-07 o 14:23 |
|
|
|
|
#2632 | |
|
Przyczajenie
|
Witam
MY już PO ślub KARCZÓWKA- polecamy z całego serca ! super zakonnicy, klimatycznie, bez cennika kwiaty VANILLA- pełen profesjonalizm ! bukiety- idealne, przystrojenie auta- delikatne, z klasą, bez kiczu fryzura Agnieszka, makijaż Elwira z GLAMOUR (Ślichowice)- jestem baardzo wymagająca co tych tych spraw i nie raz wracałam z płaczem od fryzjera ale tym razem było inaczej- było PERFEKCYJNIE ! mam mało włosów, ale Pani Agnieszka wyczarowała super kobiece, delikatne upięcie a Elwira zrobiła makijaż, który trzymał się całą noc. suknia PARYŻANKA- trzeba być wymagającym przy przymiarkach, po marudzeniach co do odpowiedniego dopasowania krawcowe stanęły na wysokości zadania i była olśniewająca sala HOTEL DUDEK, Mniów - tutaj byłam wymagająca i marudna baaaardzo- domagałam się spraw, wiele niedociągnięć pokazywałam im jeszcze w piątek przed weselem , trochę ich było jeszcze dzień przed...ale w sobotę w dniu ślubu zobaczyłam salę taką jak chciałam dokładnie. Bardzo pomocny okazał się kelner Krzysztof. Warto być wymagającym dla tej sali- wtedy zaczynają się starać. Jednak większość pomysłów, sugestii co do organizacji wychodziło tylko i wyłącznie z mojej strony. Super jedzenie- byłam mile zaskoczona ! Niestety miejsce na zespół fatalne- głośniki ustawione wprost na gości. Wesele było na 110 osób. zespół KREDENS z Jędrzejowa - UWAGA- zespół ma nadal problemy z alkoholem !!!!! zapewniają, że pozbyli się już osoby, która lubi wódeczkę - jednak to NIE prawda. Graja fajnie..ale co z tego- NIE POLECAM !!!! Grają ok, na żywo, starają się- jednak jedna osoba dzięki alkoholowi traci wyczucie i kulturę osobistą. tort cukiernia DOROTKA - oczywiście malinowo- jagodowy - Goście byli zachwyceni kamerzysty nie mieliśmy, nie ozdabialiśmy również Kościoła- szkoda psuć klimat Karczówki, fotograf - po otrzymaniu reportażu będę mogła powiedzieć czy ok- relacje na ślubie i weselu były sympatyczne... jeśli macie jakieś pytania- piszcie! ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
Ja miałam w Dudku w tym roku. Trzeba być baaardzo wymagającym wobec nich...łatwo nie było.. |
|
|
|
|
#2633 |
|
Polka Ogarniaczka
|
My pewnie się zdecydujemy na skompletowanie koszy z prezentami albo na porcelanę właśnie
|
#2634 |
|
Zadomowienie
|
Ja miałam w Dudku w tym roku.
Trzeba być baaardzo wymagającym wobec nich...łatwo nie było..[/QUOTE] Jedziemy tam jeszcze w najblizsza sobote bo od ostatniej wizyty nasunelo mi sie pare pytan.corka wlasciciela zrobila na nas dobre wrazenie.widac ze ma pojecie,umie cos doradzic bo np.pani manager w Binkowskim porazka.olala mojego Tz-ta i mowiac cos zwracala sie tylko do mnie jakbym sama tam byla. A czy mozesz cos powiedziec na temat jedzenia i wystroju z zywych kwiatow ktory zapewniaja?
|
#2635 |
|
Przyczajenie
|
Witam Wszystkie
![]() Planujemy wesele na 2016 r. Dokładnej daty jeszcze nie ustaliliśmy, rozglądamy się za salą do 200 osób. Słyszałyście/ widziałyście/ byłyście może w nowej sali w Skorzeszycach? A może znacie jeszcze jakieś inne nowe sale w Kielcach / okolicach do 200 os.? |
|
|
|
#2636 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2637 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Oczywiście po weselu - na nim nie było podziękowań.
|
|||
|
|
|
#2638 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My też mamy salę na jakieś 250 osób, a będzie 115, w tym 5 chłopaków z zespołu, fotograf i kamerzysta...W życiu bym się nie spodziewała, że nam 70 osób odpadnie... My za całą dekorację płacimy 1300-1500 ( dekoracja sali, kościoła, samochodu, bukiety i butonierki) |
|
|
|
|
#2639 |
|
Zadomowienie
|
Ja już po
Było super KOŚĆIÓŁ - Miłosierdzia Bożego na Czarnowie. Bez problemu, mszę prowadził ks. Dominik bardzo fajnie rozładowywał napięcie ![]() SALA - Leśna Promenada Podzamcze Piekoszowskie - jesteśmy bardzo zadowoleni, wszystko bez zarzutu, jedzenie bardzo smaczne, obsługa na najwyższym poziomie, bardzo dobry kontakt z właścicielem. KWIATY - Dekoracje Vanilla - profesjonalnie, kwiaty piękne, wszystko tak jak chciałam ![]() DEKORACJA ŚWIATŁEM - Leddekor - firma naszej wizażowej Biedronki FRYZJER - Lejdis p. Monika z polecenia mikonady MAKIJAŻ - Czarna Kawa wytrzymał całą noc z jedną poprawką, gdyby nie fakt że nienawidzę spać w makijażu w ogóle bym go nie zmywała ![]() ZESPÓŁ - Comford z polecenia fablous FOTOGRAF - Marcin Chruściel - bardzo fajna współpraca, czeka nas jeszcze plener więc na efekty musimy jeszcze poczekać ![]() KAMERA - Studio Błysk - jak wyżej, współpraca fajna, profesjonalizm, czekamy na efekty TORT - Cukiernia Pasternak - polecamy tort pyszny pięć pięter każde w innym smaku, lekki nie za słodki, gościom smakował bardzoTeraz czeka nas odpoczynek lecimy jutro na Kretę
|
#2640 |
|
Raczkowanie
|
Honeychild Gratulacjeeee! Z twojej relacji wychodzi na to ze wszystko wyszło perfekcyjnie
) Odpoczywaj na Krecie i ciesz sie mężusiem! Uściski
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:46.

po północy na pewno sią przyda na parkiecie
Faktycznie alkoholu macie bardzo dużo, u nas zeszło tylko 50 butelek na 115 osób i z 5l bimbru zostały z 3l na pewno, jak nie więcej. Co do napoi to dokupiliśmy 80 litrów, bo w menu mieliśmy umowę, że 1l na osobę i zostało nam z 40l. Ale wiadomo, że wesele weselu nie równe. Tym bardziej, że u nas nie było poprawin na sali tylko kameralne w domu.

, widziałyście może gdzieś w trakcie swoich poszukiwań?
będę wdzięczna za każdą podpowiedź 

Zaręczyny 11.10.2013
13.09.2014