|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
Cytat:
Osobiście proponuję spacer, taniec a jak masz dużą piłkę skakanie na piłce. Może rozkręcisz sama akcję ![]() ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
Tym razem to się już na pewno uda! powodzenia! |
||
|
|
|
#2222 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
Hej, wpadam poinformować że Oluch_ dziś nad ranem urodziła. Mama i młoda po ponad 24h akcji czuja sie dobrze
|
|
|
|
#2223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2224 |
|
Rozeznanie
|
Oluch_ , gratki
![]() ![]() ![]() Sent from my Lumia 610 using Tapatalk
|
#2225 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() : kciuki:Cytat:
![]() Cytat:
ja to ogolnie mam pytanie skurcze to czuć tak w brzuchu czy bardziej hmmm w szanowanej?ja wczoraj miałam takie dość regularne ale w podbrzuszu i właśnie w kroczu ale przeszło po 40 minutach i na razie spokój...? ![]() Cytat:
obudziłam się o 5 rano z bólem gardła i bólem w pachwinie połaziałam godzinę i usnełam jeszcze na chwilę ale jstem okropnie rozbita teraz |
||||
|
|
|
#2226 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no Iza najwyższy czas na Ciebie! Joanna po dwóch dniach od cc?! ![]() Z macica to ponoć obkurczanie w każdej kolejnej ciąży jest bardziej bolesne i ja potwierdzam.... Wypisali mnie do domu, ale jeszcze nie wiem czy małego puszcza... bo trochę jest żółty. W ogóle najadłam sie chyba czegoś złego i mały od wczorajszego wieczoru niespokojny jakiś... może 2-3 h spałam. Ahhh macierzyństwo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2227 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2228 |
|
Rozeznanie
|
oluch, roksanka gratki
![]() Fame Iza..... ja tez dziś mogę rodzić bo bardzo mi sie podoba data 08.07. ale nie będe się wpychać w kolejkę
|
|
|
|
#2229 |
|
Raczkowanie
|
Fame - trzymaj sie dzielnie, kochana
U nas trochę ciężko... Jeszcze na sali mam dwie wszechwiedzace laski w ciąży z dobrymi radami - może go nie wyciagaj, na pewno jest głodny, a może mu za ciepło. Pogryzlabym, gdybym miała sile... Młody jest marudny prezy sie, pierdziucha, je, ale te baczki go męczą znacie jakieś kropelki od pierwszych dni życia? pokarmu mam wystarczająco. Na pewno w domu będzie nam łatwiej, bo sie wyluzuje no i będę miała tzta do pomocy Kluseczka nie ma żółtaczki, doktor powiedział, że jest dorodny jesteśmy po wizycie i jak wszystko dobrze pójdzie, to jutro do domu Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2230 |
|
Raczkowanie
|
Podczytuję Was dziewczyny i gratuluję, a jednocześnie zazdroszczę mamusiom, które już urodziły
![]() U mnie równy tydzień do terminu, a mały uparciuch nic a nic. Byłam wczoraj na wizycie, rozwarcie 1 cm, czopa nie widać, skurczy nawet pojedynczych nadal brak... Do tego lekarka stwierdziła, że na jej oko to dziecko jest duże - ostatnie USG miałam robione w 30 tygodniu, więc ciężko powiedzieć ile teraz może ważyć, ale trochę mnie to zmartwiło, bo ja jestem taka wąska, że będzie ciężko... Chciałabym urodzić jutro, bo mąż ma urodziny - taka idealna data na narodziny pierworodnego, ale cóż, jak mały jeszcze nie chce. Też go prosimy i przekonujemy, opowiadamy o wszystkim co dla niego tutaj mamy, ale chyba nie jest zbytnio zainteresowany |
|
|
|
#2231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Karolinek a one jeszcze nie urodziły?? u nas te co nie urodziły są piętro niżej a wszystkie z dziećmi razem - współczuje takich rad ![]() joanna rozumiem że ciągle taki tłok skoro chcą się Ciebie tak szybko pozbyć?? trochę nieodpowiedzialnie (moim zdaniem) postępują - bo ja wiem ze kazdy chce być jak najszybciej w domu, ale to wyjdzie że po cc byłas jedną dobę w szpitalu, mniej niż dziewczyny z sn |
|
|
|
|
#2232 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oby jutro udało się wyjść do domu - trzymam kciuki! |
|
|
|
|
#2233 |
|
Raczkowanie
|
Malwiska - nie było miejsc na patologii i leżą na polozniczym... Dobrze, że ta najmadrzejsza wypisują... Taka mądra, a całą ciążę pali
nie wiem, skąd takie łaski sie biorą...Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2234 |
|
Zakorzenienie
|
no to masakra, nie zazdroszczę... oby Cie wypisali i bedziesz miała z głowy bo to pewnie jest tak że Ty się denerwujesz a dziecko to odczuwa
|
|
|
|
#2235 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2236 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Fame, jak tam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2237 | |
|
Zakorzenienie
|
Roksanka, Oluch_ - gratulacje
![]() oby się wszystko pięknie rozkręciło ![]() Cytat:
--------------------------- cześć ![]() witam się z córą na kolanach, pojadła i śpi ![]() zaraz postaram się napisać opis porodu
|
|
#2238 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2239 |
|
Raczkowanie
|
Fame trzymamy kciuki
![]() Gratulacje dla świeżo upieczonych Mamusi ![]() Witamy się nadal w dwupaku w kolejny upalny dzień, nic tylko w domu siedzieć ![]() Wczoraj wieczorem już myślałam, że coś zacznie się dziać, brzuch twardniał i to porządnie. Maluszek też bardzo się wiercił, były bóle podbrzusza i do teraz nic... cisza czasami tylko jakiś ból w plecach jak przed miesiączką, ale niedługo potem mija, na szczęscie jutro mam wizytę o 12 u swojego gin, mam nadzieję, że to już będzie ostatnia heh
|
|
|
|
#2240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2241 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny! Fame Powodzenia!
Joanna Gratuluję ! Karolinek również gratulacje! jeśli którąś pominęłam co już urodziła to bardzo przepraszam i generalnie szczęścia dla wszystkich mamusiek!!! Wiecie co mi też chyba się akcja opóźni boja NIC nie czuję żadnego rozwarcia, parcia, skurczy przepowiadających plamień, nic echo no gdyby nie brzuch to bym zapomniała że w ciąży jestem. Irsin nie przejmuj się głupim gadaniem ludzie są zawistni, strasznie, tylko wyczekują jak się w otoczeniu pojawi kobieta w ciąży to inne kobiety aż zaciskają zęby z ciekawości" ile przytyła jak wygląda pewnie jest gruba" A moja teściowa ( z którą raczej nie rozmawiam chyba ze trzeba) zadzwoniła wczoraj pierwszy raz do mnie z pytaniem jak sie czuję ( jestem w 37 tc.a ona teraz się tym interesuje ) , ale w całej rozmowie najbardziej interesowało ją czy przyjedziemy przed porodem jeszcze do nich 300 km od domu bo ona chciałaby mnie zobaczyć jaka jestem gruba, jaka duża, jaki mam duży brzuch i generalnie najbardziej interesowało ją właśnie to ile przytyłam i wprost na koniec rozmowy nie wytrzymała i zapytała się A ile kilo masz na przytyłaś??? ( Szczegół że ona waży ze 150 kg i ma zawsze wręcz chorą satysfakcję jak któraś jej synowa przytyje strasznie się wtedy cieszy )masakra. nie cierpię tej kobiety. A jeszcze próbowała mi się właśnie wprosić do domu po porodzie i chyba liczyła na oficjalne zaproszenie ode mnie ale takowego nie dostała Ciągle powtarzała no już nie możemy się doczekać aż małą zobaczymy... no ciekawe jak to będzie,... no jak ją zobaczymy... no chcemy ją zobaczyć ... MASAKRA Dla mnie i męża to straszny kłopot jest bo oboje ich tu nie chcemy tydzień po porodzie... nawet 2 tygodnie po porodzie a nawet 3 tygodnie po porodzie. Oni jak przyjeżdżają to ZAWSZE jesteśmy zestresowani wprowadzają fatalną atmosferę, teściów ka udaje że płacze na każdym kroku, urządza teatr, udaje skrzywdzoną ofiarę i ani ja ani mąż nie wiemy DLACZEGO. Stara się wyprowadzić mnie z równowagi i prowokować żebym to ja się źle zachowała ( a nerwy mam słabe więc czasem jej się to udaje) lubi mi dokuczać, , ostatnio zasugerowała ze jestem utrzymanką jej syna ( pracujemy razem w firmie naszej którą on założył) i od tej pory jej nie cierpię. Ona zachowuje się fatalnie. A ja boje się ze mi ze stresu laktacja zaniknie. NIe wiemy jak to załatwić żeby oni nie przyjeżdżali tak szybko. bo to są strasznie obrażalscy ludzie... a teściowa to już w ogóle. Obraża się strasznie na wszystko i wszytskich nawet pokłucona jest ze swoja najbliższa przyjaciółką... i zawsze lui stawiać na swoim. Ja nie wiem jak ja jej dma małą do potrzymania - nie chcę jej dawać dziecka na ręce...Wiem że to straszne ale nie chcę, a wiem że ona i tak będzie ją sobie sama wyciągała z łóżeczka jak będzie miała ochotę - tak robiła szwagierce... Moi rodzice mają takt i wiedzą że jak wpaść to tylko na kawę zawsze zresztą przywożą jakieś smakołyki, więc nie muszę się martwić ugoszczeniem ich, no i sa bardzo higieniczni, ale jak teście przyjadą 300 km to wiadomo ze na 2 noce przynajmniej a ja sobie tego nie wyobrażam. Poza tym są niehigieniczni i nie myją rąk i dotykają noworodka tymi brudnymi rękami, teściowa ostatnio bawiła się z psem i zachwilę smyrała noworodka bratowej po buzi ... pomóżcie jak tu żyć??
Pod moim sercem, inne bije serce, Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane, Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukaja do mojego serca, Myślę sobie wtedy: może być wspanialej? Nosze w sobie życie które Bog mi daje ! |
|
|
|
#2242 |
|
Zakorzenienie
|
z moim porodem to było tak:
w sobotę byłam ze synkiem na spacerze i jak wracaliśmy strasznie mnie zaczęły biodra boleć. No ok, myślałam, że to zakwasy po badaniu przepływów, resztę dnia przeleżałam. W niedzielę było ok i znów wieczorem ten ból, ale po ciepłym prysznicu przeszedł... W poniedziałek z rańca mnie przeczyściło, potem normalnie kawka i śniadanko, mąż odwiózł synka do babci, a ja się wybierałam po wyniki badań krwi, bo na piątkową wizytę nie dotarły. Byłam jakieś 200 m od przychodni, przechodziłam na pasach przez skrzyżowanie i poczułam, że mam spodnie do kolan mokre. Od razu dzwoniłam do męża, że ma podjechać, bo wody mi chyba poleciały. Tak czy siak poszłam do przychodni, bo tam położna, a akurat mój lekarz był na chwilę. Wziął mnie na badanie ręczne i usg i ze względu na dodatniego GBSa kazał jechać na porodówkę. W szpitalu okazało się, że sale do porodów rodzinnych obydwie zajęte, ale na ogólnej miała dyżur nasza sąsiadka i byliśmy sami, więc mąż był cały czas ze mną. Najpierw ktg, wywiad, pomiary itp. O 12:15 dostałam pierwszy zastrzyk na GBSa, ok. 13 zaczęły się sensowne skurcze, od 15 już bolesne i pomagałam sobie gazem, bo na skurczu zapominałam oddychać . Skakałam na piłce dobrą godzinę, potem najmniejsza porcja oxy. O 16:15 drugi zastrzyk i dolargan (żeby szyjka na jakimś tam odcinku puściła) - odlot. Ok. 16:50 zaczęły się skurcze parte i o 17:01 córcia wyskoczyła![]() Ostatnią godzinę pamiętam jak przez mgłę, ale jak mi Małą na brzuchu położyli, to od razu jasny umysł. Neonatolog zbadał i zabrali Małą do respiratora ze względu na podejrzenie wcześniactwa - Mała miała jakieś trudności adaptacyjne. No, ale kilkanaście godzin przespała i karmili ją tym co udało się odciągnąć. Po 2 godzinach obserwacji poporodowej poszliśmy zobaczyć córę na noworodki. Położne były w szoku, że 2 godziny po porodzie sn chodzę normalnie - a mnie nic zupełnie nie bolało ![]() Znów bardzo dobrze wspominam poród - wspaniałe przeżycie
|
#2243 |
|
Rozeznanie
|
bambusek super opis Dzięki ja uwielbiam czytać wasze opisy porodów. ALe masz farta, sąsiadka położna i nie daleko przychodni wody odeszły... super!
ALe tego się boję ze w miejscu publicznym mi odejdą wody i nie wiem jak się zachować...
Pod moim sercem, inne bije serce, Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane, Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukaja do mojego serca, Myślę sobie wtedy: może być wspanialej? Nosze w sobie życie które Bog mi daje ! |
|
|
|
#2244 |
|
Zakorzenienie
|
położnych akurat znamy większość z naszej porodówki, więc mniejszy stres.
a ta nasza sąsiadka była mega zdziwiona jak nas zobaczyła, bo po brzuchu oceniała, że rodzę jesienią ![]() jeszcze jedna dziewczyna z bloku jest w ciąży - termin miała wcześniejszy.
|
#2245 |
|
Rozeznanie
|
Zapomniałam Roksanka Oluch Wszystkiego najlepszego i gratulacje!
|
|
|
#2246 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
leży teraz na mamusi brzuszek do brzuszka, co jakiś czas go poklepie po pupie i wydostaja sie te złośliwe pierdki ![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2247 |
|
Rozeznanie
|
Lilian, współczuję teściowej.. Achhh, mały ma czkawkę
ja dziś mam strasznie spuchnięte stopy, powiem tyle ze chce juz urodzić bo ten upal mnie wykończy.. Sent from my Lumia 610 using Tapatalk
|
#2248 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale super, dzięki wielkie za opis, każda pozytywna historia a jest ich dużo napawa mnie to optymizmem i liczę ,że nie będzie aż tak źle
Edytowane przez i like it Czas edycji: 2014-07-08 o 10:52 |
|||
|
|
|
#2249 |
|
Zakorzenienie
|
Oluch, gratulacje
Ja właśnie wracam od lekarza. Jestem juz zdrowa
|
|
#2250 |
|
Raczkowanie
|
witam sie
chcialam tylko napisac ze 2.07.2014 o godzinie 11:40 przyszedł na swiat moj Syn Franek 3520 g, 57 cm , sn jestem bardzo szczesliwa, odezwe sie jak znajde chwile
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:26.

Zupełnie nie miałam takich w pierwszej ciąży. W dodatku wczoraj kiepsko się czułam, zupełnie nie miałam na nic sił i spuchły mi stopy.
żeby się dziś udało 

cierpliwy ten tata 

Młody jest marudny
prezy sie, pierdziucha, je, ale te baczki go męczą