|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Hejka
My po śniadanku, jest strasznie gorąco i nic się nie chce. Zaraz idę myć głowe, bo mi włosy wypadną hehehe ![]() Paulina Ja już miałam robione te badania, pojechałam w zeszył tygodniu. Ja zawsze robie wszystko na czczo, z resztą u nas w diagnostyce się pytają zawsze czy coś jadłam. Dzisiaj przyjedzie do mnie komoda którą zamówiłam Już się nie mogę doczekać
|
#3392 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
http://hipp.dodomku.pl wczoraj rejestrowalam się w klubie maluszka na stronie hipp i później wpadłam na ten portal www.dodomku.pl dziś się zagłębie jak stoją z cenami
|
|
|
|
#3393 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wczoraj byłam na wizycie.Jestem w 30 tygodniu,synek waży 2.200g i ma się świetnie.Lekarz twierdzi,że według niego przy porodzie może być waga ponad 4 kg Jakoś to będę musiała strawić![]() Upały mnie dobijają, nic mi się nie chce,a cały strych jest obwieszony suchymi ubrankami dla synka i wypadałoby to w końcu wyprasować Część ubranek już jest złożona w nowej komodzie.Muszę jeszcze kupić prześcieradła,mąż postawi łóżeczko i będzie prawie wszystko gotoweCórcia uwielbia swój nowy,śliczny pokoik.Brak tam jeszcze tylko rolety na okno z misiem,ale przyjdzie na dniach |
||||
|
|
|
#3394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3395 |
|
Rozeznanie
|
Golgie to chyba pierwsze 2 kilo na wątku... Gratulacje...
A ja posprzątałam trochę, zaraz coś zjem i uciekam na to ktg... Zobaczymy jak będzie... I muszę się zapytać o te badania na toxo czy mam je robić jak mam psy... Bo chyba nie miałam... |
|
|
|
#3396 |
|
Zakorzenienie
|
Golgie wow, kawał chłopa masz w brzuszku już
![]() Martynko mi też kiedyś lekarz tłumaczył, że takie bóle mogą być, dlatego staram się nie wmawiać sobie Bóg wie czego. Do rozwiązania coraz bliżej i pewnie tych dolegliwości też będzie coraz więcej
|
|
#3397 |
|
Konto usunięte
|
Golgie brawa dla synka, waga pokaźna
|
|
|
|
#3398 |
|
Zadomowienie
|
Golgie to masz małego Klocuszka w brzuszku
Będzie duży, zdrowy chłopak
|
|
|
|
#3399 |
|
Konto usunięte
|
Golgie-wow
spory chłop juz tam siedzi ciekawe ile moja malutka przytyła w dwa tyg okaże sie w czwartek ![]() W ogole doswiadczylam dziwnej rzeczy...ostatnio ogólnie po jedzeniu mi sie odbija raz tak nieprzyjemnie ale teraz to wisiałam nad wanna i myłam głowę i normalnie ulalo mi sie jak dziecku Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3400 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))
|
Monia trzymaj sie
![]() Ale u mnie goraca ledwo wytrzymuje lubiłam ciepło przed ciąża a teraz wprost nienawidzę :'( a tak się witam
|
|
#3401 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja jeszcze nie pojechalam i nie wiem czy jechac czy nie bo mi przeszlo, teraz nic a nic mnie nie boli malutka szaleje wiec nie jest zle
|
#3402 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja myślałam,że im bliżej rozwiązania tym większe wakacje będziemy miały w ciąży a tu jednak co chwilę coś Cytat:
leż i odpoczywaj ![]() Cytat:
brawo
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|||
|
|
|
#3403 |
|
Rozeznanie
|
Kto mi przywiezie naleśniki?
![]() Kurde ja mam ochotę na słodkie, ostre itp... I nikt mi tu nie przyniesie mleczka w tubce. Babcia to wiadomo jabłka banany itp...a ja wcale nie mam ochoty na owoce. No i nudzi mi się tutaj..... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3404 |
|
Rozeznanie
|
golgie brawo za wizytę i gratuluję dużego synka
niech rośnie zdrowo latte jak zagłębisz się do daj znać monia jak bym miała bliżej to bym Ci na pewno przywiozła
|
|
#3405 | |
|
Raczkowanie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47208429]Mąż oberwał parę wiader wiśni bo szpaki już się na nie czają... A ja nie mam siły nic z nimi dzisiaj robić :P
Ja mam ostatnio ataki na coca colę Możesz do mnie przesłać te wiśnie. Ja się nimi zajmę z chęcią Choć parę razy była to już szklaneczka ![]() Cytat:
Powiedz babci, że chcesz to i to, a skoro masz takie zachcianki, to znaczy, że Twój organizm właśnie tego potrzebuje i to dla dobra dziecka Jak czytałam o Twojej sytuacji wieczorem, to tak się przejęłam, że miałam koszmary w nocy. Śniło mi się, że krwawiłam i mąż nie mógł trafić do szpitala, a na koniec taksówka zawiozła nas nie do tego, co chciałam A potem mi się śniło, że koty obsikały mi całe mieszkanie Tak w ogóle ostatnio martwię się tym, że na wadze już przestałam tak przybierać, a przez całą ciążę miałam bardzo równy przyrost wagi Przybierałam najpierw kilogram miesięcznie, potem 0,5 kg na tydzień, potem przez 6 tygodni przybierałam 0,75 kg na tydzień, a teraz od dwóch tygodni przytyłam tylko 0,5 kg (co daje 0,25 na tydzień). I brzuszek przez te 2 tygodnie też mi prawie nie urósł. Byłam bardzo chuda zawsze, teraz też tłuszczyku nie mam żadnego (mimo że mam 9-10 kg na plusie). Pewnie niepotrzebnie panikuję, aż mi głupio, że mam takie problemy Ale to dlatego, że od miesiąca nie miałam wizyty - idę teraz w piątek rano (ostatni raz tak długa przerwa między wizytami, więc przedwizytowa panika mi się włącza). A w czwartek wieczorem mam USG III trymestru. Jajko zniosę do tego czasu Nie wiecie, czy ten przyrost wagi może się zatrzymać na początku 3 trymestru? Czytałam, że w ostatnim trymestrze powinnam przytyć 4 kilo, ale dużo z tego to woda gromadząca się w organizmie, a ja nigdzie nie puchnę jak narazie.
|
|
|
|
|
#3406 |
|
Rozeznanie
|
Nie ma opcji żeby babcia przyniosła mi coś dobrego
ona z tych co twierdzą że zero soli, zero cukru...najlepiej tylko pierś gotowana z warzywami i owoce na deser Mam się poddać i tż poprosić o zakupy? Bo jestem glodna a na widok banana mnie mdli. Całą ciążę nie mogę na nie patrzeć. A babcia na siłę je wciska... Do picia też tylko wodę mi przyniosła...lubię wode ale czasami soku bym się napila. O przepraszam. Dużego kubusia kupiła. A mi w ciąży gęste soki nie przechodzą przez gardło. Normalnie rosną mi w buzi i bleeeee.... Dziewczyny bez paniki. Same będziecie wiedziały kiedy ból nie jest normalny. Mnie od dawna bolało jak na okres. Ale wczoraj ból był straszny. Także spokojnie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3407 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i z synusia możesz być dumna ![]() Cytat:
![]() A informowałas już tz ?? W ogóle odezwał sie od kiedy wyszlas bez zapowiedzi czy w ogóle się nie interesuje ?? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3408 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie nasz żadnej koleżanki tam ani nikogo? tz ma mieć teraz przecież karę a masz przy sobie pieniążki? W internecie poszukaj jakiejś naleśnikarni z dowozem a no i na pewno w szpitalu jest sklepik z napojami tz to jest ostateczna ostateczność tym bardziej, ze zbyt krótka to by była kara...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
|
#3410 |
|
Rozeznanie
|
Mi nie wolno iść dalej niż do toalety
Może pielęgniarke poproszę.... Kasy nie mam mam może 20 zł w drobnych. A bankomatu tu nie ma Może tata po pracy do mnie wpadnie a on wie co lubię Muszę się dowiedzieć gdzie jest automat chociaż. Bo z kawą widziałam jak szlam do kibelka... Przyszła pościel dla Małego szkoda że ja jej nie mogę zobaczyć ![]() Ejj a na pizzaportal można zamawiać płacąc karta czy przelewem? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3411 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47208429]Ty zawsze wyhaczysz coś fajnego w tym necie
Dzieki za link, ja teraz choruję na takie proste pościele Dobrze, że pojechałas, że dziadkowie się spięli i że byłas z nimi, bo mogli od razu pomóc. Trzymam kciuki, żeby szyjka się trzymała Jesteś pod dobrą opieką Ochłodzenie u Was? Ja po 9 poszłam do sklepu i myslałam, że już nie wrócę... Jest tak duszno... Teraz od ponad godziny leżę w sypialni z włączonym wentylatorem i Was nadrabiam ![]() Tez lubię tą aptekę Ja chciałam zakupić tylko ten różowy do całego ciałka, pupci też. Właśnie miałam o to pytac, bo pamiętam, że któraś pisała o kremie do krocza w razie W. Więć ten Octenisept nadaje sie i do pępuszka i do krocza? Mąż oberwał parę wiader wiśni bo szpaki już się na nie czają... A ja nie mam siły nic z nimi dzisiaj robić :P ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Ja mam ostatnio ataki na coca colę Posta pisałam rano to wtedy bylo chłodno i nawet kropil deszcz. Potem zrobiło się gorąco a teraz pada Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiście wszystko drogą elektroniczną
|
|
|
|
#3413 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3414 | |
|
Zakorzenienie
|
Monia leż grzecznie i nie narzekaj
Ale rozumiem Cię bo gdy byłam w szpitalu, marzyłam tylko o kebabie i pizzy I o normalnym obiedzie mamusinym heh Kurde mam ochotę na niezdrowe żarcie i chipsy Chipsy.....![]() Cytat:
MONIA On w ogóle kontaktował się z Tobą od wyprowadzki? Dzwonił, pisał?
|
|
|
#3415 |
|
Raczkowanie
|
Biedna jesteś z tą przymusową dietą. Ja jak byłam 2 dni w szpitalu jeszcze przed ciążą, to mąż musiał mi wieczorem dowozić kurczaka z kfc
Kazali rano przyjść na czczo, nie dali żadnego śniadania, na obiad dostałam samą wodnistą zupę, a na kolację 2 kromki chleba... I oczywiście wszystko z dodatkiem mlecznym (zupa na śmietanie, chleb z margaryną), więc do wszystkiego musiałam brać tabletki trawiące laktozę (z 5 razy im powtarzałam, że nie toleruję laktozy, a i tak mieli to w d...). Teraz do porodu pojadę chyba z reklamówką żarcia
|
|
|
|
#3416 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dokładnie to samo chciałam napisać Skoro już postanowiłaś się wyprowadzić a jest to dość duży krok to teraz poprosisz go o coś do jedzenia? Cytat:
W końcu nie jesz tego codziennie a jak od czasu do czasu sobie wszamiesz to nic się nie stanie
|
|
#3417 |
|
Rozeznanie
|
Tak odebralam wkońcu
dzisiaj ma przyjść popoludniu. Ciekawe co mi powie...... Koleżanka z łóżka obok też chce normalny obiad i właśnie zamowilysmy i ja zapłaciłam kartą q ona mi oddała będzie na batona i chipsy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3418 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() u mnie też koszmarnie gorąco, a mam dziś jechać do sr... normalnie to bym sobie spacerek zrobiła, ale w taki upał chyba padłabym po drodze myślę, że nie powinni odmówić a sami z siebie raczej nie ustąpią... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja ostatnio też miewam różne dziwne wahania nastroju... raz jest dobrze, a nagle łapię doła... chyba to hormony nam tak zaczynają buzować. Dzisiaj już lepiej?Cytat:
ewentualny nakaz leżenia da Ci trochę w kość, ale dziadkowie pewnie Ci pomogą trzymajcie się A jak babcia nie może Ci nic dobrego przynieść, to może jakaś koleżanka by do Ciebie wpadła z zapasami? agnes 20 ma rację - nie dzwoń do tżta i o nic go nie proś... Cytat:
rzeczywiście jak tak dalej będzie to pewnie może być ponad 4 kg
|
|||||
|
|
|
#3419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sam cellulit.Jak ta będę leżeć i jeść, nie skończy się to dobrze
|
|
|
#3420 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hehehe ![]() Wiesz ja cię tam nie kusze hihi
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.

napisz potem jak to wygląda, bo mnie też to ciekawi.
łożysko się lekko dźwignęło, ale dalej nic nie możemy, aż do porodu 

Nic mnie nie przeraża tak bardzo jak wcześniejszy poród. mam ochotę walnąć głową w ścianę by się ogarnąć wreszcie i przestać tak myśleć 

Przybierałam najpierw kilogram miesięcznie, potem 0,5 kg na tydzień, potem przez 6 tygodni przybierałam 0,75 kg na tydzień, a teraz od dwóch tygodni przytyłam tylko 0,5 kg (co daje 0,25 na tydzień). I brzuszek przez te 2 tygodnie też mi prawie nie urósł. Byłam bardzo chuda zawsze, teraz też tłuszczyku nie mam żadnego (mimo że mam 9-10 kg na plusie). Pewnie niepotrzebnie panikuję, aż mi głupio, że mam takie problemy
ona z tych co twierdzą że zero soli, zero cukru...najlepiej tylko pierś gotowana z warzywami i owoce na deser 

Jesteś pod dobrą opieką
Chipsy.....
.