|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
![]() Zaczarowana a jak u Ciebie sytuacja?? Co sie wyjasnilo z mama?? ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4382 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Ja mam nosidełko i zamierzamy go uzywac
Mowicie, ze to nie zdrowe, ale przeciez ja tego dziecka nie bede nosić kilka godzin, raczej mowie o zakupach, lotnisku gdzie dziecko bedzie w nim max godzine raz na jakis czas. Nie rozumiem tez podejscia, zeby kupic chuste z zamiarem noszenia dziecka po domu, do sprzatania, gotowania itp. Przeciez to jest bardzo męczące i w takim wypadku jak juz patrzycie na zdrowie to skupcie sie tez na swoim, bo dziecko troszke wazy, a plecy się kiedyś odezwą. Jak dla mnie i jedno i drugie jest ok, ale wszystko z umiarem. Chusta mnie troszke przeraza, tzn zakladanie jej, ale pewnie troche praktyki i okaze sie to łatwe.
|
#4383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja siostra zablokowala mnie i Tz na facebooku Tylko ojczym pisal do Tz bo chce zeby mu nowa prace zalatwil a firma w ktorej pracuje Tz tym sie zajmuje Edytowane przez zaczarowanadlaniego Czas edycji: 2014-07-09 o 11:37 |
|
|
|
|
#4384 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
dziewczyny-bo nosidło trezba kupic tzw ergonomiczne a nie to na ktorym dziecko wisi na kroczu-takich wogole nie powinno sie uzywac. nosidło ergonomiczne wyglada tak i jest polecane przed lekarzy nawet od urodzenia (ze specjalna wkladką) http://naturalnamama.pl/p434,nosidlo...tula-emma.html
|
|
|
#4385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez kasia_ruda Czas edycji: 2014-07-09 o 11:40 |
|
|
|
|
#4386 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tym bardziej masz potwierdzenie, ze nie masz co sie dla nich "zabijac" i stawac na glowie, bo Ty czekasz na najwazniejsze wydarzenie w Twoim zyciu, a oni powinni byc dla Was wsparciem, a nie utrapieniem! |
|
|
|
|
#4387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4388 |
|
Rozeznanie
|
wróciłam od ginekologa. Miałam ktg. Mała kopała bardzo dużo - aż się zdziwiłam, bo to nie jej pora, lekarz mówił, że ok. Na ktg wyszło, że miałam 1 skurcz macicy i podobno był duży, aż lekarz się zdziwił, że nic nie poczułam. Mówił, że teraz może się to zdarzać i mam się nie przejmować. Pobrał wymaz na GBS (za tydzień powinien być wynik do odbioru). Zbadał mi szyjkę i SKRÓCIŁA SIĘ ;/
Nie dostałam żadnych leków, tylko magnez mam nadal brać. Nie dostałam też nakazu leżenia. O oszczędzaniu też nie mówił, tylko że mam uważać a siebie. Nie wiem jak to rozumieć. Od dana nie robię nic ciężkiego, nie dźwigam, chodzę na spacery. A 3 tygodnie temu nic z szyjką się nie działo. I tutaj mam pytanie do Was (zwłaszcza do dziewczyn ze skróconą szyjką): czy macie nakaz leżenia? Czy po domu poruszacie się normalnie? Mam na myśli ugotowanie obiadu (sprzątania nie biorę pod uwagę, bo od jakiegoś czasu zajmuje się tym TŻ)? Czy wychodzicie na jakieś spacery? Na zakupy z TŻ? (tak żeby nie dźwigać). Dzisiaj mam 35+1.
|
#4389 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
ale baby bjorn to typoowe wisiadło-nosidełka tego typu są ogolnie niepolecane, dla rodziców są wygodne ale dziecku mogą zrobic krzywde w postaci wad kregosłupa i bioder
|
|
|
#4390 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4391 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4392 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
troche to bezsensu ![]() tak jakby morfologia miala kosztowac w zaleanosci od tego czy sie ma anemie czy nie ![]() albo mocz- cene podstawową mnożymy przez cięzar właściwy moczu ![]() Cytat:
nie wspominalas ze masz siostre w wieku przedszkolnym
|
|
|
#4393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wiem ze ona nie ma latwo w domu i chciala sie z niego wyrwac, niestety taka jest prawda ze moja mama nigdy nie zachowywala sie tak jak powinna matka. Nigdy nie pytala sie jak nam idzie w szkole, nie pytala sie gdzie idziemy. Dla niej rodzicielstwo konczylo sie na zrobieniu zakupow i czasem danie kasy na zakupy nic wiecej, wiec moja siostra jest osoba ktora chce byc w centrum uwagi chce byc doceniana itd bo nigdy nie byla. Wiec rozumiem ze sie obrazila, ale moja matka przeszla sama siebie !!! Mam do niej ogromny zal bo myslalam ze chociaz raz ja bede najwazniejsza a ona siebie postawi na drugim miejscu, ale widze ze nawet to ze bede miala corke nie jest dla niej az tak wazne. |
|
|
|
|
#4394 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale z tego co dziewczyny pisza to na tym etapie ciazy szyjka juz powinna sie skracac, A z ilu na ile sie u Ciebie skrocila ? Ja mimo ze z 4 poleciala mi na 2,7 nie mialam nakazu lezenia dostalam tylko tabletki dopochwowe ktore dzisiaj biore ostatni raz bo jutro mam wizyte. Ja chodze na zakupy z Tz i na spacery i tez czasem gotuje obiady ale tak zeby sie nie przemeczyc. |
|
|
|
|
#4396 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A ja w sumie w tym czasie i tak siedziałam w domu i odpoczywałam. Bo dla mnie przygotowanie obiadu to nie jest jakiś tam wysiłek. Natomiast zakupy, większe porządki już tak. Ale może wypowie się jakaś dziewczyna, która dopytała lekarza co można, a co nie
|
|
|
|
|
#4397 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziwne z tą ceną GBS ![]() Cytat:
Świetne wieści - niech usadzą pacana! I uważam, że ta sprawa powinna być jak najbardziej rozdmuchana! Ku przestrodze innych takich konowałów i fanatyków! Widziałaś wątek na forum ogólnym o tej sprawie? Ja go podczytuję, włosy się jeżą na głowie, co niektóre dziewczyny wypisują, jak go bronią. Cytat:
Ja zamierzam używać. Nie do gotowania, czy sprzątania, ale na krótsze spacery, wyjścia jakieś krótsze...czemu nie. Poza tym i dla Hanulki fajnie będzie być tak blisko mamy Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, obrona w piątek o 12:00!!!! Trzymajcie kciuki, żebym się obroniła i nie powiła dziecięcia w trakcie!
|
|||||
|
|
|
#4398 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
chodzi o kształt, dziecko w nosidełku musie byc bezwzględnie "rozkraczone" oraz "zgarbione", inne elementy nosidła jak szerokie szelki czy wygodny pas słuza juz tylko komfortowi rodzica i nie sa istotne dla dziecka
|
|
|
#4399 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja w sumie w tym czasie i tak siedziałam w domu i odpoczywałam. Bo dla mnie przygotowanie obiadu to nie jest jakiś tam wysiłek. Natomiast zakupy, większe porządki już tak. Ale może wypowie się jakaś dziewczyna, która dopytała lekarza co można, a co nie [/QUOTE]pocieszyłyście mnie może dlatego nic nie mówił, tylko że widzimy się na wizycie za 2 tygodnie. Szyjka skróciła się poniżej 2 cm.
|
|
#4400 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczarowana, siostra zachowała się adekwatnie do wieku i mozna to jej wybaczyc, za to mama jak 13latka..a powinna wytlumaczyc wszystko siostrze i złagodzić sytuację. Glupio wyszlo..
Jestem dziś cały czas głodna.. Na obiad tagiatelle z kurczakiem i groszkiem w sodie smietanowym. Mniam! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4401 |
|
Konto usunięte
|
UmiZumi mój gin mnie przetrzymuje od wizyty do wizyty. I za każdym razem się cieszy, że nadal się trzymam. I po wizycie na koniec mówi, że jeszcze 2 tygodnie mam wytrzymać
|
|
|
|
#4402 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4403 |
|
Rozeznanie
|
Pierwsze slysze, nie zgadzam sie, nic nie wisialo mojej corce. Uzywalam kilka m-cy przy zakupach itd a moja cora jest okazem zdrowia. Firma specjalizuje sie w nosidlach.
|
|
|
|
#4404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mocne ![]() a teraz uczyc sie |
|
|
|
|
#4405 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
no ale to jest nosidło z takim majtkowym dołem? czy z szerokim? jesli z majtkowym to takie nosidła są zdecydowanie nie polecane przez lekarzy, choc wiem ze pare lat temu była na takie moda- sama takie mialam 12 lat temu co do wiszenia-chodzi o wiszące nogi oczywiscie, ktore nie powinny wisiec
|
|
|
#4406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja to wiem ale jaka by ta rodzina nie byla to jednak to rodzina |
|
|
|
|
#4407 |
|
grozi wypollizowaniem
|
ja akurat temat nosideł doglębnie przestudiowalam bo mam zamiar uzywac, co wiecej z racji tego ze chodze ze soba do ortopedy, neurochirurga i lekarza rehabilitacji kazdego z nich wypytałam o temat nosideł i kazdy powiedział ze nosidło z wąskim krokiem jest niedopuszczalne, wiec dziele sie wiedzą po prostu.
oczywiste jest tez ze nie kazdemu dziecku nieodpowiednie nosidło zaszkodzi, tak samo jak nie kazdy kto pali dostanie raka
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2014-07-09 o 12:20 |
|
|
|
#4408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4409 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4410 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak będziesz chciała to napiszę dokładny przepis ![]() Cytat:
Bełchatów ( okolice Łodzi ) ![]() rano padało, a teraz taka duchota że masakra Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za obronę
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.

Mowicie, ze to nie zdrowe, ale przeciez ja tego dziecka nie bede nosić kilka godzin, raczej mowie o zakupach, lotnisku gdzie dziecko bedzie w nim max godzine raz na jakis czas. Nie rozumiem tez podejscia, zeby kupic chuste z zamiarem noszenia dziecka po domu, do sprzatania, gotowania itp. Przeciez to jest bardzo męczące i w takim wypadku jak juz patrzycie na zdrowie to skupcie sie tez na swoim, bo dziecko troszke wazy, a plecy się kiedyś odezwą. 

jakieś to dziwne a ja głupia nie dopytałam jaki ma to związek z ceną