|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
Cytat:
na prawym boku już w ogóle nie mogę spać bo tak mnie miednica boli, na lewym też długo nie poleżę no i lipa, całą noc się wiercę a o lustrze to nawet nie wspomnę, wolę nie patrzeć, ale najważniejsze, że Dzidziuś jest zdrowy, a kilogramy kiedyś się zrzuci
|
|
|
|
|
#2132 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
dzień dobry !
ale dziś upał ... cinnilla88 - Gratulacje !!! ![]() Fame; - no to teraz już pójdzie szybciej Ines - matko kochana jakie przeżycia - dobrze, że tak się wszystko skończyło Malwiska - śliczne zdjęcia a na ten Twój malutki brzuch to jak zwykle nie mogę się napatrzeć |
|
|
|
#2133 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2134 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja stanika nie moge znalezc na siebie a ona wyglada perfekcyjnie:-(:-(:-( Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk |
|
|
|
|
#2135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak bedziesz sie przejmowac to bedzie Ci ciężej... bardzo dużo robi pewność siebie... Ty zaraz rodzisz a ona będzie musiała się całe upały męczyć z brzuchem w październiku będziesz wyglądać najpiękniej ze wszystkich |
|
|
|
|
#2136 | |
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2137 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w każdym razie mam dość tego oczekiwania, chyba przestanę się przejmować i zaakceptuję fakt, że mój lekarz będzie na urlopie jak będę rodzić... ![]() a propos jeszcze brzucha i cycków- moje też się wydają mini przy brzuchu i wszyscy mówią, że nic nie urosły, ale poszły w górę o jeden rozmiar hehe ![]() Cytat:
![]() ja często chodziłam w wysokich butach, ale jak brzuchol urósł to nie mogłam nawet na nich ustać, przestałam jakieś 2 miesiące temu. Także głowa do góry!
|
|
#2138 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Iris1988;47191520]w pazdzierniku biore slub i to chyba blad:-( wszyscy beda komentowac:-( do tego szwagierka rodzi we wrzesniu i jest ciagle porownywanie mam tego dosc:-( ona zawsze ladna zawsze super ubrana...ehh ja wczoraj w namiocie i klapkach a ona w obcislej marynarskiej kiecce cycki podkreslone i buty na obcasie
Ja stanika nie moge znalezc na siebie a ona wyglada perfekcyjnie:-(:-(:-( Mam taką samą sytuację z siostrą mojego tż. Już parę razy od niej słyszałam: "Ale przytyłaś", a nie popatrzyła na siebie jaka w ciąży była, no ale to się zapomina, jak wiem,że ma przyjechać to aż coś się we mnie gotuje, bo ona teraz szczupła, wystrojona, a ja w sumie w jednym i tym samym ubraniu bo tak jest mi gorąco dziś już prawie 30 stopni, a dopiero 10 Ehh i jeszcze ona chce żebym jej kawałek łożyska dała na bliznę u syna... |
|
|
|
#2139 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
Edytowane przez malwiska Czas edycji: 2014-07-07 o 09:56 |
||
|
|
|
#2140 |
|
Raczkowanie
|
[/COLOR]
haha niech sobie drugie dziecko zrobi i weźmie od siebie łożysko... a tak serio to za to się chyba płaci - chce Ci opłacić pobór łożyska czy jak??[/QUOTE] Tak samo powiedziałam niech sobie drugie dziecko zrobi... Wogóle nie mam zamiaru na porodówce o tym gadać, przez całą ciążę nawet nie zapytała jak się czuję, tylko mnie krytykowała, więc ja też mam to w d%%upie za przeproszeniem, jak to mówią Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie. Ja się będę męczyć i jeszcze myśleć o Niej... o nie nie nie ma takiej opcji ![]() Nie będę oddawać kawałek siebie, bo wiem, że ona dla mnie by tego nie zrobiła
|
|
|
|
#2141 |
|
Raczkowanie
|
Jestem po wizycie, Oliwka ma 3000g czyli jednak ladnie rosnie. Gin nawet pomiar robil dwa razy zeby sie upewnic.
---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Malwiska, sliczny brzuszek.
|
#2142 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak samo powiedziałam niech sobie drugie dziecko zrobi... Wogóle nie mam zamiaru na porodówce o tym gadać, przez całą ciążę nawet nie zapytała jak się czuję, tylko mnie krytykowała, więc ja też mam to w d%%upie za przeproszeniem, jak to mówią Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie. Ja się będę męczyć i jeszcze myśleć o Niej... o nie nie nie ma takiej opcji ![]() Nie będę oddawać kawałek siebie, bo wiem, że ona dla mnie by tego nie zrobiła [/QUOTE]no to tez masz przeboje...tez bym sie nie zgodzila Dzieki dziewczyny za otuche poczytalam i postanowilam jednak wstac z lozka wstawie ostatnie ciuszki i kocyki i spakuje torbe do szpitala w koncu. Tż konczy kafelki w lazience a do konca przyszlego tygodnia moze bedzie koniec remontu i posprzatamy do konca przed porodem. Moze jeszcze uda mi sie nabrac sil na porod bo poki co to nie dalabym rady nawet jajka urodzic Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk |
|
|
|
|
#2143 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez mnie ciagle straszyła i krytykowała do ostatniego telefonu i sms gdzie wygarnełam jej ze to nie jest miłe jak dzwoni tylko po to aby mnie skrytykowac albo nastraszyc porodem albo tym jak sie bede czuła... nie wiem czy wzieła to do siebie ale póki co sie nie odzywa najlepiej jest powiedziec to co sie mysli... od nikogo nie usłyszałam tak przykrych słów "szczerości" jak od niej, każdy mi mówi że fajnie wyglądam i czy jestem pewna że to dziewczynka bo za ładna na buzi jestem - nawet jak to nie jest do końca szczere to chyba lepiej tak niż walić komuś że jest grubym - ja uznaje zasadę że lepiej jest nic nie mówić niż być aż takim szczerym - jeśli chodzi o wygląd w ciąży, czy też podczas ślubu - nawet jak bym uważała że panna młoda jest najbrzydszą i najgorzej ubraną dziewczyną na swoim ślubie to przeciez jej tego nie powiem - najwyzej nic nie skomentuje ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
może w tym czasie miały jakiś skok rozwojowy
|
||
|
|
|
#2144 |
|
Raczkowanie
|
Joanna, karolinek, cinnilla
gratulacje! coraz wiecej bobasow na swiecie... Ja wypatruje syndromow porodu, ale na razie cisza ciekawe czy roksanka urodziła, miala byc moja para a okazuje sie ze ja w tyle zostaje -_-Fame żeby już szybko poszło
|
#2145 |
|
Raczkowanie
|
Gratuluje wszystkim nowym mamusiom!
|
|
|
|
#2146 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki czytam Was ale źle jest mi się rozpisywać na komórce, poza tym jestem trochę przejęta zaistniałą sytuacją
![]() Rozwarcie coraz większe, bo już na 5,5 cm. Ale skurczy brak gin się śmieje że bezbolesny poród może Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2147 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() Joanna, Karolinek, Cinnilla88 - gratulacje ![]() i za oczekujące![]() cieszę się, że córcia się podoba, podobno na zdjęciu wygląda na większą miałam poczytać, ale chyba idę w kimę, przeleciałam pobieżnie, tylko dziś od rana muszę poczytać jeszcze.
|
#2148 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wychodz Izunia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Malwiska - śliczny brzuś
|
|
#2150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2151 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kochana w połowie drogi już jesteś a nic Cię nie boli!! Daj Boże każdej z nas czekających taki poród |
|
|
|
|
#2152 |
|
Rozeznanie
|
Z tymi terminami porodu to ja też mam dziwnie, niemal na każdym usg wychodzi inaczej.. Pierwsze usg 17.07, drugie i kilka kolejnych 21.07, następne 23.07, a ostatnie mierzył trzy razy, 29.07, 30.07, 1.08.. I weź tu nie zgłupiej człowieku..
![]() Sent from my Lumia 610 using Tapatalk
|
#2153 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dobrze Ci idzie, kochana Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Malwiska - super zdjęcia Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2154 |
|
Raczkowanie
|
Dobra, idę myć okna, segment w kuchni też wypucuje. Dziś jest piękny dzień na poród i zacna data - 7.07.14
Trzeba to wykorzystać!
|
|
|
|
#2155 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2156 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wg OM mam 21.07, ale w końcu to juz sama nie wiem.. Sent from my Lumia 610 using Tapatalk
|
|
#2157 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chociaż na 5 minut moje postanowienie może się zmienić ![]() właśnie gadałam z moją przyjaciółką i powiedziała, że jej na badaniu też nie wskazywało nic na poród, a za parę dni było po wszystkim Fame kciuki trzymam! szczęściaro, mam nadzieję że urodzisz bezboleśnie rzeczywiście ![]() dziewczyny z innej beczki trochę- czy któraś z was wie, jak np wkleić w podpisie adres bloga? tak jak np ma zrobione Mamaya? chciałam dać też swojego, ale nie umiem
|
|
#2158 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki wszystkim!
![]() Trzymają mnie pod kroplowka do 13. Jak nie pojawią się skurcze to jutro druga próba Uparte to moje dziecko...... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2159 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za rozwiniecie akcji ![]() Bardzo fajne ![]() Cytat:
Cytat:
Powodzenia ![]() Ja w nocy myslalam, ze zaczynam rodzic, bo mialam przez 10-15 min dosc silne bole brzucha jak na miesiaczke, ale wstalam do toalety, przeczyscilo mnie jedynie i poszlam spac jeszcze pozniej w nocy cos mnie bralo, ale jestem dalej w dwupaku, wszystko minelo...
|
|||||
|
|
|
#2160 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ines ja nie pomogę bo nie wiem jak się takie cuda wrzuca ![]() Mam pytanie dot. karmienia. Wszędzie na SR itp. mówią o karmieniu z dwóch piersi,jedna jako danie główne druga na deser. A w książce, którą aktualnie czytam babka mówi zupełnie na odwrót i zgłupiałam.... jakie są wasze doświadczenia/opinie w tym zakresie? jest tak duszno i gorąco,że mam ochotę |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:13.

na prawym boku już w ogóle nie mogę spać bo tak mnie miednica boli, na lewym też długo nie poleżę no i lipa, całą noc się wiercę
a o lustrze to nawet nie wspomnę, wolę nie patrzeć, ale najważniejsze, że Dzidziuś jest zdrowy, a kilogramy kiedyś się zrzuci 

w październiku będziesz wyglądać najpiękniej ze wszystkich 

żeby już szybko poszło
gin się śmieje że bezbolesny poród może 
jeszcze pozniej w nocy cos mnie bralo, ale jestem dalej w dwupaku, wszystko minelo...
klask i: