Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-07, 04:41   #2101
Karolinek_
Raczkowanie

Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
Poród hmm, tak w skrócie to na początku masa papierów do wypełnienia. Potem kroplowka i dwa zastrzyki przed salą do cc. Na sali bardzo miły pan anestezjolog wszystko tłumaczył a inni zagadywali żebym się nie denerwowala. Wklucie w kręgosłup porownywalne do pobrania krwi a potem takie ciepło i drętwienie i nic już nie czuć. Po zaledwie 5 minutach Laura była na świecie. Następnie szycie, czyszczenie to trwało wieki, a tak na serio to jakieś 30 minut. W trakcie dostałam niunie do przytulenia i zaraz ją zabrano. Po wszystkim zostałam przewieziona na położniczy. Dostałam leki p/bolowe i zaraz malutką do karmienia. Najgorsze było wstanie z łóżka bo wydrałam się tak z bólu ze cały oddział mnie słyszał chyba, Ale teraz jest ok. Sory że tak chaotycznie. Teraz czekam na małą do karmienia. buziaki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Gratulacje
Moje pierwsze wstawanie polegało na uwieszeniu sie na szyi tzta, bo nie miałam nawet siły wstać

Nie wiedziałam, że poród jest tak męczący, pod koniec już miałam podpiety tlen, a ze zmęczenia przy parciu, to nogi mi tak drzaly, że lekarka i pielęgniarka musiały mi je trzymać a po wszystkim, jak lezalam już na obserwacji przed przejazdem na oddzial, a Młodego badali, to mnie skurcz w lydce złapał. Co za cudownie inny rodzaj bólu zaraz tz przyleciał i masował :P

Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka
Karolinek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 05:16   #2102
Fame
Zakorzenienie

Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI

Hej! Balonik chyba zrobił swoją robotę bo już nie boli więc się rozszerzylo.. Ale jeszcze nie wyleciał a niby ma sam wyjść.
Eh.. Koło 9 podadzą mi oxy pewnie..

Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 05:20   #2103
Karolinek_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
Hej! Balonik chyba zrobił swoją robotę bo już nie boli więc się rozszerzylo.. Ale jeszcze nie wyleciał a niby ma sam wyjść.

Będzie dobrze, kochana widok Malenstwa wynagrodzi wszelkie trudy i bóle

Stary 2014-07-07, 06:17   #2104
Ines3037200
Rozeznanie

Joanna, Karolinek:
MOJE GRATULACJE!!!

Fame trzymam kciuki za porod!!

Ale sie dzieciaki sypia jak z rekawa:p

Dzis w nocy zaliczylam pierwsza w zyciu podroz karetka pogotowia.
Caly czas po cc bolal mnie brzuch, bez apapu co 6h nie dawalam rady, wszyscy mowili (lacznie z polozna, ktora sciagala mi szew w czwartek) ze tak to juz jest po cc i to normalne...
Ja sama mialam przeczucie, ze cos jest jednak nie tak. Naokolo szwu byla jedna wielka bolesna bula.
Wczoraj rano zauwazylam na szwie 2 zbiorniczki krwi pod cienka warstewka skory, mialam dzis jechac do mojej lekarki. Ale...
Po karmieniu po 20 polozylam sie do lozka, trzesly mnie dreszcze, maz mnie nakryl 2 koldrami i musial zagrzac termofor w ten upal. Pomalutku zasnelam. Kolo polnocy obudzilo mnie kwekanie mlodego o zarcie i mokra pizama. Byla calkowicie przesiaknieta krwiopodoobnym lepiszczem, tak samo jak koldra i przescieradlo. Szew w tych 2 miejscach pekl i stad ten wysiek. Lalo sie ciurkiem. Maz zadzwonil na pogotowie sie zapytac, czy jest koniecznosc zeby przyjechalo czy wystarczy, ze sam mnie w auto wrzuci i pojedziemy na ip. Dyspozytorka wyslala karetke. Zobaczyli o co chodzi, mialam 37.8 stopni i zawiezli mnie do szpitala gdzie rodzilam. Na ip juz nie mialam goraczki. Tam lekarka z polozna powyciskaly mi tej surowiczej tresci(na szczescie to nie ropa) ile sie dalo, odkazily rane. Podobno to pekniecie to najlepsze, co moglo mi sie zdarzyc. Faktycznie, jak reka odjal. Brzuch juz nie boli. Dostalam antybiotyk i instrukcje obslugi, zeby pilnowac dziurek, zeby sie nie zasklepily, niech sie leje z nich ile chce, az sie oprozni wszystko. Podobno to nic niebezpiecznego. We wtorek ide do kontroli.

Sent from my GT-B7510 using Wizaz Forum mobile app
Ines3037200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 06:28   #2105
mamaya
Zakorzenienie

Ines, jakies pechowe jesteśmy Tobie rana po cc, mnie macica...
Dobrze, ze skończyło sie tak, jak sie skończyło
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 07:02   #2106
TaTekla
Raczkowanie

Debesciara, Joanna, Karolinek, Cinnilla GRATULACJE cieszę się Waszym szczęściem i zazdroszczę, że macie już swoje pociechy przy sobie klask i: dużo zdrówka dla Was wszystkich

Moja szpitalna przygoda skończyła się wypisem w sobotę z zaleconym leczeniem na nadciśnienie ( dostałam tabletki ). Dziś ustalę termin wizyty, z tego co mówił prowadzący to czekamy do 38tc i wywołujemy lub robimy cc, ale to jeszcze muszę potwierdzić.

Nawet nie miałam jak Was nadrobić, bo jak tylko wyszłam ze szpitala to w domu pojawił się natłok odwiedzających, a sb byłam nieźle zdezorientowana.

Fame

Ines OMG serdecznie współczuję, jakaś masakra, aż wróciły moje obawy co do cc.

Jak tak dalej pójdzie do do połowy miesiąca rozpakujemy się wszystkie
TaTekla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 07:09   #2107
mamaya
Zakorzenienie

TaTekla, w 38 tc? Wszyscy ginekolodzy, których znam zgodnie twierdzą, ze ciąże przez planowaną cc należy rozwiązywać po skończonym 39 tc a mnogą po skończonym 38 tc W moim przypadku tez tak miało być
No ale dla Ciebie to i lepiej, ze tydzien wcześniej Juz nie bedzie trzeba sie męczyć z brzucholkiem i bedziesz miała juz przy sobie swoje Maleństwo

I powiedz, jakie leki dostałaś? Dopegyt?
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 07:12   #2108
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cinnilla88 Pokaż wiadomość
6 lipca o 22.55 silami natury urodzila sie Laura. Waga 3490 a dlugosc 56.

Porod makabra.

Gratulacje! !! też podobne gabaryty jak moje dzieciaki No i opis porodu krótko zwięźle i na temat
Jeden dzień i dwie Laurki

Karolinek wczoraj miałam Ci napisać ale zapomniałam, moja córa urodziła się z identyczną wagą, wzrostem i nawet o tej samej godzinie co Twój syn tylko dwa lata temu :p

Fame a ciocia będzie na zmianie?
Ines biedna

Dziś od rana mój szkrab wydaje mi się podejrzanie żółty, także albo nie pamiętam numerku z Chińczykiem albo czeka nas solarium

Edytowane przez debesciara
Czas edycji: 2014-07-07 o 07:15
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 07:42   #2109
Fame
Zakorzenienie

Ciocia jest ale dziś nie na porodowce tylko ginekologii. Ważne że mój lekarz będzie.. Położne tutaj wszystkie są fajne
Brzuch trochę pobolewa i z tego cewnika wydostaje się jakas gęsta, ohydna różowa ciecz co podobno jest normalne... Nie wiem jak ja wytrzymam ten dzień

Stary 2014-07-07, 08:02   #2110
Karolinek_
Raczkowanie

Cytat:
Ciocia jest ale dziś nie na porodowce tylko ginekologii. Ważne że mój lekarz będzie.. Położne tutaj wszystkie są fajne
Brzuch trochę pobolewa i z tego cewnika wydostaje się jakas gęsta, ohydna różowa ciecz co podobno jest normalne... Nie wiem jak ja wytrzymam ten dzień

Dasz radę Maleńka

Stary 2014-07-07, 08:20   #2111
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:

będzie ok wiem wiem łatwo mi pisać - ale mam taką nadzieje
Stary 2014-07-07, 08:22   #2112
Marianna 54
Raczkowanie

Fame wytrzymasz dla Maleństwa wszystko, pomyśl że już tyle przeszłaś a już niedługo będziesz miała Izę przy sobie.
Ja po ciężkiej nocy na patologi czekam na wizytę i decyzje czy beda wywoływac narazie profilaktycznie kazano być na czczo , czekamy ...

Cinnilla gratulacje

Edytowane przez Marianna 54
Czas edycji: 2014-07-07 o 08:23
Marianna 54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 08:23   #2113
i like it
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cinnilla88 Pokaż wiadomość
6 lipca o 22.55 silami natury urodzila sie Laura. Waga 3490 a dlugosc 56.

Porod makabra.

GRATULACJĘ klask i:

Cytat:
Napisane przez Karolinek_ Pokaż wiadomość
No to mam pospane... Młody zajarzyl, o co chodzi z cyckiem, ale nie zawsze mu sie chce :P drze gumiorka przez sen - obstawiam pierdziochy no i jako biedny chłopczyk dostał różowy rożek, ale chyba mu sie hello kitty nie podoba, bo go obsikal walnal takie kupy, że miałam trudności z ogarnieciem
Jak sie nie obroce, tak muszę uważać, bo wszystko boli, a wstawanie...
Mimo wszystko jestem przeszczesliwa, a tz od razu sie zakochał w Klusku a ile razy od niego usłyszałam, że jest ze mnie dumny napatrzec sie na niego nie mogłam, jak trzymał Artura i to ten, co to dzieci nie chciał mieć...

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
Poród hmm, tak w skrócie to na początku masa papierów do wypełnienia. Potem kroplowka i dwa zastrzyki przed salą do cc. Na sali bardzo miły pan anestezjolog wszystko tłumaczył a inni zagadywali żebym się nie denerwowala. Wklucie w kręgosłup porownywalne do pobrania krwi a potem takie ciepło i drętwienie i nic już nie czuć. Po zaledwie 5 minutach Laura była na świecie. Następnie szycie, czyszczenie to trwało wieki, a tak na serio to jakieś 30 minut. W trakcie dostałam niunie do przytulenia i zaraz ją zabrano. Po wszystkim zostałam przewieziona na położniczy. Dostałam leki p/bolowe i zaraz malutką do karmienia. Najgorsze było wstanie z łóżka bo wydrałam się tak z bólu ze cały oddział mnie słyszał chyba, Ale teraz jest ok. Sory że tak chaotycznie. Teraz czekam na małą do karmienia. buziaki

dzięki za opis, mam nadzieję,ze dziś juz lepiej się czujesz

Cytat:

będzie dobrze, ważne,że akcja do przodu idzie

Cytat:
Napisane przez Ines3037200 Pokaż wiadomość
Joanna, Karolinek:
MOJE GRATULACJE!!!

Fame trzymam kciuki za porod!!

Ale sie dzieciaki sypia jak z rekawa:p

Dzis w nocy zaliczylam pierwsza w zyciu podroz karetka pogotowia.
Caly czas po cc bolal mnie brzuch, bez apapu co 6h nie dawalam rady, wszyscy mowili (lacznie z polozna, ktora sciagala mi szew w czwartek) ze tak to juz jest po cc i to normalne...
Ja sama mialam przeczucie, ze cos jest jednak nie tak. Naokolo szwu byla jedna wielka bolesna bula.
Wczoraj rano zauwazylam na szwie 2 zbiorniczki krwi pod cienka warstewka skory, mialam dzis jechac do mojej lekarki. Ale...
Po karmieniu po 20 polozylam sie do lozka, trzesly mnie dreszcze, maz mnie nakryl 2 koldrami i musial zagrzac termofor w ten upal. Pomalutku zasnelam. Kolo polnocy obudzilo mnie kwekanie mlodego o zarcie i mokra pizama. Byla calkowicie przesiaknieta krwiopodoobnym lepiszczem, tak samo jak koldra i przescieradlo. Szew w tych 2 miejscach pekl i stad ten wysiek. Lalo sie ciurkiem. Maz zadzwonil na pogotowie sie zapytac, czy jest koniecznosc zeby przyjechalo czy wystarczy, ze sam mnie w auto wrzuci i pojedziemy na ip. Dyspozytorka wyslala karetke. Zobaczyli o co chodzi, mialam 37.8 stopni i zawiezli mnie do szpitala gdzie rodzilam. Na ip juz nie mialam goraczki. Tam lekarka z polozna powyciskaly mi tej surowiczej tresci(na szczescie to nie ropa) ile sie dalo, odkazily rane. Podobno to pekniecie to najlepsze, co moglo mi sie zdarzyc. Faktycznie, jak reka odjal. Brzuch juz nie boli. Dostalam antybiotyk i instrukcje obslugi, zeby pilnowac dziurek, zeby sie nie zasklepily, niech sie leje z nich ile chce, az sie oprozni wszystko. Podobno to nic niebezpiecznego. We wtorek ide do kontroli.

Sent from my GT-B7510 using Wizaz Forum mobile app
o matko, ale dobrze, że juz lepiej się czujesz.Oby wszystko się jak najszybciej zagoiło

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
Gratulacje! !! też podobne gabaryty jak moje dzieciaki No i opis porodu krótko zwięźle i na temat
Jeden dzień i dwie Laurki

Karolinek wczoraj miałam Ci napisać ale zapomniałam, moja córa urodziła się z identyczną wagą, wzrostem i nawet o tej samej godzinie co Twój syn tylko dwa lata temu :p

Fame a ciocia będzie na zmianie?
Ines biedna

Dziś od rana mój szkrab wydaje mi się podejrzanie żółty, także albo nie pamiętam numerku z Chińczykiem albo czeka nas solarium

widzę,że humor dopisuje, oby mały jak najszybciej się z solarzył i jak prawdziwy boss mógł jechać do domu
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 08:27   #2114
malwiska
Zakorzenienie

ogólnie chciałam zauważyć że karolinek i cinnilla były parą porodową :P miały ten sam termin i urodziły tego samego dnia, w podobnym czasie napisały o rozwarciu 4cm a w dodatku chłopiec i dziewczynka
Stary 2014-07-07, 08:28   #2115
agnes208
Zakorzenienie

Ines to mialas przygode nie ma co
fame no bez zartow dawaj dawaj dzis to ty masz nam porod opisac

ojto juz popisalam wlasnie moja glodomorra mlekolakowa sie budzi
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 08:29   #2116
Karolinek_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
ogólnie chciałam zauważyć że karolinek i cinnilla były parą porodową :P miały ten sam termin i urodziły tego samego dnia, w podobnym czasie napisały o rozwarciu 4cm a w dodatku chłopiec i dziewczynka
O kurczatko faktycznie w takim razie proszę brać z nas przykład

Stary 2014-07-07, 08:45   #2117
Fame
Zakorzenienie

A więc.. Rozwarcie z 2 na 4 cm. Spróbują dac kroplowke i zobaczymy co wyjdzie.
Na razie śniadanie jem

Stary 2014-07-07, 08:47   #2118
malwiska
Zakorzenienie

wczoraj porobiłam pare zdjęć swojego brzuchola
Stary 2014-07-07, 08:50   #2119
justynka2992
Raczkowanie

Cytat:
A więc.. Rozwarcie z 2 na 4 cm. Spróbują dac kroplowke i zobaczymy co wyjdzie.
Na razie śniadanie jem

Trzymamy kciuki i oby szybko poszło

Mnie już od rana dwa razy czyściło, brzuch boli, czyżby się Maluszek namyślił urodzić dzisiaj hmm:c onfused:
justynka2992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 08:52   #2120
malwiska
Zakorzenienie

i tu jeszcze pare

Stary 2014-07-07, 08:57   #2121
justynka2992
Raczkowanie

Cytat:
i tu jeszcze pare

piękne zdjęcia
Stary 2014-07-07, 09:03   #2122
debesciara
Zadomowienie

Malwiska super fotki
Justynka mi po konkretnym przeczyszczeniu właśnie odeszły wody

Mały ma brzydka wysypke od wczoraj, kutwa a trzeba bylo mieć swój rozum i prac w płatkach mydlanych jak poprzednio :/ A wszyyystko popralam w Jelpie, cała robota z praniem i prasowaniem w piguly

Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 09:05   #2123
dusia_tcv
Zadomowienie

Jak ładnie

Może to nie proszek tylko coś innego...

No ja się umówiłam na jutro do lekarza

Edytowane przez dusia_tcv
Czas edycji: 2014-07-07 o 09:09
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 09:08   #2124
justynka2992
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
Malwiska super fotki
Justynka mi po konkretnym przeczyszczeniu właśnie odeszły wody

Mały ma brzydka wysypke od wczoraj, kutwa a trzeba bylo mieć swój rozum i prac w płatkach mydlanych jak poprzednio :/ A wszyyystko popralam w Jelpie, cała robota z praniem i prasowaniem w piguly

Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app
Mam nadzieje, że jednak Synek się namyśli w końcu wyjść, bo już naprawdę z dnia na dzień coraz ciężej mi :/ zamiast się cieszyć, że to już 39 tc to ja narzekam

Ja wszystkie rzeczy prałam w Dzidziusiu, mam nadzieję, że Maluszek nie będzie miał uczulenia
Stary 2014-07-07, 09:09   #2125
robaczek-85
Rozeznanie

Ale się tu działo przez weekend
Wielkie gratulacje dla joanny, karoliniek i cinnilla
Dzieciaczki niech rosną zdrowo.
My mieliśmy ciężką noc, kinga po jedzeniu o 1 miala 3 godziny przerwy bo bolał ja brzuszek, ale jak już przeszlo to pospalysmy do teraz, nawet Wojtek z nami pospal co mu się nie zdarza
Fame dasz rade, tak duzo już wytrzymalas i tak dlugo na to czekalas, już niedługo zapomnisz o bólu bo Iza będzie leżeć wtulona w ciebie
Ines psikaj ranę octinoseptem bo działa odkazajaco, ja też miałam bolesna ranę i taka rozogniona (myslalam ze te dreszcze od tego miałam) ale zaczęłam używać octinoseptu (wcześniej tylko suszylam i wietrzylam) i teraz już jest ładnie zagojona

1.11.2012

Kingusia 18.06.2014
Moje rękodzieło

Kuchennie

Edytowane przez robaczek-85
Czas edycji: 2014-07-07 o 09:12
robaczek-85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 09:11   #2126
pszczola189
Rozeznanie

Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych mamuś, dzieciaczki śliczne

Oluch, cześć!

Sent from my Lumia 610 using Tapatalk

ADAŚ ur. 26.07.2014
waga: 2790g
długość: 54cm

: love:
pszczola189 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 09:12   #2127
Iris1988
Rozeznanie

Gratuluje porodów

Ja mialam straszna noc:-( nie moglam spac zle bylo mi sie przekrecac:-( czuje sie jak slonica a jak widze sie w lustrze to nic tylko zalamac sie mozna jestem ogromna :-(

Taki dolek przedporodowy mnie zlapal:-(

Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk
Iris1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 09:15   #2128
Fame
Zakorzenienie

9.10 podłączenie kroplowki.
Zaraz zemdleje z przejęcia

Stary 2014-07-07, 09:18   #2129
dusia_tcv
Zadomowienie

Cytat:
9.10 podłączenie kroplowki.
Zaraz zemdleje z przejęcia

Kochana teraz z górki rozwarcie do 7 i wszystko szybko pójdzie 3maj sie kochana
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 09:21   #2130
framboise87
Raczkowanie

Cytat:
i tu jeszcze pare

ekstra zdjęcia!!!
Cinnilla gratulacje!

Makwiska mamy taki sam tp- 19 lipca? Jak myślisz, kiedy przyjdzie na nas czas?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości