III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5 - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-06, 19:42   #3031
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
U mnie jakby ruchy policzył też sporo by wyszło Tylko się cieszyć

Tz mnie wkurza
Komedia z tym myciem podłóg, oczywiście zapowiedział, że będzie to robił raz w tygodiu tylko, usiadł z wielkim fochem i zachowuje się jak... obrażona nastolatka
W końcu mop to takie skomplikowane urządzenie to czemu Ty się dziwisz

Kolejny raz kłuje mnie w mostku normalnie mam wrażenie,że to jakieś problemy sercowe się odzywają. Ale to boli to kłucie po chwili

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 19:57   #3032
Aliszcze
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość

Kolejny raz kłuje mnie w mostku normalnie mam wrażenie,że to jakieś problemy sercowe się odzywają. Ale to boli to kłucie po chwili
może to przez nerwy, stres?

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 20:14   #3033
malgosia1051
Zadomowienie

Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))

Cytat:

ja tez ostatnio cos takiego zauwazyłam u siebiei nie wiem cZy sie martwic czy nie...
60cm
Monika moja coreczka
malgosia1051 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 20:16   #3034
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
może to przez nerwy, stres?
Nie no chyba nie,dzisiaj wyjątkowo spokojna jestem Ogółem już tak kilka razy mi się przydarzyło. I to tak boli przez pół godziny aż w końcu przechodzi.

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Stary 2014-07-06, 20:38   #3035
Misstic
Wtajemniczenie

Dzanet dziewuszki dobrze mowia z ta soda mozesz tez kupic w aptece rennie jest smaczniejsze niz zwykla soda ja uzywam czesto bo zgaga to moja kolezanka

Meta wspomnij o tym koniecznie lekarzowi jak bedziesz na wizycie. Mozesz tez jak cie zacznie tak bolec przejsc sie do rodzinnego (bez zapisywania sie) i powiedziec ze cos w mostku cie kluje, oni cie podlacza pod komputerek i sprawdza twoj zapis serca

Zrobilam ciacho, odkurzylam w chatce, posklejalam bajke z dziecinstwa (odrazu widak ktora byla moja ulubiona hehe ) i padam.
Roksanka nie lubi chyba takiego goraca bo zauwazylam ze w takie dni jak dzisiaj zawsze malutko bardzo sie rusza, wrecz wcale. A tak normalnie to fika jak szalona.

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 20:57   #3036
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Dzięki raz jeszcze dziewczyny, ulzylo trochę ;-) kurcze to było straszne! Musze poczytać co jeść/czego nie jeść żeby mi to nie wróciło... Choć już doczytałam że zgaga towarzyszy niestety aż 70% kobietom w trzecim trymestrze... Czadowo! ;-)
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 21:03   #3037
aa2
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47187396]Dzięki raz jeszcze dziewczyny, ulzylo trochę ;-) kurcze to było straszne! Musze poczytać co jeść/czego nie jeść żeby mi to nie wróciło... Choć już doczytałam że zgaga towarzyszy niestety aż 70% kobietom w trzecim trymestrze... Czadowo! ;-)[/QUOTE]

Ponoć mleko jeszcze pomaga, nie sprawdzałam na sobie bo u mni ezgagi brak i migdały

kurde a my dzis na obiad do naszej ulubonej restauracji pojechalismy i strasznei sie zawiodłam, obsługa zrobiła sie nie miła, w jedzeniu które zamówilismy ni ebyło tego co pisało w karcie tylko co innego no i jakos tak zrobione widac na odwal sie....
bylismy w szoku bo zawsze było tam fajnie i smacznie
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 21:07   #3038
Latte88
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47187396]Dzięki raz jeszcze dziewczyny, ulzylo trochę ;-) kurcze to było straszne! Musze poczytać co jeść/czego nie jeść żeby mi to nie wróciło... Choć już doczytałam że zgaga towarzyszy niestety aż 70% kobietom w trzecim trymestrze... Czadowo! ;-)[/QUOTE]

Ja przy mega zgadze dochodziłam do łyżki stołowej sody.. ale to jedyne co skutecznie mi pomaga
A co zgaguje u mnie lody i żelki. Niby mówią, że słodkie napoje, słodycze w ogóle powodują zgage i najlepiej samemu soczki robić. Moja rada obserwuj co jesz i jak reagujesz
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 21:10   #3039
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Wróciliśmy

Było fajnie, nadal gorąco, trzy sceny także można wybierać co słuchać

Oczywiście zaliczyłam kebaba i wate cukrowa a co i tak już gruba jestem

Ciotka tż ta weźmie mi pościel do lozeczka do de

Teraz lezakuje bo bok prawy boli jakby maluszek nie mógł przejść na lewą stronę

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 21:11   #3040
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hej

My dzisiaj cały dzień na dworze. Najpierw spacer i plac zabaw, a później na ogródku u mojej mamy. Fajnie było

Jedyny minus to fakt, że dzisiaj mam żołądek bez dna

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
Ponoć mleko jeszcze pomaga, nie sprawdzałam na sobie bo u mni ezgagi brak i migdały

kurde a my dzis na obiad do naszej ulubonej restauracji pojechalismy i strasznei sie zawiodłam, obsługa zrobiła sie nie miła, w jedzeniu które zamówilismy ni ebyło tego co pisało w karcie tylko co innego no i jakos tak zrobione widac na odwal sie....
bylismy w szoku bo zawsze było tam fajnie i smacznie
Zdradzisz gdzie to byliście?

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 21:15   #3041
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Hej

My dzisiaj cały dzień na dworze. Najpierw spacer i plac zabaw, a później na ogródku u mojej mamy. Fajnie było

Zdradzisz gdzie to byliście?
w chacie polaka
zawsze tam jezdzilismy i było ok a dzis jakos ja nie wiem feee
Stary 2014-07-06, 21:19   #3042
nmartyna
Zadomowienie

Hejo dziewczyny

Monia słuszna decyzja Myśl teraz o sobie i Maleństwie, a tżta miej w

Paula śliczny brzucholek Zgrabniutki bardzo

Dziewczyny, nie wiem co komu miałam jeszcze napisać, bo tak na szybko czytałam, to co napisałyście...

My dziś bardzo aktywnie...
Rano wyciągnęłam Małża do kościoła i to nie był dobry pomysł. Staliśmy na dworze, więc delikatny powiew był, a mi w połowie mszy zrobiło się tak słabo, że prawie padłam... Małż się wystraszył, bo zrobiłam się blada jak ściana, kucnęłam, przeszło trochę, ale Małż powiedział, że jedziemy do domu, bo on się o mnie boi no i pojechaliśmy... W aucie było już ok
Pojechaliśmy do moich rodziców na obiad, a później siostra zaproponowała Zoo, więc pojechaliśmy

Nałaziłam się dzisiaj, ale Małej chyba się podobało, bo szalała sobie cały dzień

Teraz odpoczywamy Małż zrobił jajecznice z pieczarkami na kolację i o dziwo posprzątał po sobie
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 21:22   #3043
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
w chacie polaka
zawsze tam jezdzilismy i było ok a dzis jakos ja nie wiem feee
Ja tam byłam dwa razy. Za pierwszym razem super, a za drugim kicha. I potem już jakoś nie pojechaliśmy ponownie.
Może dzisiaj było gorzej bo jest sezon urlopowy? Może dużo osób poszło na urlopy i mają za mało personelu lub dużo zastępstw
Ale co by to nie było to co Was to obchodzi?

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 21:27   #3044
friks
BAN stały

ja miałam zgagę przez pierwsze trzy miesiące , dzień w dzień o tej samej godzinie i trwalo to tak 45 min do godz, wiec jak cię teraz złapało to ..
a co do sody to u mnie na kaca się ją stosuje, i ogolnie problemy żołądkowe, co by wymioty pobudzić, więc ja nie wiem czy w ciązy to aby zdroweee
mi pomagała pietka od chleba
friks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 21:28   #3045
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Meta wspomnij o tym koniecznie lekarzowi jak bedziesz na wizycie. Mozesz tez jak cie zacznie tak bolec przejsc sie do rodzinnego (bez zapisywania sie) i powiedziec ze cos w mostku cie kluje, oni cie podlacza pod komputerek i sprawdza twoj zapis serca

Zrobilam ciacho, odkurzylam w chatce, posklejalam bajke z dziecinstwa (odrazu widak ktora byla moja ulubiona hehe ) i padam.
Roksanka nie lubi chyba takiego goraca bo zauwazylam ze w takie dni jak dzisiaj zawsze malutko bardzo sie rusza, wrecz wcale. A tak normalnie to fika jak szalona.
Myślałam czy by tak nie zrobić ale teraz jakoś ten ból zaczął się jakby w żebrach Może po prostu narządy mi się poprzesuwały czy coś. Albo faktycznie przy serduchu coś kłuje...
Mój mały też jak jest tak gorąco to jest spokojniejszy Kilka razy się poruszył i to jak leżałam na boku a tak to cichutko. Chyba nie lubi upałów tak jak ja

Wróciliśmy ze spacerku I powietrze takie fajne,świeże i aż musiałam kupić sobie na spacer Warkę Radler Chyba zacznę kupować duże butelki a nie małą puszczeczkę,bo to takie dobre... Ale Bavaria jabłkowa i tak o wiele lepsza

Stary 2014-07-06, 21:50   #3046
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez friks Pokaż wiadomość
ja miałam zgagę przez pierwsze trzy miesiące , dzień w dzień o tej samej godzinie i trwalo to tak 45 min do godz, wiec jak cię teraz złapało to ..
a co do sody to u mnie na kaca się ją stosuje, i ogolnie problemy żołądkowe, co by wymioty pobudzić, więc ja nie wiem czy w ciązy to aby zdroweee
mi pomagała pietka od chleba
Zgaga w ciąży: wypróbuj domowe sposoby

Zgaga w ciąży domowe sposoby: IMBIR. Świeży imbir – łagodzi on nie tylko nudności, lecz także zgagę. Jak go zjadać? Na przykład świeżo utarty korzeń imbiru wymieszaj z łyżeczką miodu. Możesz też gruby plasterek świeżego imbiru zalać filiżanką wrzątku i wypić taką herbatkę.Zgaga w ciąży domowe sposoby: MIGDAŁY. Migdały mają odczyn zasadowy, dzięki czemu zobojętniają kwas solny w żołądku. Zjadaj garść migdałów (ok. 5–8 sztuk), gdy tylko poczujesz przykre pieczenie.Zgaga w ciąży domowe sposoby: MLEKO. Doraźnie pomóc może wypicie szklanki świeżego, ciepłego mleka o zawartości tłuszczu 0,5–1,5 proc. Jeśli nie lubisz mleka, możesz je zastąpić maślanką lub kefirem.Zgaga w ciąży domowe sposoby: WODA. Niektórym kobietom pomaga wypicie wody z miodem i octem jabłkowym. Od razu po pojawieniu się objawów zgagi wypij szklankę ciepłej wody z dodatkiem jednej łyżki miodu oraz jednej łyżki octu jabłkowego.Zgaga w ciąży domowe sposoby: SOKI. Pij świeżo wyciskane soki o odczynie zasadowym, które pomagają neutralizować kwasy żołądkowe, np. sok z marchwi, ogórków, buraków.Zgaga w ciąży domowe sposoby: SODA. Wypróbuj sodę: małą łyżeczkę sody oczyszczonej rozpuść w szklance wody i wypij otrzymany roztwór.

Informacje z portalu dla rodziców. Nie mowie, żeby jeść całą torebkę ale w momencie kiedy nawet rennie nie pomaga a zgaga piecze jak dzika trzeba sobie radzić.

Edytowane przez Latte88
Czas edycji: 2014-07-06 o 22:02
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 21:53   #3047
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Myślałam czy by tak nie zrobić ale teraz jakoś ten ból zaczął się jakby w żebrach Może po prostu narządy mi się poprzesuwały czy coś. Albo faktycznie przy serduchu coś kłuje...
Mój mały też jak jest tak gorąco to jest spokojniejszy Kilka razy się poruszył i to jak leżałam na boku a tak to cichutko. Chyba nie lubi upałów tak jak ja

Wróciliśmy ze spacerku I powietrze takie fajne,świeże i aż musiałam kupić sobie na spacer Warkę Radler Chyba zacznę kupować duże butelki a nie małą puszczeczkę,bo to takie dobre... Ale Bavaria jabłkowa i tak o wiele lepsza
Lepiej dmuchać na zimne jak to się mówi
A co do piwka to muszę w końcu spróbować tej bavarii bo tak polecacie i zachwalacie a ja tylko wareczkę piłam
Będę w żabce to zakupie bawarie

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-07-06, 21:55   #3048
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Lepiej dmuchać na zimne jak to się mówi
A co do piwka to muszę w końcu spróbować tej bavarii bo tak polecacie i zachwalacie a ja tylko wareczkę piłam
Będę w żabce to zakupie bawarie
Polecam,mi tam ona Reddsem zalatuje chociaż tyle przyjemności można zaznać w ciąży

Stary 2014-07-06, 22:02   #3049
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wpaula Pokaż wiadomość
W koncu was dogonilam Witam sie i ja w 30 Tygodniu;dd

ale sie ciesze

a to moj brzuchol

Sliczny brzuszek I wcale nie malutki

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-07-06, 22:06   #3050
201610121609
Konto usunięte

Robicie smaka z tymi piwkami a ja cos ostatnio sobie nie kupuje... musze na wszelki wypadek jakies zakupić do lodówki i musze kupić woreczki na lód zeby zrobić bo przywiozłam z Pl sok łowicz ogórek i mieta i szkoda mi go otwierać jak lodu nie mam bo jakoś mi lód wydaje sie do niego niezbędny Piła go któraś z Was?
U nas przeszła burza i jak sie przejaśnilo to wszędzie sie zrobiło różowo pięknie aż wyjęłam duży aparat z szafy tel tez zrobiłam ale słaby efekt

ImageUploadedByWizaz Forum1404677189.935505.jpg

201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 22:08   #3051
Aliszcze
Zakorzenienie

ja miewałam zgagę w 1 ciąży też po ostrych potrawach. Jedno jest pewne, na kilka dni przed porodem, jak dziecko zacznie się obniżać, to zgaga minie ale próbować można różnych środków. Mi pomagały migdały, choć chwilowo. Ostatnio nie mam zgagi, a już w tej ciąży miałam, nawet w środku nocy także wiem, jakie to upierdliwe

Stary 2014-07-06, 22:10   #3052
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
Robicie smaka z tymi piwkami a ja cos ostatnio sobie nie kupuje... musze na wszelki wypadek jakies zakupić do lodówki i musze kupić woreczki na lód zeby zrobić bo przywiozłam z Pl sok łowicz ogórek i mieta i szkoda mi go otwierać jak lodu nie mam bo jakoś mi lód wydaje sie do niego niezbędny Piła go któraś z Was?
U nas przeszła burza i jak sie przejaśnilo to wszędzie sie zrobiło różowo pięknie aż wyjęłam duży aparat z szafy tel tez zrobiłam ale słaby efekt

Załącznik 5730166

Piękne niebo

A soczku niestety nie piłam

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-07-06, 22:20   #3053
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
Piękne niebo

A soczku niestety nie piłam

Ja go nie otworze dopóki nie zrobię lodu

201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 22:33   #3054
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tam byłam dwa razy. Za pierwszym razem super, a za drugim kicha. I potem już jakoś nie pojechaliśmy ponownie.
Może dzisiaj było gorzej bo jest sezon urlopowy? Może dużo osób poszło na urlopy i mają za mało personelu lub dużo zastępstw
Ale co by to nie było to co Was to obchodzi?
no my bardzo czesto tam kiedys jezdzilismy i zawsze było super, a dzis masakra i sie zraziłam

Cytat:
Ja go nie otworze dopóki nie zrobię lodu

daj potem znaka jaki jest bo sie na niego czaję
Stary 2014-07-06, 22:41   #3055
Mo_onika_ika
Rozeznanie

nie zabrałam mojego rogala do spania
do tego u babci mam płaską poduszkę i nie umiem na takiej spać bo ja teraz muszę na pół siedząco.... Ja nie wiem jak ja będę spała już czuję ból wszystkich kości i budzenie co 15 minut w poszukiwaniu odpowiedniej pozycji
A teraz coś śmiesznego... Byłam na spacerku I przechodziłam pod "byłym" blokiem.I co? W domu ciemno, samochodu brak. Wniosek? Tż jak wczoraj wylazł się bawić tak wrócił ok 9 rano na 15 minut się przebrać i dalej go nie ma.............. Się tylko roześmiałam przechodząc. Ale co tam. Jego sprawa.

Ratunku zapomniałam że dziadki chrapią Przez zamknięte drzwi słychać na zmianę dziadka i babcię i się zastanawiam kto głośniej Jutro chyba zatyczki do uszu kupię bo tak się nie da

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 22:50   #3056
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
do tego u babci mam płaską poduszkę i nie umiem na takiej spać bo ja teraz muszę na pół siedząco.... Ja nie wiem jak ja będę spała już czuję ból wszystkich kości i budzenie co 15 minut w poszukiwaniu odpowiedniej pozycji
A teraz coś śmiesznego... Byłam na spacerku I przechodziłam pod "byłym" blokiem.I co? W domu ciemno, samochodu brak. Wniosek? Tż jak wczoraj wylazł się bawić tak wrócił ok 9 rano na 15 minut się przebrać i dalej go nie ma.............. Się tylko roześmiałam przechodząc. Ale co tam. Jego sprawa.

Ratunku zapomniałam że dziadki chrapią Przez zamknięte drzwi słychać na zmianę dziadka i babcię i się zastanawiam kto głośniej Jutro chyba zatyczki do uszu kupię bo tak się nie da
brak mi słów na Twojego TŻ

nic dziewczęta, idę spać dobranoc, życzę wszystkim przespanej nocy, bez pobudek na siku, bez zgagi, bez bólów itp

Stary 2014-07-06, 22:54   #3057
DorissiriD
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
DorissiriD, może przez te upały młoda gorączki dostała? ja mialąm do ucha termometr, zaginął mi gdzieś (pewnie jak zrobię porzadek w zabawkach to go znajdę) i teraz mam bezdotykowy co na czoło kieruje. Zawsze kilka pomiarów robię, bo nie do końca ufam tym wymyślnym termometrom. Jednak najlepsze były rtęciowe. Za to mój mąż rewelacyjnie potrafi określić gorączke młodej, jak przykłada swoją dłoń do jej czoła, ja tak nie potrafię. I jemu bardziej ufam niż termometrom
Kaszlała wczoraj w nocy... dziś też już salwa była, w ciągu dnia kilka razy kaszlała, ale gorączki raczej nie miała. Ja określam też wargami, przy okazji całuska w czółko

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
A ja wrocilam ze SR i bylo super,szczegolnie temat o karmieniu piersią jak coś zawsze można zadzwonic i telefonicznie sie skonsultować albo jak to nie pomaga to pani przyjezdza do domu ogolnie jestem pozytywnie nastawiona
I fajną rzecz powiedziala prowadząca ze przy niemowlaku mama musi byc 24h/dobę i zeby faceci nie wymagali obiadu czy posprzątanego mieszkania bo oni w pracy są raptem 8-10h i ze maja nam szykowac posilki,kanapeczki itd I zeby nie mysleli ze my jestesmy mega wypoczęte w domu i mamy czas o siebie zadbac czy mamy ochote na igraszki w lozku A i mowila ze często babcia/teściowa się nie sprawdza jako pomoc przyszlej mamie i ze fajnie jakby facet mogl wziac urlop...
Przyda się uświadomienie mężczyzn i niektórych kobiet (te wszystkie zosie-samosie) Ja czekałam na męża żeby wrócił, bo w końcu miałam czas żeby zjeść... Niby przy noworodku mało roboty, ale: karmienie, usypianie, kontrola snu, przewijanie, uspokajanie... a zegar tyka... Ależ byłam wściekła, że mąż nie wziął urlopu po moim porodzie... Szkoda gadać... i pracował wtedy po 10-12 godz. Teraz jest bardziej reformowalny i zrobi sobie wolne. Uff! Bo z dwójką to mi jeszcze trudniej będzie. Nad teściową się zastanawiałam. Zobaczy się. Jak chodziłam do pracy i zajmowała mi się dzieckiem i gotowała obiady to nie narzekałam

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
350 zł na zakupy spożywcze w jeden dzień? Nie wiem co moglas kupić... Podziwiam.
My wybieraliśmy się co 2 tyg na duże zakupy spożywcze i zostawialiśmy w sklepie 250zł... Więc... Teraz trochę inaczej rozwiazujemy zakupy. Rzadziej robimy takie większe, a na bieżąco latam a wszystkim. A Ż wnosi na czwarte piętro

Mnie gin jeszcze podpowiedział, że jakiejś kobiecie pomagał plasterek żółtego sera.
Ja miałam czas że miałam prawie codziennie zgagę w godzinach wieczornych. Jak coś zjadłam to przechodziło na jakiś czas.
Na szczęście nie mam mocnej zgagi więc nieraz olewałam i nic nie stosowałam. Była przerwa, a teraz znowu mam zgagi wieczorami, mocniejsze...

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Ja przy mega zgadze dochodziłam do łyżki stołowej sody.. ale to jedyne co skutecznie mi pomaga
A co zgaguje u mnie lody i żelki. Niby mówią, że słodkie napoje, słodycze w ogóle powodują zgage i najlepiej samemu soczki robić. Moja rada obserwuj co jesz i jak reagujesz
Kiedyś też napisałaś, że po cebuli i u mnie to się zgadza. No i soki przecierowe u mnie wywołują zgagę. A tak to nie wiem...

Cytat:
Hej

Oj! Też tak dziś mam. 2 godz po dwudaniowym obiedzie już byłam mega głodna!

A teraz popijam Warkę Radler dla ochłody. Już mi się znudziła... nawet nie smakuje piwem... eh!

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Cytat:

Bądź twarda!
Jutro idź po rogala. (ale będziesz wyglądać ) tylko czy dasz radę go przenieść, jest dość dużych rozmiarów...
Stary 2014-07-06, 23:03   #3058
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:

Załącznik 5730166

Ja nie piłam,nieszczególnie lubię takie kombinacje z ogórków jedyne co wypiję to wodę po kiszonych A niebo to normalnie piękne

Cytat:
Ciekawe kiedy zauważy,że Ciebie nie ma szkoda,że jednak tak blisko masz do starego domku,myślałam,że trochę dalej się przenosisz.

Stary 2014-07-07, 06:44   #3059
małaPaulina
Wtajemniczenie

Latte88 dla mnie te naklejki są super tylko ja myślalam o zwierzaczkach,zyrafa,lew itd sówki mi sie nie podobaja ale od tesciowej dostalam recznik z kapturkiem z tą sową wlasnie
wpaula ładny brzucho
Monika ja mialam spuchnietę wary jak mnie ugryzla pszczola
Co do Tzta KIJ MU W OKO

Witam się nie spię od 5 rano
i ktos mi tu ochote narobil na jajecznicę
Wczoraj bylam z Tztem w szkole rodzenia,mielismy ćwiczenia na pilkach, spacerki,przytulanie się,Doula mowila jak wazna jest bliskosc,masaze itd później było o połogu,plan porodu,ogolnie super
Mowila ze mozna sie nie zgadzac na podanie oksytocyny i na masaz szyjki macicy i w ogole musze chyba z ginem pogadac o tym planie porodu...
Dowiedzialam sie przy okazji ze w szpitalu w ktorym mam nadzieje rodzic polozne są w pełni za ochroną krocza.
Niestety do szpitala trzeba miec wszystko,podklady,podpask i itp itd
A no i z racji ze nie mam meza gdyby cos sie dzialo,decyzje musza podjac moi rodzice
A i maluszek Moj wczoraj szalał caly dzien,a na SR to juz w ogole masakra do tego nogi mi w tylek weszly no a dzis dzidzius szaleje od 5rano... ja nie wiem kiedy on spi?

Wstawac dziewczyny

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 07:10   #3060
allckarola
Zadomowienie

Czesc ;-) jakoś ostatnio nie mam wenny do pisania. Niedawno sie obudziłam w sumie jak tu spac w taka pogodę jak takie gorąco. Nie da sie wytrzymac. Po za tym wszystko u mnie dobrxe tak aktywnie spędzam czas ze rano sie budze i okropnie bolą mnie nogi a po za tym czekam na chorobowe szef ma mi dac kasę do 10 wiev będę dzwonić jutro i sie upominać nie ma wyjścia.
Mam pytanie jaka wielkość wanienki kupujecie?? Większą czy mniejsza??

Wysłane z mojego HTC Sensation XE with Beats Audio przy użyciu Tapatalka
allckarola jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości