|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |
|
Konto usunięte
|
III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Cytat:
Dzięki Ci dobra kobieto (w czwartek ustalamy termin ślubu w urzędzie) zaskoczyły mnie wkładki laktacyjne bo myślałam, ze maja...wszystko sobie zapisałam a jak sie spotkam z moja polozna to zapytam jeszcze raz bo moze cos jeszcze wyskoczyć...w końcu to rożne szpitale rzeczy dla maluszka to moze przynieść tz w dzień wyjścia prawda? kocyk tez na wyjście tylko czy zeby mieć w szpitalu?Trzymam kciuki za wizytę i nie stresuj sie no i mam nadzieje, ze z autem nic poważnego...nienawidzę jak w aucie sie cos psuje bo zazwyczaj tanio nie jest funykiki-cudny pokoik bardzo bym chciała pokoik dla małej ale na razie musze sie zadowolić kącikiem w sypialni... wózek faktycznie jak nowy ![]() Elffirka-dla teściowej uwielbiam takie dobre rady...niektórzy ludzie naprawdę sa bez uczuć ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez 201610121609 Czas edycji: 2014-07-07 o 12:54 |
|
|
|
|
#3122 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Witam wszystkie panie !!
Ja i tż jesteśmy już mężem i żoną ![]() Było wspaniale. Tańczyłam całą noc. Może 10 piosenek odpuściłam. Mikołajek był bardzo dzielny. Teraz pozostaje mi wypoczywac i czekać na synka. W sobotę USG Trzymam kciuki za wszystkie wizyty !!
|
#3123 |
|
BAN stały
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
czy kupujecie, kupowałyście juz proszki płyny do pranaia niemowlęcych ciuszków??
gdzie opłaca się najbardziej ?? jakie są najlepsze ? |
|
|
|
#3124 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A co do techniki porodu to każda boli i jest uciążliwa czy to w czasie porodu czy już po zabiegu,ważne żeby maluszek przyszedł na świat cały i zdrowy Nie wiem jak to zrobię ale "poświęcę się" i urodzę naturalnie jak będzie trzeba,choć już czuję tą zbliżającą się biegunkę ze strachu i chęć tupania nogami jak małe dziecko,że ja nie chcę ale podobno kobiety są do tego stworzone,więc nie musi być aż tak źle ![]() Cytat:
Co dla mnie jest osobiście straszne,że dziecko nie jest przy matce od razu.Ania,gratulacje !! i wszystkiego dobrego na nowej drodze życia Podziel się zdjęciami ze ślubu
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... Edytowane przez Metamfetaminax Czas edycji: 2014-07-07 o 12:56 |
|||
|
|
|
#3125 |
|
Wtajemniczenie
|
moje kochane, czy Wy wszystkie mimo iż dzieciaczki będą spały w sypialni z Wami robicie już gotowe pokoiki dla dzieci?
My mamy zamiar teraz przygotować kącik w naszej sypialni a dopiero jak dzidzia będzie się do swojego przenosić to zrobimy oddzielny pokoik.
Małżeństwo to diament szlifowany całe życie... 20.04.2013 Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama 12.09.2014 ![]() 20.02.2017 ![]() czekamy.... 13.10.2021
|
|
|
|
#3126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dużo miłości dla Was, pieniędzy i zdrówka oraz wielu wielu lat szczęścia
|
|
|
#3127 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wszystkiego dobrego na Nowej Drodze Życia
Małżeństwo to diament szlifowany całe życie... 20.04.2013 Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama 12.09.2014 ![]() 20.02.2017 ![]() czekamy.... 13.10.2021
|
|
|
|
|
#3128 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ci do rzeczy dla dzidziusia to ja zostawie wszystko w domu i tz weźmie w dniu wypisu. Jefynie jakis kocyk wezmę i jeden ladny komplecik do zdjęć bo chce robic w szpitalu, bo mamy fitografa. I peenir zapytaj polozna co trzeba bo moze co land to obyczaj. Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3129 |
|
Rozeznanie
|
Ania gratuluję no i witamy w gronie mężatek... Super że wszystko się udało. Dużo szczęścia i miłości...
|
|
|
|
#3130 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję bardzo !!
![]() ![]() Zbieram się bo z Tż wybieramy się w skromną podróż poślubną w góry
|
#3131 |
|
Zakorzenienie
|
Wymyśliliśmy z Tż,że kupujemy piłkę gimnastyczną i będziemy ćwiczyć razem w ciąży,co by trochę odciążyć mój obolały kręgosłup przez ćwiczenia i przygotować jakoś mięśnie do porodu
Ciekawe na ile nam starczy tego zapału
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#3132 |
|
Rozeznanie
|
Aniu gratulacje
Szczęścia na nowej drodze życia Jaki skwar... Moja skóra śmierdzi spalenizną? Dziwnie jakoś Pocę się już nawet za uszami Idę się wykąpać bo zaraz przykleję się do kanapy.. Nie wiem jak ja dotrę do SR. Za 45 minut muszę wyjść Już czuję się w tramwaju... Ściśnięta, przy drzwiach, spoceni ludzie, śmierdzący faceci, pchające się stare baby... No nic tylko jeździć komunikacją miejską po Gdańsku cudownym... A cudem będzie jak ktokolwiek ustąpi miejsca.. Wogóle jak ktoś zauważy że ciężarna stoi ściśnięta to tutaj już cud. A teraz wakacje i pełno małolatów cisnących na plażę... A akurat szpital mam 300 metrów od plaży Nie no dobra 300 metrów do deptaku w Brzeźnie a potem kolejne 300 do molo i morza Może jak mi sił starczy to po SR się przejdę i sfotografuję wieloryby na plaży
|
#3133 | |
|
Konto usunięte
|
Ana-googlowalam i googlowalam i nie wiem, ktory to ten Twój wózek
Ania-gratuluje tez mnie to czeka ale my tak na szybko w urzędzie sami w czwartek ustalimy datę w urzędzie ![]() Niestabilna-no dopytam polozna ale i tak notatki zrobiłam pisz co tam bedziesz sie dowiadywać w tej szkole bo ja tu do żadnej nie poszłam ![]() Wiecie co sobie pomyślałam wczoraj? Ze jakos juz za miesiąc musze chyba sobie podłożyć pod prześcieradło jakiś podkład bo jak nagle odejdą mi wody w nocy? Nigdy nie rodziłam to nie wiem jak to wyglada no ale jeśli? moja mama tak miała...poszła spać i obudziło ja to, ze mokro w łóżku ale ona to nas w ogole urodziła ekspresowo i nie pamięta zeby ja jakos mocno bolało ![]() No i zdałam sobie sprawę, ze jak pójdzie u nas wszystkich terminowo to bede jedna z pierwszych chyba niedługo poczytam mamusie sierpniowe jak tam u nich sie rozwija sytuacja jak odgrzebie ich wątek na telefonie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
Koleżanka mówiła, ze podczas porodu taka piłka była jej zbawieniem takze w domu pewnie tez pomoże ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3134 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
My zrobiliśmy pokoik ponieważ zakładamy iż córcia będzie spała w Naszej sypialni do 6 miesięcy w związku z czym nie chcieliśmy robić zimą remontu. Dlatego zrobiliśmy już teraz. Mam też nadzieje że w ciągu dnia będzie czasami u siebie żeby się przyzwyczajać.
|
|
#3135 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
inne ułożenie kolorów (nie ma tych paseczków) i budka zarówno w spacerówce jak i gondoli jest "dłuższa", da się bardziej naciągnąć, że dziecka nie widać![]() Stelaż ten sam no i nam wszyją jeszcze do spacerówki tą taką podkładkę bo w tych modelach nie było a i mamy tą wersję że od spodu gondola jest "plastikowa" - chyba to plastik ja dostanę spacerówkę to pewnie wstawię na razie mam tylko wersję głęboką ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ale u nas to akurat tak "wyszło" ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- bo go nie ma w necie ![]() braliśmy od producenta świeżą bułeczkę i to w dodatku jedną z 4 dostępnych sztuk na polskim rynku. Wózki przeznaczone są na eksport. A te w sklepie producenta były tylko na stanie tak "o" - po jednej sztuce z koloru
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2014-07-07 o 13:35 |
|||
|
|
|
#3136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A domowe ćwiczenia może trochę mi pomogą i moim mięśniom pomogą
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
|
#3137 |
|
Zakorzenienie
|
Jakiej wielkości butelki kupujecie? 260 czy 125ml?
Edytowane przez Asia19x Czas edycji: 2014-07-07 o 13:43 |
|
|
|
#3138 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko my ta niemiecka wersję Cytat:
bardziej interesuje mnie mój akt urodzenia i tż ta, bo co land to obyczaj, a u ciebie znowu też inaczej bo ojciec dziecka niemiec ![]() Ale jak będę na SR to wypadne tam do biura w szpitalu i dopytam ![]() No ja staniki kupuje dopiero przed porodem właśnie coś taniego za kilka eu. A ta listę to już na pierwszym spotkaniu dała mi położna ![]() Cytat:
![]() Aisa - jeszcze zdarzysz się zapisać na SR i nie musisz jej dokończyć, można rodzic w trakcie ![]() A jak chcesz podszkolic niemiecki to w aldi sa takie ćwiczenia z niemieckiego, łatwe zadania, ja kupiłam dla tż ta ![]() Wróciliśmy ![]() Kupiłam sobie 3 bluzki rozm. XL jedną z sercem, druga z napisem love a trzecia i tygrysem No i 3 wstążki: czerwoną, niebieską i różową co znaczy ze jutro sesja brzuszkowa ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3139 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie kupowałam tzw. zestawu startowego tylko pojedynczo butelki i kupiłam dwie 260ml i jedną 150 ml
Może jeszcze kupię jedną małą,bo na początek duże raczej się nie przydają,ale kupiłam tak o na zapas żeby były chyba,że będę karmić mm jeżeli piersią się nie uda to się na pewno przydadzą ![]() Ooo Kasia,ktoś wam sesję robi czy wykorzystujesz Tż żeby robił za małego fotografa ?
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... Edytowane przez Metamfetaminax Czas edycji: 2014-07-07 o 13:44 |
|
|
|
#3140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:thumbup:Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3141 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje Cytat:
ja mam nadzieję, że tym razem też w szpitalu wody mi odejdą, bo nie chcę mieć sajgonu w domu ![]() piłka gimnastyczna fajna sprawa, moja szefowa ma w swoim gabinecie to czasem na niej ćwiczyłam w pracy przed porodem o 1 w nocy też położna kazała mi skakać, ale byłam tak wykończona, że zasypiałam w trakcie skakania i gdyby nie mąż to bym spadała z piłkidzięki za odpowiedzi odnośnie napoi kawowych w proszku, widzę, że opcja niemiecka górą, może się wybiorę do sklepiku z produktami sprowadzanymi z Niemiec
od. 04.04.2008 roku szczęśliwa mężatka ![]() ![]() Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png nadzieja umiera ostatnia..... Edytowane przez Aliszcze Czas edycji: 2014-07-07 o 13:49 |
||
|
|
|
#3142 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam nasz wózio
![]() identyczny kolor ten sam ![]() http://www.kocarky-levne.cz/style/ko...swift-style-04 |
|
|
|
#3143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też chce kupić pojedynczo wlasnie, ale tu napisane jest ze smoczek jesg 1m+, a nie powinien 0?
|
|
|
#3145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo mi się podoba. I chyba nie wychodzi dużo jak na pln?Asia,nie znam się na smoczkach,może ktoś da tutaj odpowiedź dotyczącą tychże rozmiarów,na moich jest napisane bodajże,że są 0. Może w razie co da radę dokupić taki smoczek Albo do tego modelu 1 to jest pierwszy rozmiar
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... Edytowane przez Metamfetaminax Czas edycji: 2014-07-07 o 13:58 |
|
|
|
|
#3146 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dawaj fotę ćwiczeń z aldiego musze dorwać niemieckojęzyczną koleżankę bo rozumiem baaardzo dużo i sie dogadam jak trzeba ale mam jednak ta blokadę w mówieniu ktoś mnie musi odblokować :pNo i zrobicie sobie swoją sesje bez niczyjej łaski ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pomimo, ze producent polski. My kupiliśmy taniej niż podobno powinien kosztować (przynajmniej tak mówił sprzedawca ) bo mieli ich tylko 4szt na polski rynek a reszta na eksport. Daliśmy 1400zł za 2w1
|
|
|
|
|
#3148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3149 |
|
Konto usunięte
|
Aliszcze-no to sobie daruje te podkłady
mam nadzieje, ze to sie nie stanie w nocy bo wpadne w panikę ![]() Ana-bardzo ładny wózek ja na mój czekam i czekam juz ponad półtora miesiąca Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3150 | ||||||
|
Raczkowanie
|
No to ładnie, miałam pospać do 10, a pospałam do 13
Teraz jeszcze nadrabiałam was i 14 wybiła, a ja dalej w piżamie... Dobrze, że mąż wraca dopiero po 18, zdążę jeszcze coś zrobić i chałupę ogarnąć ![]() Cytat:
![]() A KTG na szkole rodzenia nam mówili, że możemy mieć na siedząco lub stojąco (przynajmniej w moim szpitalu). Cytat:
![]() Niektóre boli bardziej od porodu podobno, ale z tego, co widziałam w programach dokumentalnych o porodach (a oglądałam mnóstwo, mnóstwo, bo uwielbiam programy medyczne), to niektóre babki krzyczą, niektóre się tylko krzywią, a po niektórych nawet nie widać, że coś im robią i widać, że je aż tak nie boli. Poza tym to zajmuje chyba tylko chwilkę? Cytat:
Ale jak już urosły, to stwierdziłam, że mi się nie podobają i przestałam nosić dekolty, bo czuję się wulgarnie...Podobno po trzeciej ciąży zostają Tak miała moja teściowa (ale jedna cioteczka już nie...).Cytat:
Wolałabym mieć 5 razy rękę złamaną niż przechodzić gastroskopię Cytat:
Więc każde piersi mają swoje plusy i minusy ![]() Cytat:
![]() To Bugaboo? My mamy starego froga używanego za 1000 zł (z fotelikiem i akcesoriami, ale nie mamy torby, czy organizera). Też się zastanawiałam nad cameleonem lepszym za 2000, ale poszliśmy po kosztach A frog stary, ale jary. Skoro tyle lat wytrzymał, to jeszcze parę pojeździ (na to liczę) ![]() Gratulacje i wszystkiego dobrego ![]() Asia19x Mi radzili 125 ml kupować. |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:01.

za wizyty i trzymajcie za moją bo już zaczynam sie stresować.
uwielbiam takie dobre rady...niektórzy ludzie naprawdę sa bez uczuć 

No i woda, kazał pic do oporu. ja w tym tyg jadę jeszcze na usg nerki, zobaczymy co mi tam powie jeszcze...
Także nie wiem.

Idę się wykąpać bo zaraz przykleję się do kanapy.. Nie wiem jak ja dotrę do SR. Za 45 minut muszę wyjść
chyba niedługo poczytam mamusie sierpniowe jak tam u nich sie rozwija sytuacja