Scent Bar LIII - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-08, 14:51   #1051
rachell111
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar LIII

Ooo wiem co zapomniałam !!! Winda!!

Mnie chuopy zawsze trzymają tę windę od środka W sesnie włażo i mach przegubem blokują drzwi i mam utorowaną drogę.

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Ad wytłuszczone:
Parokrotnie mi się zdarzyło, ze około południa odkryłam, ze mam własnie czekoladę na nosie albo wokół ust - i niestety, nikt ze współpracowników nie raczył mnie o tym poinformować....

No to tak w temacie: jak zwrócić uwagę przemiłej osobie, w której w zasadzie jestem w bliskich stosunkach, ze, za przeproszeniem, jedzie jej z otworu gębowego tak, ze najchętniej bym się odwróciła tyłem...?
Podałam przykłądy wyłącznie z zycia wzięte

No jak jesteś w bliskich to mówisz Ej Zenek, zainwestuj w tiktaki

Elegancko - nie wiem. Naprawdę to wielka sztuka. Ciekawe co na to Savoire-Vivre Autentycznie, jestem ciekawa. Chyba nie zawiera takiej opcji
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 14:53   #1052
Redhaired Witch
Nindżopesz

Ze mnie taki burak (piszę bez obrazy czy autoobrazy ), że aż mnie śmieszy wyobrażanie sobie tej sytuacji: grupa gości okutanych szalikami i smaganych śniegiem szamocze się pod domofonem i zmienia obuwie na eleganckie, wsadzają je w siaty i za moment, już na miejscu, wyciągają całe uświnione z tych brudnych siat. Domownicy wyciągają ręce bo myślą, że to prezenty, kwiaty albo wino Albo żeby niepotrzebnie nie brudzić kozaków (bo w torbach zaraz robi się bagno) każdy z gości trzyma swoje zabłocone buty w ręku Tak na logikę sensowniej byłoby zmieniać je już na miejscu.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 15:04   #1053
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość

Dzięki za kciukasy nie mam jaskry na razie kontrola za 6 miesięcy
Po raz pierwszy miałam ciśnienie w normie...
Party time
Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość

Czekamy na nagranie
Yhy, ciekawe jak to zrobię, one nei czekają aż polecę po telefon, i średnio czuły. Ptaka-huśtawkę nagrałam, ale nie słychać Niemniej sarny od kiedy wiem, ze to one, bo brzmi jakby ktoś zionął ducha.

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Ze mnie taki burak (piszę bez obrazy czy autoobrazy ), że aż mnie śmieszy wyobrażanie sobie tej sytuacji: grupa gości okutanych szalikami i smaganych śniegiem szamocze się pod domofonem i zmienia obuwie na eleganckie, wsadzają je w siaty i za moment, już na miejscu, wyciągają całe uświnione z tych brudnych siat. Domownicy wyciągają ręce bo myślą, że to prezenty, kwiaty albo wino Albo żeby niepotrzebnie nie brudzić kozaków (bo w torbach zaraz robi się bagno) każdy z gości trzyma swoje zabłocone buty w ręku Tak na logikę sensowniej byłoby zmieniać je już na miejscu.
No a nie powinno się na miejscu??????? W mojej rodzinie, towarzystwie, wszędzie robimy to na miejscu. Czyli też pewnie pafon
Stary 2014-07-08, 15:26   #1054
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

no jasne ze na miejscu, sciagasz kozaki a z torebki wyciagasz baleronki czy inszy obów.
skad pomysł o przebieraniu obuwia pod domofonem?

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość

Takoż S-V głosi, ale ludzie w większości "wiedzą lepiej "

1 i 2 - zatem zapraszam w nasze progi
to kiedy?

Cytat:
Wiesz co, a może oni myślą, że Ty masz 17 lat? Może nie wiedzą, że Twój did to Twój did? Może myślą że taka nieletnia i w takim stanie

no ale ja tu mieszkam 1o lat...ichyba wiedzą ze jak kupiłoam to mieszkanie i sie wprowadzałam to nir mialam 7 lat

Cytat:
Savoir-vivre sawuła vivrem, ale na bogów, u kogo w domu jadło się pierogi nożem???????
.
no ale ludzie mysla ze w domu jesz jak burak widelcem,a w restauracji powinno sie nozem....mało kto wie ze jest w mylnym błedzie

Cytat:
Dzień dobry

Chyba jestem niewychowanym burakiem, ale pierwszy raz w całym 30-paroletnim żywocie usłyszałam, ze pierogów się nie je nożem tylko co, ładuje się całego w otwór gębowy...?

kroi sie widelcem, tak samo jak naleśniki i inne tego typu
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 15:33   #1055
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
kroi sie widelcem, tak samo jak naleśniki i inne tego typu
No to teraz jestem całkiem w szoku - dłubać naleśnika widelcem? Poważnie, pierwsze w życiu słyszę....
Stary 2014-07-08, 15:42   #1056
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość

a ogólnie to takie rzeczy jak krojenie pieroga nożem mi nie przeszkadza i nie widzę nic w tym niestosownego, tak samo jak noże do ryby, itp. zasady dla zasad a nie dla sensu

a przy okazji - skoro jest temat - czy jest jakieś zalecenie czym należy jeść młodą kapustę na gęsto podaną w głębokim talerzu widelcem czy łyżką?

mnie własnie absolutnie nie przeszkadza jak ktos je pierogi nizem,ale przeszkadza mi jesli ja jem scicle wg savoir-vivre a reszta patrzy na mnie jak na nieobytego buraka

Cytat:

Już widzę tę rodzinkę 2+2 z siatami pełnymi prezentów i dodatkowymi siatami na eleganckie pantofle dla całej rodziny, tłoczących się w dowolnym środku komunikacji i brnących przez niepogodę na uroczysty obiad (wigilijny np.). Może jeszcze z parasolem w ręku?

w takiej sytuacji zmienia sie na miejscu, to chyba dosyc oczywiste.

ja np jestem niska i ubieram na okzazje szpilki i sukienke lub spodnie do ziemi-ale do ziemi są ubrane wraz z butami..nie wyobrazam sobie byc bez butów i zamiatac podłoge nogawkami

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Cytat:
no właśnie, ja też miałam wrażenie, że rozmowa jest o takich bardziej "zwykłych" realiach...

no ale sylwester czy wigilia to własnie takie zwykłe "realio", z ktorym kazdy sie styka....wiadomo ze jak sie umawiamy na obalenie wina za 5 zł to savoir vivre mamy raczej gdzies

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

chcialam zapytac tez o tę windę , bo jak mam wejsc druga to musialabym trzymac chłopu windowe drzwi, ew chłop wchodzi, nikt drzwi nie trzyma i one lecą przytrzaskujac mnie idącą za nim
Stary 2014-07-08, 15:46   #1057
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
no jasne ze na miejscu, sciagasz kozaki a z torebki wyciagasz baleronki czy inszy obów.
to ja już się pogubiłam, Mursz pisała o przejściu ostatnich paru kroków w pantoflach bo zabłoconych nie wypada mieć i o nie zmienianiu obuwia w szatni?

Cytat:
mnie własnie absolutnie nie przeszkadza jak ktos je pierogi nizem,ale przeszkadza mi jesli ja jem scicle wg savoir-vivre a reszta patrzy na mnie jak na nieobytego buraka
zrozumiałe zresztą patrzenie na kogoś jak na buraka też jest mało eleganckie
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 15:55   #1058
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Otóż to! Ja nawet kompletnie nie zwracam uwagi na innych, niech se jedzą czym chcą, nie moja broszka, mnie wystarcza, że ja wiem, lubię wiedzieć.

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Cytat:
to kiedy?
Kiedy tylko Ci pasuje, ja mam czas
Zaproszenie otwarte, tylko, zgodnie z S-V wypada uprzedzić kilka dni wcześniej.
Stary 2014-07-08, 15:55   #1059
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
no ale sylwester czy wigilia to własnie takie zwykłe "realio", z ktorym kazdy sie styka....wiadomo ze jak sie umawiamy na obalenie wina za 5 zł to savoir vivre mamy raczej gdzies
chyba doszłam do wniosku, że u mnie podział jest taki: impreza u kogoś w domu vs. impreza poza domem
na sylwestra u kogoś w mieszkaniu ubrałabym się pewnie inaczej niż na sylwestra do klubu/restauracji, a nawet jeśli nie to w tej pierwszej sytuacji wystąpiłabym boso, w restauracji wiadomo, że nie, plus pewnie bym nawet pojechała taksikiem, żeby nie mieć problemu pt. jak się przebrać i gdzie schować zimowe kozaki
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2014-07-08, 15:56   #1060
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
znaczy Murszaf popełnia pafona prosząc swojego nietoperza o drugi widelec do ryby?

wg mnie nie, niegrzeczny jest wzdech tesciowej,
niegrzeczne byłoby gdyby mursz zaczeła wzdychac znaczaco ze znowy nie nakryto prawidłowo

Cytat:
Ooo wiem co zapomniałam !!! Winda!!

Mnie chuopy zawsze trzymają tę windę od środka W sesnie włażo i mach przegubem blokują drzwi i mam utorowaną drogę.

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Podałam przykłądy wyłącznie z zycia wzięte

No jak jesteś w bliskich to mówisz Ej Zenek, zainwestuj w tiktaki

Elegancko - nie wiem. Naprawdę to wielka sztuka. Ciekawe co na to Savoire-Vivre Autentycznie, jestem ciekawa. Chyba nie zawiera takiej opcji

kurde-musze sprawdzic czy u nas sie tak da...bo drzwi sa bardzo ciezkie..ale obadam

co do tego co mowi sv- to mowi ze niezgodne z sv jest zwracanie uwagi dorosłym wiec..ekhem....elegancka osoba cierpi wdychajac odory

Cytat:
to ja już się pogubiłam, Mursz pisała o przejściu ostatnich paru kroków w pantoflach bo zabłoconych nie wypada mieć i o nie zmienianiu obuwia w szatni?

zrozumiałe zresztą patrzenie na kogoś jak na buraka też jest mało eleganckie

ok,doczytalam o czym była dyskusja dokladniej.
otoz najkoszerniej byłoby przyjsc od razu w odpowiednim nieubłoconym obuwiu i go nie zmieniac.

a ze to nierealne to mozna zmienic na miejscu. generalnie chodzi o 2 zasady:
1. gospodarz nigdy nie powinien domagac sie zmiany obuwia chocby niewiem jak syfiaste było

2. w eleganckim stroju nie chodzi sie boso

no a jak to wszystko pozenic zeby było dla wszystkich dobrze itd to juz nie ma takich scisłych reguł np w ktorym miesjcu drogi do progu nalezy zmienic obuwie-ale tu moge sie mylic bo az tak wnikliwie nie studiowalam sv
Stary 2014-07-08, 15:58   #1061
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:

chcialam zapytac tez o tę windę , bo jak mam wejsc druga to musialabym trzymac chłopu windowe drzwi, ew chłop wchodzi, nikt drzwi nie trzyma i one lecą przytrzaskujac mnie idącą za nim
ewentualnie jeszcze chłop wchodzi do windy a drzwi się zamykają zostawiając Cię na zewnątrz, takie zaproszenie do joggingu po schodach

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2014-07-08, 16:03   #1062
aileenn
Mother of Cats

Co do przepuszczania/nieprzepuszczania kobiety w drzwiach - na Czasie Gentlemanów jest ładnie rozrysowane co nieco na ten temat: klik
i nieco szerzej opisane: klik

Generalnie Kaczor powinien dbać o dobrostan swojej Kaczuszki, a nie o to, żeby zawsze puścić ją przodem

Edytowane przez aileenn
Czas edycji: 2014-07-08 o 16:11
aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 16:06   #1063
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
No to teraz jestem całkiem w szoku - dłubać naleśnika widelcem? Poważnie, pierwsze w życiu słyszę....

wklejam co znalazłam, aczkolwiek nie do konca sie zgodzę ze nie wolno jesc nozem nalesnikow, raczej ze uzycie noza jest niewskazane,ale dozwolone..ale to pewnie zalezy od eksperta

5. Absolutnie zabronione! O ile popełnienie gafy przy używaniu bardzo specjalistycznego sztućca, może zdradzić jedynie nasz brak obycia w eleganckim świecie, o tyle gafy z użyciem zwykłego noża i widelca to już towarzyska kompromitacja. Jakie błędy na eleganckim przyjęciu nie mają prawa nam się przytrafić, a jednak się zdarzają i to całkiem często?

Odpowiedź eksperta:

Najczęstsze błędy w układaniu sztućców, to kładzenie noża ostrzem w prawo i widelczyka do ciastek trzonkiem w prawo oraz - co zdarza się w restauracjach - kładzenie wszystkich sztućców z jednej strony talerza na serwetce. Z kolei do najczęstszych błędów przy używaniu sztućców należą:
-jedzenie ryby dwoma widelcami, jedzenie fileta z ryby sztućcami do ryb (filet je się samym widelcem - sztućce do ryb używa się tylko do ryb w całości i w dzwonkach ze skórą),
- krojenie nożem tego, czego kroić nożem nie wolno: ziemników i innych warzyw, kotletów mielonych i pulpetów, gołąbków, naleśników, pierogów, omletów, filetów z ryby, pasztecików i pasztetów.

Cytat:

Kiedy tylko Ci pasuje, ja mam czas
Zaproszenie otwarte, tylko, zgodnie z S-V wypada uprzedzić kilka dni wcześniej.

zgodnie z sv wypada wysłąc zaproszenie
Stary 2014-07-08, 16:07   #1064
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
co do tego co mowi sv- to mowi ze niezgodne z sv jest zwracanie uwagi dorosłym wiec..ekhem....elegancka osoba cierpi wdychajac odory
Toteż ja szlachetnie cierpię od lat -nastu, ale skoro tu takie kurtularne ludzie, to siem spytałam
Stary 2014-07-08, 16:09   #1065
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Mursz pisała, że zmienia się buty przed wejściem żeby ostatnie kroki stawiać już kulturalnie i godnie

Stary 2014-07-08, 16:12   #1066
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
Co do przepuszczania/nieprzepuszczania kobiety w drzwiach - na Czasie Gentlemanów jest to ładnie rozrysowane: klik i opisane: klik
Generalnie Kaczor powinien dbać o dobrostan swojej Kaczuszki, a nie o to, żeby zawsze puścić ją przodem

normalnie rozmyslam teraz jak to jest u nas , i dochodze downiosku ze wchodząc do windy monsz trzyna drzwi i ja ide pierwsza, a wychodząc ,on wychodzi pierwszy, trzymadrzwi i ja ide druga...
teraz ide pomyslec czy to zgodne z sv , bo z zasadą kaczuszki i kaczora raczej tak
Stary 2014-07-08, 16:14   #1067
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
wklejam co znalazłam, aczkolwiek nie do konca sie zgodzę ze nie wolno jesc nozem nalesnikow, raczej ze uzycie noza jest niewskazane,ale dozwolone..ale to pewnie zalezy od eksperta

5. Absolutnie zabronione! O ile popełnienie gafy przy używaniu bardzo specjalistycznego sztućca, może zdradzić jedynie nasz brak obycia w eleganckim świecie, o tyle gafy z użyciem zwykłego noża i widelca to już towarzyska kompromitacja. Jakie błędy na eleganckim przyjęciu nie mają prawa nam się przytrafić, a jednak się zdarzają i to całkiem często?

Odpowiedź eksperta:

Najczęstsze błędy w układaniu sztućców, to kładzenie noża ostrzem w prawo i widelczyka do ciastek trzonkiem w prawo oraz - co zdarza się w restauracjach - kładzenie wszystkich sztućców z jednej strony talerza na serwetce. Z kolei do najczęstszych błędów przy używaniu sztućców należą:
-jedzenie ryby dwoma widelcami, jedzenie fileta z ryby sztućcami do ryb (filet je się samym widelcem - sztućce do ryb używa się tylko do ryb w całości i w dzwonkach ze skórą),
- krojenie nożem tego, czego kroić nożem nie wolno: ziemników i innych warzyw, kotletów mielonych i pulpetów, gołąbków, naleśników, pierogów, omletów, filetów z ryby, pasztecików i pasztetów.
Jarczyński pisał?
Stary 2014-07-08, 16:17   #1068
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Jarczyński pisał?

nie wiem, na szybko znalazłam, i jak juz pisalam wg mnie jest inaczej tzn ze co do zasady te potrawy je sie samym widelcem,ale uzycie noza jest dozwolone (ale nie potrafie podac źródła, wiec moge sie mylic)
Stary 2014-07-08, 16:18   #1069
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
nie wiem, na szybko znalazłam, i jak juz pisalam wg mnie jest inaczej tzn ze co do zasady te potrawy je sie samym widelcem,ale uzycie noza jest dozwolone (ale nie potrafie podac źródła, wiec moge sie mylic)
Tak spytałam, bo czytuję jego (oderwane od życia) wypowiedzi - np. czy wypada skomplementować szefową.
Stary 2014-07-08, 16:25   #1070
Polly_
grozi wypollizowaniem

do jednego sie przyznam-ze nie razi mnie uzycie nieodpowiedzniego sprzetu do jedzenia, ale razi mnie bardzo taki sposób trzymania sztućców jakby ktos miał w dłoniach 2 długopisy ułozone poziomo

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Cytat:
Tak spytałam, bo czytuję jego (oderwane od życia) wypowiedzi - np. czy wypada skomplementować szefową.
o, ciekawe zagadnienie, wg mnie nie wypada, a jak jest prawidłowo?
Stary 2014-07-08, 16:30   #1071
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
o, ciekawe zagadnienie, wg mnie nie wypada, a jak jest prawidłowo?
Dlatego spytałam, czy Twój cytat był z Jarczyńskiego, bo on nigdy nie pisze wprost i na temat, tylko wdaje się w długie (moim zdaniem bezsensowne) dywagacje.

Osobiście uważam, ze to zależy od stosunków panujących w firmie - jeśli atmosfera jest nieformalna i szefowa jest lubiana i szanowana, to czy naprawdę będzie takim zgrzytem, jeśli usłyszy na swój temat coś miłego, niekoniecznie związanego z zajmowanym stanowiskiem i pełnionymi obowiązkami?

Z drugiej strony wiem - poprawność polityczna, molestowanie itepe - ale czy nie popadamy w przesadę?
Stary 2014-07-08, 16:38   #1072
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Heh, było do przewidzenia

Ja bym chciała jednak, żeby mi ktoś bliski powiedział, dla mojego własnego dobra Już abstrachując od sv. Niemniej, są przypadki, ze ktoś ma taki oddech niezależnie od higieny jamy ustnej, coś z chorobami związane, coś od żołądka. Nawet ssanie cynku nie pomaga Wówczas na nic nie przyda się uwaga, ktoś ma po prostu niefart

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Cytat:

zgodnie z sv wypada wysłąc zaproszenie
Toteż uczyniłam, via post

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2014-07-08 o 16:42
Stary 2014-07-08, 16:43   #1073
Redhaired Witch
Nindżopesz

A czy wypada malować się w publicznej toalecie? Bo ilekroć to robię przy umywalce np. w galerii handlowej to inne kobity patrzą na mnie potępiająco jakbym co najmniej wciągała narkotyki. Toteż zazwyczaj zamykam się na dłużej w kabinie ale czasami jest taka kolejka, że nie chcę być podła i blokować więc pindrzę się publicznie.

Stary 2014-07-08, 16:46   #1074
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

To ja o takich ekstremach jak malowanie się w pociągu (nie, nie, absolutnie nie w moim wykonaniu!) może nie powinnam wspominać...?

W każdym razie panny mi się niepomiernie dziwią, jak im zwracam uwagę, ze od tego jest łazienka. Nieistotne, osobista czy publiczna.
Stary 2014-07-08, 16:59   #1075
Murszafka
To ja :)

Cytat:
No mocno niezręcznie by było wchodzić do (wspomnianej) ambasady, gdzie ambasador witał w drzwiach i prowadził do sali bankietowej, uprzednio tylko płaszcz pomagając zdjąć i przekazując dalej, gdyby się jeszcze kozaczory ściągać zaczęło Dodam, że w moim przypadku były to ordynarne trekkingowce np.

A co do malowania -a dlaczego nie można pomalować się w domu?? Bo -znów zgodnie z S-V, publicznie nie wypada faktycznie. Choć toaleta średnio jest publiczna... A na ulicy nie wypada nawet błyszczyka użyć. Nie wspomnę o czesaniu włosów przy biurku, co też widuję w pracy...
Albo o jedzeniu na ulicy... Ale weź człowieku idź na lody w budce przydrożnej np. I co dalej?? Biec z nimi do domu, żeby zjeść?? Bo z tego co pamiętam, jeść lody na ulicy wypada tylko w Zopot w okresie letnim

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 17:05   #1076
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
A czy wypada malować się w publicznej toalecie? Bo ilekroć to robię przy umywalce np. w galerii handlowej to inne kobity patrzą na mnie potępiająco jakbym co najmniej wciągała narkotyki. Toteż zazwyczaj zamykam się na dłużej w kabinie ale czasami jest taka kolejka, że nie chcę być podła i blokować więc pindrzę się publicznie.
Wypada. Byleby nie robić z publicznej toalety własnego saloniku kosmetycznego z pierdyliardem kosmetyków i godzinnym okupowaniem lustra

aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 17:10   #1077
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
oczywiscie ze wypada...nie wypada sie malowac w autobusie czy przy stoliku w restauracji, nalezy w tym celu własnie wyjsc do kajbla...

no chyba ze sie rozkladasz po całym kajblu z akcesoriami to moze byc nieteges ...dyskrecja i umiar powinna byc zachowana

Cytat:

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Toteż uczyniłam, via post

nie wiem czy taka forma jest dopuszczalna
Stary 2014-07-08, 17:27   #1078
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
A co do malowania -a dlaczego nie można pomalować się w domu??
Geeez, szczęśliwa istoto! Bo mi makijaż spływa w ciągu dnia! Idę gdzieś i po trzech godzinach muszę upudrować nos, podmalować syfy, poprawić cień w załamaniu oka itp.

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
Wypada. Byleby nie robić z publicznej toalety własnego saloniku kosmetycznego z pierdyliardem kosmetyków i godzinnym okupowaniem lustra
Cytat:
no chyba ze sie rozkladasz po całym kajblu z akcesoriami to moze byc nieteges ...dyskrecja i umiar powinna byc zachowana
No nie, kitram się w kąciku z własnym lustereczkiem i nie to żebym szalała z płynem do demakijażu, wacikami i całościowym nakładaniem tapety. Ot, poprawiam cień, puder, korektor a ludzie i tak się gapią jakby sami się nigdy nie malowali, hipokryci jedni

Stary 2014-07-08, 17:53   #1079
Murszafka
To ja :)

Cytat:
Geeez, szczęśliwa istoto! Bo mi makijaż spływa w ciągu dnia! Idę gdzieś i po trzech godzinach muszę upudrować nos, podmalować syfy, poprawić cień w załamaniu oka itp.

No nie, kitram się w kąciku z własnym lustereczkiem i nie to żebym szalała z płynem do demakijażu, wacikami i całościowym nakładaniem tapety. Ot, poprawiam cień, puder, korektor a ludzie i tak się gapią jakby sami się nigdy nie malowali, hipokryci jedni
Aaaa widzisz, rozumię, gdyż mi tez zjeżdża. Ale ja używam wszystkiego wodoodpornego, prawie farb olejnych
Lecę w malinowy chruśniak, gdyż lawenda mnie rozczarowała...

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 19:35   #1080
tricolor
Wtajemniczenie

Miłego wieczoru całemu Baru

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Nie nadrobię, ale buty też zawsze zmieniam podobnie jak Murszaf (tzn. w teatrze np., ale już wewewnątrz, u znajomych w przedpokoju też, itd.)

Edytowane przez tricolor
Czas edycji: 2014-07-08 o 19:36 Powód: poprawa błędu ortograficznego
tricolor jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości