|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
Karolinek, ja mam na tego typu przypadłości Delicol. Mozna go stosować od pierwszego dnia życia. Ja co prawda nie używałam ani razu jeszcze, bo Mały nie ma problemów brzuszkowych, ale w każdym razie mam
![]() ramirka, ogromne gratulacje
|
|
#2252 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
Lillian ja uważam, że powinnaś im mówić o tym co Ci przeszkadza - a jeśli nie chcesz odwiedzin to o tym tez powiedz, tylko postaraj się zrobić to delikatnie - "Może mamo nie teraz, od razu po porodzie, bo nie czuję się na siłach by przyjmować gości, ale dwa/ trzy (czy ile tam) tygodnie poźniej zapraszamy was serdecznie". Też jak coś ci sie nie podoba w postepowaniu z Twoim dzieckiem to mów, tylko może nie na fochu, bo to budzi reakcje obronną, tylko staraj sie tłumaczyć - "może mama mogłaby umyć ręce zanim dotknie małego/małej, przecież przed chwilą głaskała mama psa, z sierści moze mama rękami przenieść brud i bakterie, zarazki"
może brakuje babeczce wyobraźni. _____ Dziewczyny, wróciłam od lekarza, syn waży 4200 g ![]() ![]() jestem przerażona - boję się, że nie dam rady go urodzić, albo co gorsza, będzie to bardzo trudny poród z komplikacjami. boje sie tym bardziej, że w bliskim gronie znajomych mamy taką parę - trudny poród, synek sie przydusił - dziś ma niespełna dwa lata i nauczył sie dopiero siadać. Rozwarcia brak a termin jutro, a w brzuchu taki kluseczek się uchował. Jadę dzisiaj już do szpitala, na zalecenie lekarza, sprawdzić czy wody nie odpływają. Boję się naprawdę. |
|
|
|
#2253 |
|
Rozeznanie
|
Ramirka, gratulacje
![]() ![]() Sent from my Lumia 610 using Tapatalk
|
#2254 |
|
Zadomowienie
|
Ramirka Roksanka Oluch gratulacje wielkie!!!
Karolinek rozmawiałam z pediatra i powiedziała że w takiej sytuacji jsl najbardziej kropelki i ze BioGaia to jeden z najlepszych probiotykow, także my od dziś kropimy ![]() Nautiz pamiętaj ze waga z usg to tylko szacunki u mnie pomylili sie o prawie 0, 5kg a mialam usg robione kilka razy przez kilku lekarzy w końcówce. Będzie wszystko dobrze nir schizuj ![]() Wzięli małego na badania które przesądza czy wychodzimy, trzymają go dlugo w zabiegowym, krzyczy bardzo ehhh jak wróci 3h naswietlan nas czeka i wizyta kardiologa bo jest maly szmer nad serduchem... :/ trzymajcie kciuki za niska biliburyne i żeby z serduchem było ok ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez debesciara Czas edycji: 2014-07-08 o 11:29 |
|
|
|
#2255 |
|
Zakorzenienie
|
Nautiz, lekarz nie zasugerował rozwiązania ciazy poprzez cc? 4200 g to naprawdę sporo. Oczywiscie jest ten margines błędu i moze okazać sie, ze Twój Synek bedzie ważył 3700 g, ale moze sie tez okazać, ze bedzie ważył 4700 g, wiec wydaje mi sie, ze zarówno dla Ciebie, jak i Maluszka najbezpieczniej byłoby urodzić cesarką
![]() debesciara, za bilirubinę i brak szmerów
13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek Edytowane przez mamaya Czas edycji: 2014-07-08 o 11:29 |
|
|
|
#2256 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Bambusiek super opowiesci, swietnie, ze po po porodzie szybko doszlas do siebie. Mamaya Tobie tez gratuluje dojscia do siebie po cc ![]() A ja... czekam na wizyte do lekarza do kontroli z moim brzuchem. Dzis rano lalo sie osocze ciurkiem, ciagle opatrunki przesiakaja. Zobaczymy co pan znachor powie nowego. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2257 |
|
Zakorzenienie
|
Ines, kciukasy zaciśnięte
Jak nie sraczka to urok My to się mamy My - baby...
|
|
#2258 |
|
Wtajemniczenie
|
Ramirka, Roksana, Oluch Gratulacje!
Debesciara trzymam kciuki za małego żeby było ok Fame trzymaj się, kibicuje Wam dziewczyny ;-) Ines współczuję obyś szybko doszła do siebie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
#2260 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dużo zdrówka dla FrankaCytat:
ale póki co staram się o tym nie myśleć. Mam nadzieje, że jak będzie taka potrzeba to wyjmą go przez cc i tyle![]() Cytat:
Wszystko będzie dobrzeRoksanka, Oluch wielkie gratulacje ![]() Rozpływam się dziewczyny... nie mam siły na nic, nogi mam spuchnięte i czuje się jak słoń. Wczoraj wieczorem myślałam, że to już, ale jednak przeszło, jak ja już chce urodzić
|
|
#2261 | |
|
Rozeznanie
|
s
Cytat:
A co do wagi dzieciątka, to faktycznie sporo, rozumiem twój strach, bo u mnie w rodzinie jest podejrzenie autyzmu u dziecka które teraz ma 1,5 roku a nie siada i nie trzyma główki nawet.... może uda się poprosić ubłagać o cesarkę?
Pod moim sercem, inne bije serce, Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane, Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukaja do mojego serca, Myślę sobie wtedy: może być wspanialej? Nosze w sobie życie które Bog mi daje ! |
|
|
|
|
#2262 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2263 |
|
Zakorzenienie
|
Caramel, bedzie ok
|
|
#2264 |
|
Wtajemniczenie
|
Mocno trzymamy! Bądź dzielna ;-)
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
#2265 |
|
Rozeznanie
|
Lilian - no ciężka sprawa z tymi twoimi tesciami. Musisz postawić na dyplomatyczna szczerość. Innej rady nie ma.
Nautiz, yuza witajcie w gronie mam dużych bobasow Ja dzisiaj po badaniu i u mnie nadal nie ma nawet minimalnego rozwarcia, które potrzebne jest nawet do CC ( najprawdopodobniej tak będe rodzic) czekamy do jutra i potem do czwartku i jak nadal moja szyjka nie drgnie to zrobią mi CC a szyjke otworzą od wewnątrz..... A Mikołaj sobie dalej rośnie..... Aaa Marianna jak tam? Urodziłaś? Ktoś coś wie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2266 |
|
Rozeznanie
|
Caramel,
!!Sent from my Lumia 610 using Tapatalk
|
#2267 |
|
Zakorzenienie
|
roksanka, oluch, ramirka serdeczne gratulacje
Fame, caramel kciuki ![]() debesciara kciuki za Ignasia, za serduszko szczegolnie karolinek wspolczuje towarzystwa... Jeszcze chwila i bedziecie w domu, dasz rade lilian tesciowa masakra Nautiz juz sie nie łudze, ze urodze do czwartku aczkolwiek cierpliwe czekanie to to nie jest :/ jestem jedna z pierwszych na liscie a urodzilo przede mna ponad 20 mam!Kciuki za twoj porod, niech cie zmierza i w razie co cisnijcie na cc, ja tez sie boje bardzo niedotlenienia lub komplikacji przy porodzie duzych dzieci, zawsze to jakies ryzyko ktorego lepiej unikac. bambusiek super opis
Edytowane przez rybka13 Czas edycji: 2014-07-08 o 12:37 |
|
|
|
#2268 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Karolinek współczuję lokatorek, ciekawe na kogo one trafią jak urodzą, moim zdaniem takie sytuacje się zawsze odbijają się dwukrotnie żeby jutro udało się wyjść Lillian współczuję sytuacji z teściami. Moim zdaniem Nautiz ma zupełną rację. W końcu jesteśmy dorośli mamy prawo mieć swoje zdanie i przyzwyczajenia, ale musimy o tym mówić. Ja przekazałam swojemu tż, że odwiedziny w szpitalu wchodzą w grę dopiero jak powiem, że mam na to siłę, tak samo w domu - pierwsze dni są dla naszej trójki, to są sprawy prywatne i osobiste i jeśli chcemy być sami to inni powinni to uszanować. Spróbuj porozmawiać z teściami, a jak bezpośrednio z Nimi jest dla Ciebie problemem to poproś o to tż, w końcu to Jego rodzice, a Wy we dwoje powinniście mieć to samo zdanie. Ja mam fajną teściową ale zaczyna przeginać, właśnie dowiedziałam się jak mam karmić dziecko i że jak tylko się urodzi to widzimy się w szpitalu - mój tż niestety będzie musiał porozmawiać z mamą ![]() Bambusiek świetny opis super, że tak sprawnie poszło i wielki szaczun za Twoje opanowanie Cytat:
Cytat:
Odebrałam GBS i jest ok. Kurcze... na brzuchu mam pokrzywkę od wczoraj .... miałyście podobny problem? |
|||
|
|
|
#2269 |
|
Zakorzenienie
|
TaTekla, jadłaś może w ostatnich dniach jakieś owoce, które Cię uczuliły. Ja kilka lat temu uczuliłam się na nektarynki i brzoskwinie, wyskoczyła mi okrutna pokrzywka na biodrach. Kilka dni przerwy w jedzeniu tych owoców i problem sam zniknął. A ciąża to szczególnie taki czas, kiedy można złapać uczulenie na coś, co nigdy nam nie szkodziło
![]() Nie mniej jednak, poszłabym na Twoim miejscu nawet do lekarza pierwszego kontaktu
|
|
#2270 |
|
Raczkowanie
|
Tatekla, a mnie pokrzywka wyszla od slonca. Mimo ubrania dwa razy sie pojawila po spacerkach w sloncu.
|
#2271 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Mamaya - przez ostatnie dnia jadłam właśnie brzoskwinie, a i inne owoce, bo mnie tż w szpitalu zaopatrzył. Ecencia - pokrzywka wyskoczyła mi właśnie wczoraj po tym jak musiałam dostać sie do szpitala po wypis. Dzięki dziewczyny ograniczę owoce, jak Mamaya sugeruje, jak nie zniknie do czwartku wybiorę się do lekarza, na słońce i tak się nie wypuszczę już. Końcówka ciąży a tu takie przeboje ehhhh...
|
||
|
|
|
#2272 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystkim noworozpakowanym gratuluję. My się leżakujemy w ogrodzie ale nie chce mi się ruszać do sprzątania... zief
|
|
|
|
#2273 |
|
Zakorzenienie
|
ramirka gratuluje
mamaya bambusiek marzę o takich wspomnieniach z porodu Lilian współczuję ale ja wyznaje taką zasadę że jak to rodzice tż to on z nimi powinien rozmawiać. Jeżeli Twojemu tż to nie pasuje też to on powinien to powiedzieć a nie TY - bo TY będziesz złą synową która nie chce ich widzieć i izoluje syna od rodziców Caramel daj znać po
|
|
|
|
#2274 |
|
Rozeznanie
|
Witek urodzil sie o 12:30, 2,730kg 53cm i 10 apgar
![]() Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#2275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2276 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2277 |
|
Zakorzenienie
|
mamy rozpakowane 22/45 mamuś - no chyba że któraś nie poinformowała - jesteśmy na półmetku choć to dopiero początek lipca
|
|
|
|
#2278 |
|
Zadomowienie
|
debesciara - potwierdzam z obkurczaniem macicy teraz bolało dużoooo bardziej,
trzymam kciuki za bilirubinę i jeszcze mocniej za serduszko a ile Ignaś śpi ? bo Franuś śpi mniej niż Jaś który tylko spał, jadł, sikał i robił kupy i nie wiem czy tak może być ... Karolinek - kochana w domu będzie o wiele lepiej Lillian - teściowa ... widzę dużo podobieństwa do mojej -z tą różnicą, że moja mieszka 15 km dalej tylko i zamiast cokolwiek się nami interesować (mną w ciąży to wogóle) to ma wszystko gdzieś i nawet wnuczka zobaczyć bardzo się nie garneła ale rad to zawsze chce udzielać i tylko nas denerwuje - więc współczuję z całego serca mamaya - super !!! Oluch - gratulacje ramirka - gratulacje ! i u nas też Franuś Nautiz - nie martw się i nie sugeruj za bardzo tą wagą bo nie zawsze wychodzi dokładnie tyle ile na usg Ines - trzymam kciuki za wizytę Caramel - gratulacje !!! |
|
|
|
#2279 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratulacje
|
|
#2280 |
|
Rozeznanie
|
Caramel, ogromne gratulacje! ;**
Sent from my Lumia 610 using Tapatalk
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:28.

ehhh jak wróci 3h naswietlan nas czeka i wizyta kardiologa bo jest maly szmer nad serduchem... :/ trzymajcie kciuki za niska biliburyne i żeby z serduchem było ok 

za bilirubinę i brak szmerów 
My to się mamy