|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, Mamy, Wizażanki - rozgadane koleżanki PM2012
Małgoś-- pozycja Kacperka przednia
Adaś waży teraz 7620g ![]() Viollet-- trzymam kciuki aby zaskoczyło ![]() jojla--fajnie, że jesteś w formie i wszystko jest OK Kasioonya -- gratuluję ciociu co do podgrzewacza ja mam babyono i jestem zadowolona. Nie używam często ale się sprawdza i jest OK, mam taki: http://allegro.pl/podgrzewacz-elektr...387398174.htmlTeściowa błysnęła, nie ma co . Brawa za odwagę, bardzo dobrze że powiedziałaś co i jakbyłam dziś z małym u chirurga z tą kulką nad uchem. Zdiagnozował, że to kaszak- wrodzony (zdarza się). Nic mamy z tym nie robić, za 3 m-ce na kontrolę ale jak Adaś będzie miał skończony rok trzeba to będzie wyciąć
|
|
#3452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz zapewne też tak będzie, a to by oznaczało że ten cykl potrwa ok. 38 dni, zamiast 30 czy 32. Gdyby opóźnienie owulacji pociągało za sobą skrócenie fazy lutealnej to zaczęłabym się martwić, ale tak wszystko jest w porządku.Ostatni raz działaliśmy w niedzielę rano, o ile owulacja się potwierdzi to była wczoraj (wtorek). No zobaczymy, ale tak jak mówiłam - jakoś wątpię. To by było zbyt piękne ![]() Kasioonya, świetne wieści! Super z tą współpracownicą
|
|
|
|
|
#3453 |
|
Zakorzenienie
|
Viollet - aaaa bo ja nie wiedziałam, że cykl też ci się wydłużył
zrozumiałam, że późno owu i normalnie masz @ po tych 30-32 dniach---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Magnusia - nic nie pisalas o kulce za uszkiem... ale dobrze ze to nic powaznego. Widzialam kiedys w tv wyciecie kaszaka - doslownie 3 min. czyli Adas nadal ciezszy mniej wiecej tyle co zawsze
|
|
|
|
#3454 |
|
Zadomowienie
|
Violett ale Ci zazdroszczę staranek..my się wstrzymujemy do przyszłego roku bo podpisalismy umowę rezerwacyjną na zakup mieszkania, chcemy do sierpnia przyszłego roku zbierać pieniądze na remont bo wtedy oddają mieszkania. Ale z dobrych wiadomości okazało się, że łapiemy się na program "Mieszkanie dla Młodych" pomimo, że mam zapisane pół domu (dla zainteresowanych nie można być właścicielem nieruchomości natomiast współwłaścicielem już jak najbardziej) i wpadnie chociaż parę groszy
|
|
|
|
#3455 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poszłam do chirurga bo to rośnie razem z małym i teraz jest wielkości małego groszku, nie boli, nie ropieje itp no ale jest. Na razie nie jest widoczne na pierwszy rzut oka no ale jak będzie rosnąć to już gorzej. Chirurg po badaniu stwierdził, że to kaszak- mam kontrolować i co 3 m-ce pokazywać się u niego a jak mały skończy rok to trzeba to będzie wyciąć ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Cytat:
|
|
|
#3456 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Masz racje nie ma się co przejmować Moja teściowa ostatnio stwierdziła ,że powinniśmy w niedługim czasie starać się o drugie dziecko , tak żeby były rok po roku , i na nasze tłumaczenia ,że mamy inne plany ,że nie mamy warunków mieszkaniowych i chcemy najpierw się dobudować a może za jakieś 3,4 lata pomyślimy o rodzeństwie dla małego odpowiada ,że dawniej to się mieszkało w 6 w jednym pokoju i się jakoś żyło więc ja z takimi argumentami nawet nie zamierzam dyskutować ![]() Nie mówiąc już o tym ,że ona sama miała dzieci co 8 lat
|
||
|
|
|
#3457 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bardzo dobrze, że masz jej słowa w odpowiednim poważaniu ![]() Brawo za odwagę w pracy i super, że sprawę udało się rozwiązać z korzyścią dla Ciebie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jeeeej Ty to już tak na finiszu, finiszu jak nastawienie, samopoczucie?
|
|
#3458 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
oj ja to bym chyba coś delikatnie teściowej powiedziała w ramach żartu typu, że ty chcesz z niej brać przykład jak to ona wszystko wiedzą najlepiej co dla was dobre .... hahaha
|
|||
|
|
|
#3459 |
|
Zakorzenienie
|
niki-- Ty już na finiszu!! ale super. Jak Ty się ogólnie czujesz w te upały? Wyprawka skompletowana?
|
|
#3460 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzięki dziewczyny ja się czuję nawet dobrze ![]() Wyprawka z grubsza skompletowana muszę jeszcze dokupić rzeczy apteczne i chyba najwyższa pora pakować torbę do szpitala ![]() Za dwa tygodnie ciąża będzie donoszona więc wcale bym się nie obraziła jakbym po 38 tc już urodziła ale znając życie pewnie sobie tak pochodzę do połowy sierpnia ![]() Przy okazji mam do was takie pytanka ![]() Jakich używałyście kosmetyków do kąpieli od pierwszego dnia życia ? Czy sprawdził się u was rożek ? używałyście go ? bo zastanawiam się czy rodząc na początku sierpnia jest sens go w ogóle kupować |
||
|
|
|
#3461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rożek u nas się średnio przydał- mały może ze 4 razy w nim był, w szpitalu mieliśmy kocyk. Ja bym sobie darowała rożek na Twoim miejscu
|
|
|
#3462 | ||||
|
Rozeznanie
|
Witam i ja
![]() Ostatnio was tu podglądałam ale nic nie pisałam, bo miałam gorący czad... miałam w niedzielę obronę licencjatu no i nauki przed nią było troooszkę ale poszło i obrona na 5 Teraz mam już więcej czasu dla Malwinki i dla siebie no i dla Was :P Nasza kluseczka rośnie, ostatnio na szczepieniu ważyła 8,200 Jest straszną wiercipiętką, nie usiedzi chwile na miejscu, tylko się musi wyginac żeby wszystko dotkąć, wziąć i wsadzić do buzi, Próbuje już siadać, ale jeszcze jej trochę brakuje, strasznie chce stawac na nóżkach, ale ma jeszcze byt mało siły. Strasznie jest fajna i kocham ją nad życie ![]() Powiedzcie mi, zaopatrzyłyście się już w krzesełka do karmienia? Bo ja w końcu muszę kupic jakiś zamiennik za to moje badziewie i dalej nie moge sie zdecydować na model... Oj jak ja dobrze znam tę pozycję... z tym że moja do perfekcji opanowała przewrotkę na brzuch w ciąguu 1 sekundy od połozenia, więc ani jej rozebrac ani ubrac się nie da... największy hard core jest przy kupie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3463 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, że czujesz się dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
) udało się dostać pracę dzięki życzliwości kilku osób i bardzo chciałabym tę szansę wykorzystać - popracować tyle, żeby mieć świadczenia i nie robić nikomu dużego kłopotu zwolnieniami. Więc mam nadzieję, że moje dobre samopoczucie będzie trwać
|
|
#3464 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas nigdy nie wykorzystaliśmy rożka żeby owijać w niego dzidziusia. Za to służył nam jako taki pseudo-usztywniacz do noszenia (używaliśmy go tył do przodu i do tego do góry nogami) i do karmienia. Nie był za sztywny ale i nie taki giętki jak kocyk. Cytat:
Normalnie przekręcanie na brzuszek to też u niego kwestia sekundy.ja odkupiłam Chicco Happy Snack o takie: https://www.google.ie/search?q=chicc...en%3B600%3B600 bo Kacper jeszcze nie siedzi sam a tu oparcie się rozkłada, chociaż mogłoby jeszcze troszkę bardziej. Fajny ma ten kosz i łatwo się czyści i bardzo szybko składa i przede wszystkim jest bardzo stabilne na czym mi zależało, żeby ten mój wariat nie przewrócił się z krzesełkiem. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Dziewczyny jakich pampersów używacie? a i zapomniałam wam powiedzieć, od dziś co jakiś czas opiekuję się dwójką rozbójników, Kacprem i miesiąc starszą dziewczynką - prawie jakbym miała bliźniaki
Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2014-07-10 o 20:29 |
|||
|
|
|
#3465 |
|
Rozeznanie
|
My kupilismy dzisiaj pierwsza paczke w rozmiarze 3. Dalej jedziemy na bialych pampersach i szczerze powiedziawszy to nie wiem kiedy jest dobry moment na przejscie na cos tanszego. Antos miewa sklonnosci do odparzen. Tz w szpitalu zrobily mu sie pierwsze i dosc dlugi nie moglismy ich wyleczyc. Teraz od dluzszego czasu jest ok. Jak tylko widze ze cos sie zaczyna dziac to smaruje sudocremem i to zatrzymuje proces . Niewiem czy ryzykowac z taka delikatna pupa?
Edytowane przez gawa Czas edycji: 2014-07-10 o 21:35 |
|
|
|
#3466 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem i ja.
Dawno mnie nie było ale jakoś się nie mogłam zorganizować z małym. ale od dziś mamy huśtawkę i mate więc jest ciut łatwiej. Poza tym staram się żeby o 21 mały już spał. sadonkowa za nowe M i program MdMNiki wow to już tuż tuż Co do kosmetyków na początku była oliwka a do kąpieli mąka ziemniaczana, Teraz nivea super sie u nas sprawdza. katie za obronę i wagę Malwinki. Malgos u nas świetnie się sprawdzają pampersy i dada. I na razie nie zamierzam niczego innego próbować. Mam do was pytanie. Z kolkami sobie jakoś poradziliśmy. Podaje małemu bobtic i dicoflor. natomias problem mam non stop z kupką i pierdkami. Kupsztal jest raz na 48- 55 godzin a przy pierdach mały płacze. Czy jest coś co mogłabym skutecznie wspomóc jego wypróznianie żeby było przynajmniej 1 na dzień??? Poza tym Franek rośnie jak na drożdzach ma już 6 kg a w niedziele będzie 10 tygodni. Aha i pytanie o brzuch... jak się go pozbyć po cc? brzuszków nie można za bardzo robić, w żadne ciuchy się nie mieszcze spodnnie sprzed ciązy zatrzymują się na udach - koszmar normalnie... myślałam że szybciej wróce do ciuchów sprzed ciazy ![]() jojla trzymam oby ci się udało pracować jak najdłużej. Ja pracowałam do 36 tc i się z tego teraz z perspektywy czasu cieszę. violet mocne za starania. ![]() kasiona nie zazdroszczę rozmowy z teściową no i cieszę się że zmieni ci sie partnerka. Wiem cos o tym i cię doskonale rozumiem.
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
Pytam o pampersy bo nie wiem na co się nastawić jak przylecę do PL. My pomimo egzemy używaliśmy wielu różnych, ale Kacper chyba nie ma tendencji do odparzeń, bo dosłownie jak dotąd miał 2-3 razy i to lekko. Stosujemy Bepanthen i u nas najlepiej działa... no i cały czas woda z wacikami. Teraz jak jest kupka to ścieram chusteczkami, ale potem i tak pupa ląduje w zlewie
![]() Katie - nie pamiętam czy ci napisałam gratulacje obrony! Podziwiam, że znalazłaś na to czas ![]() Justyna - kurcze nie wiem co ci poradzić, u nas chyba pomógł czas i delicol, albo po prostu mu przeszło... sama nie wiem, ale to samo było przy bączkach, co do kupki to normalne, że może robić co 2 dni a nawet rzadziej, a próbowałaś kiedyś windi? dobre na odgazowanie malucha, tylko trzeba pamiętać o dobrym masażu, ja masowałam dłużej niż jest na opakowaniu... wiem, że są czopki glicerynowe na kupkę, ale czy rzeczywiście są potrzebne? może on nie potrzebuje robić częściej? pochwal się nam znowu syneczkiem ![]() Ja nie podpowiem jak pozbyć się brzucha po cc .... mnie udało się troszkę zrzucić i mam zdecydowanie mniej niż przed ciążą, ale brzuszek też mi został, jednak nie mam sił ćwiczyć ..... ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Niki - chyba nam zdjęcia obiecałaś? co??? ![]() Gawa - ty też byś wrzuciła zdjęcie syneczka bo na pewno się bardzo zmienił od ostatniego razu kiedy go widziałyśmy ![]() My tu z Magnusią i Katie co chwilkę na bieżąco dodajemy
Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2014-07-10 o 22:42 |
|
|
|
#3468 |
|
Rozeznanie
|
Małgoś mówisz -masz
|
|
|
|
#3469 |
|
Zakorzenienie
|
Gawa-- śliczny
Małgoś--co do pampków to ja używam białych premium care i nigdy nie mały nie miał odparzonej pupy. Niestety do rozmiaru 3 te pamoki są super a rozmiar 4 ma już inny wkład chłonny, nie ma tej siateczki i jest trochę mniej wygodnie z kupą ale tak czy inaczej nie zamierzam zmieniać.Problem tylko taki, że białe są do rozmiaru 5 i potem już nie ma nic :/ Adaś teraz nosi 4. Justyna-- nie wiem co Ci doradzić... może ciepłe okłądy, kładzenie na brzuszek? Mówiłaś lekarzowi o tym? Co do kup to dzieci różnie robią. Mój robi codziennie jedną (czasem dwie) ale są dzieciaki co robią raz na tydzień Katie-- Malwinka zaraz będzie biegać
|
|
#3470 |
|
Raczkowanie
|
Niki - u nas tak samo jak u Magnusi tj. do kapieli Oilatum, a rozek w ogole nlodemu nie podpasowal pomimo zimy ( jest z konca listopada)
Gawa - przy maluchach nosidla sprawdzaja sie genialnie na wszelkie wycieczki. My bylismy z mlodym jak mial 8mcy w Turcji i wozek byl uzyty tylko 1-go i ostatniego dnia, a przez 2 tygodnie byl noszony w nosidle |
|
|
|
#3471 | ||
|
Zakorzenienie
|
o jejku, jejku, jaki śliczny i zadowolony. krosteczki chyba mu zeszły co nie?
Cytat:
chyba spróbuje dady jak będę w PL, one są z biedronki co nie? Cytat:
|
||
|
|
|
#3472 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3473 |
|
Rozeznanie
|
Krostki schodzą ale jestem na ścisłej diecie. Już się nawet przyzwyczailam wiec jakoś przeżyjemy tę skazę.
Zastanawiam sie od kiedy mozna podawac dziecku mleko kozie ? Ktos się orientuje? |
|
|
|
#3474 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tylko Dada z biedronki. Dla nas bezkonkurencyjny nr 1 ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przeslodki chłopczyk, i zupełnie inny niż ostatnio pokazywałaś, zmienia się ![]() mleko kozie? nie słyszałam nic na ten temat, wiem tylko że lekarze w ogole nie polecają mleka (krowiego) dla dzieci bo uczula, ale z kozim pojęcia nie mam...
|
|
#3475 |
|
Zakorzenienie
|
KATIE pije srednio.120 ml dziennie wody. Chyba dobrze?
|
#3476 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Dzięki za rady dziewczyny jesteście niezastąpione Wiem ,wiem pamiętam obiecałam problem w tym ,że nadal tego zdjęcia nie posiadam ale może w weekend uda się w końcu jakąś fotkę cyknąć ![]() Jaki śliczny przystojniaczek
|
|
|
|
#3477 |
|
Rozeznanie
|
No to chyba dobrze
to juz nie mam pomysłu na te kupki. A co z mlekiem, dalej takie samo? Może to jednak w nim tkwi problem. Jak ja zaczynałam przygodę z mlekami to wiele sie naczytałam na ten temat i z komentarzy w sieci wynika, że są mleka które bardziej zatwardzają i te które troszkę rozluźniają- wiadomo zależy od brzuszka dzidziusia. Gdyby był starszy to na kupke poradziłabym śliwkę, ale to nie ten czas jeszcze
|
#3478 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
co do mleka koziego to nie mam pojęcia... a czemu chcesz kozie? nie myślałaś o modyfikowanym? a jak wygląda jego kupka? normalna jest? bardzo się pręży albo jest niespokojny jak ją robi? Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Kacper kopnął mnie dziś w cyca przy przewijaniu i chyba od tego zaczęło mi się robić zapalenie ... i to zmiotło mnie w ciągu 2 godz. Ból stawów i olbrzymie osłabienie, ale szybko kapusta poszła w ruch i paracetamol i już w sumie czuję się dobrze. Tylko jeszcze troszkę kolana nie bolą, ale jak nowo narodzona
|
|||
|
|
|
#3479 |
|
Raczkowanie
|
Malgos - upaly dla mlodego byly jak pikus, moge spokojnie powiedziec ze w ogole nie zwracal na nie uwagi. Owszem bylismy w Turcji w 2 polowie wrzesnia ale mimo wszystko. Jedyne co to duzo pil, owoce jadl bezproblemowo, najgorzej bylo z kaszka, a ze obawoalam sie odwodnienia to zgodnie z rada naszej pediatry zabralam mu Orsalit i raz dziennie robilam mu mleko z Orsalitem
![]() a propos pampersiakow - u nas najlepiej sprawdzily sie Babydream z Rossmanna, wlacznie z galotkami 5 dla 2-3latkow. za to w czasie testowania wyszlo nam ze pampki polecane przez mamy dziewczynek u nas w ogole sie nie sprawdzaly (np. ta marka dostepna tylko w Carrefour na H) kurczaki, tak czytam o tych waszych szkrabikach i zazdroszcze Wam troche. ja po 8h w pracy, przez kolejne 5h z mlodym juz ledwo wyrabiam....czuje sie jak zwykla bateria przy Duracellku ![]() coraz czesciej ostatnio dochodze do wniosku ze nawalilam z pomyslem na 2 bejbika...wychowawczy mi sie skonczyl...zostalam przy gorszej umowie,zamiast tej gdzie mialam etat,i teraz szukam nowej roboty...a wiadomo ze w nowej pracy nie zajde sobie na dzien dobry i raczej umowy na czas nieokreslony tez nie dostane...a ostatnia recepta ma byc ostatnia czyli starania zaczniemy od pazdziernika... a na domiar zlego juz chyba ze 3 moje kolezanki ktore maja mlodsze dzieci niz ja (Fifi ma 3,5) sa znowu w ciazy i wychodzi ze tylko ja taka niekumata i dopiero jak mi sie pokonczyly urlopy zaczelam myslec o drugim... |
|
|
|
#3480 |
|
Rozeznanie
|
Malgos już testowałam i niestety wszystko wraca.
Modyfikowane owszem myslalam i bede dawac ale tak przyszlosciowo mysle a moja matka ma fiola na punkcie zdrowej żywności i jest nawet gotowa kupić sobie koze i ją hodować żebt Antoś miał mleczko Oczywiście nieteraz ale jak przyjdzie czas że będzie mógł je pić
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:24.

Adaś waży teraz 7620g 
. Brawa za odwagę, bardzo dobrze że powiedziałaś co i jak
16.06.2012 

klik!
nie mogę narzekać. Mam nadzieję, że tak będzie długo i dam radę pracować jak najdłużej bo właśnie zaczęłam pracę i każdy miesiąc w pracy jest na wagę złota
więc ja z takimi argumentami nawet nie zamierzam dyskutować

ale może w weekend uda się w końcu jakąś fotkę cyknąć