|
|
#181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowe 2015
Ja zaczynam smarować biust od dzisiaj
narazie oliwka z hipp (ma dobry sklad), potem zamierzam przetestować babydream fur mama (tez bardzo dobry sklad). Chyba skuszę się także na bio Oil.
|
|
|
|
#182 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet jeżeli nie będzie to miało wpływu na powstanie rozstępów, to chociaż skóra pozostanie nawilzona.wrzucam Wam linki odnośnie pielęgnacji skóry w ciąży: https://www.youtube.com/watch?v=dm92iZjZQko https://www.youtube.com/watch?v=0SIZ7NKnV3A
Edytowane przez nouvelle2 Czas edycji: 2014-07-08 o 21:52 |
|
|
|
|
#184 |
|
Rozeznanie
|
Naprawdę??? JUŻ????
przecież brzucho zacznie rosnąć za jakieś 3 miesiące, biust pewnie też.....
|
|
#185 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie smarowalam w poprz.ciazy po 3 mies i to nieregularnie , maks 1x dziennie. Rozstepow mam 0.
Z doswiadczenia wiem ze te wszystkie kremy pomagaja minimalnie, jak sie w genach ma ze sie bedzie miec to sie bedzie mialo. Dziewczyny z forum ( niektore) stosowaly 3x dziennie super kremy a sie pojawily. Wiec te kremy pomagaja ale minimalnie niestety. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#186 |
|
Rozeznanie
|
ufffff dzięki bo już myślałam że jakaś psychoza wokoł mnie zapanowała
![]() ja na szczęście (pierwszy raz tak sądzę hahah) jestem już lekko z brzuszkiem własnym, cycek też niczego sobie, więc nie spodziewam się, żeby mnie miało rozerwać rozstępami ![]() a co do kremów - w te na celulit nie wierzę, ich wpływ jest minimalny. Tak samo chyba z rozstępami.
|
|
#187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#188 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie do konca widze sens tak wczesnego pojscia do gin najlepiej zrobic bete odstawic kawe i czekac do ok 8tyg zeby iscna usg ja uwazam ze najlepiej od pocatku w poprzedniej ciazy zaczelam chyb aw 3 miesiacu wg mnie dobrze ujedrniac jak najszybciej ja cala ciaze smarowalam sie naturalnym olejkiem ze slodkich migdalow jest on w skladzie bio oila, rossmanowskiej oliwki itp. jest to wyciag tego co najlepsze w tych ekstra wszystkich kremach jest niesmaowity polecialm wielu osobom i wszystki zadowolone teraz.plaujerozpoczac od rosawi oliwki, a jak brzuch bedzie widoczny to tylko ta oliwka bio oil np. to dla mnie mega syf sklad ma dobry ale tak malo tam.najwazniejszych substancji ze do tej pory mam.nie.zuzyte opakowania bo w stosunku do samego olejku to niebo a ziemia Cytat:
najlepiej.wiosna albo jesien
|
|
|
#189 |
|
Wtajemniczenie
|
Oliwki sa genialne ja w ciazy przytylam pinad 20 kg na brzuchu rozstepow zero, bardzo wczesnie zaczęłam smarowac
|
#190 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
Jak dzisiaj samopoczucie? ![]() Ja ciężką noc mam za sobą bo mała ząbkuje na szczęście to juz ostatnia trojka i spokój na chwile bedzie aż zaczną 5 wychodzić Jesli chodzi o smarowanie to ja zaczynam od razu, od pozytywnego testu oliwka+ mustela tak jak w pierwszej ciąży. Piersi ciezko uchronić bo konkretniej rosną dopiero jak sie zaczyna nawal mleka i mi sie rozstępy zrobiły mimo smarowania w ciąży. Na brzuchu miałam 80% szans na paski albo i lepiej bo u mnie w rodzinie wszystkie kobiety mają po ciąży ale dzieki smarowaniu się uchroniłam, nie mam ani jednego i chciałabym zeby tak zostało
|
|
|
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej!
Ja od rana w pracy, chociaż pogoda sugeruje, że powinnam siedzieć gdzieś na plaży pod parasolem ![]() Ewunia Cały czas boli mnie brzuch (takie bóle "okresowe"). Chyba dziś wezmę nospę Lepsza tabletka, niż te mikroskurcze z bólu.Dziewczyny, a jak powiedziałyście TŻ o ciąży?
|
|
|
|
#192 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w pierwszej ciazy kupilam krem tolpy, ale tak jak pisalam uzywalam go malo. Na szczescie moja skora nie ucierpiala, moze sie skusze na tej olejek teraz bo osobiscie olejki lubie...ciekawe jak na twarz by dzialal ![]() Cytat:
Ja za chwile do ginekologa. Troche jestem na siebie zla, bo mysle ze to za wczesnie ( patrzac na owulacje to mam koncowke 5 tc a na bete to jestem w 7 tc i troche to dla mnie dziwne) ale jestem niecierpliwa. Zobaczymy. Jesli nadal nie bedzie serduszka to mam umowiona wizyte 16.07 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
07.07.2012 & Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2014-07-09 o 09:48 |
||
|
|
|
#193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też się dzisiaj nie wyspałam.. Po południu zrobiłam sobie 2h drzemkę, a w nocy do 1 rzucałam się na łóżku.
|
|
#194 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
macie w rodzinie? Po czwórkach trójki a piątki podobno wychodzą miedzy 2-3 rokiem. Jak urodzę o terminie i 5 zaczną wychodzić to bede miała sajgon Noworodek, zabkująca dwulatka i mąż 10-12 godzin w pracy Ale my matki jesteśmy silne wiec jakos to bedzie U was bedzie nawet niespełna 2 latka u nas 2 latka 2 miesiące różnicy
|
|
|
|
|
#195 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do kotow to mojw tez dzisiaj w nocy poszalaly;-) ja się troszke martwię o toksoplazmoze jeszcze nie robilam badań. A co do ciąży to właściwie moj mąż kupił test i o ciazy powiedział . Ja nie chciałam go robic bo mialalm wrażenie ze sie znowu nie udało bo wyjątkowo w tym miesiącu nie mialalm żadnych objawów no i zgodnie z rozkazem męża zrobilam test to bylo ok 13 i wyszlam z łazienki bo stwierdzilam ze nov nie pokaże a pare minut pozniej maz wparowal dp salonu z testem w rece i lzami w oczach ze jest druga kreska Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#196 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
fajnie ze tz tak sie cieszylWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#197 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie na szczęście nie boli bo bym świrowała i oby tak zostało ![]() Mężowi napisałam SMS bo był w pracy spodziewaliśmy sie ze sie uda Tzn nie spodziewałam sie ze test mi wyjdzie pozytywny w 24 dc ale ze bedzie pozytywny podświadomie czułam. Córka tez zaszłam szybko, 1 sex w całym cyklu od razu jak zdecydowaliśmy sie spróbować. ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
Ja moje od razu tez przebadałam na tokso i siebie, ale mam przeciwciała juz takze jestem spokojna
|
||
|
|
|
#198 |
|
Raczkowanie
|
Do mojego dotarlo dzien pozniej gdy mu powidzialam
wczoraj wieczorem plamilam bardziej... bede brac dufaston 3 razy dziennie kiedy myslicie kupowac rzeczy dla malenstwa? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#199 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#200 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Który masz tydzien? Mówił gin skąd te plamienia? Chyba niezbyt dobrze ze bardziej plamiłaś Ja bym konsultowała. Był juz u Ciebie zarodek z serduszkiem na usg? |
|
|
|
|
#201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak zrobiłam test i potem byliśmy w CH to tŻ ciągnął mnie do sklepu z ciuszkami dla dzieci po jakieś małe skarpetki albo buciki, świra dostał
|
|
#202 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
a klocie jajnikow normalne jest? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#203 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja wczoraj usłyszałam serduszko
Nie biło jeszcze tak szybko jak powinno, ale na swój etap dobrze Ja swojemu powiedziałam przez telefon. Nie cieszyliśmy się, bo to była wpadka, taka dziwna wpadka, bo starliśmy się, ale mieliśmy odczekać 3 miesiące od zabiegu i więcej było stresu niż szczęścia. Mam nadzieję, że po następnej wizycie - za 2 tygodnie, będziemy mogli już odetchnąć i się cieszyć
|
#204 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam 4 koty, robiłam badanie na tokso i jest wszystko w porządku
Z tym, że nasze koty są wychodzące, nie mamy kuwety w domu Większość rzeczy dla maleństwa mam po siostrzeńcu. Własny i nowy chciałabym wózek, leżaczek, łóżeczko i przewijak, co zacznę kupować pewnie w okolicach października, listopada. Natomiast ciuszki, pieluchy tetrowe i całą resztę bajerów wezmę po siostrzeńcu ![]() ... ale jak znajdę "zupełnie przypadkiem" jakiś ładny ciuszek to na pewno kupię, choćby jutro
|
|
|
|
#205 |
|
Rozeznanie
|
nie no, co wy już kupowanie?
![]() jak dla mnie najwcześniej w listopadzie, ale może jakaś dziwna jestem ![]() ja zaczęłam odczuwać zmęczenie - wczoraj odcięło mnie około 21 i to tak na amen, jak na jakiejś bani normalnie ![]() poza tym częściej jestem głodna samopoczucie super - jakoś tak mi lepiej jak już wiem o tej ciąży, jestem pewniejsza, nic mnie nie rusza w pracy bo wiem ze w każdej chwili mogę iść na zwolnienie i nie wracać przez ponad rok ![]() ja test zrobiłam po pracy , była około 17.00. Miałam silne przeczucie, dlatego nei czekałam do rana. Z trudem udało mi się doczekać do kolacji, gdy dałam TŻ test. Ucieszył się oczywiście, ale też wystraszył "to juuuz?" Teraz cieszy się bardzo, planuje nam życie, co będzie, jak z moją pracą się ustawić i tak dalej
|
|
#206 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super ja sie doczekać nie mogę ale mi gin posłuchać da pewnie nie szybciej niż w 10 tc najważniejsze zeby na usg było je widać A pęcherzyk na pewno zaraz bedzie miał idealny kształt, nie martw się na zapas W którym tc miałaś zabieg? |
|
|
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
debraM super! gratulacje!
Edytowane przez nouvelle2 Czas edycji: 2014-07-09 o 11:12 |
|
|
|
#208 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale normalnie to nie kupowalabym wczesniej niz po 3cim miesiacu. Dobrze ze masz dupka na to krwawienie, monitoruj je. Cytat:
z pecherzykiem to mnie zaskoczylas, nie spodziewalam sie ze moze miec inny ksztalt.A ja mam taki problem i musze z ginem o tym potadac. Owulacje mialam 14 lub 15 czerwca. Byl to okolo 30 dc bo jak sie okazuje cykle mam 46 tygodniowe. I tak liczac to mam juz 8 tc. Obawiam sie jednak ze przy tak dlugich cyklach wielkosc zarodka nigdy nie bedzie zgadzala sie z wiekiem wiec zastanawiam sie czy nie mowic ze ostatni cykl rozpoczelam 30.05 i jest 30 dniowy. Data porodu wychodzi taka sama, ale wiek ciazy inny bo wtedy dzis jest 5 tc i 5 dni i mysle ze ten wiek rowniez na usg sie pokaze. Musze wiec pogadac z ginekolog co mowoc ewentualnym lekarzom. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#209 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak dziewczynka to nic nie kupuje a jak chłopiec (takie mam przeczucie) to cos tak moze kupie Wczoraj byłam na promocjach w smyku pokupowac dla małej i przeszło mi przez głowę zeby cos kupić ale bez przesady jeszcze duuuuzo czasu
|
|
|
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
Why odstawić kawę? Mi ginka w ciąży nawet kazała pić na niskie ciśnienie (oczywiście 1 dziennie, a nie 5) i mówiła, że kawa lepsza od herbaty bo tylko kofeina, a w herbacie różne mieszanki teiny i czegoś tam
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:15.

narazie oliwka z hipp (ma dobry sklad), potem zamierzam przetestować babydream fur mama (tez bardzo dobry sklad). Chyba skuszę się także na bio Oil.

07.07.2012

[/RIGHT]
na szczęście to juz ostatnia trojka i spokój na chwile bedzie aż zaczną 5 wychodzić 
Lepsza tabletka, niż te mikroskurcze z bólu.

super