|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
Ja korzystam z telefonu głównie wiec odpadam
|
|
|
|
|
#4292 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
Ja biore Sylimarol i jest troche lepiej ale i tak moje cialo jest zdrapane okrutnie... Dziewczyny z innej beczki, czy wy tez sie tak strasznie pocicie pod piersiami i pomiedzy udami....???? Dla mnie to jakas masakra!!!! Jak mam tylko mozliwosc, to chodze bez bielizny i biustonosza! |
|
|
|
|
#4293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A po między udali to nie |
|
|
|
|
#4294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale za to na pewno pocę się tuż pod brzuszkiem, a że mam go nisko to dziwne to uczucie
|
|
|
#4295 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A między udami raczej nie, za to w majtkach Non stop trzeba się przebierać, nie ma wyjścia...
|
|
|
|
|
#4296 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I bożenka też ciągle przepocona i pachy i łokcie nawet i kark i w ogóle cała się pocę... ![]() Jakby mnie ktoś nauczył, jak się robi wątek to w sumie mogę próbować.
|
|
|
|
|
#4297 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak sobie pomyślę, to normalnie ręce opadają Chyba bym tym razem zabiła, albo po prostu bym się poryczała ![]() Pamietam jak gdzieś 1,5 roku temu mój też niby rzucił, a ja go nakryłam, bo szybciej wróciłam ze sklepu i nie zdążył wywietrzyć kuchni... I oczywiście próbował wmówić, że mi się wydaje ![]() Trzymam kciuki, żebyś Ty się tym razem myliła, może nie popala Te fajki to jakaś zaraza |
|
|
|
|
#4298 |
|
BAN stały
|
Wczoraj tż poskładał łóżeczko i półkę.
Mieliśmy dziś jechać oglądać wózki no ale ja nie mogłam. TŻ miał być w okolicy sklepu z wózkami i zadzwoniłam tam zapytać czy jest taki model jak mnie interesuje i tż podjedzie zobaczyć czy pomieści się w bagażniku. Zapytałam również o dostępność koloru i jaki jest ew. czas oczekiwania. Pan do mnie oddzwonił, że wybranego koloru nie mają na magazynie i dzwonił do producenta i na mój model trzeba czekać 9-10 tygodni Ależ miałam fuksa. A nie myślałam, że jeszcze dziś będę sobie śmigać z wózkiem po pokojach. Ale raaaadocha.[/QUOTE] super !! też zamawiamy imitację lnu.. tylko wachamy się nad kolorem. szary bądż czekoladowy brąz ![]() a Ty jaki kolorek masz ?? |
|
|
|
#4299 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mam takiego schiza z powodu braku czerwcowych wakacji planowanych od pazdziernika ubieglego roku ze plakac mi sie chce. Pewnie ma to tez zwiazek z moim zamknieciem w domu przy taaaakiej pogodzie. Chce sie gdziekolwiek ruszyc z domu, chocby na pol dnia na kocyku lezec w cieniu ale nad rzeka a nie w pokoju ![]() Cytat:
biedactwo, najgorsze jest klamstwo a nie nalog...Ty juz i tak masz za duzo na glowie choc Tz tez na pewno stresuje sie twoim stanem-koncowka ciazy, zmianami, choroba, sytuacja twojego taty...ale to nie ma porownania ile ciebie to kosztuje nerwow. Tak czy siak baty dla niego bez usprawiedliwiania. Kobiety maja chyba silniejsza psychike od mezczyzn w takich sytuacjach ![]() Cytat:
Moj nie ma czasu obejrzec ze mna szkoly rodzenia internetowej ani sily by poczytac gazete o pielegnaci ktora mu kupilam Ale rozumiem go, ma armagedon w pracy i siedzi po 10-14 godzin a potem nie ma sily nagrzac sobie jesc ech sie porobil taki "bigos"
|
||||||
|
|
|
#4300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wspominałam kiedyś Tż o internetowej szkole rodzenia, to niby przytaknął że fajna sprawa, ale jakoś nie kwapi się żeby cokolwiek oglądać Gazetkę też mu kiedyś zakupiłam "Tato to ja"- naprawdę fajna i tak napisana specjalnie pod faceta, typu "instrukcje obsługi niemowlaka" z dokładnymi opisami i zdjęciami jak przewijać, kąpać itd... ![]() Raz tylko widziałam ze trzymał ja w ręce, przeczytał pewnie nawet nie do połowy ![]() Ale podobnie jak Twój Tż mój dużo pracuje, ma naprawdę dużo na głowie... Mówiłam mu kiedyś o tym, twierdził że tak mi się tylko wydaję, że się tym wszystkim nie interesuje. Poza tym mój twierdzi, ze dużo rzeczy podpatrzył u mojej siostry, bo w sumie często u niej bywamy, a ma już dwójkę dzieci ![]() Zobaczymy jak wyjdzie to w praktyce ![]() Teraz często mu czymś opowiadam, co właśnie przeczytam w jakieś gazecie/książce, dziele się spostrzeżeniami i poglądami specjalistów- może coś mu tam zostanie w głowie.
|
|
|
#4301 |
|
Zadomowienie
|
Chyba sobie poplacze...caly dzien mi sie chce. Boje sie porodu, czy sobie poradze z maluszkiem, tesknie za wakacjami,martwie sie sytuacja w pracy Tz, on juz ledwo chodzi ze zmeczenia, ja dostaje swira od zamkniecia w domu przy taaaakiej pogodzie, no doslownie wszystko na raz
Sama nie wiem co mi jest. Zwazylam sie dzis - 33tc4d i mam +11kg a chcialam sie w 12-13 kg zmiescic tymczasem w 6dni przybyl mi kilogram. Jem malo, malo pije i nie wiem od czego tyje ![]() To sie wyzalilam. |
|
|
|
#4302 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poradzicie sobie na pewno ze wszystkim i jeszcze będziecie się śmiać, że się martwiliście takimi pierdołami. Instynkt rodzicielski naprawdę dużo pomaga, a czego nie będziesz wiedzieć to Ci podpowiedzą ciotki z forum. ![]() I pamiętaj, że teraz nie tylko ty tyjesz, mi w 2 tygodnie przybył kilogram, z czego 700 przytył synuś a nie ja, to taki okres, gdzie waga leci do przodu dosłownie z dnia na dzień. Zrzucisz potem wszystko razem z Nami wszystkimi na nowym wątku.
|
|
|
|
|
#4303 |
|
Zadomowienie
|
Musicie mi wybaczyć, ale odezwę się teraz do was, nie wiem kiedy
![]() Dostałam skierowanie do szpitala, jutro na 9 , u ginki miałam jeszcze wyższe niz u mojego gina 155 na 71, zmierzyła dopiero po usg....wiec nie byłam zmęczona, a nawet sie nie denerwowałam....Mam podejrzenie choleostazy... Małego nie widziałam, bo powiedziała, ze sprawdzi te najwazniejsze rzeczy , czyli wody płodowe itp( powiedziała ze nie za dobrze bo mam za mało wód płodowych)szyjka jest zamnknięta, bardzo długa Dziewczyny które lezały ostatnio w szpitalu, brałyście jakieś dresy???Bo mi ginka tak poradziła, ale mi wygodniej w bluzce i leginsach
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-07-08 o 22:13 |
|
|
|
#4304 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
sliczne imie Cytat:
Cytat:
nie chce cie straszyć ale w moim szpitalu nie robia cc przy dużym dziecku wiem bo sama mam mieć duze |
||||||||
|
|
|
#4305 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja zaczynam seans drapania Kiedy to sie skonczy.Moj Tz dzis dla mnie taki milutki, az nie wypada sie gniewac. Teraz skruche pokazuje, eh ci faceci.
|
|
#4306 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
by bylo jak najlepiejA na obrone jak zechcesz mozesz wziac przepustke ze szpitala(kolezanka brala i wyszla na pare godzin tylko). Wrzesien tez jest opcja ale nie to najwazniejsze. Grunt bys byla zdrowa i dziecko w dobrostanie w brzuszku. Ciesze sie ze bedziesz pod dobra opieka A twojego gina -olewacza problemow - rozszarpiemy grrrr Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-07-08 o 22:20 |
||
|
|
|
#4307 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze, ze poszlas do innego lekarza. Trzymaj sie cieplo, dasz rade, juz tak nie wiele zostalo, a zdrowie maluszka najwazniejsze. A powiedz, mialas jakies padania robione pod kątem tej cholestazy? Ja sie z jednej strony ciesze, ze tu nie klada z tego powodu do szpitala, leżałabym juz od 28tyg. Ale stres jest.
|
|
#4308 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mozesz mieć jak ja ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
w szpitalu mi zrobią a ty patrycja bierzesz jakieś leki tak???
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-07-08 o 22:30 |
||
|
|
|
#4309 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój mam wrażenie, że też czasami bagatelizuje, ale innym razem zleca dużo badań i jest zawsze bardzo miły. |
|
|
|
|
#4310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam zeby wszystko skonczylo sie dobrze i zebys jeszcze wyszla na obrone ale tak jak piszesz to nie jest najwazniejsze
|
|
|
|
|
#4311 |
|
Zadomowienie
|
też sie zdenerwowałam...inaczej bym nie poszła do innego lekarza na konsultację....i tak długo z nim wytrzymałam.....w 2 ciąży na pewno do niego nie pójdę....
|
|
|
|
#4312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe co z tymi wodami jeszcze... Super, że trafiłaś do dobrego lekarza w końcu i będziesz pod opieką. Zobacz, do czego mogło to olewactwo twojego gina doprowadzić.
|
|
|
|
|
#4313 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4314 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczarowana chyba u was nawet spokojni sąsiedzi się drą dziś, co?
|
|
|
|
#4315 |
|
Wtajemniczenie
|
Jesteśmy po wizycie. Jest wszystko OK. Mały ma 2700g
(jesteśmy w środku 36tc). Znów nie chciał pokazać nam buźki .Dostałam skierowanie na KTG. Mam chodzić 2 razy w tygodniu od 24.07.
|
#4316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kochana ale jak urodzisz swoje szczescie to przynajmniej bedziesz juz z Tz i wszystko bedzie latwiejsze bo bedziecie razem |
|
|
|
|
#4317 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ginka mi powiedziała, ze jak będzie ok to 3-4 dni a jak wyjdzie mi chomestaza to nawet ponad tydzieńMojemu mężowi głupio sie zrobiło, jak powiedziałam że idę do szpitala, myślał że jak zwyklę panikuję, bo taki ze mnie typ ![]() a u was jak jest z wodami w normie??? ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
jak pięknie! |
||
|
|
|
#4318 |
|
Zakorzenienie
|
Oj daj spokoj
jak zaczal sie mecz gralismy z Tz w szachy to nawet telewizora nie trzeba bylo wlaczac jak gola strzelili bo na ulicy krzyki petardy samochody trabily itd wiec sobie pospie cos dzisiaj czuje
|
|
|
|
#4319 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja dostałam od koleżanki w prezencie chustę ale nie mam zamiaru zakładać jej w najbliższym czasie. To będzie porażka w upalne dni się tym obwiązać nie nie nie nie nie!!!!! Zrobiłam tylko przymiarkę i po pierwszym wiązaniu miałam wrażenie że sie rozpuszczę!! Cytat:
Cytat:
Teraz się boję. No dumny był jak paw po złożeniu. ![]() Zabieraj się bo widzisz jakie jaja wychodzą z oczekiwaniami patrycja19894 najważniejsze żeby do noego dotarło, że kłamstwo jest NAJGORSZĄ RZECZĄ NA ŚWIECIE !! A ty się proszę uspokój Cytat:
![]() Cytat:
Jak byłam niedawno w szpitalu to miałam i dresy i leginsy i w obu śmigałam. Nienawidzę koszuli nocnej nie wiem jak dam radę w tych co kupiłam. Jak śpię to cała du.pa na wierzchu obrona nie zając....ale dobrze byłoby mieć z głowy. Na temat lekarza się nie wypowiem....szkoda języka.
|
|
#4320 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pobyt w szpitalu nigdy nie jest przyjemnością, ale z drugiej strony będziesz miała fachową opiekę Tak jak piszesz zdrowie maluszka jak i Twoje są teraz najważniejsze ![]() Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:25.

więc chyba wszystkie już nie będą rodzić za kilka dni?

Non stop trzeba się przebierać, nie ma wyjścia...

Jak sobie pomyślę, to normalnie ręce opadają
Chyba bym tym razem zabiła, albo po prostu bym się poryczała 

biedactwo, najgorsze jest klamstwo a nie nalog...

sliczne imie 
by bylo jak najlepiej