|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 |
|
0 | 0% |
| Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz roczek skończą dzieci |
|
7 | 21,21% |
| Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz pojdą nasze dzieci |
|
0 | 0% |
| Mocno grzeje słońce. Wkrótce samodzielnie wszyscy biegać będziemy po łące |
|
0 | 0% |
| Pilnuj mamo mnie, bo ciekawość świata ponosi mnie |
|
0 | 0% |
| Świętujemy roczki i pierwsze stawiamy kroczki |
|
1 | 3,03% |
| W tym wątku świętujemy. Pierwsze świeczki zdmuchujemy |
|
2 | 6,06% |
| Wakacji czas szybko zleci i już roczek będą miały dzieci |
|
1 | 3,03% |
| Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę |
|
14 | 42,42% |
| Chodzi, pełza i raczkuje każdy dzieciak też ząbkuje |
|
0 | 0% |
| Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek dam rodzicom w prezencie na roczek |
|
0 | 0% |
| Małe stópki stawiam śmiało, jestem zuszek jakich mało |
|
8 | 24,24% |
| Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII
Bardzo dziwne rzeczy dzieja sie u mnie w domu ostatnio
|
#2762 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII
|
|
|
|
#2763 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#2764 |
|
Zakorzenienie
|
mam prosbe o przepis na murzynka pysznego
![]() mam jakis ale czesto opada w srodku
|
#2765 |
|
Zakorzenienie
|
Gorąąąąąąco
Nie lubię tak Kurcze, no nie wbiję się ![]() Taki upal, że praktycznie cały dzień poza domem, a na telefonie ja nie umiem ![]() U nas nic się nie dzieje... nic w sensie, Jaśko jak roznosił chałupkę, tak roznosi, jak budził się w nocy, tak się dalej budzi i tylko na wadze leci w górę. W sumie teraz się zastanawiam czy nie za szybko ![]() Spróbuję trochę naczytać, skoro raczył paść w domu, ale czy uda się inteligentnie w dyskusje włączyć, nie wiadomo ![]() Lola, ogromna prośba - jeśli umówicie się konkretnie na spotkanie w Pięknej Helenie, daj mi proszę znać prze Fejsa - tam nie przegapię Edytowane przez vea7 Czas edycji: 2014-07-07 o 11:21 |
|
|
|
#2766 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny jakbyscie sie umawialy we wroclawiu to ja jestem.chetna sie.kopsnac jakos w tygodniu
a co do innych rzeczy to w domu mam 30stopni i wlasnie uciekam gdzies gdzie klima bo zyc sie nie da ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- ja pisze posta na tablecie a w tym casie maciek zwinal mi.moje sniadanie i zjadl mi cwiartke bulki jak nie patrzylam co za lotr
|
|
#2767 |
|
Zakorzenienie
|
Lola
![]() Murzynek by moja mama ![]() - 1 margaryna - 3 łyżki kakao (ja daje zazwyczaj troszkę więcej, ale na oko) - 1/2 szklanki wody - 2 szklanki cukru - 2 szklanki mąki - 4 żółtka, 4 białka - 1 mały proszek do pieczenia - 1 cukier waniliowy Roztopić margarynę, dodać wodę, cukier (ma się rozpuścić) i kakao, zagotować i przestudzić. Przestudzone wlać do mąki przesianej z proszkiem do pieczenia i żółtkami, wymieszać (przydaje się mikser). Ubić na sztywno białka, dodać do masy, delikatnie wymieszać. Piec (do suchego patyczka) około 50 minut w temp. 200-220 stopni (bez termoobiegu). Można odlać ok. 1/2 szklanki czekolady i po upieczeniu polać nią ciasto - będzie w lekkiej polewie. |
|
|
|
#2768 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
![]()
|
|
|
#2769 |
|
Zakorzenienie
|
nie chce mi sie pisac o kolejnych problemacg zywieniowych z maciejem
w zwiakzu z tym mam pytanie czy to normalne ze dziecko tydzien je mleko w nocy 3*200ml pare dni.je tylko sloiki a za chwile je domowe i sloika nie tknie raz je blw a raz nie chce ani grama teraz calkowicie odmowil spozywania mleka poza wieczorem +az 70ml i w nocy az 100ml jeden raz w ciagi dnia rzuca butelka na kilometr i podjada mi moje jedzenie zastanawiam sie cy nie robie czegos zle skoro on tak dziko je nie ma w tym zadnej stabilizacji raz w tygodniu jest u tesciowej i daje jej kartke co maciej bedzie jadl i na przestzreni paru tygodni wyglada to masakrycznie- co chwile zmian o 180stopni
|
|
#2770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko u nas skonczyło sie na izbie przyjęć i powrocie do domu bo Igor nie był odwodniony ![]() i już wtedy było dużo dzieci z takim problemem :/
|
|
|
#2771 |
|
Zakorzenienie
|
tassia, dopóki przybiera to bym się nie martwiła
Może musi sam dojść ze sobą do ładu U nas pomogło wyregulowanie pór posiłków - generalnie nie zawsze wiem co i ile zje, ale przynajmniej wiem o której ![]() Chociaż teraz przez upały trochę szaleje - np. zamiast dwóch pobudek w nocy na cyca miał trzy i pół (pół, bo obudził się z krzykiem, a po dwóch ciumnięciach odpłynął) ![]() Ale też ma fazy - obraził się ostatnio na tydzień na ukochaną marchewkę - a słoje obiadowe bez marchewki to rzadkość Wcześniej była faza na jabłka... albo na picie tylko herbatki... chyba dzieciaki tak po prostu mają
|
|
|
|
#2772 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego ja chyba nie jade do krk dopóki temp trochę nie spadnie, bo póki co jest harcore na maksa, a tu u rodziców mam przynajmniej ogród i trochę cienia. A w tym małym mieszkaniu to bym się chyba uprażyła. Zapraszam do mnie jakby co ![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2773 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jaki dzien w tyg najbardziej Tobie pasuje ? ![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
![]() dam znac jak tylko cos ogarniemy z tym spotkaniem ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
![]() ale murzynek to moje ulubione ciacho zreszta wszystko co czekoladowe ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
bo gdyby byly upaly to bym zrozumiala ale upaly dopiero co sie zaczely ale dziecia tak maja, moj mm prawie wogole nie je a tylko chce to co ja, nic zjesc pryz nim nie mozna ![]() takie maja fazki dzieciaki
|
|
#2774 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
![]() mam pytanie, ma ktoras z Was taki basen ogrodowy intex albo bestway? a jak ktos ma to jest zadowolony?
|
#2775 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki oby było tak jak chcesz ![]() Cytat:
jeju marzenia ![]() Cytat:
cieszę się bardzo, u nas tak praktycznie dzień w dzień jest, że dopija butlę po pół godziny ![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- brawo Pola i Miki ![]()
|
|
#2776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2777 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=kama1987;47180805]
u to dobrze że już lepiej, za miesiąc już powinno być ok ![]() no oby tak było ale jeszcze @ brak także wciąż oczekuje ![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
podziwiam serio bo ja bym juz chyba nie chciała się zacząć uczyć teraz przy Lenie nie miałabym takiej możliwości, jasne że może za jakiś czas zmienie zdanie i zapragnę nabyć nową wiedzę ale jak narazie to ja dziękuje bardzo także podziwiam!! i trzymam kciuki żeby łatwo poszło ![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- ojej zdrówka
|
|
#2778 | ||||||
|
Rozeznanie
|
ale upał u nas, 30 st w cieniu na szczęście w mieszkaniu mam przyjemnie Mam nadzieje że jak pojedziemy nad morze to będzie ładna pogoda, bo jak nie, to TZ dłuuuuugo nie da się ponownie na morze namówić![]() Zuzka usnęła niedawno, a ja idę robić obiadek ![]() Na spacer chyba pod wieczór wyjdziemy, bo teraz się nie da ![]() AAA dzisiaj byłam niedobrą matką, nie pozwoliłam TV ściągać i jeszcze go wsunęłam jak najgłębiej się da ![]() Cytat:
i jak ma butki to jej się to udaje![]() nie odważyła bym się puścić Zuzki pod moim blokiem na bosaka, ostatnio robili nam nowy chodnik i dalej tam się walają różne materiały Cytat:
![]() też musimy Zuzi zrobić badania, ale to w przyszłym tygodniu chyba jak będzie zdrowa na 100%. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mamy nawet nagrane gdzieś![]() jakie?? ej, przypomniało mi się, miałam Wam kiedyś pisać, jak któraś się boi duchów to nie czytać ![]() Koleżanka ma siostrę, która mieszka u teściów z 2 dzieci. Starszy syn (3 latka) ma pokój po drugiej stronie, nie daleko, ale musi przejść przez taki korytarz do ich sypialni. I budzi się kiedyś i mówi do A. "Mamusiu, a dlaczego tam wisi pan w korytarz" A. stwierdziła że mu się coś przyśniło, i nikogo tam nie ma i nie było. Opowiadała to swojej teściowej, a teściowa zbladła. Tam, gdzie syn jej pokazywał, powiesił się jej kuzyn. ![]() Nikt o tym nie wiedział, jedynie teściowa i teść A. I nikomu o tym nie mówili. Jak mi to koleżanka opowiadała to miałam ciarki, ona zresztą też. ![]() Cytat:
ale koleżanka ma taki ogrodowy i zadowolona była
|
|
#2779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem dodaje jogurt biskzopt itp ale czesto je same owoce
|
|
|
#2781 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny pisałam o tym w K., ale napiszę i tu. Czy Waszym zdaniem powinnam wybrać się z Mają do lekarza i czy mogę podejrzewać, że coś jest nie tak, jeśli: Maja ma skończone 9 miesięcy, przekręca się z plecków na brzuszek i odwrotnie, podnosi się na rękach leżąc na brzuszku, ale nie lubi być podnoszona za nie kiedy leży na pleckach. Pełza ale do tyłu jak rak, nie podnosi się sama, żeby usiąść, nie chodzi, ale jak trzyma się ją pod pachy, to przebiera nogami bardzo szybko i widać, że ma przy tym ubaw... Co robić ?
Wiem, wiem może i panikuję...Dodam też, że ostatnio byliśmy u lekarza w kwietniu, bo moje dziecko na nic nie choruje - odpukać w niemalowane.
|
|
#2782 | |
|
Zakorzenienie
|
jestem mega sfrustrowana forum
---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
mnie lekarka kazala co dwa miesiace przychodzicchocby na wazenie ja mysle ze bledem bylo sadzanie maji i to opoznilo jej rozwoj-o ile o opoznieniu w ogole mozna mowic wiec bylabym spokojna i dala jej czas bo i tak sie nauczy i tak
|
|
|
#2783 | ||||
|
Zakorzenienie
|
3h spacer w taki upał to był mega zły pomysł
a po 15 muszę się wyłonić po wyniki ![]() Cytat:
m&p tour i maclarena techno xt ![]() Cytat:
![]() tak byłam ja, P. moja mam i tato Cytat:
pychaaaaaa, ja jeszcze go nadziewam konfiturami z wiśni i jest przeboskie ![]() https://wizaz.pl/kulinaria/przepis,2...iutki-i-pyszny Cytat:
|
|
#2784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z wisniami musi byc mega
|
|
#2785 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=tassia;47195235
agusia tak czy siak powinnas iscdo lekarza mnie lekarka kazala co dwa miesiace przychodzicchocby na wazenie ja mysle ze bledem bylo sadzanie maji i to opoznilo jej rozwoj-o ile o opoznieniu w ogole mozna mowic wiec bylabym spokojna i dala jej czas bo i tak sie nauczy i tak[/QUOTE] Dzięki Tassiu Wyślę jutro TŻ z Majką do lekarza. Nam pediatra kazała przyjść w wypadku, gdyby Majka nie podciągała się kiedy daje jej się palce, wtedy wypisałaby skierowanie do neurologa. Ale ona to robi, w sensie chwyta palce i się podciąga, tyle, że bardzo tego nie lubi, dlatego na wizycie u lekarza nie chciała tego zrobić.
|
|
#2786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2787 |
|
Zakorzenienie
|
my mamy w sierpniu przyjść na wizytę mimo, że szczepień nie ma
idę robić obiad, chociaż w taki upał to mi się jeść nie chce w zeszłym roku nie miałam tego problemu
|
#2788 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mam jakiegoś obranego schematu, którego trzymam się za wszelką cenę. Moja opiekunka ma fioła na punkcie dokarmiania Marcina, już raz zwróciłam jej uwagę, ze go faszeruje jak prosiaka Bo jak zje 2 łyżki obiadu to przeciez nadal jest głodny i trzeba dać mu cos innego Zauważam też, ze moje dziecko ma już pewne tendencje smakowe i niektórych rzeczy zwyczajnie nie lubi za mlekiem też ostatnio nie przepada.A może Maciusiowi wychodzą kolejne zęby? Cytat:
|
||
|
|
|
#2789 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do tych dziwnych akcji w moim domu. Np raz koło 3 w nocy otworzyła się lodowka, ostatnio w salonie taka duża zabawka Bartka stała na samym środku choć zawsze jest schowana w rogu za stołem i trzeba ją podnieść do góry żeby ją stamtąd wziąć. Wczoraj były zamknięte drzwi od kuchni choć zawsze są otwarte a ten taki bolec co przytrzymuje te drzwi był wciśnięty pod zmywarke
|
|
#2790 | ||
|
Zakorzenienie
|
oo nieeeee, znowu creepy historie o duchach:P
Natka mi dzisiaj dużo spi, najpierw drzemka 2 h, a teraz znowu śpi... Cytat:
Cytat:
my mamy dla natki taki wiekszy z bestway i jest ok
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:18.

ale hula 

w zeszłym roku nie miałam tego problemu