Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu?
Nie 16 50,00%
Ani trochę 16 50,00%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-07, 16:05   #3961
asix86
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Dziewczyny, czy każda z Was miała już robione KTG? Ja jestem w 36t, a nie miałam ani razu..
Stary 2014-07-07, 16:08   #3962
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Moja mama do mnie przyjezdza po 25 lipca, ale sama ja o to poprosilam, bo licze na jej towarzystwo przy porodzie. Wiem, ze nie bedzie to typowa ''goscina'' bedzie mi pomagala przez pierwsze dni a nie oczekiwala obslugi, sama pisze, ze mam sie nie przeciazac, jak ona przyjedzie to mi posprzata i w ogole wiem, ze moge liczyc na jej wsparcie, ciesze sie na jej przyjazd jak nie wiem co.
Mysle, ze twoja mama zdaje sobie sprawe, jak wygladaja pierwsze dni i tygodnie po porodzie, czy na pewno oczekuje od was gosciny i obslugi?.
Ale tu nie chodzi o goscine i obsluge, chodzi o to ze ona miala przyjechac sama , a nie z moja siostra i z ojczymem, oni nawet nie mieliby gdzie spac, bo mamy jedna kanape i to w nieciekawym stanie bo jest do wymiany.
Tz chcial jej bilet kupic ale ona powiedziala ze albo przyjezdzaja wszyscy albo nikt wiec takie podjescie jest dla mnie nie do przejscia bo sobie wybrali nie odpowiedni czas na wakacje u nas.

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 16:09   #3963
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Ja wyprasowałam reszte ciuszków i nie mam ich gdzie poukładac, cala szafa z dwoma szufladami zapełniona Co prawda sa tam rzeczy juz do 6 miesiaca, ale coraz bardziej watpie w to, ze wszystko zdaze założyc. Mam 22 pary spodni od 0-6mc (dresy, jeansy, ogrodniczki )

Pogode macie bajeczną, ale nie na taki stan, musi byc dla Was udręką temp. ponad 30st. Wspolczuje, u nas sloneczko swieci, ale jest max 22st i jest idealnie

Gosia wózek ładny, a zachowania siostry lepiej nie skomentuje.
Wozek pewnie bedzie sluzyl dluzej niz uzywany, wiadomo, ze kasa przydałaby się wam na remont, ale dacie rade

Zaczarowana - brzuszek ladny i zgrabny. Gdzie te Twoje 104 cm? Ja mierzylam przed chwila i mam 93cm, mi jakos centymetry stoja w miejscu, tylko kształt się zmienia

Pati nie potrafie spojrzec chyba dokladnie na zdjecia, bo nie wiem gdzie buza Twojej księżniczki
jest po prawej stronie zdiecia troszkę przyciemnione jedno oczko i czesc twarzy

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Powiem wam ze liczylam ze kto jak kto ale moja mama ktora urodzila troje dzieci zrozumie ale nie.. Wlasnie Tz dostal smsa od mojej mamy : ' Bardzo mi przykro ze tak do naszego przyjazdu podchodzicie nie bede sie pchac gdzie mnie nie chca smieciem tez nie jestem aby mnie deptac przykro mi powodzenia ' . I po prostu juz nie mam sily
Zrobila z siebie strasznie pokrzywdzona, a nawet tesciowa ktora mieszka 10 minut drrogi od nas powiedziala ze przez pierwsze dwa tygodnie da nam spokoj i nie bedzie przychodzic bo bede musiala odpoczac i sie oswoic z mala , a moja mama mi z takim czyms wyjezdza..
kurde zamiast cie wspierać przy tych twoich przejściach ciążowych to cie jeszcze denerwuje, no normalnie niemoge. nie denerwuj się, dasz spokojnie rade , nierozumie tego ze zamiast wszyscy skakać i chuchać na ciebie liczą na odwrotna sytuacje to jakiś absurd
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 16:09   #3964
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asix86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy każda z Was miała już robione KTG? Ja jestem w 36t, a nie miałam ani razu..
To zależy od potrzeb. Chyba po 36.to już każda będzie miała. Ja mam od 31 przez nadciśnienie.

Zaczarowana, co za idiotyczna sytuacja. Wiem, że to łatwo powiedzieć, ale postaraj się to olać. Szkoda nerwów, które przechodzą na twojego szkrabka.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 16:16   #3965
gosia3103
Zakorzenienie

Zaczarowana ale jeśli ich nie stać, to ich problem a nie Twój! Powiedz mamie, że jak przeprowadzicie się do większego mieszkania czy domu to wtedy ich wszystkich z przyjemnością zaprosicie, ale teraz nie ma mowy. Albo ona przyjeżdża Ci pomóc, albo na własny koszt niech robią sobie wakacje w trakcie których ewentualnie będą mogli Was odwiedzić ;-) nie denerwuj się bo nie warto takim zachowaniem się przejmować, Ty nic złego nie zrobiłaś!
Stary 2014-07-07, 16:22   #3966
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Zaczarowana ale jeśli ich nie stać, to ich problem a nie Twój! Powiedz mamie, że jak przeprowadzicie się do większego mieszkania czy domu to wtedy ich wszystkich z przyjemnością zaprosicie, ale teraz nie ma mowy. Albo ona przyjeżdża Ci pomóc, albo na własny koszt niech robią sobie wakacje w trakcie których ewentualnie będą mogli Was odwiedzić ;-) nie denerwuj się bo nie warto takim zachowaniem się przejmować, Ty nic złego nie zrobiłaś!
Wiesz co ciezko sie jest nie przejmowac, bo teraz moja siostra napisala do Tz ze to znowu wszystko przeze mnie i ze ma mi podziekowac i ze to pewnie dlatego ze ona jedzie nie chce zeby przyjezdzali i ze mama przeze mnie placze . Wiec zrobili ze mnie najgorsza mimo ze ja mialam na uwadze tylko dobro wlasnego dziecka i swoje ' dojscie ' do siebie po porodzie.
Tz trzyma moja strone bo zgadza sie ze mna w tym temacie w 100 %. Ale jednak podejscie mojej mamy do calej sytuacji jest ach, dobra koniec tematu musze sie uspokoic bo z tego wszystkiego jeszcze porod wywolam

Nasze szczescie
Stary 2014-07-07, 16:28   #3967
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Tz kupil w koncu lustro wiec daje dzisiejsze fociaki brzucha
wydaje mi sie ze im blizej porodu tym moj brzuch wychodzi co raz mniejszy na zdjeciach

Cytat:
Jestem zalamana moja matka
Napisalam jej ze nie widzi mi sie zeby przyjezdzali od razu po porodzie do nas z cala delegacja bo tez bede chciala odpoczac itd, i dlatego chcialam zeby ona sama przyjechala, nawet wczoraj tesciowa byla na chwile to powiedziala ze to zly pomysl bo powinnam kazda wolna chwile jak mala bedzie spac tez sie polozyc i zasnac nawet na 15 minut bo bede wykonczona a nie zajmowac sie cala rodzina .
To ta mi odpisala ze mam sama przekazac mojej siostrze ze nie chcemy jej i ze ona bez ojczyma nigdzie nie jedzie
Po prostu z tego wszystkiego sie poryczalam
Zaczarowna po pierwsze slicznie wygladasz!!!

Po drugie, przepraszam, ale musze to napisac.. czy Twoja matka jest rozpieszczonym bachorem????????? Zachowuje sie jak infantylna nastolatka a nie matka, ktora ma wspierac swoja corke! Zachowuje sie tak, jakbys miala obowiazek zapewniec im wakacje i wypoczynek, nie rozumie, ze to nie jest czas na goscine! Nawet tego z Toba wczesniej nie ustalila, tylkom ulozyla sobie wszystko z (sorry) z nowa rodzinka, a Ty sie masz zabijac i znosic jej humory... rece opadaja! Wiesz co? Ja bym jej napisala, ze liczylas na zrozumienie i pomoc, ale w takim ukladzie dziekujesz za takie wsparcie! Teraz mama jak nawywijala, to niech teraz to odkreca! Ona nie moze Ci jezdzic po glowie, nie liczac sie z tym, ze jestes w zaawansowanej ciazy i zaden najmniejszy stres nie powinien Cie dotykac! Juz czas tupnac noga i pokazac, ze skonczylo sie manipulowanie Twoja osoba. Przepraszam ale taki uklad w zyciu nie przypomina relacji matka- corka... Mama zachowuje sie niedorzecznie!!!!

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny.

Nadrabiam i odp. na raty. 5 str od wczoraj, ajjj

Byłam dzisiaj w szpitalu na Karowej w związku z moimi cukrami, pomimo przekroczeń, oddziałowa twierdzi, że nie nadaje się to na insulinę.

Mam przekraczenia 3-4 dzinnie do 140, ale wg nich jest ok!!!!????
Po ukończonym 36 tc czyli w 37 mam mieć obowiązkowe KTG, standard dla słodkich mam.

Do tego popatrzylam sobie i nasłuchałam się. Przede wszystkim pielęgniarki narzekałay, że strasznie dużo pracy mają nie przy pacjentkach tylko przy dzieciach - wymieniły 30 maluchów i że nie mają w co ręce włożyć.

Wszyscy są tam bardzo mili, ale trochę mnie to przeraziło. Do tego zmieniły się normy dla cukrzycy i kilka dziewcyzn odesłano.

Teraz jest po 2 h 153, a było 140.

W sumie cieszę się, że nie muszę brac insuliny, bo chcę rodzić w Sw Zofii.

Gosia wózeczek śliczny ;-) Jestem w szoku zachowaniem siostry, mi byłoby głupio, a ona jeszcze ma pretensje do Ciebie?

Ja niestety, też potrafię się tak zdenerwować, że spać ie mogę. Rozumiem Cię, w końcu to bliska osoba.

Niestety albo stety my nic od nikogo nie dostaliśmy. Wszystko kupiliśmy sami. Czasami to przykre, ale z drugiej strony ważne że nas stac ;-)

Justa
- zazdroszczę takiej siostry. Zawsze marzyłam o siostrze,w rodzinie sami faceci. Niestety.

Współczuję.

Oj mam tak samo, ale wczoraj przeleżałam i przespałam cały dzizeń i noc, a dzisiaj rewelacja. Byłam w szoku, że mogłam podejść szybszym krokiem i nie wypluć płuc, a dziecko nie uciskało krocza.

I całe szczęście, w końcu to ich czas

Ja też o ie myślę.

Pati, Sliczna mała Gwizadeczka. Jestem ciekawa ile moja waży, ale pewnie podobnie oby nie więcej Bo ja termin z OM mam na 8 sierpnia

Ja mam wspaniala mame i siostre!!! I bardzo mi przykro jak czytam co wyczynia mama zaczarowanej! Moja siostra jak sie dowiedziala, ze jestem w ciazy (z coreczka), to kupila mi wszystko!! Od wozka z fotelikiem, baza itp. wszystkie ubranka, kocyki, masci, kremy, kosmetyki, laktator, nawet pieluchy z wycieciem na pepek! Teraz na biezaco przysyla mi ubrania dla coreczki, a teraz dla synka! Nawet przyslala mi pieniadze na mebelki do pokoju malej, choc ja nie chciala, ale ona sie uparla, wiec jak czytam jakie przykrosci spotykaja zaczarowana, to mi sie noz w kieszeni otwiera!

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki ;-)

To ktora nastepna ?.
My ciągle w szpitalu, niestety Mała spada z wagi i ma zoltaczke.
Musi leżeć pod lampami. Az się poplakalam.
Walczymy z pokarmem i nie jest źle. Sutki juz poranione próbuję ją przystawiac.

Relacje z porodu napisze jak wrocimy do domku bo powiem wam ze oczy na zapałki.

W inkubatorze musiała leżeć bo była owinieta pepiwina i była niedotleniona, ale już jest ok.;-)

Brzucha juz prawie nie mam jakoś mi tak pusto i troszkę brakuje mi tych ruchow i czkawki;-)

Ale najważniejsze nie mam zgagi już.

A jak się czujecie przez te upały. Bo w szpitalu jest masakra.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Trzymajcie sie dzielnie dziewczynki!!!!

Edytowane przez justa_1978
Czas edycji: 2014-07-07 o 16:32
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 16:37   #3968
White Cafe
Rozeznanie

Cytat:
Ja jestem w 35 i też nie miałam jeszcze robione. Za 10 dni mam wizytę i trochę liczę, że skieruje mnie na KTG, byłabym troszkę spokojniejsza. Ale z drugiej strony to jeśli czujemy nasze maluszki jak ładnie buszują w brzuchach i nie mamy skurczy mocnych to w sumie po co te KTG... Takie jest przynajmniej moje zdanie.

Cytat:
Wiesz co ciezko sie jest nie przejmowac, bo teraz moja siostra napisala do Tz ze to znowu wszystko przeze mnie i ze ma mi podziekowac i ze to pewnie dlatego ze ona jedzie nie chce zeby przyjezdzali i ze mama przeze mnie placze . Wiec zrobili ze mnie najgorsza mimo ze ja mialam na uwadze tylko dobro wlasnego dziecka i swoje ' dojscie ' do siebie po porodzie.
Tz trzyma moja strone bo zgadza sie ze mna w tym temacie w 100 %. Ale jednak podejscie mojej mamy do calej sytuacji jest ach, dobra koniec tematu musze sie uspokoic bo z tego wszystkiego jeszcze porod wywolam
Rozumiem jak to sobie wyobraża Twoja siostra, że po prostu przyjechałaby na wakacje. I zresztą ojczym też się cieszył na ten wyjazd po d tym kontem napewno. Nie ma co się może im dziwić, bo oni nie wiedzą co znaczy być po porodzie. Ale, że Twoja mama też tego nie rozumie, to jestem w szoku. Nawet gdybyście mieli ogromny dom, to nie jest to odpowiedni czas na takie odwiedziny. Współczuję Ci tych przeżyć, bo teraz cała wina spadła na Ciebie, że nie chcesz gości przyjąć. Do nas do domu (mieszkam z rodzicami) też wybierała się ciotka przyjechać albo w lipcu albo w sierpniu (sprawa na szczęscie nie aktualna bo sie rozchorowała i na jakiś rok jej odwiedziny mam z glowy). Jak się dowiedziałam, to też się zagotowałam, bo nawet jeśli bym jeszcze nie urodziła to ja potrzebuje spokoju a nie nalotu dwojga emerytów. Ale oczywiscie mama nie potrafila jej odmówić, a ona nie ma dzieci i nie wie jak się czuja kobieta przed porodem ani jak to jest w domu z maleńkim dzieciąteczkiem (nie ma dzieci), tylko jak mama jej mówiła, że lepiej żeby przyjechała w lipcu, to pytała czemu nie w sierpniu. I jak jej mama mówiła, że przecież maleńkie dziecko bedzie w domu to dla niej to żadna przeszkoda. A ja sobie tego nie wyobrażałam. Ale na szczęscie wyszło jak wyszło i nie przyjedzie do nas prędko- co bardzo mnie cieszy.
Stary 2014-07-07, 17:01   #3969
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pati1078 Pokaż wiadomość

karoseria wiem ze pytalas jak to jest z tacierzynskim jak pracuje się przez agencje niestety nie mogę ci pomuc bo ani ja ani mój chłopak nigdy nie pracowaliśmy przez agencje

a to nasza gwiazda na usg w 36 tyg
Załącznik 5730208
Aaaa juz widze, obrocilam swoja glowe i juz widze wyraznie

Dobrze, ze wrocilam do zdjecia, mozesz powiedziec cos odnosnie tego tacierzynskiego? Jak to jest na kontrakcie?
Stary 2014-07-07, 17:17   #3970
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:
Powiem wam ze liczylam ze kto jak kto ale moja mama ktora urodzila troje dzieci zrozumie ale nie.. Wlasnie Tz dostal smsa od mojej mamy : ' Bardzo mi przykro ze tak do naszego przyjazdu podchodzicie nie bede sie pchac gdzie mnie nie chca smieciem tez nie jestem aby mnie deptac przykro mi powodzenia ' . I po prostu juz nie mam sily
Zrobila z siebie strasznie pokrzywdzona, a nawet tesciowa ktora mieszka 10 minut drrogi od nas powiedziala ze przez pierwsze dwa tygodnie da nam spokoj i nie bedzie przychodzic bo bede musiala odpoczac i sie oswoic z mala , a moja mama mi z takim czyms wyjezdza..
Cytat:
Napisane przez White Cafe Pokaż wiadomość
ah, szkoda gadać. Co za okropna sytuacja. Miejmy nadzieję, że Twój TZ okaże Ci mega wsparcie, bo przecież to jest Ci najbardziej potrzebne. Wiem, że to jest ciężko ale postaraj się o tym jak najmniej myśleć. Wypłacz się teraz, ale musisz być silna dla swojej córeczki. Dacie sobie sami rade, to wiadomo ale cieżko Ci bedzie naprawic relację z mamą jesli ona nie zorientuje się, że popełniła błąd.
Cytat:
TŻ powinien odpisać siostrze Twojej, że przez nich możesz mieć przedwczesny poród. I na wakacje może przyjechać w innym terminie, a mame poprosiłaś o pomoc i Ci odmówiła, to niech teraz nie ryczy, bo przez nią źle się czujesz. Co za kobieta?!?! Egoistka straszna, bardzo CI współczuję takiej nieodpowiedzialnej rodziny.

Najważniejsze, że masz wsparcie TŻta i teściowej, którzy są na miejscu i w każdej chwili Ci pomogą. Niech TŻ zabroni im do Ciebie pisać, bo jeszcze rzeczywiście przez nich cos się stanie! no masakra jak mnie zdenerwowali!
Zachowanie i smsy mamy i siostry są żałosne.

Cytat:
ja jestem w 33tc i nic mi o tym nie wiadomo ale widziałam, że niektóre z Was już miały. Ja nie wiem kiedy to trzeba i gdzie to trzeba zrobić.
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 17:34   #3971
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
TŻ powinien odpisać siostrze Twojej, że przez nich możesz mieć przedwczesny poród. I na wakacje może przyjechać w innym terminie, a mame poprosiłaś o pomoc i Ci odmówiła, to niech teraz nie ryczy, bo przez nią źle się czujesz. Co za kobieta?!?! Egoistka straszna, bardzo CI współczuję takiej nieodpowiedzialnej rodziny.

Najważniejsze, że masz wsparcie TŻta i teściowej, którzy są na miejscu i w każdej chwili Ci pomogą. Niech TŻ zabroni im do Ciebie pisać, bo jeszcze rzeczywiście przez nich cos się stanie! no masakra jak mnie zdenerwowali!
Zachowanie i smsy mamy i siostry są żałosne.

ja jestem w 33tc i nic mi o tym nie wiadomo ale widziałam, że niektóre z Was już miały. Ja nie wiem kiedy to trzeba i gdzie to trzeba zrobić.
popieram wypowiedz najlepiej niech do niej zadzwoni tz i opierdzieli a ty sobie tym glowy już nie zaprzątaj, bo to za duzy stres dla ciebie
Stary 2014-07-07, 17:36   #3972
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
popieram wypowiedz najlepiej niech do niej zadzwoni tz i opierdzieli a ty sobie tym glowy już nie zaprzątaj, bo to za duzy stres dla ciebie
Tz dzwonil do nich bo powiedzial ze nie pozwoli mnie tak traktowac no, ale nikt telefonu nie odebral . Tacy to sa dorosli ludzie

Nasze szczescie
Stary 2014-07-07, 17:44   #3973
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Aaaa juz widze, obrocilam swoja glowe i juz widze wyraznie

Dobrze, ze wrocilam do zdjecia, mozesz powiedziec cos odnosnie tego tacierzynskiego? Jak to jest na kontrakcie?
wiem ze jak ja składałam papiery do zakładu o macierzyńskie to w tym samym czasie składał mój chłopak papiery o tacierzynskie , księgowa dala mu pismo do wypełnienia i musiał mieć tez kopie tego zaświadczenia od położnej co dawała bodajże w 20 tyg. była opcja do wyboru tydz. lub dwa a to dlatego ze tacierzynski jest mniej platny niż normalnie się zarabia dostaje się ok 125 funtow czy jakos tak i można go wziasc od razu po porodzie albo w przeciągu 8 tyg od daty porodu
Stary 2014-07-07, 17:46   #3974
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Ja mam 117 w pępku. Poszłam dziś na zakupy i ledwo wróciłam. Jest tak duszno, że nie ma możliwości normalnego funkcjonowania tak po prostu, a co dopiero w ciąży. Leżę pod wiatrakiem i sapię i już się boję wyjścia na 16 na sr, dziś zwiedzamy porodówkę , a potem wykład o połogu
powiedz co bedzie, powiedz
117 wow pieknie
Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
Rano myłam słoiki, bo mamy od teściów dostać jabłka, więc jutro będę robić kompoty na zimę.
Idę zrobić obiad. Potem wracam do leżenia.
ty robisz przetwory jeszcze? szok Ja w tym roku spasowalam, wystarczy to co jest.Szkoda mi tylko ze przecierow dla malucha nie zrobie z warzywek/owocow eko od babci ale nie dosc ze mi nie wolno to jeszcze nie dalalbym rady. Tesciowa moglaby sama zrobic kompoty i dac ci gotowe. Przeciez tak sie meczysz z tymi dlonmi...
Cytat:
Ja mam co 2 tyg od 30 tc i juz mam dosyc tego ktg
a ja sie za tym troche stesknilam. Jesli bedzie wszystko ok to nie bede miala juz ani jednego ktg.
Cytat:
Jestem zalamana moja matka
zachowuja sie jak banda poobrazanych dzieciakow, masakra.Obraz sie i rzuc mega focha jak to mieli ci pomoc a cie drecza. Moze sami sie zreflektuja a jak nie to ich problem.
"Skarza sie" smsami do Tz,no przedszkole
Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki ;-)
To ktora nastepna ?.
My ciągle w szpitalu, niestety Mała spada z wagi i ma zoltaczke.
Musi leżeć pod lampami. Az się poplakalam.
Walczymy z pokarmem i nie jest źle. Sutki juz poranione próbuję ją przystawiac.

Relacje z porodu napisze jak wrocimy do domku bo powiem wam ze oczy na zapałki.

W inkubatorze musiała leżeć bo była owinieta pepiwina i była niedotleniona, ale już jest ok.;-)

Brzucha juz prawie nie mam jakoś mi tak pusto i troszkę brakuje mi tych ruchow i czkawki;-)

Ale najważniejsze nie mam zgagi już.

A jak się czujecie przez te upały. Bo w szpitalu jest masakra.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
za laktacje, twoje dobre samopoczucie i przyrost wagi malej oraz zwalczenie zoltaczki

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 18:13   #3975
Moni 26
Zadomowienie

papryczko będzie wszystko dobrze kochana, dobrze że sie odezwałaś, bo już zaczynałam sie martwić, ale oczywiście rozumiem, ze musiałaś odpocząć itp...Ale tak pusto było bez ciebie po prostu Buziaki dla ciebie i maleńkiej
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 18:23   #3976
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
ja ani raz. wizytę mam dopiero w nast tyg więc pewnie wtedy dostanę skierowanie. a to będzie 36tc
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 18:28   #3977
Optymistka26
Zadomowienie

Moje pierwsze dzielo - zawieszki do baldachimu-moskitiery.
Najwieksza ma okolo 20cm. Lepsze z kokardkami czy bez?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2014-07-07-1974.jpg (105,5 KB, 45 załadowań)

Edytowane przez Optymistka26
Czas edycji: 2014-07-07 o 18:49
Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 18:39   #3978
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
sliczne
Stary 2014-07-07, 18:46   #3979
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Zaczarowana ty to masz ładne przeboje ze swoją rodziną. Szkoda słów na takie zachowanie. A najważniejsze jest to, żebyś ty i maleństwo czuli się dobrze i komfortowo u siebie. Jeśli mama i siostra nie rozumieją to brak słów Trzymaj się swojej wersji i tyle. Łaski bez

Dzisiaj miałam KTG. Zero skurczy jak zawsze. To skąd mi się tak ta szyjka skróciła, że na żadnym KTG nie wyłapuje skurczy, a jednak szyjki ni ma

I dodam dzisiejszą refleksję po wizycie w przychodni. Przede mną u lekarza była taka para. Mój mąż słyszał, że prosili go o przyjęcie poza kolejką, bo są po inseminacji. Za bardzo się nie przysłuchiwał, ale trochę szkoda im się ich zrobiło. Jednak takie starania o ciąże są i bolesne, i bardzo trudne, a jednak nam się udało i już niedługo będziemy tulić swoje maleństwo. I od razu te wszystkie trudności ciążowe są mniej znaczące i przytłaczające
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 18:49   #3980
daisy dot
Rozeznanie

33 tc, nam się nie spieszy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1098.jpg (21,5 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1099.jpg (40,7 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wizaz.jpg (60,2 KB, 47 załadowań)
Stary 2014-07-07, 19:06   #3981
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Piekny brzuszek, bardzo foremny i zgrabny Moj jest ogrmny no i starszy o 3 tygodnie
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 19:10   #3982
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Zaczęłam dziś odliczanie do tego wielkiego dnia Zostało 30 dni ale ja mam przeczucie, że góra 2 tygodnie

Zaczarowana, daisy śliczne i zgrabne macie brzucholki

Zaczarowana brak mi słów na Twoją siostrę i mamuśkę... Współczuję całej sytuacji ale cieszę się, że myślisz przede wszystkim o Tobie i dziecku i się im postawiłaś Mama prędzej czy później sama zrozumie swój błąd!

Gorąco, gorąco na maksa... Topię się i jest mi źle, z utęsknieniem czekam na noc aż zrobi się trochę chłodniej!!!

Byłam dzisiaj u fryzjera, nasłuchałam się komplementów i mam o połowę mniej włosów Czuję się taka lekka
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 19:13   #3983
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość

Zaczęłam dziś odliczanie do tego wielkiego dnia Zostało 30 dni ale ja mam przeczucie, że góra 2 tygodnie

Zaczarowana brak mi słów na Twoją siostrę i mamuśkę... Współczuję całej sytuacji ale cieszę się, że myślisz przede wszystkim o Tobie i dziecku i się im postawiłaś Mama prędzej czy później sama zrozumie swój błąd!

Gorąco, gorąco na maksa... Topię się i jest mi źle, z utęsknieniem czekam na noc aż zrobi się trochę chłodniej!!!

Byłam dzisiaj u fryzjera, nasłuchałam się komplementów i mam o połowę mniej włosów Czuję się taka lekka
huhuhu 30 dni ale fajnie! ja liczyłam i mi zostało 46, ale 30 to dopiero brzmi
ja dziś popiorę dla Dzidzi, bo wiem że Ty już masz nawet poprasowane
wciąż czekam na rzeczy apteczne z Gemini, masakra ile to trwa!!!
Stary 2014-07-07, 19:31   #3984
gosia3103
Zakorzenienie

Wiesz co, z Gemini jest problem odkąd się wizażanki na nich rzuciły ;-) ja wcześniej jak zamawiałam to zawsze było szybciutko, a ostatnio faktycznie był problem ;-)
Stary 2014-07-07, 19:34   #3985
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Super

Nasze szczescie
Stary 2014-07-07, 19:54   #3986
kasia_ruda
Zakorzenienie

Twin Maid co do sal porodowych w imidzie, to są trzy: dwie jedynki i jedna dwójka, ale jakoś rozdzielona (nie widzieliśmy jak, bo obłożenie pełne), ogólnie dupy nie urywa, bo to stary oddział, ale nie było źle, nie zniechęciła mnie ta wycieczka do porodu u nich. Sala porodowa, do której mogliśmy zajrzeć malutka, ale fajnie wyposażona, jedyny minus to łazienki na korytarzach.

Co do zajęć o połogu, a konkretnie do tematu nacinania krocza szczególnie, to... słabo to widzę.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 20:11   #3987
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość

u mnie 29 ale tez obstawiam ze z 2 tygodnie i Olivka bedzie chciala wyjsc

Tez by mi sie przydal fryzjer ale wybiore sie dopiero po porodzie jak juz jako tako bede wygladac

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47199589]
Dzisiaj miałam KTG. Zero skurczy jak zawsze. To skąd mi się tak ta szyjka skróciła, że na żadnym KTG nie wyłapuje skurczy, a jednak szyjki ni ma
[/QUOTE]

Ja jestem ciekawa czy u mnie sie pokaza skurcze tak jak poprzednim razem i moze tez juz nie ma szyjki bo cos mnie codzinnie kluje i ciagnie wiec jestem ciekawa a wizyta juz w czwartek

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Cytat:

Jaki zgrabniutki brzusio i za 33 tc

Nasze szczescie
Stary 2014-07-07, 20:21   #3988
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Z kokardkami
Stary 2014-07-07, 20:34   #3989
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
super brzuszek

zuken i zaczarowanadlaniego to rozumie ze stawiacie na 38 tydz
Stary 2014-07-07, 21:02   #3990
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:

zuken i zaczarowanadlaniego to rozumie ze stawiacie na 38 tydz

Zobaczymy co wyjdzie z naszego ' przeczucia '
Ja to tylko sie modle zeby sie nie przeterminowac

Nasze szczescie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości