|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Normalnie dziewczyny powiem wam że u mnie z chodzeniem to jest jakaś masakra.
Tż chciał mnie zabrać wieczorem na festyn ale po przejściu kilku metrów nie miałam siły brzuch mnie bolal zaczęło mnie kluc na dole ze zrezygnowaliśmy i poszliśmy na stacje. Oczywiscie wracaliśmy juz do domu autobusem bo nie miałam siły a to tylko 10 minut drogi od nas. |
|
|
|
#3842 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
nie chciałam prowokować awantury bo to bez sensu. Powinnam była przewidzieć że nie można na nią liczyć.---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
mi już jest ciężko, ale nie aż tak źle.
|
|
#3843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przykro mi ze musisz się tak męczyć
|
|
|
|
|
#3844 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia, więc jest beżowy? A na siostrę szkoda słów..
Zaczarowana, ale tak Ci ciężko? Mnie wczoraj po pół h leżenia tak się zastały mięśnie, że ledwo doszłam do łazienki. Jedną nogę miałam prawie bezwładną. Najlepiej mi się siedzi
|
#3845 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
Został nam równo miesiąc .Co za upał. Zamówiłam wczoraj nowy wiatrak .Zaraz się zabiorę za nadrabianie popijając domową lemoniadę .
|
#3846 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3847 | ||
|
Zadomowienie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47189285]Oj! Jak mnie to irytuje jak ktoś naobiecuje, a potem czekasz i nie wiadomo czy propozycja aktualna czy nie Sama tak miałam i koniec końców najlepiej wychodzi się na zasadzie licz tylko na siebie :p
Ja jak wieszam pranie to conajmniej kilka klamerek zawsze mi spadnie i czekają aż mąż podniesie Opuchlizna to jedno, a mi od noszenia sukienki w te upały obtarły się udziska. I nie dam rady żadnej sukienki założyć, bo dopiero wtedy chodzę jak kaczka Może sudocrem pomoże [/QUOTE] A mi właśnie lepiej w sukienkach bo się rozkraczę po chłopsku i tak nie pocę tam. W spodenkach mam całą bieliznę mokrą. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Fajny wózek, nie widziałam jeszcze takiego z kratką. A ja mimo, że ciężko się robi to nadal preferuję spacery z psem, właśnie czekam na Tż'ta aż wróci ze sklepu, jemy śniadanie i idziemy do lasu. To jakby nie było JESZCZE miesiąc w trakcie którego mogę się nieźle zapuścić, a jak wiecie mam parcie na to sn, więc muszę mieć jakieś mięśnie. Posapię sobie trochę na spacerze, pomęczę, w domu poleżę chwile i jest ok.
|
||
|
|
|
#3848 | ||
|
Raczkowanie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47183327]angelika__2014 śliczna sukienka. Ja po ostatniej wizycie u lekarza się cieszę, że nie mogę nigdzie wychodzić, bo we wszystkim wyglądam jak mały słonik. No ale waga powoli dobija do 90kg, więc czego chcieć. Już teraz się zastanawiam co ubrać na jutrzejszą wizytę u położnej
![]() Trochę ci współczuję tego mieszkania przy rodzicach. My tak mieszkaliśmy przez rok po ślubie i powoli mieliśmy dość. Niby się dogadywaliśmy, ale co u siebie to jednak u siebie. A poza tym ja bardzo emocjonalnie podchodziłam do tego co się dzieje pomiedzy moimi rodzicami. I każdą ich kłótnie mocno przeżywałam. A teraz po prostu posłucham, trochę się może zdenerwuje, ale to już co innego... zaczarowanadlaniego dzisiaj w tv widziałam program znad morza i mowię do męża, że chciałabym tam być. Potem pokazywali ujęcia z jakiś egzotycznych miejsc i stwierdziłam to samo. Po prostu w domu, w czterech ścianach dostaje już paranoji. Nawet wyjście do biedronki to dla mnie rozrywka ![]() :brzyda l:[/QUOTE] Też za bardzo nie mam w czym chodzić. Dyżurne ciuchy na okrągło. Kupiłam dwie sukienki w happymum bo w spodniach już nie da rady leginsy też odpadają a w spodenkach i bluzeczkach wyglądam strasznie tylko sukienka jaaaakoś daje radę. Ja za bardzo też wychodzić nie mogę ale dziś mam wizytę u gina i pewnie dostanę pozwolenie na zwiększenie aktywności. OBY trzymajcie kciuki za to!! Wiadomo na swoim to na swoim, nikt się nie wtrrąca nie wciska nosa....a ja marzę tym żeby sobie polatać na golasa po własnym mieszkaniu bez tremy, że mi ktoś zaraz zapuka i wejdzie!!!!!!! Jakby było bardzo źle to zawsze zostaje wynajem, ale nie chcę pakować komuś kasy do kieszeni jak te pieniądze możemy odłożyć w skali roku robi się fajna kwota i do przodu. Muszę zaciskać zęby i liczyć na to, że uda się kiedyś to bieganie ![]() Nie pamiętam kiedy byłam w sklepie i kupiłam masło i chlebek ... także jak się wyrwę do jakiegoś marketu to będę niczym dzikie zwierze na polowaniu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
widzisz to był chwilowy mały kryzysik. Najważniejsza jest wasza relacja. Mężuś jak chce to potrafi. co do siostry to dziwne zachowanie. Moje sis i cała rodzinka (ta mega bliska) już od marca mnie obdarowują po kolei etapami. Mówią co mają i pytają czy potrzebuję. Jak was tylko stać to pewnie. Nie proś się. A siostra rozumie się deklarowała, że wszystko wam udostępni....i teraz niech się wstydzi. QUOTE=gosia3103;47190515]Mamy wózek ![]() jednak nie jest szary, przykro mi :P na razie czeka w kartonie więc zdjęcie z netu do tego fotelik tario z bazą i adapterem ![]() Siostra mi wczoraj napisała, że 'nie rozumie mojego podejścia'.. padłam. Nawet mama padła jak jej o tym powiedziałam. A jak powiedziałam mężowi to kazał mi wynaleźć wszystko nowe i powiedział że nic, absolutnie nic od nich nie chce. Nie będę Wam streszczać litanii którą od siostry dostałam, bo normalnie aż wstyd mi za nią. Ale nie powiem, zdenerwowałam się tym wszystkim i na wieczór źle się czułam :/ teraz nie śpię od 6, w nocy budziłam się z 16 razy, w każdej pozycji niewygodnie, wszystko boli, plecy, nogi... eh, żyć nie umierać ![]() Wczoraj ustaliliśmy, że nie zdążymy się wprowadzić przed porodem ale mąż obiecał ogarnąć to tak, żeby spędzać możliwie jak najwięcej czasu z nami... mam nadzieję, że nie potrwa to dłużej niż miesiąc (a cicho liczę na góra dwa tygodnie), jakoś zagryzę zęby i wytrzymam. Tylko zła jestem, że tak niewiele nam zabraknie. Cóż, chyba limit szczęścia na raz wyczerpany...[/QUOTE]Superaszczo!!!!!! Wózek ekstra!!! Siostra GOSI nie wolno denerwować ciężarnej!! Co ona sobie myśli, że będzie nam tu stresować Gosię! Harmonia, spokój a nie sypanie wiązanek!!! Miesiąc to jeszcze nie tak dużo. Wytrzymaliście tyle ... a metę już widać będziesz sobie hasać na golasa po domku
|
|
#3849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nas już niektóre osoby pytają, co kupić dla Hani...ale po pierwsze, jakoś głupio mi mówić 'chcę to i to', po drugie głupio mi spytać o budżet ... a po 3 właściwie wszystko już mamy...bo wolę liczyć na siebie niż czekać, aż czy ktoś coś kupi, czy nie ![]() Co do spacerów, to ja bym chętnie chodziła... ale serio, ledwo już daję radę. Wczoraj wyszłam do sklepu i po 100 m musiałam zawrócić, tak mnie zaczęło coś kłuć i sikać mi się zachciało, chociaż byłam w ubikacji na 3 sekundy przed wyjściem... Ehhh... Gosia, co ta siostra odstawia? Nie przejmuj się, ważne, że sobie skompletowaliście to co chcieliście, wózek śliczny ![]() A my chyba w końcu zamiast szarego weźmiemy fioletowy ![]() Matko, dziś znowu taki ukrop na dworze - nie do wytrzymania!
|
|
|
|
|
#3850 |
|
Raczkowanie
|
widziałyście jak lipcówki fajnie się rozpakowują.
|
#3851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czuje sie jakbym byla uwieziona we wlasnym ciele ja chce zrobic tyle rzeczy ale cialo mnie nie slucha ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Wczoraj to sie 3 rozpakowaly
|
|
|
|
|
#3852 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak, to taki beżowy hmm piaskowy, a ta kratka jest bardziej jasny brąz. Akurat kratka najmniej mi się podoba, ale z racji ok 30-40% niższej ceny nie wybrzydzałam
![]() Cytat:
![]() Co do zachowania mojej siostry to brak słów, nie chce mi się z nią gadać w ogóle. Na szczęście generalnie stać nas, chociaż żeby teraz wszystko kupić w jednym momencie to trochę musimy kombinować, a przecież nie rozłożę już tych zakupów w czasie bo to są wszystko rzeczy które muszą się wietrzyć... Co myślicie o takim łóżeczku? http://allegro.pl/lozeczko-3w1-agata...388634047.html ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Ulala, no ale w sumie to już lipiec
|
|
#3853 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Cytat:
Cytat:
Całą ciążę mam zapchany nos :/ ciężko przez to oddycham ![]() Cytat:
Cytat:
Co nie znaczy, że nasi TŻ czasem nie przesadzają. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dziś powiesiłam pranie i tak mnie rozbolał krzyż, że muszę leżeć :/ dodatkowo znowu wrócił ból prawych żeber. boli mnie jak biorę głęboki oddech. nie mogłam przez to prawie spać w nocy. Synek od 5 nie chciał spać, padam... w dodatku brzuch mnie ćmi jak przed okresem i boli żyła, w którą pielęgniarka sadystka tak się dziś wbiła, że chciało mi się płakać a na dworze duchota :/Ostatni akapit stanowi powód czemu ostatnio mało się udzielam...
|
|
#3854 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ile waży ?Cytat:
dla siostry za szybką przeprowadzkę taka duchota w domu a na zewnątrz w słońcu termometr pokazuje 47 stopni Dziewczyny która jeszcze jutro odstawia leki? Ciekawe którą z nas weźmie pierwszą ja bym chciała jeszcze 2 tyg wytrzymać, ale wątpię, że mi się uda. Skurcze mam bardzo często, ból brzucha jak na okres i bóle krzyżowe. Mam wrażenie, że brzuch trochę mi się obniżył.
|
|
|
#3855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale fajne sa takie imprezy dostaje sie tyle rzeczy to zawsze odciazenie jakies. ![]() Moj Tz np, teraz chodzi dumny bo sami sobie zorganizowalismy cala wyprawke i nie musielismy sie nikogo prosic, chociaz widze ze ma zal troche do swojej mamy ktora nie interesuje sie mala i nie zapytala czy w czyms pomoc albo czy czegos nam nie potrzeba. Mowi ze to pierwsza wnuczka a tu zadnego ' zaangazowania ' . Nawet do ikei z nim nie chciala jechac bo ' niby ' nie miala czasu to szukal kolegi jakiegos przez pol dnia zeby z nim pojechal i mogl kupic reszte rzeczy z wyprawki A u mnie w nocy byla mega burza teraz jest pochmurno i tak ma zostac do konca tygodnia |
|
|
|
|
#3856 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie zostało 24 dni...
Angelika za dzisiejszą wizytę!Justa, ale Twoja siostra jest w USA i tam miała to baby shower? Ja właśnie sobie przypomniałam jak koleżanka zrobiła mini imprezę po narodzinach synka. To było takie pępkowe dla par i bardzo mi się podobało! Zdążyliśmy zobaczyć dzidziusia zanim go położyli spać, kulturalnie się bawiliśmy, a faceci się nie spili Tatusia też nie trzeba było cucić Hmm, muszę obgadać z TŻ co myśli o takim pępkowym A tu znalazłam artykuł o połogu i cenną radę na temat prezentów dla świeżo upieczonej mamusi.
|
#3857 | |
|
Rozeznanie
|
a jak mam to poznac pisze niby ze z poznania i ze oni to szyja
Cytat:
|
|
|
|
|
#3858 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo tak jak u Twoich znajomych, tylko że po cc szybko nie dojdę do siebie, sama nie wiem.
|
|
|
#3860 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W końcu to ja mam roczny urlop właśnie na to, by jak najlepiej zająć się maluchem, a Tż po krótkim urlopie będzie wracał do pracy przecież. Nie oznacza to oczywiście że chcę go całkowicie odciąć od opieki nad synkiem ( tym bardziej, że wiem że by się nie dał ), tylko po prostu nie wyobrażam sobie że to on ma wstawać ileś tam razy w nocy, jak mały będzie płakał a ja sobie śpię. On musi się w miarę wyspać, żeby jakoś funkcjonować w tej pracy. Druga sprawa, że mam pewność, że będzie mi dużo pomagał. W wielu obowiązkach może mieć przecież czasem odciążyć, jak będę już bardzo zmęczona. Cytat:
![]() tak jak reszta dziewczyn liczę potem na jakieś fotki Twoich dzieł ![]() ja żałuję że jestem całkowitym anty talentem jeśli chodzi o takie robótki ręczne
|
|
|
#3861 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe co tam u papryczki, może już w domu jest z małą
|
|
#3862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo mocne
|
|
|
|
|
#3863 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3864 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no to faktycznie skwar macie a ja myslalam ze u nas goraco gosia bardzo dobrze zrobilas, jak to siostra się oburzyla to co popsuty wozek mialas od niej wziasc ,nie rozumie jej zachowania |
|
|
|
|
#3865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zebys jeszcze troche wytrzymala
|
|
|
|
|
#3866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Papryczka to chyba dziś dopiero będzie wychodzić do domu.
|
|
#3867 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Angelika za wizytę ![]() Zosia znowu ma katar, mam nadzieję, że mnie nie zarazi. Miałam w piątek dzwonić do laryngologa i zapomniałam Zamówię chyba w końcu te literki z imieniem, ale nie mogę się zdecydować na kolor macie może sprawdzonego sprzedawcę?
|
|
|
#3868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faceci sa niedomyslni strasznie, gdybys mu powiedziala to pewnie by zareagowal ![]() Mnie tez czesto boli kregoslup i tez duzo leze przez to. |
|
|
|
|
#3869 |
|
Rozeznanie
|
No w koncu juz lipiec, czas sie rozpakowac
|
|
|
|
#3870 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
U nas dzis upaly moze burze beda. Poodkurzam pomyje podlogi wstawie i wywiesze pranko na ogrodek ![]() Lubie lato ![]() Zaczarowana - sliczny kacik. Ja zamowilam literki tez, podoba mi sie taki motyw. Szukam teraz lampy z kubusiem puchatkiem. W castoramie sa ale takie mdle, i do tego dziury maja na chmury i wyglada to strasznie. Na dostawe apteki gemini strasznie sie dlugo czeka! Duzo z Was juz spi z podkladami pod przescieradlem? Ja chyba mam jeszcze sporo czasu to nie musze... Nie wiem. Chce zrobic dzis na obiad makaron z kurczarkiem w pieczarkach albo sosie pieczarkowym. Ale nie wiem jak zrobic sos zeby byl dobry - z torebki odpada... I jeszcze jedna sprawa - biore Magne B6 i od kiedy to biore mam POTWORNE skurcze lydek co rano. Biore 2x2. Dziwne nie?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:16.

nie chciałam prowokować awantury bo to bez sensu. Powinnam była przewidzieć że nie można na nią liczyć.
mi już jest ciężko, ale nie aż tak źle.
.

widzisz to był chwilowy mały kryzysik. Najważniejsza jest wasza relacja. Mężuś jak chce to potrafi.
dziwne zachowanie. Moje sis i cała rodzinka (ta mega bliska) już od marca mnie obdarowują po kolei etapami. Mówią co mają i pytają czy potrzebuję.
nie wolno denerwować ciężarnej!! Co ona sobie myśli, że będzie nam tu stresować Gosię! Harmonia, spokój a nie sypanie wiązanek!!! 

za szybką przeprowadzkę