|
|
#4171 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III
hej mamcie my dzis mielismy szczepienia i ciezko widze dzisoejsza noc... chlopaki marudza ze hoho a jeszcze ten upal eh.
dostalam recepte na jakies krople na kolke ale chyba zostaje przy sab. moje niunki maja juz po 4,5 kg ♡ a za 4 dni skoncza 2 miesiace ) Oli was pozdrawia ! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4172 |
|
Zadomowienie
|
Karolkya trzymam kciuki za dzisiejsze wyjście
![]() Prowansja współczuje problemów z brzuszkiem... ja nie mogę patrzeć jak mojego boli brzuszek i nic nie pomaga... A przez te upały to Kacperek nawet sobie zasnąć porządnie nie może, tylko co chwilę się budzi. Nie wiem czy jakiejś kryzysu laktacyjnego nie podchodzę, mały się chyba najeść nie może a piersi cały dzień miękkie, chyba że przez te upały w kółko pije i mleko nie zdąży się wytworzyć? :-( ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Chocolate pięknie Ci chłopaki rosną oby jednak noc minęła spokojnie i się bidulki nie męczyły a Ty z nimi...
|
|
|
|
#4173 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanie do mamusi na macierzynskim. Jakie dokumenty musimy dostarczyc do pracodawcy? Wiem, ze potrzebne jest zaświadczenie o porodzie i oświadczenie o wykorzystaniu urlopu. Coś jeszcze?
I w sumie też bym chciala wiedzieć jakie dokumenty do becikowego. Bede niesamowicie wdzieczna. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4174 |
|
Konto usunięte
|
Alingles do zasiłku potrzebne jest zaświadczenie ze szpitala, akt urodzenia i wypełniony wniosek.
Do becikowego - musisz zapytać u siebie w opiece, bo w każdym mieście jest inaczej. U mnie potrzebne było: zaświadczenie od lekarza, zaświadczenie o zarobkach z US, wypełnione wnioski o becikowe i o opłacanych składkach na ubezpieczenie, ksera dowodów i aktu urodzenia
|
|
|
|
#4175 |
|
Wtajemniczenie
|
Bylysmy dzisiaj na pierwszym spacerku
byl maly placz na poczatku ale potem nam pieknie usnela. Byla tez polozna. Z mala wszystko w porzadku. Żółtaczka moze schodzic do 2 tyg, za to z oczkami jak nie przejdzie do piatku mamy sie zglosic do przychodni Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4176 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny po tym nutritonie mała przestała ulewac,ale robi bardzo luźne kupy.Podawalam jeden dzien ten zagęszczacz i dalam sobie spokój bo na jedno pomoze a na co inne zaszkodzi.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4177 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny od dwóch dni pod wieczór boli mnie strasznie głowa... od czego to noże być?
|
|
|
|
#4178 |
|
Wtajemniczenie
|
mnie tez juz dluuugo ale to od przemeczenia raczej
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślałam że po tym zageszczaczu to kupki będą raczej twardsze. Witam sie na nocnym karmieniu, mala pospala 5 godzin z jedną przerwą na kąpiel po której o dziwo nie wolała jeść. No ale byla przed tym byla taka nerwowa żeby stale cyc, chyba miała gazy, a zauważyłam że jak coś jej dolega to cyc robi za przytulanke. Płakała przy cycu i nerwowo go szukała mimo że miała już podanego w usta
|
|
|
|
|
#4180 |
|
Konto usunięte
|
U nas mały pospal 3h. Liczyłam na więcej...
|
|
|
|
#4181 |
|
Zadomowienie
|
U nas dziś też średnio, chyba mamy problem z brzuszkiem bo Kacperek płacze, pręży się, budzi się co 2 godziny, tak mi gi szkoda... A ja nic niego nie zjadłam, kropelki daje jak dawałam, więc od czego tak mogło się stać?
|
|
|
|
#4182 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:35 ---------- Poprzedni post napisano o 06:28 ---------- Cytat:
życzę szybkiego powrotu do domu Cytat:
|
|||
|
|
|
#4183 |
|
Zadomowienie
|
Ramona mleka i jego przetworów już w ogóle nie jem, bo małego sypie, jakbym jeszcze nie mogła jeść glutenu to nie wiem co by było... oby to skok
|
|
|
|
#4184 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4185 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny!
Nie pisałam Wam wcześniej, ale moja mama w poniedziałek trafiła W KONCU do szpitala onkologicznego (czekaliśmy 2 miesiące a to i tak mało i dzięki znajomością), baliśmy się, ze nie doczeka, ale doczekała i lekarze stwierdzili, ze nie ma co czekaćc i dzis MA OPERACJE od ktorej WSZYSTKO zależy. Zabieg inwazyjny, tna cala jamę brzuszna, by ocenić tego guza i jak się uda to go wyrzucić. Jest tak duży, ze nie powtarzali juz badan (USG, tomograf), bo i tak nie widać szczegółów i z którego narządu wyrasta a które tylko uciska... Wszystko okaże się w trakcie. Moze być bardzo prosto, a moze się okazać, ze jest masakra i ja zamkna po prostu. Denerwuje się jak Fox i modle by jednak dało się go wyciąć i przedłużyć mamie życie choć odrobine..m Prosze.. Trzymajcie kciuki!!!!
|
#4186 |
|
Zadomowienie
|
cześć
mój syn ma dwa oblicza: w nocy jest aniołem a w ciągu dnia budzi się w w nim demon
|
|
|
|
#4187 |
|
Zadomowienie
|
Prowansja trzymam kciuki za mamę zeby wszystko poszło dobrze
Ja dzis smigam do zusu dostalam wezwanie w sprawie przedłożenia dokumentacji firmy.Chodzi pewnie o macierzyński :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4188 |
|
Zadomowienie
|
Prowansja oczywiście mocne
oby wszystko było dobrze ![]() kurczę, w nocy znowu były zielone grudki w kupie dziś uważam z laktozą na maxa. odstawić powinnam wszystko na próbę czy tylko mleko?
|
|
|
|
#4189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wieczorem byliśmy u lekarza, dostał debridat, Viburcol, Biogaje (oprócz dicofloru).. Zobaczymy... Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4190 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co to za leki, jak działają? Ja czekam na jutrzejsza wizytę u pediatry. Przyszedł sab- simplex, ale tak jak myślałam. Nic nie daje. Wczoraj mala płakała od 20:30 do 1 tak przeraźliwie... Przysięgam, ze ja zejdę przy niej z rozpaczy jak nikt jej nie pomoże! pozniej spala do 6 rano wykończona, zjadła, drzemka do 9 i obudziły ja gazy i znowu nie moge jej uspokoić a ona wyje juz... Litości :'(
|
|
#4191 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Za bardzo pochwaliłam moją za brak brzuszkowych problemów. Od wczoraj mamy wodnistą kupkę, niby żółta ale ewidentnie za rzadka. Biegunki nie ma bo były tylko dwie takie wczoraj rano i wieczorem a przez cały dzień takie małe rzadkie kleksy. Nie płacze, więc brzuszek raczej jej nie boli. Może to z gorąca i od przepajania
W pudełku ze szpitala miałam próbkę tej BioGai, dostała wieczorem i dzisiaj od rana tylko żółte kleksy. Jak nie zrobi do jutra normalnej to będziemy radzić się położnej bo nie wydaje mi się, żeby kupkowe fontanny były normalne. Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4192 |
|
Zadomowienie
|
Dziewuszki, my tu sobie narzekamy na nasze marudy, ale i tak powinnyśmy się cieszyć, że urodziły się zdrowe, bez komplikacji
na szczęście z synkiem wszystko ok, ale waży tylko 1700g (nawet nie wyobrażacie sobie jaka to wątła kruszynka ) i ze szpitala to zbyt szybko nie wyjdzie......udało mi się uśpić mojego szkraba ![]() no i te kupy co pieluszka to inna i nie wiem jak je interpretować ![]()
|
|
|
|
#4193 |
|
Zadomowienie
|
Moja dzisiaj tez od rana wyła, prezyła się, no i kupy brak... dalam jej lyzke herbatki z koperku i lakcid, zjadla i spi juz 2 godzine, ale od 4 rano byl koszmar...
Prowansja za operacje, zeby sie udala#Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4194 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie trzeba odkręcać, jest taki sznureczek którym się mocuje podstawkę do góry.I jak morfologia??lepiej się czujesz?? Cytat:
super że udało się sn i witamy RadusiaCytat:
witamy NadusieCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zosia jeszcze nie, ale Adaś tak. To normalne w ok. 6 tyg. Nic z tym się nie robi
|
|||||||
|
|
|
#4195 |
|
Konto usunięte
|
Witamy się po szczepieniu. Wybraliśmy w końcu standard. Oli trochę płakał, ale nie było tak źle.. Mierzy już 63cm i waży..... I tutaj chyba pobił rekord... 5900g!!
W poniedziałek skończył 6 tygodni... A teraz czekamy na horror poszczepienny..... |
|
|
|
#4196 | ||||
|
Zadomowienie
|
Jeszcze 6 str mi zostało
![]() Spóźnione gratki ale fajowe stóby![]() Cytat:
a jak Kubuś reaguje na siostrę?? u nas pomału pojawia się zazdrość![]() kolejny niemowlaczek[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;47137778] Oprócz tego gadalysmy coś o przedszkolu że nasze dzieci chcemy na przyszły rok wysłać. Głównie po to by Adaś miał kontakt z dziećmi. Na co stwierdziła, że i tak będę siedzieć z Olim w domu, więc po co, przecież to szkoda pieniądzy... wrr..[/QUOTE] Bardzo dobry pomysł przedszkole to super sprawa dla dziecka.Cytat:
![]() Cytat:
kolejny przystojniaczek[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;47145283] [/COLOR]Moja szefowa mnie zszokowala. Nie wiem, czy wyczytała, że mogę złożyć skargę do Inspekcji Pracy i wtedy zapłaci karę, czy co.. ale zadzwoniła dziś do mnie, że była w zusie i wszystko załatwiła i mogę być spokojna [/QUOTE]![]() I teraz kilka pytań do Was bardziej doświadczonych :[/B]Czy robię źle jak karmie ok 15 min, mały przysypia puszcza cyca więc go odstawiam, chwilę potrzymam do góry. Następnie zmieniam pieluszkę i później jeszcze dalej karmię z 10 min? Czy to może jakieś złe nawyki wprowadzić? Jak długo rozpuszczają się szwy? (zapomniałam położej zapytać) Jak radzicie sobie z czkawką? Położna mówiła że można przeczekać albo dać cyca. Co lepsze? Pupa- smarować czy nie? Zauważyłam że czasem troszkę jest zaczerwieniona, ale nie wiem czy to nie od pocierania chusteczką. Raz dziennie linomagiem smarowałam. A tak wogóle to czuje się szczęśliwa że mam Synusia już przy sobie. Wczoraj popłakałam się ze szczęścia jakie mam. Niesamowite to jest. I najważniejsze- we wtorek ( 3 dni po porodzie) w końcu wybraliśmy imię i mamy małego Miłoszka. Ja bardzo chciałam tak dać, mężowi się nie widziało, chciał bardziej Patryka albo Fabiana. W końcu przyjechali teściowie i z moimi rodzicami i rodzeństwem zrobiliśmy głoswanie. Wygrał Miłoszek Co do 1pyt. To robię podobnie, bo młoda za krótko ciągnie i musze ja wybudzac i dokarmiac. Wg T.Hogg to zły nawyk Pyt.2 podobno do 3tyg Pyt.3 Przeczekuje, a czasami daje cyca Pyt.4 Myje pupe woda za wacikiem, a na spacerach używam chusteczek. Staram sie smarowac zielkonym linomagiem po kazdej kupie Bardzo ładne imię wybraliście ![]() Cytat:
może mu zimno, albo przysypiało i nagle zostało wybudzone itp
|
||||
|
|
|
#4197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Au nas są to kwadranse a nie godziny... Mały jest wykończony. W dodatku on ma wadę serca przez którą męczy się bardziej niż inne dzieci ![]() Sap simplex u nas tez nie daje efektów. Debridat - regulacja pracy jelit, Viburcol - czopki na uspokojenie, Biogaja i dicoflor to probiotyki. |
|
|
|
|
#4198 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;47161735] Poza tym mamy zrobić usg bioderek. I tutaj moje pytanie: koleżanka dostała na to skierowanie od lekarza ogólnego i miała je za darmo. Od mojej lekarki usłyszałam sprzeczne informacje: skierowanie może wystawić tylko ortopeda, a bez skierowania jest to płatne. Jak jest u Was?? Rozmawiałyśmy również o szczepionkach. I mam problem... Lekarka i położna namawiają mnie na szczepienia skojarzone, głównie przez to, że Adaś w wieku 4 miesięcy po szczepieniu dostał trzy razy drgawek. Nie miał przy tym gorączki, zrobiliśmy też EEG i konsultowaliśmy z neurologiem - wszystko ok i stwierdziła, że to wina właśnie szczepionki. Lekarka powiedziała, że te skojarzone są bardziej oczyszczone i przez tą historię z Adasiem powinniśmy się bardziej nad tym zastanowić.... Co myślicie??[/QUOTE] Skierowanie mamy od pediatry, co do szczepionek to nie wiem jeżeli ufasz lekarzowi to zrób tak jak Wam mówi...Cytat:
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;47165272]A ja łapię coraz większego doła przez to wszystko. Poszliśmy dziś na spacer. Takiego spaceru to ja nikomu nie życzę... Współczuję kochana Cytat:
![]() |
||||
|
|
|
#4199 |
|
Zadomowienie
|
Prowansja mocno trzymam kciuki za Twoją mamę i oby wszystko się udało!
Może nas efekty po Ssb trzeba troszkę poczekać, dawaj przed każdym karmieniem i może ludzie lepiej. Kucyk to Maksiu musi się na prawdę męczyć, oby leki pomogły i mu ułożyło... |
|
|
|
#4200 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze co chce tu napisać to coś mnie odrywa od telefonu. Dopiero udało mi się komputer włączyć ale Mały się znów budzi. Coś ma gorszy dzień dzisiaj. Co 1.5 - 2 godz chce jeść, leży i nie śpi. Byliśmy rano na którtkim spacerku, później pospał może pół godz. Oby się uspokoił.
Prowansja mam nadzieje że operacja przyniesie sukces i polepszy się stan Twojej mamy. Tż wczoraj wyjechał, wróci w piątek. Nie jest mi lekko ale dajemy sobie radę. Drazni mnie trochę to że jak Mały popłacze chwile to moja mama od razu przychodzi a ja się przez to niepotrzebnie dodatkowo denerwuje. Wiem że może chce mi pomóc ale co za dużo to nie zdrowo. Tak samo babcia- po dwa razy dziennie przychodzi do nas na góre. Dziś ledwo nogę z sypialni wychyliłam a ta już była pytać czy Miłosz śpi. Nawet do wc nie miałam jak iść. ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- W końcu się ochłodziło bo zaczęło padać. Bo tak to masakra była.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:28.

) 

byl maly placz na poczatku ale potem nam pieknie usnela.

dziś uważam z laktozą na maxa. odstawić powinnam wszystko na próbę czy tylko mleko?
na szczęście z synkiem wszystko ok, ale waży tylko 1700g (nawet nie wyobrażacie sobie jaka to wątła kruszynka
) i ze szpitala to zbyt szybko nie wyjdzie......
super że udało się sn i witamy Radusia

W poniedziałek skończył 6 tygodni... A teraz czekamy na horror poszczepienny.....