![]() |
#151 |
Konto usunięte
|
Dot.: Oszczędzacie?
Właśnie, mój TŻ ma głupi nawyk noszenia pieniędzy w kieszeniach (oprócz tego, że ma portfel) - te drobniaki wrzuca do skarbonki. Ja tez mam taką skarbonkę na drobne z portfela, czasem wpadną tam jakieś grubsze pieniądze. Skarbonki te mają przeznaczenie, by oszczędzać w nich na wakacje, jakieś obiady czy piwko. W ciągu roku zebraliśmy w ten sposób jakieś 800 zł
![]() ![]() Pomysł z przelewaniem końcówki na inne konto super, muszę wcielić w życie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Zakorzenienie
|
Ja drobne wymieniam zazwyczaj w pracy. Bo nam sie przydaja drobne hehe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Zakorzenienie
|
No pewnie warto wymieniac drobne, ja nawet nie lubie miec w portfelu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Póki co ta Grecja i aparat. Jeśli finansowo się ogarnę możliwe, że założę nowe konto (ale jaki rodzaj?) specjalnie z myślą o emeryturze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Zasiedzenie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;47218816]pani w kasie Ci za te drobne podziękuje
![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Ja tak samo ![]() Ja też pracuję w sklepie i tak drobne się przydają, ale jak pomyślę, że ktoś wysypałby mi słoik miedziaków do liczenia, a za nim byłaby kolejka ludzi, to żal mi potencjalnej kasjerki ![]() A wymienić u siebie nie mogę ![]() Dlatego o tej samoobsługowej myślę. Maszyna sama liczy, a gniew klientów skumuluje się co najwyżej na mnie :P
Nie ma złych roślin, są tylko źli ludzie. Edytowane przez jaksy Czas edycji: 2014-07-08 o 21:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Konto usunięte
|
My z TŻ w tym miesiącu zamiast wymieniać te drobne przed wakacjami po prostu spakowaliśmy je do osobnego portfela i płaciliśmy nimi za co popadło, zakupy w spożywczych na kolację, za bilety wstępu, za rower wodny - panie w sklepie zawsze się cieszyły z dostawy bilonu, a my jakoś tak bezboleśnie się go pozbyliśmy - z weekendu wróciliśmy z grubymi w portfelu, na następny wyjazd
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://www.ingtfi.pl/produkty/indyw...-emerytura/ike ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- w ogóle myślę żeby przenieść się z wbk do ing bo mają ciekawe produkty |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Zakorzenienie
|
Witam oszczędzające
![]() Czy macie jakieś swoje sposoby na to jak zaoszczędzić choć parę groszy w ciągu miesiąca. Bez czego nie mogłybyście się obyć, a co uważacie za zbędne lub znalazłyście tańsze zamienniki. Mój pierwszy krok w stronę oszczędności to zakup karty miejskiej, dzięki której zaoszczędzę ponad 50% kwoty wydawanej na dojazdy do pracy miesięcznie (tak, jestem "trudnym" przypadkiem, który wpadł na to po 4 miesiącach przejeżdżonych na jednorazowych biletach...)
![]() |
#160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przegladam gazetki promocyjne, kupuje na wyprzedazach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Obecnie sklep zlikwidowano. Mam już prawie całą świnkę i nie wiem gdzie pójdę. Tzn. na pewno gdzieś do osiedlowego, ale jakoś tak przyjemnie dawało się drobne ulubionej sprzedawczyni, a nie jakiejś obcej. Pomyślałam sobie, że jak finansowo się trochę u mnie poprawi, to zamiast raz w miesiącu odkładać na konto końcówkę, będę to robić raz w tygodniu. Wtedy nawet te 8,86 co tydzień wyjedzie lepiej niż jedno 8,86 w miesiącu. Ale muszę znaleźć nową pracę, bo póki nie jestem pewna przyszłości muszę zostawić wszystko to co mam na zwykłym koncie na ważne, bieżące wydatki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#163 |
Zakorzenienie
|
fajnie jest zrobić sobie w excelu tabelkę z wydatkami, pogrupować i wtedy wie się ile na co wydaje i można ewentualnie coś ukrócić, np kupowanie nadmierne kosmetyków bądź wyjścia na fast foody
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Z Tż dokładnie planujemy posiłki. Obydwoje lubimy gotować. W weekend siadamy i razem zastanawiamy się, na co mamy ochotę w zbliżającym się tygodniu (no i oczywiście kto gotuje ![]() Często jeśli jest promocja na produkty, których jemy dużo (mleko, mięso) lub takie, które się nie zepsują (ryż, makaron), kupujemy taniej po kilka opakowań i w razie potrzeby mrozimy. Mrozimy też truskawki, borówki, posiekaną natkę czy koperek. Owoce w zimie zuzywamy (shake). Kiedyś miałam manię wydawania pieniędzy na kosmetyki - potrafiłam w drogerii zostawić po 1000zl. Wyleczyłam się z tego - każdy kosmetyk staram się zużyć do końca, jesli mi nie odpowiada oddaję komuś. Staram się także zużyć te kosmetyki, które w międzyczasie "nagromadziłam" - nowe kupuję tylko wtedy, kiedy mi się coś skończy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Przyczajenie
|
Hej chyba coś pomyliłaś. Też mam kredyt studnecki w pko i konto i nic za nie nie płace. Chciałam też założyć konto oszczednosciowe, ale kosztuje 1 zł miesiecznie i się nie zdecydowałam, więc nie wiem skąd jest to twoje 3 zł miesiecznie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Zakorzenienie
|
ja miałam konto w pko (w ramach kredytu studenckiego) a że z niego nie korzystałam to też płaciłam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Zadomowienie
|
Ja mam w PKO BP, płacę za prowadzenie 5 zł miesięcznie, reszta wszystko darmowe, czy polecacie coś lepszego?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Zakorzenienie
|
w millennium są konta gdzie jak masz co miesiąc wpływ przynajmniej 1000zł to nie płacisz ani za prowadzenie ani za kartę, to samo w ing, pko i pekao zdzierają kasę z klientów moim zdaniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Zakorzenienie
|
w syncu (tmobile) nie place nic, totalnie nic
![]() |
#170 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mamy w domu 3 miejsca na składowanie żółciaków i ciągle coś tak jest nazbierane. Raz dopłacałam do lokaty 1200 zł, a było to z kilo bilonu, myślałam, że kobieta w banku wrzuci to do maszyny (posegregowaliśmy każdy nominał oddzielnie) i samo policzy w try miga, a ona liczyła sama, zawijała w ruloniki i opisywała!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Konto usunięte
|
1 zł abonament PKO i 2 zł opłata za prowadzenie konta. Takie sumki co miesiąc mi z konta znikają. Z tym, że zakładałam konto w 2010r, może teraz jest już inaczej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Przyczajenie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;47229044]1 zł abonament PKO i 2 zł opłata za prowadzenie konta. Takie sumki co miesiąc mi z konta znikają. Z tym, że zakładałam konto w 2010r, może teraz jest już inaczej.[/QUOTE]
Dziewczyno ty masz stare superkonto student. Jeśli mas mniej niż 26 lat, to idź do oddziału i za darmo zamienią ci na dla Młodych, które jest za darmo. Szkoda pieniędzy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 | |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Także oszczędzam póki co na jakieś mini wakacje ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny no czytajcie umowy. Przeciez je podpisalyscie. Jesli jest dopisek ze oplaty za karte nie ma pod warunkiem transakcji np 5 razy w miesiacu lub na kwote 300zl to chodzi o platnosc kartą w sklepie a nie wyplate z bankomatu ani payu
![]() |
![]() |
#177 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A, że zdążyłaś spojrzeć to wiesz ile mam ![]() Ja nic takiego nie wyczytałam, a nawet jeśli to mi to na razie nie przeszkadza (ta opłata za kartę) . |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
0 zł za kartę debetową – wystarczy dokonać 5 płatności w okresie, w którym jest pobierana miesięczna opłata
![]() |
![]() |
#180 |
Zakorzenienie
|
Aha, o o to chodzi. Tak, to akurat pamiętam w umowie, jednak myślałam,że dziewczynom chodzi o zupełnie coś innego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:24.