|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
Pomocy
wczoraj mieliśmy kupić garnitur dla TZ. Idealny znaleźliśmy w Pako Lorente. 90% wełny, kolor ciemny granat. Cena 999 zł TZ wygląda idealnie i mówi że super się czuje. Ja też uważam ze jest idealny. Tylko ta cena. Myślicie że warto tyle za niego zapłacić? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4292 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
Cytat:
Moj dziadek tanczacy specjalnie nie jest ale od razu sie mnie zapytal czy jak bedzie siedzial to bedzie widzial jak tanczymy. My na 168osob albo 170 nie pamitam dokladnie mamy 110. Doprosilismy kilka osob z zaproszonych tylko na slub i oni wsyzsyc sie rzucili ze tak Cytat:
Pamiteaj ze garnitur to nie suknia i zalozy go jeszcze wiele razy, jest juz dorosly wiec predko z niego nie wyrosnie w szerz :P
|
|
#4293 |
|
Zakorzenienie
|
Glodomorek Stroną niewierzącą był pan młody, panna młoda była z tych głęboko wierzących i zaangażowanych we wspólnoty religijne. Czy goście mieli uprzedzenia - z rozmów z nimi wynika, że mieli normalne ślubne problemy związane z salą, zespołem. Rodzina przyjęła to normalnie, znali i lubili tego chłopaka, więc nie było krytycznych głosów. A nawet jeśli były, to nie miały one znaczenia. Zawsze znajdzie się ktoś, kto będzie narzekał - czy to na formę ślubu, czy na obrusy przy stole.
madziara O, to z zaproszeniami jesteście bliżej końca Szkoda tylko, że rodzina tak dziwnie reaguje. Zwłaszcza życzliwa ciocia ![]() Kasiulenkowo A kiedy są wykupiny? cude Oj, a co się stało, że tyle osób odmówiło? Wg mnie 3 tygodnie to nie jest jakiś bardzo bliski termin, znajomi nie powinni się obrazić za zaproszenie teraz. A jak wygląda sprawa z remizą na poprawiny? activelifestyle A masz zdjęcia garniaka? Taka kwota wydaje mi się w porządku, choć widziałam ślubne garniaki za 800-900 zł 100% wełny. Ale wiem też, że jak coś świetnie leży, to warto
|
#4294 |
|
Zadomowienie
|
activelifestyle, dla mnie w sumie wszystkie garnitury wyglądały tak samo
W pako też byliśmy, ostatecznie znaleźliśmy w morianim? za 600 zł. Jeśli macie budżet, to kupujcie. Dobry garnitur, to dobry garniak i dobra inwestycja:P bardorja, ale wiesz, to już poprawiny. Ludzie skacowani i jakieś zabawy w głowach raczej już młodszym ![]() corn, remiza wioskowa, więc za free Ma nowy dach, w środku jest całkiem ładnie. Nawet kominek mamyNie mam pojęcia co się stało z ludźmi. Od tych z daleka spodziewaliśmy się delegacji - i tak jest. A reszta albo wolnego nie dostaną (szkoda, że zaczęli pytać o to szefów raptem 5 dni temu), albo zaplanowali właśnie sobie urlop... ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- No i właśnie zamówiłam buty w deichmannie: TE i TE. Mogą być dopiero za dwa tygodnie :/ |
|
|
|
#4295 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() W najbliższą niedzielę mamy zamiar rozwieźć resztę zaproszeń "na miejscu", za dwa tygodnie Bełchatów, a za trzy Bydgoszcz. Mama Tż ma lekkiego focha, że nie chcieliśmy, żeby z nami jeździła
|
||
|
|
|
#4296 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a buty te białe cudoo
|
|
#4297 | |||
|
Winter is coming
|
Cytat:
komentarz cioci poniżej pasa, co za ludzie...Cytat:
![]() Cytat:
A muszę poszukać na stronie butterfly, który to model był.Współczuję odmów, ale to niestety norma, niemniej jednak sporo osób odpadło. Ale będą ci, którym na was zalezy i na pewno będzie super! U mnie na poprawinach zjawiło się ponad 50 osób, a na weselu było 70, aż byłam w szoku, prawie wszyscy się odliczyli.
|
|
#4298 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
(Koperty na oczepinach? A do północy co niby ludzie mają robić z nimi? A jeśli ktoś jako dodatek do koperty przyniesie jakiś prezent lub kwiaty to co wtedy? To byłby organizacyjny niewypał. )Cytat:
![]() Cytat:
Dużo zdrowia dla Dziadka! Na pewno będzie dobrze Dziś zmiana kodu... 1 Z PRZODU! Zostało 19 dni... Chyba muszę rozpisać sobie na ten czas plan działania, bo boję się, że wszystkiego nie ogarnę
|
|
|
#4299 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 41 dni.
|
|
#4300 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
My pójdziemy jak będzie troszkę ponad miesiącCytat:
I nikt sie nie obraża ![]() Cytat:
Edytowane przez 201604261006 Czas edycji: 2014-07-07 o 11:40 |
||||
|
|
|
#4301 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4302 |
|
Zadomowienie
|
Active- ja bym gajerek brała!
to nie suknia ślubna, facet założy go jeszcze wiele razy ![]() Lg_ago- witaj żono Nie wiem co z tym protokołem, nam ksiądz kazał przyjść tydzień przed ślubem mimo że prosiliśmy żeby wcześniej, to on że nie ma potrzeby.Co do zapowiedzi to my daliśmy na nie w maju, u spowiedzi byliśmy w czerwcu no a potem już przed ślubem ![]() Zrobiłam wczoraj podziękowania dla gości (dla każdego po 5 cukierków zawiniętych w różową folię, z kokardą). Wyszły tego dwa kosze, więc świadkowe będą miały co robić bo chcemy to po życzeniach rozdawać.Przyszły też ubranka na wódkę, na stół Młodych. http://allegro.pl/ubranka-na-butelki...366842765.html Już przymierzyłam do butelek, pasują ![]() Robiłam też wczoraj z mamą i kuzynką dekoracje na dom. Nie będzie żadnych balonów bo nie lubię. Będzie puszczona na płocie biała organza, razem z różową i na to różowe piwonie. Wygląda to fajnie. Nie widziałam Tż już 8 dni, taki zapracowany! Jutro chyba go zacałuję na śmierć jak przyjedzie ![]() Mam ważne pytanko do dziewczyn, które mają księgę gości. Gdzie ją położycie, tak żeby goście widzieli i się wpisali?
Szczęśliwa żona od 02.08.2014r. ![]() ![]() 1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo Edytowane przez marlenqa22 Czas edycji: 2014-07-07 o 12:34 |
|
|
|
#4303 |
|
Zakorzenienie
|
Aj dziewczyny widzę że mimo że dużo ślubów za nami to gorączka wciąż trwa...
![]() My wczoraj rozdaliśmy ostatnie zaproszenie... dobrze to mieć już za sobą ![]() ![]() liczymy na przedział 58-65 osób. Poza tym, od kiedy mieszkamy u siebie bardzo rozwinęło się nasze życie towarzyskie, praktycznie każdy wolny czas spędzamy z jakimiś znajomymi ![]() no i ciągle coś ślubnego załatwiamy
|
|
|
|
#4304 |
|
Zakorzenienie
|
Cude Wg mnie zorganizowanie poprawin w remizie nie jest jakimś faux pas (o ile tylko odległości między tymi miejscami są w miarę). Szkoda iść w koszty za wynajem sali, kiedy nie znacie dokładnej liczby osób (choć trzymam kciuki, żeby wszyscy się pojawili
). Buty świetne - nie widziałaś ich nigdzie stacjonarnie?Oluska Niestety spotkałam się z takimi wycenami florystek, non stop słyszę, że 1200 to taka normalna cena za kompozycję na ołtarz główny, ołtarze boczne, delikatne przystrojenie ławek i krzesła młodych. Bez żadnych łuków z kwiatami i kompozycji wzdłuż nawy na stojakach. A teściową zapraszaliśmy, bo znamy ją od 27 lat, jest częstym gościem na święta. Poza tym jakbyśmy nie zaprosili, to mogłaby się obrazić i wymusić na siostrze/ szwagrze/ siostrzeńcach, że w dzień naszego ślubu chce jechać na wakacje na drugi koniec PL i potrzebuje szofera (były takie momenty...). W innych sytuacjach - nie ma sensu zapraszać, jeśli teściowie nie są przyjaciółmi rodziny.
|
#4305 |
|
Raczkowanie
|
Witam po tygodniowej nieobecności, trudno Was nadrobić..
My za poradnie płaciliśmy 50 + 23 za materiały (karta obserwacji na 32 cykle, książeczka o rozpoznawaniu płodności, zeszyt ćwiczeń, książeczka o antykoncepcji i płytka rozpoznawania płodności) mieliśmy 2 spotkania grupowe, 2 indywidualne z doradcą i jedno z księdzem który nam opowiedział caly przebieg mszy i wszystko z tych spraw kościelnych. Jeśli chodzi o protokół to my mamy przyjść miesiąc przed ślubem, na pierwszym spotkaniu byliśmy około 2,5 miesiąca przed datą ślubu i byliśmy pierwsi na ten termin ciekawe czy będzie jeszcze jakiś inny ślub.. Garnitur to inwestycja na lata, jeśli Tż bardzo nie przytyje, schudnie to będzie mu służył jeszcze na długo. a jeśli dobrze sie w nim czuje to ja bym się nie wahała. my też zastanawialiśmy się z moimi rodzicami czy nie robić poprawin u mnie na wiosce w "klubie "( wiejska świetlica), ale stwierdziliśmy, ze jednak będą na sali weselnej, bo: na świetlicy nie ma klimatyzacji, brak dobrego zaplecza dla cateringu, brak chłodni, trzeba by było świetlicę trochę ustroić, zamieszanie z wódką, transportem dla gości bo to duża odległość... Zapomniałabym się pochwalić, zaproszenia rozdane!!!! termin potwierdzeń do 13 lipca, mamy pierwsze potwierdzenia/odmowy. Wczoraj dzwonił wujek ze śląska potwierdził,że przyjedzie ale tak jak myślałam będzie to tylko ich "delegacja w bieszczady", odmówł mi też mój kuzyn z którym od dziecka mamy taką paczkę, bo mają 6 wesel i akurat w moim terminie zaplanowali wczasy:/ ( o moim wiedzieli od tamtego roku, i nie idą a idą do koleżanki która robi 3 tygodnie wcześniej takie "wesele niespodziewajkę", bo w ciąży). Siostra mi mówi, "a czego się spodziewałaś ty na jego weselu nie byłaś, to myślałaś, że przyjdą na twoje?" ale smutno mi było i tak |
|
|
|
#4306 |
|
Zadomowienie
|
mysza93, jest bardzo sztywny i czy da się nim ładnie zakryć twarz upinając go na wysokości uszu?
Może rzeczywiście poprawiny w remizie nie byłyby złe ![]() Dzięki dziewczyny za odp. marlenqa22, na stoliku, myślę, że przy wejściu. cornflower_girl, nie ma. Lakierowane sandałki widziałam czarne, w sklepie internetowym nie ma już rozmiarów - sprowadzają z Łodzi. Myślę jak ozdobić pudełeczko na obrączki
|
|
|
|
#4307 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny,
czy macie już mniej więcej wybraną dekorację na stół Państwa Młodych? I czy mogłybyście pokazać?
|
#4308 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za pozytywne opinie na temat butów
![]() Cytat:
My za poradnię 30zł/os., czyli 60zł. Udało nam się załatwić wszystkie spotkania w poradni w jednym terminie, czyli wczoraj I nie dostawaliśmy nic oprócz dokumentów. Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do dokumentów, świadectwo z ostatniej klasy z religii, dokument z parafii o chrzcie i bierzmowaniu, tyle w sumie trzeba ![]() Cytat:
a po co ?? Nagrzeszysz w niecały tydzień tak, żeby się znów spowiadać? Na pierwszą powinno się iść po spisaniu protokołu, my byliśmy tydzień po spisaniu.Cytat:
Cytat:
Ja się ZNOWU wkurzyłam na siostrę tż. My tu oszczędzamy, jak możemy, żeby nie wpędzać rodziców tż w duże koszta (niedawno dopiero spłacili ślub siostry tż, z którym się wepchała). Mieliśmy brać tą Finlandię za 28zł, o którą tu pytałam (z Reala). Jednak chcieliśmy zaoszczędzić i kupić Stocka (za niecałe 20zł), ale dowiedzieliśmy się, że jest taka tradycja u tż w rodzinie, że na pierwsze dziecko dziadkowie kupują wózek. Wkurzyliśmy się mega, bo siostra tż może sobie wózków kupić z 5 i tego nie odczuje, a rodzice tż 1 odczują i to bardzo. Poza tym oni chcą wózek 3w1 i żeby miał jakiś specjalny system zapinania bez pasów, także wymagania też niemałe. Wkurzyliśmy się, bo jeśli zaoszczędzone na naszym weselu pieniądze mają iść na coś dla siostry tż, to ja s*ram na taki interes i nie będę oszczędzała. Nie rozumiem, jak można być tak tępym i tak wykorzystywać własnych, biednych rodziców Wybaczcie , że Was tak nie nadrabiam, dopiero wróciłam z weekendu na wsi, a z internetem tam kiepsko...
|
|
#4309 | |
|
Wtajemniczenie
|
Nadrobiłam!
![]() Dziewczyny z 5.07! Wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze Życia!!! Spełniania się jako żonki najlepszych mężów na świecie! ![]() Dziewczyny, jak się robi takie wzorki na paznokciach, jak Elrosa miała? <3 To ta hybryda, czy nie? Ja się KOMPLETNIE nie znam, więc proszę o łopatologiczne wytłumaczenie ![]() Glodomorek Witaj! Tren jest piękny! Sziket Cześć! Nigdy takiej nie widziałam wcześniej! My za poradnię nie płaciliśmy, ale za to byliśmy na warsztatach komunikacji małżeńskiej (które liczyły się za dwa spotkania) i z to płaciliśmy. Ale już nie pamiętam ile (po 40 zł od osoby? hmm... )Cytat:
Kochana mojakaren, w którym kościele bierzecie ślub? Czyżby MBN w NS? Jeśli tak, to na stronie internetowej parafii jest faktycznie informacja o tych świadectwach z podstawówki i gimnazjum, ale nas o to proboszcz nie pytał. Po za tym - my byliśmy nawet później, bo 2 miesiące i 2 tygodnie przed ślubem na pierwszym spotkaniu (właściwie z winy proboszcza), no i nie było problemu... ![]() Dotka90 Paznokcie fuksjowe też mogą fajnie wyglądać! ![]() cornflower_girl Na pewno wszystko się ułoży, a lekarze trafią szybko z lekami! Głowa do góry! ![]() Lg_ago Czekamy na relację. Super, że się wszystko udało! ![]() oluska227887 Za zmianę kodu -> ![]() activelifestyle Mamy ten sam problem. W weekend zwiedziliśmy wszystkie sklepy z garniakami w moim rodzinnym mieście i TŻ najlepiej się czuje w takim za 1299... Teraz, jak są takie promocje wszędzie, tym bardziej boli... (Vistula 649,- Pawo 699,- Bytom 699,-...) Może spróbujcie (tak jak my mamy zamiar) pojechać jeszcze do jakiejś innej galerii, może jest u Ciebie coś takiego jak Factory z dużymi przecenami? Kupiliśmy za to buty dla TŻ |
|
|
|
|
#4310 |
|
Zadomowienie
|
Sunrise, same koncepcje. Spodobała mi się deko u Elrosy: wazony z kwiatami i świece. Zastanawiamy się jeszcze nad literkami oraz czymś takim jak w załączniku.
Zastanawiam się też co zrobić za nami. Myślałam o girlandzie: http://www.rysaga.piasta.pl/girlanda/grl20.jpg ale z naszymi imionami. Chyba z byłaby z papieru. Lub może uda mi się zrobić serca jak w zał. Ale będzie to trudne. W/na czym będą Wasze obrączki? |
|
|
|
#4311 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Lg_ago, Elrosa, kwiatuszek
Wszytskiego najlepszego na nowej drodze życia. Samych uśmiechów, pogodnych dni oraz duużo miłości Kwaśna truskawka mój bukiet w inspiracjach (czwarte zdjęcie od lewej strony)activelifestyle my za 100 % wełny i skręt 130 zapłaciliśmy 799 złotych. Jednak, jeżeli Tż dobrze się w nim czuje, Tobie się podoba (a to najważniejsze) cornflower_girl dużo zdrowia dla Dziadka ![]() moskit30 piwonie, róże, frezje. Tych jetem pewna. Buczorek dziękuję bukiet kosztował 180 zł - ale wart każdej wydanej na niego złotówki. Trzyma się do dnia dzisiejszego.monidot podarunki dla gości zamawiałam w cukierni u mnie mieście. Spód jest piernikowy. Odebrałam je w piątek przed weselem. Przynajmniej wiedziałam, że świeże kiss12550, hihihi dziękuję ![]() mojakaren dziękuję! również nie mogę doczekać się reszty zdjęć. Protokół spisaliśmy na początku kwietnia - ok. 2,5 miesiąca przed ślubem. Ksiądz nie mówił, że za późno ani dodatkowych zgód nie musieliśmy mieć. Rozmawialiście z proboszczem czy innym księdzem? Skonsultowałabym, jeszcze raz te informacje. Też miałam te pończochy z Gatty, ale u mnie oczko poszło od stopy w górę. Wiadomo nikt tego nie widział pod długą suknią. Pończochy, które miałam na drugi dzień słabo trzymały się na prawej nodze - jakby klej był słaby. W poniedziałek założenie ich było niemożliwe gdyż prawa pończocha spadała. Cytat:
![]() Glodomorek bardzo ładnie wyglądasz w sukni! Cytat:
- soczewki założyłam przed makijażem, wytrwałam w nich do rana. nic mnie nie szczypało, nie piekło. Najlepiej założyć sprawdzone lub wypróbować wystarczająco wcześnie aby można było zmienić na inne. Cytat:
Anesthesia mieliśmy 4 tuby po 80 cm. Cytat:
Na szczęscie Ksiądz nie robił problemów.activelifestyle cena jest doścwysoka. Za garnitur 100% wełny oraz splot 130 zapłaciliśmy 799 zł - w sklepie, jednak jeżeli Tż dobrze się w nim czuje, tobie się podoba to BIERZCIE
|
||||
|
|
|
#4312 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zakupiłam poduszkę na obrączki, będzie nam niosła siostrzenica
|
|
#4313 |
|
Zakorzenienie
|
kiedy Pan Młody przyjeżdża do Pani Młodej.. Świadek/Świadkowa Młodej otwiera drzwi i Młody najpierw daje kasę w zamian za pokazanie Młodej ale z racji tego ze daje za mało pokazuje się jakąś cześć młodej np. dłoń nogę kawałek sukni albo jakąś ciotkę kuzynkę .. jak dorzuci coś więcej i wiemy ze Młody kupił biżu i gdy wyłoży to Młody na tace to wychodzi Młoda w całej okazałości
|
|
|
|
#4314 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na pewno będzie dobrze, na szczęście są jeszcze dobrzy lekarze ![]() Cytat:
Cytat:
Co do sali, to ja podobnie jak barborja jestem zdecydowaną przeciwniczką dzielonych sal na jedzenie i taniec :niee: Cytat:
Poza tym jak piszą dziewczyny garnitur może się jeszcze wiele razy przydać, mój tata na moim ślubie będzie w swoim ślubnym garniturze, haha ![]() Cytat:
Oczywiście żartuję, ale za 44zł to grzech nie brać ![]() My właśnie wróciliśmy od jubilera w kwestii obrączek... i zamówiliśmy, ale teraz mam dylemat i 2 tygodnie na podjęcie decyzji, więcej info w klubie. Ale jestem rozdarta |
|||||
|
|
|
#4315 |
|
Zadomowienie
|
anka1897,
|
|
|
|
#4316 |
|
Raczkowanie
|
PMki kochane nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie.. pisałam kilka miesięcy temu aktywnie, ale musiałam porzucic forum by napisac prace mgr. 30 czerwca się obroniłam i próbowałam chociaż od tego wątku nadrobic, ale chyba się poddaję chociaż 3/4 przeczytałam. ale próbuję się wkręcic od teraz...
Zazdroszczę i gratuluję wszystkim już zamężnym PMkom. wasze relacje były wzruszające, a Wasze rady są nieocenione. Mam wreszcie zdjęcia z przymiarki i mnóstwo rzeczy odebranych więc obfocę i wrzucę tu, zapytam o Wasze zdanie ![]() już niecały miesiąc... zleciało jak nie wiem, a tyle rzeczy do załatwienia Chociaż nie pisałam tutaj dawno to strasznie się za Wami stęskniłam
|
#4317 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
|
#4318 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, co myślicie o tym fotografie?
![]() bierze 1400zł za: Przygotowania Panny Młodej, przygotowania Pana Młodego, ceremonia Zaślubin., zabawa Weselna (Do zakończenia oczepin) Otrzymujemy: pudełko na zdjęcia, 50 Odbitek w formacie 21x15, prezentacja Slideshow w formie krótkiego filmu w rozdzielczości HD, pendrive ze zdjęciami (400-500 poddanych obróbce graficznej z reportażu ślubnego, oraz od 50-100 z pleneru ślubnego), prywatną Galerię internetową WEB + mobilną na okres 3 miesięcy. Najwyzszy czas na kogoś sie zdecydować
|
|
|
|
#4319 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Wczoraj Was nadrobiłam i się wkurzyłam bo co chciałam napisać coś to mi prawie całe cytowanie zjadło wiec w końcu odpuściłam a teraz będę odpisywać na wszystko po jednej stronie żeby mi nic nie zjadło.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Sziket piekna suknia Mojakaren Gartuluję zamówionych obrączek ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
?U mnie też wczoraj było 2 miesiące do śłubu, jak ten czas szybko leci ![]() Dziękuje za rade Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#4320 |
|
Zakorzenienie
|
Sunrise Nie mam upatrzonych dekoracji, standardowe kompozycje kwiatowe.
Panna Izabela A nie można się zbuntować przeciwko takiej tradycji? kasiulenkowo Bardzo ciekawa tradycja - słyszałam tylko o wykupywaniu panny młodej za wódkę. patricia_pati Witaj z powrotem Jak Wasze przygotowania?pysia Podoba mi się - choć ostatnie sesje są z dużą ilością modncyh efektów (ziarno, zaczernienie), to ma bardzo dobre oko do kompozycji, potrafi uchwycić moment. Bardzo korzystna cena Dziewczyny, jak to jest z dekoracją kwiatową kościoła? Czy jest wymóg, że kwiaty muszą potem zostać? Dowiedziałam się, że u nas jest taki wymóg także w przypadku skorzystania z florystki/dekoratorki z zewnątrz. Trochę współczuję parom, które mają ślub same, a muszą wydać przynajmniej 600 zł na dekoracje (bo przecież trzeba z czegoś udekorowac ołtarz na niedzielę ).
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:23.

wczoraj mieliśmy kupić garnitur dla TZ. Idealny znaleźliśmy w Pako Lorente. 90% wełny, kolor ciemny granat. Cena 999 zł

Szkoda tylko, że rodzina tak dziwnie reaguje. Zwłaszcza życzliwa ciocia 

komentarz cioci poniżej pasa, co za ludzie...

A do północy co niby ludzie mają robić z nimi? A jeśli ktoś jako dodatek do koperty przyniesie jakiś prezent lub kwiaty to co wtedy? To byłby organizacyjny niewypał. )
Zostało 19 dni... Chyba muszę rozpisać sobie na ten czas plan działania, bo boję się, że wszystkiego nie ogarnę
26.07.2014 
planowałam na pierwszą iść tydzień przed ślubem
, że Was tak nie nadrabiam, dopiero wróciłam z weekendu na wsi, a z internetem tam kiepsko...

)

Oczywiście żartuję, ale za 44zł to grzech nie brać