III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5 - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-07, 22:33   #3301
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Do kąpieli mam żel czy to płyn do mycia z babydream, po kąpieli mam krem do całego ciałka. Poza tym kupiłam tez oliwkę (bez zadnych parabenów ani tych złych tłuszczy czy czegoś tam) i zamierzam ją uzywać tylko wtedy jeżeli trzeba będzie mocno natłuszczać skórę dziecka i to będę dodawać kilka kropel do wody. Tak nie bede używać, poza tym mam krem do pupy po przewijaniu pieluszki. I to tyle. Nie przesadzam z kosmetykami

Super
Dzięki dziewczyny mozna se pogubic a tym wszystkim

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 22:34   #3302
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
no ja bede miec z hipp i bubchen ale musze sobie uporzadkowac co z czego itd. zrobic liste i isc do sklepu i za jednym razem wsio kupić
Podobno kosmetyki z Bubchen są lepsze a ja nie wiem gdzie w Pl można na nie trafić i czy w ogóle można Ale Hipp podobno też dobre i mam akurat zniżki w Rossmannie na Hipp to może coś kupię z tego

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
A ja kupiłam johnsona 3w1 i zobaczymy jak sie sprawdzi u koleżanki niby był super...pewnie kupie oliwkę hipp zeby sobie była na wszelki wypadek i to samo z kremem na dwór...czy tego użyje to nie wiem :p na tej samej zasadzie kupiłam w Pl bebhanten dla maluszka...moze bede nim smarować pupę czy przestrzeń miedzy faldkami zeby nie robiły sie otarcia czarna magia normalnie

Meta-bo z tym sudocremem jest niby tak, ze jego powinno sie go użyć jak juz jakiś problem skórny (odparzenie) sie pojawi dlatego na razie nam tylko ta próbkę bo mam nadzieje go mało używać wysusza bardzo podobno...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
A widzisz a Sroka(jeżeli kojarzysz ten blog ) ostro krytykowała prawie wszystkie produkty Johnsona,że mają nie za ciekawy skład i miałam kilka rzeczy z tego kupić ale jakoś zniechęciło mnie to.
A z tym wysuszaniem to jak z każdym kremem z tlenkiem cynku,nie do codziennego stosowania tylko doraźnie a szkoda,bo ja lubię zapach kremów z cynkiem

Odłączam sobie neta do końca września... Czytam opisy porodu babeczek,które już rodziły i łzy mi ciekną normalnie i to nie ze strachu o dziwo ale ze wzruszenia,bo już sobie wyobrażam ten moment jak zobaczę mojego pasożyta

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 22:35   #3303
aa2
Zakorzenienie

Ekatarina ja zamierzam kupic jedynie cos do kąpieli:zel/mleczko i na wszelki wypadek jakis balsam jesli skóra małego byłaby przesuszona i tyle do buzi krem ochronny z nivea -fajnei sie sprawdził u Marcelka wiec mam nadzijeje ze u junora tez da rade
do pupy krem F18 (jak zajdzie potrzeba to do smarowania ciała całego) a jak bedzie odparzenie to sudocrem
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 22:36   #3304
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Podobno kosmetyki z Bubchen są lepsze a ja nie wiem gdzie w Pl można na nie trafić i czy w ogóle można Ale Hipp podobno też dobre i mam akurat zniżki w Rossmannie na Hipp to może coś kupię z tego

A widzisz a Sroka(jeżeli kojarzysz ten blog ) ostro krytykowała prawie wszystkie produkty Johnsona,że mają nie za ciekawy skład i miałam kilka rzeczy z tego kupić ale jakoś zniechęciło mnie to.
A z tym wysuszaniem to jak z każdym kremem z tlenkiem cynku,nie do codziennego stosowania tylko doraźnie a szkoda,bo ja lubię zapach kremów z cynkiem

Odłączam sobie neta do końca września... Czytam opisy porodu babeczek,które już rodziły i łzy mi ciekną normalnie i to nie ze strachu o dziwo ale ze wzruszenia,bo już sobie wyobrażam ten moment jak zobaczę mojego pasożyta
u tej sroki to raz bubchen dobry a raz hipp i musze sobie spisac co i jak i udac sie do sklepu
a ja lubie czytac porody

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-07-07, 22:36   #3305
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
a jakie kosmetyki dla maleństwa potrzebne ?
po kolei: co do kąpieli, po kąpieli itd. chce sobie uporzadkować a co strona to inaczej napisane .
hehe ja wlasnie mam bubchen niemiecki to jest żel do mycia i kapieli i po tym juz oliwki nie trzeba i tyle

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 22:38   #3306
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
hehe ja wlasnie mam bubchen niemiecki to jest żel do mycia i kapieli i po tym juz oliwki nie trzeba i tyle
masz zwykły czy z calenduą ?

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-07-07, 22:38   #3307
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
no ja bede miec z hipp i bubchen ale musze sobie uporzadkowac co z czego itd. zrobic liste i isc do sklepu i za jednym razem wsio kupić

Ychyy...tez myślałam, ze jestem w stanie to spisać i uporządkować a jak ostatnio weszłam do Mullera to nagle sie okazało, ze jest tego tyle, ze myślałam sobie "a moze to tez potrzebne, a moze tamto musi być skoro istnieje" np odkryłam chusteczki do dezynfekcji smoczka o smaku jakimś tam no i niby pomyślałam, ze malutkiej nie wsadze smoczka po dezynfekcji jakas chemiczna chusteczka ale kupie je i najpierw wysmaruje ta chusteczka smoczek a pózniej sama go sobie włożę do buzi ale to jeszcze czasu a czasu zanim zacznie nim pluć po ziemi

A np widzislyscie te płyny z NUK-a do mycia butelek, do dezynfekcji zabawek i do dezynfekcji wlasnie sprzętów higienicznych maluszków?

Do mojej listy dzisiaj tez dopisałam te torebki na pampersy...nie wiem czy to potrzebne ale zawsze to pampers zawinięty szczelniej

A w ogole chyba nie wrzuciłam tutaj jeszcze tej hurtowni-sklepu co czekam na ten nieszczęsny wózek (miły pan dziś przez tel powiedział, ze w tym tyg na bank ma być u nich ). Maja fajne rzeczy to moze komuś sie przyda

http://sklep.bebeclub.pl/

201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 22:41   #3308
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
masz zwykły czy z calenduą ?
bubchen calendula

Stary 2014-07-07, 22:43   #3309
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Ychyy...tez myślałam, ze jestem w stanie to spisać i uporządkować a jak ostatnio weszłam do Mullera to nagle sie okazało, ze jest tego tyle, ze myślałam sobie "a moze to tez potrzebne, a moze tamto musi być skoro istnieje" np odkryłam chusteczki do dezynfekcji smoczka o smaku jakimś tam no i niby pomyślałam, ze malutkiej nie wsadze smoczka po dezynfekcji jakas chemiczna chusteczka ale kupie je i najpierw wysmaruje ta chusteczka smoczek a pózniej sama go sobie włożę do buzi ale to jeszcze czasu a czasu zanim zacznie nim pluć po ziemi

A np widzislyscie te płyny z NUK-a do mycia butelek, do dezynfekcji zabawek i do dezynfekcji wlasnie sprzętów higienicznych maluszków?

Do mojej listy dzisiaj tez dopisałam te torebki na pampersy...nie wiem czy to potrzebne ale zawsze to pampers zawinięty szczelniej

A w ogole chyba nie wrzuciłam tutaj jeszcze tej hurtowni-sklepu co czekam na ten nieszczęsny wózek (miły pan dziś przez tel powiedział, ze w tym tyg na bank ma być u nich ). Maja fajne rzeczy to moze komuś sie przyda

http://sklep.bebeclub.pl/

Kochana u mnie jest wszytsko pod linijke tż by wszytsko chcial, nawet kosz na pampersy co robi je w parówki i jeszcze inne pierdoły ale nie ma co kupowac jak to mało potrzebne

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Cytat:
bubchen calendula
no to wybrałaś najlepsze

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-07-07, 22:45   #3310
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez funykiki Pokaż wiadomość
Było wszystko gondola, spacerówka, foteli z adapterami, moskitiera, folia przeciwdeszczowa, śpiworek do spacerówki, organizer (taka torba na butelkę i inne akcesoria) za wszystko z wysyłką dałam 2200 . Taniej nie było szans a szukałam kilka dobrych tygodni. Już nawet chciałam z Wielkiej Brytanii zamawiać ale trafiła się jedna sztuka.
To powiedz mi ile kosztuje taki wózek nowy? :O

Co to za model?

Piękny pokoik.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 22:46   #3311
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
u tej sroki to raz bubchen dobry a raz hipp i musze sobie spisac co i jak i udac sie do sklepu
a ja lubie czytac porody
Ja też lubię czytać,zawsze to jakoś pozytywnie nastraja,że może i ja urodzę szybko i bezstresowo ale teraz trafiłam akurat na taki smutny,bo dzidziuś urodził się z wadą serduszka i wyłączyłam to w cholerę, bo będę się niepotrzebnie przejmować

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Stary 2014-07-07, 22:47   #3312
Latte88
Zakorzenienie

http://www.aptekagemini.pl/manufacturer/bubchen
Dziś akurat wpadło mi w oko jak szukałam leków
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 22:49   #3313
ania9106
Zadomowienie

Dziewczyny mam pytanie. Od 15 strasznie pobolewa mnie podbrzusze jak na okres :/ wzięłam 2x No-spe , magnez i nic. Czuje tez co jakiś czas klucie szyjki/w pochwie ... Ma tak któraś z was ?? Dziś zaczęłam 32 tc

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
ania9106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 22:52   #3314
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Ja mam neta w telefonie więc na bieżąco będę pisać po kąpieli bóle ustały. Ale już jestem ubrana bo w czasie kiedy ja się relaksowałam babcia zadzwoniła na ip. I kazali przyjechać. Także jadę sprawdzić co tam słychać mam nadzieję że wszystko dobrze. Mały fika więc się nie martwię. Chce wiedzieć jak szyjka się ma. Bo jak jakies zmiany że się skraca czy coś to lezymy ponad miesiąc ale ja mogę leżeć. U babci mam pomoc i zakupy zrobi, pomoże że wszystkim dobra lecę bo dziadek już w samochodzie czeka. Dodam że on jeździ raz na miesiąc do sklepu a tak żeby się ruszyć gdzieś to nie ma mowy a tu taka niespodzianka i w 5 minut był ubrany i czekał

Ja mam otulacz jakiś motherhood. Niby becik antykolkowy. I otulacz minky

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 22:53   #3315
Aliszcze
Zakorzenienie

Monika, jedź na IP i jak tylko będziesz mogła to daj znaka, co u Ciebie i maluszka

burza przeszła, wszędzie mam otwarte okna by wygnać duchotę w mieszkania. Jutro jeszcze mają być upały a potem już chłodniej. Dziś z domu z młodą nie wyszłyśmy, miałyśmy pod wieczór ale deszcz i burza przyszły.

ania, najlepiej skontaktuj się z ginem albo jedź na IP. Bóle jak na okres nie powinny być lekceważone. Tym bardziej, że takie bóle ma się też jak się robi rozwarcie. Choć oczywiście może być wszystko w porządku, miewałam w 1 ciąży w 2 trymestrze takie bóle, miałam zalecenie brania nospy i większego odpoczynku, a poza tym wszystko było ok.

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 22:56   #3316
201610121609
Konto usunięte

Cytat:

A kojarzę bloga i wiem, ze słabo tam wypadł ale jakos nie wzięłam sobie tego do serca wyszłam z założenia, ze dziecka sterylnie i tak nie wychowam a skład składem...nikomu nie zaszkodził poważnie bo by było o tym głośno czytałam wlasnie, ze jednym szkodzi nivea innym ten Johnson a jeszcze innym cos innego jeszcze jak koleżanka powiedziała, ze dla niej był super i małej nic nie było to juz całkiem sie zdecydowałam pewnie bardzo dużo mam zrezygnowało z johnsona przez Sroke teraz modne sie robi to bycie eko i w ogole ale zbytnia sterylność chyba tez nie jest dobra wypowiem sie po kilku kapielach czy było warto czy nie
Najwyżej sama bede sie w nim kąpać

Stary 2014-07-07, 22:56   #3317
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochana u mnie jest wszytsko pod linijke tż by wszytsko chcial, nawet kosz na pampersy co robi je w parówki i jeszcze inne pierdoły ale nie ma co kupowac jak to mało potrzebne

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

no to wybrałaś najlepsze
no proszę ach te niemieckie produkty
W weekend na SR mam miec pielęgnacje maluszka to zobacze jeszcze co mi tam powiedzą ciekawego

Stary 2014-07-07, 22:59   #3318
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Blondi Banana Ale oksytocyna się wydziela samoistnie a po podaniu oksytocyny w kroplówce nie wydzielają się endorfiny i zaczyna się dopiero ból...ale co ja tam wiem?nigdy nie rodzilam Tak po prostu tłumaczyla to Doula chce jeszcze pogadac na ten temat z lekarzem... ogolnie to wszystko mnie przeraza haha
No i w tym szpitalu w ktorym zamierzam rodzić to w ogole nie golą do porodu... mozna samemu i tyle.
nmartyna za jajecznicę
Ja to bym mogla referat napisać o tym co się mówi na SR
a i tak jestem na kursie przyspieszonym czyli nie mam m.in tematu takiego jak wyprawka i jeszcze tam czegos

Co do pszczół nie ma żartów Ja kiedyś nad morzem piłam puszkę napoju i w środku byla pszczoła... na szczęście ugryzla mnie w środku w buzi ale gdyby to było gardło??masakra albo to była osa? w sumie to nie wiem

Aliszcze dlatego sie pisze żeby podawali jezeli jest to konieczne i to jest tak ze wszystkim,ja nie chce CC ale jak bedzie konieczne to niech robią tak samo nacięcie krocza,to są ludzie po medycynie niech decyduja.
Ja tylko pisze zeby nie robili czegos rutynowo,proste
Ja też miałam przy porodzie Majki oksytocynę. Zgadzałam się na wszystko tylko nie na kleszcze.
Stary 2014-07-07, 23:02   #3319
201610121609
Konto usunięte

No a teraz dziewczyny mi tu o płynie bubchen namieszały to i pewnie ten kupie...a niech sobie bedzie weźcie moze juz przestańcie bo zaraz mała bedzie miała więcej kosmetyków niz ja i pewnie połowa nie bedzie użyta

Katerina-maszynkę do prasowania pampersow tez sobie odpuszcze ale woreczki chyba zakupie

Stary 2014-07-07, 23:08   #3320
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania9106 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie. Od 15 strasznie pobolewa mnie podbrzusze jak na okres :/ wzięłam 2x No-spe , magnez i nic. Czuje tez co jakiś czas klucie szyjki/w pochwie ... Ma tak któraś z was ?? Dziś zaczęłam 32 tc
Miałam ostatnio to samo zresztą pisałam Monice i też miałam jak Ty kłucia szyjki/pochwy czy nawet krocza,ciężko określić i poszłam do lekarza od razu,bo wolałam się upewnić czy tak musi być czy coś się dzieję.Szczególnie,że no spa też nie pomagała przy tym... Może też się udaj do lekarza albo nawet na ip? chociaż dla własnego spokoju.

Cytat:
A kojarzę bloga i wiem, ze słabo tam wypadł ale jakos nie wzięłam sobie tego do serca wyszłam z założenia, ze dziecka sterylnie i tak nie wychowam a skład składem...nikomu nie zaszkodził poważnie bo by było o tym głośno czytałam wlasnie, ze jednym szkodzi nivea innym ten Johnson a jeszcze innym cos innego jeszcze jak koleżanka powiedziała, ze dla niej był super i małej nic nie było to juz całkiem sie zdecydowałam pewnie bardzo dużo mam zrezygnowało z johnsona przez Sroke teraz modne sie robi to bycie eko i w ogole ale zbytnia sterylność chyba tez nie jest dobra wypowiem sie po kilku kapielach czy było warto czy nie

Gdyby był mega toksyczny to pewnie byłby wycofany z obrotu już dawno Najwyżej jak się będzie coś dziać ze skórą to zawsze można zrezygnować a kosmetyków mamy od cholery na rynku,więc czymś zawsze da radę zastąpić U mnie siostra też sama się kąpała w Johnsonie bo małego akurat uczulił ale teraz to nawet super eko płyn uczuli
Też nie chcę za bardzo dziecka sterylnie wychować,bo moja kuzynka jest tak wychowana i ma wszystkie możliwe problemy skórne przez to,że jej mamusia ładowała w nią same najlepsze i najdroższe płyny,kremy apteczne,broń Boże jakiś Nivea czy nawet Hipp,bo to "g..." ,nie pozwalała dotykać brudnych rzeczy,nawet myła ręce po zabawie na balkonie i prała wszystko w super ekstra proszku a dzieciak do tej pory ledwo wyjdzie na dwór to albo chory po chwili albo wraca z zapuchniętymi oczami i nosem kapiącym do samej ziemi i wieku 3 lat musiała stosować kremy na bazie sterydów,bo była cała zapuchnięta i nic innego nie pomagało Także nigdy nie zrozumiem ludzi,którzy kupują wszystko niechemiczne,bo sami potem się dziwią,że dziecko ma więcej problemów niż rówieśnicy,którzy byli kąpani w takim "szajsie" jak Babydream czy zwykłym dziecięcym mydle w kostce za 1.20

Stary 2014-07-07, 23:10   #3321
aa2
Zakorzenienie

Cytat:

ooo własnei
kurde bez przesady nie da sie wszytkiego unikac, tez znam sroke ale jakos nie ciagnie mnei do ciagłego czytania co i jak ...tym bardziej ze dziecko tez ma stycznośc ze mna, otoczeniem i w ogóle wiec siła rzeczy nie da sie uchronic
ja po prostu wychodze w ogóle z ząłozenia ze im mniej tych kosmtyków tym lepiej
mały nie był regularnie smarowany balsamami itd a skóre ma cudna, zero uczuleń na razie itd wiec git
Stary 2014-07-07, 23:20   #3322
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ircha06 Pokaż wiadomość
Noo to faktycznie się przejął, może nawet nie zauważył po powrocie, że Ciebie nie ma...

Witajcie.
Mi dziś od rana coś się w głowie kręci lekko, na dworze widzę, że niezły upał będzie. Okna pootwierane, a przewiewu brak. Głowa umyta, pranie się kręci, a w międzyczasie sporządzam listę co muszę kupić/załatwić. Jednak jak będzie zbyt gorąco to nie będę się w miasto zagłębiać, tylko kupie co potrzebne w miarę jak najbliżej i wracam, co bym gdzieś na mieście nie padła Ogólnie wieczorem zjadłam niepotrzebnie kawałek bułki, zagryzając pomidorem i rano jakoś ciężko na żołądku miałam. Na dwójeczce byłam, także może jak się rozchodzę to jakoś ulży.
Możliwe, że po słodkim czy tez ostrym bywa zgaga, bo właśnie u mnie po lodach, żelkach lub sosie czosnkowym doskwierała. Mleka nie próbowałam, bo jakoś nie miewam zgagi często, ale migdały wcinałam kilka razy. Poza tym któregoś wieczoru poratowałam się zwykłym lodowym landrynkiem, w gardle pojawił się fajny chłód na to palące ognisko, hehe.
Ja się w sobotę rozszalałam trochę ze sprzątaniem, aż mąż mnie upomniał, czemu nie zostawię tych podłóg i nie pozwolę, by on to zrobił i zapytał się czy boję się go o to prosić, bo przecież ja muszę się oszczędzać. Póki mogę to chcę coś zrobić, bo kto wie, jak mi pod koniec dupka przysiądzie to na jego bary spadnie więcej rzeczy.
Wkurzam się, bo nie moge zdecydować się na meble, rolety i ich kolor i mąż jeszcze wymyślił, że w dużym pokoju pomalujemy i chciałby bym się zdecydowała jak najszybciej, bo też już chciałby coś zrobić i mieć z głowy, a potem mówi zostawisz mnie ze wszystkim samego, choćby zwykły wybór koloru farby. No wiem ma racje, a ja jakoś nie umiem się spiąć Teraz jeszcze w sklepach BRW do 70% zniżki na asortyment to mogłabym może na coś się wreszcie zdecydować, zawsze to parę złotych taniej.
Zmykam sprzed kompa, bo żebym tak od poniedziałku się nie zasiedziała. Muszę skoczyć do koleżanki do sklepu po jakiś kartonik,bo chce bratankowi ten pieluszkowy motor wysłać. Nic im nie powiem, że wysłałam, będą mieli niespodziankę
A odnośnie bratowej to rodziła sama, akcja się działa, potem jakoś nie szło to właśnie tę oksytocynę dostała. Mówi ,że trochę sporo krwi straciła to ją na 3 doby zostawili. Musieli ją naciąć, nie chciało wyjść łożysko i musieli jej pomagać, potem oglądali czy jest całe, żeby tam w środku nic nie zostało. Zszywali ją dość długo, ale mówi, że bez porównania to co rodziła wcześniej pierwszego synka. Tu wkurzała się, że to długo trwa, ale mówi, że jest zadowolona, bo przynajmniej porusza się jak człowiek. Poprzednio jej się coś paprało. Polecała właśnie na sutki ten krem Bephanten od samego początku mówi, że smarowała i ponoć niezła ulga. Z tym, że jej lekarki mówiły, żeby go przed karmieniem go zmywać, bo wiem, że pisałyście tu o jakichś kremach, których zmywać nie było trzeba. Wspomniała też, by chyba w tej drugiej dobie(?)pić wodę, ale tak na spokojnie, nie za dużo, bo jest ten nawał pokarmu,a wiadomo jak pijemy to nam więcej przybywa, żeby potem żeby się nie męczyć, jak będzie go sporo. Ona laktator ma ręczny z tym takim tłokiem to tez go chwaliła.No nie wiem co tam jeszcze...jak mi się przypomni to dopiszę.
Mała właśnie się chyba zbudziła, ja idę zdjąć ten turban z głowy, bo się zaparzą mi te włosiska i zabieram się za coś, żeby tydzień rozpocząć aktywnie.
Miłego dnia
Maltan i Ziajka Lano można nie zmywać. Ja używałam Maltan.
A odnośnie rzeczy do kupienia dla synka i do szpitala dla mnie zostało mi tylko:

-podkłady pod przścieradło,
-octanocept (ale to spokojnie mogę po porodzie,bo jeszcze trochę mamy),
- smoczek do butelki homme teppee (butelkę mam),
-maść na brodawki,
-podpaski,
- jakiś większy zapas wkładek laktacyjnych (bo jedno opakowanie zakupilam na razie,

I nic więcej. Z tym,ze podkłady mama powiedziała żebym nie kupowała, bo ma kupione. Smoczek mam gdzieś schowany,bo jak kupywałam butelkę to był,ale ja butelkę wzięłam dla Majci i smoczek wymieniłam na taki z większym przepływem, wiec jak znajdę tamten to nawet nie kupoę, bo to nówka jest.

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

W Paula piękna piłeczka!

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Cytat:
Natalusia- kaftaniki w smyku

Dziewczyny tak kupujcie te pościele no i ja niby mam jedna z zestawu z łóżka ale użyje jej na pewno pózniej bo maleńka najpierw w rożku czy otulaczku...Wy od razu maluszki pod kołdrę kladziecie czy kupujcie na przyszłość?

Synek tez będzie spał najpierw w roku lub śpiworku.
Stary 2014-07-07, 23:21   #3323
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
ooo własnei
kurde bez przesady nie da sie wszytkiego unikac, tez znam sroke ale jakos nie ciagnie mnei do ciagłego czytania co i jak ...tym bardziej ze dziecko tez ma stycznośc ze mna, otoczeniem i w ogóle wiec siła rzeczy nie da sie uchronic
mały nie był regularnie smarowany balsamami itd a skóre ma cudna, zero uczuleń na razie itd wiec git
zgadzam się moja podobnie, płyn do kąpieli, balsam i krem na niepogodę no i coś do pupy, ale też często w ciagu dnia przemywałam pupę wodą przegotowaną i wacikiem (potem zaczęłam sie zastanawiać, po co ja wodą przegotowaną przemywałam pupę, z kranu równie dobra ). A płatki kosmetyczne dla niemowląt omijałam z daleka, bo w czym miały być lepsze od moich zwykłych najtańszych? Ja mam to szczęście, że młoda nie ma problemów skórnych, raz dostała wysypki od pieluszek tescowych i ich chusteczek, a niedawno dostała wysypki od truskawkowego płynu do kąpieli z Biedronki. A tak to nie miała problemów. Oliwkę kilka razy w życiu zastosowałam młodej, na ciemieniuchę.

choć nie twierdzę, że taka mądra byłam od początku, pokupowałam kilka rzeczy na wyrost, po prostu w praniu wyjdzie, co potrzebne a co nie. Z resztą czasem bywa tak, że jedne mamy czegoś używają i są zachwycone a inne nie lubią używać danej rzeczy.

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 23:22   #3324
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
ooo własnei
Asiu jak mi się podoba to co Ty piszesz i jakie masz podejście do macierzyństwa. Mam nadzieje, ze u mnie też się tak naturalnie wytworzy
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 23:24   #3325
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
Miałam ostatnio to samo zresztą pisałam Monice i też miałam jak Ty kłucia szyjki/pochwy czy nawet krocza,ciężko określić i poszłam do lekarza od razu,bo wolałam się upewnić czy tak musi być czy coś się dzieję.Szczególnie,że no spa też nie pomagała przy tym... Może też się udaj do lekarza albo nawet na ip? chociaż dla własnego spokoju.

Gdyby był mega toksyczny to pewnie byłby wycofany z obrotu już dawno Najwyżej jak się będzie coś dziać ze skórą to zawsze można zrezygnować a kosmetyków mamy od cholery na rynku,więc czymś zawsze da radę zastąpić U mnie siostra też sama się kąpała w Johnsonie bo małego akurat uczulił ale teraz to nawet super eko płyn uczuli
Też nie chcę za bardzo dziecka sterylnie wychować,bo moja kuzynka jest tak wychowana i ma wszystkie możliwe problemy skórne przez to,że jej mamusia ładowała w nią same najlepsze i najdroższe płyny,kremy apteczne,broń Boże jakiś Nivea czy nawet Hipp,bo to "g..." ,nie pozwalała dotykać brudnych rzeczy,nawet myła ręce po zabawie na balkonie i prała wszystko w super ekstra proszku a dzieciak do tej pory ledwo wyjdzie na dwór to albo chory po chwili albo wraca z zapuchniętymi oczami i nosem kapiącym do samej ziemi i wieku 3 lat musiała stosować kremy na bazie sterydów,bo była cała zapuchnięta i nic innego nie pomagało Także nigdy nie zrozumiem ludzi,którzy kupują wszystko niechemiczne,bo sami potem się dziwią,że dziecko ma więcej problemów niż rówieśnicy,którzy byli kąpani w takim "szajsie" jak Babydream czy zwykłym dziecięcym mydle w kostce za 1.20

Cytat:
ooo własnei

No i dziewczyny wlasnie dlatego ja nawet pomimo ostatniego pobytu w pl tez nie kupiłam specyfików do prania delikatnych tylko tutaj kupiłam persil sensitive i tez zobaczymy jak to bedzie oczywiście nie mowię, ze to zle, ze ktoś kupuje delikatne tylko ja akurat mam takie podejście i nie uważam go za zle bardzo mi sie podobało jak u znajomych taki maluszek sobie leżał na kołdrze na podłodze a obok labrador chociaż niejedna osoba by dostała pewnie zawału

Stary 2014-07-07, 23:29   #3326
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
idę ciepłą kąpiel zastosować. Bóle są regularne. Co 12-15 minut. babcia pakuje torbę do szpitala. Ja mam nadzieję że to jakieś przepowiadacze. Napiszę z wanny jeszcze czy przeszło. Ale i tak po kąpieli jadę na IP. Nawet jak przejdzie.

O jejku. Jedź sprawdzić co to jak najszybciej.
Stary 2014-07-07, 23:33   #3327
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
zgadzam się moja podobnie, płyn do kąpieli, balsam i krem na niepogodę no i coś do pupy, ale też często w ciagu dnia przemywałam pupę wodą przegotowaną i wacikiem (potem zaczęłam sie zastanawiać, po co ja wodą przegotowaną przemywałam pupę, z kranu równie dobra ). A płatki kosmetyczne dla niemowląt omijałam z daleka, bo w czym miały być lepsze od moich zwykłych najtańszych? Ja mam to szczęście, że młoda nie ma problemów skórnych, raz dostała wysypki od pieluszek tescowych i ich chusteczek, a niedawno dostała wysypki od truskawkowego płynu do kąpieli z Biedronki. A tak to nie miała problemów. Oliwkę kilka razy w życiu zastosowałam młodej, na ciemieniuchę.

choć nie twierdzę, że taka mądra byłam od początku, pokupowałam kilka rzeczy na wyrost, po prostu w praniu wyjdzie, co potrzebne a co nie. Z resztą czasem bywa tak, że jedne mamy czegoś używają i są zachwycone a inne nie lubią używać danej rzeczy.
no dokładnei tak jak piszesz :jedne lubia o inego a inne jeszcze co innego

ogólnie np jestem przeszczesliwa ze kolezanka poleciał mi krem f18 prosty tani krem a super nam pomógł, małemu schodziła skóra z raczek koło nadgarstków i nic nie pomagało, zastosowałam kremik i znikneło

ale kochane nei ma tak dobrze na poczatku chciałam wszytko ale mąż mnei skutecznie stopował i chwała mu za to o miał racje

nawet na poczatku chcielismy mys mydełkiem bambino ale źle mi sie je brało i kupiłam płyn do mycia chyba babydream z tego co pamietam

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Asiu jak mi się podoba to co Ty piszesz i jakie masz podejście do macierzyństwa. Mam nadzieje, ze u mnie też się tak naturalnie wytworzy
wiesz staram sie to jakoś tak ogarnac rozsądnie, ale czasem wariuje-człowiek ak ma jak jest dziecko i cieżko uniknąc jakiś wpadek
ale w końcu każdy z nas jest tylko człowiekiem
Stary 2014-07-07, 23:36   #3328
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
a jakie kosmetyki dla maleństwa potrzebne ?
po kolei: co do kąpieli, po kąpieli itd. chce sobie uporzadkować a co strona to inaczej napisane .
Płyn do kąpieli, balsam po kąpieli,krem na odparzenia
No i potem jakiś na wyjście do budzi. Chyba nic więcej.

Cytat:
Napisane przez Simran86 Pokaż wiadomość
My niedawno przyjechałyśmy do domu po usg:-D Wszystko dobrze, przepływy prawidłowe, a Milenka waży 1450 g:-D pokazała mi dzisiaj buzię:-D ależ ja Kocham to Maleństwo:-D

Gratki!

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
Ja do kąpieli mam płyn z babdream, a po kąpieli balsam do ciała też tej firmy. I na początek, myślę, że tyle wystarczy... Jeszcze mam kremik na każdą pogodę, ale to jak będziemy na dwór wychodzić.

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

dla Milenki Duża dziewczynka
Masz rację, za dużo nie trzeba.
Stary 2014-07-07, 23:36   #3329
201610121609
Konto usunięte

O jezu...co nie mówicie, ze tak późno uciekam... Dobranoc trzymam kciuki zeby minął ten niepokojący bol u dziewczyn...

Stary 2014-07-07, 23:39   #3330
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
O jezu...co nie mówicie, ze tak późno uciekam... Dobranoc trzymam kciuki zeby minął ten niepokojący bol u dziewczyn...

hehe tez spojrzałam na zegarek
ale ja jeszcze posiedzę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości