|
|
#301 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)
Frau Gizela to musiala byc wypasiona imprezka
najlepsze zyczenia dla Marii tort ekstra..sama bym zjadlaCytat:
nie bylo go po 4-5 godz a ja sie martwilam i chodzilam od okna do okna..a potem przez godz.zdawal mi relacje i spania mial ze 2 godz i do pracy..ale powietrze po burzy jest mmmmm...ja w nocy sie znow schizowalam..przez to plamienie..jeszcze w nocy tak raz mialam..a teraz chyba przeszlo...ale zmierzla i zawieszona jestem przez to.. wstalam po 11..dzis robie sobie ''dzien dziecka''-nie robie nic procz obiadu..no moze tylko pojde zerknac co tam na budowie slychac.. |
|
|
|
|
#302 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny jestem z wami duchem, ale nie mam siły pisać.
Te upały mi tak dokuczają, że czuję się jak staruszka wieczorem dopiero odżywam trochę. W kuchni mam tak gorąco, że zrobienie surówki i pozmywanie naczyń mnie przerosło. Ziemniaki i kotlety zrobię później w drugiej turze, bo bym padła. Nie mówiąc o posprzątaniu pokoju, bo by się przydało. Nie jestem w stanie was zacytować, ale gratuluje wszystkich wizyt i poznania nowych członków rodziny ![]() Trzymam kciuki za wasze kolejne wizyty. Teraz zrobiłam sobie wodę z lodem i cytrynką i się chłodzę. Nawet laptop ma dość tej temperatury! Ta sukienka z któregoś postu to na letnie wesele zwłaszcza w sierpniu to jak najbardziej, ja bym wzięła, a ten materiał jak taki delikatny to szyfon ![]() Współczuje myszy, bo też nie lubię, ale u nas w domu zawsze się łapało na łapce na jakieś sucharki, albo skórki od chleba może tak spróbuj.
|
#303 |
|
Wtajemniczenie
|
Esti moze po badaniu takie plamienie wystapilo, dobrze ze nie ma swiezej krwi, choc wiem ze czlowiek juz chodzi wtetdy zmartwiony i zamyslony co tam sie dzieje...
U nas dzis tez upal, a my na 15.00 do chirurga dzieciecego, mam nadzieje ze zdejmą mojemu dziecku gips, bo juz ma tak polamany ze szok wczoraj z kumplem w drzewo walił... a nad jeziorem wczoraj jak bylismy to juz w ogole pod wode wsadził bo chcial małża złapać .. ale mu szybko wyschło i nawet nie śmierdzi ;D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#304 | ||
|
Zakorzenienie
|
Frau Gizela ale piękny tort
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#305 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja dzis robie pomidorową i fasolke zieloną z jajkiem i mlodymi ziemniakami...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#306 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Masz marego synka ![]() A co do wody gazowanej to ja od początku ciąży piłam tylko gazowaną, zresztą nie gazowana nie przechodzi i nigdy nie przechodziła mi przez gardło, ale niestety nadszedł czas kiedy woda gazowana zaczęła powodować u mnie straszną zgagę Kiedyś słyszałam że własnie nie powinno się gazowanej wody pić w ciąży ale kurde jak inna woda nie wchodzi to trzeba pić cokolwiek A ja mam zawiasa no zaćmienie ciążowe jak ch... Co do obiadu to ja mam pomidorową z wczoraj a na drugie będą żeberka jak tż wróci z pracy i je zrobi a ponieważ robi je najlepsze to ja nie śnie nawet się do tego zabierać co prawda drugie w takim układzie będzie w pobliżu kolacji ale co zrobić A swoją drogą... polecam Wam żeberka duszone madze tylko i wyłącznie, są rewelacyjne. Mój tż takie robi, chyba pół szklanki magii rozcieńcza wodą zalewa i tak je dusi. Są wybitne ![]() No i właśnie czekam na faceta co ma nam szafę wnękową montować. Ponoć dziś o 12 ma być i lepiej będzie jakby dotrzymał słowa... jako że ma 4 tygodniowe opóźnienie tak myślę czy nie zapytać dyskretnie o rabacik z tym związany hahaha
Edytowane przez york222 Czas edycji: 2014-07-08 o 11:55 |
|
|
|
|
#307 |
|
Zadomowienie
|
Esti, nie martw sie. Tez tak mialam po badaniu. Takie brazowe plamienie to bylo ale niedurze. Pamietam, ze jeszcze rano jak wstalam to na papierze byl taki brazowawy sluz. To jest normalne a robi sie od wziernika (czy jakos tak to sie nazywa) bo mogl drapnac ukrwiona macice.
Wychodze teraz z tz do miasta. Zostawiamy lapke ale tym razem z chlebkiem z nutella. Wyczytalam ze myszy lubia slodkie. Oby sie udalo!
|
#308 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny padam
nie mam na nic siły, a muszę w pracy wysiedzieć do 19. Jest taaaak duszno.... Moje ciśnienie poranne po delikatnej kawie : 88/57. Jest 12 a mnie juz bolą nogi. Jak żyć?
|
#309 | |
|
Wtajemniczenie
|
York, ja też wolę wodę gazowana, póki dobrze ją toleruję to zamierzam pić.
Magnez to tak mniej więcej rozłóż co 8 godzin, nie musi być idealnie ![]() U mnie w pracy okno otwarte, wentylator chodzi, a komputer mi muli strasznie. Za godzinę wychodzę, muszę zajść do rossmana po tabletki kolorowe do kąpieli dla dziecia,a potem walczyć o miejsce siedzące w busie. Dziś mam chłodnik buraczkowy na obiad Buraki juz ugotowane w lodówce, tylko jeszcze ogórki, szczypior, rzodkiewka i maślanka i gotoweMój syn do trzeciego roku życia nie mówił wcale, a potem jak zaczął to pełnymi zdaniami i same złote myśli ![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
Ja idę, bo moja macica źle znosi upał, marsze i ściskanie. Nie chcę przegiąć.
|
|
#310 |
|
Wtajemniczenie
|
york ja też tylko piję gazowaną, albo lekko gazowaną.. jest pyszna, schłodzona i ma lekki posmak słony
pasuje mi frau gisela ale imprę mieliście! super!
|
#311 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja tez tylko gazowana albo lekko gazowana. Bez gazu poprostu nie przechodzi mi przez przełyk póki co odpukać zgagi nie miałam więc piję spokojnie ![]() Cytat:
|
|
#312 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A i jeszcze... w ulotce piszą że magnezu nie powinno sie brać razem z lekami przeciwzakrzpowymi bo że niby ograniczają porzyswajanie magnezu... a ja biorę acard no i tak... Indra a tak apropo Twojego Synka... mój chrześniak chyba oszalał ma 11 lat a jak jest u mnie to ciągle mi mówi, że mam tego nie robić bo Wacuś, zakupów mam nie nosić bo Wacuś więc ile bym nie kupiła to on to nosi. To jest słodkie Aaaa i wyjaśniam - nasz synek nie będzie żadnym Wacusiem hehe tylko jemu się tak upierniczyło ![]() Za to mój młodszy siostrzeniec 6,5 letni niedawno powiedział do mnie coś w stylu... nie długo będzie Was musiało być stać na dużo rzeczy, będziecie musieli kupować takie małe ubranka.... zwłaszcza ta pierwsza część zdania mnie zaszokowała hehehe jeszcze on to w taki śmieszny sposób powiedział Cieszę się ze z tą wodą nie jestem sama
Edytowane przez york222 Czas edycji: 2014-07-08 o 13:16 |
|
|
|
|
#313 |
|
Zadomowienie
|
Co do upałów to ja już ledwo żyje
Nawet moja 2 letnia córka dziś do domu się zebrała z placu zabaw bez płaczu. W sobotę jak byliśmy nad jeziorem to mała aż po paszki wchodziła mimo zimnej wody. Ona chyba po mnie taka szalona ja dziś na obiad ugotowałam szczawiową i kotlety sojowe z młodymi ziemniakami i sałatą w śmietanie |
|
|
|
#314 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aaaaaaaaaaaaaaaaa porażka! Umarłabym tam!Ojj a wczoraj wyrzuciłam resztę warzyw na patelnię, bo już nie mogłam ![]() Indra - fajny ten Twój synek ![]() Ja też chodzę w nocy sikać, ale tak z 5-6 razy niestety. esti - nie martw się, maluszek ma się dobrze, na pewno plamienie tylko takie miejscowe i po badaniu Frau Gzela - uśmiałam się jak czytałam co Ci ginek mówił Gratuluję kolejnej córeczki i dobrych wieści Justana - u nas wczoraj też były mocne burze, a raczej nie u nas tylko nieco od nas tak, że widzieliśmy pioruny z balkonu U nas tak tylko lekko postrzelało i poszło własnie dalej.
|
|
|
|
|
#315 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to dzisiaj na szybko makaron z sosem pomidorowym. Nie ma dla kogo wiekszych obiadow gotowac ;p ale za kilka dni wracam do SE wiec juz bedzie
![]() Dzisiaj rano strasznie spuchnieta wstalam ;/ Olya, to Twoje cisnienie to jakis kosmos ;/ |
|
|
|
#316 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kolejny chłopiec ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Frau Gizela super, że urodzinki się udały i gratuluję udanej wizyty ![]() Zanet super kiecka ![]() Justana1984 ja miałam glukozę szybciej, bo w 22 tc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Bylam dzis w pracy zanieść zwolnienie i przy okazji zajrzałam do dwóch sh kolejne ciuszki haha ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#317 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() U nas slonca nie ma ale tak parno ze nie czym oddychac, poszlam tylko do bankomatu i masakra, troche pokropilo , narazie na wieksza burze sie nie zanosi.... Wy tu o obiadach piszecie a ja wcale nie mam ochoty jesc takich rzeczy , za to duzo pije
|
|
#318 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, ale pędzicie.....
|
#319 |
|
Raczkowanie
|
no tak.... szafy dalej nie mamy i mieć nie będziemy. 3 godziny czekania, zero odezwu, tż dzwonił a gość mówi że dziś go nie będzie, że w piątek. ojjj moja cierpliwość właśnie sięgnęła zenitu a ciśnienie skoczyło do 200.
Po miesiącu opóźnienia dalej leci w kulki. I jak do piątku nie przyjedzie to mu w bardzo nie kulturalny sposób podziękuje. I mało mnie obchodzić będzie że to taty znajomy... Fachowiec.... |
|
|
|
#320 |
|
Raczkowanie
|
hej Dziewczyny! Ja już w domu na szczęście. Nie jest źle, ale wolę dmuchać na zimne i prawie nic nie robię, tylko najpilniejsze rzeczy. I dość noszenia warzyw z targu po 8kg
Naprawdę nie chciałabym znowu wylądować w szpitalu. Mieliśmy jechać na wakacje do Pragi, ale chyba też sobie daruje, raz ze względu na to, że się boję, a dwa, że i tak mam niewiele siły, czuje się jak flak, więc raczej bym się nie nazwiedzała.A tak z cyklu dobrych rad, to polecam przygotować sobie chociaż minimum do szpitala. Ja miałam to zrobić i nie zdążyłam, skończyło się tak, że jak mi Tż kupił klapki pod prysznic, to po przejściu w nich korytarzem miałam pęcherze. No i przywożenie ciuchów przez telefon... "W mojej szafce na trzeciej półce, na środku, na dole jest szara bluzka na ramiączkach w kwiatki", a on na to "Opowiedz mi coś więcej o tych kwiatkach" Upał u mnie jak wszędzie chyba, najgorsze, że takie powietrze ciężkie i źle się oddycha
|
|
|
|
#321 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w sumie z jednej strony cale szczęście że żeśmy w 2 pokoju nie zrobili sypialni z łożem małżeńskim, bo teraz spokojnie zrobimy pokoik dziecięcy, bez konieczności kombinowania co z tym łożem zrobić![]() no ale tydzień wolnego był a pokój prawie nie tknięty grrr dzisiaj zostało mi obiecane, że będzie kontynuował ![]() wiecie ile farba musi wietrzeć, żeby dzieciaka można było tam kłaść spać? Miesiąc? Dwa? A swoja drogą macie jakieś opcje na pokoik dziecięcy? Kolor ścian itd? My kupiliśmy słoneczny żółty, uniwersalny tak myślę ale nie jestem przekonana czy to dobry wybór:p
|
|
#322 |
|
Wtajemniczenie
|
BeataMarcina to super, teraz masz lezec i pachniec! Odpoczywaj
Kolory scian, u Jaska 2 niebieskie i 2 takie soczyste pomaranczowe, sloneczne. No i fototapeta z Samolotami bo trzeba bylo czyms zakleic malunki mojego syna..... Ciekawe co Zuzia na taki wystroj ![]() A ja padam.... ledwo dojechalam do rodzicow. Cisnienie 80 na 60 puls 90.... nie mam sily siedziec. Leze i zdycham.... dobrze ze moge tu przyjechac bo nie wiem co bym sama w domu zrobiła. .. Juz nie mowiac ze dziekuje Bogu za L4 bo w pracy w takim stanie... A to dopiero polowa ciazy... Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
Jaś 17.07.2011 Zuzia 28.11.2014 Edytowane przez ela_86 Czas edycji: 2014-07-08 o 15:38 |
|
|
|
#323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ty się oszczędzaj bo lepiej dmuchać na zimne. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#324 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czytałyście kiedyś ten wątek ?
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=117920&page=166 Leże i kwiczę
|
#325 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#326 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie niby lało ale dalej duchotaaaa
|
|
#327 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Cytat:
ja to za bardzo nie znam się na materiałach ![]() Dziękuję ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#328 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój mąż jest glazurnikiem i robi w zasadzie całość wnętrza, a w domu to na odwal, bo szybko i nikt nie zauważy.
Ja jestem dętka totalna, a mogłam polezec całe 5min, bo czas do przedszkola. Mój obiad to póki co jedna parówka ![]() Kiedyś czytałam na forum jak kobieta pojechała do szpitala rodzić, mąż wziął jej torbę z rzeczami, a na miejscu się okazało, że się pomylił i zabrał inną z jakimiś sloikami i duperelami. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#329 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
daj znać czy pomogło :P---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
Oj bardzo niziutkie masz. Zawsze tak czy wyjątkowo dzisiaj ? Ja przeważnie mam ok. 120-130 na 90. Przed ciążą to drugie miałam ok 75, a teraz zawsze mam ok. 90. |
|||
|
|
|
#330 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie, pomóżcie:
co kupić 6-latce na prezent urodzinowy? TŻta chrześnica ma urodziny w niedzielę i nie mamy pomysłu.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:40.

najlepsze zyczenia dla Marii
tort ekstra..sama bym zjadla
Dzisiaj spaliśmy przy włączonym wiatraku, bo normalnie tak gorąco było
nie bylo go po 4-5 godz a ja sie martwilam i chodzilam od okna do okna..a potem przez godz.zdawal mi relacje i spania mial ze 2 godz i do pracy..ale powietrze po burzy jest mmmmm...

wczoraj z kumplem w drzewo walił... a nad jeziorem wczoraj jak bylismy to juz w ogole pod wode wsadził bo chcial małża złapać .. ale mu szybko wyschło i nawet nie śmierdzi ;D 

nie mam na nic siły, a muszę w pracy wysiedzieć do 19. Jest taaaak duszno.... Moje ciśnienie poranne po delikatnej kawie : 88/57. Jest 12 a mnie juz bolą nogi. Jak żyć? 
17.08.2013 r.
aaaaaaaaaaaaaaaaa porażka!
Ale już wiem, że mam prawie całą wyprawkę 0-3, muszę dokupić tylko jeszcze ze 2 kaftaniki, 2 półśpiochy i takie pierdoły jak kilka par skarpet, 2 cienkie czapeczki i 2 grube. Na większe rozmiary też już sporo mam.
23.06.2011