Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-07, 19:40   #4351
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

Cytat:
Napisane przez Buczorek Pokaż wiadomość
oluska czy ta ciotka jest normalna? hahaha jak ona to sobie w ogole wyobrazała szkoda bardzo, że jeszcze nie chciała na kolankach siedziec
Nie Zdecydowanie nie
Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
czyli faktycznie mamy problem
Spokojnie. Przejrzałam Prawo Małżeńskie Kościoła Katolickiego i faktycznie jest tam napisane, że na pierwszą rozmowę trzeba się zgłosić 3 miesiące przed ślubem. Z drugiej strony nie ma niczego o wymaganej zgodzie biskupa na ślub, jeśli na rozmowę pójdzie się później. Z tego, co zauważyłam prawo KK raczej idzie narzeczonym na rękę, więc spróbujcie u innego księdza i na spokojnie wytłumaczcie mu, że nie mogliście wcześniej przyjść. Będzie dobrze!
Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość
O! NS wita! (p.s bez przesady, wcale nie takie samo południe PL )
O, Ty też NS? Piona! Ja właściwie nie z samego NS, tylko już prawie ze Słowacji Ale w NS jestem prawie codziennie, więc niech będzie
Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
oluska Zapisuję się do fanklubu Twojej cioci Domyślam się, że jest Ci nie do śmiechu i ciężko będzie ją na weselu ujarzmić. Oby Was pozytywnie zaskoczyła.
Nie liczę na to ani trochę. Szczerze mówiąc, jej zachowanie jest chyba moim największym ślubnym zmartwieniem...
Stary 2014-07-07, 19:42   #4352
activelifestyle
Rozeznanie

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

Cytat:
Napisane przez oluska227887 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, mam kolejny hicior Pamiętacie tę ciotkę, której nie chciałam zaprosić, bo nie potrafi się zachować? Dzisiaj wywiązał się taki dialog między nią a moją mamą:
C: Nie wiesz czy młodzi mają już dla nas [w sensie jej i mojego kuzyna] jakiś transport?
M: Nie wiem, bo mówiłaś, że pojedziecie z R. [drugim synem ciotki]
C: No ale on nie idzie [fajnie, że mi powiedział]
M: No to pewnie nie mają
C: To czym pojedziemy?
M: Nie wiem, młodzi pewnie coś wymyślą.
C: A oni czym jadą? Przecież się zmieścimy z nimi do samochodu.

Boże, ja chyba tę ciotkę w kiblu posadzę...
Będziecie mieć piękna dekoracje
Ta ciotka nawiedzona jakaś

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Zakochałam się bez reszty w tym bukiecie ( pierwsze 3 zdjęcia z wpisu) Z piwonią może być problem ale florystka mówi że w tamtym roku były do 3 sierpnia ( ślubuje 2 :P) więc jest szansa ( an tydzien przed slubem będzie wiadomo) ewentualnie że możemy ją zastąpić eustomą lub goździkiem :P

http://arthemis-bukiety.blogspot.com...iaciarnia.html
Piękny

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 20:07   #4353
misia880
Zakorzenienie

z tym puszczaniem lampionow to akurat czy zabronione to nie wiem.
ale na pewno jest to nieodpowiedzialne, faktycznie byla taka sytuacja ze lampiony powpadaly do zoo, zwierzeta sobie zjadly i byly chore.
wiekszosc lampionow splonie w powietrzu ale niektore zaczepia sie o drzewo o cokolwiek i moze byc pozar.
jest to generalnie stwarzanie niepotrzebnego zagrozenia pozarowego itp

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 20:10   #4354
cude
Zadomowienie

Buczorek, w sumie to TŻ dopraszał - niestety nie dojadę 200 km tylko po to. Głównie na telefon i już bez zaproszeń.

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Co do lampionów, to chyba trzeba prosić o zgodę w gminie.
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 20:13   #4355
marlenqa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez re_nata Pokaż wiadomość

marlenqa22- mam pytanko: zamawiałaś soczewki z linku który podałaś? ja muszę na wesele sobie nowe sprawić, a że nie mogą w swoim sprawdzonym sklepie kupić, to pewnie internet mi zostaje, a zawsze się bałam zamawiać soczewki przez neta...
Tak zamawiam na szkla.com od jakiś 5lat i zawsze jestem zadowolona.
Nigdy nie zdarzyło się nic niewłaściwego. Wybieram sobie odbiór osobisty w galerii, i nie płacę za przesyłkę
Tam są różne opcje trzeba popatrzeć. Płyn też od nich zamawiam bo jest o wiele tańszy.
Polecam Renu do oczu wrażliwych. Rewelacja!

Co do storczyków ja uwielbiam! mam bukiet z nich plus róże, storczyk we włosy też będzie

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 20:18   #4356
Agnessssa
Rozeznanie

Obiecałam, że wstawie zdjęcia z przymiarki to wstawiam

Doradźcie mi jaką biżuterie do niej dobrać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG1205.jpg (60,2 KB, 143 załadowań)
Stary 2014-07-07, 20:18   #4357
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, mam kolejny hicior Pamiętacie tę ciotkę, której nie chciałam zaprosić, bo nie potrafi się zachować? Dzisiaj wywiązał się taki dialog między nią a moją mamą:
C: Nie wiesz czy młodzi mają już dla nas [w sensie jej i mojego kuzyna] jakiś transport?

W ogóle to Młodzi mają zwyczaj jeździć autobusami piętrowymi co by wszyscy goście się z nimi zmieścili. Niektórym naprawdę brak mózgów Bez urazy

Cytat:
Zakochałam się bez reszty w tym bukiecie ( pierwsze 3 zdjęcia z wpisu) Z piwonią może być problem ale florystka mówi że w tamtym roku były do 3 sierpnia ( ślubuje 2 :P) więc jest szansa ( an tydzien przed slubem będzie wiadomo) ewentualnie że możemy ją zastąpić eustomą lub goździkiem :P

marzyłam o takim, ale na koniec sierpnia piwonii brak.

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
ale na pewno jest to nieodpowiedzialne, faktycznie byla taka sytuacja ze lampiony powpadaly do zoo, zwierzeta sobie zjadly i byly chore.
wiekszosc lampionow splonie w powietrzu ale niektore zaczepia sie o drzewo o cokolwiek i moze byc pozar.

Ja słyszałam, że trzeba mieć pozwolenie od straży pożarnej. Ale czy to prawda nie wiem

Wymyśliłam sobie winietki z makaroników i pomysł pozostanie tylko w mojej głowie. Zabrałam się za nie na próbę o 18.00. Dopiero co wylazłam z kuchni spocona jak świnia, nie dość że piekarnik cały czas chodził to na zewnątrz taki upał jeszcze. Zrobiłam ze 40. A żeby pokazać je gościom nadaje się cały JEDEN!!!! I du.pa. Potem porobiłam z tego pseudo bezo-ciasta babeczki ze srebrnym koralikiem i masą truskawkową i to już wyglądało o niebo lepiej Makaroniki miały być waniliowe w kolorze bladego różu, krem też różowy ale trochę ciemniejszy o smaku truskawkowym.

Zaprosiłam dzisiaj dziewczyny z pracy. Ucieszyły się

Aaaa no i skończyliśmy nasz układ na pierwszy taniec. Teraz tylko trzeba doszlifować kroki

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016

Edytowane przez asiulek8
Czas edycji: 2014-07-07 o 20:20
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 20:39   #4358
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
mysza93, jest bardzo sztywny i czy da się nim ładnie zakryć twarz upinając go na wysokości uszu?
Może rzeczywiście poprawiny w remizie nie byłyby złe
Bardzo sztywny nie jest, ale za miękki też nie A tego to nie wiem, jutro jak będę w domu to sprawdze

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
W/na czym będą Wasze obrączki?
Na tacy, kościół zapewnia

Cytat:
Dziewczyny, mam kolejny hicior Pamiętacie tę ciotkę, której nie chciałam zaprosić, bo nie potrafi się zachować?
Co za baba

Cytat:
Właśnie nie wiem Dobrze, że robimy winietki, bo znając życie pchałaby się do naszego stołu na weselu
Być może i tak się będzie pchała, bo taki ładny stolik

Pysia cena chyba ok za fotografa Zdjęcia bardzo ładne Dla porównania ja mam fotografa za 1000zł, daje nam 1000 obrobionych zdjęc, jest od przygotowań do 2.30 na weselu, ale nie ma w cenie pleneru
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 20:56   #4359
Glodomorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Witam nowe PMki

ale żeby za miło nie było to ciocia stwierdziła, żebym ciasta nie tykała, bo się w suknię nie zmieszczę
Cudowna ciocia

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
Glodomorek bardzo ładnie wyglądasz w sukni!
Dziękuję, wrzucę fotki jak zrobię poprawki u krawcowej i kupię porządny biustonosz. Możecie jakiś polecić do takiej sukni?

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Co do zapowiedzi to my daliśmy na nie w maju, u spowiedzi byliśmy w czerwcu no a potem już przed ślubem
Za zapowiedzi się płaci?

Cytat:
Glodomorek Witaj! Ja też sobie kiedyś myślałam, że najlepiej w grudniu, ale jakoś tak się poskładało, że jednak środek lata mamy zarezerwowany Tren jest piękny!
Dziękuję, też mi się podoba, jest pięknie zdobiony. Świętnie się zaprezentuje o ile nie unurzam go w błotku pośniegowym

Taką biżuterię zamówiłam dla siebie
http://i.ebayimg.com/00/s/MTM1NlgxNjAw/z/-2UAAOxy3zNSeuT-/$T2eC16Z,!%29IFIe,tO,IWBS euT9%299qg~~60_57.JPG

Cytat:
Glodomorek Stroną niewierzącą był pan młody, panna młoda była z tych głęboko wierzących i zaangażowanych we wspólnoty religijne. Czy goście mieli uprzedzenia - z rozmów z nimi wynika, że mieli normalne ślubne problemy związane z salą, zespołem. Rodzina przyjęła to normalnie, znali i lubili tego chłopaka, więc nie było krytycznych głosów. A nawet jeśli były, to nie miały one znaczenia. Zawsze znajdzie się ktoś, kto będzie narzekał - czy to na formę ślubu, czy na obrusy przy stole.
Ja się trochę boję reakcji mojej rodziny, bo u mnie to ogólnie nie do pomyślenia, żeby żyć nie po Bożemu (normalnie masakra że tyle lat w nieformalnym żyjemy)
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 21:03   #4360
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Bardzo sztywny nie jest, ale za miękki też nie A tego to nie wiem, jutro jak będę w domu to sprawdze

Na tacy, kościół zapewnia

Co za baba

Być może i tak się będzie pchała, bo taki ładny stolik

Pysia cena chyba ok za fotografa Zdjęcia bardzo ładne Dla porównania ja mam fotografa za 1000zł, daje nam 1000 obrobionych zdjęc, jest od przygotowań do 2.30 na weselu, ale nie ma w cenie pleneru

Wow, to super cena ale no wlasnie...na Mazowszu, a nie na śląsku ten za 1400 zł to najtanszy fajny jakiego znalazłam moj kolega z pracy ma fotografa za 3500

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 21:21   #4361
mimi_77
Zakorzenienie

Cytat:
mimi Całe szczęście, że TŻ wyszedł z tego cało... Miał naprawdę duże szczęście

A u nas nie za dobre wieści. Dziadek TŻ-ta trafił do szpitala (problemy z niewydolnością oddechową). Nie jestem lekarzem, ale wydaje się, że kwestia zmiany leków, lepszego dobrania antybiotyków i diagnostyki. No ale też jest dość schorowany z racji sędziwego wieku i ciężko ocenić jego stan zdrowia. Mam nadzieję, że trafi na kompetentnych lekarzy... Szkoda mi go, bardzo ciepły człowiek. Chcemy wierzyć, że będzie dobrze...

Trzymam kciuki za dziadka. Na pewno spotka lekarzy, z powołania którzy mu pomogą

Cytat:
Mam ważne pytanko do dziewczyn, które mają księgę gości.
Gdzie ją położycie, tak żeby goście widzieli i się wpisali?
Na stoliku koło stołu alkoholowego. Zespół poinformuje też gosci, że jest taka możliwość. U kolezanki ksiega wędrowała w koło stołow

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
U nas świadek przyniesie z samochodu. Przed wyjazdem Pana Młodego do mnie pudełko na koperty będzie w samochodzie, jak tż dostanie kilka kopert, wtedy dopiero świadek weźmie pudełko i będziemy wrzucać już tam, żeby nie było, że czekamy na te koperty jakoś nachalnie
Własnie o to mi chodziło Też tak mam zamiar zrobić
A siostra TŻ... Cóż nie zmienisz tego, co ludzie mają w głowach.

Cytat:
Jeśli masz taki problem, że mogą Cię uwierać, to ja bym je zmieniła, tak powiedzmy koło 1-2 na nowe. W sumie, dobrze że o tym wspomniałaś, bo kompletnie nie myślałam o swoich oczach, a dostaną wtedy po

Kupiliśmy za to buty dla TŻ
Jesli bede miała te co teraz to niestety ale musze tak zrobić. Ale bede jeszcze probować innych żebym nie musiała zmieniać

Gratulacje za zakup butów

Przeczytałam "warsztaty komunikacji podmiejskiej"

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
[B]
- pudełko na koperty trzymał świadek. Podczas przyjazdu Tż pudełko było w bagażniku samochodu którym jeździliśmy. Pod kościołem, przed życzeniami świadek je wyjął i podczas życzeń trzymał.
- soczewki założyłam przed makijażem, wytrwałam w nich do rana. nic mnie nie szczypało, nie piekło. Najlepiej założyć sprawdzone lub wypróbować wystarczająco wcześnie aby można było zmienić na inne.
Musze sobie kupić te z dużą ilością tlenu

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
kiedy Pan Młody przyjeżdża do Pani Młodej.. Świadek/Świadkowa Młodej otwiera drzwi i Młody najpierw daje kasę w zamian za pokazanie Młodej ale z racji tego ze daje za mało pokazuje się jakąś cześć młodej np. dłoń nogę kawałek sukni albo jakąś ciotkę kuzynkę .. jak dorzuci coś więcej i wiemy ze Młody kupił biżu i gdy wyłoży to Młody na tace to wychodzi Młoda w całej okazałości
Dobrze, że tego u nas się nie praktykuje

Cytat:
Napisane przez patricia_pati Pokaż wiadomość
PMki kochane nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie.. pisałam kilka miesięcy temu aktywnie, ale musiałam porzucic forum by napisac prace mgr. 30 czerwca się obroniłam i próbowałam chociaż od tego wątku nadrobic, ale chyba się poddaję chociaż 3/4 przeczytałam. ale próbuję się wkręcic od teraz...
Zazdroszczę i gratuluję wszystkim już zamężnym PMkom. wasze relacje były wzruszające, a Wasze rady są nieocenione.
Mam wreszcie zdjęcia z przymiarki i mnóstwo rzeczy odebranych więc obfocę i wrzucę tu, zapytam o Wasze zdanie
już niecały miesiąc... zleciało jak nie wiem, a tyle rzeczy do załatwienia
Chociaż nie pisałam tutaj dawno to strasznie się za Wami stęskniłam
Witaj znow i gratuluję

Cytat:

Ja pierd---lę.....

Cytat:
Ja używam Air Optix Aqua. Są cudowne!! http://www.szkla.com/171_air-optix-aqua-6-szt.html
O te
Dzięki! Musze je kupić koniecznie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość

Zgadzam się

Odebraliśmy Księgę gosci i tuby z podziekowaniami dla dziadków. Są piękne )

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 21:23   #4362
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887

Cytat:
Napisane przez Agnessssa Pokaż wiadomość

Bardzo ładna suknia, choć zupełnie nie w moim stylu

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
W ogóle to Młodzi mają zwyczaj jeździć autobusami piętrowymi co by wszyscy goście się z nimi zmieścili. Niektórym naprawdę brak mózgów Bez urazy

Ja słyszałam, że trzeba mieć pozwolenie od straży pożarnej. Ale czy to prawda nie wiem

Wymyśliłam sobie winietki z makaroników i pomysł pozostanie tylko w mojej głowie. Zabrałam się za nie na próbę o 18.00. Dopiero co wylazłam z kuchni spocona jak świnia, nie dość że piekarnik cały czas chodził to na zewnątrz taki upał jeszcze. Zrobiłam ze 40. A żeby pokazać je gościom nadaje się cały JEDEN!!!! I du.pa. Potem porobiłam z tego pseudo bezo-ciasta babeczki ze srebrnym koralikiem i masą truskawkową i to już wyglądało o niebo lepiej Makaroniki miały być waniliowe w kolorze bladego różu, krem też różowy ale trochę ciemniejszy o smaku truskawkowym.

Aaaa no i skończyliśmy nasz układ na pierwszy taniec. Teraz tylko trzeba doszlifować kroki
Dobry pomysł z tym autobusem

Więc może zamiast makaroników zrób babeczki?

za skończony układ! Też muszę mojego chłopa wreszcie zmusić, żebyśmy poćwiczyli, bo już chyba nic nie pamiętam

A! Zapomniałam Wam napisać, że w piątek dostaliśmy potwierdzenie od mojej cioci, kuzyna i kuzynki z mężem I nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie to, że miesiąc temu zmarł mąż cioci. Byłam święcie przekonana, że jeśli przyjdą, to tylko na ślub, a tu taka niespodzianka Bardzo miło mi się zrobiło

Cytat:
Napisane przez Glodomorek Pokaż wiadomość
Śliczna!

Edytowane przez oluska227887
Czas edycji: 2014-07-07 o 21:24
oluska227887 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 21:35   #4363
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:

21klaudyna Ten bukiet jest boski Moja florystka mówiła, że piwonie udawało się sprowadzić nawet w połowie sierpnia. Bukiet jest tego warty. Jako alternatywę mamy też eustomy i którąś z odmian róż ogrodowych.
I powiem Ci, że cena też raczej typowa dla bukietu ślubnego bo 200 zł z butonierką . Spędziłam trochę wczoraj szukając bukietu ale ten mnie urzekł i mamie też się podoba a florystka mi napisała że w zasadzie to z tą piwonią tylko różnie może być a reszta raczej bezproblemowo .
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 21:44   #4364
marlenqa22
Zadomowienie

Dzięki za odpowiedzi w sprawie księgi gości! na sali zaraz przy wejściu jest stoliczek to albo tam ją położę albo obok stołu słodkiego

Jutro widzę się z Tż po 8 dniach niewidzenia... chyba się nie doczekam

Dostałam dzisiaj trochę potwierdzeń, jak na razie ode mnie na 110 osób zaproszonych idzie 96. Więc naprawdę nieźle. Ale pewnie ktoś się wysypie.
U Tż z 83 jest 73 w tej chwili...

Dzisiaj kuzynka ustroiła mi kieliszki, słodko wyglądają wrzucę Wam fotkę jak mi się uda znaleźć kabel

Co do zapowiedzi to tak, u nas się płaci 50 zł.

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 21:48   #4365
Buczorek
Raczkowanie

Cytat:
Co do zapowiedzi to tak, u nas się płaci 50 zł.
u nas takze 50zł

co do bukietu, ja rozmyślam nad takim jak w załączniku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bez☠tytułu.jpg (59,4 KB, 71 załadowań)

Edytowane przez Buczorek
Czas edycji: 2014-07-07 o 21:50
Buczorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 22:43   #4366
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:

pięknie wyglądasz! ja nie umiem biżuterii dobierać

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 23:10   #4367
Konkardia
Wtajemniczenie

Cytat:
O, Ty też NS? Piona! Ja właściwie nie z samego NS, tylko już prawie ze Słowacji Ale w NS jestem prawie codziennie, więc niech będzie
Piona, piona! A! Jak prawie ze Słowacji, to faktycznie - samo południe! Moja wina!

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość

Gratulacje za zakup butów

Przeczytałam "warsztaty komunikacji podmiejskiej"
Dzięki! Hehe, też mogłyby być ciekawe

Buczorek Cudny bukiet!!!!!! Chyba odgapię

Agnessssa Piękna suknia! Jak dla mnie może być coś bardziej zdobnego, bo dużo koronek/cekinek nie ma na sukni Ale chyba też nie jestem najlepsza w biżuterii, bo jej w ogóle nie noszę, więc może jeszcze ktoś się wypowie...?
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 23:22   #4368
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Wow, to super cena ale no wlasnie...na Mazowszu, a nie na śląsku ten za 1400 zł to najtanszy fajny jakiego znalazłam moj kolega z pracy ma fotografa za 3500
u nas takie ceny to normalka
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 23:52   #4369
monidot
Zadomowienie

Cytat:
Ja używam Air Optix Aqua. Są cudowne!! http://www.szkla.com/171_air-optix-aqua-6-szt.html
O te
Dziękuję , zatsanawiam sie czy moge ich używać bo w poprzdnich soczewakach mialam średniće 14 i krzywiznę 8.4. i ta krzywizna była za mała i teraz mam sobie zamówić 8.6 lub 8.7. A w tych jest odpowiednia krzywizna ale średnica inna.

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
ja zawsze zamawiam na all według mnie tam jest najtaniej a soczewki zapakowane w oryginalne pudełko, widać, że nie otwierane ja jestem zadowolona
A masz sprawdzonego sprzedawcę ?

bardorja bardzo ładne kwiaty

Agnessssa śliczna sukienka

Cytat:
Napisane przez Glodomorek Pokaż wiadomość
Za zapowiedzi się płaci?
My płaciliśmy 100 zł, ksiądz powiedział, że tyle bierze za zapowiedzi.

Buczorek bukiet mega
monidot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 00:04   #4370
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monidot Pokaż wiadomość
A masz sprawdzonego sprzedawcę ?
mam kilku bo zawsze sprawdzam kto ma najtaniej
jutro podrzucę jakieś linki, bo all ma teraz przerwę techniczną

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 00:23   #4371
monidot
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
mam kilku bo zawsze sprawdzam kto ma najtaniej
jutro podrzucę jakieś linki, bo all ma teraz przerwę techniczną
Ok super, to czekam na info
monidot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 00:44   #4372
Konkardia
Wtajemniczenie

Dziewczyny, powie mi któraś co z tymi paznokciami, jakie Elrosa miała? Jak to się robi?
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 05:17   #4373
alloffkowa
Zakorzenienie

dzień dobry !! 60 dni zostało
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 05:40   #4374
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, powie mi któraś co z tymi paznokciami, jakie Elrosa miała? Jak to się robi?
One są robione na jakimś specjalnym szablonie i dedykowanym do niego lakierem (nazwa kojarzy mi się z kongo albo kenzo, ale to może być zły trop).

"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 06:41   #4375
Glodomorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monidot Pokaż wiadomość
My płaciliśmy 100 zł, ksiądz powiedział, że tyle bierze za zapowiedzi.
że przeprasza, za co?
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 07:17   #4376
ane3kaa
Zakorzenienie

zmiana kodu 3 z przodu D
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 07:17   #4377
asiulek8
Wtajemniczenie

U nas zapowiedzi stówkę. Ale przy tym co chiał od nas zgarnąć to grosze. Mieliśmy płacić 2000 za pozwolenie żeby brać ślub w trzeciej parafii, ani moja ani TŻ-ta . Na szczęście pdobno jakiś biskup mu przemówił do rozsądku i zrobił się jakiś taki bardziej ludzki.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 07:35   #4378
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:

Ta ciotka jest nienormalna

Cytat:

Nie dziwię się, że się zakochałaś, jest cudowny

Cytat:

Bardzo ładnie wyglądasz
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 08:22   #4379
bachara
Rozeznanie

GG do bachara

A mnie złapał wcziraj dołek.... nie jestem w stanie znaleźć wspólnego języka z florystką z którą wsolpracujemoja sala.... taka dekoracja sali jaka mi by sie podobała kosztowala by ok. 800 zł zasame bukiety na stoły ; (dodatkowo probuje mi wcisnąć inne - droższe kwiaty( chce goździki a wciska mi eustomy) chyba sama będę całą dekorację robić ; (

Stary 2014-07-08, 08:29   #4380
docik10
Zakorzenienie

Cytat:

cd.
M: A młodzi to na pieszo idą.
C: No ale plecy mają wolne!
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości