|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Hey,
nie będę cytowała, bo nawet nie przeczytałam wszystkiego... nie mam zupełnie siły przez ten ukrop ![]() mój mąż dostał zwolnienie na opiekę, po moim wyjściu ze szpitala na 2 tygodnie, ja miałam cesarkę, z tego co sobie przypominam to za ten czas miał płatne 100%. u mnie fatalnie ten ukrop, który panuje jest dla mnie i moich skórczy nie do wytrzymania, nie wspomnę już o cukrach, które mimo insuliny są wysokie, ale myślę, że to dlatego, że praktycznie brak jakiejkolwiek aktywności. Na szczęście Kuba będzie miał tygodniowe wakacje na działce, bo w tej chwili praktycznie przez większość dnia ogląda bajki, taka ze mnie wyrodna matka ![]() w czwartek mam usg, więc zobaczymy jak wielką kobitę noszę w brzuchu , martwię się trochę o jej zdrówko, coby nie okazało się, że będą jakieś problemy z płuckami czy serduszkiem![]() papryczka masz prześliczną córkę od razu z bujną fryzurą
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
|
|
|
#4262 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
![]() A powiedz nam jak tam Twoja waga? Ile wkoncu przytylas i ile zrzucilas do tej pory?
|
|
#4263 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A myslalyscie o chuscie do noszenia dziecka?
|
|
#4264 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ogólnie przytylam 11 kg . Kg spadają mi codziennie moze przez karmienie. Juz zgubilam 6 kg. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4265 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Blady strach mnie ogarnął. Cytat:
Cytat:
Fantastycznie czyta się TWOJE relacje .... czekam na więcej i więcej informacji! Cytat:
boje się brawo za 35 tc. !! ![]() Cytat:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ Wczoraj tż poskładał łóżeczko i półkę. Mieliśmy dziś jechać oglądać wózki no ale ja nie mogłam. TŻ miał być w okolicy sklepu z wózkami i zadzwoniłam tam zapytać czy jest taki model jak mnie interesuje i tż podjedzie zobaczyć czy pomieści się w bagażniku. Zapytałam również o dostępność koloru i jaki jest ew. czas oczekiwania. Pan do mnie oddzwonił, że wybranego koloru nie mają na magazynie i dzwonił do producenta i na mój model trzeba czekać 9-10 tygodni Ależ miałam fuksa. A nie myślałam, że jeszcze dziś będę sobie śmigać z wózkiem po pokojach. Ale raaaadocha.
|
|
#4266 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Nie zacytowało mi ale obwód brzucha mam 99cm
i mam 8kg na plusie.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za decyzję ![]() Cytat:
Cytat:
Butter, za 35tcja mam taki płyn do mycia z Hipp'a http://www.aptekagemini.pl/hipp-baby...egn-350ml.html Pentuerka, jak dobrze pamietam pytałaś o leki z importu równoległego. Tu jest wytłumaczone o co w tym chodzi http://www.☠☠☠☠☠☠☠/czytelnia/a1187-L...u_rownoleglego Mamamarta2010, ja wcale nie mam ochoty wychodzić na ten upał ale synek potrzebuje zabawy na dworze i towarzystwa dzieci. Ale się dziś zmachałam. W cieniu było 33 stopnie znowu boli mnie żebro a Hania uparcie cały czas się pod nie wpycha...Zrobiliśmy sobie z synkiem nowe fryzury i od razu samopoczucie mi się poprawiło
Edytowane przez twin--maid Czas edycji: 2014-07-08 o 18:45 |
||||||||
|
|
|
#4267 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4268 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
![]() czekam na fotki
|
||
|
|
|
#4269 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do wakacji - to na razie jeszcze się nie nudzi. Dopiero 2 tydzień wakacji więc sie cieszy że nie trzeba do szkoły chodzić. Spotyka się z kolezankami tzn albo jedzie do którejs albo do nas któras przyjeżdża, dzis była na basenie. Ale podejrzewam ze za 2-3 tyg juz się bedzie nudzic tym bardziej że jej kolezanki gdzies w planach mają wyjazdy. TŻ ostatnio mówił żeby wykupic rodzicom jakis hotel w górach na 3-4dni i żeby z nia i moja bratanicą pojechali. Więc przynajmniej by sobie pojechała na te pare dni. My w tamtym roku to też poszalelismy - była Malta, Disneyland pod Paryżem, Lazurowe Wybrzeże, Belgia, Holandia i Niemcy. Cytat:
dla TŻ za łóżeczko i półkę.To sie Wam udało z tym wózkiem. Też musze w końcu sie za to zabrać i zamówić. |
||
|
|
|
#4270 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Od kilku dni brakuje mi sił przez te upały. Jutro mam wizytę i strasznie jestem ciekawa co powie gin na moje wyniki gdzie ilość płytek krwi mam ciągle za wysoką. Idę do innego lekarza bo ten co mnie prowadzi jest teraz na urlopie. Strasznie bolą mnie plecy nie mogę stać ani chwili w miejscu, dobrze mi się chodzi lecz przez ten upał strasznie się męczę pozostaje mi tylko leżeć na kanapie. Bardzo jestem ciekawa co u Natalki i ile już waży. Mam już wszystko gotowe, tylko łóżeczko Tż skreci w sobotę ale przewijak i materac już się wietrzy. Odliczam dni do porodu i mam nadzieję że się nie przeterminuję. |
|
|
|
#4271 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Super waga ci spada 5kg zrzucisz raz dwa.. oby u mnie tez tak bylo.Na razie w 34tyg mam 8,5-9kg na plusie, jak zmieszcze sie w 11kg to bede happy ![]() Cytat:
Mi dzis przyszedl nasz wózek Rano odsłaniam rolety w salonie, patrze, a kurier wyciaga dwa wielkie pudla z auta ![]() Szybko pobiegłam po sweter bo bylam jeszcze w pizamie i poszlam mu otworzyc. Mily pan wniosl mi je do domu i pogratulowal ciazy ![]() Nie moglam wytrzymac i rozpakowalam go sama, przy skladaniu zlamalam paznokcia ale i tak musialam czekac na Tz zeby wszytsko ogarnąć. ![]() Prezentuje sie super, stoi zaparkowany w pokoiku i czeka na nowego wlasciciela Najgorsze jest to, ze podczas skladania tego wozka poczulam od Tz papierosy ![]() ![]() Nie pali niby od chyba wrzesnia tamtego roku. Nie wiem dlaczego to zrobil, bardzo mnie przepraszal i tlumaczyl, ze to przez nerwy sie dzis skusil, bo go kolega poczestowal. Niby po chwili juz zalowal tego i chcial sie przyznac jak wroci do domu ale stchórzył. Ja dostałam takiego ataku placzu, przez to, ze nie moge mu ufac, ze mnie oklamal... stwierdzil, ze widok mojego placzu i tego w jakim stanie przez niego jestem zapamieta na zawsze i juz nie siegnie po papierosa. Mi juz nie chodzi o to czy zapalil czy nie, ale po raz kolejny pokazal, ze nie moge mu ufac. On sie denerwuje, ja sie pytam niby czym? To ja jestem w ciazy, ja jestem chora, ja mam ojca po operacji raka zlosliwego, a on sie zdenerwowal i musial pociagnac dymka. To co ja powinnam zrobic? Isc chyba sie z mostu rzucic.
|
|
#4272 |
|
Zadomowienie
|
Tez się dzisiaj zmierzyłam i mam dokładnie tyle samo - 99cm. Waga +9kg. Ale że zjadłam dziś od obiadu 3 Snickersy , pół kilo śliwek, 2 ugotowane kukurydze i wciąż jestem głodna i marzę o wypasionej kanapce to jutro ta waga pewnie będzie wyższa
|
|
|
|
#4273 |
|
Zadomowienie
|
Do mojego chłopa dzisiaj dotarło, że to już tylko miesiąc albo krócej. Odpoczywając po obiedzie przyznał mi się, że zaczął się bardzo bać i stresować, czy na pewno sobie poradzi, bo nie miał nigdy kontaktu z takim maleństwem (a ja to niby miałam?
) i, że właściwie to nic nie wie o pielęgnacji, ubieraniu, karmieniu i poprosił mnie, żebym mu wszystko poopowiadała i tłumaczyła. A potem wzięliśmy pluszowego miśka i tż zmieniał mu pieluchę. Był przy tym taki uroczy i trochę nieporadny, ale widzę, że będą z niego ludzie.
|
|
|
|
#4274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4275 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4276 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale wiesz, skoro Twój powiedział Ci, że na pewno nie będzie więcej palił, to myślę, że nie ma się co przejmować. Może to faktycznie była chwila słabości, i tylko go upewniła, że nie będzie palił Oby tak było |
|
|
|
|
#4277 |
|
Rozeznanie
|
Jak czytam ile macie w pasie to jestem przerażona, jestem chyba słoniem wątkowym bo mam w pasie 114 cm a wszyscy mi mówią że mój brzuch nie jest duży.
Dziś tylko koleżanka zauważyła że mam go niżej, sama nie wiem widzę go codziennie i wydaje się taki sam |
|
|
|
#4278 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi już euforia minęła związana z tym wozkiem. stoi sobie juz ponad dwa miesiące w dużym pokoju i się do niego już przyzwyczaiłam ![]() Co do palenia to Tz tez mnie oklamal w kwietniu i tak jak piszesz tu nie chodzi o to ze zapalił tylko o kwestie zaufania a ja mam z tym problem zwłaszcza jak raz się na kimś zawiode |
|
|
|
|
#4280 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam 117 z terminem na 29.... ale mój syn to kolos (ok 2500 w 33 tyg).
|
|
|
|
#4281 | |
|
Zakorzenienie
|
Papryczka- fajnie że do nas piszesz, z niecierpliwością czekam na Twoje posty, bo zawsze czegoś nowego można się dowiedzieć
![]() ![]() Podziwiam że rodziłaś bez zzo, silna z Ciebie kobietka ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale ja też nieraz mam takie dni, że nie mogę się najeść kurczę dziwne to uczucie...z ciekawości zmierzyłam sobie obwód brzucha i mam identyczny- 99 cm przyrost wagi- 8 kg ( tak było jeszcze 2 dni temu, bo niestety wyczerpała się bateria w wadze i nie mogę się dzisiaj zważyć )
|
|
|
#4282 |
|
Konto usunięte
|
Mamamarta2010 opieka należy się na członka rodziny, a jeśli wy nie mieliście ślubu to się mu nie należał. Za to słyszałam, że niektórzy w takim przypadku wystawiają na dziecko, bo to już rodzina
Wiem, że mój kolega po urodzeniu bliźniaków tak miał. Ale wszystko zależy od lekarza. Jeden da przy porodzie sn, a inny tylko przy cc. Podobno nawet rodzinny lekarz może dać zwolnienie na opiekę nad członkiem rodziny... |
|
|
|
#4283 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jutro dowiem się ile moja już ma, no ale chłopiec to musi być większy |
|
|
|
|
#4284 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Za kazdym razem jak go przylapalam to sie wypieral, teraz widzialam po jego minie, ze rowniez chcial tak zrobic.. pewnie jakbym nie byla pewna swojego to by mi wkrecil, ze nie mam racji Pamietam zaczarowana jak pisalas o swoim Tz, wtedy moj juz dawno nie palil, ale mowilam mu o tej sytuacji to powiedzial, ze dobrze, ze jego juz wogole nie ciagnie. Teraz za kazdym razem tez tak mowil, do znajomych, rodziny.. ze juz ma to za soba, juz nie bedzie palił bo to glupota. Az do dzis, tyle, ze ja nie wierze, ze przez te ostatnie miesiace nie palil wogole.
|
|
#4285 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez mysia111 Czas edycji: 2014-07-08 o 20:00 |
|
|
|
|
#4286 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, nie żebym marudziła czy coś ale zbliża się 4300 i chyba trzeba by myśleć o nowej prowadzącej i zacząć zbierać tytuły do piątej części?
|
|
|
|
#4287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przecież założenie nowego wątku przy takiej ilości postów jakie trzaskacie tutaj każdego dnia to kwestia paru dni więc chyba wszystkie już nie będą rodzić za kilka dni?
|
|
|
#4289 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do kosza to też się zastanawiałam, ale w końcu nie kupuję. Cytat:
Cytat:
Mamy całą serie Martynki, super te książki są Co do wakacji to mi też szkoda Zosi, mała woła żeby jechać nad morze albo w góry. Myślałam, że może we wrześniu się wybierzemy na kilka dni nad morze, ale to zależy od małego i pogody.
|
|
|
#4290 | |||
|
Wtajemniczenie
|
UmiZumi nie martw się wagą. Najważniejsze, że z dzieckiem wszystko dobrze, a kilogramy szybko zrzucisz
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A my jutro jedziemy odebrać wózek! Tak się cieszę
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:38.

, martwię się trochę o jej zdrówko, coby nie okazało się, że będą jakieś problemy z płuckami czy serduszkiem

najpierw kazał położyc sie na kozetce na usg ale potem stwierdził abym jednak sie ubrała....A i uwaga jak miałam ciśnienie 150 na 80 powiedział, ze jak dolne do 90 będe miała to dał mi jakąś recepte i kazał mi przyjśc do położnej.... Zadzwoniłam do mamy aby siew płakac to powiedziała, ze jestem przewrażliwiona, jest lekarzemn to widocznie nie miał potzreby zrobić usg..

, pół kilo śliwek, 2 ugotowane kukurydze i wciąż jestem głodna i marzę o wypasionej kanapce to jutro ta waga pewnie będzie wyższa

kurczę dziwne to uczucie...