III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5 - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-07, 12:52   #3121
201610121609
Konto usunięte

III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Hejka ja juz po SR i jestem mega zadowolona z dzisiejszego spotkania. Bardzo duzo info na temat karmienia piersią. Na temat odciagania pokarmu również wspomniała i musze przyznać ze moje wiadomości byly zupełnie inne. Dostalam listę co musze wziąść do szpitala :

Kartę ciąży
Moj akt urodzenia po niemiecku albo akt małżeństwa po niemiecku 88Ekaterina88, aisa jest to bardzo ważne !!
No i kartę do ubezpieczenia

Szlafrok (niekoniecznie)
Kapcie
Koszule do porodu jak nie chce rodzic w szpitalnej
Wygodnevrzeczy po porodzie i co najważniejsze moge w spodniach latać po
Racznik
Moje kosmetyki
I wkładki laktacyjne

Dla dzidzi tyljo ciuchy na wyjście kocyk i krzeselko do auta.

I to wsio
Jestem szczęśliwa ze nie musze w koszuli latac tylko wgodnie w luźnych spodniach i koszulce.

Polozna powiedziala żebyśmy sie wstrzymaly z kupowaniem biustonoszy do karmienia. Powiedziala ze kupic jakies tanie dwa na zmiane a lepszy kupić jak juz bedzie po tym nawale pokarmu.
Cieszę się że nie muszę dużo kupować do szpitala. Bo tym sie najbardziej martwilam ze nie znajdę dlugiej koszuli itd.

Za tydzień robimy nordic walking czy jak to tam się piszę :p

Ale nie wszystko takie piękne. .. dzisiaj rano szlak trafił nasze TT stoi u mechanika i czekamy na diagnozę ;( jak nie urok to s....

Dziewczynki za wizyty i trzymajcie za moją bo już zaczynam sie stresować.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Dzięki Ci dobra kobieto wszystko zanotowałam i na szczęście mam akt urodzenia europejski i do porodu bede juz miała akt ślubu niemiecki (w czwartek ustalamy termin ślubu w urzędzie) zaskoczyły mnie wkładki laktacyjne bo myślałam, ze maja...wszystko sobie zapisałam a jak sie spotkam z moja polozna to zapytam jeszcze raz bo moze cos jeszcze wyskoczyć...w końcu to rożne szpitale rzeczy dla maluszka to moze przynieść tz w dzień wyjścia prawda? kocyk tez na wyjście tylko czy zeby mieć w szpitalu?
Trzymam kciuki za wizytę i nie stresuj sie no i mam nadzieje, ze z autem nic poważnego...nienawidzę jak w aucie sie cos psuje bo zazwyczaj tanio nie jest

funykiki-cudny pokoik bardzo bym chciała pokoik dla małej ale na razie musze sie zadowolić kącikiem w sypialni... wózek faktycznie jak nowy

Elffirka-dla teściowej uwielbiam takie dobre rady...niektórzy ludzie naprawdę sa bez uczuć kiedyś jak mój kot zachorował juz bo miał 15 lat ponad chyba nawet i mama zadzwoniła, ze gorzej z nim a teściowa słyszała moja rozmowę to po rozmowie do mnie taka zadowolona z uśmiechem wyjechała "cooo? zdechł juz kotek?"... Pamietam, ze cos do niej bardzo odpyskowalam i to niezbyt grzecznie to jej sie głupio zrobiło...to było z 5lat temu a ja do dzisiaj mam w głowie jej bezczelny tekst...to Twoje zycie,pies, dom i dziecko i nie daj sobie w kasze nadmuchać

Edytowane przez 201610121609
Czas edycji: 2014-07-07 o 12:54
201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 12:53   #3122
ania9106
Zadomowienie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Witam wszystkie panie !!

Ja i tż jesteśmy już mężem i żoną
Było wspaniale. Tańczyłam całą noc. Może 10 piosenek odpuściłam. Mikołajek był bardzo dzielny. Teraz pozostaje mi wypoczywac i czekać na synka. W sobotę USG

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty !!

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
ania9106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 12:54   #3123
friks
BAN stały

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

czy kupujecie, kupowałyście juz proszki płyny do pranaia niemowlęcych ciuszków??
gdzie opłaca się najbardziej ??
jakie są najlepsze ?
friks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 12:55   #3124
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
moja przyjaciółka miała kolki nerkowe w ciąży, wpierw miała rodzić sn, ale dostała takiej kolki nerkowej, że zrobili jej cc.
Co do dziecka po cc, to chyba zależy od szpitala, w tym szpitalu, gdzie rodziłam, to niezależnie od tego, czy rodziło się sn czy cc to każda miała od razu dziecko przy sobie (przy każdym łóżku było takie łóżeczko-pudełko przeźroczyste i tam leżały koło mamuś noworodki). Różnica była tylko taka, że te, co rodziły sn to praktycznie od razu musiały opiekować się noworodkiem (w razie zawrotów głowy czy gorszego samopoczucia to położne oczywiście pomagały) a te, co miały cc, to miały dzieci przy sobie ale na początku położne pielęgnowały noworodki, typu przewijanie itp.
No właśnie u nas w szpitalu jest tak,że dzieci po cc biorą na jedną salę i po kilkunastu godzinach dają je matce,żeby po cc nie wstawała i odpoczywała. A u mojej siostry było o tyle źle,że ona rodziła po 13 a mój szwagier nie mógł z pracy się wyrwać wcześniej,bo wtedy mieli taką sytuację a wizyty do 17 i dlatego mały był sam tego dnia

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
Bo coś tam zawiera i może podrażniać jeszcze bardziej i wywoływać ból. Tak samo nie jeść grejpfrutów.
O porodzie nie mówił nic mnie na razie to nie boli, ale nie wiem czy nie wróci, bo tego dziadostwa się nie przewidzi. Muszę zapytać gina jeszcze, bo teraz jak zwykle zapomniałam. Odpoczywaj dużo i bierz no-spę regularnie jak Cię boli No i woda, kazał pic do oporu. ja w tym tyg jadę jeszcze na usg nerki, zobaczymy co mi tam powie jeszcze...

Z tą cesarką poniekąd może i jest w tym trochę racji, bo nie ma tego pierwszego kontaktu skóra do skóry. Ale nie można tak kładać, że i jakby u Ciebie cc była to mały będzie potem taki niespokojny.
Trzeba być dobrej myśli, ja mam skierowanie na cc ze względu na kręgosłup, al mój gin kazał si,ę nie napalać jeszcze Także nie wiem.
Oby tylko w czasie porodu kolka nas nie zaskoczyła
A co do techniki porodu to każda boli i jest uciążliwa czy to w czasie porodu czy już po zabiegu,ważne żeby maluszek przyszedł na świat cały i zdrowy Nie wiem jak to zrobię ale "poświęcę się" i urodzę naturalnie jak będzie trzeba,choć już czuję tą zbliżającą się biegunkę ze strachu i chęć tupania nogami jak małe dziecko,że ja nie chcę ale podobno kobiety są do tego stworzone,więc nie musi być aż tak źle

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
Co do cc... Przecież zwykle po cc ojciec dziecka może się maluszkiem zajmować, i taki maluch może być na sali z mamą... Dziwne praktyki jakieś były w tamtym szpitalu że dziecko daleko...
Już Ali napisałam jak to u nas było,że była taka sytuacja a nie inna. Co szpital to obyczaj i każdy inaczej wszystko praktykuje Co dla mnie jest osobiście straszne,że dziecko nie jest przy matce od razu.

Ania,gratulacje !! i wszystkiego dobrego na nowej drodze życia Podziel się zdjęciami ze ślubu

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...

Edytowane przez Metamfetaminax
Czas edycji: 2014-07-07 o 12:56
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 12:58   #3125
jenny1234
Wtajemniczenie

moje kochane, czy Wy wszystkie mimo iż dzieciaczki będą spały w sypialni z Wami robicie już gotowe pokoiki dla dzieci?

My mamy zamiar teraz przygotować kącik w naszej sypialni a dopiero jak dzidzia będzie się do swojego przenosić to zrobimy oddzielny pokoik.

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę,
Jestem przy Tobie od pierwszego grama,
Tyś moje dziecko, a ja...
Twoja mama

12.09.2014
20.02.2017

czekamy.... 13.10.2021
jenny1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 12:59   #3126
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania9106 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie panie !!

Było wspaniale. Tańczyłam całą noc. Może 10 piosenek odpuściłam. Mikołajek był bardzo dzielny. Teraz pozostaje mi wypoczywac i czekać na synka. W sobotę USG

Dużo miłości dla Was, pieniędzy i zdrówka oraz wielu wielu lat szczęścia

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 13:01   #3127
jenny1234
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam wszystkie panie !!

gratulacje wszystkiego dobrego na Nowej Drodze Życia

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę,
Jestem przy Tobie od pierwszego grama,
Tyś moje dziecko, a ja...
Twoja mama

12.09.2014
20.02.2017

czekamy.... 13.10.2021
jenny1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 13:05   #3128
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
Dzięki Ci dobra kobieto wszystko zanotowałam i na szczęście mam akt urodzenia europejski i do porodu bede juz miała akt ślubu niemiecki (w czwartek ustalamy termin ślubu w urzędzie) zaskoczyły mnie wkładki laktacyjne bo myślałam, ze maja...wszystko sobie zapisałam a jak sie spotkam z moja polozna to zapytam jeszcze raz bo moze cos jeszcze wyskoczyć...w końcu to rożne szpitale rzeczy dla maluszka to moze przynieść tz w dzień wyjścia prawda? kocyk tez na wyjście tylko czy zeby mieć w szpitalu?
Trzymam kciuki za wizytę i nie stresuj sie no i mam nadzieje, ze z autem nic poważnego...nienawidzę jak w aucie sie cos psuje bo zazwyczaj tanio nie jest

funykiki-cudny pokoik bardzo bym chciała pokoik dla małej ale na razie musze sie zadowolić kącikiem w sypialni... wózek faktycznie jak nowy

Elffirka-dla teściowej uwielbiam takie dobre rady...niektórzy ludzie naprawdę sa bez uczuć kiedyś jak mój kot zachorował juz bo miał 15 lat ponad chyba nawet i mama zadzwoniła, ze gorzej z nim a teściowa słyszała moja rozmowę to po rozmowie do mnie taka zadowolona z uśmiechem wyjechała "cooo? zdechł juz kotek?"... Pamietam, ze cos do niej bardzo odpyskowalam i to niezbyt grzecznie to jej sie głupio zrobiło...to było z 5lat temu a ja do dzisiaj mam w głowie jej bezczelny tekst...to Twoje zycie,pies, dom i dziecko i nie daj sobie w kasze nadmuchać

Chodzilo mi głównie o te papiery by mieć. Jak będziesz miala akt slubu to urodzenia już nie potrzebujesz.
A ci do rzeczy dla dzidziusia
to ja zostawie wszystko w domu i tz weźmie w dniu wypisu. Jefynie jakis kocyk wezmę i jeden ladny komplecik do zdjęć bo chce robic w szpitalu, bo mamy fitografa.
I peenir zapytaj polozna co trzeba bo moze co land to obyczaj.

Cytat:
Witam wszystkie panie !!

Wszystkiego dobrego na nowej drodze życia

Stary 2014-07-07, 13:05   #3129
elffirka
Rozeznanie

Ania gratuluję no i witamy w gronie mężatek... Super że wszystko się udało. Dużo szczęścia i miłości...
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 13:13   #3130
ania9106
Zadomowienie

Dziękuję bardzo !!

Zbieram się bo z Tż wybieramy się w skromną podróż poślubną w góry

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
ania9106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 13:14   #3131
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Wymyśliliśmy z Tż,że kupujemy piłkę gimnastyczną i będziemy ćwiczyć razem w ciąży,co by trochę odciążyć mój obolały kręgosłup przez ćwiczenia i przygotować jakoś mięśnie do porodu Ciekawe na ile nam starczy tego zapału

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Stary 2014-07-07, 13:21   #3132
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Aniu gratulacje Szczęścia na nowej drodze życia
Jaki skwar... Moja skóra śmierdzi spalenizną? Dziwnie jakoś Pocę się już nawet za uszami Idę się wykąpać bo zaraz przykleję się do kanapy.. Nie wiem jak ja dotrę do SR. Za 45 minut muszę wyjść
Już czuję się w tramwaju... Ściśnięta, przy drzwiach, spoceni ludzie, śmierdzący faceci, pchające się stare baby... No nic tylko jeździć komunikacją miejską po Gdańsku cudownym... A cudem będzie jak ktokolwiek ustąpi miejsca.. Wogóle jak ktoś zauważy że ciężarna stoi ściśnięta to tutaj już cud. A teraz wakacje i pełno małolatów cisnących na plażę... A akurat szpital mam 300 metrów od plaży Nie no dobra 300 metrów do deptaku w Brzeźnie a potem kolejne 300 do molo i morza Może jak mi sił starczy to po SR się przejdę i sfotografuję wieloryby na plaży

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 13:23   #3133
201610121609
Konto usunięte

Ana-googlowalam i googlowalam i nie wiem, ktory to ten Twój wózek

Ania-gratuluje tez mnie to czeka ale my tak na szybko w urzędzie sami w czwartek ustalimy datę w urzędzie

Niestabilna-no dopytam polozna ale i tak notatki zrobiłam pisz co tam bedziesz sie dowiadywać w tej szkole bo ja tu do żadnej nie poszłam

Wiecie co sobie pomyślałam wczoraj? Ze jakos juz za miesiąc musze chyba sobie podłożyć pod prześcieradło jakiś podkład bo jak nagle odejdą mi wody w nocy? Nigdy nie rodziłam to nie wiem jak to wyglada no ale jeśli? moja mama tak miała...poszła spać i obudziło ja to, ze mokro w łóżku ale ona to nas w ogole urodziła ekspresowo i nie pamięta zeby ja jakos mocno bolało

No i zdałam sobie sprawę, ze jak pójdzie u nas wszystkich terminowo to bede jedna z pierwszych chyba niedługo poczytam mamusie sierpniowe jak tam u nich sie rozwija sytuacja jak odgrzebie ich wątek na telefonie

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Wymyśliliśmy z Tż,że kupujemy piłkę gimnastyczną i będziemy ćwiczyć razem w ciąży,co by trochę odciążyć mój obolały kręgosłup przez ćwiczenia i przygotować jakoś mięśnie do porodu Ciekawe na ile nam starczy tego zapału

Koleżanka mówiła, ze podczas porodu taka piłka była jej zbawieniem takze w domu pewnie tez pomoże

Stary 2014-07-07, 13:25   #3134
funykiki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
NATALUSIA14 ja chyba też jestem gruboskórna czasem mała się mocniej wypchnie, od poczatku ją słabiej czuję teraz ostatnio to daje mi popalić w zebra, ale nie jest tak, ze czuję ją że uderza tylko po prostu bolą mnie żebra po prawej stronie, a ręką wyczuwam wypukłość

anesh_ to ja chyba se zamówić muszę

Mo_onika_ika
ciężka decyzja za Tobą, trzymam kciuki aby Ci się pookładało!

carola zaszalałaś a jaki zwykły ręcznik kupiłaś?
co do mokrości to u mnie też ostatnio bardzo mokro

friks witaj

Latte śliczne te naklejki byliśmy już prawie na nie zdecydowanie, ale na razie odpuściliśmy

wpaula piękny brzuszek

dzanet mi rennie pomaga
ostatnio paliło mnie w gardle ale nie wiedziałam ze to zgaga, choć się domyślałam... migdały, mleko, woda, rumianek i nic... nawet sody się napiłam a ona tylko sprowokowała u mnie rzyganko teraz jak mnie łapie to biorę rennie owocowy

funykiki śliczny pokoik co to za ochraniacz na szczebelki?

-

U nas weekend minął intensywnie jak zresztą ostatnio każdy
W sobotę pojechaliśmy do Częstochowy, m.in. do producenta wózków tako, jeszcze raz obejrzeć tako jumper light. I w oko wpadł nam tako jumper style stały 4 sztuki w różnych kolorach. Okazało się, że to jedyne sztuki na polskim rynku bo są one produkowane na eksport więc nie było czasu na rozmyślanie no i od razu go wzięliśmy także mamy wózek i jaki "wyjątkowy"
w tej chwili mamy stelaż, głęboki, fotelik, a spacerówkę odbierzemy za tydzień bo chcieliśmy aby wszyli nam jeszcze taką dodatkową podkładkę z frotte jesteśmy bardzo zadowoleni!
Oczywiście już odbyła się jazda próbna na podwórku!

Kupiliśmy jeszcze wanienkę, stelaż, ale to już gdzie indziej także pokój się zapełnia

No a na wieczór w sobotę dostaliśmy na noc chrześniaka tż, także było wesoło wczoraj wieczorem go odwieźliśmy
Ochraniacz na szczebelki firmy BUMPSTERS

Cytat:
Napisane przez jenny1234 Pokaż wiadomość
moje kochane, czy Wy wszystkie mimo iż dzieciaczki będą spały w sypialni z Wami robicie już gotowe pokoiki dla dzieci?

My mamy zamiar teraz przygotować kącik w naszej sypialni a dopiero jak dzidzia będzie się do swojego przenosić to zrobimy oddzielny pokoik.

My zrobiliśmy pokoik ponieważ zakładamy iż córcia będzie spała w Naszej sypialni do 6 miesięcy w związku z czym nie chcieliśmy robić zimą remontu. Dlatego zrobiliśmy już teraz. Mam też nadzieje że w ciągu dnia będzie czasami u siebie żeby się przyzwyczajać.
funykiki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 13:34   #3135
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Dawaj foty, bardzo jestem ciekawa tego unikatowego cuda. Czyn się różni od Tako Jumperaw Light?
ma fajniejszy materiał, taki bardziej chropowaty, strukturalny jakby, bo light ma dość ślizgi inne ułożenie kolorów (nie ma tych paseczków) i budka zarówno w spacerówce jak i gondoli jest "dłuższa", da się bardziej naciągnąć, że dziecka nie widać
Stelaż ten sam
no i nam wszyją jeszcze do spacerówki tą taką podkładkę bo w tych modelach nie było

a i mamy tą wersję że od spodu gondola jest "plastikowa" - chyba to plastik

ja dostanę spacerówkę to pewnie wstawię na razie mam tylko wersję głęboką

Cytat:
Witam wszystkie panie !!

wszystkiego najlepszego dla Was

Cytat:

my robimy tylko kącik u nas
ale u nas to akurat tak "wyszło"

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
Ana-googlowalam i googlowalam i nie wiem, ktory to ten Twój wózek
bo go nie ma w necie
braliśmy od producenta świeżą bułeczkę i to w dodatku jedną z 4 dostępnych sztuk na polskim rynku. Wózki przeznaczone są na eksport. A te w sklepie producenta były tylko na stanie tak "o" - po jednej sztuce z koloru

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2014-07-07 o 13:35
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 13:35   #3136
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:

Koleżanka mówiła, ze podczas porodu taka piłka była jej zbawieniem takze w domu pewnie tez pomoże

U mnie na porodówce ponoć ta piłka jest,więc mam nadzieję,że jak będę na siłach to dam radę z niej skorzystać A domowe ćwiczenia może trochę mi pomogą i moim mięśniom pomogą

Stary 2014-07-07, 13:40   #3137
Asia19x
Zakorzenienie

Jakiej wielkości butelki kupujecie? 260 czy 125ml?

Przyszła Pani Magister

Edytowane przez Asia19x
Czas edycji: 2014-07-07 o 13:43
Stary 2014-07-07, 13:41   #3138
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
tematy porodu będą chyba coraz częściej, bo coraz bliżej terminów jesteśmy ciekawe, która z nas zapoczątkuje wysyp maluszków

zgadzam się, jak już boli, jak się rodzi to człowiek ma gdzieś co robią, byle jak najszybciej urodzić.

Dokładnie, najważniejsze, żeby dziecko było zdrowe, ostatnio sobie uświadomiłam, że tym się trochę stresuję. No ale trzeba być dobrej myśli. Za dużo chyba ostatnio w tv się naoglądałam różnych przypadków i stąd wyobraźnia zaczęła mi działać

nie poszłyśmy na plac zabaw, młoda wolała zostać w domu, dzieci malutko, bo duchota straszna. Pewnie dopiero póżniejszym popołudniem wyjdziemy. A mi w dodatku coś w nodze przeskoczyło niedawno i zaczęłam kuleć, teraz nie tylko chodzę jak kaczka ale jak kulawa kaczka

pytanie z innej beczki:
czy któraś piła?
http://www.aldi.pl/aldi_latte_macchi...1375_7611.html

pomijam walory zdrowotne, bo nie ma żadnych, chodzi mi o walory smakowe bardzo rzadko piję takie wynalazki, bo średnio mi zwykle smakują, ale kiedyś w Lidlu kupiłam do pracy coś w tym stylu i z dziewczynami sobie czasem piłyśmy w ramach deseru i było bardzo dobre.
Ja pijam latte light a mój tż wszystko tylko my ta niemiecka wersję

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Hejka ja juz po SR i jestem mega zadowolona z dzisiejszego spotkania. Bardzo duzo info na temat karmienia piersią. Na temat odciagania pokarmu również wspomniała i musze przyznać ze moje wiadomości byly zupełnie inne. Dostalam listę co musze wziąść do szpitala :

Kartę ciąży
Moj akt urodzenia po niemiecku albo akt małżeństwa po niemiecku 88Ekaterina88, aisa jest to bardzo ważne !!
No i kartę do ubezpieczenia

Szlafrok (niekoniecznie)
Kapcie
Koszule do porodu jak nie chce rodzic w szpitalnej
Wygodnevrzeczy po porodzie i co najważniejsze moge w spodniach latać po
Racznik
Moje kosmetyki
I wkładki laktacyjne

Dla dzidzi tyljo ciuchy na wyjście kocyk i krzeselko do auta.

I to wsio
Jestem szczęśliwa ze nie musze w koszuli latac tylko wgodnie w luźnych spodniach i koszulce.

Polozna powiedziala żebyśmy sie wstrzymaly z kupowaniem biustonoszy do karmienia. Powiedziala ze kupic jakies tanie dwa na zmiane a lepszy kupić jak juz bedzie po tym nawale pokarmu.
Cieszę się że nie muszę dużo kupować do szpitala. Bo tym sie najbardziej martwilam ze nie znajdę dlugiej koszuli itd.

Za tydzień robimy nordic walking czy jak to tam się piszę :p

Ale nie wszystko takie piękne. .. dzisiaj rano szlak trafił nasze TT stoi u mechanika i czekamy na diagnozę ;( jak nie urok to s....

Dziewczynki za wizyty i trzymajcie za moją bo już zaczynam sie stresować.

To ja wiem bardziej interesuje mnie mój akt urodzenia i tż ta, bo co land to obyczaj, a u ciebie znowu też inaczej bo ojciec dziecka niemiec
Ale jak będę na SR to wypadne tam do biura w szpitalu i dopytam
No ja staniki kupuje dopiero przed porodem właśnie coś taniego za kilka eu.
A ta listę to już na pierwszym spotkaniu dała mi położna

Cytat:

Mój pokój dla dziecka.już czeka z lozeczkiem, a w sypialni będzie kołyska i tyle

Aisa - jeszcze zdarzysz się zapisać na SR i nie musisz jej dokończyć, można rodzic w trakcie
A jak chcesz podszkolic niemiecki to w aldi sa takie ćwiczenia z niemieckiego, łatwe zadania, ja kupiłam dla tż ta

Wróciliśmy

Kupiłam sobie 3 bluzki rozm. XL jedną z sercem, druga z napisem love a trzecia i tygrysem

No i 3 wstążki: czerwoną, niebieską i różową co znaczy ze jutro sesja brzuszkowa

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 13:43   #3139
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Jakiej wielkości butelki kupujecie? 260 czy 150ml?
Ja nie kupowałam tzw. zestawu startowego tylko pojedynczo butelki i kupiłam dwie 260ml i jedną 150 ml Może jeszcze kupię jedną małą,bo na początek duże raczej się nie przydają,ale kupiłam tak o na zapas żeby były chyba,że będę karmić mm jeżeli piersią się nie uda to się na pewno przydadzą

Ooo Kasia,ktoś wam sesję robi czy wykorzystujesz Tż żeby robił za małego fotografa ?

Czas edycji: 2014-07-07 o 13:44
Stary 2014-07-07, 13:43   #3140
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Witam wszystkie panie !!

Gratulacje :thumbup:

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 13:47   #3141
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Witam wszystkie panie !!

super, że weselicho się udało gratulacje

Cytat:
Wiecie co sobie pomyślałam wczoraj? Ze jakos juz za miesiąc musze chyba sobie podłożyć pod prześcieradło jakiś podkład bo jak nagle odejdą mi wody w nocy? Nigdy nie rodziłam to nie wiem jak to wyglada no ale jeśli? moja mama tak miała...poszła spać i obudziło ja to, ze mokro w łóżku ale ona to nas w ogole urodziła ekspresowo i nie pamięta zeby ja jakos mocno bolało
mi jak wody odeszły w szpitalu to podkład nic by nie pomógł, całe łóżko mokre, cała podłoga wokół łóżka tonęła w wodzie, to tak, jakby nagle ktoś całą wodę z wiadra wylał. Dziwne uczucie jak tyle z człowieka wylatuje i nie można zahamować tego, choć odruchowo się chcę ja mam nadzieję, że tym razem też w szpitalu wody mi odejdą, bo nie chcę mieć sajgonu w domu w szpitalu 2 salowe jednocześnie z mopami latały, by osuszyć podłogę, a ja dostałam nowe łóżko

piłka gimnastyczna fajna sprawa, moja szefowa ma w swoim gabinecie to czasem na niej ćwiczyłam w pracy przed porodem o 1 w nocy też położna kazała mi skakać, ale byłam tak wykończona, że zasypiałam w trakcie skakania i gdyby nie mąż to bym spadała z piłki

dzięki za odpowiedzi odnośnie napoi kawowych w proszku, widzę, że opcja niemiecka górą, może się wybiorę do sklepiku z produktami sprowadzanymi z Niemiec

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....

Edytowane przez Aliszcze
Czas edycji: 2014-07-07 o 13:49
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 13:50   #3142
Ana***
Zakorzenienie

Znalazłam nasz wózio taki kupiliśmy
identyczny kolor ten sam

http://www.kocarky-levne.cz/style/ko...swift-style-04
Stary 2014-07-07, 13:55   #3143
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
identyczny kolor ten sam

bardzo ładny

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 13:55   #3144
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie kupowałam tzw. zestawu startowego tylko pojedynczo butelki i kupiłam dwie 260ml i jedną 150 ml Może jeszcze kupię jedną małą,bo na początek duże raczej się nie przydają,ale kupiłam tak o na zapas żeby były chyba,że będę karmić mm jeżeli piersią się nie uda to się na pewno przydadzą

Ooo Kasia,ktoś wam sesję robi czy wykorzystujesz Tż żeby robił za małego fotografa ?
http://allegro.pl/avent-butelka-anty...368776558.html

Ja też chce kupić pojedynczo wlasnie, ale tu napisane jest ze smoczek jesg 1m+, a nie powinien 0?

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-07-07, 13:56   #3145
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
identyczny kolor ten sam

Śliczny wózek Bardzo mi się podoba. I chyba nie wychodzi dużo jak na pln?

Asia,nie znam się na smoczkach,może ktoś da tutaj odpowiedź dotyczącą tychże rozmiarów,na moich jest napisane bodajże,że są 0. Może w razie co da radę dokupić taki smoczek Albo do tego modelu 1 to jest pierwszy rozmiar

Czas edycji: 2014-07-07 o 13:58
Stary 2014-07-07, 13:57   #3146
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
Ja pijam latte light a mój tż wszystko tylko my ta niemiecka wersję

To ja wiem bardziej interesuje mnie mój akt urodzenia i tż ta, bo co land to obyczaj, a u ciebie znowu też inaczej bo ojciec dziecka niemiec
Ale jak będę na SR to wypadne tam do biura w szpitalu i dopytam
No ja staniki kupuje dopiero przed porodem właśnie coś taniego za kilka eu.
A ta listę to już na pierwszym spotkaniu dała mi położna

Mój pokój dla dziecka.już czeka z lozeczkiem, a w sypialni będzie kołyska i tyle

Aisa - jeszcze zdarzysz się zapisać na SR i nie musisz jej dokończyć, można rodzic w trakcie
A jak chcesz podszkolic niemiecki to w aldi sa takie ćwiczenia z niemieckiego, łatwe zadania, ja kupiłam dla tż ta

Wróciliśmy

Kupiłam sobie 3 bluzki rozm. XL jedną z sercem, druga z napisem love a trzecia i tygrysem

No i 3 wstążki: czerwoną, niebieską i różową co znaczy ze jutro sesja brzuszkowa

Dawaj fotę ćwiczeń z aldiego musze dorwać niemieckojęzyczną koleżankę bo rozumiem baaardzo dużo i sie dogadam jak trzeba ale mam jednak ta blokadę w mówieniu ktoś mnie musi odblokować :p
No i zrobicie sobie swoją sesje bez niczyjej łaski

Stary 2014-07-07, 14:02   #3147
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo ładny

Cytat:
Śliczny wózek Bardzo mi się podoba. I chyba nie wychodzi dużo jak na pln?
Wiesz co ciężko powiedzieć ile by kosztował bo ogólnie w pl nie ma ich do sprzedaży pomimo, ze producent polski. My kupiliśmy taniej niż podobno powinien kosztować (przynajmniej tak mówił sprzedawca ) bo mieli ich tylko 4szt na polski rynek a reszta na eksport. Daliśmy 1400zł za 2w1
Stary 2014-07-07, 14:05   #3148
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:

Wiesz co ciężko powiedzieć ile by kosztował bo ogólnie w pl nie ma ich do sprzedaży pomimo, ze producent polski. My kupiliśmy taniej niż podobno powinien kosztować (przynajmniej tak mówił sprzedawca ) bo mieli ich tylko 4szt na polski rynek a reszta na eksport. Daliśmy 1400zł za 2w1
Właśnie tak myślałam,że coś koło tego wyjdzie i wydaje mi się,że to wcale niedrogo

Stary 2014-07-07, 14:08   #3149
201610121609
Konto usunięte

Aliszcze-no to sobie daruje te podkłady mam nadzieje, ze to sie nie stanie w nocy bo wpadne w panikę

Ana-bardzo ładny wózek ja na mój czekam i czekam juz ponad półtora miesiąca wplacilam zaliczkę 100zl i miał być najpóźniej na koniec czerwca i tutaj podobna historia do Twojego wózka bo maja być 4 na pl sprowadzone z Hiszpanii ale jak babka nie da mi jasnej odp w tym tyg co do daty to bede zamawiać tutaj w De bo na jednej stronie znalazłam (ale najpierw sie upewnie czy maja je na stanie czy tak jak w pl trzeba czekac)

Stary 2014-07-07, 14:09   #3150
Blondi Banana
Raczkowanie

No to ładnie, miałam pospać do 10, a pospałam do 13 Ja pół życia przez to spanie stracę Teraz jeszcze nadrabiałam was i 14 wybiła, a ja dalej w piżamie... Dobrze, że mąż wraca dopiero po 18, zdążę jeszcze coś zrobić i chałupę ogarnąć

Cytat:
Planu porodu nie robiłam ponieważ uważam że skoro się nie rodziło, nie ma się tym pojęcia to ciężko dyktować warunki. Ale to oczywiście moja opinia.
Brakiem planu porodu krzywdy sobie nie zrobiłam bo o wszystko pytali. I tak na przykład nie zgodziłam się na przebicie pęcherza i nie chciałam ktg - ciężko bylo mi wylezec w jednej pozycji podczas ktg.
Mi też ciężko przez to ułożyć plan porodu. No bo różne rzeczy może mi się wydawać, że chcę, ale przecież nie wiem jak to będzie

A KTG na szkole rodzenia nam mówili, że możemy mieć na siedząco lub stojąco (przynajmniej w moim szpitalu).

Cytat:
Dziewczyny...mi urosły od poczatku ciazy i ja sie modlę zeby dalej nie rosły bo ja byłam przyzwyczajona do moich B były takie ładne sterczące a teraz tak ciągną w dół
Ja zawsze marudziłam, że mam za małe, a teraz jak urosły dwukrotnie, to już mi się nie podobają... A nawet miałam w planach silikony Też miałam takie fajne sterczące, a teraz jak się zgarbię, to kładą mi się na brzuchu i się pocę jak świnka

Cytat:
Koleżanka rodziła ostatnio i ten masaż szyjki niby boli,...
Niektóre boli bardziej od porodu podobno, ale z tego, co widziałam w programach dokumentalnych o porodach (a oglądałam mnóstwo, mnóstwo, bo uwielbiam programy medyczne), to niektóre babki krzyczą, niektóre się tylko krzywią, a po niektórych nawet nie widać, że coś im robią i widać, że je aż tak nie boli. Poza tym to zajmuje chyba tylko chwilkę?

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
tzn ze mi piersi juz nie urosną? przecież ja właśnie po to zaszłam w ciąże
Ja też Ale jak już urosły, to stwierdziłam, że mi się nie podobają i przestałam nosić dekolty, bo czuję się wulgarnie...

Cytat:
Paulinka haha Zajdziesz potem w drugą to znowu Ci urosną
Podobno po trzeciej ciąży zostają Tak miała moja teściowa (ale jedna cioteczka już nie...).

Cytat:
Napisane przez friks Pokaż wiadomość
a co do masażu szyjki , miałam przy wczesniejszym poronieniu , i nie jest tak bolesne jak NIEPRZYJEMNE, wręcz czuje się rękę w żołądku
To ja już wolę żeby bolało, niż było nieprzyjemne... Gastroskopia też miała być bardziej nieprzyjemna niż bolesna, a była naprawdę traumatyczna... No i i tak bolało jak cholera Wolałabym mieć 5 razy rękę złamaną niż przechodzić gastroskopię

Cytat:
Zresztą tym się nie martw bo piersi prędzej czy później wracają do swoich rozmiarów i potem są takie smętne flaczki
Bo najpierw ma się małe lub duże, a potem na starość tylko krótkie lub długie Więc każde piersi mają swoje plusy i minusy

Cytat:
I dlatego on taki jest od urodzenia,że mu ciągle bliskości brakuje i od pierwszych chwil razem musiał być tulony,bo tylko wtedy się uspokajał. I podobno to częste jest u dzieci po cesarce,że chcą bardziej zaznać tego kontaktu,ponieważ nie poczuły mamy od razu po urodzeniu i zostały gwałtownie wyciągnięte.
Dziecię mojej przyjaciółki jest do dzisiaj takie, przytulaśne, a właśnie po cesarce jest No ale po sn też mogłoby być takie same

Cytat:
Napisane przez funykiki Pokaż wiadomość
Zgrałam zdjęcia więc Wam wstawiam.
To Bugaboo? My mamy starego froga używanego za 1000 zł (z fotelikiem i akcesoriami, ale nie mamy torby, czy organizera). Też się zastanawiałam nad cameleonem lepszym za 2000, ale poszliśmy po kosztach A frog stary, ale jary. Skoro tyle lat wytrzymał, to jeszcze parę pojeździ (na to liczę)

Cytat:
Gratulacje i wszystkiego dobrego

Asia19x Mi radzili 125 ml kupować.
Blondi Banana jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości