III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5 - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-07, 23:40   #3331
Aliszcze
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

aa2, to może skuszę się na ten krem F18 moja kumpela kiedyś dała mi recepturę na krem ( w zasadzie maść), którą w aptece robią na zamówienie (ale recepty nie trzeba na to, bo to nie lek). Rewelacyjny do pupy, za chyba jakieś 5 zł, jako, że to bardziej maść to tak ładnie się nie wchłaniał jak kremy, ale pupa pierwsza klasa po nim była ale niestety gdzieś zgubiłam recepturę

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 23:45   #3332
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Więc... Szyjka ma 1,5 cm. A 3 tyg temu miała 4. Więc leze i kwicze. Te bóle to podobno od skracania. Teraz leze pod ktg i tak mi nie wygodnie. No i zostaje w szpitalu. Muszą sprawdzić czy dalej się skracać będzie. Jeżeli do rana dalej będzie się skracać to jak to jedna pielęgniarka powiedziała zaszyja mnie a druga że zatkaja czymś? Nie wiem o co chodzi i się boję...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 23:46   #3333
Aliszcze
Zakorzenienie

Mo_onika_ika, o kurcze, szybko sie skróciła, dobrze, ze w szpitalu jesteś, pod opieką. Trzymaj się

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 23:48   #3334
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania9106 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie. Od 15 strasznie pobolewa mnie podbrzusze jak na okres :/ wzięłam 2x No-spe , magnez i nic. Czuje tez co jakiś czas klucie szyjki/w pochwie ... Ma tak któraś z was ?? Dziś zaczęłam 32 tc
Mnie tak boli jak na okres kilka razynw ciągu dnia, podbrzusze tez od jakiegoś czasu mnie pobolewa, nie wiem co to oznacza? Niby szyjkę mam troce skróconą,ale jak lekarz to oklreślił 'powinnam dotrwać'.
Biorę magnez Aspargin tak do 4 tabletek dziennie.
Nic więcej niestety nie mogę powiedzieć.

Monika daj znać!
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 23:49   #3335
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
Więc... Szyjka ma 1,5 cm. A 3 tyg temu miała 4. Więc leze i kwicze. Te bóle to podobno od skracania. Teraz leze pod ktg i tak mi nie wygodnie. No i zostaje w szpitalu. Muszą sprawdzić czy dalej się skracać będzie. Jeżeli do rana dalej będzie się skracać to jak to jedna pielęgniarka powiedziała zaszyja mnie a druga że zatkaja czymś? Nie wiem o co chodzi i się boję...

Trzymaj się Monia, zrobią wszystko co najlepsze dla Was ja w to wierzę
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 23:50   #3336
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
Monika, jedź na IP i jak tylko będziesz mogła to daj znaka, co u Ciebie i maluszka

burza przeszła, wszędzie mam otwarte okna by wygnać duchotę w mieszkania. Jutro jeszcze mają być upały a potem już chłodniej. Dziś z domu z młodą nie wyszłyśmy, miałyśmy pod wieczór ale deszcz i burza przyszły.

ania, najlepiej skontaktuj się z ginem albo jedź na IP. Bóle jak na okres nie powinny być lekceważone. Tym bardziej, że takie bóle ma się też jak się robi rozwarcie. Choć oczywiście może być wszystko w porządku, miewałam w 1 ciąży w 2 trymestrze takie bóle, miałam zalecenie brania nospy i większego odpoczynku, a poza tym wszystko było ok.

Straszysz....
Mówisz,ze takie bóle mogą być niebezpieczne?
A mnie coraz częścoejntak pobolewa...
Wizyta dopiero 16...
Stary 2014-07-07, 23:56   #3337
aa2
Zakorzenienie

Cytat:

Monia trzymaj sie, dobrze ze pojechałas , bedzie dobrze

dziewczyny jak widac po Moni nei ma co bagatelizowac złego samopoczucia i bólu, zawsze lepiej sprawdzic co sie tam wyczynia wiec wszytkie z bólami: marsz na wizyte albo IP
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 00:01   #3338
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:

Jak dobrze,ze pojechałaś! Dawaj znać co u Ciebie na bieżąco.

TŻ wie?

---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
aa2, to może skuszę się na ten krem F18 moja kumpela kiedyś dała mi recepturę na krem ( w zasadzie maść), którą w aptece robią na zamówienie (ale recepty nie trzeba na to, bo to nie lek). Rewelacyjny do pupy, za chyba jakieś 5 zł, jako, że to bardziej maść to tak ładnie się nie wchłaniał jak kremy, ale pupa pierwsza klasa po nim była ale niestety gdzieś zgubiłam recepturę
Może i ja go zakupie...
Stary 2014-07-08, 00:04   #3339
aa2
Zakorzenienie

dziewczyny z tym kremem f18 to normalnie cyrk był bo poleciła mi go kolezanka która mnei z lekka wpieniała i se mysle a co ty babo wiesz! krem za 7 zeta dla mojego aniołka
i nie byłam przekonanan, ale zkadej strony mnei potem atakowano wszytkimi kosmetykami ze w koncu sie wkurzyłam i kupiłam jednak ten f18 i długooo go stosowałam
nawet na próbe warto bo nawet jak nei podpasuje to ni eszkoda wywalić, tylko on sie ciezko smaruje bo bardzo gesty jest
Stary 2014-07-08, 00:09   #3340
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
Monia trzymaj sie, dobrze ze pojechałas , bedzie dobrze

dziewczyny jak widac po Moni nei ma co bagatelizowac złego samopoczucia i bólu, zawsze lepiej sprawdzic co sie tam wyczynia wiec wszytkie z bólami: marsz na wizyte albo IP
Ale się wystraszyłam, naprawdę!
Ten ból mój nie jakiś mocny, tak delikatnie jak na okres tak kłuje i nie jest ciągły,ani regularny. Jednak jak będzie się powtarzał to chyba zadzwonie do lekarza, niech sprawdzi.
Ja go odbierałam jak zmęczenie po prostu,bo jednak nieźle się muszę za Majka nabiegać,a ten skubaniec mały ciągle ucieka i ciągle mówi "nie" na wszystko!

---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

Aa2 a gdzie ten krem f18 kupujesz?
Stary 2014-07-08, 00:14   #3341
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Wcześniej też mnie czasem bolało. Ale delikatnie. A teraz ból był taki że jak się zaczął, po 15 sekundach było mi już gorąco a po 30 byłam mokra. Ból taki jak na okres tylko dużo mocniejszy, trwający około minuty. I tak co 10-15 minut. Najgorzej bolało w dole brzucha gdzie normalnie macica jest, w górę już mniej ale dochodził ból trochę ponad pepek. Teraz już nie boli, tylko brzuch twardnieje.

Wrrr za 20 minut koniec ktg i znowu na samolot sprawdzić podwozie...
Nie podoba mi się to gmeranie tam bo mam wrażenie że szybciej urodze

Mój kalendarz ciąży
Stary 2014-07-08, 00:19   #3342
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Ale się wystraszyłam, naprawdę!
Ten ból mój nie jakiś mocny, tak delikatnie jak na okres tak kłuje i nie jest ciągły,ani regularny. Jednak jak będzie się powtarzał to chyba zadzwonie do lekarza, niech sprawdzi.
Ja go odbierałam jak zmęczenie po prostu,bo jednak nieźle się muszę za Majka nabiegać,a ten skubaniec mały ciągle ucieka i ciągle mówi "nie" na wszystko!

---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

Aa2 a gdzie ten krem f18 kupujesz?
jak nie jest regularny to moze faktyczni ezmeczenie, ale jak masz mozliwośc to zadzwon do swojego lekarza , on na pewno madrzejszy bedzie

a krem kupuje w aptece, musiałam sie go naszukac bo nie wszedzie jest

Cytat:
Wcześniej też mnie czasem bolało. Ale delikatnie. A teraz ból był taki że jak się zaczął, po 15 sekundach było mi już gorąco a po 30 byłam mokra. Ból taki jak na okres tylko dużo mocniejszy, trwający około minuty. I tak co 10-15 minut. Najgorzej bolało w dole brzucha gdzie normalnie macica jest, w górę już mniej ale dochodził ból trochę ponad pepek. Teraz już nie boli, tylko brzuch twardnieje.

Wrrr za 20 minut koniec ktg i znowu na samolot sprawdzić podwozie...
Nie podoba mi się to gmeranie tam bo mam wrażenie że szybciej urodze

kurde to jak skurcze normalnie mi brzmi
nie martw sie dobrze ze jestes pod opieka i kontrolą

kurde az mam ochote spuścić lanie twojemu tz bo nerwy na pewno tez sie przyczyniły do tego ze na IP wylądowałaś
stres i nerwy wbrew pozora wcale takei nei szkodliwe nei sa

zostawiają cie w spzitalu?
Stary 2014-07-08, 00:19   #3343
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Tak zostaje. Na bank do rana. Co dalej? Nie wiem. Niech już badają i dadzą spać bo normalnie oczy mi się kleja

Mój kalendarz ciąży

Edytowane przez Mo_onika_ika
Czas edycji: 2014-07-08 o 00:23
Stary 2014-07-08, 00:31   #3344
elffirka
Rozeznanie

Monia trzymam za Ciebie kciuki... Na pewno będzie dobrze... Jak dobrze że poszłaś do dziadków... Co byś zrobiła gdyby Tż nie było w domu? Przynajmniej masz w kimś oparcie i pomoc w razie czego... Jestem dobrej myśli i nie denerwuj się tam. Jesteś w dobrych rękach...
Dobranoc...
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 00:34   #3345
bezaczek7
Zakorzenienie

Cytat:
Tak zostaje. Na bank do rana. Co dalej? Nie wiem. Niech już badają i dadzą spać bo normalnie oczy mi się kleja

trzymaj się tam! będzie dobrze. ja słyszałam, że mówią na to zaszywanie, ale jak to wygląda, to do końca nie wiem. przecież chyba nie igłą z nitką zakładają chyba takie jakby kapturek czy coś, będą cię uszczelniać napisz potem jak to wygląda, bo mnie też to ciekawi.

dzieć waży podobno 1428 g, brzuszek ma troszkę mniejszy jak na ten tydzień, ale że ja chudzina i tż też szczupły, to ginka mówi, że pewnie dlatego. i pozostaje chłopiec łożysko się lekko dźwignęło, ale dalej nic nie możemy, aż do porodu

meble w kuchni już są, dziś byliśmy po krzesła barowe, jutro jedziemy po stół i 2 krzesła-więcej się nie zmieści i jakieś elementy do syfonu żeby podłączyć zmywarkę. także kuchnia już prawie prawie wygląda tak jak ma być
wishlista
18WRZESIEŃ2010
08wrzesień2014 ostatecznie 17.09. 14:35
bezaczek7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 05:16   #3346
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
No a teraz dziewczyny mi tu o płynie bubchen namieszały to i pewnie ten kupie...a niech sobie bedzie weźcie moze juz przestańcie bo zaraz mała bedzie miała więcej kosmetyków niz ja i pewnie połowa nie bedzie użyta

Katerina-maszynkę do prasowania pampersow tez sobie odpuszcze ale woreczki chyba zakupie

Ja kupię zwykły kosz bo mamy ten na trzy podzialki ale podzialka na wszystko jest za mała, wejdą dwa pampki i koniec a tak kupię większy do pokoiku i już, tż zaoferował że będzie wynosić na śmieci pampki

Ale mam nie przespana noc
Ale o dziwo jestem wyspana
Nie mogę sobie znaleźć miejsca itd.

Burza była, właśnie się już wypogadza

Monika - jak tam sytuacja ?

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 07:18   #3347
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Hej ja chce spać!!! idę się umyć bo o 8 zabierają mnie na samolocik. Ale już wiem że zostaje. Przez spuchnieta dłonie i stopy... A reszty dowiem się po badaniu. A na temat Małego wiem tyle że waży ok 1700 i jest główką do góry nadal. Z lewej strony, siedzi sobie bokiem

Mój kalendarz ciąży
Stary 2014-07-08, 07:24   #3348
etusiaaa
Wtajemniczenie

hejka nie bylo mnie kilka dni ale ostatnio cos zle sie czuje. Brzuch mi strasznie twardnieje wieczorami, malutka sie wypycha ciagle w jedno miejsce na brzuchu i mam tak obolale ze szok.

Monika trzymam za Ciebie kciuki zeby sie wszystko jakos poukladało ze zdrowiem i tz niech sie chlop wkoncu opamieta.

Piękne zakupki zrobilyscie i sliczne prezenty.
Ja wczoraj zamowilam butelki dla siebie kilka rzeczy (podklady te sexy majtusie) smoczki, pampersy i takie tam teraz czekam na paczke mam nadzieje ze jutro przyjdzie

Mam problem z tz bo za 2 tygodnie mamy wesele i nie chce isc bo to jest wesele w niedziele, a w sobote jestem zaproszona na wieczor panienski jak sie bede dobrze czuc to pewnie pojade

w przyszlym tygodniu czeka mnie wizyta a w tym tygodniu badania za jakies 150zł mam zrobic hiv i jakies tam inne testy strasznie drogie alre mam nadzieje ze to juz ostatnie badania

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 07:25   #3349
ircha06
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bezaczek7 Pokaż wiadomość
trzymaj się tam! będzie dobrze. ja słyszałam, że mówią na to zaszywanie, ale jak to wygląda, to do końca nie wiem. przecież chyba nie igłą z nitką zakładają chyba takie jakby kapturek czy coś, będą cię uszczelniać napisz potem jak to wygląda, bo mnie też to ciekawi.

dzieć waży podobno 1428 g, brzuszek ma troszkę mniejszy jak na ten tydzień, ale że ja chudzina i tż też szczupły, to ginka mówi, że pewnie dlatego. i pozostaje chłopiec łożysko się lekko dźwignęło, ale dalej nic nie możemy, aż do porodu

meble w kuchni już są, dziś byliśmy po krzesła barowe, jutro jedziemy po stół i 2 krzesła-więcej się nie zmieści i jakieś elementy do syfonu żeby podłączyć zmywarkę. także kuchnia już prawie prawie wygląda tak jak ma być

Fajnie, ładniusi już bobasek

Moniś, niech Cię przewertują od góry do dołu. Mówią, że nic nie dzieje się bez przyczyny... faktycznie dobrze, że na ten czas byłaś u dziadków. Trzymaj się kochana i czekamy na poranne wieści Będzie dobrze, mają oko na Ciebie.
Uuuu spory dzidziuś

Ekaterina, też planuję jakaś małą sesyjkę. Photoshopa kilka razy używałam, nie znam się na nim jakoś szalenie, ale wiem,że można poprzerabiać fajnie, to coś tam będziemy próbować. Ja wizytuję w następny czwartek, chyba też czekam jeszcze potwierdzenia, że to dziewczynka

ania9106,wszystkiego NAJ...lepszego,NAJ...słod szego i NAJ...piękniejszego na Nowej Drodze Życia Zdrówka, miłości, wzajemnego zrozumienia, udanej podróży poślubnej i szczęśliwego rozwiązania ! No i dbaj o siebie.

etusiaa, ja za każde wyniki płacę, bo mi nie daje skierowania i faktycznie nie jest tanio. Miałam też te testy PAPPa robione, czy jak to tam się nazywa. Fajnie, że wszystko OK, ale też ponad 90zł nie moje. A którego dnia dokładnie masz wizytę w przyszłym tygodniu.?

Odnośnie kosmetyków to tak podczytuję Was, słucham co mówią świeżo upieczone mamusie z rodziny i będę też niebawem się ob kupować. W przyszłym tygodniu są chrzciny bratanka męża co się urodził 10czerwca to pojedziemy do domu. Tam ponoć czekają na mnie jakieś worki z ciuszkami dziewczęcymi ( jeszcze w czwartek zerknę czy to na pewno dziewuszka) i może wózek już przywiozę, może łóżeczko załatwię i przewijak, bo u teściów stoi po drugim bratanku męża to już mi by kosztów odeszło.

Witam się z rana.
My mieszkamy na ostatnim, drugim piętrze i w kuchni i pokoju mamy okna dachowe. Ogólnie, że na samej górze to tak daje ciepło od blachy na dachu, ze szok. Wczoraj mieliśmy w pokoju 31,5 stopnia, to sobie wyobraźcie. Teraz zrobiłam przewiew, ale już mam 29,8. Już po śniadanku, witaminach i tak po 8 planuję wyjśc na miasto to akurat wskoczę tu i tam, bo sklepy tak 9-10 otwierają i przed południem przykulam się do domu z powrotem, bo gdzie łazić po tym upale
Ten krem F18 używała też bratowa męża i wiem, że chwaliła go sobie
Wczoraj wertowałam szafę, w co mogłabym się ubrać na te chrzciny. Mam sukieneczkę, którą kupowałam na wesele męża brata w zeszłym roku, ale ją planowałam ubrać ewentualnie do naszego bąbelka na chrzest, to już nie będę obskakiwać w niej każdej kolejnej rodzinnej imprezy. Taki komplecik mam:
http://genesy.pl/foto/Z01/z01_mie_a.jpg
Już mi w niej brzusio odstaje z lekka i nie wiem czy bym się dobrze z tym czuła, a tak potem na nasze chrzciny to blaszane gacie będę mogła założyć to się ścisnę tu i tam
Coś wymyślę, a może coś niedrogiego wpadnie mi w oko na mieście.
Gratuluję udanych wizyt i dobrych wyników
Ja w piątek chcę zrobić tę glukozę i pozostałe zlecone wyniki, to już na czwartek będę miała do doktorka. U mnie dzis noc zarwana, bo gorąco, a to komary nas gryzły, to czatowałam na nie, masakra jakaś. Jedne nawet w brzuch mnie dziabnął. Czym tu się wspomóc by tak do domu nie lazły ???
Zmykam się pomału zbierać. Któraś tu wczoraj natchnęła mnie na szaszłyki i chyba dziś będą, bo mam wszystko co trzeba.

Trzymajcie się zdrowo

Edytowane przez ircha06
Czas edycji: 2014-07-08 o 07:30
ircha06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 07:59   #3350
allckarola
Zadomowienie

Monika dobrze ze jestes pod dobra opieka bedzie wszystko dobrze trzymaj sie

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Czesc dziewczyny dziekuje za komplementy ostatnio zauwazylam ze mi puchna stopy ;/ jak sie budze to nie moge az chodzic ale potem juz jest ok.
A teraz siedze ogladam rozne rzeczy no i jade niedlugo do banku sprawdzic czy szef wyslal mi kase no i kupuje posciel i inne rzeczy ktore potem pokaze
allckarola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 08:07   #3351
ircha06
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez allckarola Pokaż wiadomość
Monika dobrze ze jestes pod dobra opieka bedzie wszystko dobrze trzymaj sie

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Czesc dziewczyny dziekuje za komplementy ostatnio zauwazylam ze mi puchna stopy ;/ jak sie budze to nie moge az chodzic ale potem juz jest ok.
A teraz siedze ogladam rozne rzeczy no i jade niedlugo do banku sprawdzic czy szef wyslal mi kase no i kupuje posciel i inne rzeczy ktore potem pokaze
Ehhh no przecież... Wczoraj miałam napisać wieczorkiem, ale zwinęłam się do spania. Zgrabna mamuśka z Ciebie Aż miło oko zawiesić
ircha06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 08:15   #3352
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hej

U nas dzisiaj ochłodzenie wyjde z młoda na spacer i plac zabaw

Kosmetyki kupujecie jeszcze się nie zastanawiałam nad tym, ale na początek pewnie coś do mycia ciałka, cos do pupci - linomag a na odparzenia alantan plus i krem na każda pogodę. Reszta wyjdzie w praniu.

Ana nie wiem czy w końcu napisałam, że świetny wozek kupiliscie. Bardzo mi się podoba i dobra cena

Cytat:
Napisane przez salamandra1234 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, od czasu do czasu Was podglądam, ale ciągle brakowało czasu na napisanie. Jeśli chodzi o woombie to pewnie po pierwszych nieprzespanych nocach z moją małą zdecyduję się na kupno. Poleciłam ten produkt znajomym , których córeczka dzień i noc płakała. Co zasnęła to po chwili (kiedy rączki poszły w ruch ) pobudka i płacz. Kupili ten otulacz i na chwile obecna spokojnie mała i oni przesypiają pół nocy.
Nasza córe jak miala kłopoty z zasypianiem owijalismy w rożek a potem kocyk. Też dało rade i cora pięknie spala. A metoda zdecydowanie tańsza niż woombie, chociaż jak ktoś ma kasę to czemu nie.

Cytat:

Kochana trzymaj się dobrze że pojechałas do szpitala. Tam się Tobą zaopiekuja.
Na skracająca się szyjke zakładają krążek, tym też się nie martw. Odpoczywaj

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
dziewczyny z tym kremem f18 to normalnie cyrk był bo poleciła mi go kolezanka która mnei z lekka wpieniała i se mysle a co ty babo wiesz! krem za 7 zeta dla mojego aniołka
i nie byłam przekonanan, ale zkadej strony mnei potem atakowano wszytkimi kosmetykami ze w koncu sie wkurzyłam i kupiłam jednak ten f18 i długooo go stosowałam
nawet na próbe warto bo nawet jak nei podpasuje to ni eszkoda wywalić, tylko on sie ciezko smaruje bo bardzo gesty jest
dobra jestes. Czasami proste i tanie rzeczy okazują się hitami.

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
w przyszlym tygodniu czeka mnie wizyta a w tym tygodniu badania za jakies 150zł mam zrobic hiv i jakies tam inne testy strasznie drogie alre mam nadzieje ze to juz ostatnie badania
Na weselu można być krócej wieć i w niedzielę można się pobawić. Tylko ciekawe co na to tz
Też za wszystkie badania płace i fakt tanio nie jest ale co tam. Ewentualnie rozejrzyj się czy gdzieś u Was w okolicy nie robią darmowych badań na hiv.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 08:21   #3353
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Hej ja chce spać!!! idę się umyć bo o 8 zabierają mnie na samolocik. Ale już wiem że zostaje. Przez spuchnieta dłonie i stopy... A reszty dowiem się po badaniu. A na temat Małego wiem tyle że waży ok 1700 i jest główką do góry nadal. Z lewej strony, siedzi sobie bokiem

Koniecznie daj znać.po badaniu.
Stary 2014-07-08, 08:35   #3354
agness2011
Raczkowanie

Witam się z rana Wyprawiłam męża do pracy i mam chwilę na forum

Cytat:
Napisane przez ania9106 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie. Od 15 strasznie pobolewa mnie podbrzusze jak na okres :/ wzięłam 2x No-spe , magnez i nic. Czuje tez co jakiś czas klucie szyjki/w pochwie ... Ma tak któraś z was ?? Dziś zaczęłam 32 tc
ania9106 ja tak do tej pory nie miałam, ale jeśli Ci nie przechodzi to lepiej to sprawdzić.

Mo_onika_ika dobrze, że pojechałaś na ip - mocno ta szyjka Ci się skróciła, ale najważniejsze, że pod fachową opieką teraz jesteś Jeśli muszą Cię zostawić w szpitalu, no to pewnie tak będzie lepiej... A co do spuchniętych dłoni i nóg to naprawdę przez to zostajesz? Bo mi ostatnio też strasznie puchnął... Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze A tak w ogóle, to sporego malucha masz

Cytat:
Napisane przez bezaczek7 Pokaż wiadomość
bezaczek7 brawa dla synka a u mnie z kolei brzuszek (wg położnej) o tydzień do przodu, ale swoje warstwy tłuszczyku jeszcze tam mam

--

A ja dziś mam wizytę u dentysty... i jakoś nie mam motywacji żeby się zacząć zbierać do wyjścia...
agness2011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 08:53   #3355
małaPaulina
Wtajemniczenie

Monika 3maj się
Mandragorrka na odparzenia alantan plus?? oo mam to w domu,nawet nie wiedzialam

Czy ktoś wie czy na toxo trzeba byc na czczo? zapomnialam spytac lekarza...a musze zrobic w tym tygodniu
chyba Misstic bedzie tez robic to badanie??
bo odkad sie przeprowadzilam mam daleko do luxmedu jeszcze te upały,nie no masakra ja nie wiem jak dam rade tam dojechac... jeszcze pytanie czy mnie ktos przepusci w kolejce
Jeszcze wczoraj jechalam autobusem i wchodze z tym wielkim brzuchem i nikt nie wstal w koncu jakas starsza pani zapytala czy nie chce usiąść... to jest kpina po prostu

Ech nie mam dzis humoru jestem zla na wszystko i w ogole mam dosyc

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 09:00   #3356
salamandra1234
Przyczajenie

mandragorrka - oczywiście masz rację, ja tylko chciałam się podzielić doświadczeniem znajomych. U nich niestety żaden inny sposób nie pomógł.
Koszt faktycznie duży, ale ja na szczęście dostałam wiele rzeczy od koleżanek ( wózek, ciuszki, przewijak, etc). Miłego dnia dla wszystkich
salamandra1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 09:09   #3357
Mandragorrka
Zakorzenienie

Oglądam na Polsat Cafe program o porodach

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Monika 3maj się
Mandragorrka na odparzenia alantan plus?? oo mam to w domu,nawet nie wiedzialam

Czy ktoś wie czy na toxo trzeba byc na czczo? zapomnialam spytac lekarza...a musze zrobic w tym tygodniu
chyba Misstic bedzie tez robic to badanie??
bo odkad sie przeprowadzilam mam daleko do luxmedu jeszcze te upały,nie no masakra ja nie wiem jak dam rade tam dojechac... jeszcze pytanie czy mnie ktos przepusci w kolejce
Jeszcze wczoraj jechalam autobusem i wchodze z tym wielkim brzuchem i nikt nie wstal w koncu jakas starsza pani zapytala czy nie chce usiąść... to jest kpina po prostu
Tak, alantan plus taki zielony. Jak mała miala odparzenia tym ja smarowalismy i wszystko pięknie schodzilo.
Ech do braku jakichkolwiek przywilejów dla kobiet w ciąży już dawno się przyzwyczaiłam. Trudno, taki mamy klimat

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Cytat:
Napisane przez salamandra1234 Pokaż wiadomość
mandragorrka - oczywiście masz rację, ja tylko chciałam się podzielić doświadczeniem znajomych. U nich niestety żaden inny sposób nie pomógł.
Koszt faktycznie duży, ale ja na szczęście dostałam wiele rzeczy od koleżanek ( wózek, ciuszki, przewijak, etc). Miłego dnia dla wszystkich
Jak jest dziecko problematyczne to rodzice spróbują każdego sposobu.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 09:11   #3358
201610121609
Konto usunięte

Dobry
Monika-dobrze, ze pojechałaś na ip i niestety na usta cisną mi sie tylko słowa, ze wszystko przez Twojego tz drastycznie to brzmi ale jak Ty tu mowilas, ze sama sobie targasz zakupy ciężkie, ze tylko nerwy masz w domu to niestety nie sa to warunki dla ciężarnej...siedź u tych dziadków i nie dawaj sie łatwo mu przeprosić bo juz raz wszystkie tu miałyśmy wrażenie, ze zmądrzał a dosc szybko pokazał, ze nie ... Trzymam kciuki za Ciebie maluszka swoją droga juz nie takiego maluszka spory chłop

U mnie dzisiaj ściana deszczu...no obrzydliwie normalnie...leje bez przerwy...ale sa plusy tz nie musi pracować wszystkie budowy stoją a on jest kierowca dowożącym materiał na budowy i nie ma komu wozić to skrecimy lozeczko

201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 09:30   #3359
nmartyna
Zadomowienie

Witam
U nas w nocy przeszła burza, ja oczywiście sama, bo Małż w pracy
Myślałam, że po deszczu zrobi się trochę lepiej, ale dalej duszno na dworze i od rana 28 st.

Monia trzymaj się tam i odpoczywaj Wszystko będzie dobrze, Maluszek rzeczywiście już spory, ale to dobrze, niech zdrowo rośnie
A Twój tż wie, że jesteś w szpitalu??? Jak pisałaś już o tym to przepraszam, ale nie doczytałam...

Ania9106 lepiej też udaj się do lekarza lub na IP i sprawdź, co to się tam dzieje...

Gorąco takie, że nic się nie chce, ale obiecałam dzisiaj Mężulkowi chińszczyznę na obiad, to biorę się za robotę...
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 09:38   #3360
elffirka
Rozeznanie

Witam z rana...
Dzisiaj na 13 mam badanie ktg mam nadzieję że wszystko będzie w porządku...
Z kosmetyków to ja mam płyn do kąpieli, mydełko, krem nawilżający, krem na odparzenia, na wiatr, oliwkę na ciemieniuchę a jak się nie przyda ja zużyję i puder... Sudocremu narazie nie kupuję bo ponoć dostaje się w szpitalu w tych pudełkach... A jakby się coś działo a nie będę mieć to każda apteka czynna, nawet w nocy dyżury są a sodocrem jest też w Biedronce więc zawsze można kupić...
Muszę zaraz trochę chatkę ogarnąć, pranie już się kręci ale podłogi muszę umyć, bo przy psach to non stop sie brudzi... Dziś mi się dzieć tak wypycha że masakra cała prawa strona mi się unosi... hehe...
Monika dobrze że jesteś pod opieką i na prawdę cieszę się, że podjęłaś decyzję o wyprowadzce do dziadków i że masz tak wspaniałych dziadków. Masz w nich oparcie, a poza tym babcia Ci na pewno pomoże przy dziecku. Będzie dobrze...
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości