|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie,Dieta 1200 kcal
|
|
|
|
#4892 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie,Dieta 1200 kcal
|
|
|
|
#4893 |
|
Zakorzenienie
|
No siema
A ja wcinam bułke z serkiem czosnkowym i pomidorkiem. U mnie dzisiaj beznadziejna pogoda pada ;/ |
|
|
|
#4894 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wstałam przed 10 Cytat:
fajnie, że macie działeczkę gdzie zamierzacie się budować? a teraz do Polski kiedy? Nie masz urlopu? ![]() Nie ma dzidzia Cytat:
chociaż wolałabym Argentynę w finale, no ale patrzę realnie pewnie Holandia przejdzie
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
||
|
|
|
#4895 | |
|
Zakorzenienie
|
heja laseczki
![]() Ja od dwóch dni mam jakieś załamanie :/ z dietą średnio, ciągle głodna jestem choć dziś już jakby lepiej. Brzuch mam jak balon i do tego boli jakbym okres miała jestem załamana! Podejrzewam, że to tylko chwilowe i wszystko winne jest jajeczkowanie ? Ja mam normalnie dni płodne tak bolesne jak okres ale czytałam że to niby normalne u niektórych kobiet Ja pierdziele co za życie! albo sobie wytnę te jajniki albo będę musiała wrócić do tabletek antykoncepcyjnych bo tak się żyć nie da. Muszę się wybrać do lekarza no ale wiem, że da mi tabsy no bo co innego? Poprzednie dwa dni to jakiś horror normalnie dla mnie, cały czas głodna byłam, miałam apetyt większy niż w ciąży! Jakbym na diecie nie była i się nie pilnowała to chyba bym całą lodówkę zeżarła i pół sklepu z jedzeniem i tak dużo zjadłam :/ za dużo! :/ Od 3 dni tez mnie głowa boli bo deszcz leje :/ na tabletkach przeciwbólowych jadę :/ Ogólnie żyć się odechciewa. Poza tym łazienka stoi i czeka na hydraulików :/ wszystko rozkute, syf w domu a hydraulicy dopiero w piątek przyjadą szału można dostać :/ nawet wykąpać się za dobrze nie można Jedyna dobra wiadomość to taka że Niemcy wczoraj wygrali 1:7 z Brazylią i całą noc imprezy na mieście były fajerwerki leciały pół nocy a ludzie jeździli i trąbili śpiewając i krzycząc Fajnie się bawili Mam nadzieje że finał też wygrają bo są w świetnej formie W piątek idę do pracy na 16stą a weekend mam wolny z tego też się cieszę ![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
Jak skończymy łazienkę to pojedziemy do takiego dużego meblowego niedaleko od nas i wybierzemy coś podobnego Ja Ci powiem, że teraz jest ok, nie mam żadnych problemów z WC. Zauważyłam, że mój organizm nie toleruje mieszanek różnego typu jedzenia a najbardziej po warzywach surowych mnie goni na kibelek. ![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- dziękuję te 5 kilo na prawdę sporo mi dało! Sama po sobie widzę że szczuplej wyglądam Wcześniej nie mogłam patrzeć na siebie :/
175 cm , 29 lat 06.2010 - 85 kg 06.2011 - 57 kg 2013 - 60-62 kg 2014 - 61-65 2016 - 71 kg aktualnie jest : 66 kg cel : 60 kg Edytowane przez monika01011986 Czas edycji: 2014-07-09 o 13:55 |
|
|
|
|
#4896 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spalonych części ciała współczuję i mam nadzieje że już przestały Cie boleć Ja się chyba dzisiaj wybiorę na solarium bo twarz mi trochę zbladła i chciałabym opalić te miejsca pod strojem kąpielowym bo jak się rozbieram to wyglądam jakbym dalej strój miała na sobie bo takie białe te miejsca są Ja się w sierpniu nad morze wybieram ciekawe jaka woda będzie wtedy Póki co to nawet tutaj w DE jeziora są zimne mimo że tyle gorących dni było więc w morzu to dopiero musi być kostnica Dziękuję no już jest lepiej 5 kg zrobiło dużą różnice w moim ciele jeszcze z 3-4 kg i będę przeszczęśliwa ale ciężko jak cholera jest Na pewno znajdę taki sklep w sumie to wszędzie dają na raty bez żadnych kaucji tylko w tym jednym sklepie wrabiają tak klientów :/ całe szczęscie że mozna zrezygnować z zamówienia i nie robili mi problemów z tym ![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
człowiek głupieje normalnie. Raty to raty więc dlaczego kase chcą? I weź tu człowieku bądź mądry. Dobrze, że chociaż problemów nie robią przy rezygnacji. W następnym tygodniu jedziemy popatrzeć po sklepach za sofami Gdzie tam chudzinka jest lepiej ale szału niema :P jeszcze z 4 kilo muszę zgubić ale nie wiem czy dam radę
|
|
#4897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja nie byłam u lekarza :/ było lepiej więc stwierdziłam, że niema sensu latać po lekarzach. Teraz znowu mam jakiś dół :/ głowa boli, brzuch, spać mi się chce :/ A ta bakteria to skąd mogłaś ją podłapać? I co to w ogóle za cholerstwo jest? Nie słyszałam o tym nigdy. Dobrze, że te leki Ci pomagają i wracasz już do świata żywych Co do bólu przy okresie to u Ciebie może być spowodowane tym, że zaczęłaś regularne życie seksualne i dlatego ból się nasilił odkąd masz TŻ Niby tak też bywa U mnie z kolei było inaczej bo ja nigdy bolesnych okresów nie miałam przed ciążą a byłam z mężem 3 lata zanim w ciąże zaszłam. Dopiero po porodzie taka masakra mnie spotkała :/ a właśnie powinno być na odwrót :/ ja to w ogóle mam coś pochrzanione z tym okresem :/ No Ty to nawet nie próbuj ćwiczyć! Pewnie i tak przez tą biegunkę z 10 kilo straciłaś! Ile teraz ważysz w ogóle? Ja mam kryzys z wagą :/ więc nie wiem czy się uporam tak łatwo z tymi kilogramami :/ dziś już lepiej trochę, nie mam takiego wilczego apetytu no ale ćwiczyć za cholere mi się nie chcę do tego pogoda do dupy :/ trzeci dzień leje deszcz :/---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Zosia jak zdrówko???? Ja na weselu było??? odezwij się KOBITO! Basia gdzie się podziewasz??? jak Moniczka? Co tam słychać u Ciebie???? Tinek halllooooooo żyjesz?
|
|
#4898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo taka wieczna senność i zmęczenie mogą być skutkiem anemii w dodatku jesteś na diecie, więc możesz mieć niedobory żelaza lubisz wątróbkę? Steki wołowe? Barszczyk? Buraki? Jesz te rzeczy? w dodatku z tego co piszesz masz dość obfite okresy, więc tym bardziej Ci to grozi ja też widzisz bagatelizowałam objawy i mam także zadbaj o siebie tych bólów współczuję Ci bardzo ![]() Też nie lubię remontów i jak wszystko jest zasyfione ale trochę się pomęczysz i później będziesz miała pięknie w mieszkanku
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|
|
|
|
#4899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
567 mg na kapsulke mam 20 sztuk, wezme wszystkie i przejdę sie do lekarza zrobić badania. Mam tak blisko lekarza ale moje lenistwo jest straszne :-P Uwielbiam steki wolowe z grilla :-D watrobke też lubie i właśnie muszę kupić! Buraki lubie ale mało jem, muszę też kupić i zacząć pić też barszczyk bo mam w szafce z 5 paczek z Winiary Ja sie zastanawiam czy nie zrobić coś z tym okresem, dzieci już mam, wiecej nie planuje wiec okresu też nie potrzebuję :-P muszę z ginem pogadać na ten temat. Najlepszym rozwiazanie w sumie u mnie są tabletki anty no ale nie mogę trafić na te idealne :-( już tyle lat szukam i próbuje i ciagle coś nie tak :-( My kobiety to mamy prze.je.ba.ne :-( No my już dawno byśmy skończyli tą łazienkę tylko ci hydraulicy mają takie ruchy i czasu przyjechać nie mają qurwa! :-/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie fałdki mam A Ty na pewno dasz radę
|
|
|
|
|
#4901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja byłam z Plutem na spacerze i patyku
|
|
|
|
|
#4902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego Ty też się przebadaj i nie bagatelizuj tego! U mnie to już długo trwało, a ja to olewałam. Aż w końcu organizm się zbuntował i nie wytrzymał... bo ileż można się męczyć i tak go dodatkowo osłabiać? Już rok temu olałam sprawę, bo byliśmy w górach, a mi lekkie podejście sprawiało kłopot.... dosłownie musiałam stawać co chwilę, nie nadążałam za TŻ-tem ;/ ale oczywiście zwalałam to na słabą kondycję ;/ często robiło mi się słabo, przy ćwiczeniach bardzo szybko się męczyłam, jakiś filmik treningowy przerywałam co chwilę żeby odsapnąć i uspokoić oddech i bijące serce... także ciekawie nie było jeszcze wcześniej byłam w Anglii, gdzie pracowałam fizycznie- też powinno mi to dać do myślenia, bo droga do praca była pod górę- a ja ledwo szłam... zawsze nie mogłam nadążyć nad siostrą, a jak biegłam to myślałam, że skonam ostatnio kilka razy podczas zwykłego spaceru (!) robiło mi się słabo i musiałam szukać jakiejś ławki żeby odpocząć... kilka razy siedząc na łóżku, przy stole (w gościach nawet) dostawałam takiego zamroczenia- obraz mi się zamazywał (wystraszyłam się, że wzrok tracę ), było mi niedobrze, kręciło mi się w głowie i strasznie słabo się czułam... jakiś miesiąc temu wybrałam się z teściową na miasto na zakupy i ona wszystkie sklepy zaliczała: Rossmanna, Biedronkę, Stokrotkę, Carrefoura i z każdego sklepu po 2 siaty pomagałam Jej dźwigać te zakupy i wiesz co... myślałam, że nie dojdę.... modliłam się tylko w myślach żeby nie zemdleć na środku ulicy nic Jej nawet nie mówiłam, ale i tak się chyba domyśliła, że było ze mną naprawdę źle, bo tylko wniosłam te siaty do mieszkania to zaległam na łóżku i nie byłam w stanie się ruszyć... punkt kulminacyjny nastąpił kiedy zaczęła mi się biegunka, która się nie kończyła... wejść na 2 piętro do swojego mieszkania nie mogłam- na każdym półpiętrze siadałam na schodku bo myślałam, że już życie kończę ciągle ciemno przed oczami... no i nadarzyła się okazja, że TŻ miał mieć dyżur w szpitalu a ja miałam zostać sama w mieszkaniu... po prostu się bałam być sama, bo wiedziałam jak się czuję ;/ dodatkowo ta biegunka, która trwała już 2 tygodnie także zdecydowałam się, że jadę i dobrze zrobiłam, bo widziałaś co wyszło matko ale się rozpisałam lepiej dmuchać na zimne.A jeśli chodzi o helicobacter to jest to bakteria, którą 80% ludzi ma podobno, tylko o tym nie wie leczenie jest na ogół skuteczne- ja biorę 2 antybiotyki nieleczone może prowadzić do choroby wrzodowej... w sumie kolejny plus, że się przebadałam, bo robiono mi gastroskopię i mam przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka i dwunastnicy na to też biorę leki ;/No nie powiem, ta biegunka nieźle mnie wymęczyła i parę kilo poszło... nie wiedziałam ile ważę, ale spodnie na mnie dosłownie wisiały jak szłam do szpitala... lekarka mnie zważyła i było 43 kg ale już mnie podtuczyli trochę i spodnie lepiej leżą wiadomo, że kilogramy wrócą, bo niezdrowo schudłam. No ale kto by nie schudł nie jedząc 2 tygodnie... co zjadłam to zaraz siedziałam na kiblu ![]() U nas też pogoda w kratkę ;/ właśnie skończyło lać. Jutro też ma być nieciekawie, deszcz i burze w sobotę jadę na tydzień w góry z teściami i moją mamą (TŻ niestety nie ma urlopu) i też kiepskie są prognozy ale co tam, najważniejsze, że trochę odpocznę i się zregeneruję ![]() Alem się rozpisała :P
|
|
|
|
|
#4903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ile ważyłaś? toż to chudzielec byłaś . Ja też się szybko męcze, ale miałam robione badania i były ok ![]() A co do helicobacter moja teściowa i babcia ma i to dziadostwo ciężko wyleczyć w 100% co jakiś czas mają nawroty ;/ dawno nie dawałam jadłospisu ![]() ś- bułka fitness z serkiem czosnkowym i pomidorem 2s- wafelek i kawa o- 2 naleśniki ze szpinakiem i serem p- nektarynka k-jajecznica z szynką i pomidorem - będzie ![]() dzisiaj z cwiczen spacer z psem xD ale później brzuch poćwiczę Jutro ważenie ;/ Edytowane przez Cocktailraspberry Czas edycji: 2014-07-09 o 18:14 |
|
|
|
|
#4904 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nam tu jest dobrze. Mamy działke bo Tż dostał od Babci. Niby za miastem jest ale wiesz zawsze to już coś "swojego" ja mam mieszkanie. Póki co mamy do czego wracać w PL ![]() . Do polski wracamy dopiero na święta w grudniu. A na urlop mamy zamiar wybrać się do Grecji ale to wszystko wyjdzie w praniu ![]() . Bo urlop mamy dopiero w sierpniu wiec to sporo czasu jeszcze! ![]() :brzyd al:
|
|
|
|
|
#4905 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz mam przepisane żelazo w fiolkach do picia- 1 fiolka ma 800 mg, a biorę 2 fiolki na dzień no ale to najpierw musisz zrobić badania, bo nie wiadomo czy masz niedobory także pokonaj swoje lenistwo i szoruj do lekarza ![]() To dobrze, że lubisz wątróbkę ja np. nienawidzę i mi się chce jak tylko ją widzę w sklepie Co do okresu to nic Ci nie poradzę, bo się nie znam... ;/ Ehh, pewnie mają teraz pełne ręce roboty sama wiem jak teraz jest z fachowcami ![]() Cytat:
![]() Na patyku?
|
||
|
|
|
#4906 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teściowa jak mnie zobaczyła w szpitalu to się popłakała Ojjj, jak dajesz radę biegać to nie jest z Tobą źle ja 50 metrach jestem zgonem Ogólnie z HP da się żyć, gorzej jak się jeszcze coś innego przypałęta i się objawy nasilają ![]() Ładne jedzonko ale obiadek jakiś mały zjadłabym jajeczniczkę ![]() Cytat:
macie do czego wracać, działka jest, mieszkanie jest trochę jeszcze odłożycie i będziecie mogli wybudować swoje gniazdko zazdroszczę Grecja
|
||
|
|
|
#4907 | |
|
Zakorzenienie
|
Taa Ty nie masz pewnie brzucha a marudzisz
![]() Patyk czyli aportowanie na patyka Cytat:
Mały, bo miałam mieć wątróbke ale rodzice pojechali na grilla i zostawili dziecko z kupnym obiadem pokaże Wam moich łobuzów Edytowane przez Cocktailraspberry Czas edycji: 2014-07-09 o 19:04 |
|
|
|
|
#4908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko mi idzie w brzuch no i talii zero ![]() Aha Ale słodziaki nawet pozy te same przybierają
|
|
|
|
|
#4909 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4910 |
|
Zadomowienie
|
Przed chwila tak się rozpisalam na tel i mi zw wizaż został zatrzymany wrrrr juz odpiszę z lapika...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4911 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio nic nie oglądałam więc nie polecę ;/
|
|
|
|
#4912 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam co naskrobałyście i daje znać, że żyję
![]() Jutro idę do pracy na 9 godzin, dziś zaliczyłam przed pracą małe zakupki poza tym odchudzanie mi średnio idzie, bo piwko wpada ( choć ostatnio przerzuciłam się na wódkę, bo ma mniej kcal ![]() Wczoraj na wadze był już 49,9kg czyli o 0,6 mniej co mnie bardzo cieszy jak jest 4 z przodu ![]() Heroine przeczytałam przez co przeszłaś i aż mi ciary przeszły mam nadzieję, że to była lekcja dla Ciebie i już więcej nie doprowadzisz się do takiego stanu Co do żelaza to ja też co jakiś czas kupuję w aptece Ascofer w tabletkach bez recepty i biorę, jak zaczyna mnie głowa boleć ( a zdarza się to może raz w roku ) Już 3 razy miałam anemię hemoglobina na poziomie 6,coś tam, a w zeszłym roku miałam już 14,0
|
#4913 |
|
Zadomowienie
|
hej Laseczki
ja wróciłam z zakupów i już po kolacji jestem ![]() dzisiaj pracowałam 8,5h do 16.30,w ogóle w tych fartuszkach tak gorąco że szok, cała się kleję jak wracam z pracy, w ogóle nie przepuszczają powietrza ;/ a jutro mam wolne ale muszę iść do inglota po lakier do pulla odebrać koszulki i do przychodni zmienić lekarza rodzinnego bo my z Tż mamy cały czas u siebie i tutaj jak byłam na badaniach to mnie lekarka zyebała że powinnam tutaj mieć bo jak będę chora czy coś to do domu bym musiała jechać i oczywiście ma racje jakoś nie chorowaliśmy z Tż i nie myśleliśmy o tym ale lepiej sobie zmienię. Heroine jejku ale jak opisałaś to się strasznie czułaś i powinnaś po dupie dostać że wcześniej nie poszłaś do lekarza ... ale na szczęście wszystko się dobrze skończyło omg jaka waga mam nadzieję że już Cię Tż tam podtuczył trochę ![]() Monia Kochana Ty lepiej idź do tego lekarza tak na wszelki wypadek pobadaj się ![]() a z @ współczuję ja też mam bolesne ale regularne i nie obfite więc ujdzie. i jeszcze z Tobą dołaczę do pytań o dziewczyny i o LIKE gdzie się podziewasz? tak tak już wszystko ok moje ciałko brązowiutkie tzn lekko ale w niedziele znowu mam wolne i mam cichą nadzieję, że chociaż 23 stopnie będą i słoneczko to też sie opalę ![]() Czkoladka omleta z jagodami czy same jajka i na wierzch tylko jagody? nigdy omleta na słodko nie jadłam ....
|
|
#4914 | ||
|
Zakorzenienie
|
Siema laski
Własnie wrocilam z pracy, wstapiłam jeszcze do sklepu i wrociłam obładowana siatami Ledwo dolazłam normalnie ![]() Heroinko jak czytam to co piszesz to normalnie mam niemalze identycznie jezeli chodzi o wysiłek Niedawno tez mnie Tz pytał jak z moimi badaniami i kiedy ostatnio robiłam i w sumie nie pamietam Chyba tez się zajmę wkoncu sobą bo wiecznie wszytsko olewam a tez wiecznie brakuje mi sił do zycia ![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
![]() Bo tutaj juz mało kto dietuje |
||
|
|
|
#4915 |
|
Zadomowienie
|
Czekoladka o widzisz a ja siemię i jagódki też mam więc muszę spróbować na śniadanko jutro
![]() a gdzie fotka w sukience? ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Monia miałam się już kiedyś pytać jak tam spisuje się ten balsam z vichy??? ujędrnił chociaż troszkę udka?
|
|
#4916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jutro zrobię ![]() Zrób zrob ja wcinam jaja pod kazdą postacią, uwielbiam ![]() |
|
|
|
|
#4917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poczekam na borówki i sobie zrobię musze kupić kaszę jaglaną ciągle o niej czytam, że taka super to pora spróbować
Edytowane przez Cocktailraspberry Czas edycji: 2014-07-09 o 21:51 |
|
|
|
|
#4918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i ma wysokie IG więc tez tak srednio![]() Te nalesniki ze szpinakiem to sama robiłas?
|
|
|
|
|
#4919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4920 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:59.

Chociaz moze Holandia im dokopie 

naczy dopiero zaczynamy "coś " załatwiać
fajnie, że macie działeczkę
chociaż wolałabym Argentynę w finale, no ale patrzę realnie
jestem załamana! Podejrzewam, że to tylko chwilowe i wszystko winne jest jajeczkowanie ? Ja mam normalnie dni płodne tak bolesne jak okres

bo taka wieczna senność i zmęczenie mogą być skutkiem anemii 

matko ale się rozpisałam
lepiej dmuchać na zimne.
chce jak tylko ją widzę w sklepie 
mam nadzieję, że to była lekcja dla Ciebie i już więcej nie doprowadzisz się do takiego stanu