|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 |
Raczkowanie
|
Dot.: Lubin, Polkowice, Legnica i okolice - szczęśliwie zakochane łączmy się :)
Positive rebel dziękuję Ci za wyczerpującą odpowiedź
![]() ![]() PS. Pięknie ozdobiona sala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#692 |
Rozeznanie
|
To co mi się jeszcze przypomina:
- poproście obsługę, żeby nie otwierały od razu większej ilości wina, niż po jednej butelce każdego rodzaju - u nas kelnerki tak zrobiły i gdy butelki się opróżniały to otwierały nowe (na stoliku stały po dwie butelki każdego rodzaju - jedna otwarta i jedna zamknięta). Dzięki temu nie zostały nam na wpół opróżnione butelki , tylko dosłownie dwie prawie skończone i jedna opróżniona do połowy. U mojej znajomej otwarto chyba po trzy z każdego rodzaju i zostało im prawie 6 otwartych butelek, z których upito po kilka kieliszków. - poproście obsługę, żeby nie kroiły całego ciasta jakie im dostarczycie - lepiej dać nieco większe kawałki do paczek, niż kilka małych - wygląda to bardziej smakowicie. Ja o tym nie pomyślałam niestety. - poproście obsługę, żeby nalały wam, jako parze młodej rosół (czy inną zupę na początek). Wygląda to bardziej elegancko, a dodatkowo nie ma opcji, żeby coś rozlać na suknię (teoretycznie ![]() - jeśli zabieracie jedzenie z sali po imprezie (zwłaszcza po jednodniowym weselu) przywieźcie sobie wcześniej pojemniki i dajcie obsłudze. Jedzenia zazwyczaj zostaje sporo, owoców też. - jeśli nocujecie w hotelu przy sali, to warto umówić się z kimś kto wam pomoże pozabierać cały ten majdan, który zostaje - niewypite napoje, wódkę, ciasta, jedzenie, dekoracje, suknię ślubną, itp. U nas został świadek z narzeczoną i koleżanka z facetem, którzy pomogli nam to wszystko popakować. Z trudem zmieściliśmy to wszystko w dwóch autach! I nie martwcie się, że ktośtam nie dostał ciasta na odchodne, z kimś innym nie zdołaliście porozmawiać itp. Nie ma szans, żeby nad wszystkim zapanować, z każdym porozmawiać czy napić się wódki. I absolutnie nikt nie będzie miał do was pretensji o to.
![]() |
#693 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#694 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#695 |
Rozeznanie
|
Iwcia za salę płaciliśmy 150 zł/ osobę, poprawin nie robiliśmy. Ale to cennik na 2014 r., z tego co wiem, to ceny na 2015 są już inne - najlepiej sprawdzić na stronie internetowej Chaty. Za hotel płaciliśmy 55 zł/os, plus 25 zł śniadanie. Hotel i śniadanie dla Państwa Młodych za darmo.
Za zespół zapłaciliśmy 2300 zł, za jeden dzień.
![]() |
#696 |
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny,
kogo polecacie do wystroju sali, kościoła itp? chodzi mi o stylowe, nowoczesne dekoracje tylko żadnych balonów plisss... dzięki z góry |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#697 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#698 |
Zadomowienie
|
Rebel, gratulaje dla obojga!!!
A mi zostało 99 z dzisiejszym licząc więc od wczoraj czuję taką małą panikę... "Na szczęście" przy tej ilości godzin które dla mnie szef zaplanował to nie mam za dużo czasu na nerwy ;-)
![]() |
#699 |
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny,
Słyszeliście coś o Qubusie albo o Hotelu Gwarna w Legnicy. W Sękowskim obsługa mi nie pasowała na pierwszym spotkaniu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#700 |
Raczkowanie
|
Hej, byliśmy trzy lata temu w Qubusie na weselu i jakoś nie zrobił na nas wrażenia. Nie pamiętam o co chodziło, ale rewelacji nie było.
![]() |
#701 |
Rozeznanie
|
Dot.: Lubin, Polkowice, Legnica i okolice - PM2012 wspierają się w przygotowaniach:)
BlutAsiunia co nie pasowało Ci w obsludze? My zarezerwowalismy wlasnie w Sękowskim i raczej obsluga była miła
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#702 |
Rozeznanie
|
Dot.: Lubin, Polkowice, Legnica i okolice - PM2012 wspierają się w przygotowaniach:)
Bo pani w wtrakcie rozmowy powiedziala mi zebym slubu nie brala, telefonicznie zarezerwowalam Termin bo nie mieszkam w Legnicy to go oddala Komus Innemu a w zamian chciala dac mi Termin tydzien pozniej kiedy jest swieto w Polsce i urzad stanu cywilnego nie pracuje. Dlatego obsluga mi nie pasowala. Za to w Qubusie i w Gwarnym i w Nowodwrskim managerka to rewelacja.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#703 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#704 |
Rozeznanie
|
No a w tych trzech hotelach ceny sa podobne okolo 250zl w Qubusie musze zamowic tylko tort i orkiestre a w Gwarnym jeszcze dekoratorke
---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Ja tez bylam bo mial bardzo dobre opinie. Moze trafilam na gorsze dni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#705 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#706 |
Rozeznanie
|
Ja też mam planuje mieć ślub 2015.08.08
Ale z tego co widzę mogę się nie wyrobić a chciałam mieć cichy ślub świadkowie i rodzice było by mniej planowania. Moja mama była na weselu u koleżanki takim małym bo sala jest mała do 50 osób i byli w Parnasiku chyba tak się nazywa ta restauracja na pl Słowianskim tam gdzie była chinska czy wietnamska. Mieli DJ i bawili się świetnie. Zamawiali tam tez tort i mówili ze wszystkim bardzo smakował jedzenie tez. Podobno robią katering na większe sale. I jak się da to zamówię chyba tam tort bo pani sama tam robi czyli jak domowy. Może będzie miła zdjęcia jak jej torty wyglądają ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#707 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#708 |
Rozeznanie
|
http://www.jjshouse.com/de/
Pod tym linkiem znajdziecie fajne suknie i w super cenach tylko musicie patrzeć ze to euro. Może wam się tez spodobają i ceny też : ) ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- I co pani tez robi torty pod zamówienie indywidualne? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#709 |
Raczkowanie
|
Witam, Ja rownież jestem rok przed własnym weselem. Jestem z Chojnowa i tam zarezerwowałam już salę, mam też fotografa i DJa.
Wiem też, że mimo wszystko w sieci nie ma za dużo informacji o tym co dzie i za ile kupić itd itp. Dlatego zapraszam na bloga weselnego www.weseleodquchni.pl Na tym blogu będę dzieliła się informacjami i testowała różne miejsca w Legnicy, żebym i ja i tym samy Wy wiedziały troszkę więcej. Teraz będę szukac sukienki więc niedługo powinien pokazać się pierwszy wpis z pierwszego salonu w Legnicy. Są już informacje o formalnościach slubnych czyli co i kiedy terzeba zrobić ![]() Myślę, że bedzie tam naprawdę sporo rzeczowych informacji ![]() Wcześniej czytałam też informacja o Qubusie ![]() Dlatego przy okazji będziecie mogły z pierwszej ręki dowiedzieć się jak to wszytsko wygląda ![]() ![]() ![]() ![]() Myślę, że nie ma sensu sugerowac się opiniami typu "byłam tam nie było rewelacji ale w gruncie rzeczy nie pamiętam dlaczego". ![]() Przede wszytskim zapraszam na naszego bloga ![]() Możecie w komentarzach wpisywac wasze propozycje na kolejne artykuły. Pozdrawiam ciepło ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#710 |
Rozeznanie
|
Uwazam ze albo jest cos dobre i wszyscy mowia ze jest dobre albo jest nijakie czyli nikt nie pamieta co bylo,jak wygladala, jak smalowalo. Takie miejsca nie sa godne uwagi
"Dobrze, że jesteś, każdego dnia. Łatwiej powietrze dzielić na dwa..." ![]() 30.05.2015 ![]() Edytowane przez roksana89 Czas edycji: 2014-07-08 o 21:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#711 |
Raczkowanie
|
Tak jak napisałam na blogu będą informacje o naszym hotelu i o tym jak wygląda organizacja wesela od quchni
![]() ![]() Ale tak jak też napisałam, będą tam artykuły calkowicie niezależne, takie w których będę szukała informacji o makijażach, sukniach, fotografach itd w Legnicy ![]() Bardzo chciałabym aby to miejsce było dla nas w Legnicy taki tematycznym blogiem i tyle ![]() Nikt do niczego nikogo nie zmusza. Ja serdecznie zapraszam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#712 |
Rozeznanie
|
Juz poszukania sukni? Na kiedy macie termin ?
![]() |
#713 |
Raczkowanie
|
My mamy na 26 września 2015
![]() ![]() Sama też nie wiem gdzie się udać.. ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#714 |
Rozeznanie
|
Ja osobiscie znalazlam pomysl w internecie. Bede szukac krawcowej ktora mi uszyje na ten wzor sukienke no chyba ze znajde cos podobnego gotowego. Ja jestem z Legnicy i jest tu pare salonow ale ja osobiscie jeszcze nie bylam w zadnym. Stwierdzilam ze kolo grudnia zabiore sie za poszukiwania
![]() |
#715 |
Raczkowanie
|
myślę, że taka opcja z krawcową jest super.
Tyle, że ja nie za bardzo wiem co tak naprawdę będzie mi pasować, jaki krój jaki kolor, krótka czy długa ... Myślę, aby najpierw poprzymierzać a później wiedzieć czego szukam ![]() ![]() Widzisz to może ja już do grudnia obskoczę kilka salonów i będziesz miała jakieś info ![]()
![]() |
#716 |
Rozeznanie
|
Ja pozbieralam info po kolezankach i mniej wiecej wiem co gdzie i jak. No i wiem ze kolo grudnia mozna kupic cos taniej. Chociaz ja jestem niska i nosze rozmiar na tyle maly ze zdecydowanie bedzie problem na cos gotowego
![]() |
#717 |
Raczkowanie
|
o widzisz krótka?
![]() ![]() ![]() Mi sie podoba tak wiele różnych rzeczy że też sama nie wiem jak to wszytsko połączyć ![]() ![]() Skoro sukienki w grudniu będą tańsze to ja w takim razie też teraz tylko się zorientuję co gdzie i jak już to w grudniu wybiorę ostatecznie ![]() Ja własnie też od koleżanek mam sporo informacji, tak trafiłam do mojego fotografa oraz do dja ![]() Widzisz a teraz wiem, że w grudniu jest taniej ![]() Własnie dlatego chciałabym na naszym blogu móc tak pisać... ![]()
![]() |
#718 |
Rozeznanie
|
To powiedz jakiego wybraliscie fotografa?
![]() |
#719 | |
Rozeznanie
|
07.07 wysłałam linka z sukniami za 400 zł możecie Kupić kieckę przyślą wam do domu a jak co to można odesłać ale w ciągu 2 tygodni
Nie szyjcie w Panu Tadeuszu tragedia !!!! ---------- Dopisano o 01:48 ---------- Poprzedni post napisano o 01:41 ---------- a w grudniu byłam zorientować się jakie ceny maja we Wrocku na przecenach to była fajna już za 3000 zł księżniczka ale ceny różnych tez się wahały koło 2000 zł ---------- Dopisano o 02:19 ---------- Poprzedni post napisano o 01:48 ---------- Te schodki kosztują 39 zł można je podświetlić tak jak na stronie cukierni Furtaka jest katalog i zamiast blach ciasta są ciastka bankietowe na podświetlanych schodkach uważam że to super wygląda ale nie orientuje się czy są dobre Dodam że w Sękowski życzy sobie kase za wypożyczenie i jest to nie ok bo nie kosztuje to jakiegoś majątku ![]() ---------- Dopisano o 02:59 ---------- Poprzedni post napisano o 02:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 03:19 ---------- Poprzedni post napisano o 02:59 ---------- ![]() Wysyłam wam przykładową suknie 146 ero czyli około 600 zł Edytowane przez BlutAsiunia Czas edycji: 2014-07-10 o 02:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#720 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też jestem niska i bardzo drobna wiec tak jak wspomniałam ja fason już mam wybrany księżniczka , chciałam krótką 3/4 ale z mamą obie stwierdziłyśmy że najlepszy fason jest A, księżniczka długa bo mnie nie skraca Zobacz różne fasony i w czym wyglądasz najlepiej i takiej szukaj chodzi tylko o fason. Dobrze się czułam też w rybce ale w formacie A Coś tego typu tylko długa my mamy dobrze bo jak się zmówi tą długość to nie trzeba skracać i jest długa do ziemi ![]()
A tak wyglądają te schodki ![]() ![]() Edytowane przez BlutAsiunia Czas edycji: 2014-07-10 o 15:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:12.