Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIII - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-08, 22:45   #3001
Kubek29
Zadomowienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIII

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
Panika poczekaj jeszcze jak stwierdzi tak jak mówi ze "tu nie" (o łóżeczku) i pokaże "tiuuu" na duże łóżko :P
ale za to jakie to słodkie jak maluch w nocy bierze kocyk i gramoli
My jestesmy na etapie nauki sikania do nocnika - efekt lanie po nogach i mówienie po fakcie "ajajaj"

Cytat:
A ciasne otulanie nic nie daje? Wiktorek ciasno oparulony szybciej się uspokajał

p:
A T dostawał szału.

Cytat:
Napisane przez ewel28 Pokaż wiadomość
Długo mnie nie było ale mam nadzieję, że jeszcze mnie pamiętacie
Nie

Kucyk, współczuje.
Serio

A jak dajesz mu to windi w dupke to duzo gazów idzie?
Moze do tego wszystkiego espumisan mu dodaj?

Co lekarka mówiła?
Uważa ze to alergia na białko mleka krowiego?
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 22:49   #3002
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIII

Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość
Dziękuję . właśnie o takie rady mi chodziło. Ja już sporo pozapominałam, albo nie miałam, a teraz chcę mieć i nie wiem co np. jest lepsze. A te z Avent to antykolkowe? Ja tak bardzo się boję piekła związanego z kolkami.

Berbie już wysłałam z góry dziękuję.
Avent mają takie specjalne zaworki antykolkowe

My też testowaliśmy różne butle, Lovi, Dr Browns, TT, nic nam nie podeszło. Tylko Avent.

Kucyku przytulam

Monika, nie obraź się, ale myślę, że strasznie się przejęłaś tym parkowaniem, chyba trochę niepotrzebnie. To jest tak właśnie z tymi neurologami, 5 minut pooglądają dziecko w warunkach totalnie mu obcych i taka straszna diagnoza, a w domu dziecko jednak inaczej się zachowuje... Tylko stres dla rodziców. A sama widzisz, jak Jakub się fajnie rozwija..
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 22:55   #3003
ewel28
Rozeznanie

Monika my zrezygnowaliśmy z chodzenia do neurologa jak nam powiedziała, że 11misięczne niemowlę powinno już budować wieże z klocków i pokazywać wszystkie części ciała Uważam, że każdy maluch ma swoje tępo rozwoju i niektórych zabawek po prostu nie lubi np. klocków czy samochodów A może po prostu nikt mu tego nie pokazał, my np. wtedy klocków jeszcze nie mieliśmy więc po tym co powiedziała powinnam się poczuć jak wyrodna matka, bo córce klocków nie kupiłam i przeze mnie źle się rozwija Chore to jest
Stary 2014-07-08, 23:07   #3004
Maga83
Zakorzenienie

Pani właśnie w nocy wróciliśmy z wakacji. Było cudnie, Olek super grzeczny i zachwycony. Ale cyc był więcej niż w domu :/ dziś już wróciło do normy. 2x dziennie+noc. Zasnął o 20 a już 3 razy się przebudzil
Ewel a kiedy teraz TZ wraca? To macie już więcej ząbków niż my-stoimy na 6

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 23:18   #3005
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Ewel poważnie? Artek na razie jest na etapie dekonstrukcji, wszystkie wieże burzy, klocki wywala.
Ale często udaje mu się np. w sorterze trafić do odpowiedniego otworu pewnie przypadkiem, ale zawsze.. Ja mu biję brawo, on się cieszy, super zabawa Oczywiście nic nie wskaże, nie ma szans, niestety jeszcze większości rzeczy nie rozumie. Mówi za to na jedzenie już am, czasami wydaje mi się, że powie daj. Dla mnie to super, pewnie według neurologów też jest opóźniony :P
Ale moja lekarka też taka jest, pytała ostatnio, czy już chodzi (chyba z 2 miesiące temu), siatek centylowe nie sprawdza dla wcześniaków... A ja mam potem stresa, że A. nie robi tego, o czym ona mówi, albo że za mało waży :/
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 23:23   #3006
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Maga - bo J. nadal nie chodzi

Perse - ja o tych garazach w tym momencie juz tak pol zartem pisze chociaz na poczatku tak lekko nie bylo.

Ewel - ja tez mam podobne odczucia i wrazenie ze J. powinien juz byc przedszkolakiem. Co nie zmienia faktu ze przykro sluchac takich informacji bo jednak potrzebuje pozniej czasu zeby sie zdystansowac do tego.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 23:32   #3007
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Od jakiś 2mc chodzi, wszystko rozumie, coraz więcej mówi i potrafi

zuch!

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Pani właśnie w nocy wróciliśmy z wakacji. Było cudnie, Olek super grzeczny i zachwycony.

a Ty trochę wypoczęłaś? jak podróż?

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
bo jednak potrzebuje pozniej czasu zeby sie zdystansowac do tego.

na szczęście widzisz progres w zachowaniu Jakuba. łatwiej się dystansować jak WIESZ, że Twoje dziecko robi postępy.

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 23:57   #3008
ewel28
Rozeznanie

Monika musisz się zdystansować w końcu Ty najlepiej wiesz i widzisz jak rozwija się Twoje dziecko, a z tego co piszesz to robi postępy w rozwoju
Perse moja pediatra też mogłaby nam zarzucić, że L za mało waży bo zaledwie 8,8kg (niedawno podwoiła wagę urodzeniową, a niby powinna potroić do roku) ale widzi, że równo przybiera po te 200g na miesiąc i się nie czepia
Maga Tż wróci w połowie września
Byliśmy z małą 2 razy w Gdyni, bo Tż miał zalatwienia przed wyjazdem Świetnie znosiła 10h podróż Potrafiła siedziec grzecznie w foteliku bez odpoczynku nawet 5h jak jechaliśmy w dzień A jak robiliśmy postój to się z powrotem pakowała do samochodu W sumie nad morzem była 10 dni Raz zjadła kawałek muszelki nieźle się wystraszyłam, ale nic jej nie było
Stary 2014-07-09, 00:36   #3009
fiolusiek
Zakorzenienie

Witajcie

Edytko Pamiętaj, żeby za wiele nie kupować, wydaje mi się, że te listy wyprawkowe są zawyżone. Na blogu srokao poleca i odradza różne kosmetyki dla maluszków, ja tam zawsze zaglądam i orientuje się co i jak.
Przy S. używaliśmy butelek Dr Browna, bo bałam się kolek, ale ani jednego takiego epizadu nie mieliśmy na szczęście, a potem już tylko Avent. A smoczki tylko Lovi

ja już usypiam
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 05:35   #3010
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
Biedulko! Jesteś bardzo dzielna. Każda mama ma w takiej sytuacji dość. Oby to wszystko jak najszybciej się skończyło i żebyś mogła zacząć cieszyć się macierzyństwem, a nie je przeklinać

Cytat:
A ciasne otulanie nic nie daje? Wiktorek ciasno oparulony szybciej się uspokajał

Ja jako matka lekko gadżeciarska przy kolejnym chcę przetestować woombie
A co to to woombie?
Z tym ciasnym owinięciem to sama nie wiem.. Położne jak zrobiły z niego larwe (owijały ciasno w tetrowa) to leżał i się nie ruszał. A jak ja go zawine to się wścieka i zaraz jest odwinięty... Ale prawda jest taka że boi się własnymi rąk. A że ma mocny odruch moro to własne ręce go budzą.

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość

A T dostawał szału.

Kucyk, współczuje.
Serio

A jak dajesz mu to windi w dupke to duzo gazów idzie?
Moze do tego wszystkiego espumisan mu dodaj?

Co lekarka mówiła?
Uważa ze to alergia na białko mleka krowiego?
Gazy pójdą z dwa trzy ale zawsze idzie kupa. Lekarka mówiła że lekarstwa na to nie ma. Tzn jest - czas. Jak skończy trzy miesiące to może będzie lepiej...
A jak dostaje sap simplex to to samo co espumisan (symetykon) - jest sens dublować?
Pytała czy jesteśmy alergikami wziewnymi lub pokarmowymi (tż i to i to) i stwierdziła że to przez to... Widocznie odziedziczył po mężu.

A nietolerancja laktozy a alergia na białko mleka krowiego to to samo?

Noc jako taka
Chyba czopek Viburcol pomógł bo widać było że go cos boli ( kręcił się) ale patrzałek nie otwierał.

Dziękuję Wam za wsparcie i pocieszenie... Dobrze wiedzieć że mój synuś nie jest wyjątkiem...
Kocham go strasznie i uwielbiam go. Ale jak ma takie ataki płaczu, to różne myśli przechodzą przez mój durny łeb A potem mam wyrzuty sumienia i wyje

Edytko wesele było 30km od Wrocławia. Nad sala weselna mieliśmy pokój więc głównie tam siedzieliśmy :p Na zmianę schodziliśmy na salę (może łącznie z 2h byłam na dole). Gdyby nie miała pokoju to na pewno byśmy nie pojechali...

---------- Dopisano o 05:35 ---------- Poprzedni post napisano o 05:32 ----------

A! Waży już przeszło 4kg! w 12 640 gram

Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy
Czas edycji: 2014-07-09 o 05:33
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 07:27   #3011
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Dziewczyny zwarjuje...
Na spacerze tez się darł
Łącznie spał od rana z godzinę. Pediatra przepisała debridat 3x1 łyżeczka granulatu do mleka, Viburcol czopki uspokajające dwa razy dziennie, Biogaje 2x2 krople, dicoflor 5 kropli. Mamy refundacje na nutramigen. 6 opakowań na receptę może dać wiec odjąć cenę wizyty to będziemy 20zl do przodu..

Ja do tego wszystkiego dostałam okres!!
Przytulnie, noszenie nie pomaga. Jak zaczyna wbijać mi paznokcie, ciągnąć za włosy i kopać po ranie po cc to mam wrażenie że mnie nienawidzi wiem że tak nie jest ale emocje biorą górę.

kucyku aż mi się płakać chce jak to czytam - bardzo współczuję problemów

---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ----------

Cytat:
Monika my zrezygnowaliśmy z chodzenia do neurologa jak nam powiedziała, że 11misięczne niemowlę powinno już budować wieże z klocków i pokazywać wszystkie części ciała Uważam, że każdy maluch ma swoje tępo rozwoju i niektórych zabawek po prostu nie lubi np. klocków czy samochodów A może po prostu nikt mu tego nie pokazał, my np. wtedy klocków jeszcze nie mieliśmy więc po tym co powiedziała powinnam się poczuć jak wyrodna matka, bo córce klocków nie kupiłam i przeze mnie źle się rozwija Chore to jest
no ja takiego geniusza to jeszcze nie widziałam, a wręcz pamiętam, że 1.5 córeczka koleżanki na słowo nosek pokazuje inne części ciała, bo jej się myli i to chyba normalne jest
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 07:54   #3012
Maga83
Zakorzenienie

Monia Olek pierwsze samodzielne kroczki postawił 2 kwietnia. Czyli prawie 15 miesięcy miał. Do dziś jakoś super nie chodzi
Pani tak wypoczelam mimo iż właściwie cały czas zajmowaliśmy się Olkiem bo on szalał na całego mieliśmy hotel typowo dla dzieci z mnóstwem atrakcji. Krzyczał jak go z wody wyciagalismy ale nie musiałam gotować ani sprzątać. No i czas spędzony w trójkę był świetny bo na co dzień tego nie mamy. Lot też ok trochę Olek płakał ale to ze zmęczenia i wkurzeni że był przypiety pasami a chciał chodzić
Kucyku naprawdę nie jesteś sama. Jest ciężko ale to mijao

Stary 2014-07-09, 08:36   #3013
jojla
Zakorzenienie

Hej, hej ostatnio tylko Was podczytuję ale obiecuję poprawę

Cytat:
Dziewczyny zwarjuje...
Na spacerze tez się darł
Łącznie spał od rana z godzinę. Pediatra przepisała debridat 3x1 łyżeczka granulatu do mleka, Viburcol czopki uspokajające dwa razy dziennie, Biogaje 2x2 krople, dicoflor 5 kropli. Mamy refundacje na nutramigen. 6 opakowań na receptę może dać wiec odjąć cenę wizyty to będziemy 20zl do przodu..

Przytulnie, noszenie nie pomaga. Jak zaczyna wbijać mi paznokcie, ciągnąć za włosy i kopać po ranie po cc to mam wrażenie że mnie nienawidzi wiem że tak nie jest ale emocje biorą górę.

Kochana ogromnie Wam współczuję tych ciężkich przeżyć Pamiętaj, że jesteś najlepszą mamą na świecie ale jak każdy człowiek masz prawo do uczuć i zmęczenia co nic a nic Twojej matczynej miłości nie umniejsza
Trzymam mocno kciuki za poprawę u Maksia

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
Ależ mi dzisiaj niedobrze. Coś zeżarłam i teraz się męczę!

coś zeżarła?

Cytat:
Maga Tż w niedzielę wyjechał więc jestem z małą sama Laura to wulkan energii wszędzie jej pełno Od jakiś 2mc chodzi, wszystko rozumie, coraz więcej mówi i potrafi Ostatnio patrzę a ona wzięła bączka i go nakręcała na dywanie w szoku byłam, bo bardzo dawno się nim bawiłyśmy Dzisiaj nauczyła się dzwonić dzwonkiem w rowerku Nie sądziłam, że takie małe dziecko jest aż tak mądre Cały czas ząbkuje i przy tym trochę gorączkuje i choruje, przy każdym ząbku coś jej dolega (a mamy już 7) Między innymi przez to odwlekam szczepionką na mmr

ale córa się super rozwija

Cytat:
Monia Olek pierwsze samodzielne kroczki postawił 2 kwietnia. Czyli prawie 15 miesięcy miał. Do dziś jakoś super nie chodzi
Pani tak wypoczelam mimo iż właściwie cały czas zajmowaliśmy się Olkiem bo on szalał na całego mieliśmy hotel typowo dla dzieci z mnóstwem atrakcji. Krzyczał jak go z wody wyciagalismy ale nie musiałam gotować ani sprzątać. No i czas spędzony w trójkę był świetny bo na co dzień tego nie mamy. Lot też ok trochę Olek płakał ale to ze zmęczenia i wkurzeni że był przypiety pasami a chciał chodzić
Super, że jesteś zadowolona z urlopu i wypoczęłaś

Pani kciuki za sprawę ze żłobkiem

Agatko za 6 miesiąc ale mi leci Twoja ciąża

Edytko Twoja też

Fiol pięknie Maluszek przybiera, wciąż nie mogę uwierzyć, że to tak szybko czas leci i już niedługo pojawi się po drugiej stronie brzuszka

Coś miałam jeszcze napisać ale mi uleciało...

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 08:41   #3014
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Kucyku wyprobuj to ciasne zawijanie moze

Renia

Witajcie baby
Ja z babcia wyjechalam do miesciny coby sobie zakupy zrobila, nie zdazylam nic zjesc tak sie pieklila no ale kupie sobie cos w sklepie zanim totalnie mnie zmuli.

Dwa kolory, a propo, kiedy spodziewasz sie miesiaczki?

h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 08:57   #3015
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Ale prawda jest taka że boi się własnymi rąk.
czyli zdrowy dzieć! tylko się cieszyć

piękna waga!

Cytat:
No i czas spędzony w trójkę był świetny bo na co dzień tego nie mamy.

gdzie byliście? jak sobie radziliście na miejscu z przemieszczaniem? czy atrakcje hotelowe przyćmiły jakiekolwiek zwiedzanie?
a cycował częściej bo mu jedzenie nie smakowało czy mamę miał blisko i postanowił wykorzystać?
no i co mu 'stałego' dawałaś?

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
Pani kciuki za sprawę ze żłobkiem
dzięki.
Ale Wy, z Mleb, się już orientujcie w żłobkach. Jak widać czekanie na pesel sprawia, że sprawa się oddala... heh.

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
z babcia wyjechalam do miesciny coby sobie zakupy zrobila, nie zdazylam nic zjesc tak sie pieklila
piekliła się, że co? że ją wieziesz czy za wolno wyruszacie?

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 09:09   #3016
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Do mamuś co dawały debridat maluchom : ten granulat rozpuszczałyście w butelce od leku i zawiesine podawałyście dzieciom (tak jak w ulotce) ? Czy może granulat bezpośrednio do mleka? Bo pediatra mówiła żeby granulat rozpuszczać w mleku (łyżeczka trzy razy na dobe) ale to wychodzi kosmiczna dawka!!

Stary 2014-07-09, 09:11   #3017
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
dzięki.
Ale Wy, z Mleb, się już orientujcie w żłobkach. Jak widać czekanie na pesel sprawia, że sprawa się oddala... heh.

faktycznie chyba muszę o tym pomyśleć, szczególnie, że będę musiała szybko do pracy wracać
Polityka prorodzina... Taaa...

Cytat:
Witajcie baby
Ja z babcia wyjechalam do miesciny coby sobie zakupy zrobila, nie zdazylam nic zjesc tak sie pieklila no ale kupie sobie cos w sklepie zanim totalnie mnie zmuli.
Udanych zakupów i koniecznie coś zjedz!

Stary 2014-07-09, 09:20   #3018
Maga83
Zakorzenienie

Pani byliśmy w Bułgarii. W sumie byliśmy na jednym zwiedzaniu ale tak planowaliśmy. Z przemieszczaniem nie było problemu. Mieliśmy wózek. Można było w autobus albo taxi wziąć. Mutsy się pięknie składa
Jeść dawalam mu wszystko co zechciał. Ale jadł głównie suchy makaron, naleśniki i suchy chleb. No i mnóstwo owoców. Żadnego mięsa ani ryb. Tak samo jest w domu. Miałam w zapasie słoiczek z obiadem i ostatnie 3 dni koło 20 wieczorem wołał am i przynosił słoik i zjadal cały. Generalnie jadł podobnie jak w domu
Ewel u nas też by się można doczepic do wagi bo Olek waży ledwo 11 kg a ma 1,5roku. Ale dobrze wygląda

Stary 2014-07-09, 09:24   #3019
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny zwarjuje...
Na spacerze tez się darł
bidulko - siły dla Ciebie

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 09:28   #3020
jojla
Zakorzenienie

Rena jak się czujesz?

Stary 2014-07-09, 09:45   #3021
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
coś zeżarła?
.
Jadłam McDonalda i to chyba on!
Cytat:
Dwa kolory, a propo, kiedy spodziewasz sie miesiaczki?
.
Ciężko powiedzieć, jakoś w przyszłym tygodniu. To pierwszy cykl po odstawieniu tabsów, więc z ostatniego krwawienia wychodzi że ok poniedziałku, ale z testów owulacyjnych że ok nawet piątku. Zobaczymy. A tak apropo testów. W tym cyklu robiłam testy owu. Najpierw wychodziły mi coraz to ciemniejsze kreski- pomyślałam owulacja. Potem słabły. To było w wekend. Nastepnie w czwartek znów test pozytywny i śluz. Więc myśle teraz owulacja. I to samo w piątek. Potem już nie robiłam kilka dni. Teraz znów zrobiłam i nadal pozytywne już trzeci dzień pod rząd i to tak mego- tzn testowa kreska dużo ciemniejsza od tej drugiej. Dziwne. Czy mój organizm zwariował?

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 09:56   #3022
iza243
Zakorzenienie

Witam
Cytat:
U nas butelka tylko TT inne niespexjalnie nam podeszly (mielosmy z reklamowek avent, lovi, eeee zapomnoalam jaką jeszcze znaną dość)

a poniz na chwilkę moj mały psotnik prawie dwu latek
Cudny
Cytat:
Dziewczyny zwarjuje...
Na spacerze tez się darł

Współczuje bo oboje się męczycie
Cytat:
faktycznie chyba muszę o tym pomyśleć, szczególnie, że będę musiała szybko do pracy wracać
Polityka prorodzina... Taaa...
Dlaczego?

Ja dziś mam wychodneIde z koleżanką na kawe

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 09:59   #3023
anitaxas
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
aaa. jeszcze się nie "pochwaliłam". mój synio odstawił mnie od piersi świadomie - nie chce za nic w świecie. także pije czasem w nocy, czasem rano (ale tylko na śpiocha).
szczerze mówiąc czuję się strasznie przedmiotowo smoczek też tak odstawił z dnia na dzień myślałam, że będę karmić do 18stki, a tu taki zonk...
Mimo, iż rozumiem, że dla Ciebie to trudny okres to rozbawiłam się strasznie czytając to co napisałaś M. dorasta

Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość
Nie wiem jakie dobre butelki? My mamy antykolkową TT i bardzo nam odpowiada
Jaki krem maść do pupy? Wcześniej miałam Sudocrem i coś jeszcze. Ja używam bephanten i hipp, sudocrem czasami.
Do kąpieli to chyba Emolium? I coś jeszcze polecacie? My od początku jedziemy na płynie do mycia ciała i włosów Hipp

Krem na brodawek? Medela - maść Puralen
Jakie mleko mm? Była mowa o jakimś w butelkach jednorazowych. To jednorazowe to m.in. NAN kupione w aptece po cc
I to coś do odciągania Frida czy jakoś tak koszmar. My mamy ten zestaw do odkurzacza: KATAREK i wg. super czyści nosek + woda morska do nawilżania
A i niedrapki spadały z rączek. Ja zamiast niedrapek zakładałam po prostu skarpetki i super się trzymały na rączkach

Cytat:
Dziewczyny zwarjuje...
Na spacerze tez się darł

Kucyku bardzo Ci współczuje tych ataków płaczu.. wiem jak to jest..
Moja bardzo się uspokajała gdy ją ciasno owijałam pieluszką - rączki ułożone wzdłuż tułowia i tak zawijałam w kokonik(mumię) i do dzisiaj ją tak na noc owijam, bo wtedy śpi spokojnie. Też ma/miała bardzo silny odruch moro i po prostu bijąc się rączkami wybudzała się nonstop. Wiadomo nie każde dziecko lubi, ale możesz spróbować. Moje jak była mniejsza to gdy płakała histerycznie to jeszcze pomagała kołysanie, ale nie takie na boli tylko tył-przód.
Woombie to taki właśnie otulacz.

za piękną wagę !!! Rośnij Maksiu i wyrastaj z tych okropnych dolegliwości..
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 10:13   #3024
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Dlaczego?
Ktoś mnie zatrudnił w moim stanie, żebym nie została na lodzie i miała świadczenia więc ja jeż muszę coś z siebie dać... Już się tym martwię ale musi jakoś być.

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Ja dziś mam wychodneIde z koleżanką na kawe
fajnie miłej kawy

Stary 2014-07-09, 10:17   #3025
anitaxas
Zadomowienie

Byłyśmy wczoraj z Emilką w odwiedzinach u małego Oskarka i powiem Wam, że utwierdziłam się w przekonaniu że maluszki od razu mają swój charakterek. Ten maluszek przez 1,5h godziny nie śpiąc leżał sobie w wózeczku i się rozglądał, cycał sobie smoczka i nawet nie zakwilił a moja jak była w jego wieku nie potrafiła tak leżeć nawet przez 10-15 minut i dalej jej się to raczej nie zdarza Smoka do dzisiaj nie potrafi sobie zassać, bo tak się wkurza i po prostu go wypluwa jak jej nie przytrzymam.. No i nasłuchałam się oczywiście, że "dlaczego ją ciągle nosisz na rękach?", "dlaczego ona taka nerwowa", "ale ona duża/tłuściutka" no i w ogóle wkurzyłam się tą wizytą i tymi złotymi radami pt. zostaw ją jak płacze to się przecież sama uspokoi, nie możesz jej cały czas nosić, powinna lubić spacery w wózku, to ja sobie wymyślam itd...
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 10:26   #3026
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
B No i nasłuchałam się oczywiście, że "dlaczego ją ciągle nosisz na rękach?", "dlaczego ona taka nerwowa", "ale ona duża/tłuściutka" no i w ogóle wkurzyłam się tą wizytą i tymi złotymi radami pt. zostaw ją jak płacze to się przecież sama uspokoi, nie możesz jej cały czas nosić, powinna lubić spacery w wózku, to ja sobie wymyślam itd...
Jesuuu współczuję... Moja rodzina o tyle dobra że mówią żebym jak najwięcej go nosiła, tuliła bo tego on teraz potrzebuje.

Cytat:

Kucyku bardzo Ci współczuje tych ataków płaczu.. wiem jak to jest..
Moja bardzo się uspokajała gdy ją ciasno owijałam pieluszką - rączki ułożone wzdłuż tułowia i tak zawijałam w kokonik(mumię) i do dzisiaj ją tak na noc owijam, bo wtedy śpi spokojnie. Też ma/miała bardzo silny odruch moro i po prostu bijąc się rączkami wybudzała się nonstop. Wiadomo nie każde dziecko lubi, ale możesz spróbować. Moje jak była mniejsza to gdy płakała histerycznie to jeszcze pomagała kołysanie, ale nie takie na boli tylko tył-przód.
Woombie to taki właśnie otulacz.

za piękną wagę !!! Rośnij Maksiu i wyrastaj z tych okropnych dolegliwości..
A taki otulacz mamy... Ale i tak się z niego wyplątał...
Jeszcze przez sen często "YY! i się budzi..

Dziękuję Wam wszystkim za wsparcie i życzenia dla Maksiora

Stary 2014-07-09, 10:30   #3027
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Byłyśmy wczoraj z Emilką w odwiedzinach u małego Oskarka i powiem Wam, że utwierdziłam się w przekonaniu że maluszki od razu mają swój charakterek. Ten maluszek przez 1,5h godziny nie śpiąc leżał sobie w wózeczku i się rozglądał, cycał sobie smoczka i nawet nie zakwilił a moja jak była w jego wieku nie potrafiła tak leżeć nawet przez 10-15 minut i dalej jej się to raczej nie zdarza Smoka do dzisiaj nie potrafi sobie zassać, bo tak się wkurza i po prostu go wypluwa jak jej nie przytrzymam.. No i nasłuchałam się oczywiście, że "dlaczego ją ciągle nosisz na rękach?", "dlaczego ona taka nerwowa", "ale ona duża/tłuściutka" no i w ogóle wkurzyłam się tą wizytą i tymi złotymi radami pt. zostaw ją jak płacze to się przecież sama uspokoi, nie możesz jej cały czas nosić, powinna lubić spacery w wózku, to ja sobie wymyślam itd...
Współczuję wysłuchiwania głupich tekstów
Niektórzy nie potrafią zrozumieć, że dzieci są różne i mają różne potrzeby...

Edytowane przez jojla
Czas edycji: 2014-07-09 o 10:33
Stary 2014-07-09, 10:32   #3028
Wika28
Zakorzenienie

Dziewczyny, podczytuję tak z doskoku jak się martwicie rozwojem dzieci i przypominam sobie taką sytuację u nas. Mój młodszy brat długo nie mówił, Mama jeździła od lekarza do lekarza, doszukiwali się różnych schorzeń. W końcu lekarka w ośrodku stwierdziła, żeby dać mu jeszcze czas i zostawić w spokoju. Przyjechali do domu i mama coś tacie opowiadała, ze koniec z lekarzami. Na co mój brat wypowiedział pierwsze słowa: "No i dobze"
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 10:34   #3029
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, podczytuję tak z doskoku jak się martwicie rozwojem dzieci i przypominam sobie taką sytuację u nas. Mój młodszy brat długo nie mówił, Mama jeździła od lekarza do lekarza, doszukiwali się różnych schorzeń. W końcu lekarka w ośrodku stwierdziła, żeby dać mu jeszcze czas i zostawić w spokoju. Przyjechali do domu i mama coś tacie opowiadała, ze koniec z lekarzami. Na co mój brat wypowiedział pierwsze słowa: "No i dobze"

Stary 2014-07-09, 10:40   #3030
agatkaa1
Zakorzenienie

Witam Kochane

Maga cieszę się że wczasy się udały i odpoczęłaś a przede wszystkim spędziliście razem ten czas i nacieszyliście się troszkę sobą! CUDNIE!

Ewel zaglądaj częście, pieknie Laura się rozwija! sprytna z Niej dziewczynka

Iza no to udanej i miej kawki kto będzie z Małym? Tż?

Anitka olej te wszystkie rady, TY jesteś mamą EMI i TY wiesz najlepiej co masz robić i jak postępować....wiadomo że płacz dziecka nie jest Nam obojętnym tym bardziej AM....która zacałowałaby swoje dziecko

Panika trzymam za żłobek! A Twoj Michaś już dorasta może i lepiej jak sam się izoluje niż jakbyś TY miała lub musiała Go odstawiać??

Edytte TY jesteś zielona a ja to już nie wspomnę, ja nie mam kupionego nic poza tymi kocykami....kompletnie nic....i oglądam to i tamto ale jakoś kupować nie kupuję, nie umiem się zmobilizować....ciągle myślę że jeszcze mam tyyyyyle czasu....fakt mam kilka tyg więcej niż TY no ale....
No i pewnie to też tak wychodzi że zajmuje głowę remontem i nie myślę o wyprawce, a tu już zaraz połowa lipca....

Ciuszki chciałabym poprać gdzieś sierpień/ wrzesień tak żeby jeszcze na dworze suszyć a nie w domu.....
Ps. w jakiej temp prać ciuszki? głównie już używane...
I czy za proszek DZIDZIUŚ chyba 1,8kg albo 1,6 za 17zł to dobra cena??

Jojla wiem że to będzie trudne no ale coś za coś....i faktycznie chyba musisz się rozglądać za żłobkiem już jak Panika radzi....
Boshe do czego to doszło że dziecko jeszcze w brzuszku a tu już Jego przyszłość trzeba planować

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Kucyku współczuję Ci strasznie, pewnie nie raz płaczesz razem z Nim jak taki niespokojny, doskonale rozumiem bo ja jak mój bratanek płacze (ma już 5 at) to ja idę w kąt i też płaczę bo on płacze....a co dopiero takie maleństwo co nie mówi jeszcze i nie powie co go boli ani nic to jest straszna niemoc ze strony mamusi

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
a to pieron
Jak się czujesz, byłaś u ginka z wynikami??

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości