|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Widziałam że pierwsza sierpniowka się już rozpakowala
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3212 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Wow ślicznie
![]() Cytat:
![]() Po wizycie wszystko ok. Przeplywy super. W koncu sprawdził prawa nerke bo ostatnio nie mogl bo maly sie tak schował. Serduszko, mózg wszystko ok. Maly waży około 1500 g I widziałam jego buzke, jaki on jest śliczny. Ma nosek po tz przepiękny widok. Jestem w niego tak zaopatrzona. Moj maly przystojniak. Na zdjęciu widac buzke i rączkę. Dr zapewnial ze maly sie juz nie obróci i juz będzie glowka w dół. Co do auta to katastrofa. ... skrzyniA biegów :/ naprawavz używanymi czesciami okolo 2000 Euro. We wrześniu mielismy kupować nowe auto. Wrrrrrrr Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3213 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie przeszła mała burza, popadało i co.... znowu skwer...
Małżeństwo to diament szlifowany całe życie... 20.04.2013 Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama 12.09.2014 ![]() 20.02.2017 ![]() czekamy.... 13.10.2021
|
|
|
|
#3214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
|
#3215 | |
|
Raczkowanie
|
Przeglądałam ją w księgarni. Są w niej właściwie te same rzeczy, co w pierwszej, tylko w bardziej przystępnej formie - nie w formie opowiadania, a z podziałem na kategorie i konkretnie co i jak trzeba robić. Po przeczytaniu pierwszej części wydaje mi się, że to zbędny wydatek
![]() Cytat:
I wolałabym je jakoś odgrodzić. Wózek stoi u nas w mieszkaniu, ale nie wydaje mi się, żeby trzymanie w nim dziecka cały dzień albo pół dnia było zdrowe dla kręgosłupa
|
|
|
|
|
#3216 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moja też uwielbiam żebra , zwłaszcza te po prawej i w nie celuje główką:P![]() ślicznie wyglądasz! i jaki cyc ![]() a o czym ta książeczka? to jakieś porady? |
||
|
|
|
#3217 |
|
Zakorzenienie
|
Allckarola wyglądasz rewelacyjnie! Zazdroszczę szczuplutkich nóg!
---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Ana dziękuje! |
|
|
|
#3218 |
|
Zakorzenienie
|
Dlaczego wozek mialby byc zly na kilka godzin dla dziecka?ta sama pozycja jak w lozeczku,materacyk jest w wozku,ma plasko. Ja nie widze problemu. A jak np bedzie cieply dzien to pare godzin bede z mloda na dworze to w wozku bedzie. W domu to na poczatku w lozeczku. Poza tym na poczatku dobrze jest odpoczywac gdy noworodek spi, by regenerowac sily bo potem bywa sie jak zombie. Warto na poczatku odpuscic sobie wiele prac domowych i spac gdy dziecko spi.
od. 04.04.2008 roku szczęśliwa mężatka ![]() ![]() Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png nadzieja umiera ostatnia..... Edytowane przez Aliszcze Czas edycji: 2014-07-07 o 18:27 |
|
|
|
#3219 |
|
Wtajemniczenie
|
jakie Wy kupujecie butelki na poczatek? całe zestawy startowe czy tylko 1 szt 125ml?
Jakie firmy polecacie? Ja nastawiam się na karmienie piersią ale na wszelki wypadek butelkę muszę kupić...
Małżeństwo to diament szlifowany całe życie... 20.04.2013 Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama 12.09.2014 ![]() 20.02.2017 ![]() czekamy.... 13.10.2021
|
|
|
|
#3220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koleżanka mi opowiadała, jak miała problem z laktacją, że cieszyła się, że nie miała pod ręką mleka mm, bo inaczej poddałaby się bardzo szybko, a po kilku dniach tak jej się rozhulała laktacja, że karmi do dziś a mały ma 8 miesięcy ![]() Ale ja jednak zakupię mleko na wszelki wypadek ![]() Póki zdąrzyłam się zorientować o różniacach jakie stosują francuzi w wychowaniu dzieci. więcej powiem jak poczytam dogłębnie
|
|
|
|
|
#3222 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to teściowa ma pomysły! Ja niestety mojego starego pieska musiałam uspać Cytat:
Eh... a nam niedługo stuknie pierwsza rocznica ślubu, a tym samym 10 bycia razem... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mojej siostrze wydawało się, że chce jej się siku, a to były wody Cytat:
no i Maluch będzie jeździł w wyjątkowej furze Jej, jak Ty ładnie wyglądasz!!!! Pięky brzuchol i jaka figura ![]() Cytat:
Cytat:
za wizytę. Cieszę się, że wszystko jest super Nigdzie się już nie ruszam!!! Od piątku dużo łażenia było, dzisiaj skończyłam ten maraton, a nogi wchodzą mi do Wczoraj uświadomiłam sobie, że mam jedną parę spodenek krótkich i dwie sukienki... |
||||||||
|
|
|
#3223 |
|
Rozeznanie
|
Ja dzisiaj pierwszy raz w życiu wyszłam na ulicę w sukience
![]() Zawsze spodenki, ew spódniczka ale to raz na rok ![]() I tak mi przewiało Bożenkę że ho ho I powiem że w ciąży to zbawienie Chyba zaprzyjaźnię się z sukienkami na końcówkę ciąży a może kto wie już mi tak zostanie
|
#3224 |
|
Zadomowienie
|
I nie dopisałam... Kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj i w najbliższym czasie
I brawa za udane przeglądy Ważne, że z Maluszkami wszytko jest w porządku ![]() Któraś dodawała zdjęcia pokoiku (przepraszam, że nie pamiętam która ![]() A tu jeszcze prezenty od babć: z różową górą od Teściowej, reszta od mojej Mamusi
|
|
|
|
#3225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale prześliczne rzeczy dostałaś skąd te rzeczy od mamusi? z jakiej firmy, z jakiego sklepu?![]() te dresiki |
|
|
|
|
#3226 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam wizytę za tydzień
tak mi ten czas szybko leci ze masakra... od wizyty do wizyty... te 3 tyg staja sie coraz krotsze
|
|
|
|
#3227 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aż zazdroszczę Cytat:
Wcześniej się dłużyło od wizyty do wizyty a teraz to nawet nie wiem kiedy a już został tydzień
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
||
|
|
|
#3228 |
|
Rozeznanie
|
Dokładnie z tymi wizytami też czuję że dopiero byłam a tu za 2 dni znowu...a pamiętam jak przed chwilą jeszcze stekalysmy że jeszcze tyle czasu do wizyty
No i u mnie chyba już zaczną się te co 2 tygodnie...jak ten czas leci czuję już powiew porodu na plecach Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3229 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dresik 30 zł, a to drugie 35 zł. Mamuśka zaszalała Ale wcześniej nie miała kiedy kupować, to teraz chce nadrobić Ja też mam wrażenie, że dopiero co byłam u gina, a tu w środę kolejna wizyta, a w czwartek kolejna (USG III trymestru u innego lekarza) Jak sobie uświadomiłam, że zostało mi tylko ok. 8 tygodni to się przeraziłam!!! przecież to zleci nie wiadomo kiedy ?! |
|
|
|
|
#3230 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale tu dzisiaj cisza
Nudzi mi się strasznie, mąż poszedł do kolegów się trochę rozerwać. Niech idzie i tak całymi dniami ze mną siedzi Powiedziałam mu tylko że ma się nie schlać, bo w razie W nie będę miała z kim jechać do szpitala ![]() Wiecie co do wizyt u ginka to ogólnie nie mam jakiegoś parcia na nie już, do poznania płci było a teraz już nie Ale chciałabym zobaczyć moją córeczkę na usg bo ostatnie miałam to połówkowe daaaaaaaaaaawno temu i nawet nie wiem ile teraz waży ani jak się rozwija. Więc już chętnie się wybiore ![]() Teraz w czwartek mam wizyte u gina i wyznaczy mi w końcu termin usg 3 trymestru, mam nadzieję, że nie za miesiąc
|
#3231 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie ja nie mam w wózku żadnego materacyka i z tego co się orientowałam wystarczy kocyk na spód położyć, ewentualnie podkład. Dlatego mi się właśnie wydawało, że to nie jest dobre dla kręgosłupa - tak długo tam leżeć.
|
|
|
|
#3232 |
|
Zakorzenienie
|
Niestabilna super ze na wizycie ok i jestes zadowolona
![]() Allckarola sliczny brzunio i ty wyglądasz superowo Monia jak samopoczucie? tz sie juz zorientował ze cie nei ma? |
|
|
|
#3233 | |
|
Zadomowienie
|
Martyna śliczne ciuszki
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3234 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A jak ktos sie zna na photoshopie to juz wogule bedzie super ![]() Cytat:
![]() A ten przewijak gdzie kupiłaś ? czy był juz z łóżeczkiem ? Gotowanaaaaaaaa Kukurydzaaaaaaaaaaa
Razem już 10 lat 1.07.2012 Willkommen in Deutschland 29.09.2012 Ślub Cywilny 7.09.2013 Ślub Kościelny ![]() 25.08.2014 Marika Edytowane przez 88Ekaterina88 Czas edycji: 2014-07-07 o 20:23 |
|||
|
|
|
#3235 |
|
Rozeznanie
|
aa2 tak zorientował się
Jest wściekły i obraza poszła o co mi chodzi. Właśnie oglądałam prognozę pogody........ Czemu 2 tygodniowa non stop pokazuje ponad 25 stopni? I wiele dni jest takich po 29-33?? Przecież my pozdychamy w takim skwarze tyle czasu
|
#3236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To pochwal się fotkami jak już zrobisz Ja to mam parcie dalej na wizyty ale tylko żeby dowiedzieć się,że ze mną wszystko ok,że rozwarcia nie ma,że szyjka się nie skraca i już nie mam parcia na usg Odkąd dzieć się rusza to wiem,że ma się dobrze i już nie czekam tak na każde usg,bo już na tym zwykłym 2d mało co widać,bo to już takie wyrośnięte,że lekarz mierzy tylko co ma mierzyć,pokazuje jak serduszko bije i wsio No chyba,że ktoś by mi 3 d za sponsorował to byłoby fajnie,bo jestem ciekawa jak buzia wygląda,ale to niespodzianka aż do porodu zobaczymy czy podobne do mnie,do taty czy do listonosza
|
|
|
|
#3237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi upały nie przeszkadzaja, jedynie zła jestem ze teraz sa a nie wtedy co na wakacjach bylismy
|
|
|
|
|
#3238 |
|
Konto usunięte
|
Niestabilna-2tys euro...
dobrze, ze wszystko ok Katerina-no na kurs języka to polecę na pewno jak malutka bedzie miała kilka miesięcy na szczęście nie musze zaczynać od podstaw musze sie obyć z gadaniem Martyna-oddawaj dresik bo mam do niego kaftanik poniżej zdjęcie moich dwóch ulubionych w tym jeden z ta sama rybka i obydwa kupione w smyku ![]() Monika-no on teraz bedzie przez kilka dni zły ale Ty bądź twarda...jemu jak mina nerwy i chęć wyparcia, ze to jego wina to powinien zacząć myślec inaczej i mieć wyrzuty sumienia a jak nie to kij z nim faceci tak maja, ze najpierw nerwy i próba zarzucenia winy z siebie na kobietę a pózniej jak nerwy opadają to sie okazuje czy im zależy czy nie ![]() Koktajl truskawkowy wypity a tz uciekł spać stwierdził, ze jutro rozkłada lozeczko no i po wypłacie kupimy karuzelke z misiami ![]() ImageUploadedByWizaz Forum1404758423.518096.jpg ImageUploadedByWizaz Forum1404758439.249212.jpg ImageUploadedByWizaz Forum1404758451.953001.jpg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3239 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A poduchę do spania przytargałaś do dziadków? ![]() Mi upały też nie przeszkadzają tylko gdybym miała co na siebie ubrać w taką pogodę... Ja mam w mieszkanku 22 stopnie, to jest przyjemnie |
|
|
|
|
#3240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kto wizytuje w piątek ?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:55.

jestem w mcdonald i zjadłam już nuggetsy i frytki a teraz jem lody z polewa czekoladowa 
I wolałabym je jakoś odgrodzić. Wózek stoi u nas w mieszkaniu, ale nie wydaje mi się, żeby trzymanie w nim dziecka cały dzień albo pół dnia było zdrowe dla kręgosłupa 

to teściowa ma pomysły! Ja niestety mojego starego pieska musiałam uspać 
chyba niedługo poczytam mamusie sierpniowe jak tam u nich sie rozwija sytuacja
I brawa za udane przeglądy 
A jak ktos sie zna na photoshopie to juz wogule bedzie super