Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu?
Nie 16 50,00%
Ani trochę 16 50,00%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-09, 12:26   #4411
pentuerka
Rozeznanie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
no ale to jest nosidło z takim majtkowym dołem? czy z szerokim?
jesli z majtkowym to takie nosidła są zdecydowanie nie polecane przez lekarzy, choc wiem ze pare lat temu była na takie moda- sama takie mialam 12 lat temu

co do wiszenia-chodzi o wiszące nogi oczywiscie, ktore nie powinny wisiec
No wlasnie, nawet nie wiesz jaki maja dol a piszesz ze nosidla tej firmy sa zle.
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 12:27   #4412
sara 85
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Wiecie co mam wrażenie, że zaraz urodzę. Jak brałam leki to byłam jakaś taka spokojna, a dzisiaj się stresuję

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 12:32   #4413
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
ja akurat temat nosideł doglębnie przestudiowalam bo mam zamiar uzywac, co wiecej z racji tego ze chodze ze soba do ortopedy, neurochirurga i lekarza rehabilitacji kazdego z nich wypytałam o temat nosideł i kazdy powiedział ze nosidło z wąskim krokiem jest niedopuszczalne, wiec dziele sie wiedzą po prostu.
oczywiste jest tez ze nie kazdemu dziecku nieodpowiednie nosidło zaszkodzi, tak samo jak nie kazdy kto pali dostanie raka
Ja mam cos takiego, wydaje sie szersze od tych majtkowych, ma rowniez przedluzenie wlasnie na bokach. Mam nadzieje, ze krzywda dziecku sie nie stanie przez uzytkowanie.
Ciekawe czy moj księciunio będzie wogole chcialbyc w tym noszony
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mothercare carrier 3ways 2 (1).jpg (19,6 KB, 29 załadowań)
Stary 2014-07-09, 12:33   #4414
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Wiecie co mam wrażenie, że zaraz urodzę. Jak brałam leki to byłam jakaś taka spokojna, a dzisiaj się stresuję
a kiedy chcialabys urodzic ?

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 12:35   #4415
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
a kiedy chcialabys urodzic ?
hmm chciałabym wytrzymać chociaż do jutra, a najlepiej jeszcze 2 tygodnie

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2014-07-09, 12:38   #4416
Paradi87
Raczkowanie

Cytat:
Siostra ma 13 lat, cieszyla sie ze przyjedzie no ale nic na to nie poradze ze na poczatek dla mnie taka wizyta odpada, bede chciala zeby przyjechala do nas na ferie albo w przerwie swiatecznej.
Ja wiem ze ona nie ma latwo w domu i chciala sie z niego wyrwac, niestety taka jest prawda ze moja mama nigdy nie zachowywala sie tak jak powinna matka.
Nigdy nie pytala sie jak nam idzie w szkole, nie pytala sie gdzie idziemy. Dla niej rodzicielstwo konczylo sie na zrobieniu zakupow i czasem danie kasy na zakupy nic wiecej, wiec moja siostra jest osoba ktora chce byc w centrum uwagi chce byc doceniana itd bo nigdy nie byla.
Wiec rozumiem ze sie obrazila, ale moja matka przeszla sama siebie !!!
Mam do niej ogromny zal bo myslalam ze chociaz raz ja bede najwazniejsza a ona siebie postawi na drugim miejscu, ale widze ze nawet to ze bede miala corke nie jest dla niej az tak wazne.
No tak trudny wiek, tłumaczy wiele. Przykro, że masz taką sytuację rodzinną. Tyle dobrego w tej całej sytuacji, że jesteś daleko i łatwiej jest się odciąć. Skup się na Niuni i tż bo to wy jesteście teraz najważniejsi

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość

Dziewczyny, obrona w piątek o 12:00!!!! Trzymajcie kciuki, żebym się obroniła i nie powiła dziecięcia w trakcie!
będziemy trzymać . Na pewno dasz radę

Cytat:
jesli z majtkowym to takie nosidła są zdecydowanie nie polecane przez lekarzy, choc wiem ze pare lat temu była na takie moda- sama takie mialam 12 lat temu

Ciągle coś się zmienia i naukowcy mówią, że to czy tamto jest najlepsze a za kolejne 12 lat okazuje się że to było bardzo złe.
podejrzewam, że za kolejne 12 lat okaże się, że coś co my robiłyśmy/ kupowałyśmy czy dawałyśmy naszym pociechom jest straszne złe i okropne...
Paradi87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 12:39   #4417
sara 85
Zakorzenienie

Dzwoniłam właśnie do gina, bo źle się czuję, boli mnie brzuch jak na okres i plecy, ale kazał czekać. Mam jechać na szpital jak odejdą mi wody, ale stwierdził, że do jutra raczej wytrzymam, a może i dłużej. Niby tak szybko po odstawieniu luteiny nie powinno się nic ruszyć.

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2014-07-09, 12:43   #4418
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość
Baby bjorn ma wiele typow nosidel dlaczego uwazasz ze firma jest zla. Ja mialam wersje active i moj artopeda nie mial zastrzezen. Przerobilam wiele nosidel a to bylo rewelacyjne.

po prostu w ofercie baby bjorn nie widzialam nosideł ergonomicznych, a nosidlo actice o ktorym piszesz nie jest ergonomiczne.

no ale z jakiego powodu było rewelacyjne? przeciz ty nie odczuwasz złych skutów nosidła tylko dziecko.

ja nie chce sie kłócic, ale to o czym piszę to jest obowiązujący obecnie standart

http://pediatria.mp.pl/lista/show.html?id=65165

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:
No wlasnie, nawet nie wiesz jaki maja dol a piszesz ze nosidla tej firmy sa zle.
wiem bo sprawdziłam, to było pytanie do ciebie zebyc sobie odpowiedzial czy to nosidło jest dobre czy złe i przepraszam ze chciałam sie podzielic najnowszą wiedzą uzyskaną od specjalistów.

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2014-07-09 o 12:44
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 12:44   #4419
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
U Ciebie to bym sie nawet nie zdziwila jakbys wytrzymala do tp

Nasze szczescie
Stary 2014-07-09, 12:48   #4420
White Cafe
Rozeznanie

Cytat:
Kurcze, tez mam wrażenie że zaraz sie u mnie zacznie. Od jakiegoś tygodnia prawie codziennie wymiotuje (za każdym razem, zastanawiam się jak to wytrzymuje zaczarowana) i oczywiście wygoogliwalam to i wyczytalam, nze może to byc znak ze porod juz tuz tuz. No niby wiem, ale jakos to do mnie nie dociera. Torba nie uszykowana, nie chce mi sie prasowac w te upaly. U mnie dopiero początek 36 tyg, wiec te 2 tyg chętnie bym poczekala.
Skurczy nie wyczuwam częściej niz raz dziennie. Kojarzycie czy Papryczka miala jakieś wcześniej? Czy odejście wod bylo pierwszym i jedynym symptomem, ze się zaczyna?
Ps. Jeśli wątek przegladaja Dziewczyny bedace na początku ciazy lub w polowie, to pewnie mysla: uuuu kiedy to u mnie będzie. ?

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Cytat:
Dzwoniłam właśnie do gina, bo źle się czuję, boli mnie brzuch jak na okres i plecy, ale kazał czekać. Mam jechać na szpital jak odejdą mi wody, ale stwierdził, że do jutra raczej wytrzymam, a może i dłużej. Niby tak szybko po odstawieniu luteiny nie powinno się nic ruszyć.
O kurcze, niby to normalne ale zarazem przeraza mnie czekanie na odejscie wód... nie wiem, pewnie jestem w błędzie ale chyba bym wolala czekac na poród w szpitalu...
Stary 2014-07-09, 12:51   #4421
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez White Cafe Pokaż wiadomość
Kurcze, tez mam wrażenie że zaraz sie u mnie zacznie. Od jakiegoś tygodnia prawie codziennie wymiotuje (za każdym razem, zastanawiam się jak to wytrzymuje zaczarowana) i oczywiście wygoogliwalam to i wyczytalam, nze może to byc znak ze porod juz tuz tuz. No niby wiem, ale jakos to do mnie nie dociera. Torba nie uszykowana, nie chce mi sie prasowac w te upaly. U mnie dopiero początek 36 tyg, wiec te 2 tyg chętnie bym poczekala.
Skurczy nie wyczuwam częściej niz raz dziennie. Kojarzycie czy Papryczka miala jakieś wcześniej? Czy odejście wod bylo pierwszym i jedynym symptomem, ze się zaczyna?
[COLOR="Silver"]
To ja powinnam juz dawno urodzi przez te moje wymioty

Papryczka jedynie ze tego co kojarze pisala ze wymiotuje przez zgage ale moze to nie byla wina zgagi tylko wlasnie tego ze porod sie zblizal

akurat skurcze czuje dosyc czesto

Nasze szczescie
Stary 2014-07-09, 12:53   #4422
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

poza tym nie chcę cie przekonywac do niczego,
po prostu poleciłas nosidło o ktorym ja wiem wg mojej wiedzy ze nie jest dobre, więc musiałam zareagować. Moze ktoś inny bedzie zainteresowany i sobie przestudiuje temat dogłebniej wiedząc ze są rózne opcje nosidełek i rózne zdania na temat poszczególnych typów i podejmie w ten sposób bardziej świadomą decyzje.
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 12:59   #4423
UmiZumi
Rozeznanie

ButterBear za obronę

White Cafe
nie ródź jeszcze :P mamy taki sam TP z OM! Dzisiaj dowiedziałam się, że w ostatnie 3 tygodni szyjka mi się skróciła poniżej 2 cm, ale tak naprawdę, to ja nie mam zamiaru rodzić przed terminem :P Wiec trzymajmy się razem, a będzie dobrze
Stary 2014-07-09, 13:04   #4424
White Cafe
Rozeznanie

Cytat:
To ja powinnam juz dawno urodzi przez te moje wymioty

Papryczka jedynie ze tego co kojarze pisala ze wymiotuje przez zgage ale moze to nie byla wina zgagi tylko wlasnie tego ze porod sie zblizal

akurat skurcze czuje dosyc czesto
Jezu, jak też właśnie wymiotuje przez zgage. Staram się nie nakrecac ale tak się boje. Zeby byl chociaż przy mnie tz ale przecież musi pracować. Zaraz poszukam sobie wpisow papryczki. I chyba wrzuce do kartonu rzeczy do spakowania (torba wysoko w szafie) chyba wpadam w panikę bo zaczelam czuc skurcze. Musze się jakoś uspokoic
Stary 2014-07-09, 13:06   #4425
pentuerka
Rozeznanie

Cytat:
po prostu w ofercie baby bjorn nie widzialam nosideł ergonomicznych, a nosidlo actice o ktorym piszesz nie jest ergonomiczne.

no ale z jakiego powodu było rewelacyjne? przeciz ty nie odczuwasz złych skutów nosidła tylko dziecko.

ja nie chce sie kłócic, ale to o czym piszę to jest obowiązujący obecnie standart

http://pediatria.mp.pl/lista/show.html?id=65165

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

wiem bo sprawdziłam, to było pytanie do ciebie zebyc sobie odpowiedzial czy to nosidło jest dobre czy złe i przepraszam ze chciałam sie podzielic najnowszą wiedzą uzyskaną od specjalistów.
Przede wszystkim nie sprawdziłaś dobrze, tylko napisałaś, że nosidła tej tej firmy są złe.
Na stronie producenta masz kilka do wyboru ergonomicznych.
http://scandinavianbaby.pl/pol_m_Poz...zieci-314.html

Moje dziecko lubiło być w tym nosidle, nie było pinizowane, nogi szeroko roztawione, a ciężar dziecko rozchodził się na moich biodrach.
Poza tym używałam go jak mała skończyła 4 m-ce.

Pewnie się zmieniły standardy w przeciągu 5 lat i pewnie za 5 lat będą inne. Co innego podzielić się najnowszą wiedzą a co innego napisać zdanie, że coś jej złe.

Nie chcę się kłócić.

Dziewczyny co ja czytam już chcecie rodzić???!!!!!
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 13:06   #4426
Paradi87
Raczkowanie

Cytat:
Cytat:
Ps. Jeśli wątek przegladaja Dziewczyny bedace na początku ciazy lub w polowie, to pewnie mysla: uuuu kiedy to u mnie będzie. ?

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

O kurcze, niby to normalne ale zarazem przeraza mnie czekanie na odejscie wód... nie wiem, pewnie jestem w błędzie ale chyba bym wolala czekac na poród w szpitalu...
Sara

Na początku to się wydawało, że to tak daleko do porodu , a tu się okazuje, że tak szybko zleciało.

Dziewczyny robiłyście liste rzeczy do spakowania do szpitala???

A propos od kiedy zaczęłyście czuć skurcze? Ja mam 33 tc i jakoś chyba jeszcze nic nie czuje ? a możliwe, że są a ich nie rozpoznaje???
Stary 2014-07-09, 13:06   #4427
pati1078
Rozeznanie

http://www.mall.pl/nosidelka/tomy-no...estyle-premier to my mamy cos takiego, teraz jak tak piszecie to tez pewnie zle wzielismy
ale ja kupiłam je tylko poto żeby uzywac na lotnisku wiec mam zadzieje ze krzywdy dziecku nie zrobie myslalam kiedyś o chuście ale jakbym leciała sama z dzieckiem to mysle ze mogla bym sobie nie poradzić z zaplątaniem jej

Edytowane przez pati1078
Czas edycji: 2014-07-09 o 13:11
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 13:07   #4428
UmiZumi
Rozeznanie

Cytat:
Jezu, jak też właśnie wymiotuje przez zgage. Staram się nie nakrecac ale tak się boje. Zeby byl chociaż przy mnie tz ale przecież musi pracować. Zaraz poszukam sobie wpisow papryczki. I chyba wrzuce do kartonu rzeczy do spakowania (torba wysoko w szafie) chyba wpadam w panikę bo zaczelam czuc skurcze. Musze się jakoś uspokoic
3 głębokie wdechy, 3 wydechy... musisz się uspokoić. Może masz skurcze przez stres?

jak się spakujesz, to nerwy odpuszczą ale wszystko na spokojnie
Stary 2014-07-09, 13:09   #4429
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
Matko jedyna! Już się zaczyna fala porodów?? Ja póki co pasuje. Poczekam jeszcze z 2 tygodnie :brzyda l:
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 13:09   #4430
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
U Ciebie to bym sie nawet nie zdziwila jakbys wytrzymala do tp
mam nadzieję, że nie
zresztą cc robią jakoś tydzień albo dwa przed terminem

Cytat:
Ps. Jeśli wątek przegladaja Dziewczyny bedace na początku ciazy lub w polowie, to pewnie mysla: uuuu kiedy to u mnie będzie. ?[COLOR="Silver"]

ja wolę w domu czekać, może jutro mi gin ustali jakiś termin cc.

Może mały chce zrobić mi prezent na urodziny, które mam w piątek i urodzi się jutro

Fajnie by było gdyby urodził się 26, my z tż jesteśmy z 11, Zosia z 26

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2014-07-09, 13:10   #4431
Paradi87
Raczkowanie

Cytat:

White Cafe spokojnie usiądź, napij się wody, 10 oddechów i wtedy na spokojnie oceń sytuacje
Stary 2014-07-09, 13:11   #4432
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Najlepiej dla swietego spokoju spakuj sobie torbe do szpitala
nie ma co panikowac tp masz dopiero na 12,08 wiec masz jeszcze czas

Nasze szczescie
Stary 2014-07-09, 13:20   #4433
White Cafe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
3 głębokie wdechy, 3 wydechy... musisz się uspokoić. Może masz skurcze przez stres?

jak się spakujesz, to nerwy odpuszczą ale wszystko na spokojnie
Cytat:
Napisane przez Paradi87 Pokaż wiadomość
White Cafe spokojnie usiądź, napij się wody, 10 oddechów i wtedy na spokojnie oceń sytuacje
Cytat:
Najlepiej dla swietego spokoju spakuj sobie torbe do szpitala
nie ma co panikowac tp masz dopiero na 12,08 wiec masz jeszcze czas
Troche sie uspokoilam, ale lekki atak paniki byl. Napewno nie ostatni jak bylo daleko to każda chciala rodzic, teraz tez jest pare chetnych ale jak by sie zaczelo to tez pewnie by wolaly poczekać jeszcze troche ja odkad zaszlam w ciazr chcialam juz rodzic a teraz... lepiej nie mowic... ale nadejdzie ten czas
Stary 2014-07-09, 13:25   #4434
Paradi87
Raczkowanie

Cytat:
Troche sie uspokoilam, ale lekki atak paniki byl. Napewno nie ostatni jak bylo daleko to każda chciala rodzic, teraz tez jest pare chetnych ale jak by sie zaczelo to tez pewnie by wolaly poczekać jeszcze troche ja odkad zaszlam w ciazr chcialam juz rodzic a teraz... lepiej nie mowic... ale nadejdzie ten czas
hehe takich chwil paniki będziemy mieć pewnie teraz sporo
Stary 2014-07-09, 13:32   #4435
ButterBear
Zakorzenienie

Dzięki Dziewczyny za wszystkie miłe słowa. trzymajcie mocno kciuki, bo oczywiście jestem wydygana, jak pies przy burzy!

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47226075]Matko jedyna! Już się zaczyna fala porodów?? Ja póki co pasuje. Poczekam jeszcze z 2 tygodnie :brzyda l:[/QUOTE]

Ja też póki co pasuje. Bez przesady! Ja mówiłam, rodzę dopiero w sierpniu i nie dopuszczam do siebie innej wizji.

Mamy problem z podjęciem decyzji co do wózka. Podobają nam się dwa kolory, mi jeden, mężowi i drugi i nie wiemy co zrobić. Popytaliśmy osób 'postronnych', wszyscy są za tym kolorem, który bardziej podoba się mi, ale widzę po minie męża, że nie do końca mu to leży
Kurna

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 13:40   #4436
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny-bo nosidło trezba kupic tzw ergonomiczne a nie to na ktorym dziecko wisi na kroczu-takich wogole nie powinno sie uzywac.
nosidło ergonomiczne wyglada tak i jest polecane przed lekarzy nawet od urodzenia (ze specjalna wkladką)

http://naturalnamama.pl/p434,nosidlo...tula-emma.html
hmm musze sie zaglebic w temat
Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
udowodniona jest skuteczność chusty przy kolkach i takie jej używanie mam chociażby na myśli.
o! zapamietam
Cytat:
c o za dorosłe zachowanie ze strony siostry! Ale jeszcze daje wam szansę, inaczej by was wywaliła ze znajomych
jak na 13 latke przystalo, siostra Zaczarowanej focha sie na facebooku
Cytat:
Właśnie 'fajność' chusty polega na tym, że dobrze zawiązana nie jest szkodliwa dla maminego kręgosłupa ...

Dziewczyny, obrona w piątek o 12:00!!!! Trzymajcie kciuki, żebym się obroniła i nie powiła dziecięcia w trakcie!

Cytat:
chodzi o kształt, dziecko w nosidełku musie byc bezwzględnie "rozkraczone" oraz "zgarbione", inne elementy nosidła jak szerokie szelki czy wygodny pas słuza juz tylko komfortowi rodzica i nie sa istotne dla dziecka
Na pokazie chustowania pokazywali nam wiazanie gdzie dziecko bylo rozkraczone z wiszacymi nozkami i mowili ze to dobrze dla bioder dziecka ze sa szeroko nozki W chuscie tez mialam wrazenie ze dziecko sie troche garbi ale to pewnie zalezy od wiazania i rodzaju chusty
Juz nic nie wiem, musze doczytac...
Cytat:

Cytat:
Napisane przez pati1078 Pokaż wiadomość
http://www.mall.pl/nosidelka/tomy-no...estyle-premier to my mamy cos takiego, teraz jak tak piszecie to tez pewnie zle wzielismy
ale ja kupiłam je tylko poto żeby uzywac na lotnisku wiec mam zadzieje ze krzywdy dziecku nie zrobie myslalam kiedyś o chuście ale jakbym leciała sama z dzieckiem to mysle ze mogla bym sobie nie poradzić z zaplątaniem jej
Chuste dasz rade sama zawiazac przy odrobinie wprawy. Ale na lotnisku godzinke np. raz na 1-2miesiace to bez przesady zeby dziecku zaszkodzilo.

Mnie bardziej przeraza ze ludzie uzywaja fotelika samochodowego jako lezaczka i spacerowki i dziecko lezy w nim zgiete godzinami Wg rehabilitantow/ortopedow/producentow fotelikow max1-2h/dziennie jest dopuszczalne a potem trzeba dziecko polozyc na plaskiej powierzchni.
Nawet w trakcie dlugiej trasy polecali sie zatrzymac, wyjac malucha z fotelika i rozlozyc chocby na siedzeniu na te 15minut.

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 13:41   #4437
malutka100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość

A my zaraz jedziemy po wózek I może jeszcze na małe zakupy skoczymy, może sobie kupię jakaś sukienkę, bo już nie mam w czym chodzić, a jest tak gorąco. Miłego dnia
Udanych zakupów
pochwal się proszę później czy udało Ci się gdzieś kupić fajną sukienkę, bo ja jakoś nie mogę znaleźć nic a sukienka właśnie by mi się przydała...

Cytat:
Napisane przez Paradi87 Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki

Dzisiaj zaczynamy 33 tc .

Dzisiaj mam wizytę więc wszystko zweryfikuję - ale ciągle jestem dobrej myśli.
ja też dzisiaj zaczynam 33 tydzień

trzymam kciuki za Twoją dzisiejszą wizytę ja swoją mam dopiero za tydzień

Cytat:
No nie wiem, lekarka była innego zdania, przez drzwi gabinetu było słychać, jak ją objeżdżała, że chora przychodzi i zaraża inne pacjentki. Myślę, że spokojnie mogła przyjść na ktg po podleczeniu się lekkim, robią je tam codziennie... Siedziało nas tam z dziesięć w tej poczekalni, same ciężarne...
Też jestem zdania że mogła się wstrzymać i przyjść jak się już trochę podkuruje Zwłaszcza że piszesz że to ktg jest tam wykonywane codzienne...
Ale tak to niestety jest z ludźmi, większość myśli niestety tylko o sobie Jak jeszcze pracowałam, to też strasznie mnie denerwowało jak koleżanka z którą siedziałam biurko w biurko przychodziło zakatarzona, kichająca i kaszląca. I tak siedziałam przez 8 godzin w tych zarazkach. A jeszcze najlepiej jak jedna koleżanka zwróciła jej uwagę żeby mnie tylko nie zaraziła , to odparła wówczas, ze to nie możliwe bo ja jestem odporna na jej zarazki, bo nigdy odkąd razem pracujemy się od niej nie zaraziłam...

Cytat:
Nie, zero odzewu z ich strony, ale dla mnie to i lepiej bo nie moge sobie teraz pozwolic na denerwowanie zwlaszcza ze nie najlepiej sie czuje

Moja siostra zablokowala mnie i Tz na facebooku

Tylko ojczym pisal do Tz bo chce zeby mu nowa prace zalatwil a firma w ktorej pracuje Tz tym sie zajmuje
Zaczarowana jedno co mogę Ci poradzić- nie denerwuj się to chyba najlepsze co możesz w tej sytuacji dla siebie zrobić

A na siostrę się nie gniewaj, taki wiek niestety, przejdzie jej

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
wróciłam od ginekologa. Miałam ktg. Mała kopała bardzo dużo - aż się zdziwiłam, bo to nie jej pora, lekarz mówił, że ok. Na ktg wyszło, że miałam 1 skurcz macicy i podobno był duży, aż lekarz się zdziwił, że nic nie poczułam. Mówił, że teraz może się to zdarzać i mam się nie przejmować. Pobrał wymaz na GBS (za tydzień powinien być wynik do odbioru). Zbadał mi szyjkę i SKRÓCIŁA SIĘ ;/

Nie dostałam żadnych leków, tylko magnez mam nadal brać. Nie dostałam też nakazu leżenia. O oszczędzaniu też nie mówił, tylko że mam uważać a siebie. Nie wiem jak to rozumieć. Od dana nie robię nic ciężkiego, nie dźwigam, chodzę na spacery. A 3 tygodnie temu nic z szyjką się nie działo. I tutaj mam pytanie do Was (zwłaszcza do dziewczyn ze skróconą szyjką): czy macie nakaz leżenia? Czy po domu poruszacie się normalnie? Mam na myśli ugotowanie obiadu (sprzątania nie biorę pod uwagę, bo od jakiegoś czasu zajmuje się tym TŻ)? Czy wychodzicie na jakieś spacery? Na zakupy z TŻ? (tak żeby nie dźwigać).

Dzisiaj mam 35+1.
Wiesz co z tego co wiem, to w tak wysokiej ciąży jak jesteś, szyjka się już skraca i jest to całkiem normalne. Nie masz się więc czym martwić, szczególnie że lekarz nic się nie powiedział

Mi szyjka zaczęła się skracać w 30 tygodniu, i to dużo się skróciła w ciągu 1 tygodnia...Dlatego ja miałam nakaz oszczędnego trybu życia, ale nie kazała mi cały czas leżeć
Jak się pytałam konkretnie co mi wolno, a czego nie- powiedział np. że jajecznicę mogę ugotować a obiad 2-daniowy już nie, mówił że nie mogę sprzątać- dlatego praktycznie nic w domu nie robię ( poza prasowaniem ciuszków i innych rzeczy dla synka, bo rozpoczęłam niedawno akcje prania) Ale robię to jakby na raty, żeby długo nie stać.
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 13:41   #4438
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
Dzięki Dziewczyny za wszystkie miłe słowa. trzymajcie mocno kciuki, bo oczywiście jestem wydygana, jak pies przy burzy!

Ja też póki co pasuje. Bez przesady! Ja mówiłam, rodzę dopiero w sierpniu i nie dopuszczam do siebie innej wizji.

Mamy problem z podjęciem decyzji co do wózka. Podobają nam się dwa kolory, mi jeden, mężowi i drugi i nie wiemy co zrobić. Popytaliśmy osób 'postronnych', wszyscy są za tym kolorem, który bardziej podoba się mi, ale widzę po minie męża, że nie do końca mu to leży
Kurna
Ja dzisiaj znowu wietrze wózek. Rozebrałam go na części pierwsze i wietrzę na balkonie. Doszliśmy do wniosku, że to ta pianka na spodzie tak woni, więc muszę ją wymoczyć w wodzie z proszkiem
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 13:43   #4439
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:
Kurna
A kto wiecej czasu bedzie spacerowal z wozkiem i dluzej go ogladal?
A moze jakas opcja nr3?

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 13:53   #4440
asix86
Wtajemniczenie

Odebrałam właśnie telefon z biura podróży, z którym byliśmy w zeszłym roku na Teneryfie. Pani powiedziała mi, że mają ciekawą ofertę dla nas i czy jesteśmy zainteresowani. Odpowiedziałam, że jesteśmy i to bardzo, ale jestem w 9 mc i niestety nie wiem czy dam radę . Panią zatkało i pogratulowała hehe

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości